Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
#6373
Posted 08 November 2014 - 18:29
Zass sau orion sau silvercrest, aceeasi Marie...
Zass nu mai e ce a fost, din pacate. P.s. detin un silvercrest, sunt mai mult decat multumit. |
#6374
Posted 08 November 2014 - 18:46
Freddy12, on 06 noiembrie 2014 - 11:31, said:
Incepand cu 6 noiembrie vor fi masini de paine Silvercrest la Lidl si au pretul de 229 lei, in caz ca intereseaza pe cineva. Edited by Clovis, 08 November 2014 - 18:47. |
#6375
Posted 08 November 2014 - 22:15
Un coleg a scris pe aici de experienta sa cu Silvercrest care s-a stricat în perioada de garanție. I-au adus una noua cu curierul și i-au luat-o pe cea veche cu același curier. Sper ca și Moulinex să facă la fel.
Am și Moulinex si Silvercrest. Pînă nu va apărea ceva revoluționar nu voi mai lua niciodată Moulinex. Nu că ar fi proastă, dar îmi place cum iese pâinea făcută de Silvercrest. Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr ci doar cele de 1000 gr. Și drojdia o dau ca măsură la pliculețe, nu lingurițe. Manual și rețete în engleză, că română nu au pe site. Deocamdată vreau pâine la 750 gr. Edited by XrainX, 08 November 2014 - 22:16. |
#6376
Posted 09 November 2014 - 09:31
XrainX, on 08 noiembrie 2014 - 22:15, said:
Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr , ci doar cele de 1000 gr. Eu am făcut-o la început. Apoi după ce am luat cîntarul digital, am testat tot felul de rețete. La 600g făină, adaug 330-350 g apă. La 700 g făină, 400 g apă. La 800 g făină, 440 g apă. Drojdie 12 g la 600 făină 14/700 și 15/ 800. In rest ... ulei și ce mai pui ... după gust (o lingură, două). Nu influențează prea mult calitatea pîini. Iese mai pufoasă sau mai puțin pufoasă. Mai dulce sau mai puțin dulce ... etc. De curînd m-a obligat soția să folosesc uleiul de măsline la pîine. Vreau să spun că diferența este colosală. Am renunțat la uleiul de floarea-soarelui. La revedere ! |
#6377
Posted 09 November 2014 - 09:58
Specifica si tipul de faina 650, 000 ... faina tip 650 - apa.. la: 600g - 325ml , 700g - 380ml , 800 - 430ml...
la faina 000 se pune jumatate apa: 600g - 300ml, 800g - 400ml, drojdie uscata 6g la 600g faina, 8g la 800g faina dar poate fi cu + sau - 1g ca nu e bai c_baias, on 08 noiembrie 2014 - 18:29, said:
Zass sau orion sau silvercrest, aceeasi Marie... Zass nu mai e ce a fost, din pacate. P.s. detin un silvercrest, sunt mai mult decat multumit. Asta e! Multe firme de renume fabrica in Asia produsele ! Zass au birourile in Germania Edited by mihaiC1, 09 November 2014 - 10:04. |
#6378
Posted 09 November 2014 - 10:07
#6379
Posted 09 November 2014 - 10:22
XrainX, on 08 noiembrie 2014 - 22:15, said:
Un coleg a scris pe aici de experienta sa cu Silvercrest care s-a stricat în perioada de garanție. I-au adus una noua cu curierul și i-au luat-o pe cea veche cu același curier. Sper ca și Moulinex să facă la fel. Am și Moulinex si Silvercrest. Pînă nu va apărea ceva revoluționar nu voi mai lua niciodată Moulinex. Nu că ar fi proastă, dar îmi place cum iese pâinea făcută de Silvercrest. Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr ci doar cele de 1000 gr. Și drojdia o dau ca măsură la pliculețe, nu lingurițe. Manual și rețete în engleză, că română nu au pe site. Deocamdată vreau pâine la 750 gr. Ia reteta de 1000g, imparti la 10 si inmultesti cu 7.5 si afli cantitatile pentru o paine de 750g. Edited by Freddy12, 09 November 2014 - 10:22. |
#6380
Posted 09 November 2014 - 10:25
O lingurita (tsp) cu drojdie uscata are ~ 3g
Cam complicat! inmulteste direct cu 0,75 sau 3/4 Paine 750g : 2,85 = 263.15 ml apa si 263.15 * 1.85 = 486.84 g de faina tip 650 ... eu folosesc aceaste calcule pt. orice greutate si nu da gres! Sau gaseste manualul de la Zass ZBM02 care e in romana dar pe MP scrie in engleza Edited by mihaiC1, 09 November 2014 - 10:52. |
#6381
Posted 09 November 2014 - 11:43
XrainX, on 08 noiembrie 2014 - 22:15, said:
Un coleg a scris pe aici de experienta sa cu Silvercrest care s-a stricat în perioada de garanție. I-au adus una noua cu curierul și i-au luat-o pe cea veche cu același curier. Sper ca și Moulinex să facă la fel. Am și Moulinex si Silvercrest. Pînă nu va apărea ceva revoluționar nu voi mai lua niciodată Moulinex. Nu că ar fi proastă, dar îmi place cum iese pâinea făcută de Silvercrest. Dar ce urăsc la Silvercrest e că nu au rețetele pentru 750 gr ci doar cele de 1000 gr. Și drojdia o dau ca măsură la pliculețe, nu lingurițe. Manual și rețete în engleză, că română nu au pe site. Deocamdată vreau pâine la 750 gr. Edited by Clovis, 09 November 2014 - 11:46. |
#6382
Posted 09 November 2014 - 13:05
mihaiC1, on 09 noiembrie 2014 - 10:25, said:
O lingurita (tsp) cu drojdie uscata are ~ 3g Cam complicat! inmulteste direct cu 0,75 sau 3/4 Paine 750g : 2,85 = 263.15 ml apa si 263.15 * 1.85 = 486.84 g de faina tip 650 ... eu folosesc aceaste calcule pt. orice greutate si nu da gres! Sau gaseste manualul de la Zass ZBM02 care e in romana dar pe MP scrie in engleza tu ai 263ml apă, ei au 260ml la rapidă și 250ml la normală tu ai ei 487gr făină, ei au 333gr la rapidă și 450ml la normală |
|
#6383
Posted 09 November 2014 - 13:55
Se pare ca nu ai citit bine din manual!
apa 260ml la normala (prog. 1 basic sau paine traditionala!), 3 1/3 cani faina (grame ???! sunt multe conditii pt a echivala 250ml*3.33= 832.5 ml de faina in grame!) sau la traditionala 450g faina de paine Oricum 250ml * 1.85= 460g faina de paine tip650 sau 500g faina tip000... aaa si ei mai adauga 2 linguri de lapte praf ce intra la uscate deci scazi din faina 10-20g 270ml la super rapid (prog. 5) si 3 cani faina rafinata (nu prea stiu de acest tip de faina ??) !!! Edited by mihaiC1, 09 November 2014 - 14:00. |
#6384
Posted 09 November 2014 - 16:33
Ah, am citit greșit, sunt ml nu grame!
Cu făina mea 650: 250ml = 150gr.făină, măsurat și cântărit! Așa că revin la calculele anterioare: tu ai 263ml apă, ei au 260ml la rapidă și 250ml la normală tu ai ei 487gr făină, ei au 500gr (3 căni + 1/3) la rapidă și 450gr la normală Așadar raportul lor e cam ciudat și pâinea ta se apropie de rețeta lor rapidă. Edited by XrainX, 09 November 2014 - 16:35. |
#6385
Posted 09 November 2014 - 17:22
Clovis, on 09 noiembrie 2014 - 11:43, said:
Daca Moulinex-ul nu scoate painea buna inseamna ca masina are probleme cu senzorul de temperatura. Numai la asta nu m-am gandit ! Am schimbat faina de vreo trei ori, am scos laptele dintre ingrediente (nici praf, nici de la mama lui - vaca), am schimbat drojdia, mai aveam putin si-l puneam pe omu' cu sutana s-o stropeasca putin si sa bage o rugaciune (pâinea noastră, cea de toate zilele...) Maine ii fac disectie personal (are patru ani, s-a dus garantia) |
#6386
Posted 09 November 2014 - 20:53
mihaiC1, on 09 noiembrie 2014 - 09:58, said: Specifica si tipul de faina ... Era doar un ghid informativ. Vă spuneam atunci cînd am luat mașina că prima pîine am făcut-o la ochi, căci nu eram acasă ! Și a ieșit. Am pus pozele aici. Și mai spuneam atunci că următoarea pîine o voi măsura "la mm" . Luni de zile am făcut pîinea cu lingura și paharul și a crescut . Necazul meu era că; nu era tensiunea corectă și nu puteam aproxima cantitatea de drojdie ! Dacă in loc de 263 g pui 260 sau 270 ... pot băga mîna in foc că mașina nu se va supăra. Acum am luat făină 650 (Băneasa, de la Carrefour). Anterior am avut vreo 2-3 luni făină de la moară, iar cînd s-a terminat cea de moară, pînă am reușit să ajung la Carrefour, am luat cîte un kg de făină 000. Făina am schimbat-o, rețea a rămas aceeași . Pîinile au ieșit excelente, mai puțin una, despre care nu voi povesti acum. uploadfromtaptalk1415558207122.jpg 78.09K 24 downloads uploadfromtaptalk1415558267148.jpg 55.71K 23 downloads uploadfromtaptalk1415558309328.jpg 85.99K 28 downloads uploadfromtaptalk1415558641312.jpg 55.41K 30 downloads uploadfromtaptalk1415558675245.jpg 60.72K 30 downloads uploadfromtaptalk1415558702451.jpg 87.05K 30 downloads uploadfromtaptalk1415558749896.jpg 90.98K 28 downloads uploadfromtaptalk1415558791011.jpg 83.67K 27 downloads uploadfromtaptalk1415558829753.jpg 85.78K 28 downloads uploadfromtaptalk1415558876964.jpg 88.97K 28 downloads . Poze am foarte multe, dar sînt convins că sînteți sătui ! La revedere ! |
#6387
Posted 12 November 2014 - 17:03
Folosesc o masina Moulinex Bread of the World (OW 611831) de care sunt multumit , cu exceptia zgomotului cam mare pe care il face.Ce ma nemultumeste este faptul ca la taierea painii se fac prea multe frimituri. Am rugamintea ,daca poate cineva sa-mi spuna care este cauza si cum se poate elimna acest inconvenient,care banuiesc ca nu este din cauza masinii,ci mai degraba o eroare de reteta.
|
|
#6388
Posted 13 November 2014 - 01:46
c_dragos54, on 12 noiembrie 2014 - 17:03, said:
...la taierea painii se fac prea multe frimituri. Am rugamintea ,daca poate cineva sa-mi spuna care este cauza si cum se poate elimna acest inconvenient,care banuiesc ca nu este din cauza masinii,ci mai degraba o eroare de reteta. Dar nu te baza pe ce spun eu, ca nu ma pot declara specialist. |
#6389
Posted 13 November 2014 - 09:06
#6390
Posted 13 November 2014 - 10:45
Micsoreaza putin cantitatea de apa. Va iesi painea o idee mai densa dar nu se va mai faramita atat de mult. Oricum, comparativ cu painea din comert, se faramiteaza mult mai mult, in special coaja.
Edited by Freddy12, 13 November 2014 - 10:46. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users