Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Vreau sa fac Vin de casa ...
Last Updated: Dec 22 2023 20:01, Started by
reluuu
, Aug 17 2009 11:10
·
10
#1063
Posted 23 October 2018 - 12:46
Salutare.....am o situatie un pic bizara,cred eu.
Mustul e in beci,18 grade,mustul 20....face o bula la minut de 17 zile.....sa bag drojdie selectionata? Multumesc anticipat pentru eventuale sfaturi! |
#1064
Posted 24 October 2018 - 16:23
Daca este dulce obligatoriu trebuie drojdie selectionata.
Probabil ca temperatura a fost mai mica de atat de nu a fermentat, asa pateam si eu in beci. Am pus un calorifet si amrezolvat problema. Pe langa drojdia selectionata trebuie sa iei si nutrienti. Intreaba acolo si te invata ei. |
#1065
Posted 26 November 2018 - 09:29
Va salut! E prima data cand am facut si eu vin! Am facut alb si negru doar din struguri de masă! Vinul alb e din soiuri de masă albe gen Victoria! E un vin alb, bun de 9.8 grade dar fara nici o aromă! Vinul negru e din muscat de hamburg in proportie de 85/90%. Un vin bun aromat cu alcool de 12,4 grade! Cam la 5 săptămâni de stat in butoaie, l-am tras dupa drojdie! Acum sincer sunt in dilemă, sa-l tratez sau nu! In principiu e de consum mai ales ala negru, dar ma gandesc, ca poate o sa si vand! O sa țină sau nu? Eu am de gând prin decembrie la sfarsit sau începutul lui ianuarie sa-l mai trag o dată dupa drojdie, iar undeva prin februarie/martie sa-l trag la sticlă si să-l țin in beci. Voi ce parere aveți? Să-l tratez sau nu? Cine mi-a testat vinul mi-a recomandat așa: La vinul rosu(roze) 130mililitri de dioxid de sulf la 100 de litri de vin, iar la vinul alb 150 mililitri de dioxid de sulf la 100 de litri de vin! După care la incalzirea vremii să-l tratez cu bentonita, undeva la 100 grame de bentonita la 100 de litri de vin, dizolvată in apa călduță, lăsat 24 de ore si amestecat tot timpul sa nu aibe gogoloase!
Voi ce părere aveți? E bun tratamentul? Se merită? Dacă îl fac, cat timp trebuie sa-l las pana sa-l consum? De ce se tratează cu bentonita la incalzirea vremii? Mulțumesc anticipat si scuze pentru mulțimea de întrebări! |
#1066
Posted 26 November 2018 - 23:25
Strugurii de masa nu se preteaza pentru vin din cauza continutului redus de zahar. Ca sa obtii o tarie de 12.5 grade in vin trebuie sa fi avut un minim de 210-215 grame zahar in must. Nu poti obtine din muscat de hamburg concentratia aceasta de zahar. Probabil ca si cel rosu are spre 10 grade(asta daca nu l-ai ajutat cu zahar). Acum despre sulfitare. Continutul redus de alcool necesita o sulfitare mai puternica, minim 150ml la 100 de litrii. Chiar si asa vinul nu va rezista, nu te gandii la imbuteliere. Incearca sa-l termini pana in primavara. Bentonita se pune pentru limpezire, vinul tau nu va mai intra in fermentatie alcoolica cand se va incalzi pentru ca nu mai are rest de zahar. Fermentatia acetica este problema ta.
|
#1067
Posted 27 November 2018 - 08:59
Deci strugurii au fost culeși la sfarsitul lui septembrie, si erau foarte dulci! Am dus must la analiza si de atunci mi-au zis ca vinul o sa aibe in jur de 13 grade! Acum am facut analize la Tg. Bujor (Galați) unde e destul de serioasa treaba si asa mi-a iesit, 12,4 grade!
Nu am cum sa termin 700 de litri pana la primăvară ! Pai de asta țin butoiul pe plin si vreau cand se mai golește sa-l pun la sticla de sticla si in beci! |
#1068
Posted 27 November 2018 - 09:15
Ok, atunci albul cum ti-am zis, iar cel negru sulfitat acum cu 100ml/100liri iar in primavara pritoc si inca o sulfitare cu 100ml/100litri
Poti sa bei din el la o saptamana dupa sulfitare. |
#1069
Posted 22 December 2018 - 07:13
Vă salut din nou! Am si eu nevoie de un sfat! Cand am cules via si am facut vinul, am auzit si eu de vin din bobite nezdrobite puse cu zahar la damigeana! Am zis sa incerc sa vad ce iese! Problema este ca cel din damigeana nici acum nu a fermentat. Este foarte dulce! Si ce m-am gandit eu(sa vedeti aici idee ), să-l trag din damigeana si sa-l pun in butoi peste vinul deja fermentat(sau aproape), in ideea de al indulci un pic, cel din butoi fiind demisec daca nu chiar sec. Ce parere aveți? As strica vinul din butoi facand asta, sau chiar as reudi sa-l indulcesc un pic?
|
#1070
Posted 22 December 2018 - 09:59
Le Strici pe amândouă. Strecoară-l și folosește-l ca must.
Era și greu sa fermenteze cu boabele nezdrobite. Eu cred ca mai degrabă era vorba de struguri nestorsi, nu nezdrobiti. |
#1071
Posted 27 December 2018 - 08:59
Aia-i reteta de sirop sau strugurata daca-i adaugi tu alcool.
|
#1072
Posted 30 December 2018 - 16:49
Sa înțeleg ca nu ați auzit de vin din bobite? Se pun bobitele intregi intr-o damigeana, printre ele se pune si niste zahar si se lasa la fermentat! Dupa ce fermentează, ele se ridica deasupra, si vinul ramane jos! Se bea vinul sau scoate si se pune apa cu zahar peste bobite, dupa care se lasa la fermentat si tot asa. Se pot face vreo 2-3 ture așa!
|
|
#1073
Posted 01 October 2019 - 10:09
Salutare! Planuiesc sa folosesc un butoi de inox cu capac flotant pentru depozitarea vinului anul acesta. Cum procedati cu aceste recipiente cand vine vorba de fermentatie? De obicei eu foloseam damigene cu fierbator, dar la acest tip de butoi nu poti pune fierbator. Cum procedati?
|
#1074
Posted 21 December 2019 - 22:11
mariomarian, on 01 octombrie 2019 - 10:09, said:
Salutare! Planuiesc sa folosesc un butoi de inox cu capac flotant pentru depozitarea vinului anul acesta. Cum procedati cu aceste recipiente cand vine vorba de fermentatie? De obicei eu foloseam damigene cu fierbator, dar la acest tip de butoi nu poti pune fierbator. Cum procedati? |
#1075
Posted 13 September 2020 - 09:30
Pt must ce fel de cazi sint mai bune, am văzut în piață 3 modele de 500 litri:una verde, una neagra, parca un pic mai grosuta, și încă una tot verde, dar un verde cauciucat cumva.
Știu, ideal ar fi din lemn, dar dintre astea 3 care e mai ok? Poate are vreun coleg și știe. |
#1076
Posted 22 September 2020 - 14:12
Eu am 3 negre. Doua sunt ok dar a treia pe care am cumparat-o dupa un an mi-a stricat 500l de mustuiala. A imprimat un gust de petrol in vin, gust pe care nu am reusit sa-l elimin in niciun fel asa ca 350l de vin s-au transformat intr-o tescovina mai mult decat decenta. Am mai luat una verde si este ok. Dar banuiesc ca le-ai luat deja.
|
#1077
Posted 24 September 2020 - 21:33
Nu am luat cazi, pana la urma am cumpărat 2 butoaie albastre de 250 l 😁
|
|
#1078
Posted 06 November 2020 - 07:01
Un tratament mai bio pt vin exista, sau doar clasicul sulfit?
|
#1080
Posted 07 November 2020 - 05:54
marxsovignon, on 06 noiembrie 2020 - 07:01, said:
Un tratament mai bio pt vin exista, sau doar clasicul sulfit? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users