Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet

Apometru defect?
 Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...

Bibelorui, macrameuri si altele

Inventia secolului din Afganistan?
 G84 - pro și contra

Masina de familie,buget 11000-120...

In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?
 Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!

La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!
 

Discuții imobiliare 2024

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
5566 replies to this topic

Poll: Intentii 2024 (184 member(s) have cast votes)

Doriti sa cumparati ceva in 2024?

  1. Da, un apartament (48 votes [26.09%])

    Percentage of vote: 26.09%

  2. Da, o casa (15 votes [8.15%])

    Percentage of vote: 8.15%

  3. Da, un teren (14 votes [7.61%])

    Percentage of vote: 7.61%

  4. Studiez in asteptarea unei minuni (45 votes [24.46%])

    Percentage of vote: 24.46%

  5. Nu (62 votes [33.70%])

    Percentage of vote: 33.70%

Vote Guests cannot vote

#3673
twotall

twotall

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 29.12.2023
De cand ma stiu am avut doar laptop de la firma, telefon de la firma, abonament de telefon platit de firma, chiar si internet acasa platit de firma. Si masina platita de firma, de vreo zece ani incoace.
Fiti voi tineri liberi si independenti, platiti-le din banii vostri :)

#3674
kaii

kaii

    Înjugați

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,125
  • Înscris: 17.12.2017
Să ajungi la vârsta voastră și să nu îți permiți un computer sau un prăpădit de telefon, să te rogi de patron este trist.

Ceva al vostru aveți și voi, că dormitorul de la sat știm că e al băncilor care vă opresc automat din salariu.

Marii investitori în imobiliare, unele care se duc la Lidl cu mașina altuia și se culcă devreme să nu le certe șeful și nevasta.

Vizualizare mesajtesla_s3xy, pe 29 martie 2024 - 13:38, a scris:



A lasat AI-ul sa scrie si el s-a dus la Lidl Posted image

De fapt are o extensie in browser (DigiCert Authentication Client Extension) care are un bug si face asta https://community.at...s/qaq-p/2395943

Asa e cand scrii pe forum de pe laptopul de munca in loc sa-ti rezolvi taskurile.

Au ajuns nici să scrie o postare fără să le dea patronul voie ⛓️🔗

#3675
tesla_s3xy

tesla_s3xy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 14.08.2023

Vizualizare mesajtwotall, pe 29 martie 2024 - 13:45, a scris:

De cand ma stiu am avut doar laptop de la firma, telefon de la firma, abonament de telefon platit de firma, chiar si internet acasa platit de firma. Si masina platita de firma, de vreo zece ani incoace.
Fiti voi tineri liberi si independenti, platiti-le din banii vostri Posted image

Cel mai bine e sa detina patronu' totul ca oricum el iti controleaza si timpul.

#3676
twotall

twotall

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 29.12.2023
Daca voi va raportati la laptop sau telefon ca la posesiuni de pret, asta explica multe despre nivelul discutiei de aici. In realitate astea sunt recuzita, consumabile, precum dozele de cafea de la birou sau sapunul de la baie, nu isi pune nimeni problema sa vina cu ele de acasa. La randul ei nici compania nu da doi bani pe faptul ca iti comanzi Uber sau stai pe Whatsapp si pe Google pe bitii companiei. Sau n-ar trebui sa dea, acum am auzit si povesti horror cu oameni care lucreaza cu listuta, trebuie sa dea raportul la finalul zilei si sa spuna cum au consumat fiecare minutel din zi, softuri care te monitorizeaza ce faci si cat misti mousul, voi pare ca stiti mai bine cum e cu joburi din astea marunte.

Edited by twotall, 29 March 2024 - 16:42.


#3677
kaii

kaii

    Înjugați

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,125
  • Înscris: 17.12.2017
Văd că voi sunteți prezente in fiecare zi de la 6 dimineața, mereu predictibil. Așa o fi la investitorii în șarpante pe opulență.

Pensionarii se plimbă la prânz la cafeluțe și fac poze din RATB.

_JUGUS _JUGUS

#3678
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,876
  • Înscris: 21.06.2016

Vizualizare mesajtesla_s3xy, pe 29 martie 2024 - 15:10, a scris:


Cel mai bine e sa detina patronu' totul ca oricum el iti controleaza si timpul.

Pe SP citesc niste chestii pe care sincer nu le pot dezlega.
E foarte bine sa detina patronul toate bunurile care se depreciaza. E la mintea cocosului. De ce ai vrea sa-ti dai tu banii pe asa ceva?
Si prin bunuri care se depreciaza nu ma refer numai la valoare de piata ci la costul total. Deci pot fi si locuinte in unele cazuri.

#3679
Roland74

Roland74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,865
  • Înscris: 02.12.2021
Hai daca tot e pazuza tehnica,va dezvalui cum se faceau afacerile de succes si  banii acum 100 de ani in Romania,fara sa te incurci cu banca pe 30 de ani credit,aveau randamente de 100%,nu ca unii 6% chirii platite de altii,cu o ipotetica apreciere a pasivului in viitor. Unii de pe aici voiau sa si deschida fabrica de bere,altii visau la o taraba cu varza in piata
Concluzia o descoperiti voi la final daca aveti timp si rabdare,regulile se aplica si in ziua de azi.

https://youtu.be/mU_...6Jmwwlx2dPAkyyJ

Edited by Roland74, 29 March 2024 - 18:11.


#3680
twotall

twotall

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 29.12.2023
Si mai departe de locuinta, scoli private platite pentru copii, sponsorizari pentru studii la universitati din US, MBA-uri la universitati de top pentru tine. Sclavie next level, ce mai.

Nu mai devreme de ieri discutam de istorie imobiliara, primele parcelari sistematizate din Bucuresti au fost de fapt tot beneficii de companie, dezvoltate de companiile si institutiile de atunci pentru a oferi conditii mai bune de locuite propriilor angajati. Imi imaginez un instantaneu de atunci, la o carciuma de cartier, un tamplar si doi cizmari radeau la tuica de sclavii cu gulere albe de la intreprindere care n-au fost in stare sa isi construiasca singuri casa din chirpici si balegar ca orice barbat adevarat, stau ca femeile la mila angajatorului sa ii mute intr-o casa la Vatra Luminoasa, unde sa vezi grozavie, au WC-ul in casa, dorm cu rahatul in casa!

Edited by twotall, 29 March 2024 - 18:16.


#3681
rue_baree

rue_baree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,310
  • Înscris: 18.03.2007
E ideal sa ai mașina de serviciu, dar e bine sa ai și o cocie a ta, a familiei, aia care ți-o permiți. E bine ca cea de serviciu sa fie cat mai actuala, cat mai dotată, pentru că pe opțiunile alea da o firmă banii la câțiva ani. Nu mai am permanent mașina de la serviciu din 2004, excluzând alea închiriate când eram în delegatii, iar pe vremuri am trăit în delegații. De cele mai multe ori vine la pachet cu necesitatea de a călători și conduce foarte mult, fapt ce nu am mai căutat.
Laptopul și telefonul sunt intrinseci și faptul că te canibalesti și folosești și pentru cele personale laptopul de serviciu e totuși o slăbiciune, pt că la.login e un anunț că activitatea este monitorizata. Am luat aifoane și laptopuri in casa dar pt mine doar acum am luat ceva similar cu cel de serviciu, să îmi mut pe el și la viitorul angajator sa incerc sa limitez, pe modelul unor colegi care pentru o fotografie pe Facebook așteaptă până seara să îți trimită de pe cel personal, de acasă.
Telefonul prefer de serviciu și am și simul personal, astfel încât să am mai multa acoperire când ajung in anumite zone, operatorii fiind diferiți. Când e prea vechi, ceri altul de la magazie, cat mai actual și dacă se sparge ecranul, la fel.

#3682
Mo_su

Mo_su

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 13.02.2024

Vizualizare mesajtwotall, pe 29 martie 2024 - 08:39, a scris:

Magazine pe cinci niveluri si cozi la institutiile publice, m-as putea gandi la niste cosmaruri care incep asa. De ce ai vrea sa ai toate chestiile astea la distanta la pas, sa mor daca inteleg. As intelege sa vrei sa fii la doi pasi de plaja, de mare, de un lac, de padure...

La supermarket toata lumea merge cu masina, pana si la Lidl de cartier dai ture sa gasesti loc de parcare la orele aglomerate. Ideea ca te duci voinicel pe jos sa iei trei croisante, capsuni, o bagheta frantuzeasca si o salata care iese artistic din punga de hartie e cel mult idilica. Singurii care merg pe jos la cumparaturi sunt pensionarii al caror timp nu valoreaza nimic si trebuie umplut, pe aia ii vezi dimineata ca ies sa ia o paine, la pranz un iaurt si cinci oua, seara iar la Lidl asteptand sa intre puii si salamul la reducere si tot asa.

Fiti cinstiti cu voi si uitati-va la programul si activitatile voastre reale, nu alea imaginate in care mergeti saptamanal la opera si la teatru si la bazin si la muzeu, dimineata la alergat sau cu bicicleta pe pistele amenajate, seara la plimbare prin parc. Ce om cu o viata normala, cu serviciu si familie si copii are timp de asa ceva?!
Raspunsul era pentru utopium ,care se stie este un fin consumator de arta si orice in general si care acapareaza orice topic pe care apare cu octavia lui de un litru si apartamentul cu curte ! Cluju e fruncea,se stie, cublimba romana stau mai prost dar na, csf!
Altfel, de ce te-ai duce cu masina la lidl sau supermarket daca poti merge pe jos ? Eu fac 10-15 minute pana la lidl/kaufland pe jos , de ce as merge cu masina ? Nu e suficient cat stau pe un scaun toata ziua ?
Ce treaba are familia si copii , timpul cu familia e timpncu familia, cumparaturile cumparaturi,scoala scoala, etc .
MIe mi se pare mai convenabil sa am totul la 15-20 de minute de mers pe jos decat sa ma trambalez toata ziua cu masina !
De cand am schimbat domiciliu media lunara de mers cu masina in oras nu sare de 50km, inainte aveam 2-300 .
Media pasilor zilnici este 8500 de cand am facut mutarea asta, inainte nu trecea de 2-3000, eu cred ca e un castig !
Alergatul dimineata ce treaba are cu familia, personal la ora 6 sunt in picioare , pot alerga lejer o ora desi nu rezist si apoi sa vin acasa sa fac un dus sa pregatesc micul dejun sibsa ip servesc impreuna cu familia , apoi sa plecam la serviciu/scoala ca direaza 5-10 minute drumul ,pe jos !
Numai ca ,ghinion, copilu face ore dupa amiaza,eu nu mananc dimineata si sotia pleaca mai tarziu la birou !
Eu cred ca tu traiesti intr-o imaginatie , deja fiecare are programul lui in timpul saptamanii iar de la o varsta a copilului e nevoie sa faci planificari dinainte pentru activitatile in familie, ca are si el viata sociala si activitati proprii !
Asa ca, fiecare cu nevoile lui, unii cu lidelu peste strada si birou in dormitor,altii cu parcul peste strada si biroul in alta camera unde copilul isi poate chema prietenii fara a fi deranjati.

#3683
tesla_s3xy

tesla_s3xy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 14.08.2023

Vizualizare mesajvrajitoruldinoz, pe 29 martie 2024 - 17:51, a scris:



Pe SP citesc niste chestii pe care sincer nu le pot dezlega.
E foarte bine sa detina patronul toate bunurile care se depreciaza. E la mintea cocosului. De ce ai vrea sa-ti dai tu banii pe asa ceva?
Si prin bunuri care se depreciaza nu ma refer numai la valoare de piata ci la costul total. Deci pot fi si locuinte in unele cazuri.

E vorba de libertate si autonomie. Asta daca nu poti sa fii tu “patronul” propriu.

Sa nu te multumesti doar cu ce ti se da, sa nu stai la coada la Fetesti sa platesti cash ca nu poti folosi telefonul, sa nu iti scrie laptopul cuvinte singur, sa nu fii injugat la job naspa ca daca pleci trebuie sa iti rezolvi tu chestiuni de baza gen telefon, cafea sau masina.

#3684
Roland74

Roland74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,865
  • Înscris: 02.12.2021

 twotall, on 29 martie 2024 - 18:16, said:

Si mai departe de locuinta, scoli private platite pentru copii, sponsorizari pentru studii la universitati din US, MBA-uri la universitati de top pentru tine. Sclavie next level, ce mai.

Nu mai devreme de ieri discutam de istorie imobiliara, primele parcelari sistematizate din Bucuresti au fost de fapt tot beneficii de companie, dezvoltate de companiile si institutiile de atunci pentru a oferi conditii mai bune de locuite propriilor angajati. Imi imaginez un instantaneu de atunci, la o carciuma de cartier, un tamplar si doi cizmari radeau la tuica de sclavii cu gulere albe de la intreprindere care n-au fost in stare sa isi construiasca singuri casa din chirpici si balegar ca orice barbat adevarat, stau ca femeile la mila angajatorului sa ii mute intr-o casa la Vatra Luminoasa, unde sa vezi grozavie, au WC-ul in casa, dorm cu rahatul in casa!
Bre,eu inteleg sa ti optimizezi costurile pe barba angajatorului,dar ramai copilul ploii precum aia din Corea de Sud dupa 50 de ani.

https://www.google.c...saracie-1779593

Hai ca platesti creditele la sarpante inainte de pensionare,si tot dai dublu la valoarea lor,dar visezi si o triplare din apreciere.Sa zicem ca ai dreptate partial,iti mai da banca un credit de renovare dupa 15 ani?La cum se vor scumpi serviciile,si cu o pensie echivalent inginer,eu zic ca da cu virgula.Sa nu uit,daca tot nu i ai cedat pensia din pilonul II lui Dragnea,are grija Ciolaku sa ti o topeasca.Nemti sa ti scuture stalactitele din pamperși sigur nu gasiti la 0.83 lei,greci nici atat,le place umbra,nici pensionari speciali nu  miros prin zona.
Sa i transmiti si Cernicarului cand stati la o bere ce a prezis oracolol din Delphi.

Edited by Roland74, 29 March 2024 - 19:23.


#3685
anonimuI

anonimuI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 14.09.2021

View Postradu103, on 29 martie 2024 - 13:00, said:


Era foarte clar ca s-a bagat la puricat gratuit ca de castigat primaria n-are nicio sansa
https://www.hotnews....-recunoaste.htm

TOTI medicii din RO care au functie de conducere la spital de stat sunt niste spagari ordinari cu bani negri ascunsi te miri unde

Ăla nu a făcut banii din șpăgi sau din furat unde e manager.

A făcut bani firma pe care o are cu nevasta.

Singura greșeală a lui a fost că nu a făcut firma pe numele lui mă-sa sau soacră-sa.

Dacă erau din furat banii, nu apăreau ei cu firma aia.

#3686
Raduku96

Raduku96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 17.08.2008

View Postrue_baree, on 29 martie 2024 - 18:25, said:

Când e prea vechi, ceri altul de la magazie, cat mai actual și dacă se sparge ecranul, la fel.

Are Silviu telefoane la magazie cate vrei. :))

#3687
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,876
  • Înscris: 21.06.2016

View Posttesla_s3xy, on 29 martie 2024 - 19:02, said:



E vorba de libertate si autonomie. Asta daca nu poti sa fii tu “patronul” propriu.

Sa nu te multumesti doar cu ce ti se da, sa nu stai la coada la Fetesti sa platesti cash ca nu poti folosi telefonul, sa nu iti scrie laptopul cuvinte singur, sa nu fii injugat la job naspa ca daca pleci trebuie sa iti rezolvi tu chestiuni de baza gen telefon, cafea sau masina.

E pe dos, libertatea o obții având cat mai puțin nu deținând lucruri. În afară de bani nu ai nevoie de nimic pe lumea asta. Din contră lucrurile, mașinile, casele te țin ancorat, îți dau bătăi de cap, cer timp și bani, trebuie întreținute, curățate, alimentate. Abia ala e jugul. Dacă bunul respectiv se apreciază sau produce ceva să zicem ca merită compromisul, dar altfel nu.
Chiar presupunând ca ai alt laptop personal prin casa care strânge praf undeva ca nu prea îl folosești, cine scoate laptopul personal pentru fiecare mesaj de 3 minute pe forum?
Eu până acum 2 luni am avut un PC vechi, windows 7, are 10 ani, îl deschideam poate de două ori pe an. Se poate trăi foarte bine cu laptopul de la muncă. Nu mai zic de mașină.

PS: toată viața după copilărie m-am mutat la 2-5 ani. O singură dată am stat 10 ani în aceeași casă. Cel mai mare avantaj la. Fiecare mutare a fost ca am aruncat o mare parte din lucrurile pe care le aveam.

Edited by vrajitoruldinoz, 29 March 2024 - 19:49.


#3688
Roland74

Roland74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,865
  • Înscris: 02.12.2021

 vrajitoruldinoz, on 29 martie 2024 - 19:45, said:



E pe dos, libertatea o obții având cat mai puțin nu deținând lucruri. În afară de bani nu ai nevoie de nimic pe lumea asta. Din contră lucrurile, mașinile, casele te țin ancorat, îți dau bătăi de cap, cer timp și bani, trebuie întreținute, curățate, alimentate. Abia ala e jugul. Dacă bunul respectiv se apreciază sau produce ceva să zicem ca merită compromisul, dar altfel nu.
Chiar presupunând ca ai alt laptop personal prin casa care strânge praf undeva ca nu prea îl folosești, cine scoate laptopul personal pentru fiecare mesaj de 3 minute pe forum?
Eu până acum 2 luni am avut un PC vechi, windows 7, are 10 ani, îl deschideam poate de două ori pe an. Se poate trăi foarte bine cu laptopul de la muncă. Nu mai zic de mașină.

PS: toată viața după copilărie m-am mutat la 2-5 ani. O singură dată am stat 10 ani în aceeași casă. Cel mai mare avantaj la. Fiecare mutare a fost ca am aruncat o mare parte din lucrurile pe care le aveam.
Fraierul de angajator de unde crezi ca iti da beneficii,din profitul lui sau din salariul tau? Asa au spus si prin anii 90  telefonistele,ele nu pot fi inlocuite de centralelele automate.Si au avut dreptate,s au transformat in paratrasnet de reclamatii.Isi i au UE zinic,fara perspectiva de pauza.Compania are nevoie sa descarce frustrarile clientilor si sa nu rezolve nimic.Daca nu v ati prins,aveti timp cand trebuie sa va platiti creditele.

#3689
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,876
  • Înscris: 21.06.2016

Quote

Fraierul de angajator de unde crezi ca iti da beneficii,din profitul lui sau din salariul tau?

Din impozite, in parte. Anumite beneficii au tratament preferential in anumite tari. De aia masina de serviciu e un beneficu foarte raspandit in Europa, dar inexistenta in SUA (in afara de cazul in care conduci pentru munca).

#3690
rue_baree

rue_baree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,310
  • Înscris: 18.03.2007

 Raduku96, on 29 martie 2024 - 19:41, said:



Are Silviu telefoane la magazie cate vrei. :))
Silviu sa-l cheme? Uit mereu. La 2-3 ani, sau cat de rar treceam pe acolo.

 vrajitoruldinoz, on 29 martie 2024 - 19:45, said:



E pe dos, libertatea o obții având cat mai puțin nu deținând lucruri. În afară de bani nu ai nevoie de nimic pe lumea asta. Din contră lucrurile, mașinile, casele te țin ancorat, îți dau bătăi de cap, cer timp și bani, trebuie întreținute, curățate, alimentate. Abia ala e jugul. Dacă bunul respectiv se apreciază sau produce ceva să zicem ca merită compromisul, dar altfel nu.
Chiar presupunând ca ai alt laptop personal prin casa care strânge praf undeva ca nu prea îl folosești, cine scoate laptopul personal pentru fiecare mesaj de 3 minute pe forum?
Eu până acum 2 luni am avut un PC vechi, windows 7, are 10 ani, îl deschideam poate de două ori pe an. Se poate trăi foarte bine cu laptopul de la muncă. Nu mai zic de mașină.

PS: toată viața după copilărie m-am mutat la 2-5 ani. O singură dată am stat 10 ani în aceeași casă. Cel mai mare avantaj la. Fiecare mutare a fost ca am aruncat o mare parte din lucrurile pe care le aveam.
Animalele de casa te țin ancorat. Noi am renunțat la a sta iarna la bloc pentru ele. Câinii nu ar avea probleme sa vin la 2-3 zile la ei sa ii plimb, dar pisică a făcut depresie in prima noapte la bloc.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

7 user(s) are reading this topic

3 members, 4 guests, 0 anonymous users

fsoare03, elon_tusk, george_e

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate