Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...

Situatie mostenire
 Inlocuit/upgrade placa video Nvid...

Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii
 Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...
 imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...
 

Originea românilor - partea II

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
9037 replies to this topic

#7741
Mount_Yermom

Mount_Yermom

    my other ride is yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,346
  • Înscris: 09.05.2010

View Postalalaltubis, on 8th June 2010, 05:24, said:

fiindca asa vrea mintea ta.
Din pacate pentru mintea aia neroada, lucrurile n-au fostl line, simple, usoare.
Stii de ce?
Fiindca in sec 14 apar otomanii in Balcani.
Stii cine sunt otomanii?
Un popor turc si pe deasupra musulman. Intelegi? Pricepi? Vrei sa-ti desenez?

Probabil,  cum vad, ai grave probleme sa intelegi semnificatia aparitia turcilor otomani in Balcani in sec 14. Nu numai atata, dar nu ai habar. Ce vrei sa-ti recomand? Lectii de clasa I-a de istorie?
Gigel, pai nu nu zisesi matale ca nu discutam secolul al 14lea?

lasand la o parte ca argumentul este profund inept. Ocupatia turca ne fiind responsabila de dislocari de populatii decat acolo unde etnici turci s-au stabilit: Centrul Anatoliei, Thracia si Estul Macedoniei, Estul Bulgariei [inclusiv Dobrogea]. Asa cum bine vezi, aceste teritorii nu joaca vreun rol in teoriile tale.

Quote

realitatea este ca aici pe acest topic discutam perioada 500-1200. Exista in titlul topicului. Nu-ti convine? De ce participi?
Ditto

Quote

fraiere. N-ai nici o piatra tombala a lui Basarab I. Iar cea a fiului lui Basarab I, Nicolae Alexandru Basarab se afla la Campulung, oras sasesc
Gigel, avem confirmate toate mormintele de la Basarab I-ul pana la Mircea cel Batran. Le cunoastem ctitoriile si se vede si cu ochiul liber ca modelul de inspiratie arhitectonica vine de la Bizant, pe filiera sarba.

Quote

fraiere. Aici chiar ai de a face cu un paradox. Inceputul statului UngroVlahia ne evidentiaza un mitropolit grec, suplimentat de alt mitropolit grec la Severin. In plus tu faci o greseala de nu te vezi. Folosesti cuvantul "vladica", care este tipic in Muntenegru. Societatea muntenegreana a fost teocratica, condusa de "vladici". Exact asa isi spun sarbii muntenegrini liderilor lor religiosi si politici, "vladica". Dovada cat de incult esti.
Paradox doar in capul tau osificat intr-o singura teorie. Episcopul grec de Vicina, dupa sederea in Ungrovlahia, devine Mitropolit de Kiev. Doar daca ai avea gelatina in loc de creier ai putea sa pretinzi ca folosirea slavonei de catre rusi este un paradox pentru ca au avut un ierarh grec.

Quote

discutia era despre densitatea populatiei, nu despre slavi.
Aportul meu la discutie a fost: in spatiul plat, dintre Germania si Rusia, interesul german a fost foarte intens, dovada ocupatiile succesive germane, colonizarile germane, etc. Inteleg ca nu intelegi. Treaba ta.
Aportul tau este dezlanat si inept. Habar n-ai despre ce vorbesti, dovada fiind "cucerirea Poloniei de catre germani prin actiunea teutona". Esti incult.

#7742
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,909
  • Înscris: 01.11.2007

View Postutvrdavaros, on 7th June 2010, 22:38, said:

Populatia Suediei este 9 milioane de locuitori. Suprafata este de 449,964 km2. Densitatea este 20,6 locuitori pe km2.
Populatia Norvegiei este de 5 milioane de locuitori. Suprafata este de 385,252 km2. Densitatea este de 12,5 locuitori pe km2.

Populatia Romaniei este de 22 milioane de locuitori. Suprafata este de 238,391 km2. Densitatea este de 90 locuitori pe km2.
Populatia Moldovei este de 3,5 milioane de locuitori. Suprafata este de 33,846 km2. Densitatea este de 121,1 locuitori pe km2.

Iar acuma mai pe scurt:
Bosnia are o densitate de 90,2 locuitori pe km2.
Serbia  are o densitate de 107 locuitori pe km2.
Grecia are o densitate de 85 locuitori pe km2.
FYROM are o densitate de 82 locuitori pe km2.
Bulgaria are o densitate de 65,5 locuitori pe km2.
Albania are o densitate de 111 locuitori pe km2
Croatia are o densitate de 81 locuitori pe km2

Cum se vede Balcanii au o densitate in medie de 90 locuitori pe km2 cam densitatea din Romania.
Problema este ca Balcanii au avut intotdeauna o viata continua, fiind organizata de state puternice, pe cand pe teritoriul Romaniei domnea barbaria, pauza, lipsa de populatie, lipsa de civilizatie.

Prostanicilor, inainte de a vorbi mai bine va documentati. Altfel va dati in stamba, ca deosebit de prosti.


si eschimosii au supravietuit bine mersi.
Problema este ca nici o populatie nordica n-ar ajunge la numarul actual de locuitori fara un aport de civilizatie. Chiar la polul sud exista populatie, formata din exploratori. Asta inseamna bani, investitii, adica civilizatie.

Cand romanii s-au decis sa miste granita/limesul imperiului la nord de Dunare ingloband Dacia au facut-o pe un termen foarte limitat, cu un scop foarte clar, exploatarea aurului. Dupa care s-au retras, au abandonat tinutul. Romanii, adica vorbitorii de latina s-au retras. N-au lasat nici un vorbitor de latina, decat eventual niste fraieri care imediat au fost absorbiti de goti, huni, gepizi, etc.

Faptul ca astazi in Romania exista o densitate la fel de mare ca in Balcani inseamna ca aportul latinofonilor Balcanilor la formarea populatiei la nord de Dunare este esential. Altfel nu se explica. Matematic nu se poate explica. Nici un matematician care se respecta nu face greseala sa ignore aportul vlahilor suddunareni la formarea etniei românesti. Doar matematicieni faliti si incompetenti ar face afirmatii contrarii.

Fane, iar bati campii. Eu am spus in primul rand de germanicii, care traiau in antichitate (si buna parte a evului mediu) in  niste conditii mai naspa decat ale noastre, si cu toate astea au fost (si sunt mai ales acum) unul din popoarele numeroase ale Europei (un rom^n la aproape patru nemti cred).
Eu stiu ca esti roeslerian, si tot o dai cu Dacia unde toti dacii au fost omorati iar apoi a fost evacuata in totalitate pana au venit unii si altii si au recolonizat-o. Dar asta e de o cretinatate fara margini, si mai toata lumea ti-a explicat de ce. Istoricii seriosi spun ca nu avea cum sa fie asa, etnologia si arehologia iti spun ca te inseli.

Densitatea comparabila cu Balcanii nu inseamna nimic special. Balcanii au fost locul de invazii preferat al tuturor, de la daci la goti la germanici, la huni, la avari, la slavi, la turcici de tot felul, plus molimele din imperiu si care treceau mai greu la nord de Dunare. Eu ma mir ca ei au o densitate precum a noastra, la ce haos si dezastre au fost pe acolo. La nord de Dunare in schimb viata era mult mai usoara, invadatorii fie ocoleau datorita muntilor si padurilor, fie aveau doar niste culoare de trecere, si, precum in cazul Germaniei in antichitate, teritoriul era protejat si datorita faptului ca nu avea o infrastructura si niste orase importante care sa atraga navalitorii. E foarte posibil insa ca pe langa daco-romanii, dacii romanizati, colonistii romani si dacii liberi care s-au asezat dupa retragerea administratiei romane, destui romani de la sud de Dunare sa fi venit la nord, unde viata era mult mai usoara, fara taxele impovaratoare din imperiu, intarind si mai mult elementul roman (lingvistic in special) si pastrand legatura si cu sudul Dunarii, unde erau daco-romani in buna parte de asemenea

Edited by lupu2, 08 June 2010 - 10:29.


#7743
lolekbolek

lolekbolek

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 16.10.2006
un exemplu de continuitate
( in ciuda razboaielor dese)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Trier
http://en.wikipedia....istory_of_Trier

#7744
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007

View Postutvrdavaros, on 7th June 2010, 23:39, said:

prostea,
in sec. 6-9 are loc o racire a climei care este arhicunoscuta. Motiv ca populatiile germanice migreaza spre sud.
Dupa anul 900 se observa o migrare inversa, dinspre sud spre nord. Ba chiar se observa colonizarea Groenlandei. Teritoriu care dupa 1400 se raceste si este parasit de populatia vikinga. Ramane insa ocupata Islanda, cea cu vulcanii si gheizeri (daca ai citit stirile, in Islanda a izbucnit recent un vulcan care a ingreunat transportul aerian in Europa).

Polonia este o tara plata, adica la inaltime redusa, motiv ca din punct de vedere strategic Polonia a figurat intotdeauna ca o zona de atac a Rusiei.

Daca esti dobitoc si nu ai notiuni primare, precum faptul ca germanii au cucerit Polonia cu ajutorul teutonilor care i-au supus pe prusaci si alte triburi locale printre care multi slavi, asta dupa 1200, colonizand zona puternic, eu ce trebuie sa fac? Sa ma crucesc, sa ma inchin lui Allah?

cel mai aberant este sa ai o discutie cu un prostanac care nu are notiuni primare de fonetica, morfologie, sintaxa, etc.

in mintea unui dobitoc, intr-adevar, este plauzibil.
Problema este ca dacii au refuzat sa scrie. Fie fiindca erau dobitoci congenitali, fie ca din punct de vedere cultural aveau interdictie. Cert este ca idiotii n-au lasat nimic scris.

Bai REPETENTULE, pitecantropu' lu peste prajit, racirea are loc dupa 1100 /1200, iar perioada de incalzire are loc intre 800 BC si 1100 AC. (Nu ma obosesc sa-ti dau linkuri, poti cauta adevarul si singur.

Adio MOIMĂ !!! .  :console:

View Postalalaltubis, on 8th June 2010, 00:48, said:

dobitocule,
uita-te mai jos:


iti dai seama cat de kkt esti?
Ma pish pe tine fiindca esti prost handicapat.
un ratat somer care taie frunze la caini.
sugi pu.la.

Bai schizoidule, tu ai auzit de dreptul la replica, adica esti jignit ai dreptul sa te aperi, chiar jignind la un moment dat ?! :thumbdown:

Edited by Cyber-sapiens, 08 June 2010 - 12:57.


#7745
alalaltubis

alalaltubis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.06.2010
Stema Tarii Romanesti
[ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Stema_Tarii_Romanesti_II.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#7746
Mount_Yermom

Mount_Yermom

    my other ride is yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,346
  • Înscris: 09.05.2010

View Postalalaltubis, on 8th June 2010, 17:25, said:

Stema Tarii Romanesti

Well?


View Postlolekbolek, on 8th June 2010, 12:04, said:

un exemplu de continuitate
( in ciuda razboaielor dese)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Trier
http://en.wikipedia....istory_of_Trier

Nu numai in Renania dar si in Raetia, Noricum si Pannonia se constata supravietuirea elementelor latinofone. Dovezile sunt documentare, prosopografice, hagiografice si topografice [Walchen si derivate] pana tarziu, in secolele al 9lea si al 10lea.

De accea, orice teorie care pleaca de la evacuarea completa a populatiei latinofone a Daciei Traiane este cel putin neserioasa.

#7747
alalaltubis

alalaltubis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 07.06.2010

View PostMount_Yermom, on 8th June 2010, 10:19, said:

Paradox doar in capul tau osificat intr-o singura teorie. Episcopul grec de Vicina, dupa sederea in Ungrovlahia, devine Mitropolit de Kiev. Doar daca ai avea gelatina in loc de creier ai putea sa pretinzi ca folosirea slavonei de catre rusi este un paradox pentru ca au avut un ierarh grec.
Tot acest paragraf te da de gol ca un individ incapabil sa se plaseze in timp, care nu are simtul istoriei cu lipsuri grave in a intelege un context social/politic/cultural dintr-o anumita epoca istorica.

Nu realizezi cat de grav si ridicol ai reusit sa te descri in acest paragraf. Stiu. Esti incapabil.


In mod normal te-as trata cu manusi, cu politetea acordata unui handicapat. Din pacate atitudinea ta necesita o corectie, o palma peste bot.

1. Iachintie (Hyakinthos) de Vicina in urma evenimentelor din jurul anului 1340 (tatarii ii parjoleste teritoriul) ramane fara obiectul muncii, motiv ca isi gaseste popas la curtea celui mai puternic vecin din zona, adica Basarab. In aceeasi perioada, Basarab I-ul, la 1331, reuseste sa-si impuna ginerele ca tar pe tronul taratului de Vidin. Pe fiul sau Alexandru Basarab il asociaza la tron. UngroVlahia devine un stat puternic prin relatiile matrimoniale aranjate de Basarab I si suzeranii/aristocrati vecini, sarbi, bosnieni, bulgari si unguri (o alianta matrimoniala cu cea mai puternica familie nobiliara maghiara, Lakfy). Pe plan extern Basarab I isi obtine astfel o recunoastere de la capii statelor vecine.
2. Alexandru Basarab este educat de Iachintie care-l introduce lumii bizantine. Imparatul bizantin, I?ann?s V Palaiologos, care in acel moment traia momente dificile, intelege importanta care se deschide la nord de Dunare. De fapt in perioada sa se infiinteaza la 1388 si mitropolia Maurovlahiei (Moldova). Lumea bizantina vede in vlahiile norddunarene o sansa, un prilej unic de a perpetua Romania la nord de Dunare, intr-o situatia politica si militara in care turcii otomani facusera incursiuni profunde in imperiul bizantin, adica in Romania.

3. Iachintie traind mai mult de 20 de ani la curtea Basarabilor, care sunt catolici, spre sfarsitul vietii inclina spre catolicism. Dovada ca Basarabii urmaresc prin Bizant doar o recunoastere din partea unuia din suzeranii cu renume ai timpului sau, imparatul de la Constantinopol (chit ca puterea sa se limitase masiv).

4. Iachintie moare in Valahia in 1371, iar aberatia postata de tine ca ar fi fost numit mitropolit de Kiev dovedeste incultura si obraznicia ta fara de margini. Totodata, nu lamuresti absolut nimic prin aceasta incultura evidenta. Caci dupa Iachintie pe tronul metropolitan al UngroVlahiei vor fi numiti numerosi mitropoliti greci, direct de patriarhul de la Constantinopol. Radu cel Mare il va numi mitropolit pe un fost patriarh, Nifon. Prestigiul UngroVlahiei in lumea crestin ortodoxa crescuse enorm. Dar cu toate acestea traditia vlahilor de a fi legati olimbical de Ohrida n-a disparut niciodata. Dovada limba liturghiei, slavona, dar si prezenta unui cler cu radacinile in jurul Ohridei. Nu numai atata, dar numerosii zugravi care si-au lasat numele pe frescele din UngroVlahia si Moldova ii recomanda ca fiind la origine din jurul Ohridei, precum numerosii monahi.

View PostMount_Yermom, on 8th June 2010, 16:57, said:

Nu numai in Renania dar si in Raetia, Noricum si Pannonia se constata supravietuirea elementelor latinofone. Dovezile sunt documentare, prosopografice, hagiografice si topografice [Walchen si derivate] pana tarziu, in secolele al 9lea si al 10lea.

De accea, orice teorie care pleaca de la evacuarea completa a populatiei latinofone a Daciei Traiane este cel putin neserioasa.
Esti deosebit de obraznic, fiindca nu gandesti de loc.
Trier-ul facea parte din imperiul roman, a fost capitala in timpul tetrahedrei. Exact ca si Sirmium.
Cand vorbesti de Renania, Raetia, Noricum si Panonia si le pui la egal cu Dacia Traiana dovedesti ca nu intelegi nimic, absolut nimic. E ca si cum ai creea o taxonomie in care elefantul si magarul ar face parte din aceeasi specie.

Esti incapabil sa intelegi diferenta dintre Barbaria (teritoriile si populatiile dincolo de limes) si Civilizatia. Dacia Traiana, incepand cu 240, dispare in Barbaria, in ceata cu alte cuvinte.

View PostMount_Yermom, on 8th June 2010, 16:57, said:

Well?
[ http://www.nasul.net/wp-content/uploads/stema-tinutului-secuiesc.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.nasul.net/wp-content/uploads/tinutul-secuiesc.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by alalaltubis, 08 June 2010 - 17:25.


#7748
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008
fane cate nickuri mai ai? ca incep sa nu mai inteleg cand-ti raspunzi tie siesi si cand le raspunzi altora.
Personalitate dubla,dubla gandire,schizofrenie dubla..

#7749
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Ok. L-am lasat practic pe fane sa-mi cloneze (aproape) chiar si nick-ul. Singura rugaminte (postata mai sus) a fost sa se exprime civilizat. In unele familii se pare ca nu se invata asa ceva. Va reveni cu alta clona. Bolnav la cap.

#7750
NICU_LUPULALB

NICU_LUPULALB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 02.02.2010

View Postmihneavoda, on 8th June 2010, 09:58, said:

1) Este evident că slavii veniți în Sudul Dunării au luat de undeva acel alfabet. O comparație cu literele tracice și grecești relevă acest fapt. Odată cu religia acest alfabet a ajuns și la ruși.
2) Între daci și romanii de limbă latină, mai precis de dialecte italice, era diferență cam mare . Adică înțelegerea între vorbitori nu ar fi fost posibilă așa cum nu e nicăieri posibilă înțelegerea între vorbitori de dialecte sau limbi diferite.
3) Administrația romană a folosit numai alfabetul latin și limba latină. Dacă dacii ar fi renunțat la acel alfabet slavii de unde l-au luat? L-au inventat din nimic aproape la fel? Din folosirea unor litere (de ex CI) se vede că nu pe greci au imitat slavii. Daci au fost și în Sudul Dunării și înainte și după Imperiul Roman.

1.Posibil ca această părere, să confirme ipoteza expusă de mine.
Dar chiar în cazul în care "utvrdavaros" nu era de acord cu mine,... totuși răspunsul lui trebuia să fie de forma: "nu este posibil................deoarece...........",...
Argumentația corectă era o dovadă de bun simț,...dar modul în care a răspuns NU dovedea că posedă această calitate.
2.Normal, dacă nu există posibila legătură, în sensul că latina ar fi derivat din limba Dacilor,... (sau amândouă au derivat dintr-un trunchi comun) aceasta este concluzia cea mai plauzibilă.De remarcat că a fost expusă la fel de civilizat,... ca și părerea anterioară.
3.Am susținut că:
"probabil în administrație a fost adoptat alfabetul latin, iar vechiul alfabet Dacic a fost marginalizat,... de aceea apar așa de multe texte latine și nu apar texte considerate de origine Dacică,...iar la sosirea slavilor Dacii aproape renunțaseră la acel alfabet, iar slavilor li s-a părut potrivită adoptarea lui și aducerea în timp, în forma actuală."

Sensul era că în administrație se folosea alfabetul latin(și limba latină),... marginalizarea era  în sensul că,... se comunica în continuare cu Dacii din teritoriile libere, folosind acel alfabet trac(cu mari asemănări cu cel grecesc și actualul alfabet chirilic),... dar importanta lui a scăzut progresiv,...

A fost adoptat, de slavi , din motive de "comoditate fonetică", (știu ,...este un termen,... cam tras de păr),... nu dispăruse încă din uzul unei mici părti a "știutorilor de carte" Daci.

NU pot accepta punctul de vedere al user-ului mai sus menționat:
"Problema este ca dacii au refuzat sa scrie. Fie fiindca erau dobitoci congenitali, fie ca din punct de vedere cultural aveau interdictie. Cert este ca idiotii n-au lasat nimic scris."

Cunoaștem toți foarte bine faptul că, istoria acceptată la un moment dat, este legată de conjunctura politică existentă, și de numărul de istorici care la data respectivă se complac în postura de "idioți utili" ai puterii,... contrazicând prin orice mijloace istoria adevărată susținută atunci de un grup mai restrâns.(Sunt situații,... foarte rare, când conjunctura politică și adevărul istoric se suprapun perfect.)
Nu mai punem în calcul faptul că idioții utili, vor căuta să șteargă orice urmă de IZVOARE ISTORICE corecte,care le pun în pericol elucubrațiile ,...iar atunci când se poate rescrie în mod corect istoria, se descoperă o sărăcie a izvoarelor istorice corecte,... care face să fie aproape imposibilă corectarea greșelilor, iar ele sunt perpetuate în forma veche.

Chiar dacă Dacii ar fi fost maimuțe ,ceea ce evident, nu este cazul,...tot au lasat niște urme,... care ori au fost distruse intenționat ,...ori ni se abate atenția (în altă direcție), pentru a nu vedea elemente evidente,... dar care au devenit "moștenirea milenară" a altcuiva.

Lipsa izvoarelor istorice, probabil se încadrează într-una din situațiile din paragraful anterior.

DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, cei care susțin cu vehemență anumite păreri în privința istoriei noastre,( cu prețul jignirilor aruncate împrejur,...tot timpul), nu ne ajută să ne învățăm istoria,...denigrările ne țin în loc,( în căutarea de argumente necesare pentru a le contrazice).
Acele persoane, pot să-și facă bloguri, unde să permită accesul discreționar,...și vor ajunge să-și laude , sau să-și contrazică, ..."clonele", ...mă rog,... genul de "distracție" , mult  dorit.

Edited by NICU_LUPULALB, 09 June 2010 - 01:16.


#7751
fanemusca

fanemusca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 09.06.2010

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 01:11, said:

Cunoaștem toți foarte bine faptul că, istoria acceptată la un moment dat, este legată de conjunctura politică existentă, și de numărul de istorici care la data respectivă se complac în postura de "idioți utili" ai puterii,... contrazicând prin orice mijloace istoria adevărată susținută atunci de un grup mai restrâns.
hai sa traducem ce ai vrust sa spui:

Astazi, majoritatea in Romania, sustin teza continuitatii daco-romane. In plus, incepand cu Ceausescu, s-au scris tomuri, presa, milioane de pagini, finantate de stat pe teme dacomane, a protocronismului romanesc.

Cu alte cuvinte tu spui ca "idiotii utili ai puterii" sunt continuatistii daco-romani si dacomani.

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 01:11, said:

Nu mai punem în calcul faptul că idioții utili, vor căuta să șteargă orice urmă de IZVOARE ISTORICE corecte,care le pun în pericol elucubrațiile
tocmai. idiotii utili care detin controlul informatiei in Romania, care manipuleaza manualele de scoala, care au langa ei biserica ortodoxa care le tine isonul, care pe deasupra au cadre universitare, politicieni, etc. etc si televiziuni de cacao care le popularizeaza fantasmul ei detinand controlul asupra izvoarelor istorice si a resurselor de finantare.

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 01:11, said:

DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, cei care susțin cu vehemență anumite păreri în privința istoriei noastre,( cu prețul jignirilor aruncate împrejur,...tot timpul), nu ne ajută să ne învățăm istoria
tocmai.
Ceea ce faceti voi acesti "idioti utili", care ingropati siturile arheologice fiindca releva istoria gotilor, a hunilor si a gepizilor, este strigator la cer, motiv ca intr-o buna zi va veti topi de inanitie.

#7752
NICU_LUPULALB

NICU_LUPULALB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 02.02.2010

View Postfanemusca, on 9th June 2010, 02:33, said:

Astazi, majoritatea in Romania, sustin teza continuitatii daco-romane. In plus, incepand cu Ceausescu, s-au scris tomuri, presa, milioane de pagini, finantate de stat pe teme dacomane, a protocronismului romanesc.
Cu alte cuvinte tu spui ca "idiotii utili ai puterii" sunt continuatistii daco-romani si dacomani.

Observ că fane s-a întors,... și mușcă!

Mă refeream strict la susținatorii continuității daco-romane,... mai precis la adepții romanizării,... teoria lor are un punct slab , cu privire la ușurința (de tip "șantiere naționale", "brigadieri", "hei-rup", etc.),... cu care Dacii au adoptat limba latină, uitându-și limba vorbită și scrisul.

NU băga în aceeași oală, latinizarea și Dacismul,...al doilea nu este sustinut de stat.
În ambele cazuri,...continuitatea a existat și există chiar dacă în cazul Dacismului. dovezile sunt aproape inexistente.Fie au fost distruse  cu bună știință,...fie sunt deja în patrimoniul altora,...fizic, sau ca traditii exclusive.Ar mai fii varianta că nu sunt corect interpretate.

Te rog renunță la formulări infamante, de genul "dacomani",... pentru că ,nici "iliro-celto-mani" , sau "celt-iliro-mani",...nu sună mai bine,...sună la fel de prost, și nici nu au legătură cu poporul român.

Nu știu cât de obiectiv ești , sau ce interese ai,... observ însă că-ți folosești cunoștințele de istorie și lingvistică, în detrimentul istoriei românești,...cel puțin observ că unele din ideile tale,...pur și simplu, "îngroapă"psihic românii deja degustați și descurajați de situația economică actuală a României.

Armata a devenit o instituție de mercenari,... biserica s-a cam compromis datorită unor preoți șarlatani(doar câțiva ,... dar ajunge să schimbe percepția privind biserica),...dacă și istoria devine un factor de alienare și descurajare,... avem cea mai gravă situație din ultimele secole,...pentru că nu văd posibilă ridicarea urgentă a unui lider de genul lui Mihai Viteazul, Vlad Țepeș, sau Ștefan cel Mare ,... capabil să scoată România din situația grea în care se află.

Nu știu cine ar putea ,în clipa de fața, să rezolve cu succes problemele sociale, economice, de revenire morală a poporului Român și nu în ultimul rând politice,... cu accent pe recâștigarea teritoriilor pierdute de acest popor și de respectul în relațiile internaționale ,pe care trebuie să-l recâștigăm.

#7753
fanemusca

fanemusca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 09.06.2010

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 02:23, said:

Nu știu cât de obiectiv ești , sau ce interese ai,... observ însă că-ți folosești cunoștințele de istorie și lingvistică, în detrimentul istoriei românești,...
n-am inteles eu bine, dar cum vad, tu confuzi istoria cu activismul politic.

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 02:23, said:

cel puțin observ că unele din ideile tale,...pur și simplu, "îngroapă"psihic românii deja degustați și descurajați de situația economică actuală a României.
asta chiar e buna.
Istoria oricarui popor este cu foarte multe pete, de toate culorile. Istoria e plina de necunoscute, formata din existenta a milioane de oameni, unii cu destine morale impecabile, pe cand a altora e pline de mizerii.

Astazi de exemplu, Romania este condusa de un traseist, de un jeg uman, un individ cu un caracter infect, o japita, o scarba. Astfel de personaje au populat istoria romanilor in nenumerate momente ale sale. Motiv ca romanii au fost dintotdeauna pe duca. Cum astazi migreaza in toate colturile lumii, peste 4 milioane si-au luat talpasita numai in ultimul deceniu, la fel romanii au migrat dintotdeauna. Intre Moldova si Ungaria era un dute vino. Ca si intre Valahia si Ungaria. Iar migratiile de la sud de Dunare la nord de Dunare au dus la formarea poporului roman norddunarean.

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 02:23, said:

.dacă și istoria devine un factor de alienare și descurajare,... avem cea mai gravă situație din ultimele secole,...pentru că nu văd posibilă ridicarea urgentă a unui lider de genul lui Mihai Viteazul, Vlad Țepeș, sau Ștefan cel Mare ,... capabil să scoată România din situația grea în care se află.
realitatea e ca Basescu nu este cu nimic mai prejoc. Misu Caftangiul, ori Tepes ori Stefan cel Mare n-au fost cu nimic mai prejos de Basescu cand e vorba de caracter, egoism, dezinteres fata de poporul lor. Toate actiunile lor au fost animate ca si in cazul Basescu de interese personale si de gasca. Numai ca istoricii le estompeaza nemernicia caracterului transformandu-i in supereroi.

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 02:23, said:

Nu știu cine ar putea ,în clipa de fața, să rezolve cu succes problemele sociale, economice, de revenire morală a poporului Român și nu în ultimul rând politice,... cu accent pe recâștigarea teritoriilor pierdute de acest popor și de respectul în relațiile internaționale ,pe care trebuie să-l recâștigăm.
mor de ras.
e clar ca esti dus bine. Ce are istoria aia reala a romanilor cu visurile tale de grandoare, a unui maniaco-depresiv? Obsesiile tale dacomane se trateaza foarte bine la o clinica de psihiatrie. Daca cei ca tine s-ar trata rezultatul procesului electoral n-ar mai lansa in fruntea socieatii romanesti a unor ticalosi precum Basescu si gasca lui.

#7754
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 03:23, said:

... avem cea mai gravă situație din ultimele secole,...pentru că nu văd posibilă ridicarea urgentă a unui lider de genul lui Mihai Viteazul, Vlad Țepeș, sau Ștefan cel Mare ,... capabil să scoată România din situația grea în care se află.
n-avem nevoie de lideri de genul lui Mihai Viteazul, Vlad Țepeș, sau Ștefan cel Mare, traim alte vremuri.


View Postfanemusca, on 9th June 2010, 04:55, said:

Intre Moldova si Ungaria era un dute vino. Ca si intre Valahia si Ungaria.
un du-te vino? intre Moldova si Ungaria, respectiv Valahia si Ungaria?
eu n-as vorbi despre du-te vino. era mai mult du-te. sau, ma rog, vino - depinde din ce punct privesti.

#7755
Diogene

Diogene

    Isailă Brătfălean

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,722
  • Înscris: 15.09.2005

View PostNICU_LUPULALB, on 9th June 2010, 02:11, said:

DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, cei care susțin cu vehemență anumite păreri în privința istoriei noastre,( cu prețul jignirilor aruncate împrejur,...tot timpul), nu ne ajută să ne învățăm istoria,...denigrările ne țin în loc,( în căutarea de argumente necesare pentru a le contrazice).
Acele persoane, pot să-și facă bloguri, unde să permită accesul discreționar,...și vor ajunge să-și laude , sau să-și contrazică, ..."clonele", ...mă rog,... genul de "distracție" , mult  dorit.
Ți-am dat un răspuns mai în spate. Ideea era că pupatul în cur al unor popoare fantomatice, în numele unor discutabile moșteniri preluate de români, (pentru că nu se știe mai nimic despre acele popoare), fie ele, acele eventuale popoare antice, celți, daci sau orice altceva,  nu este decât pupat în cur. Vehemența este o atitudine intelectuală, uneori condamnabilă, dar nu este pupat în cur, nu este un comportament psihiatric (nu citisem mesajul precedent al lui Fane, dar văd că iarăși gândim la fel)..

Edited by Diogene, 09 June 2010 - 06:46.


#7756
mihneavoda

mihneavoda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 672
  • Înscris: 25.05.2010

View PostDiogene, on 9th June 2010, 06:44, said:

?i-am dat un răspuns mai în spate. Ideea era că pupatul în cur al unor popoare fantomatice, în numele unor discutabile mo?teniri preluate de români, (pentru că nu se ?tie mai nimic despre acele popoare), fie ele, acele eventuale popoare antice, cel?i, daci sau orice altceva, nu este decât pupat în cur. Vehemen?a este o atitudine intelectuală, uneori condamnabilă, dar nu este pupat în cur, nu este un comportament psihiatric (nu citisem mesajul precedent al lui Fane, dar văd că iară?i gândim la fel)..
Ce e aia, atitudine psihiatrică? Ai descoperit unele cuvinte pe care nu știi să le împerechezi.Unde ai auzit tu vreodată expresia "atitudine psihiatrică"?
Tu de care atitudine ai acum? Bănuiesc că te crezi intelectual care are "atitudini intelectuale", dar îți spun eu că arăți ca Ilie cu pălărie care face sport.
Da, gîndești cam la fel ca zăbăugul care și-a luat alt nick și umple forumul de măscări ca și tine. Ar trebui un moderator special pt acest topic pt că e mult gunoi de aruncat.
Sînteți amîndoi niște cazuri psihiatrice, adică aveți nevoie de tratament psihiatric, dar pînă atunci niște postări ale voastre ar trebui înlăturate de moderator fără avertisment.
E cazul să înveți să te exprimi ca să nu ami apari cu barbarisme de acest fel.

View Postfanemusca, on 9th June 2010, 03:55, said:

Astazi de exemplu, Romania este condusa de un traseist, de un jeg uman, un individ cu un caracter infect, o japita, o scarba. Astfel de personaje au populat istoria romanilor in nenumerate momente ale sale. Motiv ca romanii au fost dintotdeauna pe duca. Cum astazi migreaza in toate colturile lumii, peste 4 milioane si-au luat talpasita numai in ultimul deceniu, la fel romanii au migrat dintotdeauna. Intre Moldova si Ungaria era un dute vino. Ca si intre Valahia si Ungaria. Iar migratiile de la sud de Dunare la nord de Dunare au dus la formarea poporului roman norddunarean.
Iar ai apărut și nu am apucat să te trec pe lista celor ignorați. Tot josnic, tot obraznic, tot prostii debitezi, tot nu ai învățat să scrii mai bine.
Ungurii au emigrat în număr și mai mare. La fel nemții, polonezii, englezii, irlandezii,albanezii, turcii, italienii, spaniolii, portughezii, olandezii, rușii. Tu ai ochiul deschis doar pt români însă.
Românii au fost totdeauna pe ducă? Adică puși pe migrare? Cred că o aberație mai mare nu s-a scris pe acest topic cu mii de postări. Românii sînt cei mai vechi pe actualul teritoriu și nu sînt semne că vor dispărea curînd.
Migrațiile de la sud la nord de dunăre nu au dus la formarea poporului român. Acesta era de mult format și răspîndit pe un mare areal inclusiv în sudul Dunării.Acest popor nu a avut conștiință națională decît foarte tîrziu ca și alte popoare dealtfel.A fost cunoscut sub nume diferite el însuși denumindu-se după regiuni (în trecut ȚĂRI) și cursuri de apă din acele regiuni: mureșeni,dobrogeni,bistrițeni,argeșeni,ialomițeni,crișani,sireteni,pruteni,praho
veni,moroșeni, hațegani,munteni,bucovineni ș a.
Dacă ai observat mutări de populație din sud în nord (invers nu ai observat; e prea greu pt tine) sau de la est la vest și invers , adică între Ardeal (care la tine este Ungaria) și Moldova tu tragi concluzia eronată că românii ar fi puși pe migrare. Dacă au emigrat unii într-adevăr tu crezi că toți vor emigra sau vor să emigreze.

Edited by mihneavoda, 09 June 2010 - 07:14.


#7757
Diogene

Diogene

    Isailă Brătfălean

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,722
  • Înscris: 15.09.2005

View Postmihneavoda, on 9th June 2010, 08:39, said:

Ce e aia, atitudine psihiatrică?
Este comportament de om nebun.

Noi aici discutăm despre perioada 500-1200 și eventual puțin în afara marginilor intervalului. Iorga zice că înainte de invazia tătară Ungaria era pe cai mari. După ce luase Galiția, despărțind  slavii de slavi, lucru foarte important pentru istoria noastră, Ungaria era pe punctul de-a smulge partea nord-dunăreană (actualele Muntenia și Moldova) de la Bulgaria. Expansiunea ungară a fost stopată de tătari și când a fost reluată s-a transformat în apariția celor două state medievale românești.

Comentează, dacă poți să ieși din delirul dacist. Dacă Moldova și Valaquia Transalpina, de peste munți, munteană, nu erau înfințate de unguri mai erau românești?

Edited by Diogene, 09 June 2010 - 08:05.


#7758
NICU_LUPULALB

NICU_LUPULALB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 02.02.2010

View Postfanemusca, on 9th June 2010, 04:55, said:

1.n-am inteles eu bine, dar cum vad, tu confuzi istoria cu activismul politic.
2.Istoria oricarui popor este cu foarte multe pete, de toate culorile. Istoria e plina de necunoscute, formata din existenta a milioane de oameni, unii cu destine morale impecabile, pe cand a altora e pline de mizerii.
3. migratiile de la sud de Dunare la nord de Dunare au dus la formarea poporului roman norddunarean.
4.realitatea e ca Basescu nu este cu nimic mai prejoc. Misu Caftangiul, ori Tepes ori Stefan cel Mare n-au fost cu nimic mai prejos de Basescu cand e vorba de caracter, egoism, dezinteres fata de poporul lor. Toate actiunile lor au fost animate ca si in cazul Basescu de interese personale si de gasca. Numai ca istoricii le estompeaza nemernicia caracterului transformandu-i in supereroi.
5.e clar ca esti dus bine. Ce are istoria aia reala a romanilor cu visurile tale de grandoare, a unui maniaco-depresiv? Obsesiile tale dacomane se trateaza foarte bine la o clinica de psihiatrie. Daca cei ca tine s-ar trata rezultatul procesului electoral n-ar mai lansa in fruntea socieatii romanesti a unor ticalosi precum Basescu si gasca lui.

1.Ți-am mai spus că istoria adevărată este una singură,... ea are doar "variante" în funcție de conducători.
2.Ce interes ai tu să cauți doar "petele" Românilor?...iar necunoscutele să le înterpretezi, doar în detrimentul Românilor?Ungurii NU vor să recunoască,...dar eram aici când au venit ei,...cu cine au luptat, dacă Gelu ,Glad și Menumorut ,...nu erau aici?...și-au șters aceste lupte din istoria lor?
Multora nu le convine că le încurcăm socotelile,... dar suntem totuși aici,...ne vom rezolva problemele cumva,...și tot aici vom fi.
3.Un adept înfocat al teoriei migraționiste,...asta explică modul în care ne tratezi,...dar nu ar strica să dovedești ceva mai puțin radicalism.
4.Nu l-am votat niciodată pe preș. Băsescu,... și nu cred că se ridică la nivelul celor enumerați anterior,... chiar dacă dispune de alte "pârghii" și informații nu are curajul de a ieși din rețeaua hoției, din care face parte.Normal că "istoricii" de felul tău ,... ar face negru orice nu le convine, chiar dacă 99% din Umanitate, ar spune că este invers.
5.Să adaug,... că mai nou ești și psihiatru?...CE program de lucru ai?...sau faci analogie cu tipul tău comportamental?(probabil este identic,... sau mai grav , te comporți ca la grădiniță, acuzând tu primul, sperând că nu ți se va răspunde cu aceeași monedă)
Cu faptul că mă contrazici,... sunt de acord,...dar fă-o argumentat,... la fel,... îți înțeleg vehemența,...dar nu accept tonul ăsta,...  atunci când  depășești măsura , lansându-te într-o diatribă a injuriilor.
Repet:nu l-am votat niciodată pe  Băsescu.

ego_zenovius:"n-avem nevoie de lideri de genul lui Mihai Viteazul, Vlad Țepeș, sau Ștefan cel Mare, traim alte vremuri."
Sigur,...ar fi legați și ei de mâini datorită legilor actuale care apără drepturile infractorilor:a parlamentarului , sau bugetarului șpăgar, a criminalului care"nu prezintă pericol social",... și a altor indivizi de același gen, cu același tip de comportament abuziv.
Eu susțin de mulți ani ideea că : "nu ar ajunge un Tepeș ,... ar trebui căte unul în fiecare cartier,... și tot n-ar fi destul să ne revenim"
Dar de aici până la denigrarea istoriei României și tratarea ei  în sensul dorit de Diogene și fanemusca,... este distanță mare.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate