Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Producatori/masini care nu sunt f...

Ventilator perete

Simbol "bec aprins" tele...

Oakley - recomandare site pt oche...
 Aer conditionat racire A+++/A++

Problema umiditate AC

Propuneri pentru imbunatatirea pr...

Conectarea la internet a Centrale...
 recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...
 SAMSUNG Galaxy A15

La ce ora se deschid urnele ?

Reducerea turației unui moto...

Mergeti la vot? Alegeri 9 iunie 2...
 

Despre femeie (partea 2-a)

- - - - -
  • Please log in to reply
326 replies to this topic

#19
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,013
  • Înscris: 17.10.2003
Vreau sa-mi exprim si eu parerea despre acest subiect, fara nici o legatura cu cele scrise de voi mai sus (este pur si simplu felul meu de a vedea lucrurile).
Incep prin a va spune ca dupa ani de dezaprobare a comportamentului materialist al femeilor, am inceput a accepta acest lucru, daca nu sufleteste, macar din ratiune. Am fost si eu de-a lungul timpului (ca multi dintre voi, sunt sigur) in cateva situatii de a primi papucii din cauza lipsei de "cheag" - uneori de la inceput, alteori dupa ce - desi lucrurile mergeau bine - dumnealor descopereau ca portofelul nu-mi e chiar asa gros cum isi inchipuiau. Si totusi, punandu-ma in situatia unei femei care e si frumoasa si desteapta si mai are poate si alte calitati, am considerat ca e normal sa-si doreasca o viata lipsita de grija zilei de maine. Pentru ca lucrurile stau un pic diferit de vremurile in care parintii nostri porneau "de la lingura". Atunci vreai nu vreai trebuia sa ai un serviciu. Un apartament cu chirie incepea sa existe pentru oricine - mai ales daca erai tanar casatorit. Salariile erau cat de cat comparabile (2000 un muncitor, 3000 un inginer, 5000 un director). Puterea de cumparare era mai mare (si n-aveai nici cine stie ce optiuni). Astfel incat puteai trai dintr-un salariu, celalalt folosindu-l pentru rate la CAR: mobila, electrocasnice, autoturism. In aceste conditii, la intemeierea unui cuplu dragostea avea un cuvant greu de spus. In ziua de azi, din societatea noastra lipseste (deocamdata) o clasa de mijloc. Oamenii se impart in bogati si saraci. O femeie poate sa se inhame la jug si sa se chinuie toata viata numai pentru a trai de azi pe maine sau poate sa traiasca fara nici o grija, decat cel mult ca n-are cum sa-si asorteze blana de nurca la culoarea masinii. Este normal deci sa caute sa intre in aceasta a doua categorie, chiar si in detrimentul sentimentelor. Dar...
1. Sa nu mai spuna peste tot ca isi doresc un barbat sincer, tandru, iubitor si ca banii nu conteaza. Sa recunoasca macar un adevar valabil in toate vremurile si in toate locurile.
2. Nu am nimic impotriva prostituatelor, e treaba lor cum considera sa isi traiasca viata, dar sa nu se astepte sa primeasca altceva decat ceea ce dau. Atunci cand sentimentele lor trec prin buzunar si cand scuipa un barbat daca acesta vine fara teancul de bani in mana, de ce mai vor consideratie din partea celor din jur? Ajunse la o varsta cand nimeni nu se mai uita la ele, de ce mai asteapta sa fie integrate in societate? In tinerete au considerat ca ele nu se pot cobori sa spele vase sau sa faca mancare si ca nu pot trai fara haine de blana si pantofi din piele de sarpe (asa cum o fac marea majoritate a celorlalte femei - si care poate ar fi mai indreptatite decat ele relativ la ceea ce au in cap), acum n-au decat sa suporte consecintele.
Mai vreau acum sa supun atentiei voastre un lucru pe care l-am observat ca un leit-motiv in comportamentul femeilor de pretutindeni (acolo unde se poate, bineinteles): lupta pentru emancipare, pentru egalitate, pentru a demonstra barbatilor... ce sa demonstrati fetelor? V-a contestat cineva aceasta egalitate? Sunt legi diferite pentru barbati fata de femei? Va simtiti marginalizate? Aveti ziua de 8 Martie - barbatii n-au o zi a lor. Aveti publicatii, "Femeia" pe vremea lui C., "Ioana", "Unica" si altele care nu-mi vin in cap acum,  in zilele noastre - spuneti-mi o publicatie a barbatilor. Aveti emisiuni, M.Tatu, Stela Popescu, etc. - ce va mai lipseste? Pur si simplu nu inteleg, e vreun complex de inferioritate? Nu de alta, dar acest comportament imi aduce aminte de cocosii pitici. Una,  doua, sar la bataie. Vine ala mare, ii ciuguleste in cap pana ii lasa lati, dupa ce se trezesc si isi mai revin, iar o iau de la capat.
Trebuie sa intelegem ca natura asta care evolueaza de milioane de ani a facut ca fizicul femeii sa fie mai frumos si mai delicat in timp ce al barbatului sa fie mai robust. E normal atunci sa existe munci dedicate unora si munci dedicate altora. Eu n-am vazut barbati care sa-si doreasca sa se bage peste femei in crese, in gradinite, in industria usoara sau mai stiu eu pe unde. In schimb nu exista domeniu in care activeaza  exclusiv barbatii in care sa nu-si bage nasul o femeie. Si toate declara: "vrem sa demonstram barbatilor ca si noi putem". Ca e cursa legala pe Splai, ca e Formula 1, ca e box, ca e fotbal, hop si ele cu textul cu pricina. De parca ar conta asta pentru bunul mers al omenirii.
Astept comentariile voastre.

P.S.
1. M-am referit la starea generala a lucrurilor, n-am luat in calcul exceptiile.
2. N-as vrea (mai ales din partea publicului feminin) intrebari de genul: "Akeem, tu ai o prietena?", ca nu despre asta e vorba in propozitie.

#20
Thorr

Thorr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 16.08.2002

Quote

Mai vreau acum sa supun atentiei voastre un lucru pe care l-am observat ca un leit-motiv in comportamentul femeilor de pretutindeni (acolo unde se poate, bineinteles): lupta pentru emancipare, pentru egalitate, pentru a demonstra barbatilor... ce sa demonstrati fetelor? V-a contestat cineva aceasta egalitate? Sunt legi diferite pentru barbati fata de femei? Va simtiti marginalizate? Aveti ziua de 8 Martie - barbatii n-au o zi a lor. Aveti publicatii, "Femeia" pe vremea lui C., "Ioana", "Unica" si altele care nu-mi vin in cap acum, in zilele noastre - spuneti-mi o publicatie a barbatilor. Aveti emisiuni, M.Tatu, Stela Popescu, etc. - ce va mai lipseste? Pur si simplu nu inteleg, e vreun complex de inferioritate?

Problema e infinit mai complexa decat ar parea la prima vedere. Secole de-a randul s-a considerat ca femeia are un rol inferior in societate, ca o serie intreaga de activitati sunt incompatibile cu ea. Lucrurile au evoluat si e cumva normal sa incerce sa demonstreza ca lucrurile nu stau asa.
Asta nu o sa se rezolve dintr-o data, cu cateva reviste sau show-uri TV. Apropo, ai vrut publicatii pt barbati, sa zicem FHM, Playboy ...
Chestiunea asta e legata de discriminare. Daca vrei o comparatie, tine un animal in lant cativa ani, dupa care da-i drumul, si ai sa vezi ca primele 5 minute alearga ca disperatul. Cam asta ar fi explicatia pentru "extremele" de care spuneai.

#21
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
akkem: no offence si fara pic de misoginism - "femeie frumoasa si desteapta si mai are poate si alte calitati" :D .... poti sa exprimi si un procent la treaba asta?

#22
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
F.F interesanta discutzia.

M-ar interesa totushi sa vad, ce parere are o femeie despre ce se discuta pe threadu asta, mai ales despre postul lui Dan (primul din lista) shi ultimul post al lui akeem.

;ola;

Deci, fetelor, postatzi aici sa vedem shi noi ce parare avetzi voi despre ce parere avem noi despre voi.  :climb:

#23
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,013
  • Înscris: 17.10.2003
DeathRipple:
Stii cum se spune: O femeie poate fi:
- frumoasa
- desteapta
- cuminte
dar niciodata toate trei la un loc. Am evitat aceasta gluma deoarece am incercat ca discutia sa fie cat de cat serioasa. Consider ca in ce am scris poate fi catalogat cam mult misoginism si de aceea am vrut sa evit reactii violente din partea lor.
Oricum e de discutat.

Skullpder: ai dreptate, asta asteptam si eu.

Thorr: si cu tine sunt de acord. Singura remarca: n-am luat-o de la Ana si Caiafa, ma refeream doar la perioada de prin anii '60 incoace, de cand femeia a fost considerata pe picior de egalitate si de cand a inceput chestia cu emanciparea. Despre Evul Mediu n-are rost sa discutam aici. La fel si despre Lumea Araba, de exemplu.
Playboy nu o consider o revista numai pt. barbati. Poate fi folositoare si pentru femei bi sau les, exact cum Adonis e o revista pt. gay, dar poate fi savurata si de o femeie normala (fara sa o consideram publicatie erotica pt. femei)

#24
PlaceBo

PlaceBo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 28.03.2003
deci ...
"un animal tzinut in lesa" ... interesanta comparatie :))

presupunem ca am o prietena, care tzine la mine, intr-un fel sau altul. presupunem de asemenea ca buzunarul meu nu este cat de plin s-ar cuveni unui baiat deshtept shi frumos ca mine.
daca vine gheorghitza, care are un bmw frumushel, ishi permite sa o duca la munte in fiecare weekend, shtie sa lege 2 cuvinte, shi nu e mutilat....fitzi siguri ca fata pleaca cu el. shi eu ash face la fel intr-o situatie similara (cu petronela, nu gheorghitza).
bineintzeles, nu a fost vorba de dragoste, relatii de lunga durata sau ceva de genu...

#25
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
akeem: eu sunt de acord cu ce ai scris tu. o chestie fff interesanta este ca atunci cand esti indragostit, respectiva fata este si frumoasa si desteapta si cuminte. de reflectat

#26
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003

Quote

Originally posted by placebo

daca vine gheorghitza, care are un bmw frumushel, ishi permite sa o duca la munte in fiecare weekend, shtie sa lege 2 cuvinte, shi nu e mutilat....fitzi siguri ca fata pleaca cu el.


Prietena mea are o slabiciune pt SLK-uri, shi-ar dori o vila cu 2 etaje shi curte proprie shi alte nebunii. Crede-ma ca io stau linishtit pt ca n-o sa fuga cu unu din ala de care zici tu. Chiar mi-a marturisit odata de o propunere de acest gen.

Omule, ori nu eshti realist ori nu ai o parere prea buna despre tine.

ps. iubirea nu tzine de foame dar poate fi un surogat.

#27
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,013
  • Înscris: 17.10.2003

Quote

Originally posted by DeathRipple
akeem: eu sunt de acord cu ce ai scris tu. o chestie fff interesanta este ca atunci cand esti indragostit, respectiva fata este si frumoasa si desteapta si cuminte. de reflectat

Asa-i, dar asta e o abordare subiectiva, eu am incercat sa fiu obiectiv. Am incercat sa ma detasez de sentimente si sa nu spun ca toate femeile sunt curve numai ca m-a inselat pe mine iubita alaltaieri (de exemplu).

#28
andreipn

andreipn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 10.11.2003
e bine ca prietena ta sa fie frumoasa
e bine ca prietena ta sa fie desteapta
e bine ca prietena ta sa fie cuminte
e bine ca prietena ta sa fie plina de bani

si cel mai important lucru este ca cele 4 sa nu se cunoasca

#29
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,013
  • Înscris: 17.10.2003
Cred ca n-ar fi deloc deplasat si off-topic daca am discuta un pic de emisiunea Mihaelei Tatu. Mie mi se pare destul de reprezentativa, desi n-am urmarit efectiv decat cateva episoade, pana cand mi-am conturat o idee despre ceea ce este de fapt.
Prima data a fost atunci cand a avut drept invitata pe Smaranda Paslaru. Ne avand idee cine este aceasta fatuca si nestiind cu ce s-a remarcat ea incat sa fie considerata o vedeta demna de a fi invitata in talk-show-uri, m-am gandit ca ar putea fi fata Margaretei Paslaru (chiar va rog, cine stie sa-mi spuna ce hram poarta, ca sunt curios - vorbesc de perioada anterioara invitatiei de mai sus, ca pe urma stiu despre figuratia pe la emisiuni cu muzica buna - in conceptia ei: adica prezenta manele si manelisti). Deci am urmarit emisiunea de la inceput, cu gandul ca aflu despre viata Margaretei Paslaru, mai ales dupa ce a plecat in strainatate. Cand colo, totul s-a rezumat la dezvaluirea incitanta si in direct a aventurilor erotice ale invitatei, bomboana pe coliva fiind prima experienta lesbiana a acesteia. Ma rog, am zis, uite totusi ca incep sa se spuna pe post chestii considerate pana acum tabu, ca tineretul are de invatat (ce?), etc. Dar de ce treceau zilele, de-aia ma convingeam de caracterul Made in Romania al emisiunii (bazat adica pe moartea caprei vecinului). In loc sa fie promotoarea spiritului feminin constructiv, care sa le ridice pe reprezentantele sexului frumos in ochii barbatilor si prin calitati altele decat cele necesare in pat, emisiunea s-a transformat intr-un instrument de dat la cap barbatilor, de terfelire si de calcare a lor in picioare, locul unde toate fufele se pot razbuna si isi pot varsa veninul pentru ceea ce le-au facut lor barbatii - de parca n-ar fi meritat-o cu varf si indesat. Uitati-va si voi ce invitate are: in afara de cateva exceptii gen Mona Musca, pentru care am toata stima, emisiunea e plina de fiinte care ard gazul de pomana, care se (auto)intituleaza VIP-uri (o sa scriu eu si despre asta la locul si momentul potrivit), care nu produc nimic folositor societatii si care, daca ar pleca din tara definitiv, nu am pierde nimic, dimpotriva.
Iar tartorita principala modereaza emisiunea intr-un stil barfitor si mahalagist, cu indemnuri ca: "hai, draga, si spune-ne cum s-a intamplat" si "vai, mor de nerabdare sa aflu", bineinteles nu  vreo metoda de a inlocui petrolul cu apa din balta ci cum si-a pus-o invitata cu prietenul cel mai bun al sotului ei.  Nu lipsesc nici lozincile "fetelor, trebuie sa nu ne lasam". Ce fata o fi ea la 45 de ani si 100 de kile nu stiu. Si cand te gandesti ca putea fi o prezenta agreabila (ca urata nu e) de mamica buna de dat sfaturi (folositoare) tinerelor fete. Apropo, oare ce o invata de la ea fetita ei care trebuie sa aibe vreo 15...16 anisori, adica varsta cea mai periculoasa in formarea unei individe umane? Cum sa bata cu piciorul in dusumea, cum sa-si puna poalele in cap, cum sa fie apucata de istericale atunci cand barbatul de langa ea nu-i face toate mofturile? Mai ales ca, asa cum ii sta bine unei vedete abia formate, mamica a gasit necesar sa si divorteze. Iata exprimarea independentei feminine. Fata mea, asa sa faci si tu la primul semn de nesupunere. Sa nu lasi de la tine nici un graunte, ca asta e semn de slabiciune.
Credeti ca am fost prea dur? Nuu... ca n-am vorbit de porcaria numita "Marea demascare". Aceasta asa-zisa emisiune era ceva de o josnicie de neinchipuit, era echivalentul unei iesiri pe post a lui Vadim Tudor care ar fi zis: "Romani, pana maine dimineata sa castram toti ungurii si apoi sa-i eutanasiem. Sa nu dea dracu' sa faceti invers!". Nota 10+ pentru Carcotasi, nu stiu daca de la ei i s-a tras sau oricum era propusa sa fie trasa pe dreapta emisiunea respectiva, dar va spun, ceva mai penibil nu mi s-a intamplat sa vad in viata mea. O adunatura de zalude cu chilotii la vedere, care se fandoseau si se izmeneau in direct pe post, ca un stol de cotofene care au vazut dihorul la cuib, precum si un grup de tantalai care le facea jocul, care spalau pe jos pentru cateva bancnote botite si care se pretau la a fi terfeliti (chemati cu clopotelul sau usuiti ca mustele de pe friptura), totul intru satisfacerea sentimentelor exagerat antimasculine ale gazdei & Co. Si ca sa fie totul de cacao, la sfarsit eram delectati cu un program de strip-tease executat de suncile unduitoare ale cvasi-vedetelor, care au gasit si ele in sfarsit locul de exprimare a acestui talent.
Halal emisiuni de promovare a valentelor feminine.

#30
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
@akeem  ;great;

Nu stiu cand o sa se trezeasca poporu asta ca atata incultura si prostie ne ingroapa tot mai rau....nu e vizibil deloc fenomenu...dar se intampla...

:cya:

#31
GrLght

GrLght

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.11.2003
Chiar mi-s indiferente tentativele alea de femei care sunt invitate la emisiunea doamnei Tatu. Cel mai mult le compatimesc pe cele care se uita la o asha emisiune, pt ca, daca n-ar avea audienta, D3x fmie ar fi fost demult scoasa din grila de programe.

Mintzile slabe sunt ushor de controlat, iar manipularea prin mass media ar trebui sa fie subiectul uni thread separat pe acest forum.

#32
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,013
  • Înscris: 17.10.2003
Hai ma, femei nu exista pe forumul asta? :confused:

#33
Indianu

Indianu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,322
  • Înscris: 21.08.2003
exista da prea putine...oricum o femeie nu va putea niciodata sa fie mai desteapta ca un barbat sau sadepasesasca barbatul
asta asa ca incheiere si ca, concluzie generala

#34
Thorr

Thorr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 16.08.2002

Quote

Originally posted by indianu
exista da prea putine...oricum o femeie nu va putea niciodata sa fie mai desteapta ca un barbat sau sadepasesasca barbatul
asta asa ca incheiere si ca, concluzie generala

Glumesti, probabil. O generalizare de asta nu-si are locul, pentru ca as putea sa-ti dau exemple de femei care sa "dea ceatza" in orice domeniu.
Era un topic mai vechi in care se discuta de lead-programatorii (sau mai bine spus programatoarele) care au lucrat la realizarea Adobe Photoshop, ca sa ma leg doar de IT.

Later edit: linkul

#35
Iris_

Iris_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,066
  • Înscris: 02.06.2002

Quote

Originally posted by indianu
exista da prea putine...oricum o femeie nu va putea niciodata sa fie mai desteapta ca un barbat sau sa depaseasca  barbatul
asta asa ca incheiere si ca, concluzie generala



Indianu, cred ca nu ai cunoscut destule femei la viata ta :) Poate daca ai fi cunoscut mai multe, nu ai mai fi vorbit asa... "concluzia" ta este total gresita.

#36
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,013
  • Înscris: 17.10.2003
Distractie la cote maxime, sambata la meciul de box dintre Roxana Ciuhulescu si Cutare Nustiucum, ca nu-mi vine in cap acum. Oricum, meciul a fost tocmai bun pentru a sustine teoria mea ca femeile fac ce fac si nu se lasa pana nu-si baga nasul unde nu le fierbe oala. N-am nimic de zis de cele doua dinainte, erau profesioniste, se vedea asta, treaba lor, daca o fac cum trebuie, jos palaria.
Dar un meci ce arata a Stan si Bran combinat cu paruiala de pe holul scolii, asta a intrecut orice inchipuire. Eu stateam bine mersi intins in pat, hotarat sa ma uit un pic (de curiozitate) si apoi sa ma mut pe alte meridiane. Insa sfarsitul (prematur din pacate) al meciului m-a gasit aplaudand si razand cu lacrimi, exact ca si pe spectatorii prezenti la fata locului. Mai fratilor, oare ce-o fi fost in capul fatucii aleia de-a venit sa incaseze pumni in bot in vazul unei tari intregi? Si nu ca avea in fata pe Roxana cea Superlong, King Size si XXXXL din toate punctele de vedere, deci nici nu avea cum sa ajunga la ea (chiar ma intreb, organizatorii s-au gandit la asta?), dar atunci cand te antrenezi la modul serios (asa cum pretinde ea), iti insusesti cat de cat tehnicile ce tin de sportul respectiv. Ma refer aici in primul rand la felul de a lovi (asa cum am vazut la cele doua dinainte). Or, fata asta dadea din maini de parca inota pe spate, adica exact in felul in care se bat fetele in curtea din spatele blocului. Ce antrenament o fi facut ea? Sare numai coarda? Nu mai spun ca abia salta de manusi, parca era Stan cand ii bagasera 5 kg de suruburi si ii cadea mana pe spate. Penibil, penibil, penibil. Macar clovnul de la circ care ia suturi si cade in fund e platit pentru asta si mai e si fardat, de nu-l cunoaste nimeni pe strada. In locul ei, mi-as pune o punga in cap ca Ratusca cea Urata atunci cand trebuie sa ies din casa, ori mai degraba as sta la geam sa fac fotosinteza si sa nu mai trebuiasca sa ma duc sa-mi cumpar de mancare.
Cat despre Roxana lungana, n-a gasit altceva mai bun de facut decat box? Putea sa se apuce de baschet, de volei sau de alte 10 sporturi la care inaltimea ei ar fi fost un avantaj. Dar nu, ei i-a trebuit box. Deh, ifose de vedeta. Si din pacate, la fel de paralela si neajutorata ca adversara ei. Idem la tehnica lovirii, rezistenta si forta de a ridica manusile dincolo de nivelul buricului. Norocul ei ca n-a luptat cu una din cele dinainte, ca o scoteau in cearceaf de pe ring. Sunt curios ce-ar mai fi zis atunci mamica ei cea sangeroasa, careia i-a parut rau ca s-a terminat meciul asa repede. Vai de capul aluia, cu asa nevasta si asa soacra.
Oricum, din punctul meu de vedere, sa mai ne dea meciuri din astea. Si sa nu le mai chinuie cu manusi, ca obosesc repede. Sa le lase sa se traga de par si sa-si dea picioare la turloaie, ca ar fi mai real si sunt si mult mai antrenate.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate