Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Gatitul acasa a devenit mai scump ca mancarea Junk Food!
#127
Posted 18 March 2024 - 20:35
Quote da, si drogurile sunt pe trend crescator.. si tigarile electrice.. asta nu implica si faptul ca sunt sanatoase. Pai acum intorci vorba. Nu sunt sanatoase, dar sunt mai putin daunatoare ca alte variante. Unele droguri sunt mai sanatoase decat alcoolul si tutunul. Tigarile electronice sunt mai sanatoase decat tutunul. Diet Coke/Zero etc e preferabila bauturilor cu zahar. |
#128
Posted 18 March 2024 - 20:42
Primul Mc'D la care am mâncat a fost în 1988. Belgrad.
Am crezut ca am murit și am ajuns în Rai... Avea si etaj Raiul asta! Era plin de puștani îmbrăcați în costume de jeans. LeeCooper era brandul național. |
#129
Posted 18 March 2024 - 20:45
Aham, de aia s-au interzis prin unele state din SUA..
Crmn, on 18 martie 2024 - 20:42, said:
Primul Mc'D la care am mâncat a fost în 1988. Belgrad. Mda, atunci au intrat, a fost primul McDs din Balcani..in martie 1988. https://bturn.com/82...a-brief-history Ca si cum ai fi vizitat Disneyland.. Edited by tfmercedez, 18 March 2024 - 20:47. |
#130
Posted 18 March 2024 - 20:48
#131
Posted 18 March 2024 - 20:48
Manasu, on 18 martie 2024 - 20:34, said: Copii, da, sunt foarte multi; in rest sunt mai mult corporatisti care mananca la McDonalds - pe astia ii consideri a face parte din "patura de jos"? Corporatisti….dobitoci care nu dau doi bani pe ei insisi vrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 20:30, said:
Bati campii. Patura de jos in Romania si in 70-80% din restul lumii nici nu viseaza la Mac decat la ocazii speciale. Mai uita-te in jurul tau, dar inteleg ca e greu cand trebuie sa cobori nasul. Ce reactie misto. Esti atins in mod personal de parerea negativa? Esti cumva client fidel? |
#132
Posted 18 March 2024 - 21:05
tfmercedez, on 18 martie 2024 - 20:45, said:
Aham, de aia s-au interzis prin unele state din SUA.. Interzicerile au cu totul alte criterii decat sanatatea in conditiile expuse de mine. Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:48, said:
Ce reactie misto. Esti atins in mod personal de parerea negativa? Esti cumva client fidel? Neah. Cred ca maninc o data la 5-10 ani la ei. Nici cola nu beau, de fapt nu beau nici un suc. Dar tu minti, pur si simplu. Edited by vrajitoruldinoz, 18 March 2024 - 21:05. |
#133
Posted 18 March 2024 - 21:11
vrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 21:05, said: Interzicerile au cu totul alte criterii decat sanatatea in conditiile expuse de mine. Neah. Cred ca maninc o data la 5-10 ani la ei. Nici cola nu beau, de fapt nu beau nici un suc. Dar tu minti, pur si simplu. Da' asa e el, al nimanui. Si cum nu mai ai voie sa-i "limitezi" pe cei cu nevoi speciale, lolopedia se conformeaza. Dupa doua, hai, trei schimburi de replici, functia "ignore" e cea mai indicată. Succes!! |
#134
Posted 18 March 2024 - 21:19
tfmercedez, on 18 martie 2024 - 19:19, said:
Si cat costa timpul tau? Cat "produci pe ora"? Sunt si restaurante unde un meniu ajunge la 50-100 de euro de persoana, cu chef bucatar, fitze.. dar pentru un notar aia sunt banii de corn. tudorel2000, on 18 martie 2024 - 17:11, said:
Este mai comod sa comanzi decat sa te apuci de gatit cand sunt maxim 2 persoane in casa. De multe ori sambata te odihnesti sau te plimbi iar duminica iti faci baie si te pregateste pentru o noua saptamana. Exista multe restaurante cu burgeri pe glovo daca nu vrei sa mananci de la mec. bai3tzash, on 18 martie 2024 - 14:03, said:
Nu stiu daca chiar a devenit gatitul acasa mai scump, desi nu cred. Dar, pana la urma, nu poti compara mancarea facuta acasa cu junk food. Nici nu m-as supara sa fie mai scumpa mancarea facuta acasa. E ca si cum ai compara un Logan cu un Ferrari. E total altceva. Compari acelasi fel de mancare, unul facut acasa, unul in restaurant. Aici e comparatia corecta. bai3tzash, on 18 martie 2024 - 14:07, said:
Eu zic ca nu exagerez. Gandeste-te la mancaruri fast food: cas pane, cartofi prajiti, hamburger. Imi iau eu cas ca lumea, ulei folosit o singura data, carne tocata ca lumea. Si nu poti compara ce iese. Si nici nu-s bucatar renumit, nici nu trebuie sa le iei pe cele mai scumpe. |
#135
Posted 18 March 2024 - 21:20
tfmercedez, on 18 martie 2024 - 20:45, said: Wow! Inainte de caderea cortinei de fier era McD's in Yugoslavia!? Mda, atunci au intrat, a fost primul McDs din Balcani..in martie 1988. https://bturn.com/82...a-brief-history Ca si cum ai fi vizitat Disneyland.. Dar... prețurile erau de ordinul milioanelor de dinari. Nu multi isi permiteau. Am traversat anul trecut Serbia. Este fix invers acum... |
#136
Posted 18 March 2024 - 21:30
Demerzel, on 18 martie 2024 - 11:23, said:
Deci tu cand faci o ciorba acasa, faci o portie intr un ibric, nu ? Cat sa mananci tu o data. Hai sa facem un calcul, sa vezi ca, de fapt, nu prea stii sa socotesti ! Dar uite un exemplu cu supa la plic, la un local in oras e 4 lei, acceasi supa la plic la alimentari e in jur de 3-3,5 lei in zona, la magazine mai mari departe daca sti de unde sa o iei e 2 lei sau 2 lei si un pic - merita doar daca ai drum oricum in localitatea aia sau la comanda cantitate mare. Ca sa o mananci acasa mai consumi si apa si curent/gaz, trebuie sa te nimeresti in zona casei cand iti e foame, in timp ce stai acasa poate mai consumi si alte utilitati, la terasa mai socializezi cu lumea. |
|
#137
Posted 18 March 2024 - 21:31
#138
Posted 18 March 2024 - 21:35
AWE, on 18 martie 2024 - 18:44, said:
Exact in scopul asta am luat o friteuza (friteusa?) profesionala, full inox, termostat reglabil pana la 190 de grade, adica asta. Problema e ca desi e cea mai mica din gama, tot are nevoie de 4 litri de ulei si tinand cont ca eu nu tin uleiul sa re-prajesc de nu stiu cate ori chestii in el, devine destul de costititoare distractia. O mai pun in priza cand e mai multa lume la un gratar ceva, ca pentru 2-3 portii de cartofi chiar nu se justifica sa o pornesti. Dar trebuie sa recunosc, cartofii aia sunt dramatic de buni De fapt, orice necesita prajire prin imersie iese excelent dar cum ziceam, 4 litri de ulei utilizat intr-o singura zi, care mai trebuie si carat in bidon la centrele de reciclare... mnah, cons outweigh pros. neneafane, on 18 martie 2024 - 14:00, said:
Nu știu cum socotiți voi, dar un kg de cartof e 2,5 lei sau 3 lei după caz. După ce ii cureți rămân 800 grame de cartofi. Prajiti în un litru de ulei care costa în jur de 6 lei, și merge prăjite vreo 4 kg de cartofi ar venii un 2 lei la 800 de grame prăjite de cartofi. Cu sarea și gazul sau curentul pentru friteoza, încă un leu. Deci în total 6 lei pentru un kilogram de cartof din care sa rezulte un 600 de grame de cartofi pai. Cât e porția la kaufland? Care grame are? |
#139
Posted 18 March 2024 - 21:41
Comparatia ca vrei sa faci EXACT acelasi lucru nu e corecta.
Daca ai o singura pesroana sau un cuplu si nici nu manci mai mult de 2 portii din aceeasi mancare, nu poti face economic ceva care trebuie facut in cantitati mari si ia mult timp. Dar nu e obligatoriu s amaninci exact felul ala de mancare. Mananci altecva care se preteaza la stilul tau. Sau mai tai din pretentii si maninci mai multe portii. Omul e adaptabil. |
#140
Posted 18 March 2024 - 21:58
Zuckerwatte, on 18 martie 2024 - 20:48, said:
Corporatisti….dobitoci care nu dau doi bani pe ei insisi Crmn, on 18 martie 2024 - 18:59, said:
Stiti ca toate produsele de la Mc'D, KFC etc. au zahar, nu? La cartofi se pune sare, zahar, agent antispumare si alte porcarii.... Si burgării au zahar. barbosa1bis, on 18 martie 2024 - 16:32, said:
Măcar acasă ești sigur ca te-ai spălat pe mâini înainte sa te apuci de făcut mâncare. tfmercedez, on 18 martie 2024 - 17:18, said:
altii mananca traditional in familie, cu nepoti bunici, acea "mancare de dumineca", ca la mama acasa. |
#141
Posted 18 March 2024 - 22:21
tfmercedez, on 18 martie 2024 - 17:17, said:
sa ne zici ce fumezi. Cu 2 lei nu iei nici pamantul ce pica de pe cartofi. In piata sunt 5 lei kg demult. Poate ei cartofi noi. Azi la Profi, cartofi cu 3 lei și ceva. Va prostesc intermediarii ăștia... |
|
#143
Posted 18 March 2024 - 22:50
neneafane, on 18 martie 2024 - 22:21, said: Nu știu de unde cumperi tu, dar alaltăieri am luat peste 70 de kg (2 saci) cu 2,8 lei. Poate ei cartofi noi. Azi la Profi, cartofi cu 3 lei și ceva. Va prostesc intermediarii ăștia... Crmn, on 18 martie 2024 - 22:27, said:
5 Lei/kg de cartofi. Mari. Crmn, on 18 martie 2024 - 21:20, said: . Am traversat anul trecut Serbia. Este fix invers acum... vrajitoruldinoz, on 18 martie 2024 - 21:05, said: Neah. Cred ca maninc o data la 5-10 ani la ei. Nici cola nu beau, de fapt nu beau nici un suc. Dar tu minti, pur si simplu. Edited by tfmercedez, 18 March 2024 - 22:35. |
#144
Posted 19 March 2024 - 04:39
Quote suma viciilor este constanta. Sucurile si mac-ul nu-s vicii, ci prostii de copii. Viciile iti scurteaza viata. De exemplu am lasat pe sofpedia cine stie cate luni din viata. Asta e viciu. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users