Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Curatat viniluri. Cand? Cum? Cu ce?

Ajutor informații Bucure5...

Poor Things - 2023

Delphin Palace vs Sunis Elita
 Apartament 3 camere, proprietari ...

An constructie bloc din Bucuresti

Masina de spalat rufe Slim Beko W...

Sfat achizitie telefon dimensiuni...
 Setare limba tastatura laptop.

Lenovo Ideapad 3-15ALC6 LCFC HS46...

filtru de particule benzina GPF

Rascumparare titluri de stat TEZA...
 Chirie la Administratia Fondului ...

Fisuri anvelope?

Valabilitate permis auto cat. A s...

Caramida aparenta peste termosistem
 

Viteza mica pe 3 deviceuri

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
pap1

pap1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 29.05.2006
Salutare,

Am abon de 500 pe fibra de la Digi dar nu am viteza mai mare de 150 pe niciunul dintre cele 3 pcuri.
Am 2 laptopuri si un desktop, toate cu configuratii decente pt a atinge cei 500 .
A venit cineva decla ei si pe laptopul lui mergea in 480,490.
Ce pot face?

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,828
  • Înscris: 01.12.2001
Vezi ce "agata" la PC-urile tale.
Am observat că la mine antivirusul reducea drastic viteza. (Avast).

#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,209
  • Înscris: 15.06.2004
Ce tip de conexiune ? Cablu, Wi-Fi ?

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,913
  • Înscris: 07.02.2003

View Postpap1, on 07 august 2023 - 11:07, said:

Salutare,

Am abon de 500 pe fibra de la Digi dar nu am viteza mai mare de 150 pe niciunul dintre cele 3 pcuri.
Am 2 laptopuri si un desktop, toate cu configuratii decente pt a atinge cei 500 .
A venit cineva decla ei si pe laptopul lui mergea in 480,490.
Ce pot face?
Procesoare puternice, placi de retea cu offloading. Viteza mare cere putere de calcul in special in browsere si pe sisteme mai vechi. Pe vremuri prin 2018 cand inca aveam i5 4460 si intrasem pe gibabit la digi/rds in browser ff cu cpu 99-100% load abia ducea 880-890MB/sec. Pe aplicatia de speedtest ducea full speed (940) dar cu cpu load 75%.
Pe sisteme mai moderne placile de retea sunt mai bune, fac mai mult offloading si pe un ryzen gen 2 2019 iei 940 si doar 10-12% cpu load.

Evident toate acestea considerand ca esti conectat prin cablu (cum e corect) si ai router decent gigabit, eventual switchuri bune tplink gigabit. Daca esti pe wifi pai n-ai ce discuta, wifi 2.4GHz nu duce peste 150 la modul real decat daca ai avioane de module wifi cu mimo 4x4. Laptopul poate face 500-600Mb daca are wifi ac 5GHz sau mai bun cu mimo 2x2.

Edited by andreic, 07 August 2023 - 11:53.


#5
pap1

pap1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 29.05.2006

View Postdorin_2k, on 07 august 2023 - 11:20, said:

Vezi ce "agata" la PC-urile tale.
Am observat că la mine antivirusul reducea drastic viteza. (Avast).

Am dezactivat antivirus, altceva nu stiu ce naiba mai poate fi.

View Posteiffel, on 07 august 2023 - 11:26, said:

Ce tip de conexiune ? Cablu, Wi-Fi ?

Prin cablu am facut testele.

#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,913
  • Înscris: 07.02.2003

View Postpap1, on 07 august 2023 - 11:50, said:

Prin cablu am facut testele.
Atunci nu vad alta cauza decat lipsa putere calcul. Ce PC-uri sunt cpu/mb/ram ?

Edited by andreic, 07 August 2023 - 11:54.


#7
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,828
  • Înscris: 01.12.2001
Testele? Speedtest.net sau altfel?
Încearcă pe rand cate un browser.
Închide alte aplicații din task manager. Torrents sau altele ce "trag" in background
Lasă un și gura ta in browser.


#8
MELODY

MELODY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,519
  • Înscris: 21.03.2005

View Postdorin_2k, on 07 august 2023 - 11:54, said:

Lasă un și gura ta in browser.
Colegul a vrut sa zica:
"lasa una singura in browser"

(Dar ai postat pe aria gresita)

#9
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,828
  • Înscris: 01.12.2001
"lasă un singur tab în browser". Al naibii autocorectul asta
Scuze de ce a făcut telefonul asta.

Edited by dorin_2k, 07 August 2023 - 12:25.


#10
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,206
  • Înscris: 30.08.2006
Deschide task managerul si vezi ce te limiteaza la testul de download/upload. Orice procesor de pe o placa de baza cu retea gigabit trebuie sa duca lejer 500mb/s. Problema la tine e software. Ai instalat ceva comun pe toate pc-urile.

Edited by Leo2006, 07 August 2023 - 13:19.


#11
ChemTeacher

ChemTeacher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,925
  • Înscris: 26.05.2007

View Postpap1, on 07 august 2023 - 11:07, said:

Salutare,


Am 2 laptopuri si un desktop, toate cu configuratii decente pt a atinge cei 500 .


Are vre-un device placa de retea 1000Mbps ? Verifica !


#12
mtuchendria

mtuchendria

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 745
  • Înscris: 01.05.2016
VPN activat ai?

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,209
  • Înscris: 15.06.2004
Mai sunt alte device-uri conectate la router in timp ce faci testele ?

Recomand sa incerci cu PC-ul conectat pe direct - fara router- bagi datele de coenctare in PC - conexiune PPPoE.

De principiu PC-ul ar trebui sa fie mai performant decat laptopurile.

#14
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,206
  • Înscris: 30.08.2006
150Mb/s am eu limitare pe un Raspberry 4 pe vpn, asta ca idee. Majoritatea avem probleme cu wifi-ul de ne mananca zilele si noptile si tu te-ai impiedicat de un cablu!
Tipul de la cablu ce recomandari ti-a facut dupa ce a verificat si a zis ca la el merge ?

Edited by Leo2006, 07 August 2023 - 15:33.


#15
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,658
  • Înscris: 12.09.2015
Tin minte ,pe site-ul Digi acum ceva ani erau specificate cerintele pc-urilor pt. 500 mb.:,placa retea Gigabit ,ssd,minim Quad Core 3ghz. real (nu virtual ce apare in device manager),minim 8 gb ram.Pc-urile tale au aceste cerinte minime ?

#16
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 18.02.2004
Intreb si eu.. conexiunea PPPoE e facuta pe PC sau pe un router?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate