Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Faceti mancare acasa vs mancatul din comert
#1
Posted 04 March 2024 - 13:11
https://youtu.be/s1PSGr1Cpjo?t=1078 - Patraru - Faceti prajituri acasa, cu cat mai putin ingrediente etc
Observ ca revine de ceva ani trendul asta si in Romania, dupa ce gatitul acasa aproape intrase in desuetudine in anii 2000. Voi cum faceti? Merita? Poate ca faceti balansat - o parte din mese acasa si cateva in oras,m cantina corportatiei etc - descrieti, va rog. Ma gandesc mai ales la familiile de 1-2 membri (tineri angajati), fara mult timp, plecati mai toata ziua (deci doar 1-2 mese servite acasa), unde dintr-o oala cu mancare ajungi sa mananci si 4-5-7 zile, daca nu vrei sa o arunci si sa mananci 4 zile la rand aceeasi mancare, ca e plictisitor etc etc. Sigur, veti spune ca e mai sanatos, ca ai control asupra ingredientelor, ca faci economii (chiar si daca arunci ceva, tot se fac economii). Dar luati in calcul si timpul cu gatitul, curatatul, documentatul, plus ca, sa fim totusi seriosi, noua amatorilor nu ne iese mancarea la fel de buna ca celor de la restaurant/fastfood/etc. Voi cum va... rezolvati? |
#2
Posted 04 March 2024 - 13:20
La cata vegeta si restul din gama asta se vinde degeaba se recomanda gatitul acasa.
|
#3
Posted 04 March 2024 - 13:21
Doua zile pe saptamana sunt la birou, deci mananc ceva la restaurantele din zona.
Acasa, cand mi-e pofta de o pizza, burger sau mancare chinezeasca, comand. In rest, imi fac eu. Cat priveste prajiturile, nu mananc des, dar rar gasesc in comert prajituri care sa aiba gust similar cu cele facute acasa. Edited by george_alexandru, 04 March 2024 - 13:22. |
#4
Posted 04 March 2024 - 13:25
De cativa ani am o unica recomandare pentru cei care vor sa slabeasca, sa cumpere numai alimente neprocesate, care necesita gatire si sa isi gateasca.
Sigur, daca omul e tembel, o sa isi faca singur si doar maioneze, jnitel si cartofi prajiti, dar in general functioneaza recomandarea. Pana si tembelul oboseste dupa o vreme sa prajeasca diverse si o da pe retete mai usoare. |
#5
Posted 04 March 2024 - 13:31
Am aproximativ 42 mese intr-o saptamana din care maxim 2 in oras.
Nu spun neaparat ca mancarea in oras nu e buna, dar nu ai niciun control asupra ingredientelor si multi patroni prefera scurtatura pentru cativa $$$ extra ''Telemea de bivoliţă fără pic de lapte, pizza cu brânză din ulei de palmier şi merdenele cu amestec de uleiuri vegetale. Asta au mâncat mii de oameni de la restaurante, pizzerii şi patiserii ale căror patroni modificau reţeta ca să câştige mai mult.'' https://www.digi24.r...a-falsa-1079076 Edited by mihai93, 04 March 2024 - 13:33. |
#6
Posted 04 March 2024 - 13:32
Tocmai am mancat supa gatita duminica trecuta si uitata in frigider. Surprinzator, nu era stricata.
Avand in vedere ca nevasta nu mananca decat o data din mancarea gatita, iar de la a treia zi nu se mai atinge deloc de ea, nu facem mancare care sa stea in frigider mult timp. |
#7
Posted 04 March 2024 - 13:37
cam toata lumea stie, sau ar trebui sa stie ca mancarea la restaurant e in general proasta, desigur am intalnit si oameni care au mancat paste cu sos(da, paste peste care s-a turnat bulion) si care erau asa de incantati si placut surprinsi, de zici ca au mancat la 5 stele Michelin. restaurantele, in general iau cea mai ieftina mancare(desi asta fac 99%, adica marca ARO de la Metro sau chestii cele mai ieftine din market(nevastamea lucreaza la market), ci pur si simplu e mancare facuta prost. ca sa nu mai vorbim ca poate e mancare veche, mancare facuta in conditii naspa, s.a.m.d. exista si un video al unui profesor de la ASE care spune cam acelasi lucru, ca nu prea exista mancare ”buna” la restaurant, videoul e despre economie.
eu am renuntat sa mai mananc la restaurant si cand ma duc la birou, de 2 ori pe saptamana. efectiv, prefer sa-mi fac un sandwich sau sa vin acasa(stau aproape de locul de munca) si daca e nevasta-mea sa-mi faca ceva sau sa fac eu. as vrea sa ma bag sa invat sa gatesc la un moment dat. cafea am invatat, beau cafea de specialitate si cred ca fac cafea mai buna decat 99,9% din romani(si cafeaua poate fi un subiect destul de complicat). cu gatitul e mai grea pornirea, plus ca nevasta-mea in general gateste bine. adica face pizza mult/mult mai buna decat la restaurant sau paste sau burgeri, ca sa zic de tipurile de mancare unde ai fi tentat sa mananci afara. Edited by bobitad, 04 March 2024 - 13:50. |
#8
Posted 04 March 2024 - 13:40
aaaa4567, on 04 martie 2024 - 13:11, said:
[...]la familiile de 1-2 membrii[...] Vara, oala de ciorbă e înlocuită de un pepene roșu la rece. A meu a lucrat în bucătărie, am auzit povești destule de pește congelat uitat cu lunile în frigiderul restaurantului sau carne stricată primită proaspăt de la distribuitor. Edited by shiva, 04 March 2024 - 13:42. |
#9
Posted 04 March 2024 - 13:41
aaaa4567, on 04 martie 2024 - 13:11, said:
Observ ca revine de ceva ani trendul asta si in Romania, dupa ce gatitul acasa aproape intrase in desuetudine in anii 2000. Eu nu cred ca e asa. Explozia de livrari la domiciliu a fost datorita celor care lucrau la birou si mancau in oras si pe care lockdown-ul i-a fortat sa comande. In mare parte ei au calarit curierii Cei care gateau acasa au gatit in continuare. Desigur ca au aparut si clienti noi la cata reclama agresiva au avut aplicatiile de livrare. Am inceput sa comand tot mai rar, anul asta am doar 5 comenzi. Gatesc lucruri simple din care mananc de 1-2 ori, iar in oras de vreo 5-6 ori pe luna. Cred ca sunt si norocos ca nu ma atrag dulciurile, care sunt mai greu de gatit acasa |
#10
Posted 04 March 2024 - 13:59
de cand lucrez de acasa, mananc mancare gatita de mine cam de 5 ori/saptamana. Timpul pe care il petreceam pe drum spre/de la birou il petrec acum gatind ceva fix pt acea zi. Foarte, foarte rar gatesc chestii pt mai mult de 2 zile.
Inainte de pandemie, pur si simplu nu aveam timp/chef sa gatesc si mancam "meniul zilei" de la un restaurant de pe langa birou. |
|
#11
Posted 04 March 2024 - 14:10
Bursul, on 04 martie 2024 - 13:32, said:
Tocmai am mancat supa gatita duminica trecuta si uitata in frigider. Surprinzator, nu era stricata. Avand in vedere ca nevasta nu mananca decat o data din mancarea gatita, iar de la a treia zi nu se mai atinge deloc de ea, nu facem mancare care sa stea in frigider mult timp. |
#12
Posted 04 March 2024 - 14:24
bobitad, on 04 martie 2024 - 13:37, said:
cam toata lumea stie, sau ar trebui sa stie ca mancarea la restaurant e in general proasta Schimba restaurantele atunci On topic: gatesc acasa in general, spre sfarsitul saptamanii mai furam si cate o masa in oras sau cand iesim cu prietenii. Daca nu apucam sa gatim, comandam mancare tot gatita, foarte rar pizza. Exista tot felul de aparate de gatit acum, care economisesc timp si pe care nu trebuie sa le pazesti, deci poti face si altceva cat se gateste mancarea. In plus, se pot face salate, sandvisuri si alte mancaruri rapide. overseas, on 04 martie 2024 - 13:25, said:
De cativa ani am o unica recomandare pentru cei care vor sa slabeasca, sa cumpere numai alimente neprocesate, care necesita gatire si sa isi gateasca. Poti sa slabesti si mancand fast food si poti sa te faci cat casa si cu mancare gatita. |
#13
Posted 04 March 2024 - 14:30
aaaa4567, on 04 martie 2024 - 13:11, said:
Voi cum faceti? Merita? Nu ! Nu merită ! Eu îmi pierd destul timp din viață dormind noaptea, și drept urmare nu vreau să pierd timp din viață ocupat fiind și cu facerea de mâncare. Fac, dar foarte rar. Gătitul, pentru mine, e unul dintre "relele vieții", care fură din timpul omului. Mă refer la cei care nu au ca "îndeletnicire oficială" gătitul, și care-și permit să mănânce lucruri cumpărate zilnic. Pentru mine, una dintre marile invenții ale lumii e conceptul numit: all-inclusive. E adorabil, sublim...! |
#14
Posted 04 March 2024 - 14:33
AlexEn, on 04 martie 2024 - 14:24, said: Poti sa slabesti si mancand fast food si poti sa te faci cat casa si cu mancare gatita. Aham dar ghici care varianta produce 90% din obezi ?! Posibil vs probabil. Daca eu sau Maica Tereza ne facem restaurant maine, poimaine vom baga orice ingredient care da gustul preferat de clienti si nu ii otraveste instant. Eu sunt bucatarul electric. Air fryer de la Tefal, gratar electric Rhonson din ala in vas de sticla, slow cooker crockpot pt sarmale. lupini, on 04 martie 2024 - 14:30, said: Nu ! Nu merită ! Eu îmi pierd destul timp din viață dormind noaptea, și drept urmare nu vreau să pierd timp din viață ocupat fiind și cu facerea de mâncare. Fac, dar foarte rar. Gătitul, pentru mine, e unul dintre "relele vieții", care fură din timpul omului. Am cugetat indelung la aceasta abordare. Am reformulat-o astfel: 'nu ma intereseaza sa ma implic in cel mai important aspect al vietii mele fizice, materiale si anume alimentatia si nutritia, adica fix acel aspect despre care toti - inclusiv doctorii - spun ca primeaza in prevenirea bolilor si asigurarea calitatii vietii'. |
#15
Posted 04 March 2024 - 14:38
In majoritatea zilelor ne facem mancare acasa, de care vrem, cum vrem, cum ne place.
|
|
#16
Posted 04 March 2024 - 14:41
overseas, on 04 martie 2024 - 14:33, said:
Am reformulat-o astfel: 'nu ma intereseaza sa ma implic in cel mai important aspect al vietii mele fizice, materiale si anume alimentatia si nutritia, adica fix acel aspect despre care toti - inclusiv doctorii - spun ca primeaza in prevenirea bolilor si asigurarea calitatii vietii'. Chiar că mă interesează. De aia nici nu m-am vaccinat anti-covid. La vârsta mea n-am nicio boală; n-am luat medicamente în ultimul an în afară de Parasinus anul trecut în vremea asta, cred. Nu sunt un adept al ecologismului în general, și al "alimentației ecologice" în speța de față; istoria ultimilor 50 000 de ani a fost una a alimentației ecologice, și omul trăia în medie 30-40 de ani. În ultimii 60 de ani e "ne-ecologică", și trăiește cam 80. |
#17
Posted 04 March 2024 - 14:43
mihai93, on 04 martie 2024 - 13:31, said:
Am aproximativ 42 mese intr-o saptamana din care maxim 2 in oras... Scuze ca intreb, eu am 7 mese principale (fara sa fie ospete, asatzi e doar o portie dubla de supa crema mai groasa asa, din legume, cu niste crutoane) si 7 gustari (adica vreo 14 mese pe saptamana, poate uneori 15), cam ce contin cele 42 ale tale? Ai vreo problema cu greutatea sau volumul (nu zic masa, fiindca vorbim de mese si sa nu cream confuzie)? Edited by Olteanul_sfios, 04 March 2024 - 14:44. |
#18
Posted 04 March 2024 - 14:49
AlexEn, on 04 martie 2024 - 14:24, said:
Schimba restaurantele atunci voi in Bucuresti e posibil sa aveti mai multe optiuni si mai interesante, desi am mancat si pe acolo si tot mancare mediocra mi s-a parut. Eu la restaurant sunt bucuros daca traiesc dupa ce am mancat si daca am fost servit in timp rezonabil:) lupini, on 04 martie 2024 - 14:30, said:
Nu ! Nu merită ! Eu îmi pierd destul timp din viață dormind noaptea, și drept urmare nu vreau să pierd timp din viață ocupat fiind și cu facerea de mâncare. Fac, dar foarte rar. Gătitul, pentru mine, e unul dintre "relele vieții", care fură din timpul omului. Mă refer la cei care nu au ca "îndeletnicire oficială" gătitul, și care-și permit să mănânce lucruri cumpărate zilnic. Pentru mine, una dintre marile invenții ale lumii e conceptul numit: all-inclusive. E adorabil, sublim...! Din fericire noi nu suntem ca masinile, cand le bagi carburant masina nu zice: ”yummy-yummy, ce bine e”. Suntem fiinte destul de complexe cu o groaza de simturi si e trist sa nu mananci ceva bun care sa-ti aduca bucurie si care sa-ti faca ziua mai buna. Plus ca poti incepe cu mancaruri simple, o ompleta buna, o ciorba ok, ceva mancare ”aruncata” la cuptor. Edited by bobitad, 04 March 2024 - 14:51. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users