Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: May 11 2024 10:17, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
58
#7921
Posted 16 October 2016 - 18:35
mcjohn, on 16 octombrie 2016 - 14:58, said:
Eu nu înțeleg ceva ! Dacă rîjnesc grîul acasă îmi rezultă făină neagră ? Nu albă ? Ca la moară ! Sînt de acord că se va consuma și coaja bobului de grîu, dar produsul rezultat din măcinare se numește "făină neagră" ? Dacă da, cum se justifică prețul său care pe raft este dublu față de făina albă. Prețul kilogramului de făină este egal cu cel al tărîței ? Eu aș zice că nu. Voi ce păreri aveți ? |
#7922
Posted 16 October 2016 - 20:35
Aha !
E, azi am mai învățat ceva. Sper sa nu uit până la anul ! Mulțam de precizare ! |
#7923
Posted 16 October 2016 - 21:53
retele, on 16 octombrie 2016 - 18:17, said:
Tărâțele "clasice" nu reprezintă făină, de care de altfel se separă prin cernere. Da, ai dreptate, cred ca nu mi-am exprimat bine ideea, voiam sa zic despre coaja bobului de grau ca aceasta zdrobita si separata din faina reprezinta tarata. si nu ca faina integrala ar fi tarate. |
#7924
Posted 17 October 2016 - 14:40
@vasilemet : poti face ca painea sa fie mai crescuta daca adaugi cam 100grame de faina Manitoba. Daca o cumperi la punga de 1kg e cam scumpa . Cel mai economic e sa te combini cu alti posesori de masini de facut paine si sa cumperi un sac de 15kg, caz in care te ajunge la 4,3 lei/ kg. Eu cel mai ieftin am gasit cu 9lei /punga de 1kg.
|
#7925
Posted 18 October 2016 - 18:03
Maine voi incerca sa scot paleta amestecatoare dupa ce se termina dospitul.
Sa vad rezultatul. Sunt constient ca aluatul din faina integrala sau faina alba + tarate este 'greu', doresc paine neagra si nu cu ingrediente. M-am 'lenevit' si acum experimentez la MP. Mai multa drojdie nu rezolva problema. Edited by vasilemet, 18 October 2016 - 18:05. |
#7926
Posted 18 October 2016 - 18:08
chiar sunt și eu curios de rezultat...
nu mi-a trecut prin cap ... indicat ar fi să folosești cam aceleași cantități de ingrediente ca la pâinea pe care o faci de obicei pentru a putea face comparație cât mai la obiect... oricum, la următoarea pâine voi experimenta și eu ... de ex. eu m-am obișnuit să fac pâine cu semințe ( ne place ... ); și tot făcând același tip de pâine am învățat pe de rost rețeta... , așa că îmi vine ușor să fac o comparație... stimă! Edited by quarelin, 18 October 2016 - 18:16. |
#7927
Posted 18 October 2016 - 19:52
Cu multi ani in urma am inceput sa-mi fac 'painea mea', adica sa includ si ceva tarate care sunt sanatoase.
Am inceput cu faina alba 650, din magazin, la care adaugam aprox jumate cana tarate cumparata din piata. Framantat la mana si cuptor electric (numai plita este pe gaz) a iesit ok. Faceam 'mizerie' mare, desi faceam eu curat 'barbateste' primeam ...apostrofarile cuvenite. Cand am gasit o MP la promotie, sotia a fost cea care m-a impins in pacatul leneviei (avea motive serioase). Sa nu o necajesc, am 'adoptat' MP, desi nu era pe placul meu. Si inca ceva ce nu prea merge la MP, faina o pun cu masura din dotare, drojdie 1/2 cub Pakmaya, tarate cumparata (cand lenea este mare, altfel rasnesc ca un chinez batran) si in processul framantarii controlez si adaug ce este necesar.....eeeeeeeeee aici nu se potriveste. Ce este facut cu mana, este de neegalat (parerea mea). Edited by vasilemet, 18 October 2016 - 19:57. |
#7928
Posted 18 October 2016 - 22:50
Painea coapta in cuptor iese mai crescuta si mai gustoasa decat painea facuta la masina. Cand am timp, fac aluatul in masina, il las sa creasca, apoi il scot din cuva aparatului , il pun intr-o tava si apoi in cuptor. Iese ca painea de vatra.
|
#7929
Posted 19 October 2016 - 07:22
Freddy12, on 18 octombrie 2016 - 22:50, said: Iese ca painea de vatra. uploadfromtaptalk1476854521328.jpg 51.69K 22 downloads uploadfromtaptalk1476854531258.jpg 94.24K 21 downloads uploadfromtaptalk1476854545337.jpg 67.6K 21 downloads |
#7930
Posted 19 October 2016 - 10:03
Hi, hi, nu asa. Iese rotunda fiindca o pun pe tava aragazului.
|
|
#7931
Posted 19 October 2016 - 18:21
#7932
Posted 19 October 2016 - 18:23
Nu este rentabil la mine, am cuptor electric incorporat in mobila de bucatarie, numai plita este pe gaz.
Acesta a fost si motivul ptr care am cumparat MP Tocmai am scos painea din masina, desi am scos paleta dupa dospire, nimic deosebit. Edited by vasilemet, 19 October 2016 - 18:48. |
#7933
Posted 19 October 2016 - 21:42
Eu ti-am zis ca painea din faina integrala nu creste si trebuie sa pui niste faina cu indice de crestere mai mare. Nu mult, un 20% sa zicem. Daca e faina Manitoba si mai putin . Eu faceam un amestec de 600g faina de paine si 100g faina Manitoba.
|
#7934
Posted 20 October 2016 - 18:20
Stiati ca:
In 1910, Curtea Federala a Districtului Missouri a declarat ca faina alba 000 nu poate fi consumata de oameni. Insa, din nefericire, conform lui H.W. Wiley, primul bucatar din cadrul Administratiei Alimentare si de Medicamente, legea "a fost abolita datorita influentelor politice ale morarilor" si "de atunci nu a mai fost semnalat niciun pericol in cadrul AAM". Cazul este tratat in cartea lui Wiley, intitulata ,,Istoria unei crime impotriva legii pentru mancare sanatoasa". In zilele noastre, faina este fabricata din grau tratat cu fungicide, pesticide si insecticide, incepand de la procesul de semanare a graului si pana la ambalarea produsului finit. Din 1910 si pana acum, peste 60 de produse chimice au fost aprobate pentru a albi faina. Cinci lucruri nestiute despre faina alba, care te vor lua prin surprindere! 1. Nu contine nutrienti Producatorii de faina alba indeparteaza mai intai tarata din semintele de grau, adica cel de al saselea strat exterior, precum si germenii care contin 76% din vitamine si minerale. 97% din fibre sunt risipite. Acelasi lucru se intampla si cu vitamina E, cu 50% din cantitatea de calciu, cu 70% din fosfor, cu fierul, cu magneziul si cu vitaminele B. 2. Contine bromat de potasiu Dupa cele mai sus mentionate, faina este supusa unui proces de albire si conservare folosind dioxidul de clor. Apoi se adauga calcar, alaun si carbonat de amoniu, pentru a-i da un aspect cat mai atragator pentru consumatori. In stadiul final de prelucrare, faina este tratata cu un agent antisarare, numit sorbitan monosaturat. Alaturi de acest agent nociv, se adauga inca unul, numit bromat de potasiu - un oxidant puternic, ce provoaca cancer. Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului a clasat bromatul drept un cancerigen de grupa 2B. 3. Este un insecticid natural Stiai ca daca o insecta intra in punga cu faina si incepe sa o manance, va muri? Faina alba este un insecticid natural, care are efect letal asupra insectelor care o consuma. 4. Contine L-cisteina L-cisteina este un amino acid esential, care se gaseste, de obicei, in compozitia celor mai multe produse de patiserie, avand rolul de a accelera procesarea industriala. De asemenea, blatul de pizza, biscuitii, pastele si chiflele fast food contin acest ingredient. Desi poate fi produsa in laborator, l-cisteina folosita in produsele de panificatie este obtinuta prin metode ieftine, care includ extragerea ei din pene animale, coarne de vaca, par uman si produse petroliere. Dezgustator, nu-i asa? Majoritatea l-cisteinei este de provenienta chineza. 5. Favorizeaza declansarea diabetului Faina alba contine aloxan. Aceasta substanta ofera painii un aspect pufos si aerat. Conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. Aceste efecte sunt atat de nocive, incat medicina naturista a numit substanta "posibila toxina a celulei beta". In ciuda toxicitatii declarate a aloxanului, substanta nu a fost inca interzisa. Vestea buna este ca actiunea aloxanului poate fi contracarata de vitamina E. Conform unui studiu al medicilor, efectuat pe cobai de laborator, vitamina E a protejat organismul de efectele nocive ale administrarii de aloxan. |
#7935
Posted 21 October 2016 - 12:44
Din ce am citit, concluzia ar fi ca ar trebui sa ne cultivam grau in balcon si sa ne facem faina cu rasnita manuala.
|
|
#7936
Posted 21 October 2016 - 13:13
Mă tot bate gîndul să-mi trimit înapoi MP. Pe motivul :
" Această mașină pentru făcut pîine are un defect de fabricație. Ea coace foarte bine. Nimic de reproșat, insă după terminarea procesului, are un program de "menține la cald" de 60 min. Unde temperatura din mașină ar trebui să fie undeva la 60'C (cred), pe cînd aceastã MP păstrează temp de coacere , scăzînd cam 2'C pe minut . Mai fac duminică o probă pe o MP Gorenje. Dacă și aceea se comportă la fel, renunț la retur. Dacă nu , luni o voi pregăti ptr curier. " Vreau să vă cer o părere, ptr că sînt indecis. uploadfromtaptalk1477048077632.jpg 54.61K 29 downloads Clip. Am găsit pe net Gorenje 1200 (adică copia originală) la 309 lei. Aștept sugestii !!! |
#7937
Posted 21 October 2016 - 16:15
Am gasit aceasta atentionare ptr faina '000', nu inseamna ca dam coltu' daca mai folosim acest tip de faina.
Dar stiu ca este impus prin "lege' ca in faina ce se comercializeaza sa fie introduse 'bunatati'. O rasnita manuala din fonta / mini-moara de bucatarie / .... cred ca este necesara, dar din experienta mea vad ca painea rezultata nu este aspectuoasa / placuta vederi, dar gustoasa. Cine a ales o MP, inseamna ca doreste ceva mai bun decat painea din magazin, dar daca ai si TIMP, poti macina ca 'un chinez batran' grau cumparat. pare a fi cea mai sanatoasa solutie si daca ai si cuptor pe gaze naturale este si mai ok. |
#7938
Posted 21 October 2016 - 17:22
Poate ca graul cumparat de tine nu e de panificatie.Asistasem pe timpuri la o discutie in care s-facut afirmatia ca pe timpul lui Ceasca s-a introdus cultivarea unor soiuri de grau de calitate proasta dar de productivitate mare ca sa se poata raporta " indeplinirea cincinalului in 4ani si jumatate".
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users