Alegere tencuiala decorativa siliconica: Sto vs Caparol
Last Updated: Jul 10 2023 20:29, Started by
CristiALF
, Jun 28 2023 21:24
·
2

Posted 28 June 2023 - 21:24

Salutare,
Sunt la etapa in care trebuie sa aleg o tencuiala decorativa pentru o casa timberframe izolata cu vata bazaltica la exterior. Dupa destule prospectari, am cerut oferte de la Baumit, Caparol si Sto. Desi acasa am lucrat cu Baumit GranoporTop in urma cu 8-9 ani de zile (dar pe casa de caramida plus polistiren) si sunt foarte multumit, este evident ca pentru noua constructie am nevoie de o tencuiala decorativa siliconica/silicatica. Am decis sa merg pe siliconica si am tinut neaparat sa iau o tencuiala care sa aiba valorile de V1 si W3 in fisele tehinice pentru permeabilitatea la vapori si absorbtia de apa. Ca atare, am eliminat Baumit din motive de doar V1/W2 chiar si pentru NanoporTop si preturi extraordinar de mari, practic nesustinute de o fisa tehnica puternica. Drept urmare, am ramas cu optiunile Caparol si Sto, ca si producatori. Ca si produse, optiunile sunt: - Caparol Carbon-Fassadenputz 1.5 K, culoare alb - Sto Silco 1.5 K, culoare alb Ambele variante sunt scumpe, Caparol Carbon avand un pret de aprox 330 lei / galeata , iar Sto avand un pret de aprox 425 lei / galeata. Din fisele tehnice mie imi rezulta ca Sto este o tencuiala full siliconica, in timp de Caparol (atat varianta simpla Fassandenputz cat si Carbon-Fassandenputz) nu pare a fi chiar full siliconica de vreme ce specifica ca are in compozitie si rasina organica. Deci desi fisele tehnice au aceleasi valori V1/W3, Sto pare a fi superioara din punct de vedere calitativ. Intrebarea este...merita diferenta de pret ? Caparol este sensibil mai ieftina, iar varianta fara Carbon chiar si mai mult (aprox 250 lei / galeata). Despre Sto am auzit numai de bine, la fel si despre Caparol. Pareri ? Feedback legat de cele doua ? Multumesc! |
Posted 28 June 2023 - 21:53

De mulți ani văd pe șantiere doar găleți galbene Sto, iar la final găleți gri închis Caparol.
Eu știam de acasă că Baumit (preferatul meu) se bate de la egal la egal cu Caparol (care e iarăși o marcă cu care nu ai cum să dai greș). Doar că aici, Baumit e cvasi inexistent, sau poate că asta e doar experiența mea. Dpmdv, oricare producător ai alege din cei 3, nu ai cum să dai greș. Totul ține de tine, să alegi produsul corect pentru nevoile tale și mai apoi să faci diferența de preț. |
Posted 28 June 2023 - 23:27

E si mult marketing cu firmele astea.
In cazul meu si al catorva cunoscuti, Duraziv-ul ieftin tine mai bine decat Baumit-ul scump. |
Posted 29 June 2023 - 07:41

La mine Baumit se spala de la ploi puternice. In decorativa maro se vad pietricele albe si cea gri mi-a patat pavajul cu zeama care curge de pe fatada. Nu poti sa compari Sto cu nimic, sunt deasupra mult. Totusi, 50% din reusita lucrarii tine de manopera si conditiile meteo.
Anul asta trebuie musai sa vopsesc toata fatada si o voi face cu Sto Lotusan. |
Posted 29 June 2023 - 08:40

Salut.
Eu iti recomand Carbon de la Caparol. Daca vrei un pret un pic mai bun contacteaza-ma! |
Posted 29 June 2023 - 08:59

Am folosit Jubizol , e drept ca are doar 2 ani de la aplicare dar arata ca in prima zi. Am folosit alb stralucitor si negru foarte inchis, amandoua sunt impecabile. In caz ca ceri si la astia o oferta, nu mai tin minte acu preturile dar stiu ca erau intre Caparol si Sto, mai aproape de Caparol. Adevaru-i ca pigmentul negru a costat semnificativ mai mult si ala a ridicat pretul destul de semnificativ.
Edited by l_stoian79, 29 June 2023 - 08:59. |
Posted 29 June 2023 - 10:57

Serafim606, on 29 iunie 2023 - 09:56, said:
Oskar Siloxane ![]() @l_stoian79: nu stiu nimic despre ei, o sa incerc sa ma interesez. Dar clar nu sunt dispus sa dau pentru acest producator necunoscut mie mai mult decat pentru Caparol de ex. Asa, mai am si Duraziv-ul langa mine, poate le fac si lor o vizita cand ajung acasa sa vedem ce poate produsul lor de top. @iva: merci, dar nu sunt interesat sa cumpar, am de unde ![]() @camsonat: evident, manopera conteaza. Deci cam toata lumea pare a sustine Sto ca fiind Nr 1... |
Posted 10 July 2023 - 20:29

Azi am mers la Duraziv. Au clasa V1 la permeabilitate la vapori, si clasa W2 la permeabilitate apa. Considerand si pretul bun, a devenit optiunea nr 1 in acest moment. Oricum nu e mare graba, mai devreme de sfarsitul lui August/inceput de Septembrie nu voi face.
|
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users