Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Vreau sa fac Vin de casa ...
Last Updated: Dec 22 2023 20:01, Started by
reluuu
, Aug 17 2009 11:10
·
10
#1045
Posted 20 December 2017 - 17:25
Am tras dintr-o damigeana, era acidulat, dulceag si bun.
Dupa doua zile s-a asezat frumos, parca nu-i asa acidulat, s-a domolit si dulceata. Bag seama ca-i bine sa plimbi vinul dintr-un vas in altul, chiar daca nu raman cine stie ce depuneri la trecerea in alt vas. Edited by til, 20 December 2017 - 17:26. |
#1046
Posted 25 December 2017 - 23:44
toamna lui 2016, am facut vin merlot,am parcurs toate etapele, in final am trecut la inbuteliere.Acum la final de 2017 cind deschid o sticla are loc o spumare (ca la vinuri spumante) dupa care se poate consuma ,dar cu o usoara intepatura, fara acreala sau alteefecte.Se linisteste dar daca se asupa etans revine fenomenul de spumare.Ce s-a produs si cum se poate remedia ?
|
#1047
Posted 26 December 2017 - 10:41
Cred ca ar fi bine sa spui care si cand au fost toate etapele, inclusiv imbutelierea.
|
#1048
Posted 26 December 2017 - 11:42
Pãrerea mea de nespecialist, este ca nu își terminase fermentația in momentul îmbutelierii și a mai avut una secundara in sticla. Nu ai ce sa ii faci, e ușor sparking. E posibil sa fie chiar mai baubil
|
#1049
Posted 26 December 2017 - 11:51
Baubil pe moment, dar si cand s-o urca la cap...
Sa vedem ce zic colegii. Oare are rost sa-l mute in alte sticle? Acum are depuneri in sticla? |
#1050
Posted 28 December 2017 - 04:13
balintmarc, on 25 decembrie 2017 - 23:44, said:
toamna lui 2016, am facut vin merlot,am parcurs toate etapele, in final am trecut la inbuteliere.Acum la final de 2017 cind deschid o sticla are loc o spumare (ca la vinuri spumante) dupa care se poate consuma ,dar cu o usoara intepatura, fara acreala sau alteefecte.Se linisteste dar daca se asupa etans revine fenomenul de spumare.Ce s-a produs si cum se poate remedia ? Eu as cauta sa vad cum se poate repeta, decat remedia... Mai era metoda adaugarii a una doua trei boabe de orez in sticla pt a avea acest efect. Eu nu am incercat, doar auzit |
#1051
Posted 28 December 2017 - 09:36
Daca vrea sa-l pastreze mai multi ani, nu stiu daca-l poate pastra asa. Nu se face otet?
|
#1052
Posted 28 December 2017 - 11:02
De ce ai vrea sa pastrezi un vin mai multi ani?
Cu alte cuvinte, am fost craciunul asta la Baia Mare (eu stau la Buc de 4 ani). Am mers pe la diverse neamuri, bunici, si din intamplare, si anul asta tatal meu a "incercat" sa faca vin. Pe langa casa avem vita hibrida, din aia care nu necesita mentenanta, doar taiere, nu se stropeste, nu se sapa, vai de capul ei, e mare, e catarata la 3 m de pamant. A facut 100litri de vin, si 50litri de must. Am incercat vinul, este corect preparat, zaharul a fost consumat in totalitate, problema este ca este foarte acru din cauza soiului de struguri, si iti face acid la stomac. Eu am baut vin Casa Panciu, nu am indraznit sa beau de casa ca stiam ca e prost. I-am explicat de ce nu iese vinul, si ca daca vrea poate sa cumpere 50% struguri alb si sa-l amestece cu cel hibrid de acasa, astfel ii va mai taia din defecte. Oricum, asa ceva nu se face, imi tot explica el ca strabunicul meu facea vin bun din aceasi vita, si eu i-am raspuns ca strabunicul meu avea si struguri albi plantatie proprie care au fost taiati. Strabunicul meu facea 50% hibrid/50% struguri nobili albi, pe care ii amesteca, si iesea un vin portocaliu. Vinul facut de tatal meu este rosu si e bun de aruncat, daca eram in locul lui, nici nu imi mai bateam capul sa fac vin, faceam tescovina, sau ii dadeam unui vecin, sau faceam 10 borcane de compot de struguri. Daca materia prima nu este buna, poti sa faci ce vrei, ca tot prost o sa iasa vinul. Ca idee, am masurat intr-un an, cantitatea de alcool/zaharuri din strugurii de la tara, si aveam 140-150grame pe cand un soi nobil produce peste 200grame. |
#1053
Posted 28 December 2017 - 11:19
Inseamna ca ai tai fac greseala vecinului meu , care culege cu vreo 4 saptamani inaintea mea.
Face un vin acru exact cum spui. Al lui e facut vin de cateva saptamani bune, al meu e inca dulce si fierbe... Tot hibrizi am si eu. |
#1054
Posted 06 February 2018 - 12:51
Sunt curios ce tarie are vinul meu, mai ales in contextul disputelor despre vin din vita nobila vs hibrida/HPD/producatoare.
Ce chestie de masurat ati alege? https://www.olx.ro/o...ol-ID86J3r.html https://www.olx.ro/o...html#e955f850a9 Alte idei? A, care-i legatura intre grade si %alcool? |
|
#1055
Posted 13 February 2018 - 20:56
Am luat asa ceva https://www.olx.ro/o...html#183fb4a289
In primele 4 poze e de fapt densimetrul pentru 0-18% alcool (in anunturi e dat ca fiind 0-26%), gradat totodata si pentru masurarea zaharului din must, de la 0 la 25% Deci, un multimetru ) Nu tocmai performant, pentru ca in cazul in care vinul nu e fermentat in totalitate, banuiesc ca arata alcoolemie mai slaba decat cea reala (fiind trasa in jos de greutatea zaharului nefermentat). Am masurat vinul mai negru, care are must si din teasc, arata 11%. Destul de bine, zic eu, mai ales ca nu-i total fermentat, inca mai scoate bule din damigeana. Masuratoare facuta la vreo 10grade sau chiar mai putin, nu la 20 asa cum ar trebui. Nu stiu daca asta trage rezultatele in sus sau in jos. |
#1056
Posted 13 February 2018 - 21:41
#1057
Posted 14 February 2018 - 07:28
Nu stiu, bre. Mai ales ca l-am tras de pe grosul drojdiei. Dar el fermenteaza. Tras in sticle, la rece in magazie cam stagneaza dar cum o aduc in casa, face presiune dupa care se aseaza frumos.
Nu da in otet. Deocamdata. Mai am o damigeana, cu vinul mai rose, must de la zdrobitor, nemacerat. Pritocit prin decembrie cand inca fermenta, ar trebui sa-l trag in sticle si sa vad cum e. Am cules tarziu, zic eu. Pe la 13 octombrie. |
#1058
Posted 23 February 2018 - 16:47
Din damigeana cu must limpede de la zdrobitor.
Cel putin pe frigul asta nu mai fermenteaza. Dulceag si aromat, nu-l dau (decat) pe nimic. Attached Files |
#1059
Posted 01 April 2018 - 05:39
reluuu, on 17 august 2009 - 11:10, said:
Salut am in curte o vie cu struguri mici albastri si am zis ca daca tot nu se mănâncă am zis sa fac vin din ei anu asta si cam in 2 saptamani is gata si pot sa ii strang .. as vrea sa stiu ceva retete si informati despre treaba asta .. faza e ca am o matuse care stie cum se face vinu dar vreau sa ma informez si eu inainte si sa cumpar tot ce e nevoie ca sa fiu pregatit ... daca aveti ceva sfaturi si retete va rog sa imi spuneti .... |
|
#1060
Posted 18 September 2018 - 19:26
As avea si eu doua intrebari, va rog.
1. Cate zile lasati la fermentat mustuiala dupa zdrobire, inainte de presare 2. Daca amestecati zilnic mustuiala, sau daca o lasati neatinsa dupa zdrobire si pana in momentul presarii Acestea, in cazul strugurilor albi. Multumesc. |
#1062
Posted 19 October 2018 - 19:45
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users