Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Clipboard files copy/paste, filen...

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024
 De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?

Router de la Digi nu face fata la...
 Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS
 Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet

Apometru defect?
 

sincer merita sa cumperi un acer?

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#55
nelu97

nelu97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 19.11.2006
Candva, cand un laptop "normal" costa peste 1000$, unele modele acer erau 600-700%.
De atunci a ramas ideea ca Acer ar fi mai proaste. De fapt, chiar asa si era, pret mai mic, lucru mai prost.
Intre pret si calitate nu este o legatura directa, dar cel mai bun cu siguranta nu e cel mai ieftin.

Insa, in prezent, mai toate computerele sunt facute pe acelasi vapor si daca Acer, Asus, Compaq, sunt la acelasi pret, atunci poti sa iti imaginezi ca si calitatea este tot pe acolo.


Parerea mea:

HP - printre cele mai bune. Eu am unul care dupa 2 ani merge foarte bine, bateria tine la fel, insa am cunostinte la care dupa 2 ani nu mai tine bateria deloc (lucru aproape normal de fapt) Silentioase, destul de rezistente (in conditii de utilizare normala).
La serviciu am vreo 10 care lucreaza langa cuptoare, la temperaturi ambientale de 40-50grade. Merg foarte bine.

Toshiba: dupa parerea mea, cele mai bune. Am la serviciu un model simplu care merge super si cunosc persoane destul de neglijente care au Toshiba si mereu ma mir ca nu li s-a stricat.

Acer: suficient de fiabile, daca vrei sa te tina 2 ani, cat ar trebui sa fie garantia. Un dezavantaj ar fi ca suoprtul pe site este... asa si asa, in sensul ca daca ai nevoie de driveri pentru un model nu foarte recent, ai foarte mari sanse sa nu gasesti.(caz intamplat mie)


Dell: deosebit de bune mai demult, recent am auzit foarte multe nemultumiri cu privire la modelele ieftine.

PackardBell: numai lucruri proaste de la detinatori.
Olidata: Pocnitori.

Asus: ar trebui sa fie bune, dar eu am avut nemultumiri cu un laptop din categoria celor peste 1000euro, care si acum este in garantie (pentru a-2-a oara). Mai am un PC cu placa de baza Asus si mi se pare ca lipsesc facilitati banale, desi e plina de altele inutile. Imi este dor de vechea mea placa Epox.
Apoi, cele mai ieftine nu pot fi cele mai bune.

Samsung: am o parere buna, dar nu am avut inca. Intentionez sa imi cumpar un Netbook Samsung, dar iau in considerare si Acer, Toshiba.

MSI: aceeasi parere, buna, nu am avut insa.

#56
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009
Eu am ales Dell pentru ca exact cand sa dau comanda pe magazinul online, bagasera produsul la oferta. Eram pornit pe Acer. :)

Am mai interactionat cu Acer destul de mult: colegul de camin a avut 2 in 2 ani. Foarte tari laptopurile, comparabile cu Dell, as zice. Performana la pret mic.

Iar la serviciu am intrat in contact mai ales cu cele din seria Aspire One, care le pot numi reusite si chiar le-as recomanda peste Dell Mini 9/10.

Urmatorul laptop? Dell sau Acer. Depinde ce gasesc la data respectiva.

LE: adaug si Lenovo pe lista pentru ca am vazut cateva reusite, dar inca nu am apucat sa le cunosc destul de bine.

Edited by danutHD, 09 September 2009 - 12:30.


#57
Blade

Blade

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 01.01.2002

View PostTom_Cat, on 9th September 2009, 00:08, said:

Nu, nu am HP, am Sony Vaio si Dell Latitude. Esti sigur? Eu zic sa te mai gandesti putin, chiar daca speficitatiile sunt la fel, componentele din care sunt obtinute mai putin. De cate ori s-a stricat un ACER nu procesorul sau GPU-ul au fost de vina, ce restul componentelor : ba condensatori umflati, ba controllere si stabilizatoare => ca s-a ars GPU-ul sau s-a impuscat placa de baza. La VAIO se folosesc componente active si pasive mult mai bune, iar solutiile tehnice folosite sunt mult mai eficace. VAIO al meu are un volum mult mai mic decat un Acer cu aceasi configuratie, plus ca dupa aproape 2 ani, arata impecabil, spre desosebire de ACER care se zgarie foarte usor, i se ia vopseaua , harie, barie si cand iti e lumea mai draga face fas.

ACER mi se pare o solutie low-cost, iar pentru cineva nepretentios o solutie OK. In schimb, daca doresti mobilitate si stabilitate (nu performanta, ca nu este oferita de producator ci de procesor, placa video, memorii) atunci alegi un producator care pune piese adiacente de calitate.

Sa zicem ca are nu stiu ce condensatori mai ieftini.. d-asta nu mai pot eu.. daca se strica se schimba pe garantie. Componentele principale (hard, cpu, video, etc) sunt identice cu cele dintr-un Vaio echivalent. Performantele si stabiltatea sunt date de acele componente nu de plasticul carcasei sau nu stiu ce condensator.

Tu ai avut un Acer si ai avut probleme cu el, sau vorbesti din auzite? Eu am de 1 an unul, ce-i drept nu chiar cel mai ieftin (era in jur de 750-800E cand l-am luat) si n-am nici cea mai mica problema cu el. Plasticele de care zici tu ca sunt de calitate slaba nu au nici pe dracu! Il car zilnic dupa mine si nu sunt cea mai grijulie persoana si arata ca nou. Prietena mea are un Acer de aproape 2 ani. Cu exceptia unei cazaturi pe ciment dupa care s-a ales cu coltul carcasei putin ciobit nu are absolut nici o urma de uzura!
Iar cu baraitul si fasaitul vorbesti sa te afli in treaba, pe bune.. e clar ca pt tine ieftin = prost din start.

Edited by Blade, 09 September 2009 - 13:38.


#58
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,261
  • Înscris: 24.01.2008
De doi ani am un Acer Aspire 5920G, folosit ca desktop replacement atat acasa cat si la birou  -  adica il car zilnic dupa mine, si functioneaza intre 6 (rareori) si 12 ore/zi  -  arata si functioneaza impecabil, la fel ca-n prima zi, si nici macar n-a fost curatat vreodata, pana acum vreo doua saptamani.

Am avut probleme doar cand am varsat pepsi pe el (am deschis si topic) si a trebuit sa schimb tastatura; daca as fi fost mai tehnic si nu m-as fi grabit cu el in service (cu ocazia asta l-am si curatat pt. prima data) cred ca mergea curatata si instalata la loc vechea tastatura  -  am recuperat-o, am spalat-o bine cu spirt si acum pare OK, tastele se apasa normal, o pastrez pentru urmatoarea "baie"...    :lol:  ; stiu cazuri de laptopuri "de firma" distruse dupa o asemenea "aventura".

Din punctul meu de vedere, daca urmatorul laptop va fi tot unul "normal", cu siguranta va fi ACER (orice "firma", in aceeasi configuratie, era cam cu 2.000 ron mai scumpa); alternativele ar fi MacBookPro, Alienware sau, mai probabil, un gScreen Spacebook...

#59
RaduHariga

RaduHariga

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 11.09.2009
singura problema o are la stand by ca se opresc ventilatoarele:D

#60
Sanctuary

Sanctuary

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 02.12.2001
am un Acer 5101ANWLMi, cumparat in decembrie 2006, by default a venit echipat cu un hdd de 60Gb, dupa care am cumparat un hdd de 160Gb, ce vrea sa evidentiez prin asta :

hdd de 60Gb raporta cand a fost scos 4434 ore de functionare
hdd de 160Gb raporteaza 5646 ore de functionare

asta inseamna cam 420 de zile de functionare neintrerupta, cred ca Acer-ul asta isi face toti banii tinand cont ca este un model lowend.

Attached Files



#61
Blade

Blade

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 01.01.2002
Ce soft e ala?

#62
Sanctuary

Sanctuary

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 02.12.2001

View PostBlade, on 14th September 2009, 22:49, said:

Ce soft e ala?

Hard Drive Inspector v2.70

#63
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,261
  • Înscris: 24.01.2008
M-ai facut curios si mi-am testat si eu hardurile; captura e de la laptop  -  Acer Aspire 5920G, cumparat in noiembrie 2007; in calculator este media timpului zilnic de utilizare.

Attached File  Hard.jpg   81.36K   61 downloads


Nu stiu cata incredere pot avea totusi in acest soft, avand in vedere ca la batranul desktop mi-a dat o utilizare de numai 482 ore...

#64
Sanctuary

Sanctuary

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 02.12.2001

View Postbarboso, on 15th September 2009, 00:23, said:

Nu stiu cata incredere pot avea totusi in acest soft, avand in vedere ca la batranul desktop mi-a dat o utilizare de numai 482 ore...


daca nu ai incredere intr-un soft atunci mai incerci cateva

Attached Files



#65
dwhite

dwhite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 21.10.2007
salut,
mi-am cumparat si eu un Acer aspire 5738zg.Am cautat discutii despre brandul Acer sa vedem de curiozitate cat de dezinformata e lumea.Si ...clar,am gasit ce credeam ca o sa gasesc.Fac o paranteza...pentru cei care cunosc mai multe despre arhitectura calculatoarelor...
va aduceti aminte despre discutiile intel vs amd?discutii in care amd-ul era cel mai prost plasat?
la fel si atunci lumea era foarte dezinformata...chiar si eu....
cu totii am fost dusi de nas de catre alianta subtila dintre microsoft si intel...cum statea treaba?amd lansa procesoare pe 64biti,intel pe 32biti,iar ca si sisteme de operare Microsoft avea doar O S pe 32 biti si normal ,lumea dezinformata era de acord cu viteza pe care o detineau procesoarele intel impreuna cu sistemele pe 32biti doar ca...amd au reusit sa mareasca performantele procesoarelor pe 64 biti chiar si pe sisteme de 32 biti iar atunci cei de la intel au fost nevoiti sa scoata si ei procesoare pe 64 biti dupa care Microsoft lanseaza si ei sistemele de operare pe 64 biti...si...ghici ce?Intr-un sfarsit s-a vazut....AMD a reusit sa isi schimbe reputatia de data asta prim mai multe fapte observate de utilizatori.

Am facut aceasta paranteza pentru toti cei care vorbesc fara sa cunoasca!!Am avut notebook toshiba,cu procesor AMD 64x2,mi-a placut....am testat sony vaio,adevarul ca era doar la 2 gb ram,mi-a placut dar sincer mi s-a parut ca e pus accentul pe design si in special pe marca...am incercat si HP,e ok...nu pot spune nimic,toate aceste calculatoare le-am si testat foarte bine cred eu,si pot spune cu certitudine ca Acer-ul cu dual core pe 64 biti (intel t4200,2.0 ghz ),4gb DDR3 nu se lasa cu nimic mai prejos,dar cu nimic! ba chiar nici nu sta in discutie cu acel sony vaio...il lasa cu mult in urma in ceea ce priveste performata,cred eu .acesta m-a costat 500 Euro la promotie,iar acel sony v era in jur de 700 euro la fel,la promotie.sunt foarte multumit de acest Acer,sper sa fiu in continuare...am mai vazut Acer de 5 ani forjat si inca mergea foarte bine,mult peste asteptarile mele,doar ca aspectul sau lasa putin de dorit...dar dupa 5 ani....si vorbesc de lucru cu operatii adevarate pe procesor ,programare la nivel avansat nu doar chat si hi5...

in concluzie...parerea mea ramane ca acer e firma IT foarte buna,foarte,doar ca e cel mai bine sa il destati voi...cu un Windows 7(pt ca Vista a fost doar asa...si e plin de bug-uri),pe un sistem de 64biti....iar apoi va rog sa intrati sa vorbiti... :) eu cred ca o sa fie foarte ok.asta nu inseamna ca nu mai sunt si sisteme proaste...toate brand-urile patesc asa...peste tot in lume sunt defecte....

#66
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,822
  • Înscris: 12.12.2007
indiferent de marca  laptop-ului, componentele sunt facute de aceeasi giganti ai industriei IT (intel, amd, ati, nvidia, etc.). cand e sa pice, unul de nspe mii de euro pica la fel de bine ca unul de 100 euro....tot la garantie ajung, singura diferenta intre laptop-uri fiind brand-ul. la ora actuala, de multe ori nu cumparam un produs facut la mama lui ci produse ale caror nume au istoric foarte bun dar asamblate prin cine stie ce tara bananiera unde taxele si impozitele sunt aproape nule iar mana de lucru super ieftina. te duci in magazin si-ti iei un panasonic de exemplu si esti mandru ca ai o firma de renume...de fapt acel produs este asamblat sub licenta in albania sau mai stiu eu pe unde. la fel si in industria IT...componente identice dar preturi diferite. de ce? platim brand-ul nu produsul. acum cum i-e norocul fiecaruia...la unul functioneaza ani buni de zile iar altul sta cu laptop-ul prin service si injura de mama focului producatorul si se jura ca niciodata in viata lui n-o sa mai aiba de-a face cu brand-ul respectiv. de obicei, un laptop se cumpara cu un anumit scop functional..daca esti multumit de ceea ce ai luat, de banii pe care ii ai, inseamna ca brand-ul respectiv este cel mai bun.

#67
astrixz

astrixz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 18.02.2008
Bun gasit. Tin si eu sa ma bag in aceasta discutie, si doresc sa imi exprim parerea proasta referitoare la laptopurile Acer.

Pro: Pret foarte bun daca vrei un laptop performant, design foarte atragator.

Contra: Sunt o gramada... De la plasticul naspa (folosit la unele modele) ... pana la Baterii, unitati optice. In service, cat timp am lucrat vara trecuta, au intrat Acer-uri in prostie cu defecte diverse...

Concluzia: Laptop bun, ieftin, se strica repede. Aici ma refer la modelel actuale, cele mai vechi au fost facute foarte bine....

Am niste prieteni care si-au luat Acer-uri si le-a picat bateria chiar dupa cateva saptamani... cu HP-urile la fel (vezi seriile DV2, DV6 si DV9).

Personal, am un ASUS Core2Duo, cumparat la "repezeala", care e pe cale sa implineasca 2 ani.

Contra: Plasticele proaste: Plasticul folosit la Palmrest si plasticele din care e facuta tastatura

Pro: Nu am avut nici o problema cu el, cu toate ca merge 6 zile din 7 , a mers mult si bine tinut in pat de s-a incins ca naiba si nu a avut nimic.

Ce cred ca o sa cedeze de curand e Hard-discul pentru ca l-am folosit mult pentru torenti....

#68
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
1. se merita daca vrei ceva performant care nu e obligatoriu ca reziste in timp .
2. nu se merita daca vrei ceva sa te tina mai mult timp .

#69
wwast721

wwast721

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.01.2013
Salut.Eu cred ca merita sa cumperi un Acer!Am unul la "second",Aspire7720z si merge perfect.Nu am probleme,am instalate Vista home premium 32 si Enterprise 64.Am updatat toate driverele cu Uniblue driverscaner,si am rezolvat si problema cu "supraincalzirea",se depune repede praf in zona ventilatorului.
Si daca tot l-am laudat poate cineva sa-mi spuna daca suporta iesire 5.1?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate