Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

iPhone vs Samsung ultimele modele 2023-2024

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#37
yuukan

yuukan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 16.01.2010
Sigilat din generațiile anterioare să nu dai o căruță de bani și să nu îți placă iPhone.
La Samsung e preț și mai bun la modele anterioare găsești oferte bune.

#38
_o_

_o_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 20.02.2023
Mie iphonul mi-a eliminat grija bateriei, stiu ca pot pleca linistit fara sa ma gandesc la ce procent am la baterie.
Autonomia ajunge sa fie cam dubla .
Altfel, pentru treaba cu pozele eu fac albume si le urc in cloud, cand am deschis pc-ul cu windows sau linux le gasesc fix pe el in folderul de cloud , le iau de acolo si le pun pe hardul extern, practic fac acest transfer fara vreun cablu bagat prin telefon !

De un an de cand am iphonul am constatat ca il folosesc mai mult decat pe android si nici nu m-a plictisit. Per ansamblu este alta experienta folosirea de zi cu zi !

#39
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 08.08.2002
Inca un thread de Apple vs  Samsung in care evident fiecare lauda ce-i place lui/ ce are.
Pe scurt pentru initiatorul threadului daca vrei sigur poti sa schimbi OS-ul/tabara dar daca o sa-ti placa sau nu asta tine doar de tine nu de ce zice Gigel sau Dorel pe Softpedia .

Edited by MD, 20 August 2023 - 08:02.


#40
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011

 lex2010, on 19 august 2023 - 00:52, said:

De usor ce este sa schimbi ringtone-ul la iPhone, 99% dintre utilizatori au setata aceeasi melodie. Ma si amuz cand ii suna vreunuia telefonul in aglomeratie si isi scot toti iPhone-urile sa verifice Posted Image)

Te amuzi degeaba, nici pe Android lumea nu își prea mai schimbă ringtone-ul. A trecut moda cu ringtone-uri speciale, azi majoritatea caută funcționalitate. Și stai să vezi ce aiurea e pe Android când trebuie să schimbi ringtone-ul la fiecare aplicație voip ca să meargă, să vezi cât s-a chinuit tată-miu care e în vârstă cu răspunsul la apeluri la fiecare aplicație în timp ce la iPhone apelul e apel și indiferent de aplicație se răspunde la fel.

 lex2010, on 19 august 2023 - 00:52, said:

Si ce "aiurea" e gandita toata treaba pe Android, i-auzi! Sa introduci cablul USB si sa ai acces la toate folderele ca sa poti copia usor poze si documente, cu drag and drop..  ha! N-are niciun farmec. De ce sa faci asta cand se poate sa fie obligatoriu sa instalezi iTunes in prealabil si doar cu programul asta sa poti sincroniza fisierele.



E într-adevăr un defect însă eu personal și la Android și la iPhone nu am mai introdus cablul în calculator de ani de zile, am aplicații ftp care îmi dau acces automat la toate fișierele direct în browser.

 lex2010, on 19 august 2023 - 00:52, said:

Stati ca urmeaza sa ne spuna ca SMS scheduling (sms-uri programate sa fie trimise automat la o anumita zi si ora) sunt prea banale sa le rezolvi din 2 clickuri, cand poti sa folosesti aplicatia Shortcuts si in "doar" 5 minute poti sa setezi telefonul sa trimita mesaj pre-programat, dar la care ai sanse mari sa nu-ti mearga shortcut-ul.


Mă rog, așa o fi însă nu cred că mai mult de 1 din 1000 de oameni folosește astfel de funcții.  În schimb foarte mulți oameni vor să dea copy paste la un număr de telefon din cadrul unui mesaj. La Android dădeam copy/paste la mesaj într-un editor de text, de acolo dădeam copy/paste la număr. La iPhone te lasă să selectezi direct numărul.

Acestea fiind spuse nu neg că per ansamblu poți avea mai multe funcții pe Android (de exemplu nu poți filma în background, o funcție pe care o foloseam la Android) însă pentru un utilizator obișnuit care nu e curios de chestii avansate, aceste funcții nu spun mare lucru. Tatălui meu i-ar fi mult mai util butonul fizic de mutat pe silențios de pe iPhone, pentru el nefiind așa de facilă trecerea pe/de pe silențios.

Pe Ansamblu Android e ca un briceag elvețian care face de toate însă te cam chinui cu cuțitul. iPhone e ca un cuțit dedicat, știe să taie și basta.

 MD, on 20 august 2023 - 07:59, said:

Inca un thread de Apple vs  Samsung in care evident fiecare lauda ce-i place lui/ ce are.
Pe scurt pentru initiatorul threadului daca vrei sigur poti sa schimbi OS-ul/tabara dar daca o sa-ti placa sau nu asta tine doar de tine nu de ce zice Gigel sau Dorel pe Softpedia .

Totuși, dacă inițiatorul citește acest subiect, își face o idee ce e mai important pentru el. Eu am trecut de pe Android pe iPhone tot urmărind astfel de discuții. Nu trebuie să facem flamne, putem să fim deacord dă nu fim deacord, e ok, eu personal nu am acțiuni nici la Apple, nici la Android. Și nimeni care scrie de pe aici nu are, aș pune pariu însă na, oamenilor le place să își măsoară sculele. Doar că sculele alea se adresează la persoane diferite, cu nevoi diferite.

Nici eu nu fac mișto de Android pentru că îmi dau seama că unii au motivele lor pentru a folosi Android. Însă îmi dau seama la fel de bine că mulți utilizatori de Android tind să facă mișto de iPhone absolut gratuit, supărații fiind că iPhone nu are jucătiile cu care ei sunt obișnuiți.

Edited by benis, 20 August 2023 - 23:54.


#41
_o_

_o_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 20.02.2023
Am trecut de de curiozitate si mai ales de plictiseala , vad ca nu ma deranjeaza asa ca mai stau, vreau sa vad cat pot sa tin un terminal fiindca din 2000 incoace doar 2 telefoane au trecut pragul celor 3 ani de folosinta, Passportul care inca extraordinar la 10 ani distanta si S8-ul care si-a dat duhul prin bleeding .

#42
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011
Eu am telefon Oppo care a ținut 8 ani de zile și încă ține. Am telefoane Huawei care au ajuns la 6 ani de zile. Am iPhone X care are 4-5 ani.

#43
Hannibal_od

Hannibal_od

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 19.05.2005
Initiator, iti pot rezuma experienta mea, de fost utilizator al telefoanelor cu sistem android de la aparitia lor, pana acum, cand am trecut la IOS (iphone 14 pro max). Am deja mai mult de 2 saptamani de utilizare, tranzitia a fost mai usoara decat as fi crezut. Sunt unele caracteristici diferite, care ti se pot parea "peste mana" fata de telefoane cu android, dar nu este nimic de speriat. Sunt incantat de el. A meritat banii? NU!

De ieri, sotia mea si-a cumparat S23 Plus, asa ca am putut sa imi fac o idee despre cat de mult a meritat schimbarea. Eu veneam de pe un Samsung S20 Plus, sotia a avut S21 Plus. Sotia este oarecum multumita, sunt mici schimbari. A meritat banii? NU!

Iti spun la modul cel mai sincer, in ciuda faptului ca imi place foarte mult Iphone-ul, dar si S23-ul este ok, daca as putea sa dau timpul inapoi, nu as mai face rocada.
Pur si simplu niciun telefon de top (dpmdv este valabil in cazul tuturor telefoanelor de pe piata) nu merita banii pe care ii cer producatorii sau magazinele! Am avut oarecum noroc sa le gasesc pe ambele la preturi decente (1k euro Iphone, 800 Samsung), altfel le dadeam retur.
Sunt mici schimbari, dar nimic atat de senzational in utilizarea de zi cu zi. Referitor la devalorizare, ambele sunt tot pe acolo, daca stai sa faci o analiza.
Poate sunt eu defect, dar nu ma mai impresioneaza asa usor upgrade-urile pe care ni le prezinta producatorii!

Comparativ cu actualul tau telefon, cu siguranta orice ai alege din generatiile noi, ti se vor parea evolutii. Detin un S8, cum ai si tu, in afara de problema bateriei, care si pe mine ma tine putin, a faptului ca are lag in aplicatii sau camera foto care nu este performanta (dar este decenta), nu o sa simti o atat de mare diferenta.

Nu te sfatuiesc sa astepti dupa Iphone 15 sau urmatorul model din seria S, care va aparea la anul. Cum au spus si altii, oricum nu este recomandat sa cumperi un telefon la lansare, in primele luni, atat dpdv al pretului, cat si al posibilelor bug-uri de soft.
Poti astepta sa apara Iphone 15 si cu siguranta vor mai scadea preturile la 14 Pro Max, cred ca este o alegere mai potrivita. Asemenea si in cazul S24.

Edited by Hannibal_od, 21 August 2023 - 16:19.


#44
yuukan

yuukan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 16.01.2010
Normal că nu merită la lansare prețul dacă se ieftinește după, dacă îl vrei printre primii plătești full price.
Depinde cu ce o să vină nou noua generație de telefoane, trebuie să ți-l vândă să îți faci upgrade, dacă nu ai avut ultimul model merge schimbată, tabăra pentru niste teste, cu generații anterioare sigilate la preț bun.

#45
RaySefo

RaySefo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,173
  • Înscris: 17.06.2010
Cata inversunare pe aici…de la S20 ultra am avut toate flagship-urile pana laS22U, de la S22U am sarit la 14PM, problema cu te obisnuiesti greu daca treci de la iOS la Android e doar in mintea unora, nu o sa simiti nicio diferanta intre iOs si Android si invers.Pana acum 14PM se muleaza cel mai bine pe cerintele mele, daca o sa vin un Android in viitor care o sa faca mai bine de cat iOS sigur o sa fac schimbarea. asta cu schimbatul tonurilor de aple deja mi se par copilarii pt aia care au prea mult timp liber, cred ca de la S7Edege pana acum am acelasi ton de apel.

#46
_o_

_o_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 20.02.2023
Adevarul e ca e fun in aglomeratie sa auzi ringtonul lui cuuuc la vreo 3-4 persoane in acelasi timp!
A fost primul lucru setat dupa pornire, ringtonurile pentru apel si notificari, si eu am aceleasi ringtonuri de peste 10 ani….cele de la Blackberry 😉
Confirm ca trecerea s-a facut natural de la Android !

#47
orthodox

orthodox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 687
  • Înscris: 14.06.2007
Am citit cu atentie fiecare postare, concluzia mea e sa astept pana la samsung S24 ultra. Vad cum se compara cu iPhone 15 dar inclin mai mult spre samsung.

#48
Autumn_Dream

Autumn_Dream

    Vis de Toamna

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,701
  • Înscris: 09.11.2010
Daca ar fi sa alegi intre BMW si Dacie, ce ai alege?

#49
_o_

_o_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 20.02.2023
Depinde !
Sunt dacii care sunt peste bmwuri , cum spuneam depinde !
Este exagerata comparatia !
Fiecare terminal exceleaza in ceva !

Edited by _o_, 27 August 2023 - 20:52.


#50
Autumn_Dream

Autumn_Dream

    Vis de Toamna

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,701
  • Înscris: 09.11.2010

 _o_, on 27 august 2023 - 20:51, said:

Depinde !
Sunt dacii care sunt peste bmwuri , cum spuneam depinde !
Este exagerata comparatia !
Fiecare terminal exceleaza in ceva !

Care Dacii? M-ai facut curioasa.

#51
_o_

_o_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,036
  • Înscris: 20.02.2023
Uite ,asta de exemplu, anosta asa cum e insa mai sunt si altele :
https://www.4tuning....iew/m5VLejGe4nN

Asta personal imi place mai tare :
https://youtu.be/U7O...?feature=shared

#52
yuukan

yuukan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 16.01.2010

 Autumn_Dream, on 27 august 2023 - 18:37, said:

Daca ar fi sa alegi intre BMW si Dacie, ce ai alege?
Dacia. E mai ieftină, mai ușor de întreținut, piese ieftine etc

#53
snaker445

snaker445

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 31.08.2006
Din pacate pentru portofelul meu, eu schimb tabara tot la cateva luni. Acum cateva zile am incercat sa trec de pe un Iphone 14 PM pe un Fold 5. Am rezistat doua zile cu el. Degeaba are un milion de setari si specificatii hardware de top, daca din cand in cand mai agata prin meniu, luminozitatea automata functioneaza cam haotic, camera ba scoate poze super faine, ba le gafeaza complet, fonturile prin aplicatii ba sunt mici ba sunt mari, imi lipseste always on display-ul de pe Iphone (care este mult mai misto decat ce afiseaza cel de pe Samsung), in ultima versiune de IOS ai optiunea de nightstand care ii super utila, Android auto care arata a soft neterminat in comparatie cu Apple carplay. Si probabil cel mai mare avantaj al Iphone-ului este Apple watch-ul. Orice ceas am incercat de la Samsung, mi s-a parut o gluma proasta atat hardware cat si software.

Acum cativa ani eram si eu maniac si scriam ROM-uri custom pe telefon tot la cateva zile. Dar probabil cu varsta am ajuns sa realizez ca vreau un telefon pe care sa ma pot baza 100%. Momentan doar pe Iphone am gasit asta. Mi se pare ca livreaza pachetul complet. Cum zicea cineva: nu exceleaza la nimic, dar tot ce face, face bine.

#54
Hannibal_od

Hannibal_od

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 19.05.2005

View Postsnaker445, on 08 septembrie 2023 - 13:14, said:

Cum zicea cineva: nu exceleaza la nimic, dar tot ce face, face bine.

Bine punctat! 👍

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate