Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Pret manopera la rosu 2023

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#37
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 07.09.2021
Voi incerca sa deschid un jurnal.
Apropo de manopera am avut si preturi mai mici si mai mari ..am ales cumva mediu si recomandati.
Cel mai mic pret parca undeva in jur la 10 000 si cel mai mare 24.000 plus altele urcam undeva la 34 .000 doar pentru constructia la rosu.

#38
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,214
  • Înscris: 10.08.2023
Acum, ca ai turnat fundatia si faci zidaria, ai grija cand ajungi la stalpi si la plansee, sa nu iti puna apa in beton, pentru ca asa fac majoritatea daca nu sunt paziti ca ultimii hoti. Le vine mai usor sa lucreze asa. Trebuie neaparat sa fie cineva de fata. Eu am fost escrocat de catre constructor, i-am zis sa anunte cu 1 ora inainte si a anuntat in timp ce turna betonul si deja pusese apa. In zona de sud, 99% sunt hoti, mincinosi si nici nu se pricep. In vestul tarii poate nu e chiar asa. Nici cu contractele si firmele mai mari nu faci nimic, pentru ca nu o sa stai 5-6-7 ani prin procese si apoi sa primesti pretul manoperei pe etapa bulita sau cine stie ce considera judecatorul, adica aproape nimic comparativ cu faptul ca ala iti compromite casa total. Constructorii sunt o categorie antreprenoriala aparte, 99% din ei nu ezita sa iti distruga banii munciti de tine in 10-15 ani intr-o magarie de 5 minute in care pun apa in beton si iti compromit casa, pentru ca 99% din ei fac afaceri in domeniu nu din spirit antreprenorial, pasiune in domeniu, ci pur si simplu au relatiile care le permit sa obtina profit prin escocherii fara sa suporte consecintele. Prin vest multi aduc echipe de unguri din cauza scarbei provocate de constructorii romani. Prefera sa plateasca cazare unor oameni pe care ii poti numi oameni, nu echipe formate dintr-un escroc cu relatii si 5 betivi din subordinea lui.

Edited by RaimondMacelaru, 20 August 2023 - 14:17.


#39
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,952
  • Înscris: 17.10.2003
Trist dar adevărat.
E valabil pentru orice domeniu antreprenorial în România, problema e ca una e sa-ti f*ți o zi de concediu ca ai primit o camera cu gândaci ori friptura a fost crudă si carnea veche, alta e sa-ti f*ți 10 ani de făcut economii și viață cu abțineri.

#40
dagobar

dagobar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 09.03.2019
@RaimondMacelaru
Te referi ca au pus apa in beton si au amestecat.... sau urmatoarea zi au stropit cu apa peste ca incetineasca evaporarea apei datorita tempereaturii prea mari ?

#41
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,214
  • Înscris: 10.08.2023
Au bagat apa in betonul de cifa, ca sa il poata manevra mai usor la turnare. Asa fac marea majoritate, mai ales la echipele de muncitori locale. Cand betonul este mai vascos (asa cum e normal sa fie) se intinde mai greu, creste riscul de segregare daca nu e vibrat bine. Si nu sunt prosti in cazul asta (in multe cazuri sunt si prosti de obicei) ci doar ticalosi, pentru ca daca urmaresti sa vezi, la casele lor sau ale rudelor lor nu fac asa ceva, deci stiu exact ce fac. Cand are apa in el, se contracta puternic dupa si crapa. E plin netu de oameni care se vaita de plansee crapate. Nu sunt crapaturi de sarcina si nu cade planseul daca e armat decent, nici macar la cutremur, dar tot nu e normal sa iti bati joc de munca si banii cuiva.

#42
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 07.09.2021
Tot betonul pe care l am folosit a fost dd la Holcim .
Din ce am inteles si tind sa cred nu prea fac magarii..Betonul a venit ok.
L a un moment dat a cerut constructorul sa bage niste apa cei de la cifa in momentul turnarii.
Nu pot preciza cata apa au bagat mi e foarte greu spre imposibil ca si nr de litri .

Din comentarii reise ca defapt nu ar fi trebuit sa bage absolut deloc.
Memtionez ca era foarte vascos .
Fapt pentru care am crezut ca este absolut corect sa intervina cu putina apa pentru al putea manevra.
In ideea in care totusi l au facut cat de cat manevrabil daca pot zice asa.
Avand in vedere toate astea cum sa pun problema pentru urmatoarea turnare urmeaza stalpii si placa ...centura restul.

Deci cum trebuie sa pun problema atat cu holcimul cat si cu constructorul??

#43
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,214
  • Înscris: 10.08.2023
Pai cei de la statia de betoane trimit betonul in compozitia corecta, nu au niciun interes sa-l faca mai vascos decat trebuie, ba din contra, ca apa e ieftina, iar in 99% din cazuri pleaca in reteta corecta, nu risca. Pot fi asteptati la fata locului cu o expertiza, apoi arsi. Dorelul, in schimb, are tot interesul sa puna apa, ca ii vine mai usor, si nici riscuri nu are, ca nu il verifica nimeni, iar daca il verifica, nu ii face nimeni nimic, in cel mai rau caz ii bate obrazul dirigintele sau clientul. Daca au pus apa doar putina, nu ar fi asa mare problema, dar corect ar fi sa il lase fix cum este. Acel beton are o fisa tehnica, o reteta, o compozitie, nu e treaba Dorelului sa se bage in asa ceva.

Dirigintele de santier era de fata? Intreaba-l, el ce parere are de apa adaugata? El semneaza pe ceva si face altceva, practic. Garanteaza acel beton cu semnatura, dar il doare in pix, in capitalismul de japcuiala nu pateste nimeni nimic in afara de client.

Ti-am zis ce am patit eu, mi-au bagat apa si au turnat fara sa ma anunte din timp, cum convenisem, apoi a dirigintele a vazut crapaturile in planseu, a testat cu un aparat de impactat si a zis ca e totul perfect, desi ce facuse ea nu avea relevanta completa pentru problema respectiva. Repet, da, nu cade pe tine, dar dintr-o constructie cu valabilitate 100 de ani, ajunge sa dureze doar 50 de ani. De ce se nu locuiasca si altcineva dupa? De ce sa iti bati joc? Daca nu torni ceva lapte de ciment sau apa de sticla peste, in acele fisuri intra aer, oxigen, vapori, armatura oxideaza si umfla acoperirea de beton. Se intampla in decenii, dar se intampla. Sau poate vine un cutremur foarte mare, 7.8 grade. Nu se darama planseul, asta e clar, dar poate in loc sa o mai folosesti cateva decenii si dupa, va trebui sa refaci planseul sau naiba stie. Ideea este, toata lumea isi bate joc, nu au mama, nu au tata. Nu face nimeni nimic sa aiba satisfactia ca au facut ceva bun, chiar si pentru altul, cum erau oamenii candva, acum scopul tuturor e sa te arda si sa faca bani. O janta mai mare la BMW, 2 zile in plus la saptamana de all-inclusive cocalaresc in Turcia, asta e telul oricarui antreprenor roman, iar asta se face prin ocolit munca, furt, mintit, neglijenta.

Edited by RaimondMacelaru, 20 August 2023 - 21:31.


#44
dagobar

dagobar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 09.03.2019
In primul rand mersi pentru informare nu stiam de existenta acestei magarii.
Asa cum a intrebat si @Livia2021 imi pun si eu aceiasi intrebare...
Cum ar trebuii formulat contractul ca sa ii impiedice la astfel de practici ?
Presupun ca ar trebuii pusa clauza in contract ca nu se incepe turnarea betonului decat dupa semnarea procesului verbal x de catre beneficiar si numai in prezenta acestuia... precum si ca se obliga la plata a z despagubiri daca adauga apa, probe dovedite video cu un simplu telefon mobil ? Unde z este o suma nesimtit de mare... insa chiar si asa daca vorbim de Dorei nu o sa ai ce sa executi silit...
Sau exista alte variante mai simple si practice ?

Edited by dagobar, 21 August 2023 - 06:51.


#45
birau1982

birau1982

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,787
  • Înscris: 07.01.2010
Nu prea aveți ce face, stați acolo la etapele importante. Eu la fiecare turnare am luat probe pentru a verifica betonul ajuns pe santier, am informat atât constructorul cât și stația de betoane, tocmai pentru a stopa tot felul de practici sau cel puțin sa descurajez. Nu am avut probleme cu constructorul chiar a fost foarte Ok.

#46
danpromfx

danpromfx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 27.07.2017
Vezi pagina 10 din manualul atasat, acolo scrie clar:

Quote

Atenție! Pentru mărirea lucrabilității
este interzis adaosul de apă în betonul
proaspăt, deoarece conduce la scăderea
rezistenței si a durabilității betonului.

Ca sa previi adaugarea de apa si imbunătățirea lucrabilității betonului astfel incat constructorul sa nu solicite adaugarea de apa, ceri de la statie adaugarea unui aditiv fluidizant (exemplu: https://rou.sika.com...luidizanti.html) si chiar daca il adaugi, esti prezent la fiecare turnare, stai langa cifa, pompa, si refuzi categoric adaugarea de apa. Te costa ceva mai mult betonul, dar ar trebui sa obtii ceva mai calitativ, la un cost mai redus decat cel al reparatiilor ulterioare.

Attached Files



#47
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 23.05.2013
vesnica problema...meseriasii.

Din experienta anilor trecuti cand am asistat la turnat cateva sute de metri patrati de platforme betonate, placi si pardoseli...apa adaugata in beton peste reteta din statie, face ca ulterior la uscare sa se evapore mai rapid si betonul se contracta si apar microfisuri si crapaturi de tot felul.

Se recomanda ca la doua ore de la turnare , betonul sa fie hidratat la suprafata ca sa previna contractarea lui si evaporarea rapida a apei. Doar asa am reusit sa previn si sa limitez pe alocuri fisurarea betonului.


Baietii lucreaza fain! Mare atentie la toate etapele.
Eu anul trecut am stat langa ei si in doua ore cat am lucrat ceva la laptop am ramas fara geam la bucatarie !...ca deh..baietii aveau de zidit...si multe altele.. dar per total a iesit ok.

#48
eduardcc92

eduardcc92

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.09.2023
Salutare! Care sunt costurile estimative, manopera + materiale pentru casa la rosu? Inteleg ca 18.000 este doar manopera, ceea ce inseamna 125 E per mp.
Mai am o intrebare, care sunt costurile pentru bransament la utilitati (apa, canal, curent, gaz). Sunt in faza in care analizeze avantaje/dezavantaje intre a constui de la 0 sau a cumpara ceva deja facut (cu minusurile de rigoare :) )

#49
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 07.09.2021

 eduardcc92, on 08 septembrie 2023 - 08:52, said:

Salutare! Care sunt costurile estimative, manopera + materiale pentru casa la rosu? Inteleg ca 18.000 este doar manopera, ceea ce inseamna 125 E per mp.
Mai am o intrebare, care sunt costurile pentru bransament la utilitati (apa, canal, curent, gaz). Sunt in faza in care analizeze avantaje/dezavantaje intre a constui de la 0 sau a cumpara ceva deja facut (cu minusurile de rigoare :) )




Salut,
Enel 14500 lei. ( bransament subteran trifazic) 85 de metri liniari distanta pana la stalp.
Am cerut ceva mai mult ca si putere.
Gaz inca nu stiu.. Voi avea o distanta relativ mica traversare strada pietruita 9 m latime. Nu stiubsa iti zic exact la enel am platit au sapat au pus cabina la poarta astept contorul.
Am refuzat oraganizarea de santier si am mers pe definitv pentru ca am rezolvat cu un vecin. Contar pasant si cat consum atat platesc.
Canalizare in jur de 5000 de euro am primit o oferta de la cei din zona dar mi s a parut enorm am refuzat momentan.
Inca nu stiu cum va fi.. Poate voi face chiar fosa avand in vedere discutiile priviind canalizarea vietii!
Fiind str privata ma obliga sa fie montat un apometru general pe numele meu.
Ceea ce nu imi convine sa fiu raspunzator pentru orice problema legata de canalizare pentru ca legislatia este de rahat iar apa si canal ilfov nu vor sa aibe nimic de a face cu eventuale despagubiri sau diverse.
Cu alte cuvinte vor sa fie cam ca la bloc o asociatie de proprietari.
Iar cumva eu sa fiu responsabil pentru diverse :
Daca se branseaza unul dupa nu se baga in nici o discutie ramane la latitudinea in care ma pot intelege cu respectivu vecin.
Daca vrea sa se branseze altcineva si nu plateste eu sunt responsabil cumva.
Sau tre sa stau sa adun banii ceea ce este o nebuneala totala.
Incurcata treaba per total si momentan nubs de acord cu aceasta solutie.
Am cerut bransament individual.
Nimeni de pe str nu vrea canalizare sunt doar cateva case toti au fosa.
Am zis sa fiu corect si sa ma racordez la canalizarea din zona avand totusi o distanta relativ ok in jur de 60 de m aproximativ.

Ca si pret pe materiale depinde de fiecare ce alege.
Beton ok... Holcim
Pret in functie de clasa betonului bineteles.
Parca cam 450 media pana acum iar aici vezi eventul necesarul de mc de beton din proeict.
Fierul de la CDA stell 3.5  fasonat pe acolo per kg.
Caramida Brikston am dat pana in 30. 000 pentru toara casa.
Impamantare parca in jur de 2000 de euro.
Cam 3 zile de buldo sapaturi inlaturare strat vegetal 1000 de euro.
In mare 1500de lei pe zi.
Membrana bituminoasa..
Folie..
Diverse.. Hidro izolatie Sika..
Cuie.. Lemn cred ca in jur de 10mc cubi pana acum pentru cofraj si baraca 1150 de lei mc.
Nu le mai stiu pe toate dar au intrat destui nu am facut rabat de la nimic.
Sar de 50 k la rosu cu materiale si manopera clar.
La acoperis lemnul este 5000 de euro. Doar lemnul.
Tigla cam 8000euro.
Manopera am inteles undeva la 15 euro mp.
Daca stie altcineva alte calcule si cum or fi procedat sau imi poate da ceva info apreciez.


Per total cred ca urc la 65 k  la rosu inclusiv acoperis cu invelitoare tigla.
Fara canalizare
Fara gaze doar curentul.
Ceva avize autorizatie..
Ceva bani la diriginte si ce or mai fi fost...

#50
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 07.09.2021
Baietii sau miscat bine.
Depinde cati bani vrea sa bage fiecare si ce proiect are.
Pot fi enorm de multe discutii..
Sa fi convins ca daca este pentru vanzare va fi vorba de altceva intodeauna.
Sau iti baga pe gat ca ai 15 tone de fier dar nu se stie totusi de care.. Si nu stiu cat beton si iti cere 250 de k ce faci??
Deci multe discutii si aici.
Te sfatuiesc sa iti faci un proiect ok si sa iti cauti o echipa cat de cat serioasa si sa nu te abati de la proiect atat.
Doar daca se vine cu o propunere si este sa zicem o greseala de proiectare deci nimic dupa ureche.
Sau proiecte dupa internet..
Depinde de ce vrea fiecare si ce buget are.
Casa perfecta nu exista dar se poate sa fie foarte bine facuta totusi si sa stii exact ce fier ce beton si ce materiale bagi in casa ta.
Si aici sunt multe de zis... Dar macar iti alegi materiale mai scumpe mai bune poate...!???? Sau alea pe care le consideri tu.. Dar automat daca alegi ceva mai scump fata de ceva ieftin nu prea cred sa fie mai prost.
Te poti interesa si o poti face pas cu pas.
Toata treaba este ca le poti face pas cu pas.. Si vin usor rand pe rand si te interesezi de fiecare asta daca nu te grabesti sa te muti maine.
Este o batalie mare..
Eu unul am ales chestia asta.
Nici vorba sa fi cumparat ceva gata facut..
Nici nu am vrut sa aud de asa ceva.
Fiecare isi cunoaste bugetul si fiecare are norocul sau ghinionul lui. ( sa fim optimisti totusi)
Pot fi persoane care sunt mult mai atente.. Care stiu sa negocieze mai bine.. Este foarte relativa treaba.
Prima data trebuie sa te gandesti cat mai  exact cam ce vrei sa faci cum vrei sa fie casa.
Dupa platesti eventual o consulatie la un arhitect si discuti cu el cat mai multe si intrebi tot ce tine de partea de proiectare. Toate costurile pt un poriect la gata complet. Cap si coada.
Si dupa incepi sa faci calcule si pui pe hatie tot.
( sau cat mai mult posibil) plus o rezerva de aproximtiv 10% 15%.



#51
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 07.09.2021
Cateva poze, vom turna placa si centura saptamana viitoare.

Attached Files



#52
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019
Salutare.

Am vazut pozele, si as avea si eu 2-3 intrebari ( vreau sa imi fac casa peste ceva timp, si caut sa adun cat mai multe informatii, astfel incat sa stiu ce sa le cer arhitectului si constructorului ).

1. In poze se vad scarile de la intrarea in casa. Intre ele si casa exista polistiren pus ? Daca nu exista, zona aceea nu va fi rece, formand astfel o punte termica ? Eu ma gandeam sa torn scarile de abia dupa ce voi termoizola elevatia.

2. Termoizolatia fundatiei si a elevatiei cand o vei face ?

3. Teava aia de scurgere de la baie ( de culoare portocalie ), pare iesita destul de sus ( pare ca depaseste nivelul solului ). Nu ar fi trebuit mai sus ?  Cine pozitioneaza toate aceste tevi, constructorul, sau ai platit separat un instalator pentru chestia asta ?

Iti multumesc anticipat pentru raspunsuri, si iti doresc spor la treaba !

#53
Livia2021

Livia2021

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 07.09.2021
Salut, instalatorul a fost separat da.
Ala este nivelul care s a luat in calcul conform proiectului priviind racordarea la reteaua comunala existenta.
Si iesirea din spate a canalizarii este mai sus fata de partea din fata asta a rezultat din proiect.
( sper sa fim ok la final..)
Suntem mai jos fata de nivelul strazii cu 30 de cm aproximativ.
Vom adauga umplutura de pamant peste tot.
Ma rog cu pantele aferente nisip pietris si la sfarsit trotuarele.
Mai sunt multe de facut.
Dupa materializarea cotei zero cam asta a iesit.
Suntem mult mai sus fata de strada priviind cota zero este undeva la jumatatea cabinei enel cu aproximatie.
A fost sigurul reper astfel incat sa ne putem racorda la canalizarea din zona.
Asta in cazul in care facem chestia asta.
In orice caz si pt canalizare si pt fosa trebuie foarte bine calculata panta.
Totusi instalatorul a avut ceva scapari.
Izolatia la scara a fost cu polistirenul pus sub placa parter de 15 extrudat,restul voi izola pe exterior mult mai bine la final.
Poate era mai bine cum spui habar nu am sincer..acum faptul este consumat.


La final voi face termoizolatia si hidro... Am dat cu ceva sika igoflex parca asa i spune
pentru hidro dar au fost asa niste incercari..
Pe astea vreau sa le facem cat mai ok dar la final. Acum doar ne am jucat putin cu vro doua galeti.. :))

#54
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,952
  • Înscris: 17.10.2003
Bravo, da-i înainte. Cat zici ca iese mp la rosu?
Eu mai am nițel sa termin: fosa, pus vata în pod, jumate de soclu de izolat și placat + trotuar (așteaptă după fosă ca să vedem ca e canalizarea ok mai întâi) și cam atât.
Plus mobilat interior. Pana acum avem doar un dormitor gata. Ieri a fost primul somn în casa cea noua :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate