Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus
 Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane
 Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i

Caut sugestii pentru achizitionar...
 Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...
 

Ajax pe urma Flash?

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#19
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

It's insane si totusi daca ai face-o sa ruleze? Tu iti dai seama ca atunci esti programator adevarat?
Repet: graceful degradation :w00t: Am spus-o de vreo 3-4 ori! În plus, o aplicație de genul GS consumă ceea ce dispozitivele mobile nu prea au: BANDĂ.

Quote

dude nu confund programatorii slabi cu slabiciunile tehnologiilor. stiu diferenta dintre un incepator care isi lasa XSS-uri si posibilitati de SQL Injection in site si astea: http://www.bitstorm.org/edwin/en/php/
În cazul ăsta, putem spune despre ajax că ar fi o tehnologie lentă. Nicidecum vulnerabilă, nu?

Și ca să spulberăm orice urmă de nedumerire, dă-ne o aplicație concretă unde ajax e overused iar aplicatia e inutilizabilă. Eok pică, deoarece link-urile sunt „propagabile”

#20
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006
@darkangelbv: ma refeream la erorile din PHP in general si nu la erorile care erau in 2004, 2008 sau care vor fi in 2012...doar faceam distinctia intre securitatea proasta a unui programator incepator si securitatea limbajului.

si totusi de ce sa nu ruleze un site ca ala pe mobile? avem mobile cu wi-fi mai nou...avem edge si multe altele. daca eu sunt la tara si se gandeste-te bunica-mea care-i pe patu de moarte sa asculte fuego dau fuga repede pe net si ii pun sa asculte fuego. ma rog, asta e exemplu dat ca incep spiritele sa se incinga :)).

aplicatie pe care am folosit-o saptamana asta si care are ceva probleme: http://www.triplay.com . Decat atat zic: logheaza-te, adauga site-ul in bookmarks, da un restart la pc (ca nu tii pc-ul 24/24), intrii iar frumos din bookmarks pe site si astepti, astepti, astepti...si tot astepti...ca sa mearga stergi /home din adresa si apoi merge. Am incercat drag and drop-ul si mi-a dat crash de 3 ori pe 2 pc-uri. Am mai descoperit niste erori la scriptul de register si la fel probleme am intampinat la scriptul de de stergere a contului. recunosc, sms-urile se trimit cu succes si nu apar probleme.

si asa ca chestie :)) sunt totusi atatea site-uri full-ajax facute frumos: meebo, web msn messenger s.a.

ps: ok, serios vad ca s-au incins spiritele si ati sarit ca arsi pe mine. inca o data: nu spun ca ajax e o tehnologie proasta ci doar ca e folosita in exces, anapoda. hai sa ne calmam, linistim ce vreti voi si merem la o bere :lol:.
ps2: scuze daca am parut tafnos ma certam cu nevasta si aveam draci si ahh...btw nu o dau la intors :lol: ...

#21
1Q_Giku

1Q_Giku

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 07.03.2004
1. tre sa fii cam n00b sa zici ca un flash e mai mare decat acelasi site facut cu ajax - in flash ai posibilitatea de de grafica vectoriala, randata in timp real
Asta inseamna grafica relativ complexa in doar cativa kb; sigur, trebuie sa stii ce faci;
Pot sa-ti fac un site full flash in 100kb de-ti pica moaca; de fapt, daca ma supar pot sa-ti fac site full flash in 3mb impartit modular si cu incarcare inteligenta; ti se incarca prima parte pe loc si restul nici nu simti cand s-a incarcat, tu deja navigand prin partile incarcate; again, tre doar sa vrei si sa poti

2. grafica vectoriala inseamna ca siteul poate fi scalat sau chiar full-screen fara sa se vada urat. Sigur, marea parte a siteurilor au acum latime fixa, dar oare e un lucru bun?

3. flash e cross-os si cross-browser compatible. Pentru cine stie si cunoaste - asta inseamna ca nu ridic niciun deget in plus sa se vada siteul si in IE6 :P Si da, poti sa ai si javascript disabled; iar flash au deja peste 98% din utilizatori si cel mai probabil cei 2% sunt in afara targetului unui site flash (d-aia cu lynxuri :P)

4. codul si grafica flash e mult mai reutilizabila si structura e mult mai usor de modificat

5. mai nou avem seo si in flash; sigur, nu e la un nivel prea inalt, dar spune ceva despre viitor ;)

6. tot mai multe dispozitive mobile vin cu player flash integrat

7. treaba cu linkurile copiabile se poate rezolva la fel de elegant ca la ajax; vezi http://www.sportbikecenter.ro/ - apropo, super site, full flash, se incarca repede si se misca binisor pentru ce efecte se baga

Parerea mea, flashul este mult mai versatil ca ajaxul, si mult mai productiv. Totusi, trebuie folosit cu cap.

Iar flashul trebuie folosit unde ii sade lui mai bine iar ajaxul la fel. N-are rost sa te ambitionezi sa fortezi doar de amorul artei.

Asta nu se intampla, de unde si haosul actual.

#22
sergiu_spooky

sergiu_spooky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 23.06.2006

 RCG, on Feb 8 2009, 19:16, said:

In ultimul timp au aparut din ce in ce mai multe site-uri bazate in mare parte pe Ajax. In momentul in care se face surplus de o "unealta" creata doar pentru anumite parti ale unui site deja incepe sa devina kitsch. Sa ne gandim doar la Flash: a fost creat mai multe pentru animatii, bannere, meniuri etc. dar in ultimii 2 ani sa zicem au aparut site-uri bazate strict pe Flash...site-uri care sunt niste bazaconii dupa parerea mea si a altora.

O va lua Ajax pe urmele Flash-ului?

Sa nu uitam ca Ajax-ul este extrem de vulnerabil, si deja este folosit aiurea. Sa aruncam o privire asupra site-ului eok.ro (cititi topicul creat mai demult de mine).

E cineva de acord cu ideea asta sau sunt eu batut in cap?

PS: una din problemele majore cu Ajax: pe eok.ro spre exemplu: e folosit ajax-ul astfel incat sa navighezi pe site: query-uri, etc. Daca vrei sa dai pagina unui interpret unui cunoscut nu poti pentru ca nu ai adresa statica.

Cu cât o tehnologie devine mai cunoscută cu atât mai mulți o să încerce să o folosească. De remarcat că am folosit cuvântul încerce, deoarece nu toată lumea o să o și folosească corect.
Kitsch e orice site cu music player care începe să urle imediat ce deschizi prima pagină. Gmail nu e kitsch.
Flash a fost creeat pentru bannere. Mai apoi a apărut nevoia de interactivitate și a apărut ideea de scripting flash. Mai apoi s-a constatat că e nevoie de și mai multă interactivitate și a apărut actionscript 1. În prezent as3 poate înlocui cu succes applet-urile java în multe situații. Dacă îți storci puțin neuronii îți poți face un client de ftp, sau un client de mirc, sau un mic engine 3d pentru un joculeț.

Ok, revenim. Eu știu la ce se folosește flash-ul. Vine ion și vrea să-și facă site. Ascultă manele/rap/trance, așa că vrea un site cu steluțe colorate care zboară peste tot și cu muzică urlând aiurea. Întreabă pe forum cu ce poate să își facă și el așa ceva. I se răspunde că are nevoie de Flash și ăsta e răspunsul corect. Își face omul site-ul. Vezi vre-o problemă? Eu nu.
Se hotărăsc cei de la Apple că vor site de prezentare pentru iPhone. Își fac site-ul în Flash. E vre-o problemă? Eu cred că nu.
Se hotărăște patronul fabricii de obuze de la ghimbav să își facă site. Angajează un copil de pe forum și ăla îi zice că trebe Flash neapărat că e ultimu' răcnet. GREȘIT!
Același raționament îl poți aplica singur și la interfețele cu javascript.

Vine comisia lu pește prăjit de la concursu lu pește prăjit și se apucă ei să dezactiveze javascriptu la un panou de administrare. GREȘIT! RETARDS! Cum vrei tu să le spui. Why? Simplu. Or auzit și ei că e bine să îți meargă site-ul bine și dacă dezactivezi javascript. Ok, no problem. Unii utilizatori au js dezactivat și dacă nu vrei să îi pierzi ai face bine să te asiguri că e totul ok și fără js. Dar la un panou de administrare nu are acces oricine, iar cine are acces ar trebui să fie conștient că îi e mai simplu să facă drag and drop la niște dreptunghiuri și să rearanjeze categoriile cum vrea el decât să modifice numere de ordine în baza de date manual sau să dea click pe o săgeată ca nebunu până ajunge categoria pe poziția care trebuie, așteptând între fiecare click să se facă refresh complet la pagină.
În plus, un undo e mult mult mai simplu de implementat dacă modificările nu se fac direct pe server, la fiecare refresh, ci atunci când apeși save...

În plus, cum au tot spus destui deja, există ideea de gracefully degrading pages, care pe partea publică e un must have, dar pe partea de administrare e muncă în plus care de multe ori e inutilă.
Nu luăm în considerare CMS-uri open-source folosite de N persoane și firme în lumea asta. Acolo ar trebui ca orice să fie funcțional și fără js, tocmai pentru că nici ei nu vor să își piardă utilizatorii, administratori de CMS open-source.
Există evident și situații în care vrei și în backend utilizabilitate fără js, da atunci e de preferat să mergi pe versiuni diferite pentru mobile browsers.

"Sa nu uitam ca Ajax-ul este extrem de vulnerabil, si deja este folosit aiurea."
Nu. AJAX-ul e extrem de vulnerabil când e folosit aiurea.

Eu am implementat schimbarea de pagină cum trebuie și pe flipping book, în flash, cu ajutorul javascript.
Nici Flash nici Javascript nu au nicio problemă. Programatorii slab pregătiți au probleme cu Flash și Javascript.

Și ca observație: AJAX se ocupă doar cu requesturile asincrone cu ajutorul javascript și xml, nicidecum de interfețe și efecte.

#23
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006
Ok tocmai asta spuneam si eu...Flash-ul si Ajax-ul sunt folosite gresit si eu asta vroiam sa discutam. Nu am avut in gand "Flash-ul e prost, Ajax-ul e aiurea".

Legat de ce a zis sergiu, as avea o mica obiectie: site-uri cu stelute ambulante ca asa vrea Dorel de la Popesti pe siteu' lui cu manele...kitsch...si un programator/designer care se respecta ori refuza un astfel de proiect ori ii propune alt design, bla bla bla. Nu cred ca ar fi cineva cu un portofoliu public care sa se mandreasca cu un kitsch. Am i right?

Btw...nu au dezactivat JS doar pentru panoul de administrare. Intreg site-ul nu mai era functional...

Partea cu drag'n'drop este cat se poate de normala si da, aia este una din utilitati.

Legat de JS: acum pe perioada sarbatorilor au aparut pe o groaza fulgii aia cazatori. Ok cu ce incanta fulgii aia? Ca vii mort de somn de la servici si te chinui sa citesti ceva si iti apar fulgii aia peste text si te incurca? Ca iti tine procesorul ocupat la 80% (da, daca cititi pe multe forumuri s-au plans o groaza de oameni de chestia asta) cand au un tab deschis cu un astfel de site?

Bling-bling-urile astea sunt un kitsch.

Ca sa concluzionez: flota de noi webdesigneri care a aparut in ultimul an, poate chiar in ultimii 2 ani, nu este suficient de pregatita pentru a incepe sa programeze un site...dar totusi avand in vedere preturile mici pe care le practica, "fura" clientii unui webdesigner care are ceva in cap. Majoritatea clientilor habar nu au ce ruleaza in spate si isi dau seama de greseala pe care au facut-o, in momentul in care tot mai multi se plang de nefunctionarea site-ului sau de erorile aparute in timpul navigarii.

PS: ok dupa cum spuneam: nu sunt impotriva tehnologiilor ci impotriva celor ce le utilizeaza aiurea.
PS2: @Giku: flashlite incorporat in telefoane este mai mult de forma...belive me, lucrez cu terminale mobile.

Quote

Iar flashul trebuie folosit unde ii sade lui mai bine iar ajaxul la fel. N-are rost sa te ambitionezi sa fortezi doar de amorul artei.

Asta nu se intampla, de unde si haosul actual.

touche!

#24
sergiu_spooky

sergiu_spooky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 23.06.2006
Se pare că am ajuns la un consens și a fost doar o problemă de comunicare :)

Pe mine începe să mă enerveze aria Flash tot mai rău. Pe de-o parte aș șterge trei sfert din topicurile deschise acolo, pe de altă parte nu-mi permit că nu mai rămâne aproape nimic.
Și cam toată lumea își aduce aminte perioada de început, când încercam să facem totul în Flash și am constatat că e nevoie și de PHP, și dacă tot am învățat PHP hai să învățăm și html și tot așa până în momentul în care am renunțat la Flash aproape complet, neavând prea mulți clienți care să aibe nevoie de Flash pentru ceva mai mult decât bannere.
Atâta că eu mi-am dat singur seama după două zile de chin că nu ai cum să îți faci login secure doar cu Flash :rolleyes:
Forumul strică toată distracția...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate