Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Torturi, prajituri, placinte, cozonac
Last Updated: Nov 17 2009 01:33, Started by
ely
, Apr 20 2005 22:45
·
0
#55
Posted 20 June 2007 - 18:33
Love "Clatite" :dribbledrool: .. facute in casă...sunt mult mai bune :D ..parerea mea
|
#56
Posted 20 June 2007 - 20:55
Mmmmm.. clatite!
Yummy Yummy ! :rolleyes: X-flame, ai o reteta buna ? poate ne-o vinzi si noua. |
#57
Posted 28 January 2008 - 20:52
Daca vrea cineva sa faca briose de ciocolata, ies fff bune :rolleyes: Asa arata:
[ http://i266.photobucket.com/albums/ii264/eeddaa/briose.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Iar reteta o gasiti la mine pe blog :) enjoy! |
#58
Posted 28 January 2008 - 23:10
vai edda da ce pofta mi-ai facut....am sa o pun pe mama sa faca eu nu ma pricep.
|
#59
Posted 30 January 2008 - 14:09
#60
Posted 05 February 2008 - 14:03
EDDA_16, on Jan 28 2008, 20:52, said: Daca vrea cineva sa faca briose de ciocolata, ies fff bune :rolleyes: Asa arata: [ http://i266.photobucket.com/albums/ii264/eeddaa/briose.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Iar reteta o gasiti la mine pe blog :) enjoy! |
#61
Posted 05 February 2008 - 14:06
X-Flame, on Jun 20 2007, 18:33, said: Love "Clatite" :dribbledrool: .. facute in casă...sunt mult mai bune :D ..parerea mea |
#62
Posted 05 February 2008 - 14:50
geuta, on Feb 5 2008, 14:03, said: intr-adevar sunt f bune :). Pai geuta, da-ne ce crezi tu ca e f bun si usor de facut :rolleyes:Inca o reteta faina: prajitura cu iaurt [ http://i266.photobucket.com/albums/ii264/eeddaa/IMGP7562.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] reteta o sa o postez in curand pe blog. |
#63
Posted 07 February 2008 - 07:35
EDDA_16, on Jan 28 2008, 20:52, said: Daca vrea cineva sa faca briose de ciocolata, ies fff bune :rolleyes: Asa arata: [ http://i266.photobucket.com/albums/ii264/eeddaa/briose.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Iar reteta o gasiti la mine pe blog :) enjoy! Si eu fac briose destul de des pentru ca ii plac baietelului meu. Arata asa: Attached Files |
#64
Posted 07 February 2008 - 07:37
|
#66
Posted 10 February 2008 - 09:36
#67
Posted 12 February 2008 - 11:34
Tort Diplomat
Ingrediente: 20 g gelatina 5 oua 1 cutie compot ananas, orice alte fructe ce aveti prin casa, capsunile ar fi ideale insa cum nu e sezon acum, eu am mai pus si visine din compot 1/2 l lapte 1 lingura faina 300 g zahar 400 g frisca piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare) Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora. Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare. Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate cum le-am pus eu sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe, eu am pus ananas din compot si visine (fara samburi) tot din compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata. Attached Files |
#68
Posted 12 February 2008 - 15:08
Cristina75, on Feb 12 2008, 11:34, said: Tort Diplomat Ingrediente: 20 g gelatina 5 oua 1 cutie compot ananas, orice alte fructe ce aveti prin casa, capsunile ar fi ideale insa cum nu e sezon acum, eu am mai pus si visine din compot 1/2 l lapte 1 lingura faina 300 g zahar 400 g frisca piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare) Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora. Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare. Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate cum le-am pus eu sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe, eu am pus ananas din compot si visine (fara samburi) tot din compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata. Mmmmm Cristina, suuper :rolleyes: |
#69
Posted 16 February 2008 - 20:57
Rulada de biscuiti cu cocos:
Ne trebuie: 500 g biscuiti cu cacao o cana de lapte 200g de unt (la temperatura camerei) 100 g nuca de cocos zahar pudra dupa gust (am pus vreo 12 linguri) 2 pliculete zahar vanilat. Cum se face: Biscutii se sfarama bine. Se adauga laptele treptat si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pudra, pana se face o spuma. Se adauga nuca de cocos si se mai amesteca putin. Biscuitii se impart in doua. Pe o bucata de folie alimentara se punejumatate din cantitate, se preseaza putin si se acopera cu o altafolie. Se intinde bine cu facaletul.Apoi se intinde peste foaia de biscuiti jumatate din cantitatea de crema de unt cu cocos.Se ruleaza cu grija. Se strange bine la capete si se da la rece pentru 1-2 ore.Eu am taiat una dupa 1h si 1/2 iar una a doua zi. Cea de a doua zi a aratat mai bine... Se taie felii groase de un deget si pentru un aspect mai placut se dau prin nuca de cocos. Arata asa: [ http://i266.photobucket.com/albums/ii264/eeddaa/DESERTS/IMGP7703.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Reteta cu poze pas cu pas o gasiti la mine pe blog. Enjoy! :) |
|
#70
Posted 25 March 2008 - 14:43
http://picasaweb.goo...zabet/Prajituri aici in album gasiti poza si retete de prajituri, torturi, cozonac
si mai jos retete de prajituri si cozonac de post http://picasaweb.goo...abet/PapaDePost |
#71
Posted 25 March 2008 - 15:08
saragosa69, on Mar 25 2008, 14:43, said: http://picasaweb.goo...zabet/Prajituri aici in album gasiti poza si retete de prajituri, torturi, cozonac si mai jos retete de prajituri si cozonac de post http://picasaweb.goo...abet/PapaDePost Wow Monica, ce de bunataturi ai tu pe acolo... O sa ma uit mai atent si poate gasesc ceva sa incerc si eu! :rolleyes: |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users