Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: May 07 2024 21:58, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#3349
Posted 15 August 2019 - 18:03
#3350
Posted 15 August 2019 - 18:11
Masatul merge cât merge și apoi este tot mai puțin eficient spre deloc. Se întâmplă mai multe chestii acolo. Plus că pe multe cuțite pur și simplu nu poate fi folosit nici ăla ceramic fin, dacă nu ești foarte foarte atent. Altfel ai un fierăstrău cu dinți mari. Și azi am reparat unul, plus vârfuri rupte etc.
|
#3351
Posted 15 August 2019 - 23:51
Se încarcă cu pilitura...îl spăl...își revine
E twilling, chiar dacă nu e ce trebuie, măcar otelul e de calitate. E special pentru ascuțit, nu e pentru uniformizare. Face zimți, e adevărat....dar asta e tot ce pot in prezent. |
#3355
Posted 17 August 2019 - 18:48
richelieu, on 15 august 2019 - 13:41, said:
Nici mie nu îmi iese pe piatra M-am chinuit ceva vreme pana am reusit. Cred ca am vazut toate tutorialele pe youtube & shit. In cele din urma am reusit, muscle memory kicked in. Apropos, nu subestimati strop-u' de piele. Chiar facut dintr-o curea de calitate ce n-o mai folositi, o dati cu compound din ala si face minuni! Folosesc o piatra 1000/3000 (sau una de 400 daca ii cazu') si stropuri de piele. Doua cutite ce taie ca bota le scot hair shaving sharp in 10-15 minute. |
#3356
Posted 17 August 2019 - 19:14
#3357
Posted 17 August 2019 - 20:26
După un anumit nivel apare în peisaj nevoia de întreținere. Toate au nevoie, dar cât de des, începe să facă diferența. Pentru a putea fi folosit cât mai mult fără să fie ascuțit și întreținerea să-și facă treaba corect, trebuie un tăiș corect. Eliminat aliajul obosit și de evitat să fie obosit în timp ce este ascuțit. Procesul poate fi rafinat destul de mult. Nu e mare tragedie, însă se poate pierde enorm din viața cuțitului și îți faci inutil de lucru, plus altele.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4a5VvLCoA_k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ăsta este un cuțit folosit zile înainte (nu mai știu dacă este filmul din prima săptămână sau a doua), fără strop etc. Și roșia nu prea e fixă din cauza semințelor. Ascuțit pe 1200 și 6000. Ăsta la fel, după mai multe zile, fără întreținere, plus cartonul care este un abraziv ce omoară de obicei tăișul fin. Oricum eu tai și ambalaje cu ele și altele. Deci mai văzuse. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IaY_IyMUgfI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ascuțit pe 1000 și 5000 dacă îmi amintesc corect. Ăsta este și azi (după o lună) în utilizare, fără să ceară atenție. Am tăiat și azi toată ziua cu el. De acord, un strop este un element bun de întreținere. Uneori poate face chiar și mai mult. Din păcate am mutat pe laptop tot filmul. A rămas numai bucata asta pregătită pentru altceva. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wTpHe1YgNkA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Stropul e făcut de mâinile mele. Sunt 2 cuțite foarte folosite care nu mai taie deloc. În partea a doua este comparația între ele, unul după strop. Uneori este cam singura soluție pentru cineva care n-are treabă cu pietre sau altceva. |
#3358
Posted 17 August 2019 - 20:39
c6t9, on 17 august 2019 - 20:26, said:
Ăsta la fel, după mai multe zile, fără întreținere, plus cartonul care este un abraziv ce omoară de obicei tăișul fin. Oricum eu tai și ambalaje cu ele și altele. Deci mai văzuse. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IaY_IyMUgfI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ascuțit pe 1000 și 5000 dacă îmi amintesc corect. Ăsta este și azi (după o lună) în utilizare, fără să ceară atenție. Am tăiat și azi toată ziua cu el. Ce nakiri ii asta? |
|
#3361
Posted 17 August 2019 - 22:37
E o discuție lungă legată de preț și sunt multe de luat în calcul.
|
#3362
Posted 17 August 2019 - 22:44
#3363
Posted 18 August 2019 - 00:15
Ce naiba faci cu el pe o parte și atât de mic? Dacă era format usuba, mai înțelegeam, pentru că este zeul legumelor tăiate fin. Dar așa... Bani irosiți pentru tine. Și pentru pește este pur și simplu prea mic pe toate părțile. Deba mea este și ea destul de mică, dar este lată bine și după ce le folosești, înțelegi destul de repede de ce contează.
La cuțitul ăsta de mai sus, pe lângă faptul că pulberile nu-s ieftine la nimeni, faptul că alunecă prin alimente cu minim absolut de rezistență, înseamnă foarte mult. Primul cuțit pus, deși este mai subțire și evident taie bine de asemenea, nu face asta. Uneori va conta mai puțin, uneori mai mult. Uneori se adună prin volum, alteori prin felul în care alimentele se pot prinde treptat și tot mai deranjant (am un exemplu relativ recent la ceva brânzeturi). Și ăsta nu e nici pe departe cel mai rău. Aș zice opusul. Plus că are alte avantaje (ușor, echilibrat perfect etc.). Foarte ieftin nu e nici ăsta. Shun are punctul de echilibru puțin deplasat față de unde aș vrea, cam 5mm. Ăsta minim https://rover.ebay.c...tm/323569502408 Și ai și puțină istorie japoneză cu tine. https://japanahome.c...el-makes-great/ Inoxidabil aș zice https://rover.ebay.c...tm/273961390490 Orice altceva mai bun, o să te coste. Sunt tot felul de chestii de luat în calcul. Ți-am dat Ebay pentru că ai protecția PayPal în spate. Poți lua direct de pe site-uri japoneze, însă e mult mai mare bătaia de cap. Been there, done that. Din păcate ce nakiri am mai avut eu, le-am vândut treptat pe toate. |
|
#3364
Posted 18 August 2019 - 00:36
#3365
Posted 18 August 2019 - 07:45
Unul din cele mai utile cutite pe care il folosesc zilnic, cand gatesc, este cutitul petty de 150 mm. Il folosesc mai des decat pe gyuto si santoku.
|
#3366
Posted 18 August 2019 - 08:43
Eu am doua cutite din alea japoneze cu tais asimetric si cred ca ar trebui ascutite, de fapt stiu sigur ca trebuie ascutite, are cineva o recomandare unde as putea face asta in Bucuresti? Nu vreau sa imi iau pietre si alte cele si sa stau sa invat cum se face pentru o operatiune pe care o fac poate o data pe an.
Edited by nnestor, 18 August 2019 - 08:43. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users