Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Gatitul acasa a devenit mai scump ca mancarea Junk Food!
#109
Posted 18 March 2024 - 18:48
danigoleman, on 17 martie 2024 - 22:16, said:
Matale chiar trebuie sa fii acid la 9 din 10 postari? giuliani2, on 17 martie 2024 - 22:52, said:
Merita oricand sa gatesti acasa, si daca gatesti zilnic tot iesi mai ieftin decat cumparand din oras. Dar ieftin nu e totul, important e ca stii ce bagi acolo in mancare, e esential sa nu bagi vegeta, maggi, delikat, etc. ca atunci n-ai rezolvat nimic. Plus carnea ce o folosesti, poate o gasesti mult mai de calitate decat aia ce o baga in ciorba ieftina la meniul zilei. Si apropo de meniul zilei, in general acolo ajunge cea mai veche materie prima, aia ce sta sa expire. Nu prea e ok sa mananci meniul zilei altundeva decat la restaurantele de incredere. In ciorbele alea toarna toata chimicalele posibile. Mai departe cred ca se orienteaza si ei cu ce prind la oferta, ma refer la restaurantele cu meniul zilei. Dar ca idee, sunt momente cand simti pofta si de o supa daia la plic. Discutia este sa nu faci obisnuinta din asta. Fane, on 17 martie 2024 - 22:56, said:
o tot trageti cu gatitul "sanatos"... ce insemna pt voi gatit "sanatos"? ca pana la urma organismul are nevoie si de ceva grasimi si glucide. acasa mancati numai fibre si proteine de calitate? de obicei problema mai mare consta in marimea portiilor vs continutul mancarii. surplusul de calorii care-l bagi zilnic duce la obezitate care te predispune la multe probleme. asa ca fiti mult mai atenti la marimea portiei decat la continutul ei. continut care-i si el important, dar dupa ce ai rezolvat marimea portiei. si nu suntem facuti sa traim vesnic. Ia de te gandeste ce contine o mancare simpla ca o poti face si fara bulion sau alte chimicale. giuliani2, on 17 martie 2024 - 23:05, said:
Cred ca spui asta pt ca nu ai gatit niciodata. Coastele le bagi in cuptor si se fac ele, cartofii la fel, greu gasesti restaurante care chiar sa stie sa faca cartofi ok....majoritatea iti scot betele de cartofi inghetati si aia e. Exemplele date de colegul de mai sus sunt f bune, cat de usor poti gati ceva ok, mai bun ca la restaurant si mult mai ieftin. Un aparat decent de cafea poate costa 4-500 de lei, te tine 5-6 ani. Cred ca la cafea comparatia nu are sens, orice aparat iti iei tot iesi mai ieftin decat sa bei cafeaua in oras, exceptand cazul in care bei doncafe de la automat la 1 leu in pahar de plastic. Gatit sanatos inseamna sa folosesti cele mai bune ingrediente, sa le gatesti fara sa folosesti tot felul de chimicale, fara sosuri cumparate,etc. Discutia despre mancat doar de la Mcdonalds si slabit nu are sens absolut deloc pt ca acolo nu poti manca absolut nimic sanatos. Eu daca nu sunt cu cafeaua, adica beau cafea dar sunt atent la cat consum aiurea cu viciul asta. Poti face si cafea la ibric si este mai gustoasa ca aia de la aparat. Cum ziceam... daca ai placerea asta. pufonel, on 17 martie 2024 - 23:19, said:
In primul rand, citeam zilele trecute o stire ca marile lanturi de fast food din SUA sunt in pierdere de clienti, pentru ca au marit preturile. Si la noi e destul de scump sa mananci la fast food, dar vad ca e mai mereu coada. (Eu stau intr-un oras mic, n-avem Mec sau Cheiefsi, dar la shaormerie e mereu coada, la orice ora). In al doilea rand, pe mine chiare ma relaxeaza sa gatesc, si o fac de cate ori am timp. E adevarat ca, daca sunt in criza de timp, imi fac repede 2 oua sau ceva asemanator, dar de regula ma relaxeaza cand gatesc si ascult muzica sau radioul. Am vazut video respectiv in urma cu ani de zile. In comparatie cu mancarea gatita este mai ieftin cu mancarea fast food sau porcariile: salam, parizer, pateuri. Eu chiar am scris, nu zic nimic daca cumva ai ceva probleme financiare, ok, am mancat si eu parizer, salam, dar faci treaba asta pana te pui pe picioare, 1-2 zile. Ca daca stau sa ma gandesc, cred ca sunt mancaruri paste, orez, cartofi, cumva reusesti sa mananci. Problema este partea de proteina, proteinele ieftine sunt cele de care am zis, parizer, salam etc... Daca esti singur este mai simplu, poti sa faci one week meal plan, pregatesti Sambata si bagi in caserole sau pungi la frigider si atunci chiar reusesti sa gatesti mai ieftin. Trebuie totusi un cuptor cu microunde sa incalzesti. hellmarvel, on 18 martie 2024 - 04:20, said:
Raționament tîmpit, ce gătești acasă maninci DE MAI MULTE ORI, ce comanzi sau maninci la restaurant maninci o singura data. Daca aduni comenzile si mesele la restaurant comparativ cu cit ai cheltui sa gătești acasă in aceeași perioada de timp, ai vedea ca ieși mult in pierdere. E un mod de a-ti scuza lenea (de a cumpăra ingrediente si gati acasă) fata de "a fi servit" de-a gata. |
#110
Posted 18 March 2024 - 18:48
giuliani2, on 17 martie 2024 - 22:52, said:
Si apropo de meniul zilei, in general acolo ajunge cea mai veche materie prima, aia ce sta sa expire. Timpul petrecut gatind e evident mai mare decat daca comanzi. Dar nah, cu timpul devii mai eficient. Pai nu se zicea pe aici ca timpul inseamna bani? Si ii vezi pe unii ca fac fel si fel de artificii ca sa castige niste timp, merita sa il pierzi apoi stand in casa si muncind cu gatitul? Mai ales daca ai salariu macar cat dublul minimului pe economie si posibilitate de a face ore suplimentare nu e mai eficient sa faci cateva ore suplimentare lunar - in meseria in care esti calificat si ai experienta si de banii aia sa iei mancare in oras? Mai ales ca asa e mai pretabil si la calatorii, nefind legat de un loc? |
#111
Posted 18 March 2024 - 18:48
vrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 17:27, said:
Vezi ca la regimul asta da avcul in tine la 53 de ani. Mai bine la Mac ca aia au și mâncare ok. Observ ca tot aduci Mecul in discutie. Babaete, acolo maninca doar cazurile sociale ale planetei si obejii din America de nord Edited by Zuckerwatte, 18 March 2024 - 18:48. |
#112
Posted 18 March 2024 - 18:56
Fane, pe 17 martie 2024 - 22:56, a scris:
o tot trageti cu gatitul "sanatos"... ce insemna pt voi gatit "sanatos"? ca pana la urma organismul are nevoie si de ceva grasimi si glucide. acasa mancati numai fibre si proteine de calitate? de obicei problema mai mare consta in marimea portiilor vs continutul mancarii. surplusul de calorii care-l bagi zilnic duce la obezitate care te predispune la multe probleme. asa ca fiti mult mai atenti la marimea portiei decat la continutul ei. continut care-i si el important, dar dupa ce ai rezolvat marimea portiei. si nu suntem facuti sa traim vesnic. fusese unul care a tinut cura de slabire cu mancare de la mc, daca va vine sa crredeti. calculase omul ca daca mananca 3 jumatati de meniu pe zi are un mic deficit caloric. asa ca omul a mancat cateva luni la mc, comanda cate un meniu, il impartea in doua si manca doar o jumatate. si a dat kilograme jos. deci... giuliani2, pe 17 martie 2024 - 23:05, a scris:
Cred ca spui asta pt ca nu ai gatit niciodata. Coastele le bagi in cuptor si se fac ele, cartofii la fel, greu gasesti restaurante care chiar sa stie sa faca cartofi ok....majoritatea iti scot betele de cartofi inghetati si aia e. Exemplele date de colegul de mai sus sunt f bune, cat de usor poti gati ceva ok, mai bun ca la restaurant si mult mai ieftin. giuliani2, pe 17 martie 2024 - 23:05, a scris:
Un aparat decent de cafea poate costa 4-500 de lei, te tine 5-6 ani. Cred ca la cafea comparatia nu are sens, orice aparat iti iei tot iesi mai ieftin decat sa bei cafeaua in oras, exceptand cazul in care bei doncafe de la automat la 1 leu in pahar de plastic. Edited by LunaCrystal, 18 March 2024 - 18:53. |
#113
Posted 18 March 2024 - 18:59
Stiti ca toate produsele de la Mc'D, KFC etc. au zahar, nu?
La cartofi se pune sare, zahar, agent antispumare si alte porcarii.... Si burgării au zahar. |
#114
Posted 18 March 2024 - 18:59
#115
Posted 18 March 2024 - 19:00
AWE, on 18 martie 2024 - 18:44, said:
Exact in scopul asta am luat o friteuza (friteusa?) profesionala, full inox, termostat reglabil pana la 190 de grade, adica asta. Problema e ca desi e cea mai mica din gama, tot are nevoie de 4 litri de ulei si tinand cont ca eu nu tin uleiul sa re-prajesc de nu stiu cate ori chestii in el, devine destul de costititoare distractia. O mai pun in priza cand e mai multa lume la un gratar ceva, ca pentru 2-3 portii de cartofi chiar nu se justifica sa o pornesti. Dar trebuie sa recunosc, cartofii aia sunt dramatic de buni De fapt, orice necesita prajire prin imersie iese excelent dar cum ziceam, 4 litri de ulei utilizat intr-o singura zi, care mai trebuie si carat in bidon la centrele de reciclare... mnah, cons outweigh pros. Poti face cartofi prajiti cu tot cu coaja, poti sa prajesti pulpe direct fara sa le dezgheti. Si citeam mesajul si mi-am adus aminte ca nu mai stiu unde am pus curatoarea de cartofi. Nu am calculat vreodata cati cartofi se pierd la curtarea de coaja. Inainte sa cumpar friteuza cu aer cald consumam cateva sticle de ulei pe luna. Acum pun carnea pe grill de fonta(fara ulei) sau o gatesc in friteuza. Consuma si friteuza curent dar este mai sanatos si compensezi. Adica? Nu mai stai dupa ei, bagi pulpele si/sau cartofi prajiti in friteuza si iti vezi de treaba ta. Asa daca gatesti pe aragaz/tigaie adauga cost ulei, merge hota, se gatesc in ulei, bec aprins. |
#116
Posted 18 March 2024 - 19:00
aaaa4567, pe 18 martie 2024 - 00:28, a scris:
O prajitura relativ simpla si buna cu lamaie: acasa o faci cu cateva zeci de lei (30 de lei), 8-10 portii. La cofetarie dai 15-20 de lei/portie. You do the math. |
#117
Posted 18 March 2024 - 19:19
Crmn, on 18 martie 2024 - 18:59, said:
Stiti ca toate produsele de la Mc'D, KFC etc. au zahar, nu? La cartofi se pune sare, zahar, agent antispumare si alte porcarii.... Si burgării au zahar. LunaCrystal, on 18 martie 2024 - 19:00, said:
Clar sa incerc sa o fac acasa ma costa (mult) mai mult, fara sa pun in calcul si timpul. Sunt si restaurante unde un meniu ajunge la 50-100 de euro de persoana, cu chef bucatar, fitze.. dar pentru un notar aia sunt banii de corn. MindArchitect, on 18 martie 2024 - 19:00, said: Daca doresti sa faci o proba, friteuza cu aer. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jAx67gfWU50?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] neneafane, on 18 martie 2024 - 14:00, said:
Nu știu cum socotiți voi, dar un kg de cartof e 2,5 lei sau 3 lei după caz. După ce ii cureți rămân 800 grame de cartofi. Prajiti în un litru de ulei care costa în jur de 6 lei, și merge prăjite vreo 4 kg de cartofi ar venii un 2 lei la 800 de grame prăjite de cartofi. Cu sarea și gazul sau curentul pentru friteoza, încă un leu. Deci în total 6 lei pentru un kilogram de cartof din care sa rezulte un 600 de grame de cartofi pai. Cât e porția la kaufland? Care grame are? Ca la magazin la cartofii cu 3 lei, jumate arunci, ca sunt negri la miez. Cartofii se pot face in multe feluri, am vazut o metoda in care se pune ulei un deget, si apoi se adauga un pahar de apa. Practic sunt semi prajiti semi fierti, la capac. Dar sunt deliciosi. Si consumi 250g de ulei. Si dupa o tura de cartofi mai poti praji macar o data. Cu 1 litru de ulei poti gati mai multa mancare decat o portie de cartofi pai. Arta gatitului inseamna si metode practice, de optimizare. Cu legumele si carnea de la o supa mare, poti face pe urma si o salata de "beouf", cu carnea de vita sau pui. Prin tarile asiatice se practica gatit la comun, mai multe familii. Din ce credeti ca s-au inspirat aia in Kung Fu Panda, cu mosulica ce vindea taitei? Edited by tfmercedez, 18 March 2024 - 19:09. |
#118
Posted 18 March 2024 - 19:34
|
#119
Posted 18 March 2024 - 19:40
tfmercedez, on 18 martie 2024 - 19:19, said:
pai mancarea trebuie sa fie un "disco" bucal, senzational, senzorial. Sunt o gramada de studii la baza, corporatiile si-au facut temele. Oricata reclama baga coca cola in reclamax cola zero, pepsi max nu se vinde bine, gustul de aspartam nu-ti pacaleste instictul pentru zahar. Fals, asta poate in Romania unde multora nu le pasa (inca), dar bauturile cu asprama o duc foarte bine si sunt in crestere. In realitate amandoua sunt nasoale dar mai bine fara 3 linguri de zahar. |
#120
Posted 18 March 2024 - 20:01
Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 18:48, said:
Observ ca tot aduci Mecul in discutie. Babaete, acolo maninca doar cazurile sociale ale planetei si obejii din America de nord Ar vrea ei cazurile alea sociale. Nu-a aduc decat prin comaparatie cu tot felul de prajeli si grasimi din gospodarie. Parca au salate, deci e mai sanatos o salata la mac decat niste ceafa acasa. Gatitul acasa nu e mereu sanatos, trebuie sa-ti dai interesul putin. |
#121
Posted 18 March 2024 - 20:11
GaSar, on 17 martie 2024 - 19:39, said:
Deoarece la multinationala salariile se indexeaza anual cu rata inflatiei + cateva procente ... dupa ce cumperi mancare bio mai raman si bani de un ceas Hublot. tiestodj20, on 17 martie 2024 - 20:12, said:
Cumperi un congelator, mai mare sau mai mic, in functie de nevoi si toamna, cand legumele sunt ieftine, il faci teapan. Pe unde ramane loc bagi carne de pui, porc, oaie sau ce altceva consumi. In felul asta, iarna nu cumperi gogosari, pastarnac sau orice alta leguma cu 12 lei kilul, dar ai si gustul bun asigurat. |
#122
Posted 18 March 2024 - 20:14
vrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 20:01, said:
Ar vrea ei cazurile alea sociale. Nu-a aduc decat prin comaparatie cu tot felul de prajeli si grasimi din gospodarie. Parca au salate, deci e mai sanatos o salata la mac decat niste ceafa acasa. Gatitul acasa nu e mereu sanatos, trebuie sa-ti dai interesul putin. Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii si de copiii care n-au invatat inca ce inseamna sa manince prost. Este cea mai rapida metoda de a umple matul si o fi probabil considerata si ieftina ca solutie. O mizerie |
#123
Posted 18 March 2024 - 20:27
vrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 19:40, said: Fals, asta poate in Romania unde multora nu le pasa (inca), dar bauturile cu asprama o duc foarte bine si sunt in crestere. In realitate amandoua sunt nasoale dar mai bine fara 3 linguri de zahar. Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:14, said: Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii si de copiii care n-au invatat inca ce inseamna sa manince prost. Este cea mai rapida metoda de a umple matul si o fi probabil considerata si ieftina ca solutie. O mizerie Edited by tfmercedez, 18 March 2024 - 20:25. |
|
#124
Posted 18 March 2024 - 20:30
Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:14, said:
Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii Bati campii. Patura de jos in Romania si in 70-80% din restul lumii nici nu viseaza la Mac decat la ocazii speciale. Mai uita-te in jurul tau, dar inteleg ca e greu cand trebuie sa cobori nasul. |
#125
Posted 18 March 2024 - 20:30
In curand dezbateri: chiria mai ieftina decat proprietatea personala, sau escortele mai avantajoase decat nevasta..
|
#126
Posted 18 March 2024 - 20:34
Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:14, said:
Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii si de copiii care n-au invatat inca ce inseamna sa manince prost. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users