Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...
 Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?
 

Asigurare medicala INTERNATIONALA

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
McDude

McDude

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,764
  • Înscris: 02.06.2005
Buna ziua,
Stiti daca exista vreun tip de asigurare medicala internationala care poate fi cumparata din ro? Si care ar fi conditiile?
Adica daca starea mea necesita spitalizare sau si mai grav interventie chirurgicala sa pot sa o fac in afara tarii si nu aici si sa fiu acoperit de aceasta asigurare?
Nu ma intereseaza sistemul de asigurari de stat sau privat romanesc decat daca au optiune de tratament/interventie in afara tarii.
Multumesc

#2
McDude

McDude

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,764
  • Înscris: 02.06.2005
În baza Directivei Europene privind asistența medicală transfrontalieră, ne vom putea trata în orice spital sau clinică din UE. Pacientii vor beneficia de consultații, analize, intervenții chirurgicale și rețete în UE, dacă sunt la zi cu plata asigurării de sănătate.
Noua directivă privind serviciile medicale (0142/2008), aflată în dezbaterea Parlamentului European, are ca scop facilitarea obținerii tratamentelor medicale de către cetățenii europeni în orice stat din UE, începând cu 2009. Pacienții vor avea dreptul să li se ramburseze costul tratamentului efectuat peste hotare până la limita costurilor aceluiași tratament în țara lor. Comisarul european pentru sănătate, Androula Vassiliou, afirma că "pentru cetățenii din regiuni mai mari ar putea fi mai ușor să primească îngrijiri medicale în străinătate decât să călătorească pe distanțe mai mari până la spitalul național potrivit".
Comisia Europeană a recomandat ca pacienții să aibă dreptul la decontarea cheltuielilor pentru tratamentele pe care le-ar putea oferi și spitalele locale. Cu toate acestea, cheltuielile pentru tratamentele in stațiuni din alte state membre nu vor fi rambursate. "Nu vrem să încurajăm turismul pentru sănătate", a explicat Vassiliou. "Nu vrem să oferim cetățenilor șansa de a-și aranja fața sau corpul. Încercăm să oferim cetățenilor dreptul la servicii de sănătate potrivite atunci când sunt bolnavi și au nevoie de acestea", adăuga oficialul european. În prezent, doar 4% din pacienții europeni susțin că recurg la tratamente transfrontaliere, ceea ce reprezintă doar 1% din bugetele europene de sănătate publică. Proporția este mai mare în regiunile frontaliere, în țarile mici sau în zonele turistice. Cristian Bușoi, membru în Parlamentul European, ne-a spus că Directiva vine în ajutorul bolnavilor care așteaptă luni și chiar ani pentru a fi tratați în străinătate.
Potrivit acestuia, avantajați ar fi si românii care locuiesc în străinătate și care nu au acolo asigurare medicală, dar și turiștii sau studenții care ar putea avea nevoie de asistență medicală în spațiul UE. Pe de altă parte, norma va fi o bună oportunitate pentru spitalele si clinicile românesti, publice și private, de a atrage pacienți cu bani din străinătate.
Ei ar putea beneficia de servicii de sănătate mult mai ieftine decât în țara de origine. Pentru că există diferențe mari privind costul tratamentelor medicale în interiorul UE, pacienții români care aleg să se trateze acolo trebuie să-și asume și riscul banilor, avertizează dr. Vasile Ciurchea, președintele Casei Nationale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Și asta pentru că decontarea se va face la prețurile din România. "Dacă tratamentul pe care vrei să-l faci în străinătate costă 3.500 de lei, iar la noi numai 100 de lei, atunci vei primi înapoi numai 100", a explicat președintele CNAS. El a precizat că plățile se fac în termen de șase luni de la depunerea facturilor emise de unitățile sanitare din străinătate, și numai pentru serviciile acoperite de sistemul național de asigurări de sănătate. Adica toate serviciile cuprinse în pachetul de bază, nu și serviciile medicale de "lux", de genul operațiilor estetice.Transportul și cazarea nu vor fi nici ele decontate de casa de asigurări. Din 2009, fiecare stat UE va fi obligat să înființeze centre naționale de informare, unde pacienții vor primi amănunte despre spitalele și despre tarifele serviciilor medicale în străinătate. Cadrul actual de coordonare a sistemelor de sănătate (1408/71) va ramâne în vigoare pentru toți pacienții care necesită un tratament urgent în timpul unui sejur in străinătate, unde cardul european de sănătate joacă un rol important. Valabil va ramâne și formularul E 112, prin care pacientul primește o autorizație prealabilă în măsura în care nu poate avea acces la tratamentele necesare în țara de origine în termen rezonabil.


Sursa: Adevărul , 14.10.2008

Intrebarea este cum acoperim diferenta? Eu nu am reusit sa gasesc nicio firma care sa ofere asemenea asigurare...Cineva, help?

#3
aspect2007

aspect2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 11.06.2007
Salut,

Ai gasit o astfel de asigurare ? Pe mine ma intereseaza o asigurare medicala privata functionala in CIAD Africa Centrala
Nu UE

#4
lolia

lolia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 13.07.2010
Buna...

Daca te mai intereseaza, da, poti sa iti faci asigurare medicala internationala...sunt mai multe firme in Romania care ofera.

Eu am asa ceva de la MediHelp International, sunt o firma care ofera si asigurarea si asistenta...

#5
McDude

McDude

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,764
  • Înscris: 02.06.2005
buna lolia
Da, sunt inca interesat de subiect. Ma intereseaza o asigurare care sa-mi acopere integral costul tratamentului/interventiei chirurgicale undeva in strainatate, in civilizatie, daca Doamne fereste se intampla ceva. Indiferent de boala/interventie. Eventual sa acopere si transportul pana acolo daca trebuie un transport special (eg imobilizat la pat)
Astia de la MediHelp ofera asa ceva sau macar ceva pe aproape?

View Postaspect2007, on 20th April 2010, 22:27, said:

Salut,
Ai gasit o astfel de asigurare ? Pe mine ma intereseaza o asigurare medicala privata functionala in CIAD Africa Centrala
Nu UE

salut, inca nu am gasit. dar eu caut pt tratament/spitalizare in UE

Edited by McDude, 21 July 2010 - 12:07.


#6
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,673
  • Înscris: 26.11.2001
Cam toate ofera ceva de genul: doar daca nu se poate face in reteaua din Romania :)

#7
McDude

McDude

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,764
  • Înscris: 02.06.2005
eu tocmai o asigurare de genul asta caut care sa nu includa: "daca nu se poate face in reteaua din Romania"
dupa ce iau 1000 de stafilococi si infectii din spitalele din ro degeaba ma mai trimit ei la Viena sa ma repare.

#8
woe

woe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 16.11.2005
Asigurarea medicala promovata de MediHelp. Mi-au trimis o oferta dupa cererea mea.

Pachetul reprezinta o asigurare medicala privata cu acoperire internationala, separata de asigurarile din Romania. Asiguratorul este compania Bupa International din Marea Britanie iar aria de acoperire a pachetului este worldwide excluding USA aceasta insemnand ca puteti sa folositi asigurarea oriunde in lume mai putin in USA si Canada.



Pachetul prezentat este construit in sistem modular, aceasta insemnand ca aveti un pachet de baza -Worldwide Medical Insurance- la care adaugati oricat de multe pachete optionale in functie de nevoie in interes.

Am pregatit si un scurt rezumat al fiecarui pachet in parte pentru a avea o imagine de ansamblu.



Worldwide Medical Insurance- core benefit- acopera tot ce tine de partea de spitalizare, fie ca vorbim de spitalizare programata sau spitalizare in regim de urgenta.

+

Worldwide Medical Plus- Optiune ce asigura acces la tratament si investigatii in afara spitalizarii, in regim de clinica privata. Tratamentul se mai numeste si tratament in ambulator. Beneficiile din pachet( consultatii, investigatii, analize, etc) se fac pe baza recomandarii unui specialist, generalist.

+

Worldwide Medicines and Equipment ofera posibilitatea de a recupera retetele recomandata de medicul specialist, generalist, tot in afara spitalizarii. Pe beneficiul de Long Term Medication, exista o perioada de asteptare de 3 ani iar optiunea in sine poate fi folosita 5 ani consecutiv. Este o optiune care ofera acces la tratamentul costisitor cauzat de probleme de sanatate majora.

+

Worldwide Wellbeing- optiune de preventie. In acest sens, Bupa se numara printre putinii asiguratori care se intereseaza si de preventie si nu numai de tratament si diagnostic. Pachetul ofera posibilitatea accesarii unor servicii medicale la cerere, cu o perioada de asteptare de 1 an de zile pentru beneficiile de Health & Screening.

Pentru partea de Dental, perioada de asteptare este de 6 luni  pentru Preventive si Major and Restorative iar pentru partea de Ortodontie perioada de asteptare este de 2 ani.

+

Worldwide Evacuation- transport aerian medicalizat cu o ambulanta aeriana, insotiti de o echipa medicala,  intr-o situatie critica, in cea mai apropiata tara in care starea de sanatate poate fi stabilizata.

Cam 1200 EU cost anual asigurare pachet baza pt. o persoana de 35 ani. Pachetele adiacente intre 250 si 600 EURO/an. Cred ca e cam asa in Occident, la prima vedere mi-au parut cam scumpi pt. lumea noastra mai economa.

#9
Roxana-Olaru

Roxana-Olaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 22.04.2014
Si eu am cerut cotatie tot la Medihelp International pt o asigurare de sanatate privata si cred ca voi colabora cu ei - este buna asigurarea de la ei in cazul in care te plimbi des prin Europa - ca daca stai doar in tara, nu ai neaparata nevoie de servicii asa complicate.
Ideea e ca eu am achizitionat-o individual, dar poate sa fie inclusa in pachetul de beneficii salariale, si atunci practic tu discuti direct cu angajatorul tau. Uite la ei pe site mai multe detalii: http://www.medihelp....natate-privata/

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate