Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Vreau sa investesc in zootehnie: vaci cu lapte si gaini ouatoare
#55
Posted 08 April 2010 - 17:22
ROOEG, on 1st April 2010, 09:22, said: 1. Sa inteleg de aici ca daca am 99 de vaci nu trebuie autorizatie de la mediu ? ... 3. Daca nu ai nevoie de autorizatie de la Mediu cei de la DSV te inregistreaza ? Pa^na ca^nd o sa strangi tu 99 de vaci, se vor mai schimba legile de vreo 3-4 ori ... As vrea insa sa comentez un pic pe marginea acestor "aprobari de mediu". Pe masura ce va trece timpul, orice activitate cu impact asupra mediului inconjurator va ajunge sa fie controlata temeinic de "cei de la mediu". Veti spune ca odata nu era asa si lucrurile mergeau tare bine ... De aceea am ajuns sa nu mai avem apa buna de baut la ada^ncimi de sub 10 metri, ca toata-i poluata cu nitrati si cu toti poluantii posibili, sa avem unele din cele poluate orase din Europa, sa ajungem pe malurile ra^urilor dupa ce defrisam muntii de sticle din plastic, sa nu ne mai putem bucura de verdele crud al gra^ului, primavara, din cauza miilor de pungi de plastic mizerabile, purtate de vant. Stiti ca in Europa civilizata, daca vrei sa faci un foc in natura vine politia si-ti da amenda ? Nu pentru ca arzi lemnele uscate din padure, ci pentru ca poluezi aerul... Iar tinerii nostri (sau mai putin... tineri) gasesc multe prilejuri peste an sa arda anvelope de masina pe marginea unui sant ... Veti spune ca toate astea se combat prin educatie - da, dar educatia nu are succes fara coercitie. Ca^nd ne pregateam sa intram in UE, toata Europa era scandalizata de pasiunea roma^nului de a-si taia porcul de Craciun in batatura. Nu pentru taierea in sine, era proasta impresie (cu toate ca si injughierea si transarea porcului in curte sunt niste elemente respingatoare pentru niste oameni care se spala zilnic pe dinti si pe picioare...), ci mai ales pentru consumul unei carni care nu a trecut printr-un control veterinar de abator. Veti spune din nou: prostii ! Au ma^ncat strabunii nostri sute de ani porc taiat in curte si n-aveau nimic... Da, de aceea sunt pline spitalele de bolnavi cu chisti hidatici (proveniti in special din mediul rural), iar trichineloza la om este o boala ca^t se poate de comuna (in Romania)... Pa^na la aparitia valurilor de pesta porcina de acum vreo 2 ani - care au "pus talpa" crescatorilor ne-profesionisti de porc - erau frecvente cazurile ca^nd minoritatile noastre ultra-brunete cresteau ca^tiva porci prin gunoaiele de la marginea oraselor si ii vindeau bine-merci in targ, inainte de Craciun. Si-i cumparau romanasii care nu-si permiteau sa-si creasca porcul propriu, ii taiau in Ajun si ... pofta buna ! Iar acum, gaselnita aceasta cu "mediul"... Nu vrem (inca) sa intelegem ca o buda (hazna) sapata doar in pamant (si ne-betonata) polueaza apele freatice pe zeci de metri patrati de jur imprejur, ca uleiul aruncat lejer pe jos atunci cand il schimbam la motor sau transmisii - la utilajele agricole, polueaza nemilos solul pe care ar trebui sa-l lasam curat copiilor si nepotilor nostri ... Va mai trece multa apa pe Dunare pana vom invata sa gandim "anti-poluant". Iar pana atunci, "cei de la mediu" vor fi sperietoarea noastra. Sper ca nu si a copiilor nostri... "Cand se ia cate-o masura, Lumea-njura Pe agentul sanitar Si-l intreaba fara noima: Ce-ai cu noi, ma? Pentru ce sa dam cu var?…" |
#56
Posted 10 April 2010 - 01:32
horia66, on 8th April 2010, 14:22, said: Pa^na ca^nd o sa strangi tu 99 de vaci, se vor mai schimba legile de vreo 3-4 ori ... As vrea insa sa comentez un pic pe marginea acestor "aprobari de mediu". Pe masura ce va trece timpul, orice activitate cu impact asupra mediului inconjurator va ajunge sa fie controlata temeinic de "cei de la mediu". Veti spune ca odata nu era asa si lucrurile mergeau tare bine ... De aceea am ajuns sa nu mai avem apa buna de baut la ada^ncimi de sub 10 metri, ca toata-i poluata cu nitrati si cu toti poluantii posibili, sa avem unele din cele poluate orase din Europa, sa ajungem pe malurile ra^urilor dupa ce defrisam muntii de sticle din plastic, sa nu ne mai putem bucura de verdele crud al gra^ului, primavara, din cauza miilor de pungi de plastic mizerabile, purtate de vant. Stiti ca in Europa civilizata, daca vrei sa faci un foc in natura vine politia si-ti da amenda ? Nu pentru ca arzi lemnele uscate din padure, ci pentru ca poluezi aerul... Iar tinerii nostri (sau mai putin... tineri) gasesc multe prilejuri peste an sa arda anvelope de masina pe marginea unui sant ... Veti spune ca toate astea se combat prin educatie - da, dar educatia nu are succes fara coercitie. Ca^nd ne pregateam sa intram in UE, toata Europa era scandalizata de pasiunea roma^nului de a-si taia porcul de Craciun in batatura. Nu pentru taierea in sine, era proasta impresie (cu toate ca si injughierea si transarea porcului in curte sunt niste elemente respingatoare pentru niste oameni care se spala zilnic pe dinti si pe picioare...), ci mai ales pentru consumul unei carni care nu a trecut printr-un control veterinar de abator. Veti spune din nou: prostii ! Au ma^ncat strabunii nostri sute de ani porc taiat in curte si n-aveau nimic... Da, de aceea sunt pline spitalele de bolnavi cu chisti hidatici (proveniti in special din mediul rural), iar trichineloza la om este o boala ca^t se poate de comuna (in Romania)... Pa^na la aparitia valurilor de pesta porcina de acum vreo 2 ani - care au "pus talpa" crescatorilor ne-profesionisti de porc - erau frecvente cazurile ca^nd minoritatile noastre ultra-brunete cresteau ca^tiva porci prin gunoaiele de la marginea oraselor si ii vindeau bine-merci in targ, inainte de Craciun. Si-i cumparau romanasii care nu-si permiteau sa-si creasca porcul propriu, ii taiau in Ajun si ... pofta buna ! Iar acum, gaselnita aceasta cu "mediul"... Nu vrem (inca) sa intelegem ca o buda (hazna) sapata doar in pamant (si ne-betonata) polueaza apele freatice pe zeci de metri patrati de jur imprejur, ca uleiul aruncat lejer pe jos atunci cand il schimbam la motor sau transmisii - la utilajele agricole, polueaza nemilos solul pe care ar trebui sa-l lasam curat copiilor si nepotilor nostri ... Va mai trece multa apa pe Dunare pana vom invata sa gandim "anti-poluant". Iar pana atunci, "cei de la mediu" vor fi sperietoarea noastra. Sper ca nu si a copiilor nostri... "Cand se ia cate-o masura, Lumea-njura Pe agentul sanitar Si-l intreaba fara noima: Ce-ai cu noi, ma? Pentru ce sa dam cu var?…" Dupa deductia mea un taran poate sa vanda produsele sale numai la piata (care este acaparata de intermediari) Ce sfaturi dai tu unui taran care vrea sa fie corect? Laptele poti sa-l vinzi in piata sau la procesatori(caz in care nu optii nici 1 leu, iar plata se face.........................).Aici inca nu am gasit o limita de productie sau capacitate. Oul poti sa-l vinzi numai la piata , dar de la cel mult 50 de gaini. Gaina,rata, gasca, curca, puiul,iepurele, etc. teoretic poti sa le vinzi dar nu ai unde . Supararea mea este inpotriva celor care in momentul in care, tu ca si taran intrebi ce trebuie sa faci ? Ti se raspunde . Nu stiu dar nu ai voie sa faci asta .......! Analiza lor ca si grup intelectual si profesional stie sigur ca suntem tarani si atat? Restul e lege.Si iti spune numarul legi si atat. Tu personal poti sa faci un test ,in care te dai ca si producator agricol si te rog daca gasesti solutii sa faci ce vrei cu ele, dar macar sa ne spui ca putem dar nu stim cum. Stima si respect. |
#57
Posted 10 April 2010 - 02:22
ROOEG, on 10th April 2010, 02:32, said: Nu am nimic cu cei de la mediu sau DSV , am chiar o anumita legatura(neoficiala ) cu unul din servicii.Inteleg legile si importanta lor, dar nu inteleg ce face un taran cu 500 de pui broiler? ROOEG, on 10th April 2010, 02:32, said: Laptele poti sa-l vinzi in piata sau la procesatori(caz in care nu optii nici 1 leu, iar plata se face.........................).Aici inca nu am gasit o limita de productie sau capacitate. "1.lapte crud - conform cotei de lapte detinute;" Deci daca nu ai cota nu poti vinde! |
#58
Posted 10 April 2010 - 22:45
ROOEG, on 10th April 2010, 02:32, said: ... dar nu inteleg ce face un taran cu 500 de pui broiler?Unde poate sa vanda? Vii sau abatorizati? Abatorizati unde? Sunt abatoare de pasari care-i cumpara. Nu ma intreba cu cat. Dar in Baragan cunosc destule ferme mici (mici... in sensul de 10.000 - 30.000 pe serie) care isi vand broilerii la abatoarele mari. Quote Dupa deductia mea un taran poate sa vanda produsele sale numai la piata (care este acaparata de intermediari) Ce sfaturi dai tu unui taran care vrea sa fie corect? Laptele poti sa-l vinzi in piata sau la procesatori(caz in care nu optii nici 1 leu, iar plata se face.........................).Aici inca nu am gasit o limita de productie sau capacitate. Oul poti sa-l vinzi numai la piata , dar de la cel mult 50 de gaini. Gaina,rata, gasca, curca, puiul,iepurele, etc. teoretic poti sa le vinzi dar nu ai unde . Trebuie sa intelegi ca trebuie sa-ti schimbi modul de gandire si sa privesti lucrurile in felul urmator: 1. taranul nu este altceva decat un locuitor al zonei rurale. 2. activitatile agricole si zootehnice (la tara...) trebuie sa se desfasoare in mod organizat si autorizat. Nu o spun eu asta, o vor spune din ce in ce mai multi cumparatori care nu vor mai cumpara branza din caldare, de pe marginea trotuarului... 3. in momentul in care activitatea taranului ii permite acestuia sa castige 1 ron, in acel moment statul vine cu pretentiile de fiscalitate (taxe si impozite). Asta nu ar trebui sa te indigneze, pentru ca asa se intampla si inainte de comunisti - perioada lor a desfiintat fiscalizarea la sat pentru ca taranul devenise un "sclav" al productiei agricole. 4. In momentul in care produci ceva "pe genunchi" (fara autorizare si fara trasabilitate), trebuie sa-ti gasesti clienti ca atare. In afara de piata, unde vrei sa vinzi ? Ata^ta timp cat produsul tau nu poate fi "urmarit" pe considerente igienice - din grajd pa^na in farfurie - nu ti-l va putea cumpara nici un magazin care vinde astfel de produse mai departe ... Spune-mi, daca ar fi sa-ti cumperi o masina, ai cumpara una facuta "din ciocan" in curtea din spte si neomologata RAR ? Ti-i urca familia in asa ceva ? Atunci de ce nu te pui si in locul cumparatorului care vrea carne / lapte / branza / oua cu stampila ? Quote Supararea mea este inpotriva celor care in momentul in care, tu ca si taran intrebi ce trebuie sa faci ? Ti se raspunde . Nu stiu dar nu ai voie sa faci asta .......! Quote Analiza lor ca si grup intelectual si profesional stie sigur ca suntem tarani si atat? Restul e lege.Si iti spune numarul legi si atat. Faptul ca spui "suntem tarani si ata^t" nu te absolva de ne-cunoasterea legilor. Stii, este o diferenta intre inocenta si ignoranta. Cu inocenta te nasti. Ignoranta este rodul propriei delasari ... Quote Tu personal poti sa faci un test ,in care te dai ca si producator agricol si te rog daca gasesti solutii sa faci ce vrei cu ele, dar macar sa ne spui ca putem dar nu stim cum. ... Tu inca n-ai ajuns sa derulezi efectiv un proces productiv (agricol sau zootehnic), pentru ca intrebarile si nelamuririle tale sunt mai mult de principiu. Cei care si-au "facut deja ma^na", pun intrebari mult mai punctuale. |
#59
Posted 10 April 2010 - 22:50
horia66, on 8th April 2010, 14:22, said: "Cand se ia cate-o masura, Lumea-njura Pe agentul sanitar Si-l intreaba fara noima: Ce-ai cu noi, ma? Pentru ce sa dam cu var?…" Este normal sa vezi lucrurile de partea cealanta. Nu ai avut niciodata nevoie de agentul sanitar.Si credema ca cei care stiu ce inseamna o lege stie ca nu agentul sanitar face legile si el doar o aplica.Problema apare la aplicare care in anumite cazuri lasa de dorit.Eu cel putin doresc o relatie corecta cu toate autoritatile cu care am tangenta iar agentul sanitar este o veriga importanta in activitatea care am inceputo.O sa respect legea si nu oameni care se cred mai presus de ia, atat respect cat o sa primesc tot atata o sa arat. Parerea mea este ca sa gresit ca doctorul de circumscritie nu este numai atat. Avand un statut privat acum el urmareste profitul. Ca om inteleg, dar toti trebuie sa ne facem treaba cat mai bine cu putinta. |
#60
Posted 10 April 2010 - 23:28
ROOEG, on 10th April 2010, 23:50, said: Este normal sa vezi lucrurile de partea cealanta. Nu ai avut niciodata nevoie de agentul sanitar. Topa^rceanu, in poezia "Vara la tara" (din care am citat) vedea aceleasi lucruri acu' vreo 80 de ani in satele noastre, si aceeasi mentalitate, comuna inca multor tarani. Iata ce frumos surprinde : "Locuinta mea de varã E la tarã... Acolo era sã mor De urît si de-ntristare Beat de soare Si pîrlit îngrozitor ! Acolo, cînd n-are treabã, Orice babã Este medic comunal. Viata ce aci palpitã E lipsitã De confort occidental. Nu existã berãrie, Nici regie... Doar un hot de cîrciumar Care are marfã proastã Si-o nevastã Ce se tine c-un jãndar'. Cînd te duci pe drumul mare La plimbare, Este praf de nu te vezi: Trec, miscînd domol din coadã Spre livadã Ale satului cirezi. Si te poartã sub escortã O cohortã De tîntari subtiri la glas, Inzestrati la cap c-o sculã Minusculã Cu pretentie de nas... Cînd se ia cîte-o mãsurã, Lumea-njurã Pe agentul sanitar Si-l întreabã fãrã noimã: - Ce-ai cu noi, mã ? Pentru ce sã dãm cu var ?... Ale satului mari fete Fãrã ghete Ies la garduri pe-nserat... (Am vãzut aci-ntro noapte Niste fapte Care m-au scandalizat !) Lîngã foc, o babã surdã Si absurdã Spune, ca si alte dãti, Tot povestea cu Ileana Cosînzeana, Plinã de banalitãti. Doarme-apoi adînc comuna... Numai luna Galbenã ca un bostan Iese, mare si ruralã, La ivealã Dintr-o margine de lan. Cînd si cînd un cîne urlã Ca din surlã... Carul-mare s-a oprit Suspendat, ca un macabru Candelabru, Peste satul adormit... Dar în zori încep cocosii Pãcãtosii, Ca sã facã iar scandal, - Sã te saturi de viata Si dulceata Traiului patriarhal ! D-aia zic eu, prin urmare, Vorbã mare: Cã de-acuma, sã mã tai, Nu-mi mai trebuie altã curã În naturã, Sã mã duceti cu alai ! Meargã pictorii la tarã Ca sã piarã De cãldurã si de praf ! Mie dati-mi strãzi pavate, Mãturate, - Dati-mi cinematograf ! Ca un fluture pe floare, Beat de soare, Pentru ce sã mor asa ? Nu mai vreau tãrãnci naive, Primitive... Mie dati-mi altceva ! Dati-mi, dati-mi strada-ngustã Unde gustã Omul viata mai din plin, Cu trãsuri, femei cochete Si cu ghete Încãltate cel putin !" Quote ...Parerea mea este ca sa gresit ca doctorul de circumscritie nu este numai atat. Avand un statut privat acum el urmareste profitul. Ca om inteleg, dar toti trebuie sa ne facem treaba cat mai bine cu putinta. Iarasi sunt de alta parere, si anume: daca il tii pe medicul de circumscriptie in postura de functionar care completeaza doar niste hartii si face asa-zise controale, nu o sa ai niciodata parte de calitatea profesionala a muncii lui. Nimic nu il va stimula sa faca maine mai bine ce face azi ... Fiind privat si urmarind - cum bine zici tu, profitul - se va ghida dupa urmatorul principiu: calitate profesionala = asistenta veterinara de calitate = clienti multumiti = profit. Cunosc cazuri in care unii medici veterinari si-au deschis cabinet veterinar la tara, nu au preluat actiunile obligatorii (depistari si vaccinari), dar castiga mult mai bine decat medicul concesionar (numai din asistenta !) si n-au timp de stat - toata lumea trage de ei ...ba chiar si din alte sate invecinate. Edited by horia66, 10 April 2010 - 23:29. |
#61
Posted 10 April 2010 - 23:33
horia66, on 10th April 2010, 19:45, said: Sunt abatoare de pasari care-i cumpara. Nu ma intreba cu cat. Dar in Baragan cunosc destule ferme mici (mici... in sensul de 10.000 - 30.000 pe serie) care isi vand broilerii la abatoarele mari. Ai dreptate eu nu am puterea financiara necesara si de aceia caut solutii pentru a produce mai putin.Intrebarea mea era ;De ce spune ca ai voie sa cresti pana la 500 de pui daca stie ca la aceasta cantitate daca te duci sa vinzi la un abator nu castigi nici munca depusa?Nu crezi ca de fapt ori este o lege proasta,ori este facuta voit? Legea nu trebuia sa ofere alternative si pentru cei cu bani putini?Sunt convins ca tu intelegi mult mai bine ca mine situatia si stii si de ce exista legile infudate care practic te AJUTA sa renunti. . Edited by horia66, 10 April 2010 - 23:39. |
#62
Posted 11 April 2010 - 00:00
ROOEG, on 11th April 2010, 00:33, said: ... Intrebarea mea era ;De ce spune ca ai voie sa cresti pana la 500 de pui daca stie ca la aceasta cantitate daca te duci sa vinzi la un abator nu castigi nici munca depusa?Nu crezi ca de fapt ori este o lege proasta,ori este facuta voit? Legea nu trebuia sa ofere alternative si pentru cei cu bani putini ? ... Cand s-au negociat conditiile de aderare la UE, s-au avut in vedere toate gospodariile rurale "de subzistenta" (cu toate ca multi spun ca s-au urmarit orbeste pretentiile UE, stiu sigur ca nu e asa...). Toate aceste limite care apar in normativele puse de Dorel pe acest forum, s-au impus pentru gospodariile acestea, de subzistenta, coroborate si cu o legislatie care sa permita vanzarea "directa" in piete. Daca era sa se urmareasca cuvant cu cuvant legislatia UE, nu s-ar fi permis cresterea nici unei pasari, a unei vaci sau a unui porc (in scop de consum), fara autorizare "ca ferma". Ori le cresti "in ferma", ori le cresti ca si "animale de companie". In Europa civilizata nimeni nu mai creste pasari si animale fara a fi autorizat ca ferma. Asadar (vrei sau nu...) aceasta legislatie ar trebui privita ca "inlesnire" pentru taranul roma^n. N-o sa tina mult (legislatia cu pricina...). Incet-incet, toate aceste gospodarii de subzistenta vor fi fortate: ori produc conform normelor, ori nu mai produc. Viitorul apartine populatiei care termina o scoala si invata (cel putin...) o meserie - inclusiv cea de fermier - care e o profesie ca oricare alta. Intr-un viitor apropiat nu va mai permite legea sa pasti vaca pe marginea santului si sa vinzi branza din caldare, pe trotuar. Sa ne intoarcem la cei 500 de broileri. In zonele rurale sau urbane mai sarace pot fi vanduti in piata sau in targ (acolo unde gospodinele mai accepta inca sa jumuleasca o gaina, inainte de a o baga in oala si nu au inca pretentia sa o desfaca din caserola...). Asadar, chestia cu cei 500 de broileri este o inlesnire pentru taranul care inca mai produce pentru subzistenta, in sensul ca te lasa sa-i vinzi, nu te obliga sa-i tii doar pentru consum propriu...(cum ar fi fost daca s-ar fi respectat strict legislatia UE). ROOEG, on 11th April 2010, 00:33, said: ... Legea nu trebuia sa ofere alternative si pentru cei cu bani putini?... Cei cu bani putini nu se baga la crescut de broileri. Pentru ca nu poti sa oferi un pret (pe piata) la fel ca marii producatori, ci mai scump. Deci, cine stie meserie si are bani putini, nu se apuca de broileri. Sunt atatea alte domenii agricole si zootehnice pentru cei cu bani putini. Edited by horia66, 10 April 2010 - 23:55. |
#63
Posted 11 April 2010 - 00:05
#64
Posted 11 April 2010 - 00:33
horia66, on 10th April 2010, 19:45, said: Trebuie sa intelegi ca trebuie sa-ti schimbi modul de gandire si sa privesti lucrurile in felul urmator: 1. taranul nu este altceva decat un locuitor al zonei rurale. 2. activitatile agricole si zootehnice (la tara...) trebuie sa se desfasoare in mod organizat si autorizat. Nu o spun eu asta, o vor spune din ce in ce mai multi cumparatori care nu vor mai cumpara branza din caldare, de pe marginea trotuarului... 3. in momentul in care activitatea taranului ii permite acestuia sa castige 1 ron, in acel moment statul vine cu pretentiile de fiscalitate (taxe si impozite). Asta nu ar trebui sa te indigneze, pentru ca asa se intampla si inainte de comunisti - perioada lor a desfiintat fiscalizarea la sat pentru ca taranul devenise un "sclav" al productiei agricole. 4. In momentul in care produci ceva "pe genunchi" (fara autorizare si fara trasabilitate), trebuie sa-ti gasesti clienti ca atare. In afara de piata, unde vrei sa vinzi ? Ata^ta timp cat produsul tau nu poate fi "urmarit" pe considerente igienice - din grajd pa^na in farfurie - nu ti-l va putea cumpara nici un magazin care vinde astfel de produse mai departe ... 2.Corect, vreau un "mod organizat si autorizat" . N u vreau sa vand pe strada ,vreau sa pot sa duc produsele mele acasa la client sau la magazine mici. 3.Corect ,vreau sa platesc taxe .Apropo de comunisti ,mergem in vacante la bunici si pentru ca nu aveau bani sa-mi cumpere bomboane i-mi dadeau 10 oua cu care ma duceam la coperativa(magazin) si in locul lor luam ce doream.Crezi ca atunci s-a gresit ? 4. Nu-i corect, nu produc" pe genunchi" , conditiile care le am si cele care o sa le creiez in continuare respecta toate normele in vigoare .Vreau autorizatie dar nimeni nu ma autorizeaza. Cred ca stii ca tigarile care au tot ce trebuie ucide mai multi oameni deca oule si branza mea. horia66, on 10th April 2010, 19:45, said: Spune-mi, daca ar fi sa-ti cumperi o masina, ai cumpara una facuta "din ciocan" in curtea din spte si neomologata RAR ? Ti-i urca familia in asa ceva ? Atunci de ce nu te pui si in locul cumparatorului care vrea carne / lapte / branza / oua cu stampila ? |
|
#65
Posted 11 April 2010 - 00:51
katilinus, on 11th April 2010, 01:05, said: care? prepelite? ... Prepelite, gaini rase grele (vinzi cand au vreo 5-6 luni, la peste 3 kg sau, si mai bine, vinzi pui), bibilici (au o carne foarte gustoasa, in Franta e prezentata in restaurante drept "carne de va^nat", totul e sa-ti formezi o mica clientela...), taurasi la ingrasat, purcei de prasila (pornesti cu vreo 5-6 scroafe si te duci pana la 20-30...), struguri de masa, capsuni, sera de legume etc. Trebuie sa te orientezi catre domenii care nu se preteaza cresterii sau producerii industriale (ca te concurezi cu marii producatori), sa te orientezi catre domenii care implica o anumita chitibusareala si atentie din partea crescatorului, aptitudini care nu prea se regasesc la personalul angajat - si in felul acesta sunt greu de industrializat... Trebuie sa inlocuiesti o mare cantitate de bani care ti-ar trebui, cu multa bataie de cap, minte si preocupare catre succes, in primul rand catre clientela. Sa urmaresti intotdeauna sa oferi calitate si sa ai o clientela (ultra)satisfacuta. Niciodata sa nu vinzi produse de calitate indoielnica. Sa-i spui omului mai degraba "nu am un produs de calitate si prefer sa nu-ti vand", decat sa incerci sa-i bagi pe gat ceva de care sa nu fie multumit. Sa nu te bazezi pe faptul ca "acu' e Pastele, toata lumea cauta si cumperi, ca n-ai incotro", ca te tine minte si cand se schimba roata, nu mai cumpara de la tine. ROOEG, on 11th April 2010, 01:33, said: ... 2.Corect, vreau un "mod organizat si autorizat" . N u vreau sa vand pe strada ,vreau sa pot sa duc produsele mele acasa la client sau la magazine mici. ... 4. Nu-i corect, nu produc" pe genunchi" , conditiile care le am si cele care o sa le creiez in continuare respecta toate normele in vigoare .Vreau autorizatie dar nimeni nu ma autorizeaza. Ba da, te autorizeaza, dar trebuie sa faci unele eforturi daca vrei sa-ti faci ferma. De ce anume te-ai lovit, cand zici ca nu te autorizeaza ? Quote 3.Corect ,vreau sa platesc taxe .Apropo de comunisti ,mergem in vacante la bunici si pentru ca nu aveau bani sa-mi cumpere bomboane i-mi dadeau 10 oua cu care ma duceam la coperativa(magazin) si in locul lor luam ce doream.Crezi ca atunci s-a gresit ? Atunci s-au exterminat elitele acestui popor. I-au omora^t ca pe ca^ini, in puscarii, in lagare de munca (canalul... canalele), prin paduri sau in fundu' curtii. Atunci s-a distrus in sufletul taranului dragostea pentru pamant si simtul proprietatii (de-asta avem in tara atatea terenuri parloaga). Atunci i s-a pus cizma pe grumaz unei tari care, economic vorbind, in 1938 era la nivelul Belgiei. Atunci s-au condamnat munca bine facuta, cinstea si agoniseala chibzuita si s-au ridicat in slavi minciuna, invidia si ura, crima, jaful si ne-munca... Atunci s-a ingropat ada^nc ma^ndria de a fi roma^n si a intrat in sufletele noastre rusinea ca suntem roma^ni... Quote Repet ,vreau sa pun stampila, vreau sa pun eticheta, vreau sa-mi asum raspunderea calitati produselor mele . |
#66
Posted 11 April 2010 - 01:42
horia66, on 10th April 2010, 19:45, said: Necazul este ca in ziua de azi - oriunde in lumea civilizata - iti trebuie scoala si pregatire profesionala ca sa te apuci de ceva, chiar si in agricultura. Si capacitatea minima la absolvirea unei scoli, este aceea de a fi in stare sa citesti - si sa intelegi - legile... Faptul ca spui "suntem tarani si ata^t" nu te absolva de ne-cunoasterea legilor. Stii, este o diferenta intre inocenta si ignoranta. Cu inocenta te nasti. Ignoranta este rodul propriei delasari ... Ignoranta este un atribut a celor care ar trebui sa ne consilieze si sa ne sfatuiasca.Cum este posibil ca institutiile care trebuie sa invete producatorul agricol cum si ce ,trimite taranul sa caute pe internet, la noi nu exista posta ?.Cum sa definim situatii de genul asta "inocenta" Pregatirea profesionala o am cea care este oferita de cursurile facute de Directia de consultanta agricola , am si diploma , sunt inscris si in registrul fermelor. Perseverenta si dorinta de a invata m-a facut sa invat sa folosesc internetul , si tu stii asta. La inceput tu ai fost Quote horia66, on 10th April 2010, 19:45, said: Am intalnit si eu destui "functionari ai statului" carora le explicam eu legile.. Tu inca n-ai ajuns sa derulezi efectiv un proces productiv (agricol sau zootehnic), pentru ca intrebarile si nelamuririle tale sunt mai mult de principiu. Cei care si-au "facut deja ma^na", pun intrebari mult mai punctuale. Asta incercam sa explic ,nu este normal ca un functionar al statului sa nu cunoasca legile si sa ceara ca tu sa le stii. O sa incerc sa fiu mai punctual si sunt convins ca ai dreptate ca derularea efectiva ma v-a canaliza pe probleme concrete .Dorinta sa nu gresesc ma obliga ca acum sa incerc sa fiu cat mai bine pregatit horia66, on 10th April 2010, 20:28, said: Topa^rceanu, in poezia "Vara la tara" (din care am citat) vedea aceleasi lucruri acu' vreo 80 de ani in satele noastre, si aceeasi mentalitate, comuna inca multor tarani. Iarasi sunt de alta parere, si anume: daca il tii pe medicul de circumscriptie in postura de functionar care completeaza doar niste hartii si face asa-zise controale, nu o sa ai niciodata parte de calitatea profesionala a muncii lui. Nimic nu il va stimula sa faca maine mai bine ce face azi ... Fiind privat si urmarind - cum bine zici tu, profitul - se va ghida dupa urmatorul principiu: calitate profesionala = asistenta veterinara de calitate = clienti multumiti = profit. Cunosc cazuri in care unii medici veterinari si-au deschis cabinet veterinar la tara, nu au preluat actiunile obligatorii (depistari si vaccinari), dar castiga mult mai bine decat medicul concesionar (numai din asistenta !) si n-au timp de stat - toata lumea trage de ei ...ba chiar si din alte sate invecinate. Foarte clara descrierea lui Toparceanu ,m-a relaxat. Multumesc. Concesionarul in cazul meu este exact invers ,are tendinta de a te constrange sa faci toate actiunile cu el dar la preturi impuse care uneori sunt triple. In relatia cu producatorul agricol are o pozitie de superioritate si foloseste termeni medicali care pentru mine sunt straini. Cel de la cabinet practica pretui decente ,explica pe limba producatorului ce crede el si ofera alternative cu plusuri si minusuri. Intreabama ce spune concesionarul despre privat si ce termeni foloseste, ciobani mei roseau cand il auzea. |
#67
Posted 11 April 2010 - 09:06
horia66, on 11th April 2010, 00:51, said: Atunci timpul s-a oprit in loc. Si ne-am trezit in '89 inapoiati in timp cu 45 de ani. Atunci s-au exterminat elitele acestui popor. I-au omora^t ca pe ca^ini, in puscarii, in lagare de munca (canalul... canalele), prin paduri sau in fundu' curtii. Atunci s-a distrus in sufletul taranului dragostea pentru pamant si simtul proprietatii (de-asta avem in tara atatea terenuri parloaga). Atunci i s-a pus cizma pe grumaz unei tari care, economic vorbind, in 1938 era la nivelul Belgiei. Atunci s-au condamnat munca bine facuta, cinstea si agoniseala chibzuita si s-au ridicat in slavi minciuna, invidia si ura, crima, jaful si ne-munca... Atunci s-a ingropat ada^nc ma^ndria de a fi roma^n si a intrat in sufletele noastre rusinea ca suntem roma^ni... . Bravo doc ... forumul asta este esenta a ceea ce ar trebui sa se intample in toata tara ... in toate meseriile si la toate nivelurile ... brain storming pe probleme concrete care sa repuna viata romaneasca pe fagasul ei. Suntem codasi in multe domenii pentru ca am luat pumni in cap timp de multe decenii de la criminalii care au preluat tara si au facut experimente cu noi. Dar venim tare din spate ... atentie la viraje ... ce a fost a fost (oua/bomboane) ... trebuie sa ne uitam doar inainte ... sa nu reinventam apa calda si mersul pe jos. Totul trebuie facut temeinic ... cu trasabilitate si cu simt al responsabilitatii face de ceea ce faci si fata de cei pentru care faci. Profesionalismul este cred eu cuvantul de ordine azi ... fara el ... viata la tara se intoarce la Toparceanu, care ... este orasean pur sange nascut si crescut la tara. |
#68
Posted 11 April 2010 - 11:18
horia66, on 10th April 2010, 21:51, said: Ba da, te autorizeaza, dar trebuie sa faci unele eforturi daca vrei sa-ti faci ferma. De ce anume te-ai lovit, cand zici ca nu te autorizeaza ? Si eu iti repet: vei gasi mijloacele prin care sa te autorizezi. La inceputul luni mai incep actiunea Autorizarea ,si atunci o sa pot sa fiu concret .La ce mijloace te referi, cele tipic romanesti ?Nu dau spaga . horia66, on 10th April 2010, 21:51, said: Atunci timpul s-a oprit in loc. Si ne-am trezit in '89 inapoiati in timp cu 45 de ani. Atunci s-au exterminat elitele acestui popor. I-au omora^t ca pe ca^ini, in puscarii, in lagare de munca (canalul... canalele), prin paduri sau in fundu' curtii. Atunci s-a distrus in sufletul taranului dragostea pentru pamant si simtul proprietatii (de-asta avem in tara atatea terenuri parloaga). Atunci i s-a pus cizma pe grumaz unei tari care, economic vorbind, in 1938 era la nivelul Belgiei. Atunci s-au condamnat munca bine facuta, cinstea si agoniseala chibzuita si s-au ridicat in slavi minciuna, invidia si ura, crima, jaful si ne-munca... Atunci s-a ingropat ada^nc ma^ndria de a fi roma^n si a intrat in sufletele noastre rusinea ca suntem roma^ni... Nu am vrut sa multumesc partidului pentru nimic si doar sa fac o paralela intre cei care au facut ce spui tu si cei de azi care nu fac nimic deosebit pentru "sufletul taranului" masterd6ib6, on 11th April 2010, 06:06, said: Bravo doc ... forumul asta este esenta a ceea ce ar trebui sa se intample in toata tara ... in toate meseriile si la toate nivelurile ... brain storming pe probleme concrete care sa repuna viata romaneasca pe fagasul ei. Suntem codasi in multe domenii pentru ca am luat pumni in cap timp de multe decenii de la criminalii care au preluat tara si au facut experimente cu noi. Dar venim tare din spate ... atentie la viraje ... ce a fost a fost (oua/bomboane) ... trebuie sa ne uitam doar inainte ... sa nu reinventam apa calda si mersul pe jos. Totul trebuie facut temeinic ... cu trasabilitate si cu simt al responsabilitatii face de ceea ce faci si fata de cei pentru care faci. Profesionalismul este cred eu cuvantul de ordine azi ... fara el ... viata la tara se intoarce la Toparceanu, care ... este orasean pur sange nascut si crescut la tara. Da ,dar am devenit un popor puternic pentru ca am incasat multe si probabil uni mai pot . Important este sa ramana spiritul treaz,iar cei care vor sa schimbe ceva sa inceapa cu persoana sa. Eu am un proiect care se va desfasura in urmatori doi ani ,ca si perioada de start.Am conditiile necesare si puterea de munca ,familia mea ma inpinge de la spate sa pornesc. Daca nu reusesc ma voi angaja ca si paznic si asa voi ajuta la cresterea produsului brut intern. Tara asta are nevoie de paznici si nu de initiative. Vorba lui Mircea Badea ."traim in Romania si asta ne ia tot timpul" |
#69
Posted 11 April 2010 - 12:03
Parerea mea e ca am intrat in UE prea repede! Dar nici nu mai puteam sa stam pe afara fara sa fim undeva! Daca nu intram in stg intram in dr si poate ca era mai rau, ca am mai fost 40 de ani! E clar ca politica mondiala de globalizare ajunge si in agricultura si legile care se dau se dau in avantajul lor, ca doar ei le fac! Dar tot asa de adevarat ca lumea e constienta ca mancarea facuta in sistem industrial e mai putin sanatoasa decat cea facuta traditional! Aici e nisa unde ne putem strecura! Mai pe lege mai pe sub ea, totul e sa mergem inainte! Vorbeau azi la viata satului, ca legumicultorii de la Matca, si-au facut asociatie si dupa un an au desfintat-o, ca au trebuit sa plateasca impozit, tva, au inceput sa vina controale de tot felul si cand au tras linie, mai rau i-a durut capul!
|
|
#70
Posted 11 April 2010 - 15:09
ROOEG, on 11th April 2010, 02:42, said: ... Concesionarul in cazul meu este exact invers ,are tendinta de a te constrange sa faci toate actiunile cu el dar la preturi impuse care uneori sunt triple. In relatia cu producatorul agricol are o pozitie de superioritate si foloseste termeni medicali care pentru mine sunt straini. Si in felul acesta nu-ti va mai fi ata^t de superior si vei putea sa-i dai si niste replici uneori... In al doilea rand, in momentul in care vei avea prima autorizare (nu conteaza care din ele, pt. gaini sau vaci sau ce vrei tu...), ai posibilitatea sa faci contract de asistenta cu un alt medic veterinar si-ti vei putea cumpara vaccinurile direct de la distribuitor (sub comanda parafata a medicului contractat), iar medicului concesionar ii vei face doar raportari periodice cu ce si cand ai folosit... Quote Cel de la cabinet practica pretui decente ,explica pe limba producatorului ce crede el si ofera alternative cu plusuri si minusuri. Intreabama ce spune concesionarul despre privat si ce termeni foloseste, ciobani mei roseau cand il auzea. masterd6ib6, on 11th April 2010, 10:06, said: ... Dar venim tare din spate ... Quote atentie la viraje ... ROOEG, on 11th April 2010, 12:18, said: La inceputul luni mai incep actiunea Autorizarea ,si atunci o sa pot sa fiu concret .La ce mijloace te referi, cele tipic romanesti ? Nu dau spaga . Nu ma refer la spaga. Ma refer la faptul ca - in general, cu majoritatea functionarilor publici - discutia respectuoasa si cautarea impreuna cu ei de solutii, are deseori mari sorti da izba^nda. De ex: platforma de balegar. Se pot gasi dimensiuni minime pentru ea, cu cheltuieli minime. Sau constructia grajdului: poti sa-l faci din lemn (daca iti este mai ieftin), dar ar trebui sa-l termoizolezi si daca folosesti polistiren la exterior, acesta se incarca cu masa de spaclu si se vopseste cu lavabila - ceea ce n-o sa-l faca sa arate a magazie ... Deci, nu trebuie neparat din betoane si linoleum pt. spital. Ce vreau sa spun este ca se pot gasi solutii convenabile la cerintele legii, numai buna-vointa sa fie ... Quote ... Eu am un proiect care se va desfasura in urmatori doi ani ,ca si perioada de start.Am conditiile necesare si puterea de munca ,familia mea ma inpinge de la spate sa pornesc. ... Sa-ti dea Cel de Sus sanatate si putere de munca ! Prin '99-2000, cand s-a devalorizat leul peste noapte (pe timpul lui Radu vasile, cand veneau minerii catre Bucuresti), am fost nevoit sa-mi schimb locul de munca intrucat firmele importatoare mergeau din rau spre mai rau. Si am ajuns la o firma distribuitoare de aparatura de laborator. De toate (pentru animale) vandusem pana atunci, numai aparatura de laborator, nu. Nu stiam cu ce se mananca, care sunt firmele producatoare, clientii etc. Si i-am spus (la angajare), patronului, chestia ca nu stiu nimic de acest domeniu. Stii ce mi-a spus: "Domnu' doctor, daca veti trata aceasta activitate cu seriozitate, nu se poate sa nu aveti rezultate..." Si sa stii ca a avut dreptate. dorel232004, on 11th April 2010, 13:03, said: ... Daca nu intram in stg intram in dr si poate ca era mai rau, ca am mai fost 40 de ani! Quote ... Vorbeau azi la viata satului, ca legumicultorii de la Matca, si-au facut asociatie si dupa un an au desfintat-o, ca au trebuit sa plateasca impozit, tva, au inceput sa vina controale de tot felul si cand au tras linie, mai rau i-a durut capul! Prima reactie in fata fiscalizarii ... |
#71
Posted 11 April 2010 - 15:23
horia66, on 11th April 2010, 16:09, said: Cred ca le incurcasi, Dorele. Ai vrut sa zici "daca nu intram in dr, intram in stg"... Sau tu te uitai pe harta si ai zis stg=vest si dr=est ...? |
#72
Posted 12 April 2010 - 19:30
horia66, on 11th April 2010, 12:09, said: In primul rand, incearca sa inveti acei termeni medicali. Noteaza-i pe un petec de hartie cand ii auzi, pune-i aici pe net si-i discutam. Ca el nu stie ca tu mai ai un prieten veterinar, aici pe net ... Si in felul acesta nu-ti va mai fi ata^t de superior si vei putea sa-i dai si niste replici uneori... Intradevar as fi nesimtit sa spun ca nu am simtit cat de mult mai ajutat,mai ales cand o mai comit si eu.Dar acum ca am un "prieten veterinar" am sa-l pun la munca.Multumesc de sfat . horia66, on 11th April 2010, 12:09, said: Nu ma refer la spaga. Ma refer la faptul ca - in general, cu majoritatea functionarilor publici - discutia respectuoasa si cautarea impreuna cu ei de solutii, are deseori mari sorti da izba^nda. De ex: platforma de balegar. Se pot gasi dimensiuni minime pentru ea, cu cheltuieli minime. Sau constructia grajdului: poti sa-l faci din lemn (daca iti este mai ieftin), dar ar trebui sa-l termoizolezi si daca folosesti polistiren la exterior, acesta se incarca cu masa de spaclu si se vopseste cu lavabila - ceea ce n-o sa-l faca sa arate a magazie ... Deci, nu trebuie neparat din betoane si linoleum pt. spital. Ce vreau sa spun este ca se pot gasi solutii convenabile la cerintele legii, numai buna-vointa sa fie ... Sunt un om care urmareste interesul sau si al familiei sale, intodeauna respect necoditionat o persoana cu care am contact(a se citi discutie ), mai ales cand e vorba de oameni care pot "gasi solutii convenabile"Mandria mea se descarca aici unde se permite si esti inteleasa. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users