Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Faceti mancare acasa vs mancatul din comert
#20
Posted 04 March 2024 - 15:13
bobitad, pe 04 martie 2024 - 14:49, a scris:
e trist sa nu mananci ceva bun care sa-ti aduca bucurie si care sa-ti faca ziua mai buna. Plus ca poti incepe cu mancaruri simple, o ompleta buna, o ciorba ok, ceva mancare ”aruncata” la cuptor. Ador mâncărurile astea. Le consum aproape în fiecare zi. Însă nu legătesc eu, ci le cumpăr. |
#21
Posted 04 March 2024 - 15:23
overseas, pe 04 martie 2024 - 14:33, a scris: Aham dar ghici care varianta produce 90% din obezi ?! Posibil vs probabil. I-ai vazut pe cei din zonele mai 'rurale', unde nu se gaseste fast food peste tot, cat de slabi sunt? Mancare traditionala romaneasca presupune multa carne grea, grasime, prajeli. |
#22
Posted 04 March 2024 - 15:26
De vreun an merg aproape in fiecare weekend intr-un sat de munte, uneori si timpul saptamanii, majoritatea se ocupa cu cresterea animalelor, agricultura, fan, lemne. Nu stiu daca am vazut vreun gras. Oricum, mai batrani, cand te lasa metabolismul.
Ideea e ca la sat nu se sta in fund la televizor toata ziua sau la birou. Acolo fara mancarea aia ca lumea nu-ti faci treaba. Edited by bai3tzash, 04 March 2024 - 15:28. |
#23
Posted 04 March 2024 - 15:54
lupini, pe 04 martie 2024 - 14:41, a scris:
La vârsta mea n-am nicio boală; n-am luat medicamente în ultimul an în afară de Parasinus anul trecut în vremea asta, cred. Nu sunt un adept al ecologismului în general, și al "alimentației ecologice" în speța de față; istoria ultimilor 50 000 de ani a fost una a alimentației ecologice, și omul trăia în medie 30-40 de ani. În ultimii 60 de ani e "ne-ecologică", și trăiește cam 80. Edited by __Dan__, 04 March 2024 - 16:02. |
#24
Posted 04 March 2024 - 16:22
Fast Food-ul gatit acasa e cel mai bun.
Ma duc acu sa bag o pizza in cuptor. |
#26
Posted 04 March 2024 - 16:34
Pe langa faptul ca tipul din video are o retorica enervanta, are perfecta dreptate. Calitatea produselor din comert este in marea majoritate slaba, rar mai gasesti produse de calitate, iar cand vine vorba de prajituri si dulciuri poti sa uiti.
Eu incerc sa mananc cat mai mult posibil acasa, cu produse de calitate si bio. De la carne, la legume si fructe. Pur si simplu mancarea are alt gust si ma simt cu totul altfel. |
#27
Posted 04 March 2024 - 16:51
Noi am avut cateva perioade cand am mancat doar in oras/ comandat.
Problema e ca dupa scurt timp toata mancarea avea efectiv acelasi gust. Desi erau diferite, devenise scarbos. Si nu vorbesc de fast food classic, vorbesc de mancare de restaurant. Acum gatim acasa, rar comandam. In schimb o data pe saptamana mergem la restaurante top top (de la care nu poti comanda anyway). Edited by Lex404, 04 March 2024 - 16:52. |
#28
Posted 04 March 2024 - 17:30
Nu-mi pierd timpul cu "mâncarea sănătoasă".
Prefer Mac,KFC, Nando's, restaurante cu mâncare specifică samd. Salivez, când văd poza cu Parizburger. 😋 P.S. 57 ani, 1.89 înălțime, 87 kg. P.S. 2 Analizele făcute recent, rezultă ca sunt bun de astronaut. 😀 P.S. 3 Nu locuiesc în România, asa că nu-mi plătesc fanii "mâncare sănătoasă", eventualele probleme de sănătate. Attached Files |
|
#29
Posted 04 March 2024 - 17:51
nu e mereu vorba ca o sa mori daca mananci x sau y sau ca nu-ti iese analizele bune.
in primul rand, sunt oameni si oameni. unii sunt mai sensibili, cand am fost in spital acum vreo 10 ani, era un tip care nu stiu ce facuse la picior si acum trebuiau sa-i ia piele din partile superioare sa o puna unde avea el problema si era o chestie de durata. si zicea ca atunci cand era mic, erau copii care au facut ce a facut el si nu aveau nimic. eu pot sa mananc anumite mancaruri iar altii nu, unii se baloneaza, altii au arsuri, refluxuri gastro. ideea e ca nu suntem toti la fel. in al 2lea rand, e si despre calitatea vietii. eu am avut de la mec cea mai crunta toxinfectie posibila, efectiv mi-a dat dauna totala 2 saptamani, nu cred ca am avut 3 din astea in toata viata. le-am auzit pe unele ca discutau sa bage la meniul zilei, ca ramasesera fara mancare, niste resturi de acum 3 zile. sunt documentare si despre cum se poate muri de la mancare veche, dar asta e alt subiect. dar nu asta e faza, cum zicea si business11, parca te simti altfel, parca organismul merge mai bine. si nu, nu e placebo. in al 3lea rand e si despre cat de buna e mancarea aia si cateodata fast foodul e foarte bun, dar e plictisitor, adica merge sa mai faci cate o scapare dar sa mananci mereu? na... acum, in postul trecut am zis ca am dat de oameni care mancau paste cu bulion si ei ziceau ca e ceva nemaipomenit, ii mai cunosc si pe altii care mancau tot felul de meniuriuri ale zile(ca am mancat si eu o groaza), pe care eu le consideram laturi, iar oamenii aia imi spuneau cat de buna e mancarea, iar eu mancam cu ei la masa, acelasi lucru. acum depinde si de niveluri, am zis ca eu fac cafea buna, iau cafea de specialitate(care e mult mai scumpa decat cafea din comert), prajita proaspat, o rasnesc eu si torn eu apa peste ea, iar ce iese e ceva super misto. maica-mea tot jacobs prefera si sa fie amara. asa ca, lu prea ai ce sa comentezi la preferinte, dar asta nu inseamna ca nu poti sa iti dai cu parerea oarecum obiectiv ca mancarea aia e proasta. Edited by bobitad, 04 March 2024 - 17:53. |
#30
Posted 04 March 2024 - 19:12
Olteanul_sfios, pe 04 martie 2024 - 14:43, a scris: Scuze ca intreb, eu am 7 mese principale (fara sa fie ospete, asatzi e doar o portie dubla de supa crema mai groasa asa, din legume, cu niste crutoane) si 7 gustari (adica vreo 14 mese pe saptamana, poate uneori 15), cam ce contin cele 42 ale tale? Ai vreo problema cu greutatea sau volumul (nu zic masa, fiindca vorbim de mese si sa nu cream confuzie)? |
#31
Posted 04 March 2024 - 19:57
aaaa4567, pe 04 martie 2024 - 13:11, a scris:
https://youtu.be/s1PSGr1Cpjo?t=1078 - Patraru - Faceti prajituri acasa, cu cat mai putin ingrediente etc Observ ca revine de ceva ani trendul asta si in Romania, dupa ce gatitul acasa aproape intrase in desuetudine in anii 2000. Voi cum faceti? Merita? Poate ca faceti balansat - o parte din mese acasa si cateva in oras,m cantina corportatiei etc - descrieti, va rog. Ma gandesc mai ales la familiile de 1-2 membri (tineri angajati), fara mult timp, plecati mai toata ziua (deci doar 1-2 mese servite acasa), unde dintr-o oala cu mancare ajungi sa mananci si 4-5-7 zile, daca nu vrei sa o arunci si sa mananci 4 zile la rand aceeasi mancare, ca e plictisitor etc etc. Sigur, veti spune ca e mai sanatos, ca ai control asupra ingredientelor, ca faci economii (chiar si daca arunci ceva, tot se fac economii). Dar luati in calcul si timpul cu gatitul, curatatul, documentatul, plus ca, sa fim totusi seriosi, noua amatorilor nu ne iese mancarea la fel de buna ca celor de la restaurant/fastfood/etc. Voi cum va... rezolvati? Oricum la restaurante nu prea se serveste mancare in genul cele gatite acasa. Si multe restaurante mai baga prin meniu ingrediente semipreparate. Daca vrei sa mananci " traditional" o supa de pui sau de vita cu taitei, (sa nu zic de rață sau de fazan) poti cel mult sa gasesti o ciorba, sau porcariile alea de "supa crema". Dar supa aia aurie, limpede rar am servit in afara de acasa, eventual pe la nunti. Ca sa nu mai zic de fripturi si altele. Si ca o chestie, mancarea proaspata, gatita acasa, nu ingrasa. Cel putin la mine in familie nimeni nu este gras. Mai are rost sa aducem vorba de prajituri? Cu taxele actualizate, un tort cumparat de la cofetarie ajunge la 150-200 de lei lejer, si nici ala nu e mai bun decat unul facut acasa, cu ce trebuie, nu cu prafuri si inlocuitori. O mizerie de ecler costa 8-9lei la caserola, in supermarket, la cofetarie este si mai scump. Nu e cine stie ce filosofie sa faci ecler acasa. Am facut cu fiul meu si cu mama, si chiar a fost distractiv. Sa faci doua tăvi de eclere nu te costa mai mult de 50 de lei si ajunge la 4-5 persoane pe saturate. ceanu1980, pe 04 martie 2024 - 13:20, a scris:
La cata vegeta si restul din gama asta se vinde degeaba se recomanda gatitul acasa. bobitad, pe 04 martie 2024 - 13:37, a scris:
cam toata lumea stie, sau ar trebui sa stie ca mancarea la restaurant e in general proasta, desigur am intalnit si oameni care au mancat paste cu sos(da, paste peste care s-a turnat bulion) si care erau asa de incantati si placut surprinsi, de zici ca au mancat la 5 stele Michelin. restaurantele, in general iau cea mai ieftina mancare(desi asta fac 99%, adica marca ARO de la Metro sau chestii cele mai ieftine din market(nevastamea lucreaza la market), ci pur si simplu e mancare facuta prost. ca sa nu mai vorbim ca poate e mancare veche, mancare facuta in conditii naspa, s.a.m.d. exista si un video al unui profesor de la ASE care spune cam acelasi lucru, ca nu prea exista mancare ”buna” la restaurant, videoul e despre economie. shiva, pe 04 martie 2024 - 13:40, a scris: Găteam atunci, gătesc și acum când suntem 4 persoane. O oală de ciorbă pe mai multe zile, felul doi cam pe 1-2 zile. Cine face mofturi înseamnă că nu-i e foame. Cand mancarea e buna, se duce vestea, apar lipitori la pranz, nu ramane nimic de pe o zi pe alta. Edited by tfmercedez, 04 March 2024 - 19:42. |
#32
Posted 04 March 2024 - 20:00
Mancare acasa evident, nici nu ma gandesc sa mananc in oras.
Voi macar ati fost curiosi sa vedeti ce fac angajati din shaormeri si covrigari in pauze si pe unde isi fac necesitatile? Ies afara in spatele prafaliei se pipilica la copac si apoi intra la framantat coca sau shaorma. |
#33
Posted 04 March 2024 - 20:00
#34
Posted 04 March 2024 - 20:06
bai3tzash, pe 04 martie 2024 - 14:38, a scris:
In majoritatea zilelor ne facem mancare acasa, de care vrem, cum vrem, cum ne place. eiffel, pe 04 martie 2024 - 20:00, a scris: Nah. Productie proprie. |
#35
Posted 04 March 2024 - 20:14
cuptorul ala e un mit. cuptorul iti incalzeste pizza, nu o face mai buna:)) avantajul cuptoarelor alora din pizzerii e ca in cateva minute ti-a copt ala pizza. nu stai 15 min la 220 sau cat mai era, asta dupa ce mai astepti 10 minute sa se incalzeasca cuptorul.
nevestemii ii iese mai buna si cu blatul mult/mult mai subtire decat astia care au cuptoare si toate cele, blatul e partea importanta la pizza, fiindca nu vei sa mananci paine. daca ai un cuptor acasa, electric, ca sa controlezi cat de cat temperatura, e ok. Edited by bobitad, 04 March 2024 - 20:18. |
#36
Posted 04 March 2024 - 21:05
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users