Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: May 18 2024 22:05, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#3619
Posted 19 January 2020 - 20:02
Dacă merită sau nu pentru cineva, este imposibil de spus.
|
#3621
Posted 21 January 2020 - 12:50
Chestii mai late-n lama Poza am facut-o pentru mine ca sa am termen de comparatie in cazu' in care comand asa ceva de pe net. De la stanga la dreapta:
1 - Satar/cutit chinezesc. La propriu, a venit invelit intr-un ziar chinezesc. Am dat vreo 35 lei pe el si oarecum merita banii. Contra: maneru' ii rotund chestie ce ma enerveaza, nu ii full tang (lama se subtiaza in maner ca o pila) si sincer ma feresc sa dau prea tare cu el, taisu' ii putin stramb si nu-i prea ascutit. Pro: are otel de calitate! Serios, chestia a taiat prin oase de cocos fara pic de deformare a lamei. 2 - Un satar mneah, sa fie acolo. Otelu' nu-i tocmai ok, oasele lasa urme vizibile pe tais. 3 - Un nakiri smecher, excelent feliator! Acuma, am o intrebare: as gasi oare un cutit chinezesc cu latimea lamei precum 1 si grosime 1-2 mm full tang, cat mai usor? Strict pentru feliere sau light/foarte light chopping. [ https://i.ibb.co/5Kctt4b/IMG-20200117-140622.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by edy_wheazel, 21 January 2020 - 12:50. |
#3622
Posted 21 January 2020 - 13:49
de pe aliexpress se pot comanda cutite de bucatarie? niste pusti cu care intrasem in vorba la coada la vama povesteau despre un altul care s-a ales cu ceva probleme ca isi comandase un cutit. nu stiu ce caracteristici avea respectivul cutit dar mi se pare cam deplasat sa faci taraboi pt un cutit care-l poti cumpara fara probleme de oriunde din Romania chiar minor fiind, doar nu ai voie sa-l porti asupra ta.
|
#3623
Posted 23 January 2020 - 09:43
edy_wheazel, on 21 ianuarie 2020 - 12:50, said:
Chestii mai late-n lama Poza am facut-o pentru mine ca sa am termen de comparatie in cazu' in care comand asa ceva de pe net. De la stanga la dreapta: 1 - Satar/cutit chinezesc. La propriu, a venit invelit intr-un ziar chinezesc. Am dat vreo 35 lei pe el si oarecum merita banii. Contra: maneru' ii rotund chestie ce ma enerveaza, nu ii full tang (lama se subtiaza in maner ca o pila) si sincer ma feresc sa dau prea tare cu el, taisu' ii putin stramb si nu-i prea ascutit. Pro: are otel de calitate! Serios, chestia a taiat prin oase de cocos fara pic de deformare a lamei. 2 - Un satar mneah, sa fie acolo. Otelu' nu-i tocmai ok, oasele lasa urme vizibile pe tais. 3 - Un nakiri smecher, excelent feliator! Acuma, am o intrebare: as gasi oare un cutit chinezesc cu latimea lamei precum 1 si grosime 1-2 mm full tang, cat mai usor? Strict pentru feliere sau light/foarte light chopping. [ https://i.ibb.co/5Kctt4b/IMG-20200117-140622.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ce parere aveți de astea? Doar pt utilizare casnica, zilnică, ca amator. Clar ca îs ceva de serie, nici vorba de lucru manual la prețul ăsta, dar ar da o savoare nouă gatitului, apetitului, etc. In principal fiind " salatist" vor fi folosite preponderent la tocat legume,fructe, ocazional carne, feliat carne. https://www.amazon.de/dp/B00Q6UY608 Am comandat deocamdată doar piatra asta https://www.amazon.de/dp/B07TY15N1H sa ma antrenez pe cutitele astea. Mai au un pic de tăiș din fabrica, dar deja tai prin apasare nu prin tăiș: https://cutit-de-buc...ca-i-p383621177 |
#3624
Posted 24 January 2020 - 15:30
Greu de răspuns. Dacă ai noroc, poate va fi oțel bun. Dar chiar și când au oțel bun, cuțitele chinezilor tind să ruginească semnificativ mai repede decât cele germane. Nu este un defect în sine, dar poate fi un neajuns major pentru cei care nu spală și nu își șterg cuțitele imediat sau care le aruncă prin mașina de spălat.
Apoi cam toate sunt destul de groase. Se poate scoate ceva din ele cu efort foarte mare. Aici depinde de obișnuință. Îmi place ideea că ceea ce folosești schimbă perspectiva plăcerii de a te implica în bucătărie. Pentru că așa este, o spun de ani de zile. Legat de piatră, pentru low cost cu rezultate maxime, rămâne până la urmă imbatabilă la performanță o combinație dintre o placă diamantată și o piatră de apă, din perspectiva mea japoneză. Grosier ajung ceva mai scumpe decât piatra de mai sus, dar atât viața, cât și ce oferă, sunt superioare. Aș estima un 200 de lei. Asta dacă nu sunt la mijloc niște cuțite mai pretențioase, unde nu mai are sens să le cumperi dacă nu profiți de ce au de oferit. Mai spusesem eu cândva, mai bine niște cuțite nu prea scumpe și o soluție de întreținere potrivită, decât niște cuțite foarte tari, dar întreținute în moduri mai puțin fericite pentru ele. |
#3625
Posted 25 February 2020 - 17:13
O recomandare pentru un necunoscător?
Vreau așa: - Un set de cuțite care să conțină cel puțin 3 cuțite, unul mic pentru curățat legume, unul mediu pentru carne, unul mare pentru tocat. Nu vreau cine știe ce calitate, nu sunt pasionat de bucătărie, dar nici nu vreau cuțite care să se rupă în timpul folosirii. Nu prea am nevoie de alte cuțite, nu fac fileuri, nu tai pâine, sau alte nebunii, iar dacă voi avea pe viitor, le voi lua individual; - Un suport în care să stea cuțitele de mai sus (dacă e inclus în preț, cu atât mai bine); - Un masat - am înțeles că este util pentru a menține lama, nu am de gând să le ascut profesional, doar cu ăsta. Momentan folosesc chinezării, care se găsesc prin bucătăriile normale din România. Am un ascuțitor de-ăla de mână, le folosesc până nu mai taie bine, iar atunci le dau o tură prin ascuțitor. Nu taie bine nici după ce le ascut, dar suficient cât să nu alunece aiurea pe o roșie sau ceva, dar fiind foarte vechi, încep să rămână fără lamă, și presupun că e și un aliaj foarte prost, că simt că se tocesc în câteva zile de utilizare redusă. Buget - 3-400 lei. Nu aș vrea să dau mai mult, dacă ar fi mai puțin, cu atât mai bine. Sunt puțin pierdut în treaba asta. Am văzut cuțite de 30 de lei care, când te uiți la ele, par destul de solide solide, dar la fel am văzut și de cinci ori mai scumpe care par similare din punct de vedere al specificațiilor, și nu înțeleg de unde diferența. Nu mă pricep și nici n-am de gând să dezvolt o pasiune, caut ceva să-mi felieze mâncarea și să nu-mi dea bătăi de cap. Am încercat să aflu din topic, dar sunt 200 de pagini, 95% despre pietre și chestii mult prea tehnice pentru ce-mi trebuie mie. Mulțumesc anticipat! |
#3626
Posted 25 February 2020 - 17:18
In Carrefour gasesti Tramontina, ori set ori la bucata. Din pacate nu au inclus suport sau masat, trebuie sa le cumperi separat.
|
#3627
Posted 25 February 2020 - 17:19
ti-am cam depasit un pic bugetul da cu google ca nu ma lasa sa pun link direct:
Set cutite 3 piese TWIN Pollux - Zwilling sau Set cutite 3 piese TWIN Gourmet - Zwilling |
#3628
Posted 25 February 2020 - 19:24
Ce să zic, ghinion de-o zi, că tocmai am dat un set Zwilling Professional S care zăcea prin dulap și era în buget.
Tramontina (alb) este ok. Probabil va trebui să tragi mai des pe ceva ca să fie menținut tăișul. Cele 2 seturi Zwilling sunt ok și ele. Cu masatul e mai complicat. Un masat bun este cam cât 2 pietre decente, ca să-ți faci o idee despre costuri. Un masat foarte bun este cât un set de pietre bune. Altfel, ce câștigi la cuțitele mai bune pe care le cauți, pierzi rapid la întreținere și nu va conta ce cumperi. O alternativă bună ar fi un strop din piele sau/și o placă ceramică. Suportul este un produs scump. Cuțitele ieftine, care mai au și suport, sunt și mai ieftine decât par. Nu se poate altfel, ăla e cel mai scump produs din set. Așa că aici nu știu ce să-ți spun. La sertar sau o bandă magnetică poate ori unul găsit întâmplător pe la publicitate. |
|
#3629
Posted 25 February 2020 - 19:44
Ce suporturi am găsit, arătau cam nașpa. Erau nefinisate, costau vreo 200 de lei. Alea care vin cu cuțite, cum sunt Zwilling, arată bine.
Pusesem ochii pe așa ceva, are tot ce-mi trebuie, dar nu știu cum sunt cuțitele: https://www.euro-cut...nozmi-6-dielov/ Cred că aș ieși mai bine dacă aș mai renunța la cuțite. Să iau doar două, unul mediu și unul mai mare, iar de legume iau pentru răzuit iau o panaramă mică și ieftină, oricum folosesc curățătorul ăla de cartofi pentru mai multe legume. La Carefour n-am acces, dar am găsit Tramontina pe net, par ieftioare. Nu înțeleg, au alea cu mâner alb ceva anume? Că par la fel cu celelalte, doar că pe-alea albe nu prea le găsesc în stoc. Sau vă referiți la "Pro Chef", care-s cam la același preț cu alea Zwilling? |
#3631
Posted 25 February 2020 - 20:11
eu le am de la ikea, dar nu din cele ieftine.
parca gama vorda + suportul retratt + unele cu manerul prins in nituri (modelu vechi rotunjit). Edited by arg, 25 February 2020 - 20:15. |
#3632
Posted 25 February 2020 - 23:44
Mda, văd că iar au tăiat România de pe listă ăștia de la Tramontina. Așa a fost când am luat și eu ceva acum câțiva ani, în România nu exista la nimeni.
|
#3633
Posted 26 February 2020 - 00:05
Da, nu mai au cutite cu maner alb pe Tramontina Romania! Se gasesc la pret triplu in MegaImage! Intradevar sunt cele mai bune de la ei din gama celor neforjate!
Am luat mai multe bucati pentru ca le prefera cea care gateste la noi in familie si erau f ieftine pe Tramontina Romania! |
|
#3634
Posted 26 February 2020 - 09:36
Întrebare: știți pe cineva in Bucuresti care sa înlocuiască plasele sparte la un carving knife twilling?
A...și ca tot se vorbea despre masaturi, nu mi-ar strica nici o recomandare pentru unul bun |
#3635
Posted 26 February 2020 - 16:29
richelieu, on 26 februarie 2020 - 09:36, said: A...și ca tot se vorbea despre masaturi, nu mi-ar strica nici o recomandare pentru unul bun Eu il recomand pe asta, din categoria celor la preturi accesibile. Deocamdata (l-am cumparat acum o luna) sunt foarte multumit de el. Mai am unul diamantat, tot Wusthof, dar pretul e cam piparat si inca nu l-am folosit. Si fiindca tot e prima postare din aria asta, imi fac curaj sa-mi prezint si actualul set de cutite. O trecere brutala - acum o luna aveam "cutite" din Obor (Princess Gold ) si habar n-aveam ca se poate si mai bine. Lectura intamplatoare a acestui topic si a altuia asemanator de pe un alt forum m-au determinat sa fac pasul... Attached Files |
#3636
Posted 26 February 2020 - 20:09
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users