Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Torturi, prajituri, placinte, cozonac
Last Updated: Nov 17 2009 01:33, Started by
ely
, Apr 20 2005 22:45
·
0
#92
Posted 21 December 2008 - 14:04
bai
vreau un sfat sa nu ma mai cert cu urata de maica-mea placinta o vreau fara prea multa umplutura altfel devine gretoasa vreau mai multa coca e greu de facut? ma refer strict la placinta cu mere a nu ca pana la urma ma apuc si intind un pachet de foi si tot fac cum vreau eu deja sunt nervos tranteste toata umplutura acolo sa scape mai repede :madanimated: :curse: |
#93
Posted 21 December 2008 - 17:10
Cutzu, on Dec 21 2008, 14:04, said: bai vreau un sfat sa nu ma mai cert cu urata de maica-mea placinta o vreau fara prea multa umplutura altfel devine gretoasa vreau mai multa coca e greu de facut? ma refer strict la placinta cu mere a nu ca pana la urma ma apuc si intind un pachet de foi si tot fac cum vreau eu deja sunt nervos tranteste toata umplutura acolo sa scape mai repede :madanimated: :curse: Pe aia cu branza o fac cu aluat de cozonac, nu-i greu da' dureaza. |
#94
Posted 21 December 2008 - 18:02
s3ction31, on Dec 21 2008, 17:10, said: Eu tot cu foi subtiri si multe mere o fac :D Pe aia cu branza o fac cu aluat de cozonac, nu-i greu da' dureaza. problema e umplutura prea multa cica nah ca in asta am pus mai putin.... si tot la fel de plina era :wallbash: :ciocan: :bandit: Edited by Cutzu, 21 December 2008 - 18:03. |
#95
Posted 21 December 2008 - 21:25
igraine, on Dec 17 2008, 17:22, said: Mica intrebare: Are ceva daca in loc de margarina folosesc unt (la orice crema, de ex. amandina)? Nu prea imi plac cremele cu margarina... -_- 'daca iese prea "tare" crema, se poate subtia cu un pic de lapte, nu? Nu are nimic, doar vor fi mai gustoase. Untul se intareste f bine, daca insa cumperi unt "adevarat" (adica peste 80% grasime) nu fel de fel de alte chestii pe care scrie "unt" insa contin uleiuri diverse. Chestia cu margarina e o inventie comunista (ca e mai ieftina) si, o vreme s-a crezut despre ea ca e mai sanatoasa, fiindca e facuta din ulei. Insa uleiul e mai sanatos fiindca are acizi grasi nesaturati, iar margarina se obtine exact prin "saturarea" lor (hidrogenare daca vreti denumirea procesului chimic :-) ) Intre timp toata lumea :huh: s-a lamurit. Edited by Aprilia, 21 December 2008 - 21:27. |
#96
Posted 22 December 2008 - 14:30
Cutzu, on Dec 21 2008, 14:04, said: bai vreau un sfat sa nu ma mai cert cu urata de maica-mea placinta o vreau fara prea multa umplutura altfel devine gretoasa vreau mai multa coca e greu de facut? ma refer strict la placinta cu mere a nu ca pana la urma ma apuc si intind un pachet de foi si tot fac cum vreau eu deja sunt nervos tranteste toata umplutura acolo sa scape mai repede :madanimated: :curse: |
#97
Posted 23 December 2008 - 21:07
Cutzu, on Dec 21 2008, 14:04, said: bai vreau un sfat sa nu ma mai cert cu urata de maica-mea placinta o vreau fara prea multa umplutura altfel devine gretoasa vreau mai multa coca e greu de facut? ma refer strict la placinta cu mere a nu ca pana la urma ma apuc si intind un pachet de foi si tot fac cum vreau eu deja sunt nervos tranteste toata umplutura acolo sa scape mai repede :madanimated: :curse: Acum serios, cum poate sa fie gretoasa placinta cu mere? Coca poate sa fie gretoasa, dar umplutura? Ia de aici o reteta de umplutura Merele curatate si taiate f f subtire, NU date pe razatoare peste care se stoarce o lamiie intreaga Pesmet care se prajeste un pic in unt Zahar tos Scortisoara Citeva nuci prajite si tocate (merge si cu ele macinate) Stafide, spalate si tinute in coniac cel putin o ora Amestecate toate si puse intre foi. Peste foaia de deasupra neaparat ou batut, ca sa capete o culoare aurie, sa nu arate ca piine prost coapta. Nu merge cu foile pentru pateuri, trebuie o foaie care se coace un pic mai incet, sa aiba timp merele sa se coaca si ele. Compozitia e cea pentru strudelul cu mere vienez. |
#98
Posted 24 December 2008 - 12:26
da sefa corect
e si de la reteta de umplutura ma gandesc, ca daca ii pui zahar mai putin ( spre deloc ) iese si putin acrisoara, ceea ce este mirific multumesc mult pentru reteta de umplutura se noteaza :D Craciun Fericit la urati Edited by Cutzu, 24 December 2008 - 12:26. |
#99
Posted 27 December 2008 - 15:42
Care stiti reteta aia pe baza de cozonac (cozonac vechi eventual) din care faci un fel de budinca cu fructe?
Adica pui bucati de cozonac intr-o tava, torni smantana dulce si/sau lapte, 2-3 oua batute, pui fructe.....nu mai stiu ce....si bagi la cuptor? |
#100
Posted 29 December 2008 - 10:49
Tuliman, on Dec 27 2008, 16:42, said: Care stiti reteta aia pe baza de cozonac (cozonac vechi eventual) din care faci un fel de budinca cu fructe? Adica pui bucati de cozonac intr-o tava, torni smantana dulce si/sau lapte, 2-3 oua batute, pui fructe.....nu mai stiu ce....si bagi la cuptor? Pai e chiar o reteta veche care foloseste cozonac vechi, uscat. Rupi cozonacul in bucati mici sau il sfarimi, depinde cit e de uscat, adaugi niste fructe din compot (ca cele proaspete nu apuca sa se coaca) pui niste zahar, lapte si niste oua batute peste el (adica bati ouale cu zahar - cam o lingura de zahar la 3 oua, depinde cit de dulce iti place), amesteci si dai la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. La cuptor la foc mediu, pina se rumeneste putin deasupra (nu e nevoie de mult timp, doar cit sa se coaguleze ouale). Iese un fel de budinca. Poti sa il aranjezi si altfel, sa pui cozonacul pe fundul vasului de copt si peste sa torni compozitia, totul e sa se imbibe bine cozonacul. Comentarii Evident cantitatile depind de cit cozonac ai. Cind alegi vasul in care coci "budinca de cozonac" e bine sa fie destul de intins (compozitia initiala sa nu aiba mai mult de 3 cm ca altfel se arde pe margini si la mijloc ramine cruda) si sa ramina loc sa si creasca fara sa dea pe afara. Cu cit bati mai bine ouale cu atit mai pufoasa va fi budinca |
|
#101
Posted 29 December 2008 - 11:48
Tuliman, on Dec 27 2008, 15:42, said: Care stiti reteta aia pe baza de cozonac (cozonac vechi eventual) din care faci un fel de budinca cu fructe? Adica pui bucati de cozonac intr-o tava, torni smantana dulce si/sau lapte, 2-3 oua batute, pui fructe.....nu mai stiu ce....si bagi la cuptor? Trebuie sa fie neaparat cu fructe? La un cozonac cu multa nuca cred ar merge bine un sos caramel, cu whisky sau coniac. |
#102
Posted 29 December 2008 - 15:06
Vin si eu cu o reteta gustoasa.Este tip salam si are si un nume:"Ochi de elefant".Cum sunt noua pe aici,sper sa nu se repeta.Daca da,sorry.
Deci 1)400 gr. biscuiti se amesteca cu un sirop(4-500 ml. lapte+200 gr zahar,se adauga 4-5 linguri cacao si 2 esente de rom. 2)Separat se freaca un pachet unt (poate fi si "comunist") cu 200 gr zahar pudra,un pachet nuca cocos si vanilie. Se presara pe o coala de celofan nuca de cocos( optional) se intinde prima compozitie,un patrat ~30 cm,peste ea a doua.La un capat se asaza 2 banane curatate :D ,una in prelungirea celeilalte,se ruleaza cu tot cu celofan.Se da la rece. Daca se inlocuieste laptele cu apa,aveti o reusita prajitura de post. Pofta buna s-o urare: Aho,aho, dragi interfrati, Prajitura incercati, Garantat, nu regretati! |
#103
Posted 29 December 2008 - 15:22
Aprilia, on Dec 29 2008, 10:49, said: Pai e chiar o reteta veche care foloseste cozonac vechi, uscat. Rupi cozonacul in bucati mici sau il sfarimi, depinde cit e de uscat, adaugi niste fructe din compot (ca cele proaspete nu apuca sa se coaca) pui niste zahar, lapte si niste oua batute peste el (adica bati ouale cu zahar - cam o lingura de zahar la 3 oua, depinde cit de dulce iti place), amesteci si dai la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. La cuptor la foc mediu, pina se rumeneste putin deasupra (nu e nevoie de mult timp, doar cit sa se coaguleze ouale). Iese un fel de budinca. ......... Cam cat lapte si cam cate oua? De smantana tin minte sigur ca se pune si smantana. Sau se pune fie lapte, fie smantana? Astea sunt toate ingredientele, ca aveam impresia ca-mi scapa ceva? amma, on Dec 29 2008, 11:48, said: Trebuie sa fie neaparat cu fructe? La un cozonac cu multa nuca cred ar merge bine un sos caramel, cu whisky sau coniac. Nu neaparat, dar am vazut de doua ori la TV reteta asta si de fiecare data implica si fructe si mi-a placut. Cozonaci vechi o sa am sigur prin casa in cateva zile, fructe am deja (eventual mai iau un borcan cu un compot de visine) pe cand sos caramel/wisky nu am. Edited by Tuliman, 29 December 2008 - 15:23. |
#104
Posted 30 December 2008 - 03:14
Ok. :) M-am gandit ca ti-ar fi fost mai usor cu sosul-caramel pentru ca presupune cam aceleasi ingrediente din reteta Aprililei, mai putin fructele. Probabil n-ai facut click pe link.
|
#105
Posted 30 December 2008 - 12:25
amma, on Dec 29 2008, 12:48, said: Trebuie sa fie neaparat cu fructe? La un cozonac cu multa nuca cred ar merge bine un sos caramel, cu whisky sau coniac. Merge si cu si fara, doar e o prajiura de "recuperare", daca are nuca si stropesti cozonacul cu coniac cred ca iese o chestie super. Inventivitatea e esentiala pentru reusita unei retete, chiar daca nu ofera garantii 100% . |
|
#106
Posted 03 January 2009 - 14:15
Negresele are the best: Aluat 3 oua, 1 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1/2 cana lapte, 1 lingurita de amoniac, 1 si 1/2 cani cu faina
Crema 3 sferturi cana de zahar, 3 linguri de cacao, 1/2 cana apa Mod de preparare: Aluat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul,laptele, moniacul stins.(se pot adauga si arome). Apoi se amesteca tot si se pune faina. dupa acetea se pune la cuptor 30min. Crema: Se amesteca cele trei ingrediente la foc. Aceasta glazura se toarna peste prajitura coapta si taiata partatele. |
#107
Posted 27 January 2009 - 18:19
Salut. Cine-mi zice si mie reteta de la placinte dospite? Parca imi aduc aminte ceva dar nu mai stiu exact. Vreau sa fac din aluat si cu gem si cu varza.
|
#108
Posted 27 January 2009 - 18:48
Bai nu pot s-o conving pe maicamea sa insiropeze cumva tortul de mere, si ii iese asa scirbos ca-mi vine sa il arunc, si apoi face gura cind las pe farfurie blatul si se smiorcaie ca imi bat joc de ea si ca sunt rea intentionat si tot asa... Deci nu stiu exact ce ii face, da' iese o ..chestie necomestibila, niste mere caramelizate pe fund, acoperite de vreo 20 cm de paine!!! ( bine, nu chiar paine, un fel de blat de pandispan foarte tare! ) De o mie de ori am rugat-o sa faca mai putin din nenorocitul ala de blat ca vrem dulce nu paine, sa puna niste nuci cu miere inauntrul merelor si sa insiropeze dracului cu ceva magaoaia, si de o mie de ori mi-am auzit numai "nu mai fac niciodata", " nimic din ce fac eu nu-ti place", " e foarte bun, nu minca", " mofturi", "fite" sau mai stiu eu ce.
Partea si mai naspa e ca " nu-ti mai fac niciodata" se uita in secunda 2 si cind vreau sa ma apuc de capul meu ma goneste ca-mi face ea, eu zic ca nu-mi place prostia ei de tort, ea nu si nu, si tot asa, tot mizeria asa iese! Deci, heeelp ca-mi ies din minti!! Cum o conving sa nu ne mai omoare cu porcaria aia de paine si sa puna ceva sirop in ea??? :cursing: |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users