Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Santorini și restul Cicladelor

- - - - -
  • Please log in to reply
1847 replies to this topic

#1837
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Ziua 2 in Santorini.

Am hotarat pana la urma, sa nu inchiriem masina si sa incercam sa ne descurcam cu transportul in comun. Motivele: pe langa faptul ca pretul pe care il cereau pentru inchiriere cei din Kamari mi s-a parut foarte mare, nici nu acceptau sa le lasi masina in port. Unii au motivat ca nu este parcare in port si ne-au cerut 30 de E in plus peste cei 50 cat costa masina, ca sa ne dea un om sa vina cu noi in port si sa ia masina. Altii ne cerusera 80 E ca sa ne duca ei in port. Am incercat sa rezerv online de la sunbird, care cereau doar 25 E pe zi pe masina si aparent acceptau sa o lasi si in port, dar ceva nu mergea bine la site-ul lor. Pana la urma am hotarat sa-i dam o sansa transportului public si nu am regretat. Merge destulde bine, cel putin pe rutele: Kamari, Oia, Perissa, Akrotiri, spre port, nu e la fel de grozav, dar nici atat de rau cum vazusem pe net (site-ul Ktel nu avea deloc orarul pentru port, iar pe alt site gasisem ca sunt vreo 4 autobuze toata ziua. In realitate, pleaca cam din 2 in 2 ore, iar orarul e afisat zilnic scris de mana, pe cate 2 zile (la statia din Fira).

In ziua 2, am mers intai la Fira, unde ne-am plimbat putin, am facut poze si am mers la mzueul Prehistoric Fira (am luat biletul combo de la Ancient Fira, cost 16 E, ce include Ancient Fira, Prehistoric Fira si Akrotiri). Interesant muzeul, nu este foarte mare, dar practic toate obiectele gasite la Akrotiri, sunt acolo. Apoi am mers la Akrotiri, uimitor sa vezi ce nivel de civilizatie puteau sa aiba acum aproape 4000 de ani. Din pacate, se poate vedea ca existau cai de trecere printre zidurile caselor si chiar prin case, dar cred ca de cand a avut loc accidentul, le-au inchis. Dupa asta, am fost la Red Beach, unde ne-am limitat la facut poze de sus (parea cam prea insorita si fara umbra pentru noi si pentru ora aia). Am descoperit in schimb ca taverna The Dolphins, avea 2 sezlonguri puse la umbra, pe mica plaja din pietre din fata ei si pentru noi au fost perfecte, am avut cel mai umbrit loc din toata zona cred. In plus, ar fi fost un excelent loc de snoorkeling, daca as fi avut masca la mine. Pe inserate, am fugit in Oia ca sa vedem faimosul apus. Nu pot sa spun ca m-am omorat dupa aglomeratia de acolo, da, am prins cateva poze frumoase, dar cam atat. Am fost am vazut, am plecat. Seara a fost coada la autobuz, dar nu cred ca a ramas nimeni pe acolo, circula pana tarziu, atat spre Fira cat si spre Kamari, deci se poate face si asta cu autobuzul, noi am mai stat in Fira, am mancat ceva si tot am ajuns la cazare.

In ziua 3, ne-am mutat in Ios, am ajuns in port cu autobuzul, fapt pentru care am fost nevoiti sa ajungem cu o ora mai devreme, dar am baut o cafea in port. Transferul l-am facut cu Small Ciclyadic Lines, a decurs bine, doar ca sa stiti ca bagajele mari, va pun sa le lasati jos la intrarea pe vapor. Despre Ios, va povestesc alta data.

#1838
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Poze de prin Santorini:
- Oia
Attached File  20230826_202352.jpg   294.94K   14 downloads
Attached File  20230826_194701.jpg   308.85K   14 downloads
- Plaja Rosie
Attached File  20230826_173500.jpg   491.99K   15 downloads
Attached File  20230826_153110.jpg   810.19K   16 downloads
- Akrotiri
Attached File  20230826_135843.jpg   906.96K   20 downloads
- Kamari
Attached File  20230825_133314.jpg   655.82K   19 downloads

#1839
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Intrebare pentru cei care ati fost pe Ios. V-a functionat waze peste tot? Nu de alta, dar am fost ieri noaptea la un festival in Kalamos cu autobuzul si prin mijlocul insulei am ramas fara semnal de orice fel. Am verificat maps si era pierdut, in Kalamos la manastire, care apropo, se numeste Vasylis nu Moni kalamou cum citisem pe aici, tot nu aveam semnal. Povestesc despre festival cand ma intorc, promit, acum am dilema asta ca nu am inchiriat inca masina si nu stiu daca nu ne-ar trebui si o harta rutiera ca sa nu ne pierdem pe aici. 😁🤣

#1840
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,647
  • Înscris: 12.12.2006
Recomand o aplicatie care sa mearga si offline - eu folosesc maps.me , alti colegi au recomandat mapy.cz  . Iti downloadezi harta pe telefon si nu mai depinzi de semnal. Se conecteaza la GPS si macar stii unde esti si incotro sa o iei.

Edited by mdt, 29 August 2023 - 17:39.


#1841
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Pana ma intorc din concediu, si am timp de o postare mai detaliata, am de facut o recomandare celor care sunt in Ios, sau urmeaza sa vina, mancati cu incredere la localul din poza, stiu ca arata ca o cantina mai rasarita, intr-un fel, asta si este, si nu au mese foarte confortabile, nici priveliste grozava, dar mancarea este foarte buna, traditionala si ieftina. Se poate  lua la pachet si manca oriunde.Attached File  20230904_150234.jpg   523.66K   24 downloads

Este la iesirea din Chora spre Milopotas.

Edited by sweetheart_simy, 04 September 2023 - 15:14.


#1842
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Buna dimineata, stie cineva daca la Seajets, se accepta biletul in format electronic direct pe telefon? Nu de alta, dar cand am facut checkinul, scria ceva de genul "to be printed" si eu stiam ca am e-tickets.

#1843
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,750
  • Înscris: 26.08.2008
Se accepta!
Fii fara grija!

Utilizat in iunie anul acesta...

#1844
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Este ultima seara in Ios si parca nu imi vine sa dorm, multumesc OvidiuNS pentru sfat, ne-a placut mult aici. Daca tot nu dorm, sa incep sa povestesc pe cat apuc.

Intai de toate, despre cazarile de pana acum:

In Santorini am stat la Ino hotel in Kamari, pret platit, 327 E pentru 3 nopti. Aspect modern, curat, aproape de plaja, se vedea si marea putin din balcon, aproape si de statia de autobuz, piscina curata, mic dejun decent. La minusuri as nota cabina mica de dus si lipsa unui dulap de haine, lucru rau dupa mine, pentru un concediu mai lung. Aveau doar o bara cu aspect interesant si cateva umerase. Tot la minusuri, lipsa unui uscator de haine si prosoape.

In Ios, ne-am cazat la Golden Star, in Chora, situat chiar la iesire, cand mergi spre Milopotas. Daca este cineva interesat, a fost o cazare foarte buna pentru pretul platit: 546 E pentru 10 nopti. Mobila din lemn, saltelele au avut si zile mai bune, dar: curatenie facuta zilnic, prosoape foarte curate, schimbate zilnic, asternuturi curate, sampon, sapun si gel de dus la discretie si in ciuda faptului ca mobila este mai veche, camera miroase a curat, nu a mobila veche, cei care au mai fost pe la pensiuni familiare in Grecia, stiu de ce spun asta. Nu imi dau seama cat de des au schimbat asternutul, dar a fost mereu impecabil. In plus au si o piscina maricica, pentru o cazare de genul asta, frumos amenajata si curata. Aer conditionat, inclus in pret. Este aproape de un Super Market si de statia de autobuz. Au venit sa ne ia din port si ne duc si maine la plecare. La minusuri, as pune tot cadita de dus mica si lipsa unui uscator de haine, au in schimb niste sarme la spalatorie, doar ca in prima zi, am pus acolo prosopul meu preferat de plaja si a disparut. Aici am inca un plus pebtru ei, a fost gasit de fiica proprietarilor la piscina, la o alta clienta si mi l-a returnat spalat de ei, impreuna cu mii de scuze de la toata famia, desi evident nu era vina lor. A tratat problema cu multa delicatete pentru toate partile implicate, spunand ca acea clienta "a crezut ca era al ei" destul de amuzant, avand in vedere ca are un model destul de evident si greu de confundat. Oricum, rezultatul a fost cel bun, adica l-am recuperat si curat. De altfel, ne-au invitat sa folosim spalatoria si masina de spalat, daca vrem, ceea ce nu am facut, pentru ca aveam destule haine, dar am fi putut, daca am fi vrut. Pentru noi a fost locul perfect de cazare, pentru ca am avut acces rapid la autobuz, dar a fost si aproape de centrul vechi al Chorei, pe care l-am vizitat aproape in fiecare noapte. Pana la urma, nu am mai inchiriat masina, pentru ca an hotarat sa fie un concediu mai de leneveala si distractie, in plus, cand am vrut sa inchiriem se pornise un vant de am zis ca nu are rost. Gata, ma duc la somn, continuarea in episodul urmator.

Edited by sweetheart_simy, 06 September 2023 - 00:34.


#1845
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Am revenit acasa, de ceva zile.

Ca sa termin cu descrierea cazarilor, voi vorbi si despre ultima cazare din Santorini: Nefeli Homes 150E/ 1 noapte. Este o cazare cu peisaj superb asupra calderei, care iti taie respiratia atunci cand il vezi, au o piscina pe marginea prapastiei, destul de bunicica ca si dimensiuni (pentru zona in care se afla), cu o parte adanca in care poti sa si inoti, angajatii amabili si serviabili, ofera pana si prosoape pentru piscina, camerele sunt decorate frumos baia de la camera noastra era mare, toate astea iti dau o senzatie de lux la prima vedere.

Cu toate cele de mai sus, la o privire mai atenta, in camera noastra nu era tocmai curat (praf prin anumite colturi, fire de par care nu erau ale noastre prin unele locuri) si nici spatiile comune nu pot sa spun ca straluceau de curatenie. Colac peste pupaza, noaptea cand ne-am culcat, am vazut niste pete indoielnice pe cearsaf, astfel incat avem o banuiala ca nu fusese schimbat de la clientii anteriori, nu am putut sa facem nimic in legatura cu asta, pentru ca tot personalul pleaca dupa ora 22, asa ca am dormit asa. Inca o chestie, ei iti dau pilota ca sa te invelesti si nu exista nici un alt cersaf in camera ca sa poti sa schimbi, ceea ce cu tot aerul conditionat, pentru noi este mult prea mult pentru vara. Si asta este ceva ce am observat abia noaptea cand ne-am dus la culcare, asa ca am fost nevoiti sa ne descurcam. Mai era inca o problema in camera noastra (camera dubla de langa piscina), spatii de depozitare haine cam lipsa, bara cu umerase la fel ca si la cazarea din Kamari, de data asta nici spatiu unde sa pui trolerul nu prea era.

In concluzie, as mai merge aici pentru peisajul frumos, care merita cu prisosinta (1-2 nopti, nu mai mult), dar pe viitor vom verifica asternutul de cum ajungem la cazare, ca sa evitam surprizele neplacute.

#1846
chelie_d

chelie_d

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.04.2008

 sweetheart_simy, on 13 septembrie 2023 - 16:01, said:

Ca sa termin cu descrierea cazarilor, voi vorbi si despre ultima cazare din Santorini: Nefeli Homes 150E/ 1 noapte.
Bună,
Ați avut mic dejun inclus ?

#1847
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010

View Postchelie_d, on 29 septembrie 2023 - 15:27, said:

Bună,
Ați avut mic dejun inclus ?

Da, micul dejun a fost inclus, nu este bufet ci ti-l aduc ei pe o tava la masa, sau in camera, dar tava aia contine de toate pentru toti si te mai intreaba si daca mai vrei sa repeti ceva, este foarte bun micul dejun. Pentru cafea, ai si espressor in camera cu capsule, plus ce iti aduc ei pe tava (te intreaba daca vrei ceai sau cafea de fapt).

#1848
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Asadar, am ramas datoare cu povestirea vacantei in Ios, cat si a ultimei zile de concediu petrecuta in Santorini.

Nu voi detalia fiecare zi petrecuta in Ios, pentru ca fata de alte vacante si fiind si luna de miere, dar si inspirati de aceasta insula linistita si de alergatura primelor zile petrecute in Santorini, am hotarat sa tratam vacanta in ritm mai domol si sa nu alergam pentru a vizita neaparat toata insula. Am vrut totusi sa inchiriem masina vreo 3 zile, dar nu a fost sa fie, pentru ca exact atunci cand am vrut sa inchiriem am vazut prognoza meteo in care urmau zile cu vant puternic. Prin urmare, zilele noastre s-au desfasurat mai mult intre Mylopotas si Yolas, in plus, am fost o data la Koumpara beach si o data la Maganari, am folosit mult transportul in comun, am fost in Far Out club de multe ori, dar ne-am petrecut si serile in centrul vechi din Ios.

Ce merita povestit mai in detaliu: cand am ajuns, ni s-a spus ca urmeaza o mare petrecere traditionala la Kalamos in ziua urmatoare. Existau autobuze care duceau exact acolo, am putut sa intelegem de pe afise ca era ceva de sfantul Ioan, prin urmare in ziua cu pricina, ne-am inderptat catre statie, acolo o multime de oameni, am facut noi un calcul si ne-am spus ca nu avem cum sa incapem intr-un autobuz, aproape renuntasem la idee, cand a venit autobuzul, care este drept ca era mare si etajat, dar in scurt timp a mai venit inca unul mai mic si toata multimea s-a napustit pe cel nou venit, asa ca ne-am urcat in cel mare in care se vedea ca ramasesera locuri. Nu mare ne-a fost mirarea, cand am observat ca am ajuns chiar intr-o manastire, in care era in desfasurare o slujba religioasa, cu colaci si tot ce trebuie. Attached File  20230828_234309.jpg   380.34K   6 downloadsAttached File  20230828_234405.jpg   423.41K   13 downloads.

Ne-am invartit noi pe acolo, erau multe mese de piatra in curte, la unele stateau oameni, la altele erau haine lasate ca sa le ocupe, ne-am dat seama ca urma sa se stea la acele mese si am ocupeat si noi doua locuri, chiar langa locul unde se serveau la un geam souvlaki, am cumparat si noi si am mancat cu mare pofta (am luat chiar de vreo 2 ori), cred ca au fost cele mai bune pe care le-am mancat vreodata, alaturi se vindeau bauturi, asa ca ne-am luat si cate o bautura si am stat sa vedem ce se mai intampla. De-o data au inceput sa vina oamenii de la biserica, semn ca slujba se terminase si au inceput sa se aseze la mese, apoi a aparut cineva care punea paine pe mese, apoi o oala cu ceva supa cu niste boluri imense care se imparteau oamenilor, cum eram satui cu souflaki, am refuzat, dupa asta, au aparut tavi cu miel si mancarea tot venea, chiftelute, ficat pane, branza, era masa plina, erau 2 doamne grecoaice la masa cu noi si mancau cu mare pofta, noi nu am putut decat sa gustam cate ceva, sincer nu ne-a parut rau ca tot frigaruile erau mai bune decat tot ce am gustat pe acolo. Attached File  20230828_223510.jpg   366.59K   12 downloads. Mai aveam si ceva poze cu mancarea servita, dar nu le am aici, o sa incerc sa le pun mai tarziu de pe telefon, ca erau trimise pe whatsapp. Dupa ce lumea a mancat, au mai aparut si alte autocare si s-a umplut tare curtea manastirii cu turisti si cred ca toti localnicii erau acolo, intalnisem si noi cativa in cele 2 zile de stat pe insula si toti erau prezenti, simteam deja ca suntem de un an acolo, cunosteam localnicii Posted Image In cele din urma, au inceput sa cante ceva muzica traditionala niste, nu stiu cum sa le spun... sa zicem... lautari si toti grecii, mai ales cei tineri, au incins o mare hora. Deja fiind foarte aglomerat, cu greu vedeai ceva, noi am mai stat inca vreo ora, apoi am plecat cu primul autobuz inapoi spre Chora, dar grecii cred ca au petrecut pana spre dimineata. Citeam pe facebook ca postase cineva ca suntem singura natie care sarbatoreste taierea capului cuiva si ma gandeam: "nu i-ati vazut pe greci Posted Image", caci da, petrecerea era de "taierea capului Sf Ioan", deci iata ca nu suntem chiar singurii.


PS: Mancarea care a fost adusa la mese, era toata pusa la dispozitie de catre manastire, nimeni nu a platit nimic, doar frigaruile si bautura se plateau, la preturi destul de mici fata de localurile de pe insula (2,5 E frigaruia, 2 E sucul carbogazos, 3 E berea Alfa la 330, nu erau alte optiuni de bere).

Edited by sweetheart_simy, 09 October 2023 - 09:51.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate