Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O mostenire cu (o mica )problema

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus
 Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane
 Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i

Caut sugestii pentru achizitionar...
 Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...
 

Intoleranta sau Toleranta Religioasa.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
208 replies to this topic

#19
papillon

papillon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 20.08.2006
ramunc nu pot sa decat sa fiu oarecum suprins de profunzimea gandirii tale dar nu inteleg un lucru :cum poti sa fi atat de inversunat asupra islamului ? adica ar trebui sa ai o abordare mai inteligenta si mai profunda asupra societatii lor ..este ciudat cum te dai in petec cand vine vb de islam -

apropo sa stii ca naga este un tip foarte destept -am urmarit posturile lui si omul nostru nu a facut decat sa aduca un plus de obiectivitate la un post atat de generalist lansat de unix asta :)

flower power -ortodoxismul este exact la fel de prost ca si catolicismul sau islamismul sau baptismul sau mai stiu eu ce alte religii

#20
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
Nu, ortodoxismul nu arata "adevarul". Cum poti sustine o asemenea aberatie ? Nu are un temei mai mare decat alte religii aparute inaintea lui. Exemplu : zoroastrismul (sau zoroastrianism - religia derivata este mazdaism)...una dintre cele mai vechi religii, monoteiste, are multe elemente preluate ulterior de iudaici si "infipte" si in crestinism.

Nu am spus ca Naga este "un tip prost", am spus doar ca link-urile catre alte post-uri softpedia nu sunt foarte credibile.

Si eu sunt pro religia universala, bazata pe simple percepte de ratiune si morala generala. Odata aceste percepte respectate, poti practica in ce mod vrei. Nu este vorba efectiv de o religie, ci de un fel de garantie ca orice cult religios respecta anumite reguli si drepturi.

Si nu, nu cred ca intentia initiala nu a fost de a elibera Tara Sfanta. Se pare ca existasera niste intentii de expeditii impotriva bizantinilor si inainte,asa ca ideea de a elibera Tara Sfanta fara a cere vreun alt favor nu este credibila. Sa nu uitam ca cel care a cerut ajutor in respingerea islamistilor si in recuperarea Tarii Sfinte a fost imparatul bizantin Alexius, imparat care a trebuit sa insiste ceva pe langa mari lideri occidentali.

Eu am mentionat aparitia statului papal ca un punct de plecare pentru cresterea efectiva a puterii papalitatii, nu m-am legat de atitudinea generala a papei. Daca esti un individ cu un complex de superioritate, este normal sa te manifesti in momentul in care primesti putere. (aici pamanturi si armata proprie + mase de credinciosi)

#21
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

Quote

cum poti sa fi atat de inversunat asupra islamului ? adica ar trebui sa ai o abordare mai inteligenta si mai profunda asupra societatii lor ..este ciudat cum te dai in petec cand vine vb de islam -

Întâi trebuie facuta deosebirea între religia islamica si popoarele islamice. Religia islamica este o catastrofa. Popoarele islamice sunt semitii arabi, irakienii de origine complexa, iranienii de origine persana, nord-africanii de origine necunoscuta mie (dar nu arabi), turcii de origine bizantino-turanica. Deci doar o mica parte sunt arabi propriu-zisi.  Ce e ne-islamic în societatile lor e acceptabil, dar islamul e o monstruozitate.

#22
UnixMarius

UnixMarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.03.2006

 papillon, on Aug 26 2006, 12:12, said:

da mah are dreptate unix asta ce sa avem cu homosexualii astia care fac parada pe strazi -ce sa avem cu bisericile platite din banii nostrii(a se vedea ministreul cultelor si activitatea lui -apropo stiati ca biserica nu plateste impozit pe veniturile din chirii?? ) sau cu sectele ce sa avem ?

Nu te-am vazut pe la portile parlamentului cand au votat legea care le permitea homoxexualilor sa se manifeste liber in Romania . Asa ca taci , daca nu ai facut nimica ca sa nu se intample. Aceasta libertate aiurea nu este de sorginte Crestina , si nu are a face cu religia , ci mai degraba cu statul laic. Ce ai vrea , sa mergem sa-i impuscam, sau sa rezolvam pasnic situatiunea?. Bineinteles ca vorbeste gura fara tine.
Cand au votat mizeria aia care permite unor oameni sa se manifeste "gay" la noi in tara am vorbit cu Parintele Georgescu de la Mitropolia Oradiei si i-am zis ca , de ce nu a mers Teoctist sa se lege cu lanturi de parlament si sa arate asa protestul oamenilor din tara fata de legea aia. Ma gandeam cum o sa-i explic copilului meu , daca vede pe strada doi sarutandu-se . Ca este ceva normal , sau nu-i baga in seama?. Raspunsul Parintelui , care de altfel a sesizat naivitatea mea , a fost anume ca , Nu biserica este cea care face legile intr-un stat laic , ce biserica se ocupa cu partea spirituala a poporului. Am ramas masca. La asa raspuns , asa popor si biserica.

foarte bine , daca nu-ti convine ca platesti Bisericile si alte culte sa existe . Nici eu nu-s de acord , dar asa sta treaba in tara asta acuma , si pana o sa se schimbe mai este. Iarasi esti bun de a arunca pastile si , iarasi fac pariu ca nu ai zis nici pas . Legile nu sunt facute dupa dreptate , dar astea is. Este obligat sa le urmezi. stai jos , nota 2.

Quote

eu zic sa fim toleranti sa faca fiecare ce doreste sa ii sprijinim chiar -sa le mai dam ceva proprietati bisericilor si homosexualilor sa le cream  conditii sa fim toleranti si plini de iubire fata de semenii nostrii(homosexuali :) )

Treaba cu bisericile care au avut propietati , e spinoasa . Eu am dovezi clare, ca in padurile care au fost retrocedate in judetul bihor , atat catolicilor cat si greco-catolicilor este un masacru. Am vazut cu ochii mei. Iarasi ce pot face . Sau tu, care miorlai ca o fecioara dupa ce a fost dezvirginata. Iarasi nota 2 .

Quote

unixmarius -ABEREZI - nu zici decat truisme -chestii cu caracter general -sustii principii pe care nu le poti argumenta rational-ineptii in forma cea mai pura

Normal ca aberez , gandindu-ma ca tu ai putea sa porti sau sa gandesti rational . E si normal ca pot sustine ineptii sau principii care iti jeneaza neuronul pe care il mai folosesti , dar toate acestea nu fac sa arate ca eu macar pot sa ma gandesc la ele si sa le disec, pe cand tu nu faci altceva decat sa arati cu degetul murdar de rahat pe care tocmai l-ai supt. Aberatiile pe care le-am sustinut erau urmate de linkuri si puteai de altfel sa te documentezi si singur. Ai invatat sa citesti?. Sau lenea morbida nu-ti da pace?. Pana sa pornesti flame-uri around mai fa putina scoala si lasa-ne cu trucuri sociale pe care mintea ta le intelege la 300 la ora. Baga un slow motion si poate asa la urmatorul review discutam.

Quote

ai idee ce insemna din punct de vedere social bomba numita secte ( a se vedea ce s-a intamplat in america ) sau homosexualitatea ???nuuuu,nu ai-dar vorbesti despre niste principii abstracte numite toleranta si iubire de semeni neconditionata iti pui probleme cu tema religioasa te lansezi in speculatii aberezi si simti nevoia sa explici

Ce altruist esti. Ma mir ca vine de la unul care nu face altceva decat sa dea in stanga si in dreapta si care nu vede rahatul din ochii lui. Da , principiile sunt abstracte , deoarece pana nu sunt puse in practica tot aiureli raman, si de accea raman in discutie. Din "aberatii" si " principii abstracte" , discutii , speculatii, se cladeste adevarul. Dar cui ii explic eu astea? ... "Mitemain et a kosa" -> "De unde vine intelepciunea?" . Cartea lu Iov.

Quote

aaa sa nu uit mai sunt unii pe aici atinsi de propaganda americana -corect sa radem musulmanii de pe fata pamntului -islamul este inamicul comun cu terorismul si ideologia lor -ABSOLUT STUPID

Iarasi aceasi crasa necunoastere a fenomenului . In bible intr-unul din psalmi , un verset zice , citez din memorie : "Sa piara Raul din lume , Si Pacatosi sa nu mai fie" . Acentul cade pe efect . Daca Raul nu mai exista , nici pacatosi nu mai sunt. Si DA , islamul este unul din factorii care au contribuit la terorism. Dar treaba asta nu are a face cu oamenii needucati care habar nu au pe ce lume traiesc.

Am vazut ce tolerant sau intolerant esti. Problema nu este a mea , sau a altcuiva de aicea. Pana si discursul civilizat , chiar contradictoriu iti este strain . Lipsa de educatie nu este compensata cu inteligenta nativa.

"Şi mi-am silit inima ca să pătrund înţelepciunea şi ştiinţa, nebunia şi prostia, dar am înţeles că şi aceasta este goana dupa vânt, .... " Sursa  :D

Ai cazut examenul . Incalificabil .

Se pare ca unii dintre noi habar nu au despre ce este vorba. Ma repet , deoarece trebuie sa-mi recunosc limitele in ale tolerantei. Pana unde suntem de acord sa mergem cu toleranta si intoleranta. Folosim mijloace de propaganda , de persuasiune, sau forta bruta sa convingem numai ca sa aratam semenului nostru cat suntem de destepti , sau facem toatea acestea ca sa aratam slaba noastra existentialitate .

"Eu am zis: "Dumnezei sunteţi şi toţi fii ai Celui Preaînalt".  Fara echivoc sau alte rastalmaciri. Fara pagani , cresti ,evrei sau musulmani.
Dar psalmistul continua ... "Dar voi ca nişte oameni muriţi şi ca unul din căpetenii cădeţi." Faptele si actele pe care le facem ne arata cat de mult am decazut. Din Fii Celui Prea Inalt ... pana la conditia de oameni.

Psalmul 81 .

#23
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
De unde am ajuns noi la homosexuali ? Eu sunt pentru statutul de "tolerati, dar nu admisi" pentru homosexuali.

Mai usor cu link-urile religioase fratilor. Nu demonstreaza mai nimic. Topicul nu este despre ortodoxism ci despre toleranta religioasa in general.

Uite, am putea dezbate problema scientologiei si a prostiei generale pe care o practica sau problema mormonilor si a tolerantei lor generale. (bine..toleranta lor generala se alatura poligamiei si credintei ca Iisus s-a retras in America..dar asta e alta poveste)

#24
papillon

papillon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 20.08.2006
:) deci chiar m-ai facut sa rad unix ....si in plus argumentele tale sunt din...biblie  :huh: cu citate din psalmi si linkuri catre ....alte aberatii

masturbare intelectuala pseudoreligioasa - este un sindrum care caracterizeaza demagogia asta ieftina de propagandist al ...bibliei :)  

si despre ce e vorba dragul meu unix ? pana unde sa mergem cu toleranta ??? toleranta legat de ce anume ???

tu ai citit ce am scris eu pe acolo :) ..

imi sfidezi inteligenta omule si cum cel mai destept cedeaza -o sa aman discutia asta la infinit pana cand o sa imi aduci argumente logice -exclus citate biblie ,evanghelii ,psalmi si alte prostii de gen

:)

#25
UnixMarius

UnixMarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.03.2006

 krossfire, on Aug 26 2006, 19:07, said:

De unde am ajuns noi la homosexuali ? Eu sunt pentru statutul de "tolerati, dar nu admisi" pentru homosexuali.

Mai usor cu link-urile religioase fratilor. Nu demonstreaza mai nimic. Topicul nu este despre ortodoxism ci despre toleranta religioasa in general.

Uite, am putea dezbate problema scientologiei si a prostiei generale pe care o practica sau problema mormonilor si a tolerantei lor generale. (bine..toleranta lor generala se alatura poligamiei si credintei ca Iisus s-a retras in America..dar asta e alta poveste)


De acord ! . Ar fi probabil bine sa vedem care sunt religiile cele mai tolerante si care sunt argumente lor .

#26
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
Mormonii au un fel de toleranta si bunavointa generala generata din faptul ca religia le ascunde multe din faptele reprobabile. Am cunoscut doi, si personal i-am considerat falsi.

Scientologii sunt intoleranti la nivelul la care se cred superiori. Adica sa crezi ca un lord extraterestru pe nume Xenu a aruncat niste extraterestrii pe pamant, iar apoi a sters creierele fantomelor lor care s-au prins de oameni, este o dovada de inteligenta speculativa pentru ei. Nici nu merita luata in discutie religia infiintata de un scriitor de S.F

Pocaitii si penticostalii - sunt izolati si intolernati in general, dar nu in sensul "sunt persoane impermeabile" ci in sensul ca in comunitatile lor accesul este restrans.

Adventistii, Martorii lui Iehova nu stiu cat sunt de toleranti datorita obsesiei lor pentru propaganda religioasa. Evident, este o dovada de intoleranta, dar uneori aduc mari jigniri la adresa celor pe care incearca sa-i converteasca.

Cam atata de la mine pe moment...stie cineva mai multe despre sectele amintite ? Ceva quakeri, baptisti ?

#27
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
toleranata / intoleranata

eu personal cred ca lumea ar trebui sa fie mai toleranta... este loc pentru toti pe pamant fie ei ca-s nebuni, homosexuali, sectanti, ortodocsi sau mai stiu eu ce....
nimeni nu e mai bun ca altul...fiecare s-a nascut cu un creier care si-l foloseste cum vrea el....

si ce daca se saruta 2 pe strada?..e treaba lor, si treaba ta ca parinte e sa-i dai acea educatie copilului astfel incat el sa nu ajunga acolo...

#28
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006

 krossfire, on Aug 26 2006, 19:50, said:

Adventistii, Martorii lui Iehova nu stiu cat sunt de toleranti datorita obsesiei lor pentru propaganda religioasa. Evident, este o dovada de intoleranta,
Chiar crezi ca misionarismul e o dovada de intoleranta? :w00t:

#29
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006
Penticostalii si baptistii nu au spirit de grup închis, dimpotriva, datorita preocuparii pentru convertire sunt dornici de orice contacte si oaspeti.


Cât despre homosexuali, daca îi lasam cum vor ei vor lupta ca homosexualitatea sa fie privita ca ceva normal iar într-o astfel de societate tot mai multi copii se vor forma cu aceasta deviatie.

#30
kaminski

kaminski

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 831
  • Înscris: 05.05.2004
Dar oare avem nevoie de religie :scratchchin: eu zic ca nu , sa se investeasca milioane in "catedrale ale neamului" cind sistemul sanitar este la pamint. Cita dreptatea avea unchiu Marx cind zicea ca:
"Religia este opiumul popoarelor"

#31
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
Din cate stiu eu homosexualitatea nu e o religie :lol:

Penticostalii au comunitati inchise, foarte multe. Majoritatea noilor convertiti se retrag in ele. Exemple erau niste sate de langa Retezat (in zona Uricani) si pe undeva pe langa Rasnov. (pe primele le-am vazut, pentru Rasnov nu bag mana in foc !)

#32
cap_tepos

cap_tepos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,653
  • Înscris: 08.05.2006
As fi de-acord sa fie tolerata homosexualitatea dupa modelul viciului fumatului, adica cu propaganda de avertisment de genul ca este ceva anormal. Si, bineinteles, prezenta unor posibilitati de vindecare a acestei "boli".

Cat despre BOR ea se comporta ca si celelalte biserici sau secte: numai ea stie adevarul absolut, daca esti un ateu ce se supune legilor firii vei "arde" in "iad", incaseaza sume grase de pe spinarea enoriasilor etc. Cand vad afirmatia ca BOR este superioara celorlalte biserici sau secte ma enervez: afirmati aceste lucruri dupa ce vom vedea ce ne va spune CNSAS ce faceau preotii nostri... (circula zvonuri ca si o parte din calugari erau homo...) si plecati de la premisa ca este doar o farama de adevar...

#33
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006
CNSAS n-o sa poata spune nimic fiindca povestile cu preoti-informatori sunt o simpla isterie din ciclul teoriei conspiratiei.


BO nu te învata ce sa crezi ci îti da sfaturi. Daca urmaresti lucrurile de la care BO vrea sa opreasca pe oameni, vei vedea ca sunt exact lucrurile distructive.

Cât despre secte, sunt compuse din oameni cu posibilitati reduse de întelegere, blocati la niste clisee de gândire.

#34
Archon

Archon

    PredaTerminatorMan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,187
  • Înscris: 14.06.2005
Buna dimineata la toti!
Am cunoscut, acum 4 ani, o familie de .."pocaiti". Nu stiu ce religie erau. Nu i-am intrebat si nici nu au insistat ei sa ma informeze. Impresia lasata mie de acei oameni a fost una extraordinar de buna. Oamenii venisera in vizita la o ruda bolnava. Si prin felul lor de-a fi au reusit sa linisteasca pe apropiatii rudei bolnave. Respectivii dadeau dovada de liniste interioara, de impacare cu sine si cu Dumnezeu. Deci, numai de bine pot sa vorbesc de acesti... sectanti. :)
Tind sa cred ca orice religie e buna, atata vreme cat deciziile privin comportamentul spiritual/social vin din suflet si sunt indrumate de constiinta.

#35
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003
urasc habotnicii, indiferent de religie. zainea ala ar trebui arestat pentru incitare la violenta.

si NU ma intereseaza parerea bisericii ortodoxe despre homosexualitate, este o biserica tanara, cu dogme mult cenzurate.

#36
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006

 Archon, on Aug 29 2006, 10:06, said:

Buna dimineata la toti!
Am cunoscut, acum 4 ani, o familie de .."pocaiti". Nu stiu ce religie erau. Nu i-am intrebat si nici nu au insistat ei sa ma informeze. Impresia lasata mie de acei oameni a fost una extraordinar de buna. Oamenii venisera in vizita la o ruda bolnava. Si prin felul lor de-a fi au reusit sa linisteasca pe apropiatii rudei bolnave. Respectivii dadeau dovada de liniste interioara, de impacare cu sine si cu Dumnezeu. Deci, numai de bine pot sa vorbesc de acesti... sectanti. :)
Tind sa cred ca orice religie e buna, atata vreme cat deciziile privin comportamentul spiritual/social vin din suflet si sunt indrumate de constiinta.

De acord cu tine. Asta ar fi si scopul religiei, nu ?

Nici mie nu-mi plac habotnicii.

Astia cu BOR-ul si homosexualitatea - on topic, oamenilor !

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate