Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Friptura medium rare
Last Updated: Jan 20 2023 06:30, Started by
Bursul
, Jan 18 2023 08:49
·
0
#91
Posted 18 January 2023 - 14:40
iladi, on 18 ianuarie 2023 - 13:37, said: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/C6QqSxmpRMM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu l-am mintit, ala a fost singurul tartar mancat in viata mea |
#92
Posted 18 January 2023 - 14:49
N62B44, on 18 ianuarie 2023 - 14:27, said:
@robert23mg Pentru crusta, iti trebuie tigaie de fonta sau otel inoxidabil incinsa la maxim (pana incepe uleiul sa fumege) si intorci carnea doar 1 data. Da, mersi, la fonta am bagat, 1 minut jumate, intors, bagat la cuptor vreo 7 minute, scos inapoi pe ochi si imbaiat un pic cu unt, dar cred ca a fost focu prea mic. |
#93
Posted 18 January 2023 - 15:07
robert23mg, on 18 ianuarie 2023 - 14:49, said: Da, mersi, la fonta am bagat, 1 minut jumate, intors, bagat la cuptor vreo 7 minute, scos inapoi pe ochi si imbaiat un pic cu unt, dar cred ca a fost focu prea mic. Vezi sa nu fie nici carnea prea rece, scoate-o cu juma de ora innainte din frigider, pentru bucati spre un kg chiar o ora buna doua. N-ai de ce baga la cuptor o bucata atat de subtire, fa-o doar pe fonta o faci medium well fara probleme si iti iese si crusta. Edited by ionutzitaly, 18 January 2023 - 15:10. |
#94
Posted 18 January 2023 - 15:08
#95
Posted 18 January 2023 - 15:26
Eu tratez burgeri la fel ca vita maturata, 2 minute pe fiecare parte, in interior carnea ramane rosie, suculenta, complet altceva fata de uscaciunile fast food precum Mec.
Attached Files |
#96
Posted 18 January 2023 - 15:33
Io mi-am facut un gratar impreuna cu cumnata-meu (ma rog, ideea si ceva materiale au fost din partea mea, executia 100% a lui) si intotdeauna incepem gratarul cu vita+piept de rata.
Dupa aia o dam pe porcaieli ca orice roman care se respecta. prep.jpg 309.39K 47 downloads Si ca tot ziceam de Karpaten, asta a fost o transa de la ei, picanha, antricot si vrabioara. Karpaten_1.jpg 245.04K 44 downloads In general ies al naibii de bune. Karpaten_2.jpg 146.66K 41 downloads Karpaten_3.jpg 159.97K 42 downloads |
#97
Posted 18 January 2023 - 15:51
Bursul, on 18 ianuarie 2023 - 08:49, said:
Se tot promoveaza carnea fripta la exterior si cruda la interior. Cica e mai suculent. Gretos de-a dreptul. Jaful asta de friptura a ajuns sa fie by default la restaurante (alea mai ieftine la care ajung). Voua va place? Bineinteles, dar nu orice carne. Nici pieptul de pui nu il gatesc mai mult decat un 65celsius la interior, daramite vita. La fel si cotletele de berbecut de exemplu, in speta cam orice carne slaba. Nu suport carnea uscata....sau cum ar zice unii...."bine gatita"...Chestia e ca, cu acei "unii", nu poti avea un dialog pe tema asta. Inca sunt ocupati sa mestece friptura de la ultimul gratar. george_alexandru, on 18 ianuarie 2023 - 09:56, said:
Clientul nostru stăpânul nostru. Vrea talpă, dă-i talpă Asta o face doar un furnizor de servicii fara stima de sine si/sau fara vanzari suficiente. Valabil in orice domeniu. Edited by richelieu, 18 January 2023 - 15:47. |
#98
Posted 18 January 2023 - 16:22
#99
Posted 18 January 2023 - 16:27
Eu halesc umplutura de piftele si sarmale cruda. Cica sa o potrivesc de gust.
De la pieptul de rata in general are o fisie care o desprind si-o molfai si p'aia. Asa ca un steak de vita medium-rare e parfum. |
#100
Posted 18 January 2023 - 16:27
Bursul, on 18 ianuarie 2023 - 10:23, said: Ci promovarea ei intensa, faptul ca a devenit un standard peste tot Nu e adevarat, standardul la restaurant este medium, nu medium-rare. Asta in restaurantele mai putin serioase, pentru ca in celelalte, te intreaba ospatarul cum o doresti gatita.....si daca vrei well done, se uita urat |
|
#101
Posted 18 January 2023 - 16:32
FC72, on 18 ianuarie 2023 - 15:26, said:
Eu tratez burgeri la fel ca vita maturata, 2 minute pe fiecare parte, in interior carnea ramane rosie, suculenta, complet altceva fata de uscaciunile fast food precum Mec. Hamburger-extra.png 2.98MB 40 downloads |
#102
Posted 18 January 2023 - 16:40
burebista, on 18 ianuarie 2023 - 16:27, said:
Eu halesc umplutura de piftele si sarmale cruda. Cica sa o potrivesc de gust. De la pieptul de rata in general are o fisie care o desprind si-o molfai si p'aia. Asa ca un steak de vita medium-rare e parfum. CHIftele Eu mananc si mici cruzi, de obicei pana ii gatesc, ma satur Bag 2-3 direct in caserola |
#103
Posted 18 January 2023 - 17:35
Bursul, on 18 ianuarie 2023 - 10:26, said:
Tu esti mai veteran. Poate mai sunt si altii pe aici care au mancat inainte de 2000 carne de vita. Cum era atunci? Tot medium rare? Cum se gatea carnea de vita acasa? Era talpa si fara gust? De obicei se facea inabusita, sau tocana. Nu vedeai fripturi de vita cum trebuie la noi, inainte de 2000, in afara de muschiul de vita si chateaubriand pe la restaurantele cu staif (in raaaare ocazii un wellington)...care, ca sa vezi....erau facute cel mult medium. george_alexandru, on 18 ianuarie 2023 - 11:00, said:
Inainte sa iei biletul, asa arata Daca e liniste, inca poti sa auzi vaca cum face Muuuuuu [ https://www.mashed.com/img/gallery/is-it-safe-to-eat-a-blue-steak/intro-1571064354.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Aia e carne maturata....iar maturarea e in sine o forma preliminara de gatire a carnii..... |
#104
Posted 18 January 2023 - 17:46
#105
Posted 18 January 2023 - 17:47
|
#106
Posted 18 January 2023 - 17:58
Pana la urma stii cum e, gusturile nu se discuta.
Asa nici pe mine nu ai cum sa ma convingi sa imi placa muraturile (in afara de castraveti). In general, mananc o selectie variata de legume, dar daca imi dai aceleasi legume murate, pur si simplu nu imi plac. |
#107
Posted 18 January 2023 - 18:27
Soulstream, on 18 ianuarie 2023 - 17:58, said:
Pana la urma stii cum e, gusturile nu se discuta... Că a venit moda de nu știu unde, cînd tu, acasă, nu ai pomenit așa ceva zeci de ani. Trebuie să te naști acum, și în familie să fii hrănit cu carne crudă, să nu îți pară ciudat. Este elementar, de înțeles aspectul. |
#108
Posted 18 January 2023 - 21:50
Pai aia e frâna la multe chestii din viața noastră…psihicul. Nu-s mai mult de 10 ani de cand mănânc peste și fructe de mare, înainte nu ca nu mâncam, dar cand treceam pe lângă raionul de peste din supermarket, trăgeam aer in piept și treceam repede mai departe. Dar am gustat la ub moment dat ceva foarte bine gătit și am avut un declic. Atât a trebuit, sa trec peste pragul ăla psihologic și sa gust. Acum ma duc in metro și salivez la peștii cruzi de acolo.
La fel și pasare, nu mâncam de niciun fel. Oaie? Canci. Caltaboși? Și multe altele…nu-s nici 20 de ani de cand le mănânc. La fel și brânzeturi cu mucegai… După ce am avut câteva revelații din astea, am decis sa gust orice. Nu toate îmi plac, dar măcar aleg după gust, nu după alte criterii. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users