Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12971 replies to this topic

#6373
c_baias

c_baias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 02.01.2007
Zass sau orion sau silvercrest, aceeasi Marie...
Zass nu mai e ce a fost, din pacate.
P.s. detin un silvercrest, sunt mai mult decat multumit.

#6374
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View PostFreddy12, on 06 noiembrie 2014 - 11:31, said:

Incepand cu 6 noiembrie vor fi masini de paine Silvercrest la Lidl si au pretul de 229 lei, in caz ca intereseaza pe cineva.
E bun pretul dar din cauza service-ului raman la moullinex. Am deja 2 buc moullinex care functioneaza impecabil.

Edited by Clovis, 08 November 2014 - 18:47.


#6375
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Un coleg a scris pe aici de experienta sa cu Silvercrest care s-a stricat în perioada de garanție. I-au adus una noua cu curierul și i-au luat-o pe cea veche cu același curier. Sper ca și Moulinex să facă la fel.
Am și Moulinex si Silvercrest. Pînă nu va apărea ceva revoluționar nu voi mai lua niciodată Moulinex. Nu că ar fi proastă, dar îmi place cum iese pâinea făcută de Silvercrest.
Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr ci doar cele de 1000 gr. Și drojdia o dau ca măsură la pliculețe, nu lingurițe.
Manual și rețete în engleză, că română nu au pe site.

Deocamdată vreau pâine la 750 gr.

Edited by XrainX, 08 November 2014 - 22:16.


#6376
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009

View PostXrainX, on 08 noiembrie 2014 - 22:15, said:

Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr , ci doar cele de 1000 gr.
Păi tu faci pîine după rețeta mașinii ?
Eu am făcut-o la început. Apoi după ce am luat cîntarul digital, am testat tot felul de rețete.
La 600g făină, adaug 330-350 g apă.
La 700 g făină, 400 g apă.
La 800 g făină, 440 g apă.
Drojdie 12 g la 600 făină
14/700 și 15/ 800. In rest ... ulei și ce mai pui ... după gust (o lingură, două). Nu influențează prea mult calitatea pîini.
Iese mai pufoasă sau mai puțin pufoasă. Mai dulce sau mai puțin dulce ... etc.
De curînd m-a obligat soția să folosesc uleiul de măsline la pîine. Vreau să spun că diferența este colosală. Am renunțat la uleiul de floarea-soarelui.
La revedere !

#6377
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,784
  • Înscris: 12.08.2008
Specifica si tipul de faina 650, 000 ... faina tip 650 - apa.. la: 600g - 325ml , 700g - 380ml , 800 - 430ml...
la faina 000 se pune jumatate apa: 600g - 300ml, 800g - 400ml,
drojdie uscata 6g la 600g faina, 8g la 800g faina dar poate fi cu + sau - 1g ca nu e bai

View Postc_baias, on 08 noiembrie 2014 - 18:29, said:

Zass sau orion sau silvercrest, aceeasi Marie...
Zass nu mai e ce a fost, din pacate.
P.s. detin un silvercrest, sunt mai mult decat multumit.

Asta e! Multe firme de renume fabrica in Asia produsele Posted Image ! Zass au birourile in Germania Posted Image

Edited by mihaiC1, 09 November 2014 - 10:04.


#6378
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,064
  • Înscris: 16.07.2007

View PostmihaiC1, on 09 noiembrie 2014 - 09:58, said:

Specifica si tipul de faina
Corect.Posted Image Am vrut si eu sa-i spun ca depinde de tipul si producatorul de faina,chiar si de masina de paine,dar m-am lasat pagubas ca pe urma zicea ca am ceva cu el.

#6379
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

View PostXrainX, on 08 noiembrie 2014 - 22:15, said:

Un coleg a scris pe aici de experienta sa cu Silvercrest care s-a stricat în perioada de garanție. I-au adus una noua cu curierul și i-au luat-o pe cea veche cu același curier. Sper ca și Moulinex să facă la fel.
Am și Moulinex si Silvercrest. Pînă nu va apărea ceva revoluționar nu voi mai lua niciodată Moulinex. Nu că ar fi proastă, dar îmi place cum iese pâinea făcută de Silvercrest.
Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr ci doar cele de 1000 gr. Și drojdia o dau ca măsură la pliculețe, nu lingurițe.
Manual și rețete în engleză, că română nu au pe site.

Deocamdată vreau pâine la 750 gr.

Ia reteta de 1000g, imparti la 10 si inmultesti cu 7.5 si afli cantitatile pentru o paine de 750g.

Edited by Freddy12, 09 November 2014 - 10:22.


#6380
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,784
  • Înscris: 12.08.2008
O lingurita (tsp)  cu drojdie uscata are ~ 3g
Cam complicat! inmulteste direct cu 0,75 sau 3/4 Posted Image
Paine 750g : 2,85 = 263.15 ml apa si 263.15 * 1.85 = 486.84 g de faina tip 650 ... eu folosesc aceaste calcule pt. orice greutate si nu da gres!
Sau gaseste manualul de la Zass ZBM02 care e in romana dar pe MP scrie Posted Image  in engleza

Edited by mihaiC1, 09 November 2014 - 10:52.


#6381
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View PostXrainX, on 08 noiembrie 2014 - 22:15, said:

Un coleg a scris pe aici de experienta sa cu Silvercrest care s-a stricat în perioada de garanție. I-au adus una noua cu curierul și i-au luat-o pe cea veche cu același curier. Sper ca și Moulinex să facă la fel.
Am și Moulinex si Silvercrest. Pînă nu va apărea ceva revoluționar nu voi mai lua niciodată Moulinex. Nu că ar fi proastă, dar îmi place cum iese pâinea făcută de Silvercrest.
Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr ci doar cele de 1000 gr. Și drojdia o dau ca măsură la pliculețe, nu lingurițe.
Manual și rețete în engleză, că română nu au pe site.

Deocamdată vreau pâine la 750 gr.
Daca Moulinex-ul nu scoate painea buna inseamna ca masina are probleme cu senzorul de temperatura. Eu am dus una la reparat (pentru schimbare motor ...a fost defecta de cand am cumparato dar de lene nu am apelat la garantie....avand inca una) si au reglat si senzorul. Acum face paine mai buna decat atunci cand era noua. Nu stiu cum e painea facuta de Silvercrest dar asta facuta de mine e superbuna. Eu am Moulinex din alea vechi argintii.

Edited by Clovis, 09 November 2014 - 11:46.


#6382
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011

View PostmihaiC1, on 09 noiembrie 2014 - 10:25, said:

O lingurita (tsp)  cu drojdie uscata are ~ 3g
Cam complicat! inmulteste direct cu 0,75 sau 3/4 Posted Image
Paine 750g : 2,85 = 263.15 ml apa si 263.15 * 1.85 = 486.84 g de faina tip 650 ... eu folosesc aceaste calcule pt. orice greutate si nu da gres!
Sau gaseste manualul de la Zass ZBM02 care e in romana dar pe MP scrie Posted Image  in engleza
Păi nu ieși bine la calcule ca în manualul de Zass pentru painea de 750gr:
tu ai 263ml apă, ei au 260ml la rapidă și 250ml la normală
tu ai ei 487gr făină, ei au 333gr la rapidă și 450ml la normală

#6383
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,784
  • Înscris: 12.08.2008
Se pare ca nu ai citit bine din manual!
apa 260ml la normala (prog. 1 basic sau paine traditionala!), 3 1/3 cani faina (grame ???! sunt multe conditii pt a echivala 250ml*3.33=  832.5 ml de faina in grame!) sau la traditionala 450g faina de paine
Oricum 250ml * 1.85= 460g faina de paine tip650 sau 500g faina tip000... aaa si ei mai adauga 2 linguri de lapte praf ce intra la uscate deci scazi din faina 10-20g
270ml la super rapid (prog. 5) si 3 cani faina rafinata (nu prea stiu de acest tip de faina ??) !!!

Edited by mihaiC1, 09 November 2014 - 14:00.


#6384
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Ah, am citit greșit, sunt ml nu grame!
Cu făina mea 650: 250ml = 150gr.făină, măsurat și cântărit!

Așa că revin la calculele anterioare:
tu ai 263ml apă, ei au 260ml la rapidă și 250ml la normală
tu ai ei 487gr făină, ei au 500gr (3 căni + 1/3) la rapidă și 450gr la normală

Așadar raportul lor e cam ciudat și pâinea ta se apropie de rețeta lor rapidă.

Edited by XrainX, 09 November 2014 - 16:35.


#6385
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,661
  • Înscris: 16.08.2010

View PostClovis, on 09 noiembrie 2014 - 11:43, said:

Daca Moulinex-ul nu scoate painea buna inseamna ca masina are probleme cu senzorul de temperatura.

Numai la asta nu m-am gandit !
Am schimbat faina de vreo trei ori, am scos laptele dintre ingrediente (nici praf, nici de la mama lui - vaca), am schimbat drojdia, mai aveam putin si-l puneam pe omu' cu sutana s-o stropeasca  putin si sa bage o rugaciune (pâinea noastră, cea de toate zilele...)
Maine ii fac disectie personal (are patru ani, s-a dus garantia)

#6386
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009

View PostmihaiC1, on 09 noiembrie 2014 - 09:58, said:

Specifica si tipul de faina ...
Ce rost are?
Era doar un ghid informativ.
Vă spuneam atunci cînd am luat mașina că prima pîine am făcut-o la ochi, căci nu eram acasă ! Și a ieșit. Am pus pozele aici.
Și mai spuneam atunci că următoarea pîine o voi măsura "la mm" .
Luni de zile am făcut pîinea cu lingura și paharul și a crescut . Necazul meu era că; nu era tensiunea corectă și nu puteam aproxima cantitatea de drojdie !
Dacă in loc de 263 g pui 260 sau 270 ... pot băga mîna in foc că mașina nu se va supăra.
Acum am luat făină 650 (Băneasa, de la Carrefour). Anterior am avut vreo 2-3 luni făină de la moară, iar cînd s-a terminat cea de moară, pînă am reușit să ajung la Carrefour, am luat cîte un kg de făină 000. Făina am schimbat-o, rețea a rămas aceeași .

Pîinile au ieșit excelente, mai puțin una, despre care nu voi povesti acum.
Attached File  uploadfromtaptalk1415558207122.jpg   78.09K   24 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558267148.jpg   55.71K   23 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558309328.jpg   85.99K   28 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558641312.jpg   55.41K   30 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558675245.jpg   60.72K   30 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558702451.jpg   87.05K   30 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558749896.jpg   90.98K   28 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558791011.jpg   83.67K   27 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558829753.jpg   85.78K   28 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1415558876964.jpg   88.97K   28 downloads .
Poze am foarte multe, dar sînt convins că sînteți sătui !
  La revedere !

#6387
c_dragos54

c_dragos54

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 16.01.2012
Folosesc o masina Moulinex Bread of the World (OW 611831) de care sunt multumit , cu exceptia zgomotului cam mare pe care il face.Ce ma nemultumeste este faptul ca la taierea painii se fac prea multe frimituri. Am rugamintea ,daca poate cineva sa-mi spuna care este cauza si cum se poate elimna acest inconvenient,care banuiesc ca nu este din cauza masinii,ci mai degraba o eroare de reteta.

#6388
ecou

ecou

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 30.07.2004

View Postc_dragos54, on 12 noiembrie 2014 - 17:03, said:

...la taierea painii se fac prea multe frimituri. Am rugamintea ,daca poate cineva sa-mi spuna care este cauza si cum se poate elimna acest inconvenient,care banuiesc ca nu este din cauza masinii,ci mai degraba o eroare de reteta.
Eu as reduce cantitatea de sare; apoi cand as scoate painea din cuva as infasura-o cu 1-2 prosoape curate si as lasa-o sa "transpire" pana se raceste. Si poate as pune un strop de ulei in plus.
Dar nu te baza pe ce spun eu, ca nu ma pot declara specialist.

#6389
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009

View Postc_dragos54, on 12 noiembrie 2014 - 17:03, said:

prea multe frimituri. .
De curiozitate ... cum faci TU pîinea ?

#6390
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Micsoreaza putin cantitatea de apa. Va iesi painea o idee mai densa dar nu se va mai faramita atat de mult. Oricum, comparativ cu painea din comert, se faramiteaza mult mai mult, in special coaja.

Edited by Freddy12, 13 November 2014 - 10:46.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate