Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...
 Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...

A fost adoptata legea privind alc...
 La multi ani Costi

Vreau sa ofer imprumut pentru con...

Usa de garaj la o magazie existenta

The worst of evil (2023)
 Proiect de lege: Romanii vor achi...

Dopuri / casti amortizare zgomot ...

Ce componente trebuie sa schimb d...

2 job-uri de 8 ore simultan.
 

Studenția, căminul și armata

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
37 replies to this topic

#1
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
1. Studenția


Hai să vedem ce înseamnă studenția ca și comportament:
+ Grupuri mari de tineri care nu fac nimic altceva decât să fumeze/sta în fumul altora, să bea, să își piardă nopțile, să asculte muzică(manele, house ș.a.m.d).
+ Tineri care practică un extralimbaj, cel al bip-urilor.
+ O grămdă de organizații care nu fac nimic, o grămadă de tineri care stau în fața unor mese pline de broșuri pe care nimeni nu vrea să le citească.
+ De cele mai multe ori, să stai la cămin.

2. Căminul(viața la cămin)

Întradevăr, DEX-ul este foarte darnic și oferă multe înțelesuri acestui cuvânt, însă cel de bază este acela de mediu călduros, plăcut, mediu în care să te simți bine.
Acest mit, ca majoritatea dintre ele, este alimentat de către părinți, oameni care au trăit într-o perioadă săracă în alternative.
De ex: "E foarte plăcut să citești beletristică". Da, pentru ei era. Ce altceva era să facă? Acum, însă, decât să citești toate mizeriile, ești mai câștigat dacă citești un Marin Preda, dacă dai o raită pe internet ca să te pui la punct cu noutățiile, asculți o muzică bună, vezi un film reușit, te întâlnești cu prietenii, înveți, practici o activitate productivă, muncești, etc.

Ce presupune viața la cămin? Ei bine,
+ Plata unei sume de bani care nu oglindește nici pe departe serviciile primite în schimb. În absolut orice formulă ai sta în cameră, dacă pui cu colegii banii la comun, faci rost de suma necesară închirierii unei locuințe destul de încăpătoare pentru toți, locunință ce prezintă o grămadă de avantaje față de camera de la cămin:
- De multe ori, baie proprie(adică nu mai e nevoie să miroși excrementele a 50 de oameni ori de câte ori ai nevoie să folosești toaleta)
- Bucătarie(cu tot ce ai nevoie) proprie.
- Balcon
- Vecini care nu ascultă toată noaptea muzică de rahat(studenția), muzică care nu te lasă să închizi un ochi ~4 ani de zile.
- Lipsa unui "administrator" imbecil care să vină la 3 noaptea, când poate te-ai obijnuit cu muzica, să URLE la tinerii care ascultă muzică.
- Lipsa unor glume infecte, precum și a unor fețe/creiere ostile.
...

3. Armata.

Armata e un fel de cămin studențesc pe care îl înmulțești cu 10, apoi aduni o grămadă de "superiori", o serie de potențiali dezaxați mintal care ar putea să își descarce mitralierele în stomacul tău pentru că nu le-ai dat o "țigare", și în final, îmbraci totul într-o cauză greșită.

"Armata te face bărbat". La fel cum te face și pușcăria, nu? Un bărbat căruia i se spune:
- Ce să facă, dar nu și de ce.
- Să tacă.
- Mihaela ;)

Edited by Sebastian, 19 October 2004 - 20:28.


#2
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Ii compatimesc pe cei care stau in camin, care o tin numai intr-un chef si o bauta care isi pierd timpul cu ,,Unde iesim diseara?" sau ,,Ce faci diseara? Hai pe la mine." Am preferat sa fac naveta multi ani decit sa stau in camin. In armata am domnit-o ca sa zic asa, de fapt tot scoala am facut, prea putina instructie. Pot spune ca a fost o experienta interesanta. Am invatat despre telemetrie, etc.
Studentimea? ... Care?
Parca Cioran minca la cantina studenteasca pe la 40 de ani..
Si?
Bafta voua ,,studentilor"..

#3
Inginerul

Inginerul

    Setup Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,488
  • Înscris: 22.05.2002
Studentimea mea se refera la '89 (1989-2004).
1. Nu existau manele, se pierdeau (multe) nopti, chefuri anuntate pe ascuns, se bea mult dar nu la modul "sa cadem pe jos". Se gasea si bere cehoslovaca, nemteasca (cu robot pe dop si eticheta), Kent si Marlboro ADEVARAT la studentii arabi (100 lei).
- Mobile nu existau, numai telefoane publice la care stateai la coada (cu fise schimbate dinainte si sperai ca parintii sa fie acasa). Mai exista fericita intamplare sa se blocheze telefonul, sa vorbesti cu parintii/prietenii cat vroiai (chiar si o ora) cu 3 Lei (ROL astazi).
- Singura organizatie era ASC (Asociatia Studentilor Comunisti), PCR si securistul din camin (pana in dec '89). Apoi frontul adunarii nationale si greve (vreo 2 ani). Apoi talmes-balmes.
- Taximetrie salbatica, sambata-duminica noaptea nu opream motorul la masina, daca rezervorul 75% faceam plinul in cel mult 3 ore. In perioada cea mai buna mancam la restaurant (Hotel Traian).
2. Caminul (complex Tudor Vladimirescu, Iasi):
- una din cele mai frumoase perioade al vietii;
- taxa moka, 50 - 80 de lei/luna;
- mancat pe blat la cantina, seara;
- tv-ul era la inceput, se citea in schimb mult;
3. Armata nu am facut-o. Am fentat-o.

#4
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001

Inginerul, on Oct 19 2004, 19:32, said:

- mancat pe blat la cantina, seara;

<{POST_SNAPBACK}>


Oh yeah!  :nonobad:

#5
Inginerul

Inginerul

    Setup Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,488
  • Înscris: 22.05.2002

Sebastian, on Oct 19 2004, 19:49, said:

Oh yeah!  :nonobad:

<{POST_SNAPBACK}>

Da Sebastian. Daca nu crezi intreaba-i pe studentii de atunci din Iasi. Din curiozitate, cum era atunci in Bucuresti?

Edited by Inginerul, 19 October 2004 - 19:10.


#6
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Văd că nici unul din cei care au postat, nu a făcut diferența între "studențime" și "studenție" :D . Chiar așa dacă inițiatorul thread-ului a greșit, trebuie să-l urmăm și noi ?Spiritul de turmă...

Edited by Sehnsucht, 19 October 2004 - 19:41.


#7
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Sebastiane nu te supara ca te calc pe cravata, da astea-s lamentari de doi bani! Daca te gindesti bine in toate combinatiile de mai sus protagonistii majoritari sint studentii si cam atit. Chefurile le-ati tras voi, sticlele goale de bere tot voi le-ati experimentat pe geam, mizeria generala din Regie (mama doamne ce gaura imputita!) intra tot in palmaresu' vostru. Camerele voi le-ati locuit! Apropo nu v-a trecut nici macar accidental prin cap ce efect benefic ar avea o bidinea si ceva culoare pentru peretii aia obositi...tot de voi? Asta e chiar tupeu asa-i?! Voi "telectualii" v-ati prelucrat singuri, de buna voie si nesiliti de nimeni cam tot ce nu era bine prins in prezoane in complexul studentesc. Sau poate ca impiegatu e de vina!
Am dreptate? Da sau da?

Mi-aduc aminte cind imi povestea cineva cum se grabeste sa-si ia camera in primire (Regie) inainte sa dispara usa!!!! Poate ca venea Ceausescu sa-l debaraseze de grija asta?

#8
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,146
  • Înscris: 09.09.2003
Sebastian, cati ani ai? CAND ai fost tu student? ca ai o conceptie gresita, pot spune total gresita despre ce inseamna student, azi....


imi zici sa-mi iau un coleg, 2, 3  si sa inchiriem un apartament... la camin dam cam  800k pe luna...  un apartament e aproape 200 E pe luna +  intretinere...  Unde mai pui ca un net decent te-ar aduce la sapa de lemn!  Stau in camin ca nu am alta solutie. NU-mi permit altceva....  Ce mi se ofera de banii pe care ii dau? APA si curent, nimio mai mult (aa + caldura iarna, in regie cel putin .. JOS PALARIA! E caldura/... probabil ca   au calculat ei ca e mai ieftin sa incingi caloriferu decat contoarul..  nu ma prea intereseaza insa)

======================================
Hai să vedem ce înseamnă studențimea ca și comportament:
+ Grupuri mari de tineri care nu fac nimic altceva decât să fumeze/sta în fumul altora, să bea, să își piardă nopțile, să asculte muzică(manele, house ș.a.m.d).
+ Tineri care practică un extralimbaj, cel al bip-urilor.
======================================

parerea ta! unii mai si invata ! NU am zis ca nu sunt si de astia de care zici tu,, dar nu generaliza!

Opinia mea  e ca un student de rand (nu aia de bani gata care vin sa f#^&  banii lu' tacsu' sau alu' masa)  e in general amarat... cam vai de capul lui, ai lui se straduiesc greu sa-l tina la facultate, lui nu-i ajung banii, daca se apuca de muncit s-a dus dracu' invatatu etc...   nu mai e asa FUN sa fii student... recunosc, atmosfera e ok... in caminele decente ( a se citi ale facultatilor unde nu intra chiar orice prost)  in rest...

pe undeva ai si tu  dreptate, am vazut si eu in anul I  pe unii la buda care se pisau pe perete desi erau toate 3 wc-urile libere !  halal intelectuali!  Daca faci facultate nu inseamna ca esti si destept, NOI sa fim sanatosi...

#9
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001

Sehnsucht, on Oct 19 2004, 20:40, said:

Văd că nici unul din cei care au postat, nu a făcut diferența între "studențime" și "studenție" :D . Chiar așa dacă inițiatorul thread-ului a greșit, trebuie să-l urmăm și noi ?Spiritul de turmă...

<{POST_SNAPBACK}>


Am editat.
Multumesc pentru sesizare.

vata_pa_batz, on Oct 19 2004, 20:47, said:

Sebastiane nu te supara ca te calc pe cravata, da astea-s lamentari de doi bani! Daca te gindesti bine in toate combinatiile de mai sus protagonistii majoritari sint studentii si cam atit. Chefurile le-ati tras voi, sticlele goale de bere tot voi le-ati experimentat pe geam, mizeria generala din Regie (mama doamne ce gaura imputita!) intra tot in palmaresu' vostru. Camerele voi le-ati locuit! Apropo nu v-a trecut nici macar accidental prin cap ce efect benefic ar avea o bidinea si ceva culoare pentru peretii aia obositi...tot de voi? Asta e chiar tupeu asa-i?! Voi "telectualii" v-ati prelucrat singuri, de buna voie si nesiliti de nimeni cam tot ce nu era bine prins in prezoane in complexul studentesc. Sau poate ca impiegatu e de vina!
Am dreptate? Da sau da?

Mi-aduc aminte cind imi povestea cineva cum se grabeste sa-si ia camera in primire (Regie) inainte sa dispara usa!!!! Poate ca venea Ceausescu sa-l debaraseze de grija asta?

<{POST_SNAPBACK}>


Eu nu am stat la camin niciodata. Eu fac facultatea in orasul in care si locuiesc.
Oricum, daca IMI iau niste bani, de ce sa dau EU cu bidineaua? Nu imi place cum gandesti...

#10
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Un lucru ti-l spun cu placere ca mie imi place cum gindesti:

datorita mentalitatii asteia de pupati-ma-n-fund-ca-io-dau-banu nu numai caminele studentesti ci aspectul urban romanesc in general e de toata prastia. Tu insa sa dai banu in continuare ca se rezolva!

#11
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
ma rog da nu fund scrisesem!

#12
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
am inceput facultatea in 95. inca mai am de lucru la ea, dar asta este partea a doua.

1.  si punctual:
----
+ Grupuri mari de tineri care nu fac nimic altceva decât să fumeze/sta în fumul altora, să bea, să își piardă nopțile, să asculte muzică(manele, house ș.a.m.d).
----
din cauze care nu tineau de mine am fost despartit de prietenii cu care venisem si am ajuns in alt camin, unde nu cunosteam pe nimeni initial, dar unde aveam sa cunosc niste persoane cu care sint si in prezent in relatii foarte strinse. faptul ca am stat de la inceput cu studenti din ani mai mari zic eu ca a fost benefic pentru ca am prins repede toate smecheriile necesare

----
+ Tineri care practică un extralimbaj, cel al bip-urilor.
----
:coolspeak: toti tinerii (ma rog, 99.99999%)  practica acest limbaj, si de fapt nu doar tinerii. studentii nu-s cu nimic mai presus, ba chiar din contra

----
+ O grămdă de organizații care nu fac nimic, o grămadă de tineri care stau în fața unor mese pline de broșuri pe care nimeni nu vrea să le citească.
----
intotdeauna i-am considerat idioti pe aia care se bagau in asemenea organizatii si majoritatea chiar erau. aia care nu erau idioti se invirteau cu cite o plecare in strainatate si alte vrajeli

----
+ De cele mai multe ori, să stai la cămin.
----

taxa la camin. pentru taxa la camin voi utiliza sistemul in lei - in beri (pretul berii la momentul respectiv evident):

1995 - 1996     2400 lei - 2,4 beri
1996 - 1997     4000 lei - 3,2 beri
1997 - 1998     60.000 lei - peste 20 de beri (venirea lui cuza si eliminarea  subventiilor)
blabla crestere evidenta si accelerata
in prezent       1.200.000 lei  - 80 beri

daca in 96 ne permiteam sa stam 2 in camera de 4 si sa platim cite 2 locuri, adica 5 beri, astazi, daca ar fi sa stau in camin, m-as spinzura, mai ales ca se sta mai nou 5 sau 6. deci 6 milioane = 150euro pentru 5 persoane inghesuite intr-un rahat de camera.  :death:

2. proape punctual:
-------
În absolut orice formulă ai sta în cameră, dacă pui cu colegii banii la comun, faci rost de suma necesară închirierii unei locuințe destul de încăpătoare pentru toți, locunință ce prezintă o grămadă de avantaje față de camera de la cămin:
-------
absolut de acord. chiar daca dai cu citeva sute de mii pe luna mai mult, stii ca nu te freaca nimeni la banana. in plus, nici mama internetului din lumea asta nu ar putea sa ma convinga sa stau in jegul din regie

--------
Vecini care nu ascultă toată noaptea muzică de rahat(studenția), muzică care nu te lasă să închizi un ochi ~4 ani de zile.
- Lipsa unui "administrator" imbecil care să vină la 3 noaptea, când poate te-ai obijnuit cu muzica, să URLE la tinerii care ascultă muzică.
--------
nu stiu cum e mai nou, insa eu n-am prea avut probleme cu muzica. de obicei chefurile se tineau vineri sau simbata noaptea cind doar gainile dorm, iar in sesiune erau interzise.

-------
Lipsa unor glume infecte, precum și a unor fețe/creiere ostile.
-------
glume infecte? fete ostile? ca sa scapi de asa ceva ar trebui sa te duci in exil pe luna

3.
-------
Armata e un fel de cămin studențesc pe care îl înmulțești cu 10, apoi aduni o grămadă de "superiori", o serie de potențiali dezaxați mintal care ar putea să își descarce mitralierele în stomacul tău pentru că nu le-ai dat o "țigare", și în final, îmbraci totul într-o cauză greșită.  
-------
depinde cum nimeresti. unde am fost eu stateam 10 intr-o camera de vreo 4 ori mai mare ca la camin unde stateam 5. nici macar n-aveam paturi supraetajate. nu, nu mirosea a transpiratie. evident ca in aceeasi cladire erau care stateau cite 25 in acelasi tip de camera. mincarea nu era rea deloc, iar daca te intelegeai cu aia de la cantina era chiar buna-buna.
cu superiorii e altceva. cel putin la artilerie, ofiterii sint niste tipi foarte destepti si toti sint plini de dume. mai sint jigodii printre subofiteri, insa procentul e de vreo 2-3%

-------
Ce să facă, dar nu și de ce.
-------
"ordinele se executa, nu se discuta"
ar fi culmea sa dea superiorul un ordin si apoi sa se adune toti in cerc si sa discute ordinul, cam care ar fi variantele ajutatore, de ce asa si de ce nu invers blablabla

"Să tacă."
din contra, daca si ceva de comentat te duci si raportezi "domnule gradul, va rog sa-mi permiteti sa raportez." :D

#13
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Eu am inceput-o prin 91 si inca mai era cum mai era, dar nu-mi pot inchipui ce e acum prin caminele din Bucuresti..
Atunci calculatorul era un vis pentru mine.. dar prin 94 mi-am luat un 386 si ma chinuiam cu stacker-ul sa-mi comprim HDD de 80 MO.. Ce vremuri..
Fiecare cu firea lui, caminul nu este pentru oricine..

Edited by zippy99, 20 October 2004 - 10:22.


#14
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Ha ha la armata se discuta? Pai s-ar termina razboiu' daca fiecare ar negocia ca la piata.

#15
Necronomikon

Necronomikon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,554
  • Înscris: 15.04.2004

vata_pa_batz, on Oct 20 2004, 11:49, said:

Ha ha la armata se discuta? Pai s-ar termina razboiu' daca fiecare ar negocia ca la piata.

<{POST_SNAPBACK}>


Cred ca ar fi bine daca s-ar pune in discutie ordinele. Probabil ca majoritatea si-ar da seama ca nu are rost sa poarte razboi si intr-adevar nici n-ar mai incepe razboiul. Ce-i rau in asta?
D-asta nu sufar eu conceptul asta de armata. Trebuie sa ascult si sa fac ceea ce imi ordona niste idioti.

#16
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Nu-i rau sa discuti, dar pina una alta executi.

#17
r3ddr

r3ddr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 29.11.2001

zippy99, on Oct 19 2004, 19:15, said:

Am preferat sa fac naveta multi ani decit sa stau in camin. In armata am domnit-o ca sa zic asa, de fapt tot scoala am facut, prea putina instructie.

Studentimea? ... Care?

<{POST_SNAPBACK}>


dudule, noi te compatimim :naughty:


vorba ta: studentie? care?? :coolspeak:

#18
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
-----------------------
vorba ta: studentie? care?
-----------------------
Era vorba de studentime totusi..

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate