Gatitul acasa a devenit mai scump ca mancarea Junk Food!
Last Updated: May 04 2024 12:15, Started by
MindArchitect
, Mar 17 2024 19:31
·
19
#73
Posted 18 March 2024 - 04:20
Fane, on 17 martie 2024 - 22:56, said:
o tot trageti cu gatitul "sanatos"... ce insemna pt voi gatit "sanatos"? ca pana la urma organismul are nevoie si de ceva grasimi si glucide. acasa mancati numai fibre si proteine de calitate? de obicei problema mai mare consta in marimea portiilor vs continutul mancarii. surplusul de calorii care-l bagi zilnic duce la obezitate care te predispune la multe probleme. asa ca fiti mult mai atenti la marimea portiei decat la continutul ei. continut care-i si el important, dar dupa ce ai rezolvat marimea portiei. si nu suntem facuti sa traim vesnic. fusese unul care a tinut cura de slabire cu mancare de la mc, daca va vine sa crredeti. calculase omul ca daca mananca 3 jumatati de meniu pe zi are un mic deficit caloric. asa ca omul a mancat cateva luni la mc, comanda cate un meniu, il impartea in doua si manca doar o jumatate. si a dat kilograme jos. deci... Da de ce sa te mai chinui cu Mac? Cumperi un sac de zahăr și mănânci câteva linguri pe zi. Sau un bovin de ulei… Sunt 100% de acord ca ce se gătește acasă e numai foarte rar sănătos sau puțin. Mâncarea mai sănătoasă e de multe ori cea mai puțin gătită, o salată, niște alune, nuci, grăunțe, piept de pui la grătar. Ca și acasă poți să faci mancare mai calorică ca hamburgherii și mai faci și mult mai multă. Edited by vrajitoruldinoz, 18 March 2024 - 04:26. |
#74
Posted 18 March 2024 - 04:59
#75
Posted 18 March 2024 - 05:14
Prin multă mă refeream ca poți mânca porții practic nelimitate.
|
#76
Posted 18 March 2024 - 05:17
MindArchitect, on 17 martie 2024 - 21:23, said:
Oala aia mare de mancare! Ciorba lunga. Si eram sanatosi. Cand se gatea la bucatarie se aburea geamul. In copilarie am mancat o singura mancare de imi vine sa vomit cand ma gandesc la ea, nu ca era ceva nesanatos dar am tot mancat. Pilaf de orez cu cartofi, o cratita mare de orez cu cartofi Depinde de bucatarie. Eu cred ca nu iti aduci aminte tot. Eu, in toata copilaria si tineretea nu am avut niciodata un singur fel de mancare mai mult de o zi doua. Cu cartofii aia puteai face 5-6 feluri de mancare cu cateva adausuri, nu costisitoare. Nici dupa '75 in sus nu a lipsit mancarea variata din casa. Facuta cu mai multa economie adevarat, si cu portii mai mici de carne. Dar totdeauna mai convenabila decat gata preparata care de fapt nici nu prea exista afara de Gospodina Dar.... Sa nu uitam. Gatitul in casa inseamna 4-5 portii. Iar 4-5 portii de mancare dubioasa facuta afara, care cat costa ? Dar, nu numai mancarea gatita. Ai acasa un cotlet pe gratar cu cartofi prajiti. O salata verde sau de rosii si o bere. Fa socoteala acasa si la restaurant. Unde iesi mai ieftin? Edited by vio69c, 18 March 2024 - 05:19. |
#77
Posted 18 March 2024 - 07:34
MindArchitect, on 17 martie 2024 - 19:31, said:
Subiect despre gatit sfaturi si treburi sociale. Inainte era ieftin sa gatesti acasa, o 1-2 cepe, cativa cartofi, 1-2-3 ardei gogosari, ceva patrunjel, ceva pipote sau pulpe de pui, putin bulion(dupa preferinta) si aveai o mancare ieftina si sanatoasa in comparatie cu o porcarie de junk food. Acum au crescut preturile asa de mult ca porcaria aia junk food care este mult mai nesanatoasa este ieftina. Si esti tentat sa mergi spre mancare procesata. 3 ardei gogosari sunt 12 lei in kaufland, ma refer la legume normale, nu discut de ECO. Nu mai zic de transport, timp. A devenit mai ieftin sa cumperi o shaorma sau meniul zilei din vreo locatie dubioasa. Inainte cand vroiai ceva la buget faceai repede o mancare ieftina. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3At1MAyyEB4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Si ma uitam pe la americani. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jj5YBBTZOhw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ei se vaieta dar se vaieta pe firme. Eu deja cumpar cele mai ieftine periute de dinti, tipul se plange Periute Colgate 10 dolari. Voi cum reusiti sa treceti prin inflatia asta, cum va descurcati cu mancarea? Edited by jm2010, 18 March 2024 - 07:36. |
#78
Posted 18 March 2024 - 08:32
GaSar, on 17 martie 2024 - 19:57, said:
Din pacate la cei mai tineri a disparut placerea gatitului. Se comanda in nestire de pe Glovo sau alte aplicatii mancaruri gatite in locuri dubioase pentru ca e ieftin vine extracomunitaru pe bicicleta cu unghiile de jumate de metru in papuci iarna de ti se face sila cand te uiti in jos..... AR trebui ca livratul de mancare acasa sa fie mega taxat suprataxat si verificat de sanepid la sange pentru ca in 10-20 de ani va face coada la usa spitalelor. ON: Nu, nu a devenit. |
#79
Posted 18 March 2024 - 08:51
#80
Posted 18 March 2024 - 09:53
Topicul asta se vrea opusul la astalaltul ?
https://forum.softpe...tul-din-comert/ Oare ar trebui unite cumva ? Ca initiatorul se pare ca nu stie sa caute duap subiecte similare... |
#82
Posted 18 March 2024 - 10:58
In continuare, gatitul acasa este relativ ieftin si confera o flexibilitate practic nelimitata, mai ales in conditiile in care avem acces gratuit la toata arta culinara a lumii.
Orice comparatie cu junk food este lipsita de sens - aceea nu e mancare, sunt resturi sub forma de "bombe calorice". Se spune ca o imagine face cat 1.000 de cuvinte ... iata o exemplificare - e vorba de cateva feluri de mancare pe care le gatim in mod uzual, acasa, cu produse din piata + supermarket (Lidl, Carrefour). Attached Files |
|
#83
Posted 18 March 2024 - 11:01
GaSar, on 17 martie 2024 - 19:39, said:
Deoarece la multinationala salariile se indexeaza anual cu rata inflatiei + cateva procente ... dupa ce cumperi mancare bio mai raman si bani de un ceas Hublot. La care multinationala se face asa ca vreau si eu. La cele pe care le cunosc eu salariile cresc cu max 5%/ anual. |
#84
Posted 18 March 2024 - 11:17
Adm, on 17 martie 2024 - 20:28, said:
Prefer oricand sa manac o Ciorba de Burta la restaurant, decat sa muncesc jumatate de zi ca sa fac o oala acasa. Sau faci o oala de radauteana, aproape la fel dar mai usor de facut. Am facut eu acum 2 saptamani, prima oara in viata dupa ce mi-am ferit de ea ca am zis ca e foarte complicat, si nu mi-a venit sa cred cat de usor e de facut si cat de buna a iesit 1 gaina - 25 lei (ea a fost 35 dar pulpele le-am pastrat pentru alt fel de mancare) 2 morcovi + un pastarnac ~ 2 lei (din piata) 1 telina mica - 2 lei (din piata) 2 cepe ~ 1 leu 400 ml smantana - 20 lei (smantana de 42% grasime din piata) 6 oua - 6 lei (doar galbenusurile, albusurile le-am folosit la un chec aperitiv) 1 usturoi ~1 leu 5-6 litri de apa + gazul pentru 1 ora jumate cat s-a fiert Au iesit 8 sau 10 portii de ciorba (nu mai tin minte exact). In restaurant ar fi fost 25 lei portia. Edited by WhimsicalPeanut, 18 March 2024 - 11:20. |
#85
Posted 18 March 2024 - 11:23
LunaCrystal, on 17 martie 2024 - 22:20, said: Nu am nici o sotie sa ma pacaleasca, e vorba de experienta proprie, stiu sa socotesc, stiu cat si cum platesc, etc. nu e greu sa imi dau seama unde si cum e mai ieftin. Deci tu cand faci o ciorba acasa, faci o portie intr un ibric, nu ? Cat sa mananci tu o data. Hai sa facem un calcul, sa vezi ca, de fapt, nu prea stii sa socotesti ! |
#86
Posted 18 March 2024 - 11:47
Nu e asa de simpla discutia, in primul rand junk food nu e ieftin, decat poate in ceva locuri unde oricum nu vrei sa mananci. Gatitul acasa poate fi scump daca bagi doar vita Angus, somon de captura etc, dar nu scrie niciunde ca nu poti folosi ingrediente mai ieftine, conteaza mult si cum le prepari. Problema apare daca vrei sa mananci de fiecare data altceva, e complet aiurea sa gatesti 1-2 portii, timpul necesar e tot ala, oalele si tacamurile trebuie spalate oricum, gaz/curent folosesti la fel, etc. Sa nu mai spun ca orice mancare facuta in cantitate mai mare are si gust mai bun (cel putin asa mi se pare mie). Despre ingrediente ce sa mai spun? O shaorma pe care o iei mai ieftina din oras comparativ cu cheltuiala ca sa o faci acasa mi-ar da de gandit grav. Comerciantul are o gramada de cheltuieli in plus fata de o persoana privata, angajati, chirie spatiu, taxe etc, daca tot reuseste sa aiba profit si in conditiile astea, nici nu vreau sa stiu ce baga in ea. De undeva trebuie sa scada costurile, nu?
|
#87
Posted 18 March 2024 - 11:55
Vezi si cu cat cumpara comercialul materia prima fata de tine.
Dar da, in mod normal, ieftin si bun gasesti cam greu. |
|
#88
Posted 18 March 2024 - 13:35
Din cauza ca astazi avem supermarketuri care dicteaza preturile, au halit toata piata. Aia care fac junk food nu cumpara de la metro ingredientele.
Cumpara direct de la sursa Daca mi-as pune ceapa in gradina, as avea pe gratis |
#90
Posted 18 March 2024 - 14:00
Nu știu cum socotiți voi, dar un kg de cartof e 2,5 lei sau 3 lei după caz.
După ce ii cureți rămân 800 grame de cartofi. Prajiti în un litru de ulei care costa în jur de 6 lei, și merge prăjite vreo 4 kg de cartofi ar venii un 2 lei la 800 de grame prăjite de cartofi. Cu sarea și gazul sau curentul pentru friteoza, încă un leu. Deci în total 6 lei pentru un kilogram de cartof din care sa rezulte un 600 de grame de cartofi pai. Cât e porția la kaufland? Care grame are? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users