Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: May 07 2024 22:11, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
8
#3979
Posted 26 December 2018 - 17:13
@MMike
In primul rand, nu sunt pasa. Cine se uita in gura unui ”iepuras” beat care zice ca i-o trage vulpii? In al doilea rand, sotia are masina, iar eu o conduc.Totusi femeile calca mai bine decat conduc. Apoi, revenind la topic, si raspunzand la problema ”Recomandare espressor...”, cred ca sunt mai multe etape in evaluarea problemei. Una ar fi aceea absolut subiectiva, legata de gusturi, comoditate, timp pe care-l consideram acceptabil pentru a-l sacrifica. Alta, poate mai importanta, ar fi bugetul disponibil. Nu in ultimul rand, si de multe ori legata direct in special de prima dar si de a doua etapa, este tipul de aparat ce va fi ales. Aparatele manuale, sunt mai maleabile, scot o bautura mai buna, mai fina, mai tare, mai spumoasa, mai cum vrei. Cele automate sunt ultra-comode si dau un compromis bun intre calitate, pret si comoditate. In rest, poate espresso italiano mai face subiectul topicului, ibricul iesind clar din aceasta categorie. Totusi, eu cred ca niciuna dintre variante nu le exclude pe celelalte! Uneori, merg la cate un cafe-bar si degust o cafea exotica minunata! Alteori, dar rar, utilizez ibricul. Rarisim, o cafea turceasca la nisip. Si mai rar, iau cate un espresso de la un automat de strada. Zilnic, utilizez un automat - acasa. In concluzie, problema trebuie abordata cat mai obiectiv, constientizand si subiectivismele care ne conduc. De fapt, raspunsul la intrebarea din titlu ar fi: Alege espressorul pe care ti-l permiti si care-ti satisface nevoia primordiala de confort SAU de gust. Eu utilizez de aproape 3 ani (martie 2016) un automat Bosch TES 60523RW/07 fabricat in Slovenia. Este ultra comod in utilizare, nu am niciun defect, il decalcific periodic (cand cere - uneori mai des) si a preparat pana acum 4.515 preoarate pe baza de cafea si 1.305 preparate cu cafea si spuma de lapte. 1545836588283-660399046.jpg 190.9K 48 downloads L-am luat cu ~2.600 ron, in timp ce la unele magazine se cerea pe el 4.700 ron. Diferentele de pret intre 603, 605 si 607 sunt mari, dar diferentele in functionalitate sunt minime. 603 nu poate prepara 2 cesti la o singura apasare de buton, ca 605, iar 607 are in plus un indicator de nivel apa. Oricum, daca nu mai ai apa, plange si 605 si 603, sub rezerva ca informatiile le am din net. Eu detin doar modelul 605... Si inchei spunand ca nici acest model nu este ”cel mai bun”. E doar varianta aleasa de mine. EDIT: Cand am zis ”calca” a se citi ca sunt capabile sa calce rufe, dar si cu masina si nu in ultimul rand la termenul sexual de ”trampling”. Cand am spus ”conduc” m-am referit atat la masina dar si la comanda si control. Edited by Virguros, 26 December 2018 - 17:22. |
#3980
Posted 26 December 2018 - 20:17
Deci pana la urma, tot la butonu espressorului automat apelezi si tu si nu la acel ibric
Cand conduci masina nevestei, sa nu fii iepurasu beat, ca se supara vulpea daca i-o busesti si iti poate face un "trampling" cu zel |
#3981
Posted 26 December 2018 - 23:18
Si uite asa ajunge omu sa caute "trampling" pe net... Ca cu calcatu poate mai intelege...
|
#3982
Posted 27 December 2018 - 13:44
O intrebare pentru cei care utilizeaza automate, indiferent de tip:
La ce interval de timp dupa cumparare, specificand tipul de aparat utilizat, a aparut prima problema si care a fost aceasta? Neglijam numarul de cafele preparate. Daca se poate, si un raspuns la o alta intrebare: Ce procent din valoarea aparatului a costat remedierea primei defectiuni? Sau poate mai bine, cat a costat aparatul si cat reparatia? Si chiar daca abuzez, o ultima intrebare: Aparatul a fost curatat, decalcificat, intretinut intocmai dupa recomandarile producatorului sau doar uneori? Desigur ca la 24 de follow-eri nu cred ca rezultatul va fi edificator. Dar totusi, poate raspund si altii. |
#3983
Posted 27 December 2018 - 14:58
In lipsa unei corelatii cu intensitatea folosirii/nr cafele, rapdunsul la prima intrebare este nerelevant sau poate induce in eroare. Una e sa cumperi un automat de uz casnic si sa il bagi intr-un minibar (am vazut genul) si alta e sa il folosesti acasa si sa faci cafea doar in weekend. E vorba de uzura diverselor mecanisme dar si influenta calitatii apei si a frecventei de întreținere...
Primul aparat un espressor cu boiler si sita, tinut vre-o 8-10 ani, folosit din an in paste, curatat sits din el o singura data. Dat in perfecta stare de funcționare. Al doilea aparat - cu capsule tassimo, folosit mai intens (5-7 bauturi/sapt). Tinut cca 5-6 ani, respectata decalcifierea. Dat in stare perefecta de functionare. Al 3lea aparat - un full automat, cca 1,5 ani, deja vre-o 2000 cafele. Respectat dcalcifierea si curățarea, insa cu filtru de apa refolosit/neschimbat. |
#3984
Posted 27 December 2018 - 15:26
de multe ori cele automate nimeresc pe la firme mici cu 5-10 oameni...
|
#3985
Posted 27 December 2018 - 17:12
Cine vrea ca aparatul sa tunctioneze bine si sa-l foloseasca cat mai mult, il va intretine mereu si complet. Oricum, peste faza de curatare si decalcifiere nu se poate trece, aparatul nu mai permite folisirea lui.
Apropo de comoditatea de a face o cafea sau espresso la un aparat full automat prin apasarea unui buton. Asta e partea buna, dar partea mai putin buna, e intretinerea lui, care nu se face doar apasand un buton. La capitolu asta nu mai e comoditate.... Cicluri de clatiri (pana la limpezirea completa a apei) permanente dupa fiecare folosire a aparatului, golirea, clatitirea si uneori spalarea tavitei de colectare a apei reziduale, golirea si spalarea recipientului de zat, clatirea si uneori spalarea recipientului cu apa etc. Operatiunile astea sunt permanente si complet neautomate.... |
#3986
Posted 27 December 2018 - 17:16
Unul din motivele pt care apreciez totusi sistemele pe baza de capsule (alea bune).
|
#3987
Posted 27 December 2018 - 23:23
@mm
si extrem de complicate. chiar ma faci sa rad. capsulele sunt bune pentru o cafea pe saptamana sau mai rar. la 2-3/zi cel automat (cu boabe) castiga deasat. Edited by arg, 27 December 2018 - 23:24. |
#3988
Posted 28 December 2018 - 12:07
arg, on 27 decembrie 2018 - 23:23, said:
@mm si extrem de complicate. chiar ma faci sa rad. Am in casa si un filtru de cafea. La graba,uneori il folosesc, desi rezultatul il cunosc si nu se compara cu espressoru. Iar cand e o pana de curent mai mare, celebrul ibric sau de la aparatul de la servici. |
|
#3989
Posted 28 December 2018 - 15:27
Eu vreau sa va spun ca, o problema de care m-am lovit cu automatul Bosch a fost un miros 'de ars' al bauturii rezultate. Era un miros 'de plastic' sau de 'garnitura arsa'. Pe forum, s-a mai postat ceva similar chiar la un aparat nou. S-a intamplat la 2 ani si ceva de la cumparare.
Am crezut initial ca este vorba de aparat. Totusi, l-am curatat, decalcificat inclusiv cu otet, dar si cu produse speciale, limpezit etc. Degeaba! Dupa ce am schimbat cafeaua, mirosul respectiv a disparut. Acum, lasand la o parte cafeaua ieftina Fort (nici nu stiu daca zic bine!) si revenind la Tchibo, atat gustul cat si aroma sunt OK. Nu e mai rau nici cu alte sortimente de cafea. Dar din categorii mai selecte decat Tchibo. Si da! E de munca la curatare, spalare decalcifiere. O decalcificare si curatare completa dureaza aproximativ 45 de minute (ba chiar mai mult cu spalarea manuala) si eu o fac la minimum 3 luni. Spalarea si curatarea la minim 1 luna, uneori la 2 saptamani. IMG_20181227_131948.jpg 110.38K 49 downloads |
#3990
Posted 28 December 2018 - 17:48
Vezi sa nu fi setat temperatura apei de preparare pe maxim. Uneori da acest miros la cafea.
Conteaza si marca cafelei. |
#3991
Posted 29 December 2018 - 12:07
Nu. Temperatura a fost setata doar pe minim, si acum pe mediu.
Este clar, cafeaua producea necazul! O fi fost spray-ata cu cine stie ce! Nu stiu, si nici macar nu mai stiu precis ce cafea era. Cert e ca dupa revenirea la prima dragoste (Tchibo), nu mai prezinta problema. Nu s-a semnalat decat la acel tip de cafea, ieftina. La cafea de la prajitorii, fie de cartier, la cafele mai cu pretentii nu se repeta. Si apropo. Dupa decalcefiere, 1-2 preparate erau OK. Apoi, aparea iar mirosul. Dupa calc and clean si schimbarea cafelei, mirosul nu a mai aparut. De 6 luni sau mai mult. De fapt, si in anumite documente referitoare la automate (capilare fine, greu de curatat dar usor de imbacsit) se specifica fara echivoc sa nu se utilizeze cafea cu adaosuri de ”arome”: ciocolata, coniac, migdale etc. Doar cafea pentru automate! Necazul ca pe multe produse nu se specifica faptul ca e dedicata sau nu automatelor. Ramane un singur criteriu la dispozitia utilizatorului: pretul. Si desigur, testarea. Dar asta-i cu un anume risc. Edited by Virguros, 29 December 2018 - 12:12. |
#3992
Posted 29 December 2018 - 13:19
Pai nu stiai ? Nu se baga in espressor cafea (mai ales boabe) cu arome sau prea uleioasa. Cat mai uscata si simpla, bine prajita (si daca se poate si cat mai proaspat prajita). Exista prin piete, diverse mici magazine unde au prajitor.
Aroma trebuie data de insasi tipul de cafea, care are propria aroma naturala, iar espressorul prin procesul de a o face, apa la temperatura si presiune, prin jetul instant de aburi fierbinti ce trece prin shotul de cafea macinata si apoi condensat din nou in contact cu mediul, scoate toata aroma si spuma espressoului pe care il bem. Edited by MMike, 29 December 2018 - 13:22. |
#3993
Posted 29 December 2018 - 14:25
Nu stiam decat ca e cafea boabe la kg, sigilata, ieftina. Pe ea nu scria ca ar fi "imbunatatita". E drept ca nu era specificat nici ca este pentru "automate".
Am gresit si recunosc smerit!!! Important este sa afle si altii! |
|
#3994
Posted 29 December 2018 - 14:36
Da, din pacate nu pe toate scrie ca e pentru espressor desi unele merg. Iar cafeaua vrac din piata clar nu e specificat. Doar daca intrebi vanzatorul (daca stie).
Mai e un aspect de care trebuie tinut cont in alegerea cafelei boabe pentru espressoru automat. Ca boabele sa nu fie tari. Pot strica rasnita incorporata. Nu ai gresit cu nimic. Nimeni nu s-a nascut invatat. Toti invatam cu timpul, fie unii de la altii de pe aici, fie din alta parte de pe net sau din auzite sau din propria experienta. Edited by MMike, 29 December 2018 - 14:39. |
#3995
Posted 30 December 2018 - 20:50
Atenție: cafeaua aia de 20-30 lei/kg conține doar 10% boabe de cafea. Restul e alta leguma...
Se produce de niste arabi pe la poarta 4 faur! |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users