Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!
Last Updated: Aug 20 2023 23:15, Started by
neostar
, Feb 02 2005 00:18
·
21
#1513
Posted 11 December 2014 - 13:08
richelieu, on 11 decembrie 2014 - 09:31, said:
Nu ai ce sa retractezi. Este părerea ta și este pertinenta. La mâncare, e chestie de gusturi, nu ești singura căreia ii plac pastele bine fierte. Chef-ul nostru însă, a aplicat rețetele cât mai autentic posibil. Cu ospătarii ai dreptate, voi vorbi cu managerul. Cat despre amenajare.... Și aici e chestie de gusturi, sunt convins ca nu are cum sa placa tuturor. Pe mine criticile ma bucura mai mult decât laudele, pentru ca ne ajuta sa evoluam. Mulțumesc |
#1514
Posted 11 December 2014 - 13:35
E o mare problema în a găsi oameni dedicați meseriei acesteia. E greu sa găsești chiar și la nivelul celor pe care ii avem deja...
|
#1515
Posted 11 December 2014 - 13:48
Io am noroc la chelneri pentru ca sunt un client relaxat care ii tratreaza prieteneste. Sfaturile sau indicatiile unui chelner te pot salva de la oaresce toxiinfectie alimentara... Iar atunci cand vreunul dintre ei nu stie ceva sau face o greseala ii explic ce si cum, tot prieteneste. Motivul pentru care invata fara sa se supere este faptul ca a primit atentie si un zambet, nu o atitudine de stapan dispretuitor.
Este o munca grea asta, cam ca toate care inseamna relatii cu alti oameni. Si trebuie sa recunoastem ca si clientii sunt de multe ori de-abia coborati din copac. |
#1516
Posted 11 December 2014 - 19:41
degeaba explici prieteneste unui chelner, il poti pune si la masa cu tine, el nu intelege si gata. chelnerii nostrii nu sunt scoliti peste tari pentru ca patronii nu investesc in ei, si daca investesc in ei se trezesc peste 1 an ca a plecat de la el si serveste la kfc cu tot cu cursurile lui. la noi gasim chelneri deveniti peste noapte chelneri, reprofilati din alte meserii impinsi de mirajul spagii. chelnerii adevarati sunt la restaurantele de top, si cand spun de top ma refer afara, nu aici la noi ca vezi doamne mananca nu stiu ce asa zisa "vedeta" si peste noapte din cantina sociala a devenit restaurant de top. ma refer la un restaurant de top 1 stea Michelin.
cat despre cristina.... am vazut ca asocia restaurantul boccalupo cu o cantina. ea sigur stie cum e intr-o cantina de a facut asocierea. si sincer sa fiu, nu vad ce a gasit ea asa rau in acel restaurant pentru a face comparatia cu o cantina. sper sa nu ajunga vreodata sa manance intr-o cantina, ca acolo nu sunt chelneri sa o mute la o masa de 2 pers. multumesc. Edited by flavius18, 11 December 2014 - 19:44. |
#1517
Posted 11 December 2014 - 20:52
Imi fac mea culpa, eu sunt cel care a facut asocierea initiala cu o cantina, si probabil am influentat si alti comentatori. btw, si eu "stiu sigur cum e intr-o cantina" (penibil atacul...), cantine studentesti si-au facut datoria si in cazul meu (cand aveam bani), iar acum aproape zilnic mananc la cantina complexului unde lucrez - asta asa ca sa-mi atrag oprobiul copiilor pe aici.
Parerea mea e ca dungile la masa "reduc" munca artistica a bucatarului - bineinteles in caz ca s-ar pune problema asa. Incarca prea mult - ca sa se inteleaga ce vreau sa zic o analogie - e tehnica draqu in fotografie sa scoti fundalul alb (high key) ca sa pui in valoare subiectul. Dar daca asa e traditia in Italia si fara asa ceva un italian nici n-ar putea sa manance, zic si eu bravo si mult succes. |
#1518
Posted 11 December 2014 - 21:57
Mie-mi plac fetele de masa de acolo.
Chelnerii cand am fost eu, adica la putin timp dupa lansare, erau amabili. Se vedea ca vor prea mult sa vanda atunci. |
#1519
Posted 12 December 2014 - 00:48
Pff, ma amuza chestia asta cu dungile lu' peste. Pentru un neavenit (aici ma includ si eu), este greu de inteles "ce dracu a vrut sa zica" designeru' ala care a sugerat / amenajat asa. In functie de gusturile personale, unor clienti li se va parea o atmosfera de cantina comunista, unora o atmosfera prea rece pentru a invita o gagica, altii au alergie la albastru sau la dungi, etc. Eu personal, atunci cand ma hotarasc sa incerc o carciuma noua, o fac studiind preparatele, nu atmosfera interioara. Conteaza si asta din urma, nu zic nu, dar la urma urmei ma duc sa mananc ceva, astept o experienta "wow". Asta primeaza pentru mine. In special cand restaurantul respectiv, recte BL, afisaza in meniu combinatii interesante si chestii destul de rare, cel putin pentru mine, gen Tagliatele in doua culori cu nuci si sos de gorgonzola; Rasol de miel cu risotto si legume. NU mai vorbime de trufe, ca nu are sens.
Chelnerii - asta-i un aspect complicat. Majoritatea acestor domni (doamne am vazut destul de putine), au ajuns in aceste pozitii din cauza mirajului, ca se face un ban repede si usor. In mod normal, un chelner bun ar trebui sa-ti raspunda fara ezitare ce anume contine preparatul X sau Y, eventual sa-ti recomande si un vin care se potriveste. Dar poate cer prea mult. Eu unul voi prefera mereu un chelner care ma va sfatui ce anume sa aleg / combin, decat unul care-mi toarna in pahar si-mi shimba scrumiera la 2 mucuri de tigara. In aceasta meserie se cere multa diplomatie, si din pacate cei mai multi nu o au. Degeaba patronul si bucatarul vor sa-ti ofere o experienta unica, daca "interfata", adica acei chelneri, te trateaza cu curul si te grabesc, doar ca sa-ti ia banul. |
#1520
Posted 12 December 2014 - 08:19
Din cate stiam eu nu chelnerul schimba scrumiera... continuati, continuati
|
#1521
Posted 12 December 2014 - 15:51
flavius18, on 11 decembrie 2014 - 19:41, said:
degeaba explici prieteneste unui chelner, il poti pune si la masa cu tine, el nu intelege si gata. chelnerii nostrii nu sunt scoliti peste tari pentru ca patronii nu investesc in ei, si daca investesc in ei se trezesc peste 1 an ca a plecat de la el si serveste la kfc cu tot cu cursurile lui. la noi gasim chelneri deveniti peste noapte chelneri, reprofilati din alte meserii impinsi de mirajul spagii. chelnerii adevarati sunt la restaurantele de top, si cand spun de top ma refer afara, nu aici la noi ca vezi doamne mananca nu stiu ce asa zisa "vedeta" si peste noapte din cantina sociala a devenit restaurant de top. ma refer la un restaurant de top 1 stea Michelin. cat despre cristina.... am vazut ca asocia restaurantul boccalupo cu o cantina. ea sigur stie cum e intr-o cantina de a facut asocierea. si sincer sa fiu, nu vad ce a gasit ea asa rau in acel restaurant pentru a face comparatia cu o cantina. sper sa nu ajunga vreodata sa manance intr-o cantina, ca acolo nu sunt chelneri sa o mute la o masa de 2 pers. multumesc. |
#1522
Posted 12 December 2014 - 16:12
cristina81, on 10 decembrie 2014 - 21:23, said:
Ah, e localul tau? Sa-l stapanesti sanatos Nu ma pricep la masini, Fiat it is then Pai tocmai ti-am zis, pastele erau nefacute, semicrude (probabil a fost o intamplare), iar cu toate ca resturantul era gol-golut la ora la care am fost eu (in jur de 14.30) m-au rugat sa ma asez la o masa de 2 persoane (eram doua persoane) cu toate ca ma asezasem deja la una de patru persoane. Ce sa fac, imi place sa am spatiu iar localul era gol, nu erau rezervari, deci ar fi putut sa ne lase acolo. N-o lua ca o critica, sunt eu prea pretentioasa probabil si atenta la detalii, mult spor in continuare! cristina81, on 10 decembrie 2014 - 21:03, said: pastele erau nefacute Adevaru' ca niste macaroane cu branza ca la bunica mai rar gasesti in restaurantele astea de fitze. De paste al dente nu te mai intreb, ca precis nu stii. |
|
#1523
Posted 12 December 2014 - 16:55
Unde pot manca si eu fructe de mare/preparate diverse din peste facute calumea... in Bucuresti?
|
#1524
Posted 12 December 2014 - 17:40
Mesogios, Harem....Unii lauda si Mama Leone, dar mie mi se pare un kitch ordinar.
|
#1525
Posted 12 December 2014 - 18:41
User36, on 12 decembrie 2014 - 16:55, said:
Unde pot manca si eu fructe de mare/preparate diverse din peste facute calumea... in Bucuresti? |
#1526
Posted 12 December 2014 - 19:54
balauru69, on 12 decembrie 2014 - 00:48, said:
se cere multa diplomatie, si din pacate cei mai multi nu o au. Să fii diplomat, respectuos, îngăduitor, politicos etc. nu sunt calități "bărbătești". |
#1528
Posted 12 December 2014 - 23:32
Balamache, on 12 decembrie 2014 - 16:12, said: Ai citit cartea "Reguli de comportare in societate" ? Nu? Foarte rau. La pagina 40876 scrie ca atunci cand intri intr-un restaurant, rogi sa ti se ofere o masa si nu te asezi tu de capul tau. Am citit cartea din scoarta-n scoarta si nu are niciun fel de derogari de la regula pentru situatiile cand localul este gol, este ora 14,30, esti femeie, sunteti doua persoane, vreti musai masa mai mare, ploua afara sau altceva. revenind la ce ai zis, desi ai dreptate, in romania nu prea se aplica peste tot. in general, cand rogi sa ti se ofere o masa, de obicei ti se raspunde cu 'luati loc unde doriti', daca localul este gol. asa ca nu prea te ajuta. in schimb, este mai grav ca chelnerul sa te ridice de la masa decat sa omiti tu sa ceri sa fii asezat. Balamache, on 12 decembrie 2014 - 16:12, said:
Adevaru' ca niste macaroane cu branza ca la bunica mai rar gasesti in restaurantele astea de fitze. De paste al dente nu te mai intreb, ca precis nu stii. Edited by born2lose, 12 December 2014 - 23:34. |
#1529
Posted 12 December 2014 - 23:50
born2lose, on 12 decembrie 2014 - 23:32, said:
ai tu niste idei, dar atitudinea e gresita. din fericire, asta e unul dintre locurile de pe forum unde mistourile nu sunt la ele acasa. si am prefera sa ramana asa, multumim frumos (desi marea majoritate dintre noi nu avem nevoie sa citim in carti cum sa ne comportam in societate, unii ne mai obtinem educatia si de acasa, nu numai din carti). revenind la ce ai zis, desi ai dreptate, in romania nu prea se aplica peste tot. in general, cand rogi sa ti se ofere o masa, de obicei ti se raspunde cu 'luati loc unde doriti', daca localul este gol. asa ca nu prea te ajuta. in schimb, este mai grav ca chelnerul sa te ridice de la masa decat sa omiti tu sa ceri sa fii asezat. born2lose, on 12 decembrie 2014 - 23:32, said:
eu stiu de paste al dente, dar nu-mi plac, le prefer mai facute. si nu ma consider nici mai destept nici mai prost informat din cauza asta. consider ca este dreptul meu sa nu-mi placa un anumit fel preparat dupa un anumit standard. asta nu inseamna neaparat ca nu e bun, ci doar ca nu-mi place. si fiind pe un forum public aici... Daca stii ce inseamna pastele al dente, inseamna ca ai cunostinte despre cultura unei alte tari, ceea ce este de apreciat. Daca nu-ti plac pastele facute al dente, foarte bine, este treaba ta. Daca intri intr-un local italienesc si ai pretentia sa ti se gateasca contrar traditiei lor inseamna ca esti dobitoc. |
#1530
Posted 12 December 2014 - 23:56
nicio problema, desi recunosc ca mie mi-ar face placere sa stam impreuna la masa. abia apoi poate mi-as permite sa-mi dau cu parerea despre tine cu usurinta cu care o faci tu, recunosc ca nu-mi este caracteristic sa-mi formez o parere despre educatia cuiva citindu-i un post pe un forum. apropo, despre asta nu scrie nimic in cartea ta?
revenind, pot sa mentionez cel putin un local cu stele michelin (cand zic stele hiperbolizez, cred ca e doar una de fapt, dar incerc sa argumentez ceva) in care seful de sala stie atat cum ma numesc, cat si masa la care prefer sa servesc cina. poate nu avem standarde atat de diferite cum crezi tu, dar nu cred ca vom lamuri vreodata acest aspect. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users