Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum rezolv o incompatibilitate in...

Despre instaurarea normalitã...

De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...
 Pe la voi cum mai merg dezmembrar...

Ce sisteme audio ați avut la masi...

Achizitie dubita Stellantis

Foisor - noi reglementari
 Recomandare telefon preț 300...

La Multi ani de ziua noastra a tu...

EURO 24 - Primul meci: Romania - ...

Bicicleta eliptica
 Aer conditionat Vortex 9000/12000...

Curatare tigaie

Alegere SPC sau parchet laminat -...

Sfat achizitie masina SH
 

Salzburg

- - - - -
  • Please log in to reply
225 replies to this topic

#145
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.04.2005

View Postmdt, on 22 ianuarie 2015 - 20:48, said:

Bogwol: la ghetar nu ai fost? (pesterile Dachstein)

Nu, la ghetar nu am fost.
In schimb daca va cazati in Salzkamergut, va recomand si o vizita la lacul Gosau: daca vreti o zi de relaxare, cu privelisti f frumoase, recomand cu incredere.
Aici poti lasa masina in parcarea cabanei -gratuit ( Posted Image ) (eu am in plan ca la un moment dat sa ma si cazez cateva zile acolo), se poate face pe jos o plimbare in jurul lacului si/sau se poate urca cu telecabina pe unul din versanti si se pot face plimbari pe "creasta' de 2-5 ore, peisajele fiind deosebite daca prinzi o zi buna.
Cand am fost eu, erau unii care faceau scubadiving (cursuri?) in lac

Edited by bogwol, 23 January 2015 - 08:32.


#146
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,585
  • Înscris: 14.04.2008

View Postandrulina, on 21 ianuarie 2015 - 19:10, said:

Buna seara,

Am inceput sa imi planific  urmatoarea vacanta care va fi prin luna mai. M-am gandit sa luam avionul pana in Viena sa stam aproximativ 5 zile, dupa care sa mergem in Salzburg sa stam vreo 3 zile, iar din Salzburg m-am gandit sa poposim 2 zile in Halstatt. Ulterior, am mai citit diverse sfaturi pe net si am vazut ca sunt multe optiuni pt zona lacurilor...inclusiv in Bavaria, Berchtesgaden.
Din poze ma atrage foarte mult peisajul montan, insa ma gandesc ca fiind mai, s-ar putea sa fie frig in zona lacurilor si ma gandesc ca poate nu se merita....nu stiu ce sa fac si ce varianta ar fi mai ok sa alegem.
Am luat in calcul si varianta transportului cu masina, insa fiind doar 2 persoane nu cred ca este avantajos dpdv financiar. Am cautat pe internet informatii despre parcari si la prima vedere par destul de scumpe.
Din cate am citit pe net se ajunge usor cu autobuzul din Salzburg in zona lacurilor.
Cei care ati vizitat zona, ce ma sfatuiti, se merita sa stam in mai in zona de lacuri si daca da, unde ar fi mai ok si mai frumos?
Multumesc
pentru ce vrei tu, eu zic poti alege linistita si varianta cu avionul. pt a vedea cum iesi mai bine financiar fa-ti calculele  singura, in functie de pretul gasit pt transport , de cazarea aleasa (ofera parcare si la ce pret sau daca sunteti dispusi sau nu sa folositi P&R ) , etc.  .evident ca alegerea asta iti va ingreuna accesul la zona rurala si frumusetile montane, insa din planul tau vad ca vrei sa aloci doar 2 zile acestora.  in viena si salzburg nu ai nevoie de masina si ai ca optiune pt cele 2 zile berchtesgaden , cu acces facil din salzburg si obiective care sa-ti ocupe timpul. peisajul in berchtesgaden? superb!
zona lacurilor sau orice alte zone pe care iti doresti sa le vizitezi le poti lasa pt o data viitoare, intr-o perioada mai calda in care sa te bucuri pe deplin de frumusetea naturii, de soselele alpine,  cu o cazare in zona rurala si absolut de preferat masina (proprie sau inchiriata). atunci poti alege (si chiar recomand din proprie experienta ) cazarea in hallstatt. caci, cu o rezervare din timp, vei gasi cu siguranta varianta de cazare optima pret/calitate .

#147
andrulina

andrulina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 26.08.2008
In mai banuiesc ca e racoare in zona lacurilor, nu cred sa fie mai mult de 12 grade, nu? Aveti idee?

#148
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,585
  • Înscris: 14.04.2008
depinde cand mergi in mai: pe 1 sau 31?Posted Image

#149
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.04.2005

View Postandrulina, on 23 ianuarie 2015 - 13:55, said:

In mai banuiesc ca e racoare in zona lacurilor, nu cred sa fie mai mult de 12 grade, nu? Aveti idee?


Eu mereu am fost in a doua jumatatea lui iunie si nu era la fel niciodata: am prins si 30 de grade cum am prins si ploi si 12-15 grade
poti sa incerci o simulare meteo, pe baza datelor din anii precedenti

Edited by bogwol, 23 January 2015 - 14:09.


#150
andrulina

andrulina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 26.08.2008
In jurul datei 20 mai

#151
biscatrix

biscatrix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 24.04.2007
@andrulina: am vazut ca @bogwol ti-a recomandat cazare in St. Wolfgang in loc de Halstatt. Eu iti recomand exact invers. Pentru parcare e posibil sa primesti cartela, deci nu platesti separat. Noi asa am primit. Hallstatt-ul e foarte linistit dimineata si seara dupa ce pleaca autocarele cu turisti. Uneori e mult prea linistit - asta e zic eu, singurul dezavantaj. In rest e superb.

#152
andrulina

andrulina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 26.08.2008
Am facut si o simulare pt tren, iar din Salzburg spre St Wolfgang am vazut ca este disponibil doar un singur tren, iar retur imi scrie ca nu e nimic disponibil. Nu stiu daca asa o fi sau nu...
Daca ne hotaram sa mergem cu masina, se poate intra cu masina in halstatt sau esti obligat s-o lasi undeva la intrare? Pentru ca am citit pe internet cum ca din mai pana in octombrie traficul este interzis.

#153
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,677
  • Înscris: 12.12.2006
@Bogwol, multumesc pentru recomandare! Pare tare frumos la Gosausee, am sa trec pe lista ocolul lacului pe jos.

Am si eu o intrebare: exista vreun "klamm" prim zona lacurilor? In zona Zell am See si in zona Berchtesgaden unde am fost datile trecute am gasit mai multe klamm-uri, amenajate frumos, deci usor de parcurs cu copiii.

@andrulina, da, mergem cu masina, in iunie/iulie, o saptamana in Croatia la mare apoi o saptamana aici, la munte.

Daca mergeam doar eu cu sotul, alegeam si eu cazare in Hallstatt, cred ca e f frumos seara. Dar pentru noi dezavantajul e ca trebuie sa lasi masina in una din parcarile de la marginea orasului, iar cu 3 copii dintre care unul mititel sunt destule bagaje, inclusiv pentru excursiile de o zi pe care o sa le facem. Ne e mai comod sa avem masina in curtea pensiunii. Fiecare cu ce i se potriveste.

Edited by mdt, 23 January 2015 - 18:21.


#154
entity22

entity22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 16.07.2007
In zona Salzkammergut si spre Berchtesgaden exista autobuze care circula destul de des, se poate gasi orarul pe net. Pana in St Wolfgang, din Salzburg, cu autobuzul de Bad Ischl se fac vreo 30 de minute (probabil se schimba autobuzul in St Gilgen sau Strobl, nu mai tin minte, dar oricum autobuzele sunt programate in asa fel incat sa se astepte unul pe celalalt). La Hallstatt se poate ajunge cu trenul din Bad Ischl si apoi vaporasul din gara care este vis-a-vis de localitate, pe partea cealalta a lacului(probabil dureaza mai mult decat cu masina dar eu asa am fost si n-am avut probleme). Din Salzburg sunt multe autobuze spre diferite atractii din zona ,e foarte ok si e usor sa-ti stabilesti un program pt ca toate au un orar pe care-l si respecta. Din Salzburg se fac 50 de minute pana in Berchtesgaden si sunt autobuze din ora in ora pana seara, iar in Berchtesgaden sunt alte autobuze catre atractiile locale. Nu stiu exact cand se deschide Kehlsteinhaus(adica Eagle's Nest, a lu' Hitler) dar prin Mai parca deci s-ar putea sa fie deschis pana pe 20, merita din plin intr-o zi frumoasa, la fel si excursia pe lacul Konigsee pana in capat la Salet(si aia tot prin primavara se deschide) de unde se ajunge la Obersee, un lac intre munti, foarte foarte frumos.
Pana la urma, daca e urat rau afara ,cu trenul se ajunge destul de repede la Munchen sau Innsbruck(mai repede decat se ajunge la Viena) si sunt trenuri pana seara. Vremea tine de noroc total. Eu am fost de mai multe ori la Berchtesgaden in August si am prins fie 5 zile de soare fara pic de ploaie, fie 2 zile ploaie cu 2 soare si 1 zi nor, fie mai mult nor si ploaie. Cand e vreme rea ,chiar si in Iulie/August, poate sa fie frig ca toamna si poate sa ploua non stop ca asa-i la munte. In Salzburg am stat la un NH Hotel de 4* iar in statiuni am cautat pensiuni.

#155
biscatrix

biscatrix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 24.04.2007

View Postandrulina, on 23 ianuarie 2015 - 17:32, said:

[...]Daca ne hotaram sa mergem cu masina, se poate intra cu masina in halstatt sau esti obligat s-o lasi undeva la intrare? Pentru ca am citit pe internet cum ca din mai pana in octombrie traficul este interzis.
Sunt 3 parcari mari: una in partea sudica, una in nord (zona portului) si una "deasupra" intre 2 tunele. Prima e cu bani, a doua cred ca-i mai mult pentru rezidenti, iar a treia cred ca e gratis. Noi am parcat in prima pentru o ora, apoi am primit un card cu care am intrat in oras sa lasam/luam bagajele (pentru prima si ultima zi), iar altul pentru accesul in parcarea din sud.
O mare parte din pensiunile din orasul vechi sunt pe coasta dealului, accesul cu masina nu prea e posibil, sunt in mare parte scari. Pana in parcarea din sud faceam, daca-mi aduc bine aminte, vreo 10 minute. Parcarea de sus parea mai apropiata, dar erau de urcat o gramada de trepte. Depinde mult de locatia pensiunii.
Sunt pensiuni si in partea sudica unde accesul e posibil cu masina. Dar acolo nu mai simti asa bine ca esti in Hallstatt.

Edited by biscatrix, 23 January 2015 - 20:36.


#156
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,585
  • Înscris: 14.04.2008
@andrulina, sfatul lui entity22 mi se pare f bun. va puteti caza toata perioada in salzburg si, in functie de cum e vremea, puteti face excursii de-o zi unde doriti. daca ai in plan, acum sau altadata, cazarea in halsstatt, si eu sunt printre cei care recomanda. nu stiu de ce lumea se sperie de imposibilitatea accesului cu masina in localitate, atata timp cat exista tunelul de tranzit si o parcare generoasa la baza funicularului catre mina hallstatt (spre rusinea mea, nu stiu daca-i gratuita sau cu plata) . in plus, in zona lahn poti gasi cazari care sa ofere inclusiv loc de parcare in curtea pensiunii.
@mdt, pentru pesterile dachstein te sfatuiesc sa ceri, atunci cand faci programarea vizitelor la pesteri, un interval de timp mai mare intre ele. noua ne-a facut programare cu timpul standard dintre vizite si am ajuns la mustata pt a 2-a. pt voi, cu 3 copii, ar fi binevenita o pauza de suc la restaurantul dintre cele 2. de asemenea, te sfatuiesc sa luati cardul de familie pt toate cele 3 etape de urcare. la o plimbare de cca 10 min. de la ultima statie, cea de-a treia, e o cabana unde puteti manca. recomand paharul cu lapte: cam scumput insa cum mai rar intanesti. alegeti o zi insorita, porniti pt vizita cat mai de dimineata si bucurati-va cat puteti de aerul curat de sus. atentie la imbracaminte, luati neaparat ceva mai gros la voi!
@biscatrix, eu am stat in sud, la o pensiune care oferea acces cu masina. chiar in dreptul insulitei! crede-ma ca cele 10 min de plimbare lejera pana in centrul statiunii nu au stirbit cu nimic din farmecul locului. ba din contra, de pe insula admiram zilnic imaginea de ansamblu a satului, absolut superba. parcarea din port e sigur cu plata. probabil cei care se cazeaza la hotelurile din imediata vecinatate au unele facilitati.
vacanta frumoasa tuturor! Posted Image

Edited by dariuscha, 23 January 2015 - 21:38.


#157
andrulina

andrulina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 26.08.2008
Prefer sa stau si vreo 3 zile intr-un loc unde sa ma relaxez si sa ma bucur de frumusetile naturii....o sa ne mai gandim ce varianta e cea mai potrivita pt cele 3 zile de relaxare.

#158
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.04.2005

View Postmdt, on 23 ianuarie 2015 - 18:13, said:

@Bogwol, multumesc pentru recomandare! Pare tare frumos la Gosausee, am sa trec pe lista ocolul lacului pe jos.

Am si eu o intrebare: exista vreun "klamm" prim zona lacurilor? In zona Zell am See si in zona Berchtesgaden unde am fost datile trecute am gasit mai multe klamm-uri, amenajate frumos, deci usor de parcurs cu copiii.


Stiu despre ce vorbesti, am fost la multe dintre ele, nu doar in zona Zell (desi aici am intalnit cea mai mare densitate), dar in zona Gosau nu stiu sa fie....

#159
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,677
  • Înscris: 12.12.2006
Ok, multumesc! Si in zona Berchtesgaden am vizitat 2 klamm-uri. F frumoase ambele.
Oricum avem ce face prin zona si pe unde sa ne plimbam. Citeam acum in ghidul LP de walking trail in jurul lacului, ma gandesc sa facem bucatele din el.

Edited by mdt, 26 January 2015 - 17:55.


#160
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.04.2005
cel mai mare klamm vazut de mine este cel de la Leutasch, de langa Seefeld, dar nu si cel mai specaculos
Cel mai spectaculos a fost cel de la Garmisch Partenkirchen (in Germania, la granita cu Austria)

#161
machitza

machitza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 28.03.2003
Vreau sa ajung si eu, cam pe unde este? Mersi frumos

#162
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 26.04.2005

View Postmachitza, on 10 martie 2015 - 00:20, said:

Vreau sa ajung si eu, cam pe unde este? Mersi frumos
Poti fi mai specific la ce vrei informatii?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate