Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 Megalopolis (2024)

Integra A8690

Solutie asamblare perete - cada.

Balans la ridicare picior dupa ac...
 Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?
 

Gatitul acasa a devenit mai scump ca mancarea Junk Food!

* * - - - 12 votes
  • Please log in to reply
504 replies to this topic

#109
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,262
  • Înscris: 30.11.2021

View Postdanigoleman, on 17 martie 2024 - 22:16, said:

Matale chiar trebuie sa fii acid la 9 din 10 postari?
Din pacate. Dar din fericire au inceput sa se prinda softepdisti si isi vad de treaba lor.

View Postgiuliani2, on 17 martie 2024 - 22:52, said:

Merita oricand sa gatesti acasa, si daca gatesti zilnic tot iesi mai ieftin decat cumparand din oras.

Dar ieftin nu e totul, important e ca stii ce bagi acolo in mancare, e esential sa nu bagi vegeta, maggi, delikat, etc. ca atunci n-ai rezolvat nimic. Plus carnea ce o folosesti, poate o gasesti mult mai de calitate decat aia ce o baga in ciorba ieftina la meniul zilei.
Si apropo de meniul zilei, in general acolo ajunge cea mai veche materie prima, aia ce sta sa expire. Nu prea e ok sa mananci meniul zilei altundeva decat la restaurantele de incredere.
Trebuie sa incerci sa te adaptezi.

In ciorbele alea toarna toata chimicalele posibile.
Mai departe cred ca se orienteaza si ei cu ce prind la oferta, ma refer la restaurantele cu meniul zilei.

Dar ca idee, sunt momente cand simti pofta si de o supa daia la plic.
Discutia este sa nu faci obisnuinta din asta.

View PostFane, on 17 martie 2024 - 22:56, said:

o tot trageti cu gatitul "sanatos"... ce insemna pt voi gatit "sanatos"? ca pana la urma organismul are nevoie si de ceva grasimi si glucide. acasa mancati numai fibre si proteine de calitate? de obicei problema mai mare consta in marimea portiilor vs continutul mancarii. surplusul de calorii care-l bagi zilnic duce la obezitate care te predispune la multe probleme. asa ca fiti mult mai atenti la marimea portiei decat la continutul ei. continut care-i si el important, dar dupa ce ai rezolvat marimea portiei. si nu suntem facuti sa traim vesnic.
Eu ma ganedeam la pret dar cred ca oarecum au dreptate, mancarea gatita acasa este mult mai sanatoasa si mai curata.
Ia de te gandeste ce contine o mancare simpla ca o poti face si fara bulion sau alte chimicale.


View Postgiuliani2, on 17 martie 2024 - 23:05, said:

Cred ca spui asta pt ca nu ai gatit niciodata. Coastele le bagi in cuptor si se fac ele, cartofii la fel, greu gasesti restaurante care chiar sa stie sa faca cartofi ok....majoritatea iti scot betele de cartofi inghetati si aia e.  Exemplele date de colegul de mai sus sunt f bune, cat de usor poti gati ceva ok, mai bun ca la restaurant si mult mai ieftin.


Un aparat decent de cafea poate costa 4-500 de lei, te tine 5-6 ani.  Cred ca la cafea comparatia nu are sens, orice aparat iti iei tot iesi mai ieftin decat sa bei cafeaua in oras, exceptand cazul in care bei doncafe de la automat la 1 leu in pahar de plastic.

Gatit sanatos inseamna sa folosesti cele mai bune ingrediente, sa le gatesti fara sa folosesti tot felul de chimicale, fara sosuri cumparate,etc.

Discutia despre mancat doar de la Mcdonalds si slabit nu are sens absolut deloc pt ca acolo nu poti manca absolut nimic sanatos.
Depinde cat de mult pretuiesti tu cafeaua respectiva. Am cunostinte care au platit 2000 si ceva de lei pe aparate de cafea.
Eu daca nu sunt cu cafeaua, adica beau cafea dar sunt atent la cat consum aiurea cu viciul asta.
Poti face si cafea la ibric si este mai gustoasa ca aia de la aparat. Cum ziceam... daca ai placerea asta.

View Postpufonel, on 17 martie 2024 - 23:19, said:

In primul rand, citeam zilele trecute o stire ca marile lanturi de fast food din SUA sunt in pierdere de clienti, pentru ca au marit preturile. Si la noi e destul de scump sa mananci la fast food, dar vad ca e mai mereu coada. (Eu stau intr-un oras mic, n-avem Mec sau Cheiefsi, dar la shaormerie e mereu coada, la orice ora).

In al doilea rand, pe mine chiare ma relaxeaza sa gatesc, si o fac de cate ori am timp. E adevarat ca, daca sunt in criza de timp, imi fac repede 2 oua sau ceva asemanator, dar de regula ma relaxeaza cand gatesc si ascult muzica sau radioul.
Era un video pe youtube cu o mama care era suparata pe un fast food ca nu mai avea meniu, ca nu putea sa isi hraneasca familia.
Am vazut video respectiv in urma cu ani de zile.

In comparatie cu mancarea gatita este mai ieftin cu mancarea fast food sau porcariile: salam, parizer, pateuri.

Eu chiar am scris, nu zic nimic daca cumva ai ceva probleme financiare, ok, am mancat si eu parizer, salam, dar faci treaba asta pana te pui pe picioare, 1-2 zile.
Ca daca stau sa ma gandesc, cred ca sunt mancaruri paste, orez, cartofi, cumva reusesti sa mananci. Problema este partea de proteina, proteinele ieftine sunt cele de care am zis, parizer, salam etc...

Daca esti singur este mai simplu, poti sa faci one week meal plan, pregatesti Sambata si bagi in caserole sau pungi la frigider si atunci chiar reusesti sa gatesti mai ieftin.
Trebuie totusi un cuptor cu microunde sa incalzesti.

View Posthellmarvel, on 18 martie 2024 - 04:20, said:

Raționament tîmpit, ce gătești acasă maninci DE MAI MULTE ORI, ce comanzi sau maninci la restaurant maninci o singura data. Daca aduni comenzile si mesele la restaurant comparativ cu cit ai cheltui sa gătești acasă in aceeași perioada de timp, ai vedea ca ieși mult in pierdere.

E un mod de a-ti scuza lenea (de a cumpăra ingrediente si gati acasă) fata de "a fi servit" de-a gata.
Din cauza asta am si zis fast food ca la restaurant implica o cu totul alta obisnuinta, bacsis, bei ceva la masa.

#110
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,626
  • Înscris: 20.10.2006

View Postgiuliani2, on 17 martie 2024 - 22:52, said:

Si apropo de meniul zilei, in general acolo ajunge cea mai veche materie prima, aia ce sta sa expire.



Timpul petrecut gatind e evident mai mare decat daca comanzi. Dar nah, cu timpul devii mai eficient.
De parca si acasa nu se face la fel, defapt acolo nu verifica nimeni si de multe ori ajung alimente gata expirate gatite/nu au termen de valabilitate daca sunt cumparate de la coltul strazii.

Pai nu se zicea pe aici ca timpul inseamna bani? Si ii vezi pe unii ca fac fel si fel de artificii ca sa castige niste timp, merita sa il pierzi apoi stand in casa si muncind cu gatitul? Mai ales daca ai salariu macar cat dublul minimului pe economie si posibilitate de a face ore suplimentare nu e mai eficient sa faci cateva ore suplimentare lunar - in meseria in care esti calificat si ai experienta si de banii aia sa iei mancare in oras? Mai ales ca asa e mai pretabil si la calatorii, nefind legat de un loc?

#111
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,030
  • Înscris: 06.07.2023

View Postvrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 17:27, said:

Vezi ca la regimul asta da avcul in tine la 53 de ani. Mai bine la Mac ca aia au și mâncare ok.

Observ ca tot aduci Mecul in discutie. Babaete, acolo maninca doar cazurile sociale ale planetei si obejii din America de nord

Edited by Zuckerwatte, 18 March 2024 - 18:48.


#112
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,626
  • Înscris: 20.10.2006

Vizualizare mesajFane, pe 17 martie 2024 - 22:56, a scris:

o tot trageti cu gatitul "sanatos"... ce insemna pt voi gatit "sanatos"? ca pana la urma organismul are nevoie si de ceva grasimi si glucide. acasa mancati numai fibre si proteine de calitate? de obicei problema mai mare consta in marimea portiilor vs continutul mancarii. surplusul de calorii care-l bagi zilnic duce la obezitate care te predispune la multe probleme. asa ca fiti mult mai atenti la marimea portiei decat la continutul ei. continut care-i si el important, dar dupa ce ai rezolvat marimea portiei. si nu suntem facuti sa traim vesnic.

fusese unul care a tinut cura de slabire cu mancare de la mc, daca va vine sa crredeti. calculase omul ca daca mananca 3 jumatati de meniu pe zi are un mic deficit caloric. asa ca omul a mancat cateva luni la mc, comanda cate un meniu, il impartea in doua si manca doar o jumatate. si a dat kilograme jos. deci...
Corect. Uite eu cand merg la McDonalds iau doar cate un McCombo de cele mai multe ori, imi da suficienta energie, are calorii destule nu trebuie sa ma indop ca si acasa, mai ales ca daca sunt intr-un oras cu McDonalds si nu doar in trecere pot sa mai iau si mai tarziu inca un McCombo, iar daca sunt in trecere pot sa il iau la pachet. Daca ar fi sa mananc acasa pai trebuie sa ma indop bine la plecare si la sosire doar.

Vizualizare mesajgiuliani2, pe 17 martie 2024 - 23:05, a scris:

Cred ca spui asta pt ca nu ai gatit niciodata. Coastele le bagi in cuptor si se fac ele, cartofii la fel, greu gasesti restaurante care chiar sa stie sa faca cartofi ok....majoritatea iti scot betele de cartofi inghetati si aia e.  Exemplele date de colegul de mai sus sunt f bune, cat de usor poti gati ceva ok, mai bun ca la restaurant si mult mai ieftin.
Am gatit si stiu ca e destul. Cata caldura face cuptorul ala, consum de utilitati la greu - consumul direct al cuptorului, timpul de a curata cuptorul si vasele dupaia, caldura si miros - trebuie aerisit la greu dupaia, racorit casa - consum extra serios si la aerul conditionat + disconfortul de la caldura pana atunci. Sa mai adaug ce se depune pe pereti, podea si tavan intr-o incapere inchisa in care se gatesc prajeli, lucru care evident presupune alte costuri si disconfort.

Vizualizare mesajgiuliani2, pe 17 martie 2024 - 23:05, a scris:

Un aparat decent de cafea poate costa 4-500 de lei, te tine 5-6 ani.  Cred ca la cafea comparatia nu are sens, orice aparat iti iei tot iesi mai ieftin decat sa bei cafeaua in oras, exceptand cazul in care bei doncafe de la automat la 1 leu in pahar de plastic.
Bingo, incepi sa te prinzi. La ala am calculat/vazut si eu. Cat ma costa cafeaua, zaharul, paharul si paletina, curentul si solutia de decalcifiere a aparatului plus alte disconforturi mai ales daca nu arunci comod zatul direct in chiuveta + timp petrecut in casa vs aparatul ala stradal unde totul e de-agata, doar bagi bancnote sau monede si apesi pe buton.

Edited by LunaCrystal, 18 March 2024 - 18:53.


#113
Crmn

Crmn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 31.12.2023
Stiti ca toate produsele de la Mc'D, KFC etc. au zahar, nu?
La cartofi se pune sare, zahar, agent antispumare si alte porcarii....
Si burgării au zahar.

#114
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,902
  • Înscris: 15.06.2007

 Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 18:48, said:



Observ ca tot aduci Mecul in discutie. Babaete, acolo maninca doar cazurile sociale ale planetei si obejii din America de nord
copchiii il iubesc pe clovnul Roland.

#115
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,262
  • Înscris: 30.11.2021

View PostAWE, on 18 martie 2024 - 18:44, said:

Exact in scopul asta am luat o friteuza (friteusa?) profesionala, full inox, termostat reglabil pana la 190 de grade, adica asta. Problema e ca desi e cea mai mica din gama, tot are nevoie de 4 litri de ulei si tinand cont ca eu nu tin uleiul sa re-prajesc de nu stiu cate ori chestii in el, devine destul de costititoare distractia. O mai pun in priza cand e mai multa lume la un gratar ceva, ca pentru 2-3 portii de cartofi chiar nu se justifica sa o pornesti. Dar trebuie sa recunosc, cartofii aia sunt dramatic de buni Posted Image De fapt, orice necesita prajire prin imersie iese excelent dar cum ziceam, 4 litri de ulei utilizat intr-o singura zi, care mai trebuie si carat in bidon la centrele de reciclare... mnah, cons outweigh pros.
Daca doresti sa faci o proba, friteuza cu aer.

Poti face cartofi prajiti cu tot cu coaja, poti sa prajesti pulpe direct fara sa le dezgheti.

Si citeam mesajul si mi-am adus aminte ca nu mai stiu unde am pus curatoarea de cartofi. Nu am calculat vreodata cati cartofi se pierd la curtarea de coaja.

Inainte sa cumpar friteuza cu aer cald consumam cateva sticle de ulei pe luna.
Acum pun carnea pe grill de fonta(fara ulei) sau o gatesc in friteuza.

Consuma si friteuza curent dar este mai sanatos si compensezi. Adica? Nu mai stai dupa ei, bagi pulpele si/sau cartofi prajiti in friteuza si iti vezi de treaba ta. Asa daca gatesti pe aragaz/tigaie adauga cost ulei, merge hota, se gatesc in ulei, bec aprins.

#116
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,626
  • Înscris: 20.10.2006

Vizualizare mesajaaaa4567, pe 18 martie 2024 - 00:28, a scris:

O prajitura relativ simpla si buna cu lamaie: acasa o faci cu cateva zeci de lei (30 de lei), 8-10 portii. La cofetarie dai 15-20 de lei/portie. You do the math.
Si de la Lidl am luat rulada cu cocos 850 de grame - foarte buna la 8,5 lei, redusa de la 17. Clar sa incerc sa o fac acasa ma costa (mult) mai mult, fara sa pun in calcul si timpul.

#117
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,902
  • Înscris: 15.06.2007

 Crmn, on 18 martie 2024 - 18:59, said:

Stiti ca toate produsele de la Mc'D, KFC etc. au zahar, nu?
La cartofi se pune sare, zahar, agent antispumare si alte porcarii....
Si burgării au zahar.
pai mancarea trebuie sa fie un "disco" bucal, senzational,  senzorial.  Sunt o gramada de studii la baza, corporatiile si-au facut temele. Oricata reclama baga coca cola in reclamax cola zero, pepsi max nu se vinde bine, gustul de aspartam nu-ti pacaleste instictul pentru zahar.

 LunaCrystal, on 18 martie 2024 - 19:00, said:

Clar sa incerc sa o fac acasa ma costa (mult) mai mult, fara sa pun in calcul si timpul.
Si cat costa timpul tau? Cat "produci pe ora"?

Sunt si restaurante unde un meniu ajunge la 50-100 de euro de persoana, cu chef bucatar, fitze.. dar pentru un notar aia sunt banii de corn.

 MindArchitect, on 18 martie 2024 - 19:00, said:


Daca doresti sa faci o proba, friteuza cu aer.
eu astept sa bage la LIDL cuptor ca in 5th element.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jAx67gfWU50?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 neneafane, on 18 martie 2024 - 14:00, said:

Nu știu cum socotiți voi, dar un kg de cartof e 2,5 lei sau 3 lei după caz.
După ce ii cureți rămân 800 grame de cartofi.
Prajiti în un litru de ulei care costa în jur de 6 lei, și merge prăjite vreo 4 kg de cartofi ar venii un 2 lei la 800 de grame prăjite de cartofi.
Cu sarea și gazul sau curentul pentru friteoza, încă un leu.
Deci în total 6 lei pentru un kilogram de cartof din care sa rezulte un 600 de grame de cartofi pai.
Cât e porția la kaufland?
Care grame are?
sa ne zici de unde iei cartofi comestibili cu 3 lei.
Ca la magazin la  cartofii cu 3 lei, jumate arunci, ca sunt negri la miez.
Cartofii se pot face in multe feluri, am vazut o metoda in care se pune ulei un deget, si apoi se adauga un pahar de apa. Practic sunt semi prajiti semi fierti, la capac. Dar sunt deliciosi. Si consumi 250g de ulei. Si dupa o tura de cartofi mai poti praji macar o data. Cu 1 litru de ulei poti gati mai multa mancare decat o portie de cartofi pai.  
Arta gatitului inseamna si metode practice, de optimizare.
Cu legumele si carnea de la o supa mare, poti face pe urma si o salata de "beouf", cu carnea de vita sau pui.

Prin tarile asiatice se practica gatit la comun, mai multe familii. Din ce credeti ca s-au inspirat aia in Kung Fu Panda, cu mosulica ce vindea taitei?

Edited by tfmercedez, 18 March 2024 - 19:09.


#118
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,913
  • Înscris: 25.12.2016

View Posttfmercedez, on 18 martie 2024 - 19:19, said:

Prin tarile asiatice se practica gatit la comun, mai multe familii.
In ce tari?
Poate o fi fost asa in urma cu 60-70-100 de ani, nu azi.

Edited by Manasu, 18 March 2024 - 19:35.


#119
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,976
  • Înscris: 21.06.2016

View Posttfmercedez, on 18 martie 2024 - 19:19, said:

pai mancarea trebuie sa fie un "disco" bucal, senzational,  senzorial.  Sunt o gramada de studii la baza, corporatiile si-au facut temele. Oricata reclama baga coca cola in reclamax cola zero, pepsi max nu se vinde bine, gustul de aspartam nu-ti pacaleste instictul pentru zahar.

Fals, asta poate in Romania unde multora nu le pasa (inca), dar bauturile cu asprama o duc foarte bine si sunt in crestere.
In realitate amandoua sunt nasoale dar mai bine fara 3 linguri de zahar.

#120
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,976
  • Înscris: 21.06.2016

View PostZuckerwatte, on 18 martie 2024 - 18:48, said:

Observ ca tot aduci Mecul in discutie. Babaete, acolo maninca doar cazurile sociale ale planetei si obejii din America de nord

Ar vrea ei cazurile alea sociale.
Nu-a aduc decat prin comaparatie cu tot felul de prajeli si grasimi din gospodarie. Parca au salate, deci e mai sanatos o salata la mac decat niste ceafa acasa.
Gatitul acasa nu e mereu sanatos, trebuie sa-ti dai interesul putin.

#121
mihai_mc

mihai_mc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 31.12.2008

View PostGaSar, on 17 martie 2024 - 19:39, said:

Deoarece la multinationala salariile se indexeaza anual cu rata inflatiei + cateva procente ... dupa ce cumperi mancare bio mai raman si bani de un ceas Hublot.
La bugetari poate. La astia merge cu greva , la multinationala /patron  daca vrei greva , zbori.

View Posttiestodj20, on 17 martie 2024 - 20:12, said:

Cumperi un congelator, mai mare sau mai mic, in functie de nevoi si toamna, cand legumele sunt ieftine, il faci teapan. Pe unde ramane loc bagi carne de pui, porc, oaie sau ce altceva consumi. In felul asta, iarna nu cumperi gogosari, pastarnac sau orice alta leguma cu 12 lei kilul, dar ai si gustul bun asigurat.
Curentu e gratis ? Ce scoti din congelator nu e la fel cu ce ai bagat . Alimentele se degradeaza si in congelator.

#122
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,030
  • Înscris: 06.07.2023

View Postvrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 20:01, said:

Ar vrea ei cazurile alea sociale.
Nu-a aduc decat prin comaparatie cu tot felul de prajeli si grasimi din gospodarie. Parca au salate, deci e mai sanatos o salata la mac decat niste ceafa acasa.
Gatitul acasa nu e mereu sanatos, trebuie sa-ti dai interesul putin.

Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii si de copiii care n-au invatat inca ce inseamna sa manince prost. Este cea mai rapida metoda de a umple matul si o fi probabil considerata si ieftina ca solutie. O mizerie

#123
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,902
  • Înscris: 15.06.2007

 vrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 19:40, said:



Fals, asta poate in Romania unde multora nu le pasa (inca), dar bauturile cu asprama o duc foarte bine si sunt in crestere.
In realitate amandoua sunt nasoale dar mai bine fara 3 linguri de zahar.
da, si drogurile sunt pe trend crescator.. si tigarile electrice..  asta  nu implica si faptul ca sunt sanatoase.

 Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:14, said:



Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii si de copiii care n-au invatat inca ce inseamna sa manince prost. Este cea mai rapida metoda de a umple matul si o fi probabil considerata si ieftina ca solutie. O mizerie
am vazut in vara o "patura" in parcare la mec, lamborghini, ferrari, bentley.. dracu stie cum de s-au adunat toti acolo.

Edited by tfmercedez, 18 March 2024 - 20:25.


#124
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,976
  • Înscris: 21.06.2016

View PostZuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:14, said:

Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii


Bati campii.
Patura de jos in Romania si in 70-80% din restul lumii nici nu viseaza la Mac decat la ocazii speciale.
Mai uita-te in jurul tau, dar inteleg ca e greu cand trebuie sa cobori nasul.

#125
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,902
  • Înscris: 15.06.2007
In curand dezbateri: chiria mai ieftina decat proprietatea personala, sau escortele mai avantajoase decat nevasta..

#126
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,913
  • Înscris: 25.12.2016

View PostZuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:14, said:

Mecul e vizitat preponderent de patura cea mai de jos a societatii si de copiii care n-au invatat inca ce inseamna sa manince prost.
Copii, da, sunt foarte multi; in rest sunt mai mult corporatisti care mananca la McDonalds - pe astia ii consideri a face parte din "patura de jos"?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate