Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 

History HD

- - - - -
  • Please log in to reply
128 replies to this topic

#91
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,834
  • Înscris: 06.11.2018
HISTORY Channel difuzează sâmbătă, 18 iunie, de la ora 22:00, documentarul „Putin vs. Occident”, o radiografie a strategiei sale politice și militare și a impactului acesteia asupra întregii lumi. https://www.tvmania....-channel-358247

#92
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,834
  • Înscris: 06.11.2018

Recomandările lunii iulie la HISTORY Channel


HISTORY Channel a anunțat pentru luna iulie un nou sezon de emisiuni despre conspirații, mistere antice și întâmplări bizare reunite sub numele numele „Vara Secretelor”.

Vara Secretelor începe din 19 iulie, cu difuzare marțea și miercurea, de la ora 21:00.

Actorul William Shatner apare de asemenea în episoade noi din seria „Inexplicabil”, cu povești care au uluit omenirea timp de secole, și Laurence Fishburne în noi episoade din „Cele mai mari mistere ale istoriei”.

Nu în ultimul rând, în iulie apare un nou episod despre cel mai faimos eveniment legat de OZN-uri, presupusa prăbușire a unei nave extraterestre care ar fi avut loc în Roswell, New Mexico, în „Roswell 75: Ultimele dovezi”.

Roswell 75: Dovezile finale are premiera miercuri, 20 iulie, de la ora 21:00.

În iulie 2022 este marcată cea de-a 75-a aniversare a celui mai faimos incident OZN din istorie: presupusa prăbușire a unei nave extraterestre la Roswell, New Mexico, în 1947. Înregistrată oficial de baza aeriană locală de la acea vreme și, în ciuda unui titlu bombastic din ziarul local care susținea că armata a capturat o farfurie zburătoare, povestea a fost respinsă pe fondul prăbușirii unui balon meteorologic.

Readusă în actualitate zeci de ani mai târziu, povestea navei extraterestre de la Roswell a dominat genul misterelor cu OZN-uri, creând o întreagă industrie în jurul locației și a misterului. Documentarul „Roswell 75: Dovezile finale” prezintă telespectatorilor primele dovezi credibile din ultimii 30 de ani, filmate de un martor ocular, alături de înregistrări audio inedite cu un martor din sfera academică.

Această investigație în două părți prezintă printre și mărturii care susțin că atât Albert Einstein, cât și Wernher von Braun au inspectat o navă OZN la Roswell.

Inexplicabil cu William Shatner | Sezonul 3

Premiera marți, 26 iulie, ora 21:00


De la producătorii serialelor Extratereștri Antici și Blestemul Insulei Oak, Inexplicabil, prezentat de William Shatner pe HISTORY Channel explorează cele mai fascinante, ciudate și inexplicabile mistere ale lumii. Cu participarea impresionantă a oamenilor de știință, istoricilor și martorilor, se încearcă o clarificare a unor întâmplări aparent imposibile.

Vom descoperi în sfârșit dovezi despre viața pe Marte, odată ce vom pune piciorul acolo? Este posibil să înșelăm moartea și să trăim veșnic? Poate fi prezis viitorul? Sunt comorile pierdute doar niște basme sau ar putea fi reale?

Aurul pierdut al aztecilor | Sezonul 1

Premiera marți, 2 august, de la ora 22:00

Imperiul aztec a dispărut în urma cucerii spaniole a Mexicului, condusă de conchistadorul Hernan Cortes. Potrivit legendei, împăratul Montezuma și poporul său au trimis o parte din tezaur în nord, în șapte locații distincte pe pământuri care care aparțin astăzi Statelor Unite.

Timp de cinci secole, mii de oameni au căutat comoara lui Montezuma și cele 7 Orașe de Aur. Comoara ar fi alcătuită dintr-o cantitate enormă de lingouri de aur, argint, pietre prețioase, bijuterii și alte artefacte aztece, cu o valoare estimată la peste 3 miliarde de dolari.

“Aurul pierdut al aztecilor” urmărește trei familii hotărâte să rupă blestemul vechi de 500 de ani al împăratului Montezuma și să găsească comoara. Seria urmărește aventura epică a fiecărei familii în căutarea celor 7 Orașe de Aur pe trei proprietăți diferite din trei state diferite - familia Dillman în Utah, familia Hoagland în Nevada și familia Villescases în New Mexico. Cine vor fi primi care vor găsi aurul aztec?

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® s-a lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, în 37 de limbi. HISTORY Channel® este principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este o televiziune lineară prezentă în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Telekom, Vodafone.

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=20104

#93
novo_

novo_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,265
  • Înscris: 30.03.2019
History are feed-uri diferite. Eu pana acum credeam ca pe versiunea romaneasca intra promo-uri/reclame in romana atunci cand e pauza si pe celalalt feed, dar se pare ca au program complet diferit.
Coincidenta face ca pe ambele sa fi fost Arme născute din foc, dar nu e acelasi episod dupa cum se vede.

Stanga: feed-ul international / Dreapta: feed-ul romanesc

Intrebarea e: ce feed e de fapt cel din stanga? History Europe, History EMEA, History CEE, History International, cum ar trebui sa-i zic? Si unde gasesc un EPG pentru el?

Attached Files



#94
Andrei11161810

Andrei11161810

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 15.09.2017
Cred ca este versiunea Europeana, intr-uncat pe CI mai apar promo-uri de la History si History 2 si este mentionat site-ul de europa (asta cand m-am uitat ultima oara pe post, nu demult)
Sunt totusi suprins ca versiunea Europeana inca are subtitrari in Romana

#95
donmarinica

donmarinica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,468
  • Înscris: 17.06.2007
Versiunea europeana este decalata cu o oră față de cea românească, are subtitrare in limba română și se poate urmări la focussat fără reclame. Cea românească este exclusiv pentru România, cu promo in limba română.

#96
johnnycrush

johnnycrush

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,070
  • Înscris: 26.12.2017

 donmarinica, on 22 iunie 2022 - 20:53, said:

Versiunea europeana este decalata cu o oră față de cea românească...
Gresit.
Au program complet diferit, nu exista nicio decalare de o ora.
La inceput, prima versiune History HD cu subtitrare in romana a fost la grupul nordic Canal Digital care emitea la 0.8 west (satelitii Thor).
A fost preluata prin simulcrypt de Focussat, dar si de alte DTH-uri din Cehia, Slovacia si Ungaria care dupa ceva vreme au renuntat sa mai preia varianta nordica si au urcat pe acelasi satelit versiunea lor (sa-i spunem "varianta europeana" desi este identica).
In prezent, subtitrarea romaneasca inca mai exista pe ambele versiuni, nordica si "europeana".
O situatie oarecum asemanatoare o are Nat Geo Wild HD nordic care inca mai are subtitrarea romaneasca, dar spre deosebire de History HD, nu a renuntat la pistele audio maghiara si ceha:

Attached Files


Edited by johnnycrush, 22 June 2022 - 21:35.


#97
novo_

novo_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,265
  • Înscris: 30.03.2019
Cred ca ce am pus eu acolo e varianta nordica. La unele promo-uri pentru History 2, aparea text intr-o limba nordica.

#98
johnnycrush

johnnycrush

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,070
  • Înscris: 26.12.2017
Da, este cea nordica, ea are toate subtitrarile alea.

#99
novo_

novo_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,265
  • Înscris: 30.03.2019
Mersi de ajutor! Chiar voiam sa am denumirea cat mai corecta in lista de IPTV :)))

#100
johnnycrush

johnnycrush

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,070
  • Înscris: 26.12.2017
Revin cu o precizare:
Desi pe site-urile de specialitate e trecut  doar un canal History HD, dreambox-ul meu vede doua canale (prima foto).
Unul este cu pista audio doar in limba engleza (la care ma uit eu si l-am trecut in lista de favorite) iar al doilea are piste audio in mai multe limbi (a doua foto).
Din cauza ca am uitat de cel de-al doilea, am spus ca History HD a renuntat la celelalte piste, ceea ce este gresit dupa cum se poate vedea in cea de-a doua foto.

Attached Files


Edited by johnnycrush, 22 June 2022 - 22:11.


#101
donmarinica

donmarinica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,468
  • Înscris: 17.06.2007
Să recapitulam. Există 3 variante de History cu subtitrare în limba română , una românească, una internațională și una nordică. Focussat bănuiesc că are varianta internațională deoarece are promo la H2 și C@I.

#102
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,834
  • Înscris: 06.11.2018

August la HISTORY Channel


În luna august, la HISTORY Channel cercetați dovezi despre posibilele vizite ale extratereștrilor pe pământ în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici“ cu Giorgio Tsoukalos, descoperiți cele mai impresionante arme din istorie - de la securi vikinge la katane sau pumnale indiene - în „Arme Născute din Foc“, și porniți într-o aventură extremă alături de Robert Alleva și Adam Thorn în căutarea celor mai intense dureri, provocate de cele mai înspăimântătoare specii din regnul animal, în „Regii Durerii“, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Extratereștri Antici – Sezonul 14

Din 10 august | Miercurea, ora 22:00

Oare ființe inteligente din spațiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la aparițiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculațiilor, mărturiilor și teoriilor care înconjoară această controversă perenă.

În întreaga lume, oficiali guvernamentali de rang înalt vorbesc deschis despre fenomene aeriene neidentificate. Teoreticienii astronauților antici sugerează că dovezile au devenit prea mari pentru a fi ignorate. Suntem în pragul unei dezvăluiri cu privire la obiectele ciudate observate pe cerul nostru? La această întrebare și nu numai, teoreticienii astronauților antici vor căuta răspunsuri.

Arme născute din foc | Sezonul 8 | Episoade noi

Din 18 august, joia, de la ora 20:00

Forja se încinge cu noi și inedite provocări, care vor ridica standardele mai sus ca oricând pe măsură ce armurierii cei mai buni din Statele Unite se întrec să făurească arme de colecție.

În fiecare episod al competiției „Arme născute din foc”, patru noi concurenți se luptă pentru a dovedi că pot construi arme cu propriile mâini, mai bine decât oricine altcineva. Participanții au de trecut o serie de provocări eliminatorii, folosind doar uneltele puse la dispoziție de organizatori.

Fiecare provocare constă în crearea unei componente din arma finală. Aceștia vor recrea câteva dintre cele mai impresionante arme din istorie, printre care sabia ninja, lama din oțel de Damasc, precum și un cuțit realizat dintr-o ghilotină din Revoluția Franceză.

Acestea trebuie apoi să facă față evaluării stricte și testelor dure impuse de experții noștri, printre care se numără J. Neilson, Doug Marcaida și David Baker. Doar doi concurenți vor merge în runda finală, unde vor concura pentru a crea o armă legendară și pentru a câștiga titlul suprem de campion „Arme Născute din Foc”.

Regii Durerii | Sezonul 2

Din 18 august | Joia, ora 20:00

În acest documentar, Robert Alleva și Adam Thorn, doi dintre cei mai mari experți în interacțiunea cu animale deosebit de agresive, supranumiți și „regii durerii”, pornesc în misiunea dificilă de a căuta unele dintre cele mai periculoase creaturi, în cele mai îndepărtate colțuri ale pământului, pentru a experimenta mușcături și înțepături extrem de dureroase. Scopul final al acestei misiuni este de a crea o scală a durerii complexă, care, în cele din urmă, va ajuta la salvarea a numeroase vieți.

Pe parcursul celor opt episoade, cei doi vor explora locuri greu accesibile, vor întâmpina situații dificile și mușcături imprevizibile cauzate de cel mai mare păianjen din lume, de furnica de foc sau de pitonul reticulat, care vor depăși scala durerii lui Justin Schmidt, un entomologist de la Universitatea din Georgia, care a studiat toxicitatea și durerea produse de astfel de înțepături și mușcături.

Cei doi exploratori vor analiza, folosindu-se de propriul corp, un număr semnificativ de mușcături și înțepături, care le vor cauza dureri greu de suportat, reușind să doboare astfel două recorduri mondiale.

Sursa: https://www.hdsateli...ry-channel.html

#103
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,834
  • Înscris: 06.11.2018

Recomandările lunii septembrie la HISTORY Channel


În luna septembrie, la HISTORY Channel aflați poveștile adevărate și extraordinare din Egiptul Antic în „Legendele faraonilor”, explorați mistere celebre care încă nu au fost soluționate în seria „Mistere nedeslușite”, participați la cele mai incitante licitații de depozite nerevendicate într-un nou sezon „Războiul Depozitelor” și investigați fenomenele paranormale de la infama fermă Skinwalker din statul american Utah în „Blestemul Fermei Skinwalker”, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România. Mai multe informații puteți găsi mai jos.

Mistere nedeslușite

Titlul original: Ultimate Mysteries

Premiera miercuri, 7 septembrie, ora 21:00

Această emisiune explorează misterele care nu au fost niciodată rezolvate - analizând în profunzime profund poveștile și teoriile care le înconjoară. În plus, noi informații și descoperiri pun aceste cazuri într-o nouă lumină....și mai aproape de a fi în sfârșit rezolvate.

De la disparițiile Ameliei Earhart și a infamului pirat aerian D.B. Cooper la activitatea paranormală de la ferma Skinwalker, Zona 51 sau Triunghiul Bermudelor, fiecare episod abordează cazurile prin interviuri cu experți, imagini de arhivă și reconstituiri, fiind expuse și teorii contradictorii pentru a-i oferi telespectatorului opțiunea de a decide care teorie este mai explicabilă.

Legendele faraonilor

Titlul original: Legends of the Pharaohs

Premiera duminică, 18 septembrie, de la ora 21:00

Seria „Legendele faraonilor” aduce la viață povești adevărate și extraordinare din epoca faraonilor. Bazat pe cele mai recente cercetări, cu filmări dramatice în locații, documentarul surprinde energia unei lumi vii, dramatismul unor vieți reale și splendoarea celei mai fascinante civilizații din lumea antică.

Acest nou serial captivant îi scoate în evidență pe marii constructori ai piramidelor egiptene și urmărește un secol de construcții epice, de la prima piramidă adevărată construită de Djoser până la cea de-a treia și ultima piramidă din Giza.

Pentru prima dată, datorită celor mai recente cercetări, este posibil să se pună într-o nouă lumină poveștile personale ale persoanelor care au participat la construirea Piramidelor și a Marelui Sfinx din Giza. Aceasta este povestea captivantă a modului în care căutarea faraonilor antici de a intra în viața de apoi a afectat viețile a zeci de mii de oameni, a schimbat fața planetei și a contribuit la crearea primei națiuni din lume.

Războiul Depozitelor Sezonul 14

Premiera 25 septembrie, duminica, ora 13:00

„Războiul Depozitelor” este un reality-show în cadrul căruia cumpărători profesioniști se întrec pentru bani mulți și făcuți repede. În această adevărată vânătoare de comori ofertanții caută prin proprietăți nerevendicate și nu se tem să facă zgomot de a crea drame pentru a-și atinge obiectivele. Licitează de la tineri de 20 de ani dornici de aventură până la echipe soț-soție care vor să facă bani mulți și repede.

Fiecare episod îi poartă pe ofertanți către depozite ale căror proprietari au întârziat plățile sau care au fost abandonate sau uitate. Odată ajunși aceștia așteaptă nerăbdători să descopere potențiala mină de aur. Este un moment tensionat pentru că ofertanții au oportunitatea de a afla care este concurența.
Proprietarul spațiului unde se află containerul îi taie lacătul și ridică ușa pentru prima oară, permițându-le ofertanților să arunce o privire înăuntru, doar cu ajutorul unei lanterne. Această privire este singura lor oportunitate de a evalua dacă depozitul conține zdrențe sau comori, apoi ofertanții trebuie să hotărască dacă depozitul merită… și câți bani merită.

Blestemul fermei Skinwalker Sezonul 3

Titlul original: Curse of Skinwalker Ranch

Premiera marți, 27 septembrie, ora 22:00

Pentru mai bine de 200 de ani, ferma Skinwalker din Utah a stat în centrul atenției mass-media din SUA datorită sutelor de incidente misterioase, anomalii și activități inexplicabile. nimeni nu a reușit să dezlege misterul fenomenelor stranii în ciuda deceniilor de cercetări, potrivit unora, finanțate în secret chiar de guvernul SUA.

Acum, porțile legendarei ferme Skinwalker sunt larg deschise pentru un grup de cercetători care se pregătește să caute în subteran să facă ceea ce nu s-a mai făcut până acum și să se afunde sub suprafața celui mai faimos punct fierbinte OZN din lume.

În sezonul al treilea din „Blestemul Fermei Skinwalker” astrofizicianul Dr. Travis Taylor și echipa sa de oameni de știință și cercetători revin la faimoasa fermă din Utah cu tehnologie de ultimă generație, riscând mai mult decât oricare altă echipă care a efectuat cercetări pe proprietatea respectivă, de-a lungul timpului, pentru a-i dezvălui în sfârșit secretul suprem.

Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.

Sursa: https://www.hdsateli...tembrie-la.html

#104
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,071
  • Înscris: 15.11.2021
Karol Bek, director comercial A+E Networks Polonia și Europa Centrală și de Est, va prelua rolul de Country Manager pentru România în cadrul companiei.

Karol Bek s-a alăturat în 2013 echipei A+E Networks, care deține, printre altele, televiziunea History Channel.

Ce responsabilități va avea?

Karol Bek va superviza toate activitățile de distribuție, vânzări de publicitate, programe și marketing desfășurate de echipa A+E Networks în România, cu un accent puternic pe noi afaceri și dezvoltarea unei prezențe non-liniare mai puternice pe piață pentru History Channel și Crime+Investigation.

Totodată, acesta va continua să dețină rolul de Senior Commercial Director în biroul regional din Varșovia, gestionând crearea și implementarea unei strategii comerciale pe termen lung, dezvoltarea brandurilor TV din portofoliul A+E Networks în Europa Centrală, precum și menținerea relațiilor de afaceri cu clienții afiliați din regiune, se mai arată în comunicatul companiei.

Bek va raporta în continuare Izabellei Wiley, SVP, Director General al A+E Networks CEE.

Echipa din hub-ul A+E Networks din Varșovia gestionează afacerile companiei în 17 țări din regiune, inclusiv România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Serbia.

Karol Bek:

„Anul acesta se împlinesc 14 ani de la inaugurarea feed-ului local History Channel în România.

În prezent, History Channel intră în casele a 9 milioane de telespectatori din România, menținându-și poziția de lider în rândul televiziunilor factuale pentru al 9-lea an consecutiv.

Vedem entuziasmul pe care atât telespectatorii noștri, cât și partenerii noștri de piață îl au pentru brandul și programele noastre. Ambiția noastră este să continuăm să spunem povești locale pe History Channel și să lansăm un feed localizat pentru Crime+Investigation, televiziunea noastră axată pe documentare true crime”.

De-a lungul anilor, postul a avut în grilă filme documentare despre viața Reginei Maria și a Regelui Mihai, precum și o listă de seriale originale printre care Vikingii, Blestemul Insulei Oak, Arme Născute din Foc, Așii Amanetului și Pe urmele antichităților.

Totodată, televiziunea continuă să ofere show-uri de lung metraj și documentare factuale precum Inexplicabil cu William Shatner, Mari Evadări cu Morgan Freeman și  Cele mai mari mistere ale istoriei cu Laurence Fishburne.

Tot în acest an, A+E Networks CEE va avea premiera unei noi producții locale, care va fi anunțată în septembrie.

A+E Networks EMEA deține birouri în Londra, Roma, Madrid, Varșovia, München și Johannesburg.

Sursa: https://www.paginade...hannel-20843476

#105
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,834
  • Înscris: 06.11.2018

Producția locală "Misterul aurului dacic" - călătorie în trei părți în căutarea comorilor dacice pierdute, la History Channel


În luna octombrie, History Channel vă invită să vă alăturați actorului Paul Ipate și aventurierei Simina Cernat în această călătorie în trei părți în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care ar putea fi ascunse tone de aur, precum și a așa-ziselor blestemele mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc, în prima producție locală intitulată „Misterul Aurului Dacic”, anunță televiziunea printr-un comunicat remis carte HD Satelit România. Aflați poveștile surprinzătoare în „Viciile care au schimbat lumea”, aprofundați povestea armelor care au jucat un rol major în marile bătălii ale istoriei în „Istoria Armelor”, și lăsați-vă purtați în lumea plina de culoare a afacerilor de amanet cu „Așii Amanetului”.


Misterul aurului dacic

Premiera luni, 31 octombrie, ora 21:00

În urmă cu aproximativ 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia, un ținut despre care se credea că se putea găsi aur literalmente oriunde: de la albia râurilor până la defileurile întortocheate și vârfurile împădurite.


Pornind de la Roma antică și sfârșind până în vârfurile Munților Orăștie și în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa. Telespectatorii îi vor vedea pe Paul și Simina în grote, în râuri, păduri adânci și mine abandonate, dar și la înălțime, ghidați de tehnologia cu infraroșu.


Cu determinare și umor, cei doi discută cu istoricii autohtoni care au inspectat cu atenție aurul, artefactele, bijuteriile, monede și comorile dacice, încercând să caute răspunsuri la diverse întrebări: Cum au călătorit 160 de tone de aur pe o distanță de peste 1.000 de kilometri prin ținuturi sălbatice cu 2000 de ani în urmă? Paul și Simina stau de vorbă cu experți mondiali din Italia, Germania și România despre tezaurul nedescoperit și despre triburile dacice nemiloase care au dispărut de pe aceste meleaguri, aproape fără urmă. Reconstituirile istorice readuc la viață evenimentele și mitologia obscură din vremurile Daciei Antice.

Așii Amanetului | Sezonul 23 | Episoade noi


Din 2 noiembrie, duminica, ora 12:00


Titlul original: Pawn Stars


Așii Amanetului se întorc! Cu mult înainte de bănci și bancomate, au existat magazinele de amanet. Amanetul a fost prima formă a creditului de nevoi personale din Statele Unite până în anii ‘50, iar în zilele noastre, aceste magazine de amanet încă ajută oamenii să se întâlnească.


„Așii Amanetului” vă vor purta în lumea plina de culoare a afacerilor de amanet. La magazinul Gold & Silver Pawn Shop de la marginea orașului Las Vegas, trei generații ale familiei Harrison conduc la comun afacerea.


Cele 12 noi episoade vor aduce în prim-plan descoperiri ale unor articole cu valoare istorică, dar și momente autentice din viața celor trei bărbați supranumiți „Așii Amanetului”, respectiv tatăl Rick, fiul Corey și prietenul din copilărie Chumlee, care conduc împreună magazinul de amanet Gold & Silver, de la marginea orașului Las Vegas.


Viciile care au schimbat lumea

Din 10 octombrie, luni ora 21:00

Titlul original: The Booze, Bets and Sex That Built the World

Acest documentar în trei părți dezvăluie poveștile surprinzătoare despre originea industriilor americane ale viciilor și despre antreprenorii ambițioși și notorii care au construit unele dintre cele mai mari averi din istorie satisfăcând poftele națiunii.

Pe parcursul a aproape o sută de ani, în secolele al -XIX-lea și al XX-lea, lupta pentru produsele si serviciile nesecare satisfacerii acestor vicii a definit experiența culturală americană și a ajutat țara să ajungă la maturitate.

Seria „Viciile care au schimbat lumea” spune povestea inedită a pionierilor îndrăzneți ai acestor industrii, printre care Jack Daniel, Adolphus Busch, Buck Duke și Julius Schmid, care au scos aceste plăceri din umbră și le-au adus în atenția publicului larg pentru a construi unele dintre cele mai mari imperii comerciale din istoria Americii.

Fiecare episod de două ore este presărat cu detalii istorice uimitoare, dramatizări captivante, interviuri cu experți și personaje fascinante care operează de ambele părți ale legii.


Istoria armelor


Premiera joi, 20 noiembrie, de la ora 21:00


Seria documentară în 10 episoade „Istoria armelor” prezintă povestea armelor care au jucat un rol major în marile bătălii ale istoriei. Producția dezvăluie evoluțiile armelor care au îmbunătățit adesea progresul tehnic al vremurilor respective și investighează încercările disperate ale oamenilor de a îmblânzi puterea distructivă a unor instrumente de război tot mai noi. „Istoria armelor” este mult mai mult decât o investigație tehnică, relevând legătura dintre dezvoltarea unui nou dispozitiv militar și consecințele utilizării sale.


Despre HISTORY Channel®


HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.


HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.


HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.


HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Vodafone.

Sursa: https://www.hdsateli...ului-dacic.html

#106
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,834
  • Înscris: 06.11.2018

Producții despre Regina Maria pe History, la centenarul încoronării: un documentar narat de Marcel Iureș și un podcast


History Channel marchează Centenarul Încoronării Reginei Maria și a Regelui Ferdinand, prin difuzarea unui documentar, dar și a unui podcast original. Transmisiunea specială a documentarului eveniment va fi difuzată sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 22:00.

Documentarul intitulat "Maria-Inima României", prezintă publicui povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893.

De altfel, filmul prezintă povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marii Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne.

Filmul este narat de actorul Marcel Iureș și a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale.

John M. Florescu, producătorul executiv al documentarului:

"Cine poate rezista astăzi în România unei femei curajoase și frumoase care a dublat dimensiunea națiunii sale adoptive? Aceasta a fost Regina Maria, în urmă cu un secol."

Documentarul oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Filmul „Maria - Inima României” este o producție independentă Chainsaw Film Productions și se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român.

Difuzat în 42 de țări, inclusiv pe HISTORY Channel și HISTORY2, filmul „Maria – Inima României”, alături de documentarele „Regele care l-a păcălit pe Hitler/Războiul Regelui” și „Regele Mihai: Drumul către casă” face parte din „Turneul Național de Educație Istorică”, un eveniment itinerant susținut de HISTORY Channel, însumând proiecții gratuite ale celor 3 documentare în 25 orașe din România, acoperind astfel istoria României din anii 1860 până în prezent.

Podcast cu istoricul Mihaela Simina

De asemenea, podcastul original realizat de History Channel, denumit "Regina Maria-Fapte și vorbe", este despre viața și rolul istoric al Reginei Maria.
Podcastul evocă momente importante din viața Reginei Maria, de la copilăria sa la momentul în care a ajuns în România, evidențiind detalii inedite despre prezența istorică a Reginei la Conferința de Pace din Paris, precum și momentele grele ale Războiului, consemnate de aceasta în bine-cunoscutele sale jurnale.

Mini-seria audio are 5 episoade și este realizată de istoricul Mihaela Simina, îmbinând două componente de conținut interconectate: citate (inclusiv inedite) care aparțin Reginei Maria a României și evocări ale unor întâmplări și evenimente la care Regina a luat parte. Mini-seria conchide cu detalii din culise mai puțin cunoscute de la ceremonia Încoronării de la Alba Iulia.

Acest podcast este disponibil gratuit pe toate rețelele de streaming(Spotify, Apple Podcasts), dar și pe contul oficial de YouTube al History Channel."Regina Maria-Fapte și vorbe"Regina Maria-Fapte și vorbe"

Sursa: https://www.paginade...-maria-20880369

#107
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,834
  • Înscris: 06.11.2018

„Colosseumul”, o nouă serie documentară în premieră la History Channel



În luna noiembrie, la HISTORY Channel urmăriți ascensiunea și căderea Imperiului Roman prin prisma uneia dintre cele mai spectaculoase arene din istoria omenirii, în seria documentară „Colosseumul”. Aflați cum supraviețuiesc oameni muntelui în sălbăticia nord-americană într-un nou sezon din „Muntenii”, explorați noi mistere în „Extratereștri Antici” și aflați poveștile adevărate și extraordinare din Egiptul Antic în al doilea sezon al seriei „Legendele faraonilor”.


Colosseumul


Premiera luni, 7 noiembrie, de la ora 22:00
Trailer:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VEKPg1DvLIw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Această serie în opt episoade prezintă ascensiunea și căderea Imperiului Roman prin prisma uneia dintre cele mai spectaculoase și brutale arene din istoria omenirii - Colosseumul. De la viața cruntă a gladiatorilor ca luptători sclavi la împărații Romei care s-au folosit de vastul amfiteatru pentru a-și demonstra puterea totală, „Colosseumul” oferă telespectatorilor o incursiune unică și personală în interiorul celui mai emblematic imperiu al istoriei. Fiecare episod evidențiază câte unul dintre cele opt personaje-cheie, toate bazate pe persoane reale din istorie.

Acoperind o perioadă de câteva sute de ani, serialul se desfășoară cronologic, de la inaugurarea cu fast a arenei până la ultimele jocuri. Colosseum folosește secvențe dramatice „live-action” și efecte speciale pentru a insufla emoție în narațiunea personală a fiecărui personaj istoric. Serialul include comentarii cu experți de top, cercetători de renume mondial și nu numai.

Muntenii | Sezonul 11


Începe miercuri, 9 noiembrie, de la ora 22:00
Trailer:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NaGG130nzVY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Încă mai există în America oameni care-și câștigă existența din ce le oferă pământul, vânând și punând capcane pentru a-și hrăni familiile. Aceștia sunt Muntenii. Însăși supraviețuirea lor se bazează pe utilizarea unor abilități străvechi perfecționate de-a lungul a sute de ani.


Din Munții Apalași până în Munții Stâncoși sau Alaska, acest serial îi urmărește pe munteni în cursa împotriva iernii, obținând hrana și banii necesari pentru a supraviețui în cele mai reci luni ale anului.


Experți în înfruntarea primejdiilor iernii și a condițiilor primitive în care își desfășoară existența, întotdeauna pregătiți pentru ce este mai rău, muntenii și-au croit drum prin sălbăticia Americii înainte ca lumea să fie lovită de pandemia globală.


Ei vor face tot posibilul să își apere libertatea și stilul de viață, motiv pentru care experiența, cunoștințele și tăria de caracter le vor fi de folos acum mai mult ca niciodată.


Extratereștri Antici | Sezonul 14 – Episoade noi


Începe miercuri, 16 noiembrie, de la ora 21:00
Trailer:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MaOgpYm87n8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Oare ființe inteligente din spațiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la aparițiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculațiilor, mărturiilor și teoriilor care înconjoară această controversă perenă.

În noile episoade, Giorgio Tsoukalos și experții săi fac o retrospectivă asupra unora dintre cele mai incredibile structuri extraterestre prezentate în serialul Extratereștri Antici, noi dovezi ale prezenței extraterestre pe Pământ, precum și cele mai convingătoare investigații care, în opinia lor, reprezintă întâlniri reale cu vizitatori extratereștri.

Legendele Faraonilor | Sezonul 2


Premiera duminică, 27 noiembrie, de la ora 21:00


„Legendele faraonilor” este o docu-dramă care aduce la viață poveștile extraordinare din epoca faraonilor. Bazat pe cele mai recente cercetări, cu filmări 4K, serialul surprinde energia și splendoarea celei mai fascinante civilizații din lumea antică.


Sezonul al doilea se concentrează pe dinastia a XVIII-a care a fondat Noul Regat, o perioadă cunoscută sub numele de epoca de aur a Egiptului. Seria dezvăluie viața secretă a faraonilor și a poporului lor, care au transformat regatul Egiptului cum nu a făcut-o nicio altă dinastie până atunci.

Cele șase episoade pun în lumină domnia celor mai mari regi și regine din acea dinastie, precum Akhenaton, Nefertiti sau Tutankhamon, precum și poveștile din culisele proiectelor lor de construcții colosale, prezentând perioada critică în care Egiptul a renăscut din propria cenușă pentru a deveni un imperiu invincibil.

Sursa: https://www.hdsateli...mentara-in.html

#108
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,071
  • Înscris: 15.11.2021
"Antici bogați și nebuni" și "Jucăriile care au schimbat lumea", printre recomandările lunii decembrie la History

În luna decembrie, la History aflați cine erau cele mai bogate persoane ale istoriei, precum și stilul lor de viață somptuos, obsesiile și cheltuielile nebunești în seria „Antici bogați și nebuni”, și lăsați-vă cuprinși de nostalgie cu un nou sezon al aclamatei serii „Jucăriile care au schimbat lumea”, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

"Antici bogați și nebuni"(12Ś30') -Premiera luni, 12 decembrie, de la ora 21:00

Titlul original: HISTORY’s Crazy Rich Ancients

De-a lungul istoriei, lumea noastră a fost modelată de cei bogați și puternici. Le rcunoașteți numele, le cunoașteți faptele. Dar pentru a-i înțelege cu adevărat pe conducătorii, magnații și vizionarii bogați care au dominat trecutul, trebuie să luăm urma banilor. Cine a avut cei mai mulți bani? Și cum au fost cheltuiți aceștia?

"De la Tutankhom la Napoleon, de la Kubla Khan la Montezuma, de la Nero la Ecaterina cea Mare, serialul documentar Antici bogați și nebuni prezintă personajele emblematice ale trecutului care au avut o obsesie comună - de la animale exotice la petreceri costisitoare și palate a căror construcție valorează miliarde de dolari", se arată în comunicatul de presă. Episoadele îi poartă pe telespectatori într-o călătorie captivantă prin decadența uluitoare a suveranilor fără scrupule, dezvăluind stilul lor de viață somptuos, obsesiile și cheltuielile nebunești care aveau să modeleze lumea și să redefinească însuși sensul cuvântului „bogăție”.


Jucăriile care au schimbat lumea | Sezonul 2 (9Ś60')

Premiera duminică, 18 decembrie, de la ora 21:00

Titlul original: Toys that built the world

Serialul documentar „Jucăriile care au schimbat lumea” revine cu un nou sezon pentru a continua să relateze poveștile puțin cunoscute și rivalitățile care au dat naștere industriei moderne a jucăriilor.

Sezonul de nouă episoade scoate la iveală poveștile unor vizionari îndrăzneți ca pionierul jocurilor video și fondatorul ATARI, Nolan Bushnell, inovatorul în domeniul jucăriilor Marvin Glass și mulți alți creatori din spatele celor mai bine vândute jocuri, puzzle-uri, păpuși și figurine din istorie, pe măsură ce aceștia construiesc imperii de miliarde de dolari pe fundalul unei lumi în schimbare în secolul XX.

Fiecare episod de o oră este plin de momente nostalgice, dramatizări captivante, descoperiri tehnologice incredibile și multe informații surprinzătoare.

Sursa: https://www.hdsateli...ml?spref=fb&m=1

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate