Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Vreau sa fac Vin de casa ...

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1255 replies to this topic

#1045
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Am tras dintr-o damigeana, era acidulat, dulceag si bun.
Dupa doua zile s-a asezat frumos, parca nu-i asa acidulat, s-a domolit si dulceata.

Bag seama ca-i bine sa plimbi vinul dintr-un vas in altul, chiar daca nu raman cine stie ce depuneri la trecerea in alt vas.

Edited by til, 20 December 2017 - 17:26.


#1046
balintmarc

balintmarc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.12.2013
toamna lui 2016, am facut vin merlot,am parcurs toate etapele, in final am trecut la inbuteliere.Acum la final de 2017 cind deschid  o sticla  are loc o spumare (ca la vinuri spumante) dupa care se poate consuma ,dar cu o usoara intepatura, fara acreala sau alteefecte.Se linisteste dar daca se asupa etans revine fenomenul de spumare.Ce s-a produs si cum se poate remedia ?

#1047
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Cred ca ar fi bine sa spui care si cand au fost toate etapele, inclusiv imbutelierea.

#1048
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,478
  • Înscris: 04.05.2006
Pãrerea mea de nespecialist, este ca nu își terminase fermentația in momentul îmbutelierii și a mai avut una secundara in sticla. Nu ai ce sa ii faci, e ușor sparking. E posibil sa fie chiar mai baubil :)

#1049
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Baubil pe moment, dar si cand s-o urca la cap... :D

Sa vedem ce zic colegii. Oare are rost sa-l mute in alte sticle? Acum are depuneri in sticla?

#1050
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

 balintmarc, on 25 decembrie 2017 - 23:44, said:

toamna lui 2016, am facut vin merlot,am parcurs toate etapele, in final am trecut la inbuteliere.Acum la final de 2017 cind deschid  o sticla  are loc o spumare (ca la vinuri spumante) dupa care se poate consuma ,dar cu o usoara intepatura, fara acreala sau alteefecte.Se linisteste dar daca se asupa etans revine fenomenul de spumare.Ce s-a produs si cum se poate remedia ?

Eu as cauta sa vad cum se poate repeta, decat remedia...
Mai era metoda adaugarii a una doua trei boabe de orez in sticla pt a avea acest efect. Eu nu am incercat, doar auzit

#1051
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Daca vrea sa-l pastreze mai multi ani, nu stiu daca-l poate pastra asa. Nu se face otet?

#1052
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
De ce ai vrea sa pastrezi un vin mai multi ani?

Cu alte cuvinte, am fost craciunul asta la Baia Mare (eu stau la Buc de 4 ani). Am mers pe la diverse neamuri, bunici, si din intamplare, si anul asta tatal meu a "incercat" sa faca vin. Pe langa casa avem vita hibrida, din aia care nu necesita mentenanta, doar taiere, nu se stropeste, nu se sapa, vai de capul ei, e mare, e catarata la 3 m de pamant. A facut 100litri de vin, si 50litri de must.

Am incercat vinul, este corect preparat, zaharul a fost consumat in totalitate, problema este ca este foarte acru din cauza soiului de struguri, si iti face acid la stomac. Eu am baut vin Casa Panciu, nu am indraznit sa beau de casa ca stiam ca e prost.

I-am explicat de ce nu iese vinul, si ca daca vrea poate sa cumpere 50% struguri alb si sa-l amestece cu cel hibrid de acasa, astfel ii va mai taia din defecte. Oricum, asa ceva nu se face, imi tot explica el ca strabunicul meu facea vin bun din aceasi vita, si eu i-am raspuns ca strabunicul meu avea si struguri albi plantatie proprie care au fost taiati. Strabunicul meu facea 50% hibrid/50% struguri nobili albi, pe care ii amesteca, si iesea un vin portocaliu. Vinul facut de tatal meu este rosu si e bun de aruncat, daca eram in locul lui, nici nu imi mai bateam capul sa fac vin, faceam tescovina, sau ii dadeam unui vecin, sau faceam 10 borcane de compot de struguri. Daca materia prima nu este buna, poti sa faci ce vrei, ca tot prost o sa iasa vinul.

Ca idee, am masurat intr-un an, cantitatea de alcool/zaharuri din strugurii de la tara, si aveam 140-150grame pe cand un soi nobil produce peste 200grame.

#1053
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Inseamna ca ai tai fac greseala vecinului meu , care culege cu vreo 4 saptamani inaintea mea.
Face un vin acru exact cum spui.

Al lui e facut vin de cateva saptamani bune, al meu e inca dulce si fierbe...

Tot hibrizi am si eu.

#1054
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Sunt curios ce tarie are vinul meu, mai ales in contextul disputelor despre vin din vita nobila vs hibrida/HPD/producatoare.

Ce chestie de masurat ati alege?
https://www.olx.ro/o...ol-ID86J3r.html
https://www.olx.ro/o...html#e955f850a9
Alte idei?

A, care-i legatura intre grade si %alcool?

#1055
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Am luat asa ceva https://www.olx.ro/o...html#183fb4a289
In primele 4 poze e de fapt densimetrul pentru 0-18% alcool (in anunturi e dat ca fiind 0-26%), gradat totodata si pentru masurarea zaharului din must, de la 0 la 25%
Deci, un multimetru :))

Nu tocmai performant, pentru ca in cazul in care vinul nu e fermentat in totalitate, banuiesc ca arata alcoolemie mai slaba decat cea reala (fiind trasa in jos de greutatea zaharului nefermentat).

Am masurat vinul mai negru, care are must si din teasc, arata 11%. Destul de bine, zic eu, mai ales ca nu-i total fermentat, inca mai scoate bule din damigeana.
Masuratoare facuta la vreo 10grade sau chiar mai putin, nu la 20 asa cum ar trebui. Nu stiu daca asta trage rezultatele in sus sau in jos.

#1056
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009

 til, on 13 februarie 2018 - 20:56, said:

Am masurat vinul mai negru, care are must si din teasc, arata 11%. Destul de bine, zic eu, mai ales ca nu-i total fermentat, inca mai scoate bule din damigeana.

Si cand mai fierbe vinul matale? ... mai speri sa traiasca drojdiile salbatice?

#1057
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Nu stiu, bre. Mai ales ca l-am tras de pe grosul drojdiei. Dar el fermenteaza. Tras in sticle, la rece in magazie cam stagneaza dar cum o aduc in casa, face presiune dupa care se aseaza frumos.

Nu da in otet. Deocamdata.

Mai am o damigeana, cu vinul mai rose, must de la zdrobitor, nemacerat. Pritocit prin decembrie cand inca fermenta, ar trebui sa-l trag in sticle si sa vad cum e.

Am cules tarziu, zic eu. Pe la 13 octombrie.

#1058
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,708
  • Înscris: 30.07.2003
Din damigeana cu must limpede de la zdrobitor.
Cel putin pe frigul asta nu mai fermenteaza. Dulceag si aromat, nu-l dau (decat) pe nimic.

Attached Files

  • Attached File  Vin.jpg   209.51K   41 downloads


#1059
printzul69

printzul69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 509
  • Înscris: 24.09.2013

 reluuu, on 17 august 2009 - 11:10, said:

Salut am in curte o vie cu struguri mici albastri si am zis ca daca tot nu se mănâncă am zis sa fac vin din ei anu asta si cam in 2 saptamani is gata si pot sa ii strang  .. as vrea sa stiu ceva retete si informati despre treaba asta  .. faza e ca am o matuse care stie cum se face vinu dar vreau sa ma informez si eu inainte si sa cumpar tot ce e nevoie ca sa fiu pregatit ... daca aveti ceva sfaturi si retete va rog sa imi spuneti ....
2 galeti de apa si pune si tu 4 kg de zahar ..

#1060
RedSpot

RedSpot

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 07.03.2016
As avea si eu doua intrebari, va rog.
1. Cate zile lasati la fermentat mustuiala dupa zdrobire, inainte de presare
2. Daca amestecati zilnic mustuiala, sau daca o lasati neatinsa dupa zdrobire si pana in momentul presarii
Acestea, in cazul strugurilor albi.
Multumesc.

#1061
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 03.08.2004
La strugurii albi doua zile sunt suficiente.

#1062
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018
Primita azi, pe newsletter:

https://pofta-buna.c...a-traditionala/

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate