Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Atacuri de panica sau..

- - - - -
  • Please log in to reply
115 replies to this topic

#37
aaalexandraaa

aaalexandraaa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 997
  • Înscris: 14.04.2008

View PostEmmmma, on Jun 24 2008, 15:37, said:

Va multumesc pt. raspuns.Am fost deja la un medic,acum aprox. un an,analize,si toate alea,si mi s-a zis ca din cauza lipsei de magneziu am acestei stari,ca ar fi din cauza oboselii.Adevarul e ca nici nu am descris toate simptomele pt. ca mi-a fost oarecum rusine.Dar oricum,banuiesc ca solutia ar fi un consult medical.Multumesc inca o data!

Nu stiu daca ai luat magneziul care ti-a fost prescris data trecuta, dar daca ti se prescrie din nou, sa il iei :) mie mi-a fost prescris impreuna cu calciu, si pot spune ca mi-a ajutat.  Nu spectaculos, dar mi-a ajutat.

View Postdan_ghetau, on Jun 24 2008, 10:48, said:

Da,iar din pacate nu e numai unul (insa asta este campion la latrat aiurea) ci in fiecare curte cite unul,ba chiar 3 si eu stau intre aceste curti.

Cam asa ceva si-mi displace profund dar nu am ce face.Orice factor de stress,oricum s-ar numi el,daca e prezent sistematic in viata unei persoane poate determina acte reflexe conditionate.

Dupa ce ai epuizat toate solutiile posibile (de la termopane puse la geam pana la dopuri in uechi) si ai mers inclusiv sa discuti cu stapanul cainelui (sau daca este maidanez, ai vorbit la hingheri) si vezi ca tot nu se rezolva, incearca varianta de a merge la un psiholog. Alta solutie chiar nu vad, daca motivul stresului zici ca nu poate fi eliminat.

Am inceput sa te inteleg. Eu uneori mai stau treaza pana dimineata, si ma bag la somn pe la 6-7 :) Si la ora aia incep porumbeii sa zboare liberi, si se aseaza pe pervazuri. Fac o galagie infernala cand se lovesc cu ciocurile sau ghearele de tabla aia, si nu ma lasa sa dorm. Intrucat se intampla aproape de fiecare data, am inceput sa ma enervez si sa-mi piara somnul inca de cand aud ca zboara vreunul in apropierea geamului meu, fie ca se aseaza fie ca nu  :deadtongue:

Edited by aaalexandraaa, 24 June 2008 - 21:45.


#38
dan_ghetau

dan_ghetau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 09.03.2007
Si acum cum te simti,ti-au mai trecut atacurile de panica?
Eu inca mai am putin din tratamentul pe care mi l-a dat internistul in urma rezultatelor analizelor si apoi vad ce spune.Initial m-am dus cam cu aceeasi problema (neplaceri cauzate de latratul aiurea al ciinilor care a inceput sa se manifeste ca si in cazul porumbeilor) iar internistul mi-a recomandat analize si apoi tratament care este pentru afectiuni biliare si hepatice (nimic grav).
Aseara am dormit cu pauze,pe la 12,30 s-au oprit dar la 3,15 a inceput haita de pe strada care m-a tinut treaz mult timp.In acest timp sotia dormea fara probleme.Ce-mi lipseste oare sa pot fi si eu asa,nepasator/neinteresat?
Am fost in weekend la tara unde era o liniste ireala,dormeam in picioare datorita faptului ca ma relaxam stiind ca nu are cine sa produca zgomote.Acasa,parca pindesc momentul latratului (si ce e culmea e ca numai latraturi se aud fiind in zona de case in spatele blocurilor turn de la bulevardul principal,blocuri care creeaza un paravan care amplifica larma).Pina acum,trat.pe baza de plante nu a reusit,astept sa treaca 10 zile care au mai ramas dar nu pun mari sperante avind in vedere ca au trecut 20 si nu s-a schimbat nimic pe partea atacurilor de panica.

Pe linga tratament mai iau Magneziu si Omega3 ca suplimente alimentare si tin un regim pentru afectiuni hepatobiliare care mi-a facut bine.

Edited by dan_ghetau, 15 July 2008 - 06:52.


#39
pufulet14

pufulet14

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.09.2008

View PostSt0rK, on May 16 2008, 12:12, said:

Salut

Am 22 de ani si sunt din Cluj muncesc de 3 ani in domeniul webdesign-ului intre 8 si 22 de ore pe zi!
Am inceput sa am atacuri de panica in august 2007. Totul a inceput cand am fost in Bucuresti (scuze celor care nu sunt asa pt ca urmeaza o parte nasoala despre frumoasa noastra capitala), efectiv nu m-am simtit deloc in siguranta acolo. Este plin de tigani si aveam senzatia ca toata lumea se uita cu ura la mine si imi vroia raul. Au fost 3 zile de agonie in acel "dulce" oras. Revenind intr-o dimineata m-am trezit mi-am fumat tigara de dimineata si dintr-o data a inceput a imi creasca pulsul f tare. Imi batea inima f tare si f f des si sincer am crezut ca sunt ultimele momente ale vietii mele :( . In urmatoarele 2 saptamani au inceput aceste senzatii sa apara tot mai des adaugandu-se la ele si nevralgii intercostale, senzatii de sufoc, dureri de cap, frica tot mai mare de moarte, senzatii de greata ( stomacul in pioneze si senzatie de voma), senzatii de lesin, frica de a mai iesi in lume fiinca nu ma simteam niciunde in siguranta decat acasa, tremurat al mainilor picioarelor, tremurat al muschilor (acestea cred ca au aparut datorita lipsei de calciu si magneziu) si multe altele daca am uitat ceva voi completa cand imi voi aminti.

Prin octombrie nu am mai rezistat si am inceput sa merg pe la doctori. Am facut EKG, Ecografii si radiografii (inima, plamani, ficat, colecist, stomac, tiroida) analize de sange (incluzand calciu, magneziu, VSH, calciul si magneziu erau ba una ba alta sub limitele normale niciodata amandoua dar nu cu mult sub limite deci nimic grav) analize de urina. Toate au fost facute la medici particulari deoarece nu prea am incredere in cei de stat dai spaga si se ocupa ca naiba de tine deci mai bine dai cu 20-30 de ron mai mult decat spaga pe particulari si stii ca esti bagat in seama nu stai la cozi si ti se rezolva problema. Din toate analizele ce le-am facut mi-a iesit ca sunt sanatos TUN si totusi aveam aceste simptome care ma opreau din a face orice.

A venit si luna noiembrie in care eram deja disperat si am ajuns la un psiholog. Tin sa precizez faptul ca am avut o copilarie nu tocmai normala ... constand in despartirea parintilor mei cand aveam 6 ani urmand sa raman cu mama ea saraca a trebuit sa munceasca de sa-i sara ochii ca sa poate creste 3 copii am avut o gramada de probleme la scoala dupa acestea iar la 18 ani tatal meu a murit( fara condoleante va rog ;) la toti ne vine randul odata :D ). Inapoi la psiholog am inceput sa fac psihoterapie. Am refuzat sa iau xanax si alte "tranchilizante" de genul acesta fiindca eu consider ca nu trebuie sa fii leguma ca sa iti revii din asa ceva deci si prin concluzie am ajuns la pasiflora un calmant pe baza de plante foare foarte slab dar ma ajuta in momentele in care aveam atacurile. Tot tratamentul meu medicamentos a constat in acest pasiflora, calciu si magneziu in dozaje cred eu cam mari ( 2-3 pastile de magnerot / zi si un plic de 1000 mg calciu).

Cu timpul vorbind cu psiholoaga si luand aceste pastile am ajuns la concluzia ca trebuie sa imi schimb modul de viata ... sa dorm mai mult sa mananc mai sanatos si sa nu ma mai stresez pt nimic :D .

In prezent ma simt mult mai bine nevralgiile intercostale au disparut senzatiile de lesin sunt tot mai raretotusi problema este ca am ajuns intr-un "punct mort" in care nu ma simt nici rau dar nu ma simt nici bine adica am atacur de panica mai am cate unul la 2-3-4 saptamani stomacul inca imi este in pioneze si mai am unele senzatii de lesince credeti ca ar trebui sa fac mai departe ca sa scap de tot de aceasta "boala" ?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi si sper ca cei care nu au ajuns inca unde sunt eu sa invete ceva si sa poata sa treaca si ei mai usor peste aceasta problema !

Si eu am facut primul atac de panica acum un an si ceva, ca si tine, in timp ce fumam si colac peste pupaza eram si la volan. Initial nu mi-am dat seama ce am...uletrior citind si facandu-mi analize am constatat ca erau atacuri de panica. Erau dese, dar acum e mult mai bine. Ai nevoie de multa vointa si nu trebuie sa asociezi locuri sau intamplari cu atacurile de panica. Mi-a fost teama sa mai conduc, dar am condus in continuare - in general atunci ma luau atacurile. Am luat Magne B6 si am baut ceaiuri. Am eliminat cofeina. Incerc sa fac miscare cat pot de mult. Si acum am perioade in care am atacuri mai dese si inca mai am teama ca ma apuca...dar am vazut ca nu patesc nimic ....vin si trec. Este f important sa te relaxezi si cand simti ca te apuca respira adanc si expira ca si cum ai sufla intr-o lumanare...nu foarte brusc. Autosugestia este totul. Nu ai de ce sa iei Xanax si alte minuni iar un psihoterapeut te poate invata cum sa gandesti pozitiv si sa depasesti aceste momente. Dupa parerea mea asta poti face si singur. Eu nu am fost la psihoterapeut. In prezent un atac de panica la mine dureaza f putin si simptomele nu sunt chiar asa de acute. Succes!

#40
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
am ajuns seara aceasta la Urgente, deoarece mi s-a facut rau la volan. Am avut intepaturi la inima, mi-a venit sa lesin. conform hartiei de la Urgente, nu am nimic la inima. intr-adevar inclin sa cred asta pentru ca am facut Doppler color de curand, si cu ceva timp un urma am facut o monitorizare pe 24 de ore. nu sufar de nimic.
conform hartiei de la Urgente, am fost diagnosticat cu "Tulburare anxios-depresiva" si mi s-a recomandat un psihiatru. ce credeti despre asta?

un motiv suficient de ce am ajuns in asa stare ar fi povestea de ma jos (vezi link)
detalii: http://forum.softped...howtopic=439192

as dori sa stiu un lucru, sunt nebun? pur si simplu am impresia ca am ceva cu inima cand de fapt imi lipseste o doaga? ce inseamna mai exact diagnosticul de "Tulburare anxios-depresiva"?

Edited by underdesire, 17 September 2008 - 19:08.


#41
HABIBA

HABIBA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 01.03.2008

View Postunderdesire, on Sep 17 2008, 20:06, said:

am ajuns seara aceasta la Urgente, deoarece mi s-a facut rau la volan. Am avut intepaturi la inima, mi-a venit sa lesin. conform hartiei de la Urgente, nu am nimic la inima. intr-adevar inclin sa cred asta pentru ca am facut Doppler color de curand, si cu ceva timp un urma am facut o monitorizare pe 24 de ore. nu sufar de nimic.
conform hartiei de la Urgente, am fost diagnosticat cu "Tulburare anxios-depresiva" si mi s-a recomandat un psihiatru. ce credeti despre asta?

un motiv suficient de ce am ajuns in asa stare ar fi povestea de ma jos (vezi link)
detalii: http://forum.softped...howtopic=439192

as dori sa stiu un lucru, sunt nebun? pur si simplu am impresia ca am ceva cu inima cand de fapt imi lipseste o doaga? ce inseamna mai exact diagnosticul de "Tulburare anxios-depresiva"?
eu am avut sindrom anxios-depresiv..... am facut tratament cu xanax ....
motivul si la mine .. ar fii de gasit tot intr-un link .. dar il stie toata lumea :lol:
si eu aveam intepaturi la inima dar medicul specialist mi-a spus ca nu am nimic la inimioara , functioneaza perfect ..posibil sa fie dureri intercostale...
du-te la psihiatru pt a incepe tratamentul sau ce decide dansul ..oricum daca te-a trimiS la psihiatru clar iti da tratament ...
bafta

PS: NU , NU SUNTEM NEBUNI ......

#42
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
deci e tratabil
chestia e ca e pentru prima oara cand am avut impresia ca mor. am inceput sa tremur, am agatat niste semne de pe marginea drumului cu masina. am amortit incet incet si am fugit la urgente. posibil ca asta sa fi fost un atac de panica?
ma uitam la toate masinile din jurul meu si ma rugam sa sune cineva la 112 ca mor. eram disperat aproape.

ps. veneam de la prietena mea de care m-am despartit recent, (aprox. 50 km) si pe la mijlocul drumului m-au luat durerile de inima. panica m-a apucat in oras

Edited by underdesire, 17 September 2008 - 19:34.


#43
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Uff, si ce o sa razi de asta peste catva timp... Daca consideri ca nu faci fata singur problemei apeleaza la un ajutor. Nu trebuie sa fii țicnit, doar "deranjat".

#44
Mig VWFan

Mig VWFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,336
  • Înscris: 01.12.2005
Nu stiu daca e cazul tau dar un sfat general : munciti mai putin !
Stiu ca e nevoie de bani dar nu merita sa va distrugeti sanatatea fizica si mentala pentru ei. Am prieteni care traiesc numai cu red bull si cafea toata ziua, arata ca niste zombi si deja au probleme cu inima la 30 de ani.
Mai dati-i dracu de bani :), mergeti la munte, distrati-va, iubiti-va... :)

#45
pufulet14

pufulet14

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.09.2008
Stai linistit...primul meu atac de panica a fost in timp ce conduceam... am oprit pe dreapta, am luat o pastila de propanolol (e pt palpitatii) si apoi am ajuns cu greu la serviciu. Am sunat la medicul de familie si mi-a zis sa vin la un control chiar atunci. Evident cand am ajuns nu mai aveam nimic. Tensiunea buna, ritmul cardiac la fel. La al doilea atac de genul asta eram in masina cu sotul meu. M-am dat jos de la volan si m-a dus la urgente. Din nou nu aveam nimic. Pericolul este sa iti fie team sa mai conduci...cel putin pt mine asa a fost. Dar cu autocontol...Cand te apuca te gandesti ca te-a mai apucat si n-ai patit nimic. Respiri adanc si te gandesti la altceva. Eu sunam o prietena... si conduceam si vorbeam si am depasit momentul. Mi-am facut analize de sange - sa nu fie lipsa de calciu, dar nu era cazul. Am luat niste Magne B6, mai ales daca esti intr-o perioada stresanta....Totul depinde de vointa ta. Nici un psihoterapeut nu te poate ajuta mai bine decat poti tu.

#46
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
problema mai mare e ca nu mai pot manca.
nu simt nevoia de mancare. nu mai suport mirosul de mancare. ma simt mereu satul.
de 1 sapt mananc doar o punga mica de chips sau un baton de ciocolata pe zi
am slabit 4 kg in 1 sapt.. nu stiu ce sa fac. fortat nu pot manca. nu am pofta.

Edited by underdesire, 18 September 2008 - 15:57.


#47
dark_tranquility

dark_tranquility

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 17.09.2008
ia du-te tu si alearga sau baga 3 beri pe nemancate sa vezi ce foame ti se face!


pi tu daca nu mori de inima mori ca mergi cu faza mare noaptea! atat ai plans ma dupa ea?

Edited by dark_tranquility, 18 September 2008 - 16:23.


#48
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
am ramas si fara faza lunga atunci.
si am fobie de intuneric
si am ramas singur pe intuneric in padure cu masina fara faruri.
si telefonul nu mai avea baterie

#49
Mig VWFan

Mig VWFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,336
  • Înscris: 01.12.2005

View Postunderdesire, on Sep 18 2008, 18:07, said:

am ramas si fara faza lunga atunci.
si am fobie de intuneric
aaa, deci toti astia care circula cu faza lunga sunt atacati de panica ? Si eu care credeam ca sunt cocalari  :wallbash:

#50
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

View Postunderdesire, on Sep 18 2008, 18:07, said:

am ramas si fara faza lunga atunci.
si am fobie de intuneric
si am ramas singur pe intuneric in padure cu masina fara faruri.
si telefonul nu mai avea baterie


Si totusi, asta nu e motiv solid sa faci atac de panica. Eu am aflat de curand ce inseamna atacul de panica: am izbucnit de la faptul ca nu puteam sa ma resemnez in fata mortii.

#51
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
off-topic
o singura data am mers cu faza lunga. 130 km.
nu-s cocalar.

on-topic:
am ramas cu impresia ciudata ca am ceva la inima. de ieri am ramas asa si ma tem sa nu ma ia din nou. mi-e teama.

Edited by underdesire, 18 September 2008 - 19:02.


#52
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

View Postunderdesire, on Sep 18 2008, 20:00, said:

off-topic
o singura data am mers cu faza lunga. 130 km.
nu-s cocalar.

on-topic:
am ramas cu impresia ciudata ca am ceva la inima. de ieri am ramas asa si ma tem sa nu ma ia din nou. mi-e teama.


Well, atacul de panica nu e o stare permanenta. Tu din ce spui, te tine de ceva zile...

#53
underdesire

underdesire

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 07.08.2005
nu ma tine cateva zile
m-a tinut ieri 1-2h cat am stat la Urgente.
si tot am impresia ca ma ia iarasi
am o senzatie ciudata in inima. ca niste fiori. si stiu ca daca le dau atentie amortesc iarasi tot si o sa am iarasi impresia ca mor.
impresia aia ciudata ce o aveam inainte de "atacul de panica" a ramas.

Edited by underdesire, 18 September 2008 - 19:09.


#54
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
underdesire, du-te la medic. din ce povestesti, ma indoiesc ca vei reusi sa treci singur peste asta prea usor. nu e cazul sa fi speriat, dar nu strica sa vorbesti cu cineva.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate