Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...
 Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua
 sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...
 

History HD

- - - - -
  • Please log in to reply
128 replies to this topic

#73
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

Noutățile lunii august la History: noi sezoane din Muntenii și Extratereștri Antici


Noutățile lunii august la History Channel. Postul aduce noi sezoane ale unor seriale consacrate precum Muntenii și Extratereștri Antici.

Paginadeseriale.ro vă prezintă noutățile lunii august la History Channel:

Muntenii – Sezonul 10. Premiera 4 August | Miercurea, ora 22:00

Pe măsură ce iarna își pierde forța în munții din America de Nord, râurile se umflă de la zăpada topită, oferind muntenilor ocazia de a-și face noi provizii și de a-și fortifica gospodăriile.

Dar în acest nou sezon, aceștia sapă mai adânc ca niciodată. Experți în înfruntarea primejdiilor iernii și a condițiilor primitive în care își desfășoară existența, întotdeauna pregătiți pentru ce este mai rău, muntenii și-au croit drum prin sălbăticia Americii înainte ca lumea să fie lovită de pandemia globală.

Ei vor face tot posibilul să își apere libertatea și stilul de viață, motiv pentru care experiența, cunoștințele și tăria de caracter le vor fi de folos acum mai mult ca niciodată.

Extratereștri Antici – Sezonul 13. Premiera 17 august | Marțea, ora 22.00

Noul sezon al seriei cult „Extratereștri Antici” debutează cu un episod special de două ore în care invitatul special William Shatner le va adresa întrebări provocatoare prezentatorilor emisiunii „Extratereștri Antici”, inclusiv lui Giorgio Tsoukalos, favoritul fanilor.

Lui Shatner i se alătură experți, printre care fostul investigator al Ministerului Britanic al Apărării Nick Pope, pentru a explora toate teoriile posibile, de la originile umane și descoperirile arheologice revoluționare până la noi cunoștințe despre cosmos și posibilitatea ca oamenii să nu fie singuri în univers.

„Extratereștri Antici” explorează controversata teorie conform căreia extratereștrii vizitează Pământul de milioane de ani.

Sursa: https://tinyurl.com/vs5szbwu

#74
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

În septembrie la History Channel: ultimul sezon din Top Gear și documentare despre tragedia din 11 septembrie


History Channel programează ultimul sezon al show-ului Top Gear, dar și o serie de documentare care comemorează 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Sezonul 30 al show-ului Top Gear va începe chiar la începutul lunii, pe 2 septembrie.

Tot în prima luna de toamnă vor fi documentare despre evenimentele din America, precum Atacul asupra Pentagonului din 1941 sau tragedia din 11 septembrie 2001.

Paginadeseriale.ro vă prezintă recomandările History Channel pentru luna septembrie:

Top Gear – Sezonul 30. Din 2 septembrie, joia ora 21:00

Ultimul sezon debutează pe 2 septembrie, de la ora 21:00, noile episoade urmând a fi transmise în fiecare joi.

Acesta este al patrulea sezon la volanul Top Gear pentru noul trio-ul de prezentatori Freddie Flintoff, Chris Harris și Paddy McGuinness.

Ei vor demara într-o cursă care le va împinge limitele, vor conduce mașinile celebre din seria de filme James Bond dar vor face și o călătorie nostalgică la volanul mașinilor conduse de tații lor.

Mai mult, printre mașinile evaluate de aceștia se numără noua Toyota GR Yaris și Ferrari Roma.

„11 septembrie: 20 de ani mai târziu”:

Pe urmele lui Bin Laden (premiera vineri, 10 septembrie, ora 21:00)

Documentarul prezintă efortul de zece ani de a-l găsi pe Osama bin Laden, autorul atacurilor de pe 11 septembrie și liderul al-Qaeda. Se relatează cum Barack Obama a comandat un grup de trupe speciale SEAL într-un raid al unei clădiri misterioase din Pakistan.

Prin interviuri cu președintele Obama, directorul CIA Leon Panetta, comandantul misiunii în care a fost ucis Osama bin Laden, William McRaven, secretarul de stat Hillary Clinton, și, pentru prima dată, strategi militari clandestini, analiști de informații, membri ai forței de asalt, filmul dezvăluie riscurile și tensiunile unei misiuni cu un scop clar, dar cu un rezultat care nu a fost niciodată sigur.

Atacul asupra Pentagonului (premiera sâmbătă, 11 septembrie, ora 21:00)

La 11 septembrie 1941, s-a pus piatra de temelie a simbolului suprem al armatei americane, Pentagonul. 60 de ani mai târziu un avion deturnat se prăbușea peste aripa vestică a Pentagonului, ucigând 125 de oameni în ce avea să fie cel mai mare atac terorist coordonat pe teritoriul american.

11 septembrie: Ultimele minute ale zborului 93 (sâmbătă, 11 septembrie, ora 22:00)

La 11 septembrie 2001, un avion deturnat nu și-a mai atins ținta, când zborul United 93 s-a prăbușit în zona rurală a Pennsylvaniei. Dovezi anterior secrete sunt puse cap la cap în acest documentar pentru a afla ce s-a întâmplat.

World Trade Center: progres și prăbușire (premiera 12 septembrie, ora 21:00)

Însumând câteva zeci de interviuri, „World Trade Center: progres și prăbușire” relatează povestea celor care au ajutat la construirea Turnurilor Gemene, a celor care au lucrat în ele și a supraviețuitorilor finalului groaznic de pe 11 septembrie.

Războiul depozitelor – Sezonul 13. Premiera pe 20 septembrie, Luni, ora 21:00

„Războiul Depozitelor” este un reality show în cadrul căruia cumpărători profesioniști se întrec pentru bani mulți și făcuți repede.

În această adevărată vânătoare de comori ofertanții caută prin proprietăți nerevendicate și nu se tem să facă zgomot de a crea drame pentru a-și atinge obiectivele. Licitează de la tineri de 20 de ani dornici de aventură până la echipe soț-soție care vor să facă bani mulți și repede.

Vânătorii de relicve – Premiera pe 27 septembrie, Luni, ora 22:00

Hamilton White, unul din cei mai prolifici vânători de comori, și partenerul partenerul său de afaceri magnat, Carl Cookson, se întorc pe urmele unora dintre cele mai uimitoare relicve istorice care, odată autentificate, ar putea schimba tot ceea ce se știa până acum despre perioade importante din istoria britanică și europeană.

Cu sprijinul istoricului de artă Janina Ramirez, aceștia vor călători în diverse locații de pe mapamond, printre care Veneția, Istanbul, Barcelona, Ierusalim și Munții Pirinei, în încercarea de a autentifica antichitățile rare și valoroase din colecția lui Hamilton.

Sursa: https://tinyurl.com/8s5thdt9

#75
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

HISTORY Channel® marchează aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai cu un nou documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” cu premiera la 24 octombrie 2021


REZUMAT: Filmul prezintă documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și înregistrări difuzate în premieră cu comentarii și observații ale Prințului Philip, soțul Reginei Marii Britanii. Producția documentarului a avut loc în România, Marea Britanie și Elveția. HISTORY Channel aniversează în octombrie 2021 13 ani de la intrarea pe piața din România și este pentru al nouălea an consecutiv televiziunea de documentare numărul 1 în România.

HISTORY Channel® difuzează, în premieră și în exclusivitate, duminică, 24 octombrie, de la ora 21:00, filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă”, cu o zi înainte de aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Pe parcursul unei ore, filmul va prezenta povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Rusia.

„Regele Mihai: Drumul către casă” preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România iar, mai târziu, a fost spionat în exil de agenții Securității a lui Ceaușescu”.

„Folosind un interviu inedit cu Regele, înregistrat în 2003 și mărturii din partea celor care i-au fost alături în timpul exilului, precum și din partea membrilor familiei Regelui, vă spunem o poveste despre greutățile insuportabile și reîntoacerea în patria sa”, afirmă producătorul executiv al documentarului, John M. Florescu.

Ca și primele filme produse în România de către John M. Florescu, „Regele Mihai: Drumul către casă” este narat de către actorul Marcel Iureș.
Filmat și produs în România, Marea Britanie și Elveția, documentarul este o continuare a producției „Războiul regelui” (titlu internațional „Regele care l-a păcălit pe Hitler”), care a avut premiera la TV în 2016 și a fost difuzat în 42 de țări, fiind transmis inclusiv de către HISTORY Channel și HISTORY2.

„Suntem bucuroși să prezentăm o nouă producție locală publicului HISTORY Channel din România, în special după feedback-ul foarte bun dat primului documentar devotat fascinantei povești de viață a Regelui Mihai și, desigur, filmului lui John Florescu despre Regina Maria, una din producțiile cele mai iubite de telespectatorii români ai HISTORY Channel. Suntem nerăbdători să oferim mai multe narațiuni axate pe personalitățile și evenimentele semnificative din istoria României”, a declarat Izabella Wiley, Director General A+E Networks Europa Centrală și de Est.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în anul 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.
Valoarea istorică a filmului este îmbogățită cu înregistrări din arhiva de familie filmate chiar de Regele Mihai, documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și cu relatările istoricilor occidentali și români, printre care profesorul Dennis Deletant, cel mai important autor și istoric occidental specializat în istoria României, profesor emerit al University College London, și Dr. Matei Cazacu, autor al mai multor cărți de istorie românească și istoric la Centre National de la Recherche Scientifique în Paris.

Diana Mandache, în prezent cel mai prolific biograf al Familiei Regale a României, și-a adus contribuția din punct de vedere editorial și al cercetării. Filmul o include și pe jurnalista și autoarea britanică Tessa Dunlop.

Filmul „Regele Mihai: Drumul către casă” este o producție independentă a Chainsaw Film Productions. Echipa de producție a documentarului este formată din John M. Florescu - producător executiv, Trevor Poots - producător/scenarist, Viorel Chesaru - producător senior, Mircea Lăcătuș - producător arhive/editor, Dan Drăghicescu - producător asociat, profesorul Matei Cazacu - consilier istoric senior și Laura Beldiman - cercetător/asistent editorial.

Trailerul oficial al documentarului poate fi urmărit pe YouTube la adresa:
https://youtu.be/yWDBPnBcGYQ.

Regele Mihai, cea mai influentă personalitate istorică din ultimii 100 de ani ai României

Alegerea unui documentar despre viața Regelui Mihai al României nu este întâmplătoare. Un studiu realizat pentru HISTORY Channel în 2018 l-a evidențiat pe Regele Mihai ca personalitatea cu cel mai mare impact pozitiv asupra vieții românilor din ultimii 100 de ani, după cum indică 41,7% dintre români.

Un procent similar indică faptul că perioada interbelică (1918-1938) a fost cea mai benefică pentru România. Studiul a fost realizat de iSense Solutions pentru HISTORY Channel, pe un eșantion reprezentativ de 1.051 de respondenți din mediul urban, cu vârste cuprinse între 16-65 de ani.

Documentarul marchează aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai, premiera având loc cu o zi înainte de data de naștere, dorind să ofere un portret complet și să aducă un omagiu ultimului rege al României.

HISTORY Channel, 13 ani în România

HISTORY Channel marchează în 2021 13 ani de la lansarea feed-ului românesc localizat, la 1 octombrie 2008. HISTORY Channel a intrat până în prezent în casele a nouă milioane de telespectatori din România, păstrându-se pentru al nouălea an consecutiv pe poziția de lider în rândul televiziunilor de documentare, cu o cotă de piață de 0,91% (urban, 18 – 49 ani) și un timp mediu de vizionare de 51 minute zilnic, potrivit măsurătorilor ARMA/Kantar.

În 13 ani, HISTORY Channel a adus publicului român o grilă de programe originală, incluzând seriale celebre precum „VIKINGII”, „Așii Amanetului”, „Pe urmele antichităților”, „Blestemul Insulei Oak”, „Arme Născute din Foc” și „Singuri”, dar și mai recentele „Top Gear”, „Inexplicabil cu William Shatner” și „Cele mai mari mistere ale istoriei” cu Laurence Fishburne.

A+E Networks® UK este o asociere de tip joint venture între companiile media Hearst și Sky. Portofoliul companiei include televiziuni factuale și de divertisment de înaltă calitate precum HISTORY® Channel, Lifetime®, Crime+Investigation®, HISTORY2® și BLAZE. A+E Networks® UK a fost lansat în noiembrie 1995 și operează în prezent 18 televiziuni transmise în 57 de milioane de locuințe din peste 100 de țări, din Regatul Unit, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală și de Est, Africa și Orientul Mijlociu.

HISTORY Channel® s-a lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de țări, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® este principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=19529

#76
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

Recomandările HISTORY din octombrie: sezon nou din „Arme născute din foc” și momente best-of din „Extratereștri antici”


Ce vedem la HISTORY în octombrie? Postul aduce un nou sezon al producției „Arme născute din foc”. Vor fi, de asemenea, și multe momente best-of din cele 13 sezoane ale seriei „Extratereștri Antici”.

Tot în octombrie va începe și al doilea sezon al seriei de investigații „Cum explici asta?”.

Paginadeseriale.ro vă prezintă recomandările din octombrie la HISTORY:

Arme născute din foc | Sezonul 8 – Episoade noi – Din 4 octombrie, lunea, de la ora 20:00

În sezonul 8 al seriei forja se încinge cu noi și inedite provocări, care vor ridica standardele mai sus ca oricând pe măsură ce armurierii cei mai buni din Statele Unite se întrec să făurească arme de colecție.

În fiecare episod al competiției, patru noi concurenți se luptă pentru a dovedi că pot construi arme cu propriile mâini, mai bine decât oricine altcineva.

Participanții au de trecut o serie de provocări eliminatorii, folosind doar uneltele puse la dispoziție de organizatori. Fiecare provocare constă în crearea unei componente din arma finală.

Aceștia vor recrea câteva dintre cele mai impresionante arme din istorie, printre care macetele amazoanelor, lamele japoneze San Mai sau lopețile utilizate de forțele speciale rusești Spetsnaz.

Acestea trebuie apoi să facă față evaluării stricte și testelor dure impuse de experții noștri, printre care se numără J. Neilson, Doug Marcaida și David Baker. Doar doi concurenți vor merge în runda finală, unde vor concura pentru a crea o armă legendară și pentru a câștiga titlul suprem de campion „Arme Născute din Foc”.

Extratereștri Antici – Top 10 – Din 26 octombrie | Marțea, ora 22:00

„Extratereștri Antici – Top 10” prezintă cele mai importante momente din cele 13 sezoane ale seriei „Extratereștri Antici”, făcând clasamentul celor mai misterioase situri și artefacte de pe planetă, precum și o trecere în revistă a mușamalizărilor și întâlnirilor cu extratereștri.

Cum explici asta? – Din 27 octombrie | Miercurea, ora 21:00

Seria investigativă revine la HISTORY Channel pentru un nou sezon în care sunt analizate dovezi despre cele mai misterioase fenomene și creaturi inexplicabile.

Bigfoot, OZN-uri, sunete apocaliptice, mutanți din adâncuri, conspirații. Dovezile sunt pretutindeni, dar veridicitatea lor este de multe ori una dubioasă.

Gazda emisiunii este jurnalistul veteran Tony Harris.

Sursa: https://tinyurl.com/36cy2czw

#77
TheSignMetro64

TheSignMetro64

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 07.09.2018
CENTENAR REGELE MIHAI: [ https://i.imgur.com/jVI6WgG.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] derulează o campanie pentru studiul istoriei în 25 de licee din România

Attached File  19594.R.jpg   102.78K   5 downloads

HISTORY Channel continuă să sprijine studiul istoriei în sistemul educațional din România cu o nouă campanie de donație de cărți destinată elevilor și profesorilor din 25 de licee din 13 județe. Campania este o continuare a primei ediții din 2019, când 25 de unități școlare au beneficiat de cărți de istorie. Donația din acest an va debuta pe data de 25 octombrie și coincide cu aniversarea centenarului nașterii Regelui Mihai I.

Circa 16.000 de elevi și profesorii lor vor avea acces la câteva din cele mai noi titluri despre istoria României și a Europei, campania marcând centenarul nașterii Regelui Mihai dar și premiera noului documentar-eveniment „Regele Mihai: Drumul către casă”, de la HISTORY Channel.

Un număr de 9 din cele 26 lucrări istorice au fost scrise de femei iar alte patru abordează rolul femeilor în istoria României.

Pentru a doua ediție a campaniei, HISTORY Channel continuă colaborarea cu partenerii săi de încredere: Libris.ro - cea mai mare librărie online din România - care a susținut campania cu selecția și distribuția unora dintre cele mai interesante titluri care să stârnească interesul pentru cunoașterea istoriei, și Salvați Copiii România - membră a Salvați Copiii International, cea mai mare organizație independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor - care a sprijinit acțiunea cu localizarea unităților școlare care au cea mai mare nevoie de cărți, ținând cont și de multe cereri care au venit din partea elevilor și profesorilor în urma derulării primei campanii.

Liceele care vor beneficia de cărți sunt din județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt și Teleorman.

Lista completă a liceelor poate fi consultată online la adresa https://www.google.c...93941761987&z=6

Premiera documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă” (trailerul poate fi urmărit aici: ) are loc duminică, 24 octombrie, de la ora 21:00, pe HISTORY Channel.

Pe parcursul unei ore, filmul va prezenta povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial scoțând armata română din războiul împotriva Aliaților, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de la Moscova. Documentarul este transmis în reluare luni, 25 octombrie, la ora 21:00.

Pornind de la un interviu inedit cu Regele, înregistrat în 2003 și mărturii din partea celor care i-au fost alături în timpul exilului, precum și din partea membrilor familiei Regale, filmul documentar spune o poveste despre greutățile insuportabile și reîntoarcerea în patria sa.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.

„În cadrul primei donații de cărți către liceele românești am inclus un citat din istoricul român Nicolae Iorga: „Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții.” De această dată îi oferim un omagiu Regelui Mihai, ale cărui acțiuni au avut un impact nu doar asupra istoriei României dar și a Europei, acțiuni care ar trebui păstrate în memorie și celebrate. În faimosul său discurs din Parlamentul României de acum 10 ani, Regele spunea că nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Sperăm că tinerii din România privesc cu îndrăzneală spre viitor în timp ce țin vie amintirea căii croite de către bravii lor predecesori, ca Regele Mihai”, a declarat Izabela Wiley, SVP, general manager pentru A+E Networks în Europa Centrală și de Est.

„Facilitarea accesului la o educație de calitate este una din marile priorități ale Organizației Salvați Copiii. În condițiile în care resursele alocate educației de autoritățile publice sunt total insuficiente, este esențial ca, alături de partenerii noștri, să venim în sprijinul școlilor și al elevilor, ajutându-i să aibă acces la resursele necesare pentru o educație de calitate și contribuind astfel la formarea unei generații care își cunoaște trecutul și este pregătită să-și construiască viitorul”, a transmis Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

„Misiunea Libris este aceea de a susține educația în toate formele sale, iar orice oportunitate de a lua parte în cadrul acțiunilor menite să dezvolte oameni «mari» este o adevărată bucurie pentru noi. În cei 30 de ani în care ne-am dedicat în totalitate cărților am învățat că istoria este un pilon în dezvoltarea noastră, iar acest parteneriat vine ca o completare perfectă a ceea ce considerăm parte a responsabilității colective de a menține vii acțiunile celor care au clădit lumea în care trăim și de care ne bucurăm zilnic. Astfel, mulțumim HISTORY Channel pentru șansa oferită de a fi încă o dată parteneri! Împreună aducem cărțile în școli și în bibliotecile celor care vor face istorie pentru mica lor lume”, a spus Laura Țeposu, fondator și director dezvoltare Libris.

Donațiile vor fi făcute spre bibliotecile unităților școlare și se axează în mare parte pe volume auxiliare studiului istoriei secolului XX, dar și istoria contemporană a românilor. Profilul cărților este de istorie românească și europeană, concentrându-se pe influența istorică a Regelui Mihai și a Familiei Regale din România în istoria recentă a țării.

Fiecare liceu va primi un set de volume reprezentative de opere istorice semnate de istorici de renume din România și străinătate. Pentru a susține diversitatea vocilor în cercetarea istorică, 9 din cele 26 lucrări istorice sunt scrise de femei iar alte 4 abordează rolul femeilor în istoria României. Printre autoare se numără Ruxandra Cesereanu, Diana Mandache, Tatiana Niculescu și Mihaela Simina.

Televiziunea HISTORY Channel® s-a lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de țări, în 37 de limbi. HISTORY Channel® este principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

Fondată în anul 2009, Libris este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. În 12 ani de la înființare, librăria online Libris.ro a expediat 14 milioane de cărți către 2 milioane de români din întreaga lume. Peste 250.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme și cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizației Salvați Copiii în proiectul de reducere a mortalității infantile din România. Astfel, prin intermediul cititorilor care au donat pe site-ul Libris.ro, s-au strâns peste 532.343 euro, sumă folosită pentru dotarea cu echipamente a 15 unități medicale din România, precum și pentru dotarea bibliotecilor școlare din România, prin proiectul CarteTeca.

Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself - Oferă-ți timp pentru lectură, proiect prin care își propune să prezinte lectura din perspectiva unei activități care înseamnă respect față de sine, preocupare pentru autocunoaștere și dezvoltare.

Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care promovează din 1990 drepturile copilului în România, in acord cu Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membră a Salvați Copiii International, cea mai mare organizație independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări.

Lista liceelor beneficiare

Județ
Localitate
Unitate de învățământ

Alba
Blaj
Colegiul National ,,I. M. Clain” Blaj

Argeș
Câmpulung
Colegiul Național Pedagogic „Carol I”

Argeș
Câmpulung
Liceul Teoretic „Dan Barbilian”

Bacău
Moinești
Liceul Teoretic „Spiru Haret”

Bistrița Năsăud
Bistrița
Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

Brașov
Făgăraș
Colegiul Aurel Vijoli

Constanța
Constanța
Liceul Energetic Constanța

Constanța
Medgidia
Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”

Constanța
Negru Vodă
Liceul Teoretic Negru Vodă

Constanța
Mangalia
Liceul Teoretic „Callatis”

Dâmbovița
Găești
Colegiul National „Vladimir Streinu”

Dâmbovița
Găești
Liceul Tehnologic „Iordache Golescu”

Dâmbovița
Târgoviște
Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”

Dâmbovița
Târgoviște
Colegiul National „Ienăchiță Văcărescu”

Dâmbovița
Voinești
Liceul Tehnologic Voinești

Iași
Pașcani
Liceul Teoretic „Miron Costin”

Iași
Hârlău
Colegiul Național „Ștefan cel Mare”

Iași
Iași
Liceul Teoretic „Miron Costin”

Ialomița
Țăndărei
Liceul Teoretic „Paul Georgescu”

Mehedinți
Cujmir
Liceul Teoretic Cujmir

Mehedinți
Drobeta Turnu-Severin
Colegiul Național Economic „Theodor Costescu”

Neamț
Piatra-Neamț
Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”

Olt
Corabia
Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”

Teleorman
Videle
Liceul Teoretic Videle

Teleorman
Zimnicea
Liceul Teoretic Zimnicea

Lista cărților de istorie

1. 1000 de întrebări si răspunsuri. Al doilea război mondial - Kieran Whitworth
2. Berlin - Căderea 1945 - Antony Beevor
3. Castelul Bran. Romantism si regalitate - Diana Mandache
4. Cea mai mare zi din istorie - Nicholas Best
5. Făuritorii păcii - Margaret MacMillan
6. Femei de seamă din România. De ieri și de azi - George Marcu
7. Femeile in istoria neamului nostru - Nicolae Iorga
8. Fugarii. Evadări din închisori si lagăre in secolul XX - Ruxandra Cesereanu
9. Întoarcerea Regelui Mihai - Danielle Maillefer
10. Istoria ilustrata a fascismului
11. Istoria Monarhiei din România - Nicolae Dita, Doru Dumitrescu, Mihai Manea
12. Jurnalul Annei Frank - Anne Frank
13. Mari bătălii. Al doilea război mondial
14. Maria, o regină in război - Ion Bulei
15. Mihai I, ultimul rege al romanilor - Tatiana Niculescu
16. Monștri. Cele mai malefice personalități istorice, de la Nero la Osama bin Laden - Simon Sebag Montefiore
17. Istorie ilustrată a romanilor - Ion Bulei
18. Scurta istorie ilustrată a românilor - Neagu Djuvara
19. Omul în căutarea sensului vieții - Viktor E. Frankl
20. Poveștile Peleșului Ed.2 - Carmen Sylva
21. Regele Carol I al României - Paul Lindenberg
22. Regele, comuniștii si Coroana - Alexandru Muraru, Andrei Muraru
23. Regina Maria - Ion Bulei
24. Regina Maria, ultima dorință - Tatiana Niculescu
25. Regina Maria. Flori de portocal - Mihaela Simina
26. România 1866-1947 - Keith Hitchins
27. Sceptrul si sângele - Jean des Cars
28. Suveranii României. Monarhia, o soluție? - Lucian Boia
29. Ultimele convorbiri cu regele Mihai I - Bogdan Șerban-Iancu
30. Ultimul rege al României mari: Carol al II-lea - Ion Bulei
31. Umbre peste Europa. Democrație și totalitarism în secolul XX - Mark Mazower

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=19594

#78
TheSignMetro64

TheSignMetro64

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 07.09.2018
AUDIENȚE: „Regele Mihai: Drumul către casă” a avut cel mai bun rezultat pentru premiera unei producții individuale la [ https://i.imgur.com/jVI6WgG.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached File  19606.R.jpg   58.45K   0 downloads

Premiera documentarului TV „Regele Mihai: Drumul către casă” a adus cel mai bun rezultat de audiență zilnică pentru HISTORY Channel. Principala televiziune portofoliul A+E Networks a înregistrat o audiență medie record de 69.000 de telespectatori pe segmentul național 4+, filmul documentar fiind urmărit duminică de un total de 139.000 de telespectatori, potrivit măsurătorilor ARMA/Kantar.

„Suntem foarte bucuroși să vedem apetitul din ce în ce mai mare al publicului român pentru emisiuni cu caracter istoric, mai ales narațiunile axate pe evenimentele și personalitățile importante din istoria românească. Aceste rezultate nu pot decât să ne stimuleze să ne implicăm în mai multe inițiative pe termen lung care ajută oamenii să-și cunoască istoria și eroii”, a declarat Izabela Wiley, SVP, general manager pentru A+E Networks în Europa Centrală și de Est.

„Regele Mihai: Drumul către casă” este un documentar ce prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

Împreună cu filmele anterioare „Războiul Regelui” (2016) și „Maria: Inima României” (2018), ambele produse de Chainsaw Film Productions, noul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” aduce în fața publicului o perioadă din istoria României din 1860 până în 2017.

„Regele Mihai: Drumul către casă” a marcat aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai și a primit reacții foarte pozitive din partea membrilor diplomației românești și străine.

„Mi-a plăcut foarte mult filmul. Cred că este important să oferim unui public modern această relatare fără menajamente despre modul în care Regele Mihai a servit întotdeauna România. Determinarea umană de care a dat dovadă în luptelor sale pentru independența României în cel puțin trei momente ale întregii sale vieți este emoționantă și puternică. Cred că este un film cu adevărat important”, a comentat Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România.

„Încă un proiect măreț! Producătorul John Florescu onorează cu strălucire memoria României și a tatălui său, istoricul și profesorul universitar Radu Florescu”, a adăugat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO.

Programul beneficiază de 10 difuzări în România până la sfârșitul anului, iar 2022 va marca și premiera internațională a documentarului.

HISTORY Channel va demara și un eveniment itinerant pentru a promova această poveste puțin cunoscută în mai multe orașe din România, alături de documentarul „Maria – Inima României”, pentru a marca o altă aniversară istorică, centenarul încoronării Reginei Maria și a Regelui Ferdinand la Alba Iulia.

„Acest turneu educațional va fi ca o ploaie de vară după o lungă secetă, un maraton de proiecții gratuite și în aer liber a documentarelor istorice pentru publicul român. Istoria bine înțeleasă în prezent va reflecta viitorul următoarelor generații”, a adăugat Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”.

HISTORY Channel® s-a lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de țări, în 37 de limbi. HISTORY Channel® este principala televiziune din portofoliul A+E Networks. HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=19606

#79
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

Recomandările History pentru noiembrie. Serie documentară cu actorul Laurence Fishburne


Ce programe a pregătit History în luna noiembrie? Printre recomandări se numără al doilea sezon al documentarului „Cele mai mari mistere ale istoriei”, cu actorul Laurence Fishburne.

Tot în noiembrie postul a mai pregătit și alte producții: „Invențiile care au schimbat lumea” și „Greșeli la scară largă”.

Paginadeseriale.ro vă prezintă recomandările History pentru luna noiembrie:

Cele mai mari mistere ale istoriei cu Laurence Fishburne (sezonul 2) – Premiera 7 noiembrie | Duminica, ora 21:00

Actorul Laurence Fishburne revine cu un nou sezon al seriei documentare „Cele mai mari mistere ale istoriei”, la History.

Pe parcursul celor patru episoade se vor prezenta noi evenimente istorice celebre, prin dovezi, investigații și interviuri inedite.

Telespectatorii vor afla ce se află în adâncul apelor din Triunghiul Bermudelor, experții făcând noi descoperiri despre dispariția șocantă a cinci avioane și 14 militari.

De asemenea, vom investiga dacă există într-adevăr un submarin nazist încărcat cu aur, antichități și opere de artă în apropierea insulelor Turks și Caicos.
Cum a murit legenda artelor marțiale Bruce Lee? Și ce vor scoate la iveală jurnalele dispărute ale magicianului Harry Houdini?

La aceste întrebări va căuta răspunsul Laurence Fishburne, alături de experți, istorici și analiști.

Greșeli la scară largă – Premiera 8 noiembrie | Lunea, ora 22:00

Această serie trece în revistă efectele catastrofale al celor mai grave erori inginerești.

„Fiecare episod aruncă lumină asupra misterului din spatele momentelor distructive și a impactului global permanent, oferind răspunsurile adeseori șocante la întrebarea Ce s-a întâmplat?”, spun cei de la History.

Invențiile care au schimbat lumea – Premiera 22 noiembrie | Lunea, ora 21:00

Noul serial documentar dezvăluie poveștile surprinzătoare și rivalitățile din spatele inovațiilor revoluționare care au transformat Statele Unite ale Americii într-o superputere.

Nikola Tesla, William Harley, Alexander Graham Bell, Duncan Black sau Alonzo Decker se numără printre inventatorii prezentați în această serie documentară.

În total vor fi opt episoade.

Sursa: https://tinyurl.com/v68t9cds

#80
TheSignMetro64

TheSignMetro64

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 07.09.2018

Documentare despre Regina Maria și Regele Mihai din nou la [ https://i.imgur.com/jVI6WgG.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] pe 1 decembrie


Attached File  19659.R.jpg   61.67K   2 downloads

HISTORY Channel România difuzează la 1 decembrie de Ziua Națională documentarele istorice despre Regina Maria și Regele Mihai, potrivit unui comunicat care prezintă recomandările din programul lunii decembrie.

Maria – Inima României (1x60’, ora 15:15)

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919.

Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Fiul său, Carol, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Regele Mihai: Drumul către casă (1x60’, ora 16:15)

Filmul prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

„Regele Mihai: Drumul către casă” preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

Ambele filme sunt narate de aclamatul actor Marcel Iureș și sunt produse de Chainsaw Film Productions.

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=19659

Istoria în bucate
Din 3 decembrie | În fiecare vineri, sâmbătă și duminică, ora 22:00


În luna decembrie HISTORY Channel vine cu delicii de sezon. „Istoria în bucate” este o serie specială de documentare care dezvăluie gustul istoriei. Descoperiți poveștile care se ascund în spatele bucatelor de pe masa de sărbători, ascuțiți-vă cuțitele cu cei mai pricepuți măcelari și faceți o incursiune în istoria giganților industriei alimentare care au revoluționat mâncarea și au schimbat lumea.

Minuni moderne: Mâncarea (8x60’)
Din 3 decembrie | Vinerea, ora 22:00


Vreți să aflați cum sunt produse prăjiturile cu răvaș, ciocolata, brânzeturile sau înghețata? De la linii de producție uriașe din fabrici cu mașinării „coregrafiate” cu experiență care creează mii de produse pe minut, până la magazine mai mici, deținute la nivel local, care se bazează pe munca asiduă și pe cunoștințe antreprenoriale pentru a-și produce marfa, ingeniozitatea americană vine în toate dimensiunile.

În această serie originală marca HISTORY Channel care le va încânta ochii și papilele gustative tuturor gurmanzilor, expertul culinar Adam Richman străbate America în lung și în lat pentru a afla cum se fabrică mâncarea, dezvăluind procesele care stau la baza unora dintre cele mai iubite mâncăruri americane.

Războaiele Cola (1x120’)
Sâmbătă, 4 decembrie, ora 22:00


Pe parcursul a două ore, documentarul urmărește îndeaproape rivalitatea îndelungată și feroce dintre faimoasele branduri Coca-Cola și Pepsi, centrată pe dezastrul de marketing din 1985, când Coca-Cola a dezvăluit „New Coke”. Timp de aproape o sută de ani, Coca-Cola a fost liderul incontestabil al industriei globale de băuturi carbogazoase de miliarde de dolari, în timp ce Pepsi ocupa locul al doilea, atacându-și competitorul cu campanii publicitare cât se poate de inovative. Dar în 1985, într-o întorsătură mai ciudată decât ficțiunea, directorii Coca-Cola au luat o decizie atât de îndrăzneață ce i-a uimit atât pe angajații ambelor companii, cât și pe consumatori: au schimbat formula celei mai populare băuturi de pe planetă.

The Butcher: Întrecerea măcelarilor (6x60’)
Din 11 decembrie, sâmbăta, ora 22:00


De-a lungul istoriei, meseria de măcelar a fost considerată una de bază în lupta pentru supraviețuire. În civilizațiile timpurii, când erau des întâlnite situațiile de îmbolnăvire provocate de calitatea alimentației, măcelarii se asigurau că porționarea și pregătirea cărnii era realizată corect. Apoi, de-a lungul secolelor, măcelarii au devenit parte esențială din structura fiecărui oraș din America.

Serialul „The Butcher: Întrecerea măcelarilor” prezintă o întrecere a celor mai buni maeștri ai artei măcelăriei, 4 profesioniști care își aduc cuțitele ascuțite și aptitudinile într-o competiție inedită, cu o miză care crește de la etapă la etapă. În fiecare episod al serialului, măcelarii sunt supuși unor provocări care îi motivează să își dezvăluie toate aptitudinile, strategiile și tehnicile de tăiere a cărnii.

Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea - Episoade noi (11x60’)
Din 5 decembrie, Duminica, ora 22:00


Serialul documentar „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” surprinde poveștile unor branduri vizionare, care au transformat complet sectorul alimentar american. Acestea au contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluționare.

După Războiul Civil a avut loc o revoluție condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forțat limitele inventivității și au fondat afaceri care au schimbat această industrie. Pe măsură ce o nouă eră consumeristă se întrezărea, acești antreprenori și-au asumat riscuri și au lansat business-uri care au implicat tehnologii inovatoare pentru acea perioadă, redefinind sectorul alimentar, dar mai mult decât atât, obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluția acestor magnați din sectorul alimentar, rivalitățile dintre aceștia, dar și modul în care au salvat economia americană. Nume precum Will Kellogg, Henry Heinz, Milton S. Hershey, frații McDonald sau frații Mars au ajuns să construiască imperii in domeniu, au ajutat la câștigarea Războaielor Mondiale și au schimbat peisajul american pentru totdeauna.

Orașe subterane (8x60’)
Din 8 decembrie, Miercurea, ora 22:00


Attached File  YEG7Uxkw.jpeg   235.54K   2 downloads

Chiar sub picioarele noastre există orașe ascunse în negura timpului cu indicii care ar putea rescrie istoria. În „Orașe subterane”, prezentatorul de televiziune Don Wildman călătorește în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei, folosind tehnologia de ultimă oră pentru a explora misterele îngropate adânc în subteran.

De-a lungul celor 8 episoade, Don va călca pe urmele vânătorilor de comori în căutarea unei o colonii aztece, va călători în Croația pentru a afla povestea puțin cunoscută a unei regine-pirat care și-a condus regatul dintr-o peșteră noroioasă. De asemenea, vom explora tunelurile subterane din Los Angeles care pot oferi indicii pentru rezolvarea unora dintre cele mai infame crime din istoria Americii.

Despre HISTORY Channel®
HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

History Channel® s-a lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, în 37 de limbi. The History Channel® este principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® se distribuie în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, UPC Vodafone, Akta-DCS, Orange TV.

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=19659

Edited by TheSignMetro64, 18 November 2021 - 22:40.


#81
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

O iarnă plină de mistere, din ianuarie 2022 la HISTORY Channel


HISTORY Channel transmite începând din 11 ianuarie, în fiecare marți și miercuri, de la ora 21:00, mai multe seriale documentare, reunite sub numele de „Iarna Misterelor”, care explorează poveștile, evenimentele, legendele și miturile care au fascinat și intrigat omenirea de-a lungul timpului. Totodată, pe 11 ianuarie, de la ora 22:00, va avea loc premiera celui de-al nouălea sezon din serialul „Blestemul Insulei Oak”, Rick, Marty și echipa întorcându-se pe insula Oak cu și mai multă determinare, resurse și tehnologie în încercarea lor de a rezolva misterul comorii vechi de 226 de ani. Printre noutățile seriei de programe „Iarna Misterelor” se numără un nou sezon al emisiunii investigative „Cum explici asta?” cu jurnalistul Tony Harris (premiera 5 ianuarie, ora 21:00), precum și noul serial documentar „OZN: Conspirație sau adevăr?” care îi are ca gazde pe actorul englez Craig Charles și pe astrofizicianul Sarah Cruddas (premiera 18 ianuarie, ora 23:00), anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România.

Iarna Misterelor

Din 11 ianuarie | Marțea și Miercurea, ora 21:00

Marile mistere ale lumii așteaptă să fie dezlegate. De la secretele antice ale primei mari civilizații și poveștile aventuroase de pionierat ale omenirii, până la relatările moderne și tulburătoare despre decădere și dezastre, există câteva mistere mari care ne-au nedumerit timp de secole.

Oare forme de viață inteligentă din spațiul cosmic au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Ne vizitează în continuare? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în seria cult „Extratereștri Antici”; pătrundeți în lumea celor mai fascinante, ciudate și inexplicabile mistere din lume cu William Shatner în „Inexplicabil”; căutați indiciile lăsate în urmă de cavalerii templieri și azteci pentru a redescoperi „Orașe Subterane” și alăturați-vă celei mai mari vânători de comori cu un nou sezon din „Blestemul Insulei Oak”.

Cum explici asta? | Sezonul 2

Din 5 ianuarie | Miercurea, ora 21:00

Seria investigativă revine la HISTORY Channel pentru un nou sezon în care sunt analizate dovezi despre cele mai misterioase fenomene și creaturi inexplicabile. Bigfoot, OZN-uri, sunete apocaliptice, mutanți din adâncuri, conspirații. Dovezile sunt pretutindeni, dar veridicitatea lor este de multe ori una dubioasă.

Alături de gazda emisiunii, jurnalistul veteran Tony Harris, pornim în căutarea răspunsurilor, nu luăm nimic de-a gata și examinăm cu atenție fiecare detaliu. Căutăm sursa, de multe ori anonimă, a acestor înregistrărilor, demascăm falsurile și scoate în evidență dovezile credibile.

Blestemul Insulei Oak Sezonul 9

Din 11 ianuarie | Marțea ora 22:00

Rick, Marty și echipa se întorc pe insula Oak pentru cel mai mare sezon de până acum aducând cu ei mai multă determinare, resurse și tehnologie decât oricând în încercarea lor de a rezolva misterul comorii vechi de 226 de ani. Testele seismice efectuate la sfârșitul sezonului trecut au scos la iveală o posibilă navă scufundată și îngropată într-o mlaștină de formă triunghiulară.

Echipa va folosi foraje la mare adâncime, scufundări strategice și o săpătură istorică pentru a descoperi misterioasa comoară din adâncuri. După ce au dat încheiat un parteneriat cu unul din coproprietarii insulei, Tom Nolan (fiul răposatului vânător de comori Fred Nolan) Rick, Marty și Craig Tester obțin acces la noi zone private ale insulei, aducându-le speranța că vor descoperi posibila comoară.

Legenda comorii ascunse pe insula Oak pornește în jurul anului 1700, când au fost observate lumini în mijlocul nopții, iar cei trimiși să investigheze pe insulă nu s-au mai întors. Mai apoi, câțiva copii plecați acolo cu barca au găsit o groapă ciudată pe insulă. Descoperirea lor a dat naștere unei vânători care continuă și astăzi și în care au fost implicați inclusiv președintele american Franklin D. Roosevelt și actorul John Wayne.

În ultimele două secole, comoara ascunsă pe insula Oak a pus pe jar imaginația multor aventurieri care au cheltuit sume uriașe pentru a o descoperi, iar alți șase oameni și-au pierdut viața în încercarea de a-i da de urmă. După 226 de ani, misterul insulei Oak este pe cale de a fi elucidat.

OZN: Conspirație sau adevăr?

Premiera 18 ianuarie | Marțea, ora 23:00

În această nouă serie, actorul englez Craig Charles (cunoscut pentru rolurile sale din Red Dwarf / Piticul roșu, Ripley’s Believe It or Not / Incredibil, dar adevărat, Doctors / Doctorii, Takeshi’s Castle / Războinicii luminii) și astrofizicianul Sarah Cruddas examinează dovezile unora dintre cele mai uimitoare întâlniri cu OZN-uri, încercând să separe adevărul de ficțiune cu ajutorul științei.

Fiecare episod îi regăsește pe Craig și Sarah în „centrul lor de investigații” unde analizează incidente OZN care au ținut capul de afiș al presei, pun sub lupă dovezile existente și determină dacă există o explicație științifică pentru acesta sau dacă realmente este vorba de un fenomen extraterestru.

Asemănător lui Mulder și Scully din „Dosarele X”, Craig și Sarah investighează cazuri notorii printre care înregistrarea făcută publică de Pentagon cu un fenomen OZN filmat pe coasta Californiei în anul 2004 și incidentul OZN din Pădurea Rendlesham din 1980, cunoscut ca „Roswell-ul britanic”, în care membri ai Forțelor Aeriene americane, găzduiți într-o bază militară britanică spun că au văzut o presupusă navă extraterestră aterizând. De asemenea, aceștia vor analiza cazul luminilor de la Phoenix și cazul polițistului Alan Godfrey.

Gazdele serialului consultă documente istorice și stau de vorbă cu ufologi de renume, martori oculari și foști militari care rup tăcerea despre programele secrete ale guvernelor pentru cercetarea îndeaproape a OZN-urilor, înainte de a răspunde la marea întrebare: suntem realmente singuri în univers?

Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

History Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. The History Channel® reprezintă principalul canal din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, UPC Vodafone, Akta-DCS, Orange TV.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.

Sursa: https://www.hdsateli...nnel-sezon.html

#82
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

Premierele lunii februarie la History Channel


History difuzează în februarie noi episoade despre posibilele vizite ale extratereștrilor pe pământ în seria cult „Extratereștri Antici” cu Giorgio Tsoukalos, și cele mai impresionante arme din istorie - de la securi vikinge la katane și pumnale indiene - în „Arme Născute din Foc”, dar și noi licitații de depozite nerevendicate în „Războiul Depozitelor”.

Extratereștri Antici – Sezonul 13 debutează cu episoade noi din 2 februarie, în fiecare miercuri de la ora 22:00.

Oare ființe inteligente din spațiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la aparițiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculațiilor, mărturiilor și teoriilor care înconjoară această controversă perenă.

Este zborul în spațiu doar întoarcerea la adevăratele origini? Ce au în comun mai multe situri antice și creierul uman? Ce mistere ascunde în continuare statul sud american Peru, faimos pentru ruinele sale megalitice, geoglife colosale și civilizația incașă? La aceste întrebări și nu numai, teoreticienii astronauților antici vor căuta răspunsuri.

Arme născute din foc - Sezonul 8 are un total de 17 episoade noi a câte 60 de minute și începe din 21 februarie, în timpul săptămânii, de la ora 20:00.

Forja se încinge cu noi și inedite provocări, care vor ridica standardele mai sus ca oricând pe măsură ce armurierii cei mai buni din Statele Unite se întrec să făurească arme de colecție.

În fiecare episod al competiției „Arme născute din foc”, patru noi concurenți se luptă pentru a dovedi că pot construi arme cu propriile mâini, mai bine decât oricine altcineva. Participanții au de trecut o serie de provocări eliminatorii, folosind doar uneltele puse la dispoziție de organizatori.

Fiecare provocare constă în crearea unei componente din arma finală. Aceștia vor recrea câteva dintre cele mai impresionante arme din istorie, printre care Ulu - cuțitul inuiților, o ghiulea uriașă din Războiul Civil și arme letale folosite de pușcașii marini din Filipine - săbiile Ginunting.

Acestea trebuie apoi să facă față evaluării stricte și testelor dure impuse de experții noștri, printre care se numără J. Neilson, Doug Marcaida și David Baker. Doar doi concurenți vor merge în runda finală, unde vor concura pentru a crea o armă legendară și pentru a câștiga titlul suprem de campion „Arme Născute din Foc”.

Războiul Depozitelor - Sezonul 13 are 10 episoade noi de câte 30 de minute și începe din 27 februarie cu difuzare duminica, de la ora 13:00 și 13:25.

„Războiul Depozitelor” este un reality show în cadrul căruia cumpărători profesioniști se întrec pentru bani mulți și făcuți repede. În această adevărată vânătoare de comori ofertanții caută prin proprietăți nerevendicate și nu se tem să facă zgomot de a crea drame pentru a-și atinge obiectivele. Licitează de la tineri de 20 de ani dornici de aventură până la echipe soț-soție care vor să facă bani mulți și repede.

Fiecare episod îi poartă pe ofertanți către depozite ale căror proprietari au întârziat plățile sau care au fost abandonate sau uitate. Odată ajunși aceștia așteaptă nerăbdători să descopere potențiala mină de aur. Este un moment tensionat pentru că ofertanții au oportunitatea de a afla care este concurența.
Proprietarul spațiului unde se află containerul îi taie lacătul și ridică ușa pentru prima oară, permițându-le ofertanților să arunce o privire înăuntru, doar cu ajutorul unei lanterne. Această privire este singura lor oportunitate de a evalua dacă depozitul conține zdrențe sau comori, apoi ofertanții trebuie să hotărască dacă depozitul merită… și câți bani merită.

History Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® este principala televiziune din portofoliul A+E Networks. Televiziunea lineară HISTORY Channel® este distribuită în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, Orange TV, UPC Vodafone.

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=19812

#83
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

HISTORY Channel transmite, în exclusivitate, serialul documentar „Mari Evadări cu Morgan Freeman”


Morgan Freeman pășește în spatele gratiilor și aduce la viață cele mai incredibile evadări din închisoare din istorie într-o nouă serie în opt episoade, Mari Evadări cu Morgan Freeman, în exclusivitate la HISTORY Channel, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

În premieră pentru HISTORY Channel, laureatul premiului Oscar, Morgan Freeman, dezvăluie pas cu pas cum au fost posibile evadări celebre. Pe Morgan îl recomandă experiența din filmul “Shawshank Redemption” / „Închisoarea îngerilor” (1994), în care narează cu vocea sa inconfundabilă evadarea îndrăzneață din închisoare.

„Mari Evadări cu Morgan Freeman” explorează în detaliu opt evadări notorii din probabil cele mai dure închisori din istorie, printre care o evadare din Alcatraz ce sfidează moartea, o evadare spectaculoasă din închisoarea Dannemora, dar și povestea unor personaje celebre ca narcotraficantul El Chapo sau a celor șase prizonieri care și-au săpat calea spre libertate din închisoarea de maximă securitate din Pittsburg.

Printre povestirile aduse în prim plan de serialul documentar se mai numără evadarea din al Doilea Război Mondial din Stalag Luft III, unul din cele mai bine păzite lagăre de prizonieri din Germania, poveste ce stă la baza celebrului film „Marea evadare” din 1963. Morgan Freeman va vorbi pe larg și despre cea mai mare evadare din Marea Britanie, realizată de membri ai Armatei Republicane Irlandeze (IRA) care au reușit să scape din închisoarea din Belfast cunoscută ca „Labirintul” sau povestea maestrului în evadări James Earl Ray, condamnat pentru asasinarea lui Martin Luther King Jr.

În fiecare episod, Freeman explorează determinarea condamnaților care au reușit inimaginabilul, urmărind evadările notorii de la plan la execuție, cu mărturii directe de la rude ale deținuților, membri ai poliției sau colegi de celulă.

„Întrebarea care mă fascinează este «Cum reușesc ei să evadeze»? Trebuie să aflu cum au făcut-o. Cred că ține de natura umană. Ne încuiați, vom încerca să evadăm”, a declarat Morgan Freeman despre serial.

Noul serial documentar „Mari Evadări cu Morgan Freeman” va avea premiera în România pe HISTORY  Channel, luni, 7 martie, de la ora 21:00.

Informații despre program (ordinea corectă la momentul redactării):
  
Episodul 1: Alcatraz (luni, 7 martie, de la 21:00)

În 1962, patru bărbați conspiră pentru a evada din cea mai notorie închisoare din istoria Americii, Alcatraz. Înconjurat de ape reci ca gheața și curenți care pun viața în pericol, penitenciarul Alcatraz este pionier în rândul închisorilor de maximă securitate, renumit pentru criminalii faimoși închiși aici, printre care gangsterii americani Al Capone și ‘Machine Gun’ Kelly. Cu toate acestea, povestea unor escroci mărunți, Allen West, Frank Morris, John Anglin și a fratelui său mai mic Clarence Anglin, a fost cea care a captat o atenție deosebită, inspirând emblematicul film „Evadare din Alcatraz” cu Clint Eastwood în rolul principal. În acest episod, Morgan Freeman aprofundează modul în care cei patru bărbați au scăpat din una dintre cele mai dure închisori din lume. Ce s-a întâmplat cu ei când au părăsit insula rămâne un mister până în ziua de azi.

Episodul 2: Evadare din North County (luni, 14 martie, de la ora 21:00)
În acest episod, Morgan Freeman examinează inimaginabila evadare a doi deținuți, Richard Matt și David Sweat, poveste ce a inspirat serialul de televiziune „Evadare din Dannemora” cu Benicio del Torro. Condamnați la închisoare pe viață în închisoarea „Dannemora” din New York, doi bărbați au folosit trucuri de inginerie și manipulare psihologică pentru a scăpa din fortăreață. Cu ajutorul unui angajat din închisoare, Joyce Mitchell, care i-ar fi furnizat lui Matt unelte pentru evadarea lor, cei doi au reușit să scape. A urmat o urmărire de trei săptămâni, în urma căruia Matt a fost împușcat, iar Sweat a fost reîncarcerat.

Episodul 3: El Chapo (luni, 21 martie, de la ora 21:00)
Joaquin Guzman, cunoscut sub numele de El Chapo, este unul dintre cei mai notorii lorzi ai unui cartel de droguri din istoria modernă, personajul pe care se bazează popularul serial de televiziune „El Chapo”. El a condus cartelul Sinaloa și a fost unul dintre cei mai temuți criminali. În 2001, după ce a fost închis timp de opt ani pentru trafic de droguri și alte infracțiuni, El Chapo reușește prima sa evadare îndrăzneață din închisoarea maximă siguranță din Jalisco.
Recapturat câțiva ani mai târziu, a doua evadare a lui El Chapo i-a adus notorietate. A fost apoi reținut și transferat la închisoarea de maximă securitate din Colorado, unde este închis până în prezent.

Episodul 4: Cucerirea Zidului (luni, 28 martie, de la 21:00)
În 1997, șase bărbați cunoscuți sub numele de „Pittsburgh Six” au reușit să scape din Penitenciarul de Stat din Pittsburgh, o închisoare de maximă siguranță. Acest episod prezintă povestea captivantă a modului în care cei șase fugari, conduși de renumitul jefuitor de bănci Nuno Pontes, și-au croit drumul spre libertate sub zidul masiv al închisorii. Au reușit să ajungă până în Texas înainte de a fi prinși și reîncarcerați.

Episodul 5: Scăpând din mâinile lui Hitler (luni, 4 aprilie, de la 21:00)
Liderul unui escadron britanic, Roger Bushell (din cadrul Royal Air Force) a pus la cale una dintre cele mai ample acțiuni de evadare în masă a deținuților dintr-un lagăr de război nazist. Considerată impenetrabilă, această închisoare era cu totul specială, aici fiind încarcerați deținuții care au evadat din alte închisori. Cu  două linii de garduri de sârmă ghimpată, spioni germani mișunând la fiecare colț și celule amplasate pe platforme pentru a depista orice tentativă de săpare a vreunui tunel, Bushell avea planul ambițios de a evada cu peste 200 de oameni, în speranța de a perturba forțele germane de pe front. Aproape toți au fost prinși și cincizeci au fost executați, dar trei și-au croit drumul spre libertate.

Episodul 6: Evadare din Belfast (luni, 11 aprilie, de la 21:00)
În vremuri de conflict intens, „Labirintul”, o închisoare din Irlanda de Nord, ținea închiși membri ai Armatei Republicane Irlandeze (IRA) implicați în asasinate în masă în perioada “The Troubles” din perioada 1968-1998. În acest episod, Morgan Freeman spune povestea uneia dintre cele mai mari evadări din istoria britanică. Patruzeci de prizonieri au încercat inimaginabilul și au scăpat de închisoarea cu niveluri multiple de securitate ascunzându-se într-un camion de alimente. Mulți au fost prinși imediat, câțiva au fost capturați ani mai târziu, dar alții nu au mai fost văzuți niciodată.

Episodul 7: Evadare din Elmira (luni, 18 aprilie, ora 21:00)
Doi criminali disperați au făcut o evadare îndrăzneață pe acoperiș din închisoarea de stat Elmira, înaltă de 12 metri. Colegii de celulă Timothy Vail și Timothy Morgan au orchestrat un plan viclean de a fugi din închisoarea de maximă securitate din New York, în 2003. Folosind unelte sustrase din magazinul de tâmplărie al închisorii, Vail și Morgan au petrecut luni de zile săpând un tunel prin tavanul celulei lor pentru a ajunge la acoperiș și peste perete.

Episodul 8: Zborul asasinului (luni, 2 mai, ora 21:00)
Morgan Freeman vizitează Penitenciarul de Stat Brushy Mountain din Tennessee, care adăpostea infamul asasin al lui Martin Luther King Jr, James Earl Ray. Ray a fost un adevărat maestru în evadări, iar închisoarea din Tennessee era locul în care și-a dus la împlinire cel mai îndrăzneț plan; manufacturând o scară din conducte de instalații sanitare, Ray și alți șase condamnați au scăpat trecând peste zidul închisorii. Trei zile mai târziu, după o adevărată vânătoare, criminalul a fost prins, iar pedeapsa sa a fost majorată la 100 de ani de închisoare.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vVTmEO0OfqM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Despre HISTORY Channel
HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, Orange TV, UPC Vodafone.

Sursa:https://www.hdsateli...ansmite-in.html

#84
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

Recomandările lunii martie la History Channel


În luna martie, la televiziunea HISTORY Channel lăsați-vă purtați de lumea plina de culoare a afacerilor de amanet cu un nou sezon din „Așii Amanetului”, aflați cum au avut loc evadări notorii din cele mai dure închisori din istorie în „Mari Evadări cu Morgan Freeman”, explorați proiecte inedite de inginerie abandonate din întreaga lume într-un nou sezon „Construcții fantomă” și aflați cum au dispărut civilizații extraordinare în „Blestemul Străbunilor”. Mai multe informații găsiți în comunicatul de presă de mai jos, remis de HISTORY Channel către HD Satelit România.

Așii Amanetului - Sezonul 23

Din 27 februarie | Duminica, ora 12:00

Așii Amanetului se întorc! Cu mult înainte de bănci și bancomate, au existat magazinele de amanet. Amanetul a fost prima formă a creditului de nevoi personale din Statele Unite până în anii ‘50, iar în zilele noastre, aceste magazine de amanet încă ajută oamenii să se întâlnească.

„Așii Amanetului” vă vor purta în lumea plina de culoare a afacerilor de amanet. La magazinul Gold & Silver Pawn Shop de la marginea orașului Las Vegas, trei generații ale familiei Harrison conduc la comun afacerea.

Cele 13 noi episoade vor aduce în prim-plan descoperiri ale unor articole cu valoare istorică, dar și momente autentice din viața celor trei bărbați supranumiți „Așii Amanetului”, respectiv tatăl Rick, fiul Corey și prietenul din copilărie Chumlee, care conduc împreună magazinul de amanet Gold & Silver, de la marginea orașului Las Vegas.

Astfel, cei trei își vor folosi abilitățile dobândite în ani de experiență pentru a evalua valoarea articolelor, de la falsuri până obiecte veritabile.

Mari Evadări cu Morgan Freeman

Din 7 martie | Lunea, ora 21:00

Morgan Freeman pășește în spatele gratiilor și aduce la viață cele mai incredibile evadări din închisoare din istorie într-o nouă serie în opt episoade, Mari Evadări cu Morgan Freeman, în exclusivitate la HISTORY Channel.

În premieră pentru HISTORY Channel, laureatul premiului Oscar, Morgan Freeman, dezvăluie pas cu pas cum au fost posibile evadări celebre. Pe Morgan îl recomandă experiența din filmul “Shawshank Redemption” / „Închisoarea îngerilor” (1994), în care narează cu vocea sa inconfundabilă evadarea îndrăzneață din închisoare.

„Mari Evadări cu Morgan Freeman” explorează în detaliu opt evadări notorii din probabil cele mai dure închisori din istorie, printre care o evadare din Alcatraz ce sfidează moartea, o evadare spectaculoasă din închisoarea Dannemora, dar și povestea unor personaje celebre ca narcotraficantul El Chapo sau a celor șase prizonieri care și-au săpat calea spre libertate din închisoarea de maximă securitate din Pittsburg.

Printre povestirile aduse în prim plan de serialul documentar se mai numără evadarea din al Doilea Război Mondial din Stalag Luft III, unul din cele mai bine păzite lagăre de prizonieri din Germania, poveste ce stă la baza celebrului film „Marea evadare” din 1963. Morgan Freeman va vorbi pe larg și despre cea mai mare evadare din Marea Britanie, realizată de membri ai Armatei Republicane Irlandeze (IRA) care au reușit să scape din închisoarea din Belfast cunoscută ca „Labirintul” sau povestea maestrului în evadări James Earl Ray, condamnat pentru asasinarea lui Martin Luther King Jr.

În fiecare episod, Freeman explorează determinarea condamnaților care au reușit inimaginabilul, urmărind evadările notorii de la plan la execuție, cu mărturii directe de la rude ale deținuților, membri ai poliției sau colegi de celulă.

„Întrebarea care mă fascinează este «Cum reușesc ei să evadeze»? Trebuie să aflu cum au făcut-o. Cred că ține de natura umană. Ne încuiați, vom încerca să evadăm”, a declarat Morgan Freeman despre serial.

Construcții fantomă – Sezonul 2

Din 19 martie |Sâmbăta, ora 18:05

Al doilea sezon al serialului documentar „Construcții fantomă” aduce în atenția publicului proiecte inedite de inginerie din întreaga lume, abandonate și transformate, în prezent, în ruine celebre.

Într-o serie de șaisprezece episoade, vor fi readuse în prim-plan clădiri și construcții abandonate din întreaga lume, cu poveștile lor, motivele pentru care au rămas ruine, și implicațiile pe care le-ar avea continuarea unor astfel de proiecte în prezent.

Publicul va putea descoperi pe parcursul episoadelor, de la clădiri care au lăsat în urmă orașe goale, la drumuri și poduri închise, centrale electrice care odată alimentau cu energie orașe întregi, până la baze militare secrete și cimitire ale unor nave de război.

Toate aceste construcții și proiecte au fost în trecut parte a unor planuri ambițioase care la momentul respectiv au schimbat felul în care oamenii s-au raportat la realitate. Astăzi, au devenit simboluri istorice, care încă atrag numeroase întrebări.

Blestemul Străbunilor

Din 29 martie | Marțea, ora 23:00

În această mini-serie istorică în cinci părți, Alice Roberts, profesor în antropologie biologică, prezintă modul în care oamenii de știință descoperă dovezile evenimentelor cataclismice din trecut și consecințele lor dezastruoase. De la războaie la cutremure, de la inundații la foamete, acestea sunt evenimentele care au contribuit la modelarea lumii noastre moderne.

În fiecare episod, Alice îi poartă pe telespectatori într-o călătorie prin Europa și Africa de Nord, dezvăluind situri și orașe fabuloase abandonate, câmpuri de luptă de mult uitate și civilizații avansate pierdute în negura timpului.

Victime ale acestor evenimente catastrofale, strămoșii noștri credeau că au fost blestemați, dar acum știința demontează aceste mituri și rescrie istoria.

Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

History Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Telekom, Vodafone.

Sursa: https://www.hdsateli...la-history.html

#85
AOADRIAN

AOADRIAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 461
  • Înscris: 21.09.2012
Au pus steagul Ucrainei lângă logo-ul postului.

#86
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

HISTORY Channel difuzează documentare speciale despre războiului din Ucraina: „Ucraina: Război în Donbas” și „Războaie Secrete Descoperite: Crimeea”


HISTORY Channel anunță printr-un comunicat de presă remis către HD Satelit Romania că difuzează joi, 3 martie, începând cu ora 22:00, două documentare despre cauzele războiului din Ucraina.

„Ucraina: Război în Donbas” (joi, 22:00) oferă o perspectivă unică asupra războiului din Ucraina, care a început în 2014. Filmat pe parcursul unui an în Donbas, în perioada 2019-2020, documentarul îl urmărește pe jurnalistul britanic Reece Lynch pe linia frontului, îmbrățișând pericolul pe măsură ce urmărește personajele și evenimentele care modelează cursul războiului aparent fără sfârșit.

Filmul începe în mijlocul războiului: bombardamente, lansatoare de grenade, lunetiști, o stare constantă de alertă în timp ce luptele continuă iar armistițiul se destramă. Documentarul prezintă un spectacol de groază povestit de soldații care îl trăiesc, oferindu-ne o imagine de ansamblu asupra daunelor de lungă durată ale războiului și a ceea ce îi motivează pe soldați să lupte. De la evenimente militare la scară mare la amenințări, pierderi, mândrie și înfrângere, „Ucraina: Război în Donbas” spune povestea remarcabilă a Donbasului, cu o prezență de durată pe teren, surprinzând călătoria dificilă a unei țări tinere către pace și independență.

„Pe măsură ce anii treceau și încetarea focului se succeda, am fost tot mai dezamăgit de lipsa informațiilor din regiune, în special cele destinate publicului occidental. Cu o creștere notabilă a dezinformării și lipsa de interes real din partea presei consacrate, am constatat că după luni de cercetare încă nu aveam o înțelegere realistă a situației actuale din Donbas, atât pentru soldați, cât și pentru civili”, motivează jurnalistul Reece Lynch.

HISTORY Channel va difuza, de asemenea, documentarul „Războaie Secrete Dezvăluite: Crimeea” joi, de la ora 22:40. Acesta pune accentul pe anexarea Crimeii în februarie 2014, cea mai mare și mai uluitoare anexare din Europa de după al Doilea Război Mondial, zguduind bazele păcii în regiune. Cum a instituit Rusia anexarea? Documentarul face săpături în arhive și discută cu experți și jurnaliști, prezentând publicului cele mai controversate, mai ascunse și mai șocante evenimente militare din perioada recentă.

Despre HISTORY Channel

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea. HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare. HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks. HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, Orange TV, Vodafone.

Sursa: https://www.hdsateli...ocumentare.html

#87
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

PREMIERELE LUNII APRILIE LA HISTORY CHANNEL. CE DOCUMENTARE NOI SUNT PE LISTĂ


În luna aprilie la HISTORY Channel, porniți alături de frații Rick și Marty Lagina în căutarea de „Comori misterioase”. Admirați apoi mașini vintage restaurate într-un nou sezon din „Colecția de la Count’s Kustoms”. Aflați ce puneau la cale naziștii când au creat o echipă secretă de savanți și arheologi de elită în „Expedițiile secrete naziste”. Nu în ultimul rând, explorați noi indicii legate de scufundarea Titanicului.

Documentarele noi programate de History în luna aprilie

Titanic: Investigarea unei crime

HISTORY Channel comemorează 110 ani de la catastrofa Titanicului prin difuzarea documentarului „Titanic: Investigarea unei crime”. Acesta va fi difuzat vineri, 15 aprilie, de la ora 21:00.

Scufundarea Titanicului a fost una dintre cele mai mari tragedii ale secolului XX. A fost oare și scena unei crime? De când a fost descoperită epava, misterul a început să se dezlege. Iar acum a apărut un nou suspect: SS Mount Temple, una dintre primele nave care au răspuns la semnalele de ajutor ale Titanicului în 1912, dar care în loc de a duce la capăt misiunea de salvare, sfidează logica și se îndepărtează de scena dezastrului.

Folosind tehnologie de ultimă oră, o echipă de experți examinează noi indicii. Sunt revizuite dovezile pentru a arunca o nouă lumină asupra cazului nerezolvat de mai bine de un secol.

Colecția de la Count’s Kustoms | Sezonul 9

Din 16 aprilie, Sâmbăta, de la ora 19:00

Danny Koker, legenda din Las Vegas, revine cu un nou sezon din seria cult, mai determinat ca oricând să obțină mașinile pe care le dorește, făcând orice pentru a-și atinge scopul, inclusiv oferte în bani-gheață care îi iau prin surprindere pe proprietari.

Danny și echipa de la Count’s Kustoms continuă să restaureze și să vândă mașini extraordinare, străduindu-se să țină magazinul lor din Las Vegas pe linia de plutire.

De la automobile vintage Thunderbirds la clasicele Corvette, mașini de jucărie sau motociclete cu ataș, Danny și echipa sa nu se dau îndărăt de la nimic pentru a găsi și transforma cele mai interesante vehicule.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bfG3MzB9F54?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Expedițiile secrete naziste

Din 21 aprilie | Joia, de la ora 22:00

În timpul ascensiunii la putere și pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler și liderul SS Heinrich Himmler au condus o echipă secretă de savanți și arheologi de elită, cunoscută sub numele de „Ahnenerbe”, a cărei misiune secretă a fost de a rescrie istoria și de a stabili superioritatea rasei ariene, o credință care a dominat ideologia nazistă.

Abandonând știința și îmbrățișând ocultismul, grupul „Ahnenerbe” a efectuat expediții periculoase în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei – toate în căutarea unor cunoștințe și artefacte străvechi care ar putea oferi Germaniei un avantaj supranatural pe câmpul de luptă și o dominație mondială eternă pentru cel de-al Treilea Reich.

Dezvăluind povestea adevărată și extraordinară din spatele acestor misiuni, „Expedițiile secrete naziste” se bazează pe noi dovezi, cercetări originale și mărturii ale experților pentru a expune aceste afirmații și descoperiri puțin cunoscute, dar extraordinare, menite să alimenteze mașina de propagandă a lui Hitler.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5dutYEejYWg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Comori Misterioase | Sezonul 2

Din 1 mai | Duminica, de la ora 18:05

Frații Rick și Marty Lagina, împreună cu neînfricatul lor partener de investigație Matty Blake, sunt din nou în căutare de comori, dar de data aceasta în alte locuri decât faimoasa insulă Oak.

Prin interviuri cu experți, istorici și vânători de comori, și vizite în punctele fierbinți de pe harta celebrelor comori, dar și cu experiența dobândită pe Insula Oak, Rick și Marty vor face propriile cercetări și vor scoate la iveală noi indicii care ne-ar putea aduce cu un pas mai aproape de descoperirea lor.

Acest al doilea sezon captivant al seriei îi urmărește prin Statele Unite și Canada, unde se întâlnesc cu alți vânători de comori și colaborează pentru a da de urma unor comori legendare pierdute, printre care epavele unei faimoasei flote spaniole de comori din 1715, prada îngropată a lui Sam Bass sau comoara lui Pancho Villa.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kvshcp0lgfg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sursa: https://www.tvmania....pe-lista-346448

#88
dragos1405

dragos1405

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 24.10.2015
Vad ca au scos steagul Ucrainei din canal.

#89
SynOfficial

SynOfficial

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 699
  • Înscris: 10.11.2020
Mai bine.

#90
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,819
  • Înscris: 06.11.2018

Recomandările lunii iunie la HISTORY Channel: "Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori", "Jucăriile care au schimbat lumea" și "Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili"


În luna iunie, la HISTORY Channel descoperiți scene colorizate pentru prima dată din bătălii epice care au schimbat cursul istoriei în seria documentară „Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori”, urmăriți un sezon special al serialului-concurs „Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili” și descoperiți poveștile surprinzătoare ale celor care au creat „Jucăriile care au schimbat lumea”, precizează televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România. Mai multe informații puteți găsi mai jos.

Recomandările lunii iunie la HISTORY Channel

Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori

Premiera joi, 2 iunie, de la ora 22:00

Al Doilea Război Mondial a fost marcat de bătălii epice, care au decis soarta națiunilor și au schimbat cursul istoriei. De la atacurile de tip „Blitzkrieg” ale Germaniei asupra Poloniei până la Bătălia Berlinului, care a dus la sfârșitul violent al Războiului, această serie aduce la viață aceste conflicte fundamentale prin imagini de luptă colorizate pentru prima dată. Cele 6 episoade ale documentarului vă vor plasa în centrul acțiunii prin intermediul unor înregistrări inedite cu scene de pe linia frontului, completate de memorii personale și mărturii din ambele părți ale liniilor de luptă.

EPISODUL 1

Blitzkrieg

Armata nazistă a avut nevoie de doar șase săptămâni pentru a cuceri Franța, copleșind inamicul cu un atac de tancuri, avioane și trupe germane. Fiți martorii extraordinarului succes militar al campaniei Blitzkrieg, surprins prin imagini rare, color din timpul luptelor și prin mărturii de primă mână. De la bătăliile terestre și aeriene, la eforturile de salvare de la Dunkirk și până la semnarea acordului de armistițiu care a marcat înfrângerea umilitoare a Franței, episodul prezintă „Războiul fulger” al lui Hitler așa cum nu a mai fost văzut niciodată.

EPISODUL 2

Operațiunea Barbarossa

La 22 iunie 1941, Germania a lansat Operațiunea Barbarossa, un atac sălbatic și nemilos asupra Uniunii Sovietice, menit să distrugă Armata Roșie și să masacreze populația acesteia. Visul lui Hitler de a cuceri Moscova și întreaga națiune părea gata să devină realitate, dar armata lui Stalin și condițiile meteorologice extreme au dus la eșecul operațiunii. Un film nou colorizat și înregistrări în stil amator oferă o privire din interior fără precedent asupra acestui conflict brutal.

EPISODUL 3

El Alamein

1942. „Blitzkrieg”-ul Germaniei naziste intră în Egipt. Feldmareșalul Erwin Rommel, cunoscut sub numele de „Vulpea Deșertului”, a pus ochii pe Cairo, dar mai întâi trebuie să înfrunte Armata a VIII-a britanică condusă de generalul Bernard Montgomery, dar și condițiile de luptă dureroase din zonă. Prin intermediul unor imagini recent colorizate și a unor mărturii de primă mână, pătrundem în inima teatrului de luptă din Marea Mediterană, de la avioanele germane la navele de luptă britanice până la bătălia din deșert de la El Alamein, care va decide în cele din urmă soarta Africii de Nord.

EPISODUL 4

Kursk

Iulie 1943. Timp de șase luni, avansul naziștilor a stagnat, dar Hitler este convins că noua sa generație de tancuri naziste va ajuta Reich-ul să revină pe calea spre dominația europeană. Ținta sa: orașul sovietic Kursk. Prin intermediul unor imagini de arhivă extraordinare - colorizate pentru prima dată - și a relatărilor celor care au fost acolo, vă spunem povestea celei mai mari bătălii cu tancuri pe care a văzut-o vreodată lumea, în care tancurile „Tiger” germane se confruntă cu sute de tancuri rusești T-34.

EPISODUL 5

Ofensiva din Ardeni

În toamna anului 1944, încrederea Aliaților era mare. Însuflețiți de succesul din Normandia, au intrat în Belgia și au avansat spre frontiera germană. Nu aveau nicio idee că războiul era pe cale să ia o turnură dramatică, una care va duce la cel mai mare și mai sângeros conflict al armatei americane din cel de-al Doilea Război Mondial: ofensiva din Ardeni. Imagini de luptă uimitoare recent colorizate și mărturii personale ne duc în inima unei bătălii care avea să fie o lovitură catastrofală pentru ambele tabere.

EPISODUL 6

Berlin

Aprilie 1945. Sovieticii au preluat controlul asupra Poloniei și au trecut granițele Germaniei. Naziștii încep o ultimă rezistență disperată, apelând la bătrâni și tineri pentru a apăra capitala celui de-al Treilea Reich, Berlin. Urmează cel mai mare baraj de artilerie din istorie, incluzând peste un milion de soldați ai Armatei Roșii și mii de tancuri. Imagini rare din buletinele de știri și imagini amator, recent colorizate, ne poartă în interiorul imperiului prăbușit al lui Hitler și în prima linie a luptei pentru cucerirea Berlinului, o bătălie care va determina soarta celui de-al Doilea Război Mondial.

Arme Născute din Foc: Înfrânge-i pe invincibili

Premiera joi, 9 iunie, de la ora 20:00

Concurentul devenit jurat Ben Abbott rămâne neînvins în forjă, dar în curând totul s-ar putea schimba. În prima parte a unei probe de cinci episoade, trei fierari se confruntă față în față într-o singură rundă de 5 ore.

Armele lor vor fi apoi supuse unei runde intense de teste în urma cărora doar unul singur va avea șansa de a se confrunta cu Ben Abbott. Apoi, după o rundă istovitoare de 8 ore de forjare și o altă rundă brutală de teste, juriul va decide dacă acest fierar are ceea ce îi trebuie pentru a-l învinge pe Ben, luând acasă un premiu de 10.000 de dolari sau dacă Ben rămâne neînvins.

Jucăriile care au schimbat lumea

Premiera sâmbătă, 18 iunie, de la ora 21:00

Pe fundalul unor evenimente majore din istoria americană, cum ar fi Războiul Civil și Marea Depresiune, seria „Jucăriile care au schimbat lumea” aduce în prim-plan noile produse și jucăriile nostalgice ca forțe motrice în spatele unor schimbări culturale și economice de necunoscut.

Serialul documentar în patru părți prezintă vizionari precum frații Parker, Milton Bradley și Ruth Handler, care au transformat o companie mică de jucării în imperiul de miliarde de dolari cunoscut acum sub numele de Mattel®.

Telespectatori vor descoperi poveștile mai puțin cunoscute din spatele unor inovații revoluționare precum Frisbee® și descoperiri accidentale precum modul în care a fost creat arcul de metal Slink®.

În plus, serialul dezvăluie rivalitățile dintre mărcile emblematice care au schimbat pentru totdeauna structura Statelor Unite.

Îmbinând reconstituiri dramatice și imagini de arhivă cu interviuri cu experți și biografi, seria „Jucăriile care au schimbat lumea” aduce la viață poveștile surprinzătoare ale bărbaților și femeilor care au creat unele dintre cele mai iubite și durabile jucării americane, incluzând Silly Putty® , Monopoly®, Barbie®, G.I. Joe® și alte jucării celebre.

Despre HISTORY Channel®
HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Telekom, Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.

Sursa: https://www.hdsateli...la-history.html

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate