Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Atacuri de panica sau..

- - - - -
  • Please log in to reply
115 replies to this topic

#19
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
suntem totusi pe aria medicala. la "stiinta" poate s-ar accepta un asemenea filmulet drept argument imbatabil impotriva benzodiazepinelor. aici insa eu consider ca e suficient sa va amintesc ca s-a inventat o chestie numita "reteta", si ca parerea forumistilor ca trebuie sau nu sa ia cineva xanax nu prea are nici o valoare.

#20
St0rK

St0rK

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 05.05.2007

 mianna, on May 18 2008, 13:56, said:

suntem totusi pe aria medicala. la "stiinta" poate s-ar accepta un asemenea filmulet drept argument imbatabil impotriva benzodiazepinelor. aici insa eu consider ca e suficient sa va amintesc ca s-a inventat o chestie numita "reteta", si ca parerea forumistilor ca trebuie sau nu sa ia cineva xanax nu prea are nici o valoare.

Cu toate ca am inceput cu stangul mianna aici trebuie sa iti dau dreptate ! (ontopic) Dar consider ca pentru boli de genul atac de panica medicii dau mult prea usor aceste medicamente care au pe langa efectele dorite multe alte efecte daunatoare :(. Anyhow eu cred ca psihoterapia, autosugestia, ambitia, rabdarea si ajutorul familiei sunt cele mai bune arme impotriva acestei boli

#21
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Dupa 29 de ani de clonazepam (Klonopin) e absolut normal ca persoana in cauza sa aiba aceste simptome. M-ai ales se spune in descriere ca le-a intrerupt brusc.
Pentru initatorul topicului sunt si medicamente homeopate unul care imi vine in minte e SedatifPC de la Boiron se iau 2 tb de 3x pe zi sub limba se da fara reteta si n-are efecte adverse.

#22
tiptiltiptil

tiptiltiptil

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.05.2008
Mda, am trecut si eu prin asa ceva :D. Acum vreun an am zacut vreo luna-doua in casa crezand ca am miliarde de boli, documentandu-ma pe net si analizandu-ma. Pana la urma m-am convins ca am probleme cu capul si am zis ca-mi bag piciorul si ce-o fi o fi, o viata am si de murit tot o sa mor candva ... n-am mai avut simptome de atunci (ameteli, vrajeli, pitici pe creier)... Decat o frumoasa gastrita cu care m-am pricopsit din cauza stresului probabil ;) (boala care iti poate da niste simptome alarmante, asa ca faceti-va o endoscopie sau o analiza cu bariu daca sunteti suspecti de asa ceva).

#23
aaalexandraaa

aaalexandraaa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 997
  • Înscris: 14.04.2008
Am avut si eu atacuri de panica, acum aproape 3 ani. Pe fond de stres major, "declansatorul" a fost moartea pisicii mele, la mine in camera la 5 dimineata, otravita. M-a socat atat de tare imaginea incat mai bine de 3 luni nu am mai putut sa dorm noaptea. Dormeam numai in timpul zilei, cu ferestrele larg deschise (norocul meu ca s-a intamplat vara), tot ce era roz a disparut brusc dintre lucrurile mele intrucat imi aducea aminte de otrava gasita in fata blocului dupa moartea pisicii (otrava care i-a adus moartea), dormeam extrem de putin si "iepureste" si aveam senzatia ca ceva imi ameninta in permanenta viata. Daca ma trezeam din cauza unor spasme (cum se intampla uneori tuturor, cand mi se incorda brusc un muschi al piciorului de exemplu - lucru care mi se intampla dintotdeauna) din clipa aia nu mai dormeam, eram panicata. Initial m-am "doftoricit" cu lapte sau apa cu zahar, am incercat exercitii de relaxare, de respiratie - care au functionat de cateva ori. Cand am realizat ca ma epuizez, si cu toate ca sunt paranoica si nu am nimic, daca voi continua sa nu dorm pe urma chiar voi avea probleme de sanatate, am mers la un cardiolog. Mi s-a prescris magneziu (aspacardin), calciu lactic si xanax. Am luat xanax o singura data, intr-o seara, ca sa pot dormi. Restul de pastile cred ca le mai am si acum, undeva prin trusa cu medicamente :D Apoi, incetul cu incetul mi-a trecut. La inceput am dormit noaptea cu lumina aprinsa si un radio sau TV pornit, si obligatoriu cu cineva in camera, nu singura - si NU in camera mea, unde murise pisica, vreo 2 luni cel putin nici macar nu am mai intrat in acea camera. Apoi am renuntat la lumina, si incetul cu incetul mi-am revenit la normal, dupa 4 luni am inceput sa dorm din nou in camera mea si atacurile de panica s-au incheiat.


Simptomele si paranoia pot sa para ceva extrem de ridicol, pentru cine nu a trecut prin asa ceva. Dar eu pot spune ca a fost un cosmar. Am trecut peste pentru ca m-am menajat, am stat departe de elementele care ar fi putut sa porneasca un nou atac de panica, pana in clipa cand am simtit ca e ok. Si cred ca am fost un caz foarte norocos, a durat doar cateva luni....

#24
dan_ghetau

dan_ghetau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 09.03.2007

 aaalexandraaa, on May 25 2008, 19:52, said:

am stat departe de elementele care ar fi putut sa porneasca un nou atac de panica

Dar in cazul in care acest lucru nu e posibil,ce solutie se adopta?Cind toate demersurile legale nu au dat rezultate (factorii stressanti tin de o terta persoana) si cind nimeni nu intreprinde nimic (din cei autorizati/cu competente),ce e de facut?Cind toate analizele sint ok si tot ce e naturist pe piata a fost incercat cu rezultate zero,cind iti schimbi si modul de viata dar cind nu-ti poti schimba locuinta pentru ca e casa,ce e de facut?Cind toti iti spun sa nu urmezi sub nici o forma tratamente alopate cu benzodiazepine dar specialistul psihiatru (de care depinde speta) iti recomanda o schema usoara,cum se procedeaza?
Nu e oare mai grav sa stai fara acest tratament?

#25
aaalexandraaa

aaalexandraaa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 997
  • Înscris: 14.04.2008
Si medicamentele alea care se dau au rolul lor si pot ajuta. Eu nu am mai fost nevoita sa iau xanax pentru ca am gasit la numai doua zile dupa ce mi-a fost prescris, o solutie care mi s-a parut mai buna tocmai pentru ca nu implica nici un medicament. Solutia a fost ca am dormit in camera cu mama, si am constatat ca asa pot sa dorm, ca atare nu mai aveam nevoie de un medicament. Mi-a convenit, intrucat dupa prima (si singura) seara cand am luat jumatate de pastila de xanax, m-am trezit a doua zi de dimineata cu mintea tulbure si nu ma puteam concentra pe mai nimic.

Dar atunci cand nu pot fi evitate elementele care induc atacul de panica, psihoterapia mai poate ajuta, si ca ultima solutie medicamentele. Ultima solutie pe lista mea cel putin :)

#26
dan_ghetau

dan_ghetau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 09.03.2007
Un inlocuitor ceva mai blind este Alprazolamul,desi Xanax este denumirea comerciala si are la baza tot alprazolam.
In unele cazuri puterea de schimbare este in miinile celui suferind insa in alte cazuri,nu,si atunci e mare problema.De ex in cazul precedent,alexandra a gasit solutia in propria casa,avea posibilitate sa faca schimbarea asta insa in alte cazuri poate fi o masina parcata sub geam la 2 metri (care porneste la 5,30 cu zgomot in fiecare dimineata),un audiofil care presteaza matinal/tirziu in noapte,etc.
Oare sedinte de hipnoza nu ar putea ajuta un subiect pentru indepartarea ideilor fixe (chiar daca sint obiective dar devin suparatoare),pentru calmare si pentru a nu mai fi "cu inima in git" la fiecare zgomot?

#27
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005

 dan_ghetau, on May 26 2008, 07:24, said:

.De ex in cazul precedent,alexandra a gasit solutia in propria casa,avea posibilitate sa faca schimbarea asta insa in alte cazuri poate fi o masina parcata sub geam la 2 metri (care porneste la 5,30 cu zgomot in fiecare dimineata),un audiofil care presteaza matinal/tirziu in noapte,etc.
Sa inteleg ca ai probleme cu vecinii. Pentru ala cu masina dezumfla-i roata pana o sa inteleaga ca e ceva ciudat cu locul ala de parcare. Asa fac si eu cu cei care-mi parcheaza in fata garajului si nu mai am probleme. Pentru audiofili de astia nocturni chemi politia fara nici o jena conform legii 61 din 1991 nu are voie sa se auda nici un zgomot din locuinta lui (e valabil si pentru tine). De asemenea o plangere la politie (politistul de proximitate) ajuta de nu-i adevarat. Anul trecut aveam si eu vecin de 18 ani care baga muzica dle ziua de mi se scuturau peretii.    A venit vacanta i-au plecat parintii si a inceput showul dupa ora 22:00. Cum blocul nostru e plin de oameni fricosi nimeni nu indraznea sa faca ceva. Ei bine am chemat Politia care i-a tras o amenda. A doua zi la fel si a treia zi tot la fel. De atunci pune muzica doar ziua si destul de rar. Mai nou este un dobitoc care asculta TV-ul pana la 12 noaptea dat tare. Nu i-am zis nimic dar dimineata pe la 5-6 cand ma trezesc am grija sa trantesc ceva tare pe parchet (un cutit o baterie etc) ca sa-l trezesc. De asemenea calc pe calcaie apasat ca stiu ca-i deranjeaza. Si daca nu se linisteste iara chem politia.
 

#28
dan_ghetau

dan_ghetau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 09.03.2007
Exemplele erau doar exemple,deocamdata nu am problemele astea :rolleyes:  dar am un vecin care are un ciine la curte care latra aiurea rau de tot.Tot ce ai spus stiam si eu,am prestat in acest sens (referitor la proximitate) dar nu s-a intimplat nimic,ei spun ca nu e de competenta lor ci a ANSV.Mi se da replica:e ciine domle,ce sa faca,sa miaune???Iar proprietarul:e curtea mea si fac ce vreau.E adevarat,si eu stau la curte (si fara falsa modestie de vreo citeva ori mai curata) dar am grija (de fapt nu am surse de poluare fonica) sa nu fac galagie.Imi displace gindul ca in fiecare zi tb sa suport acea galagie;partea proasta e ca am serviciul in aceeasi curte si nu prea am iesiri,sa mai schimb aerul decit in week.
Pentru desteptul asta (pensionar >60ani),in afara de o mama de bataie,la ceas de seara,aveti vreo solutie care a dat rezultate (accept si articole din lege cu care sa dau lui garcea peste cap ca tot a spus ca nu tine de ei)? Asta ca sa nu incep sa ma indop cu passiflora&co ca nu prea au efect.

Edited by dan_ghetau, 26 May 2008 - 07:08.


#29
panselutza

panselutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 30.01.2007

 dan_ghetau, on May 25 2008, 23:13, said:

Dar in cazul in care acest lucru nu e posibil,ce solutie se adopta?Cind toate demersurile legale nu au dat rezultate (factorii stressanti tin de o terta persoana) si cind nimeni nu intreprinde nimic (din cei autorizati/cu competente),ce e de facut?Cind toate analizele sint ok si tot ce e naturist pe piata a fost incercat cu rezultate zero,cind iti schimbi si modul de viata dar cind nu-ti poti schimba locuinta pentru ca e casa,ce e de facut?Cind toti iti spun sa nu urmezi sub nici o forma tratamente alopate cu benzodiazepine dar specialistul psihiatru (de care depinde speta) iti recomanda o schema usoara,cum se procedeaza?
Nu e oare mai grav sa stai fara acest tratament?

Exista o reaqctie de adaptare la stress.Pana la urma omul se obisnuieste cu orice si-i trece.

#30
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Desi nu e crestineste ar trebui sa te gandesti la chifteaua otravita. De cat sa ajungi tu la nebuni mai bine ajunge cainele in rai. Nu stau la casa dar stiu de la cumnatamea ce stresant e un caine care nu te lasa sa dormi noaptea. In viata am vazut ca daca esti bine crescut cu mult bun simt esti un perdant. Mi-au trebuit 33 de ani sa ajung la concluzia asta. Cu cat esti mai nesimtit si mai nepasator la cei din jur cu atat te simti tu mai bine ca individ in arealul tau de viata.

#31
aaalexandraaa

aaalexandraaa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 997
  • Înscris: 14.04.2008
Chiar atat de puternic sa fie efectul unui caine, incat sa ajungi la atacuri de panica !?! Sau vorbim despre lucruri diferite?  :rolleyes:

#32
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Probabil ca are efectul unei picaturi chinezesti asupra psihicului persoanei.

#33
Emmmma

Emmmma

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.06.2008
Buna tuturor!Am 21 de ani si sunt studenta.Primele probleme au aparut acum aprox. 2-3 ani cand nu putea adormi adormi din cauza fricii(aveam impresia ca cineva e prezenta in camera si ma priveste).Odata ajunsa la facultate aceste stari au disparut,avand in vedere ca stau la camin si nu dorm singura.Insa,au mai aparut stari de ameteala,palpitatii,furnicaturi in mana stanga,chiar am si avut un atac de panica(din fericire doar unul).De obicei fie am starile acestea seara sau noaptea ,fie dupa fazele stresante ca examenele(in special examenele orale-nu pot vb in public) sau in momentul in care reflectez asupra vietii mele si vada ca nu gasesc o solutie.Este ca si cum m-ar cuprinde o frica,fara a putea gasi rezolvare.Sa nu mai precizez faptul ca de cativa ani nu a putut avea prieten.Cand am reusit sa trec si eu peste deceptiile tipice varstei,am reusit sa gasesc o alta peroana ,alaturi de care sa incep totul din nou.Dar,din cauza emotiilor ma bloches,transpir,ametesc,si simt ca-mi pierd echilibrul,o data am ametit atat de rau incat am am dat de pamant si am dat cu capul de gresie.Il admir,si-l iubesc foart mult,dar nu-i pot arata nici uj strop de dragoste.El nu ma intelege ,si nici nu va astepta o vesnicie dupa 'fitele'mele.Am inceput sa am mici pierderi de memorie,si amintiri distorsionate.Ce-mi sugerati?Pana acum am putu vb de acest lucru doar cu un cunoscut,care mi-a sugerat sa iau mg si pastile de sunatoare(naturale-vi le recomand cu cea mai mare placere).Imi era intr-adevar mai bine,dar dupa cum vad starile incep a revina..cum ar trebui sa procedez?Va multumesc,va urez(inainte de toate),multa sanatate!

#34
dan_ghetau

dan_ghetau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 09.03.2007

 aaalexandraaa, on May 26 2008, 21:23, said:

Chiar atat de puternic sa fie efectul unui caine, incat sa ajungi la atacuri de panica !?! :rolleyes:
Da,iar din pacate nu e numai unul (insa asta este campion la latrat aiurea) ci in fiecare curte cite unul,ba chiar 3 si eu stau intre aceste curti.

 gamezcdr, on May 27 2008, 12:51, said:

Probabil ca are efectul unei picaturi chinezesti asupra psihicului persoanei.

Cam asa ceva si-mi displace profund dar nu am ce face.Orice factor de stress,oricum s-ar numi el,daca e prezent sistematic in viata unei persoane poate determina acte reflexe conditionate.

Emma;fa un control medical s-ar putea sa ai surprize...nimeni nu poate pune diagnostice pe forum,poate generic insa majoritatea sint sfaturi.

#35
adrianatoma

adrianatoma

    matz matz

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,302
  • Înscris: 08.01.2008

 Emmmma, on Jun 24 2008, 10:28, said:

Buna tuturor!Am 21 de ani si sunt studenta.Primele probleme au aparut acum aprox. 2-3 ani cand nu putea adormi adormi din cauza fricii(aveam impresia ca cineva e prezenta in camera si ma priveste).Odata ajunsa la facultate aceste stari au disparut,avand in vedere ca stau la camin si nu dorm singura.Insa,au mai aparut stari de ameteala,palpitatii,furnicaturi in mana stanga,chiar am si avut un atac de panica(din fericire doar unul).De obicei fie am starile acestea seara sau noaptea ,fie dupa fazele stresante ca examenele(in special examenele orale-nu pot vb in public) sau in momentul in care reflectez asupra vietii mele si vada ca nu gasesc o solutie.Este ca si cum m-ar cuprinde o frica,fara a putea gasi rezolvare.Sa nu mai precizez faptul ca de cativa ani nu a putut avea prieten.Cand am reusit sa trec si eu peste deceptiile tipice varstei,am reusit sa gasesc o alta peroana ,alaturi de care sa incep totul din nou.Dar,din cauza emotiilor ma bloches,transpir,ametesc,si simt ca-mi pierd echilibrul,o data am ametit atat de rau incat am am dat de pamant si am dat cu capul de gresie.Il admir,si-l iubesc foart mult,dar nu-i pot arata nici uj strop de dragoste.El nu ma intelege ,si nici nu va astepta o vesnicie dupa 'fitele'mele.Am inceput sa am mici pierderi de memorie,si amintiri distorsionate.Ce-mi sugerati?Pana acum am putu vb de acest lucru doar cu un cunoscut,care mi-a sugerat sa iau mg si pastile de sunatoare(naturale-vi le recomand cu cea mai mare placere).Imi era intr-adevar mai bine,dar dupa cum vad starile incep a revina..cum ar trebui sa procedez?Va multumesc,va urez(inainte de toate),multa sanatate!

ai incercat sa mergi la doctor? sa faci un ekg, o echocardiografie ceva? de fapt, poate ar trebui sa vezi daca ai probleme hormonale, cu tiroida...ar putea fi multe!
parerea mea e sa incepi prin a merge la cardiolog sa vezi ce-i cu palpitatiile. fa-ti si niste analize, nu lua magneziu doar la sfatul unui cunoscut

#36
Emmmma

Emmmma

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.06.2008
Va multumesc pt. raspuns.Am fost deja la un medic,acum aprox. un an,analize,si toate alea,si mi s-a zis ca din cauza lipsei de magneziu am acestei stari,ca ar fi din cauza oboselii.Adevarul e ca nici nu am descris toate simptomele pt. ca mi-a fost oarecum rusine.Dar oricum,banuiesc ca solutia ar fi un consult medical.Multumesc inca o data!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate