Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Faceti mancare acasa vs mancatul din comert
#55
Posted 05 March 2024 - 15:00
tfmercedez, pe 05 martie 2024 - 11:37, a scris:
Si esti dispus sa platesti pretul? Mi-am facut un "cuptor" sau cum sa-i spun, loc de gratar tot asa din caramizi, grilajul de fonta il aveam deja de la un gratar mobil care s-a distrus fiind din tabla subtire. Pot sa-l modific si sa il adaptez pentru pizza. Dupa ce este gata pizza cred ca se poate utiliza caldura pentru copt paine. La cuptorul din poza, doar ornamentul de pe exterior costa o gramada. Manopera sa pui acel mozaic este cat pentru restul cuptorului. O chestie de genul costa peste 10000 de dolari. Nici in 20 de ani nu dau atatia bani pe pizza. In Napoli nu cred ca am vazut vreunul fara. Ce au avut aia la AFI nu ave ornamente - doar un fel de glazura peste caramida refractara. AlexEn, pe 05 martie 2024 - 11:50, a scris:
Faina speciala pt aluaturi are, de obicei, continut mai mare de proteina, care ajuta la dezvoltarea retelei de gluten (=elasticitate aluat). Uite topic despre pizza: https://forum.softpe...pizza-pizzerie/ In special despre aluatul cu maia. Cred ca am pus si eu ceva poze pe-acolo cu pizza, mai pe la final. |
#56
Posted 05 March 2024 - 17:45
Mancare facuta acasa. Mananc la restaurant doar in concediu.
Niciodata nu am facut mancare pentru o saptamana. Poate ciorba/supa sa tina maxim 3 zile. Dar ultima zi e 1/2 portie. La mine s-a gatit zilnic. Nu mult, niciodata. Nu te speria, nu ia asa de mult timp gatitul. "noua amatorilor"? De ce? O femeie invata de la mama de acasa sa gateasca inainte de a se muta la casa ei. Si sunt si destui barbati care stiu. Adevarat, mancarea la cazan iese mai buna decat cand faci 2 portii. Dar din aia gasesti pe la "festivaluri". |
#57
Posted 05 March 2024 - 19:53
#58
Posted 05 March 2024 - 22:39
AlexEn, pe 05 martie 2024 - 19:53, a scris:
Un stereotip mai invechit nu ai gasit? nu mi se pare nimic invechit. cunosc familii tinere unde rolul de barbat e inversat cu ala de femeie. si stii ce rau se vede din exterior ?sa auzi cum ala gateste non stop spala da cu aspiratorul si "printesa" sta, ca are "job", de parca fatalau ala nu are? |
#59
Posted 06 March 2024 - 07:42
#60
Posted 06 March 2024 - 08:10
eiffel, pe 05 martie 2024 - 15:00, a scris: Pai na, la ornament se poate renunta. Ala cred ca e de prin Italia, acolo cam obisnuiau sa puna diverse ornamente din ceramica pe ele. In Napoli nu cred ca am vazut vreunul fara. Ce au avut aia la AFI nu ave ornamente - doar un fel de glazura peste caramida refractara. |
#61
Posted 06 March 2024 - 08:36
bobitad, pe 05 martie 2024 - 09:04, a scris:
nu stiu daca e 50% sincer, probabil e o diferenta la nivelul in care faci totul perfect si vezi diferenta dintre cel caznic si cel profesional. Cand pizza e ieftina, si ingredientele sunt "ieftine". gogosaru100, pe 05 martie 2024 - 22:39, a scris: de ce e invechit? parintii tai, bunicii, femeile din familii nu gateau? nu au fost invatate sa gateasca de acasa? nu mi se pare nimic invechit. cunosc familii tinere unde rolul de barbat e inversat cu ala de femeie. si stii ce rau se vede din exterior ?sa auzi cum ala gateste non stop spala da cu aspiratorul si "printesa" sta, ca are "job", de parca fatalau ala nu are? La fel aud ca se ia in batjocura inclusiv in textele melodiilor recente, ca la 30 si se sta cu parintii. Wtf in plm?! Care e problema? Stiu pe cineva care la 30+ sta cu parintii si fratii, si sunt muuult peste medie, gen, afaceri mari, fiecare cu cariera lui, afaceri deschise prin malluri, si da, stau cu parintii in vila cu piscina. Ce rost are sa stai singur intr-o viloaie? Si Regele Charles a stat cu parintii pa Palatul Regal.. Edited by tfmercedez, 06 March 2024 - 08:35. |
#62
Posted 06 March 2024 - 10:43
gogosaru100, pe 05 martie 2024 - 22:39, a scris:
de ce e invechit? parintii tai, bunicii, femeile din familii nu gateau? nu au fost invatate sa gateasca de acasa? nu mi se pare nimic invechit. cunosc familii tinere unde rolul de barbat e inversat cu ala de femeie. si stii ce rau se vede din exterior ?sa auzi cum ala gateste non stop spala da cu aspiratorul si "printesa" sta, ca are "job", de parca fatalau ala nu are? daca amandoi au job fulltime, treburile ar trebui impartite. La mine in familie eu gatesc si sotia face curat; fiecare face treaba la care e mai bun. |
#63
Posted 06 March 2024 - 11:17
eiffel, pe 05 martie 2024 - 08:51, a scris:
Eu fac pizza de vreo 30 si ceva de ani. ale mele mai mult de nota 8 nu ies din cauza de cuptor. Am schimbat si cuptorul acum vreo 15 ani, dar n-a ajutat - cel mai nou e mai prost decat cel mai vechi. |
#65
Posted 06 March 2024 - 11:33
Asa am zis si eu pana cand am gustat, asa au zis si turcii cand au auzit de sarmale cu carne de porc sau mici fara oaie.
Nu ca s-ar simti ceva deosebit la gust. Devine blatul mai pufos, atata tot. Nu e ca si cum in pizza aia originala(prosciutto de exemplu) n-ar exista grasime de porc. Edited by DanyHiker, 06 March 2024 - 11:40. |
#66
Posted 06 March 2024 - 12:05
#67
Posted 06 March 2024 - 12:46
Oameni buni, aveti topicuri dedicate pentru retetele de pizza. Am pus si eu si eiffel mai sus linkurile.
|
#68
Posted 06 March 2024 - 14:32
aaaa4567, pe 04 martie 2024 - 13:11, a scris:
Dar luati in calcul si timpul cu gatitul, curatatul, documentatul, plus ca, sa fim totusi seriosi, noua amatorilor nu ne iese mancarea la fel de buna ca celor de la restaurant/fastfood/etc. Noua "amatorilor" ne iese mancare minunat, gustoasa, suculenta, imbietoare. Dar nu e vorba de timp, este vorba de placerea de a gati. Si de calitatea si prospetimea componentelor Cele 3 familii cu trei bucatarii diferite unite in timp de jumatate de secol prin casatorii, s-a intamplat sa fie toate adeptele gatitului in casa, Nimic gata preparat, afara de pestele la gratar care se comanda 1-2 ori pe luna, caci curatatul chiar nu merita, plus ca acasa nu avem gratar cu carbuni. Tot de 1-2 ori pe luna iesim afara, nu sa gustam alta manacre cat pentru a gusta alta atmosfera, cu sau fara muzica, cu sau fara stele Michelin....inauntru sau afara in natura.... 3-4 zile pe saptamana gatesc Si bucuria mea este ca nici nepoatele nu fug de aragaz..... 98521457, pe 05 martie 2024 - 17:45, a scris:
. Nu te speria, nu ia asa de mult timp gatitul. "noua amatorilor"? De ce? O femeie invata de la mama de acasa sa gateasca inainte de a se muta la casa ei. Si sunt si destui barbati care stiu. Adevarat.... Si chiar daca nu gateste inainte de a se muta la casa ei, imediat dupa mutare va descoperi cate secrete si retete a prins din zbor doar stand alaturi de mama in bucatarie. Am mancaruri care le fac cu placere cu gustul cu care le facea mama si imi aduc aminte de mai toate sfaturile, pe atunci invatam in bucatarie la caldura sobei cu lemne. Edited by vio69c, 06 March 2024 - 14:40. |
#69
Posted 06 March 2024 - 17:19
Clar mult mai bine din comerț, acasă trebuie să fie excepția. Necesită timp, nu e nici chiar așa ieftin acasă cum pare când ți cont de toate cheltuielile, mai e și risc de perisabilitate. Dacă urmărești reduceri/seara, și/sau mai ai și McDonalds în oraș/pe unde ai treabă clar nu prea merită gătitul acasă - decât în situații excepționale.
Personal de multe ori gătesc mai mult în călătorii decât acasă - mai mult timp disponibil + lipsa alternative la mâncare caldă în pustietăți + ca uneori e mai ieftin decât acasă când pui la calcul totul. Edit - să nu își imagineze cineva ca gătit acasă înseamnă neapărat mâncare mai sănătoasă decât în oraș? Nicivorba. Edited by LunaCrystal, 06 March 2024 - 17:22. |
|
#70
Posted 06 March 2024 - 20:13
LunaCrystal, pe 06 martie 2024 - 17:19, a scris: Edit - să nu își imagineze cineva ca gătit acasă înseamnă neapărat mâncare mai sănătoasă decât în oraș? Nicivorba. Fiecare dintre noi cu experienta lui. Gatitul acasa pentru mine este economie. Impart carnea , folosesc mute legume, gasesc feluri care sunt chiar ieftine.... (sote de morcovi cu friganele..., mancare de gutui, mancare de praz, mancare de arpagic, sau spanac cu orez sau carne....) Evident ca este si sanatos, caci miros carnea, curat zarzavaturile de tot ce e putred, spal bine si fierb cat trebuie |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users