Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...
 Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...
 

Intreaba-ma despre Termopane!- partea a II-a.

* * - - - 7 votes
  • Please log in to reply
1720 replies to this topic

#1675
Marius_MS

Marius_MS

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 01.05.2024

View Postmmiclaus, on 01 mai 2024 - 21:52, said:


Tu pe cine ai recomanda?

View PostDorel-Jefuitorul, on 01 mai 2024 - 22:08, said:

Ambele sunt MD.
Pachet de sticla identic 48 MM la ambele.
La Kommerling Lowe4-Float4-Lowe4. La Salamander nu am reținut și nefiind listată nu pot spune exact câți MM are foaia de sticla. Eu am cerut Lowe in loc de 4S. Îmi place căldură iarna, primăvară și toamna.
Bagheta caldă ambele.
Argon ambele.
Feronerie Maco Multi Matic la Kommerling vs ?? La Salamander.
Fără folie anticondens ambele.
Solbank ambele.
Armatura combinație de 2 cu 2.5 ambele.

Și încă o întrebare as mai avea. Diferă nuanțele Salamander față de Kommerling?
Stejarul auriu e la fel la ambele sau exista o mică/mare diferență?
Dar nucul?

Și Madrugada in raport cu Silcar?

Edited by Dany_Darke, 03 May 2024 - 00:22.


#1676
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,921
  • Înscris: 15.06.2007

View PostDorel-Jefuitorul, on 02 mai 2024 - 21:53, said:



S-a inteles, vrei o fereastra cu doua deschideri fara stalp (t-eu sau montant fix) pe mijloc. Stulp/montant mobil, t-eu/montant fix sunt termeni tehnici pentru ce vrei tu sau pentru ce nu vrei tu. Pe tine nu te privesc termenii tehnici, ai spus deja cu cuvintele tale ce vrei si este ok, este suficient, poti face la fel in fata unui ofertant si el o sa inteleaga ce vrei. Faptul ca nu vezi tu astfel de deschideri nu inseamna ca ele nu exista, nu poti sa vezi tu daca ferestrele sunt cu stalp sau nu cand ferestrele sunt inchise. In mod normal dupa ferestrele cu o parte fixa care nu se poate deschide si una mobila (se recunosc usor, arat urat, asimetric), ferestrele cu doua deschideri fara “stalp” sunt cele mai vandute. Majoritatea clientilor vor deschideri fara “stalp”.  Acestea din urma nu difera foarte mult ca bani fata de cele cu “stalp” (daca se folosesc sisteme complete, de calitate). Teoretic ar trebui sa fie cam la acelasi pret, numai ca de regula se folosesc “smecherii”, beneficiarul le observa cu timpul sau nu le observa. Unde se folosesc “smecherii”? La partea care se deschide doar la nevoie, echiparea cu feronerie a acesteia poate sa difere ca bani cu intre 10 si macar 20 euro, fata de o echipare top. Deci, de regula ferestrele fara “stalp” sunt mai ieftine decat cele cu “stalp”, insa au vulnerabilitati de obicei.
mersi mult de clarificari.
Am avut o discutie pe tema asta cu vecinul meu care inca nu s-a mutat dar casa este pe terminate, la finisaj.  Mi-a spus ca a cerut oferte la multi termopanisti, iar cele din aluminiu comparativ cu plastic, erau mai scumpe cu 15000 de euro: 25000 de euro i-au cerut cei cu aluminiu, si a mers pe plastic, iesind pe la 10000 de euro. Si nu are nici onfereastra fara stalp fix in deschideri. De aici am concluzionat ca eu as avea pretentii  la ceva de lux.
Am ferestre mari cu 3 deschisderi, din care una simpla si a doua mare dubla, cu lada de rulou deasupra. Incerc sa fac o estimare de costuri, sa imi fac o idee.
O alta chestie care nu-mi convine, este ca nici o firma nu finiseaza lucrarea, nu repara sparturile la pereti, sa astupe gaurile, te lasa cu spuma aparenta la modul cel mai grosolan si nu ii mai intereseaza mai departe.  
Am montat aer conditionat cu o firma serioasa, au lasat dupa ei mai curat decat au gasit, pus pat de cablu, astupat frumos orice gaura prea larga, au sters si praful de pe pervaz.

Deci in concluzie: doar la aluminiu se poate face fereastra mare fara stalp in mijloc? Sau se poate si la plastic?

Edited by tfmercedez, 02 May 2024 - 22:22.


#1677
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 12.08.2020

tfmercedez said:

1714681719[/url]' post='30763079']
Deci in concluzie: doar la aluminiu se poate face fereastra mare fara stalp in mijloc? Sau se poate si la plastic?

Depinde ce inseamna fereastra mare, daca ai o fereastra de 3m latime si vrei doua deschideri care sa se imbine la mijloc dar fara stalp, atunci nici pe aluminiu nu se poate, trebuie tamplarie de otel. Dar asta nu din cauza stalpului, stalpul la mijoloc nu influenteaza dimensiunile maxime acceptate nici la pvc si nici la aluminiu.

Edited by Dorel-Jefuitorul, 02 May 2024 - 22:46.


#1678
mmiclaus

mmiclaus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 22.02.2009

View PostDorel-Jefuitorul, on 02 mai 2024 - 21:59, said:

Interesant, era sudura graf? Nu am pus smart inca pe tamplarie ADF. E adevarat ca am si montat mai mult bluevo92 round si smart nu prea merge cu round, marele dezavantaj al round.
Nu mai tin minte ce lipire era , si da plasele smart nu merg pe  round si nu merg nici pe cele cu stulp.

#1679
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 12.08.2020
Tamplaria dreapta cu plase smart arata incredibil, tamplaria cu round si plase clasice arata oribil. Round cu plase clasice este aproape la fel ca tamplaria din lemn stratificat cu rulouri de plastic.
Dar, cat sa te pisi impotriva vantului, la un moment dat te intorci ud tot si le spui oamenilor ce vor ei sa auda, ca profilul este “smecherie”, protejeaza garnitura.
Plasa smart face acelasi lucru, chiar un pic mai bine. Dar pe cine intereseaza cum arata si ce face o plasa de tantari? Mai ales cand trebuie sa plateasca un pic mai mult pentru o plasa de tantari.
Plus ca plasele smart ca si sticlele sun si one nu sunt disponibile in toate zonele tarii, asa la liber, la toata lumea. Adica sunt putini cei care stiu ce sunt aceste denumiri, sunt putini cei din domeniu, de la beneficiari nu putem avea asteptari prea mari.
Sunt curios daca discutiile despre plasele smart vor duce la “concluzii” similare cu cele despre planistar sun. Mie dupa 3-4 ani de folosit planistar sun mi se spunea de catre un user din Bucuresti ca doar la mine in AR exista Sun. A fost contrazis de un alt user tot din Bucuresti, era si culmea. Sunt curios daca Bucurestenii stiu ce sunt alea plase smart, ca eu le folosesc de mai bine de 7 ani.

L.E. Apropo, pune niste poze cu smart, ca eu am pus de cateva ori in decursul timpului, pune si tu sa si vada lumea despre ce vorbim.

Edited by Dorel-Jefuitorul, 03 May 2024 - 00:55.


#1680
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 12.08.2020

View PostMarius_MS, on 02 mai 2024 - 22:16, said:

Și Madrugada in raport cu Silcar?

In principiu sunt pe acolo, ambii producatori pun la dispozitia reprezentantilor variante de “smechereala”, la sticla, la feronerie etc.. Sigur, silcar este un producator mult mai mic decat Madrugada, dar incearca sa se bata si uneori ii iese. Dar mai e mult pana departe, ce bagheta termica au ofertantii, ce solbanc au ofertantii, pe ofertele lor specificatiile din dreapta desenului sunt similare la sectiunile toc, cercevea si armaturile aferente?
Si mai sunt si alte lucruri pe care le vedem noi doar daca ofertele sunt atasate, doar asa putem spune ca un produs este mai ok decat celalalt si asta nu inseamna ca ce vei primi tu este ceea ce credem noi ca vei primi.
Intre silcar si madrugada, as merge pe madrugada, dar…… . Fara oferte atasate nu-si poate da nimeni cu parerea. Chiar si cu oferte atasate nu insemna ca stim noi ce vei primi tu. Pentru asta ar trebui sa cunoastem ofertantii, sa stim ce fac, pentru ca fiecare face cate ceva daca producatorul ii permite. Face ceva la sticla, la feronerie, la solbancuri. La tocuri si cercevele toti producatorii permit “jonglerii”. Noi te putem indruma intr-o masura foarte mica. Produsul pe care il vei primi tu nu depinde doar de madrugada, silcar, bagheta calda, argon, solbanc si nici de kommerling vs salamander, intre astea mai este si cel mai important, ofertantul (este aproape imposibil sa-l stim, sa stim ce face), plus altele.

#1681
Marius_MS

Marius_MS

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 01.05.2024
Am trimis oferta de Kommerling pe mail lui Conu 71. Încă aștept o părere. Din păcate încă nu pot posta ofertele aici.
[email protected] daca mai dorește cineva să vadă ofertele.


#1682
radudum

radudum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 17.05.2006
Buna ziua,
Atasez o configuratie de fereastra cu rugamintea unei pareri avizate daca ar trebui schimbat ceva (am rugat deja sa se schimbe 4anotimpuri in float deoarece soarele nu va cadea direct pe fereastra). Multumesc

Edited by radudum, 03 May 2024 - 08:32.


#1683
Marius_MS

Marius_MS

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 01.05.2024
Mulțumiri pentru Conu 71! După o discuție cu el de o oră ajungi să știi mult mai multe despre geamuri și uși PVC.

Cu mulțumiri deasemenea pentru Dorel_Jefuitorul și pentru timpul acordat. Am obținut multe informații prețioase și de la el.

Edited by Dany_Darke, 03 May 2024 - 13:32.


#1684
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 15.10.2006

View Postradudum, on 03 mai 2024 - 08:32, said:

Buna ziua,
Atasez o configuratie de fereastra cu rugamintea unei pareri avizate daca ar trebui schimbat ceva (am rugat deja sa se schimbe 4anotimpuri in float deoarece soarele nu va cadea direct pe fereastra). Multumesc
In locul tau as pune Low-E in loc de Float ca sa nu fie totusi geamul un calorifer vara cand temp. ext. este mai mare ca cea interioara.

#1685
dany0532

dany0532

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 05.05.2007

View Postconu71, on 02 mai 2024 - 11:14, said:



bineinteles ca te putem ajuta daca putem fi in contact cu tine.
Am vorbit cu conu71 si am inteles ce am de facut.

#1686
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,319
  • Înscris: 10.08.2023

View PostMarius_MS, on 02 mai 2024 - 22:16, said:

La Salamander nu am reținut și nefiind listată nu pot spune exact câți MM are foaia de sticla. Eu am cerut Lowe in loc de 4S. Îmi place căldură iarna, primăvară și toamna.


Da-o incolo de caldura iarna, cu cativa lei in plus o recuperezi, dar e vorba de lumina si nuanta ei. Eu asa mare gherla am dat incat astept sa termin casa, ca acum nu vreau sa fac cheltuiala, iar apoi primul lucru pe care-l fac va fi sa schimb pachetul de geam la ferestre noi-noute. Initial s-a plans gagica-mea, nu am bagat-o in seama, mie mi se parea ok, ca nu-s mort dupa lumina. Am stat la casa vreo 2 zile sa fac niste chestii prin interior, insa, si atat de rau a inceput sa ma deranjeze incat sunt hotarat sa scap de ele. Pur si simplu totul se vede cacaniu, si cand te uiti afara, totul e maroniu, si lumina dinauntru e maronie, e o senzatie oribila daca stai mai mult. Pe moment asa nu am realizat. Cand deschizi fereastra 4s si apare imaginea reala, parca zici ca e alta lume, vezi culorile normale, lumina normala. Nici nu stiu daca poti spune ca ai lumina naturala cand ai geamuri 4s, e o lumina, dar nu are legatura cu ce vine de afara in mod natural.

Edited by RaimondMacelaru, 03 May 2024 - 14:05.


#1687
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,092
  • Înscris: 22.06.2004
de gustibus, am pus la peste 1000 de insi 4s clasic si nu s-a vaitat nimeni. in Romania, 98% din cei care au vrut protectie solara au 4s clasic. eu am facut casa in 2007-2008 cand nu se auzise de 4s, tripane cu bagheta calda asa ca din pacate nu am. este pur si simplu groaznic vara.

#1688
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,239
  • Înscris: 15.10.2006
Ai float + Low-E?
La mine asa e si chiar daca geamurile sunt umbrite total tot naspa e vara.
"Prietenul" vostru Buhnici a recunoscut si el ce sauna se face in casele supraizolate vara.

#1689
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,092
  • Înscris: 22.06.2004
dap, float + Low-E. groaznica combinatie...


oare buhnici nu are sticla cu protectie solara? am incercat sa vad videoclipurile cu ferestrele lui dar cand am vazut aberatiile am iesit repede.


RaimondMacelaru poate nu ai saint gobain sau guardian. stiu ca sticla bulgareasca trakia ia mult din lumina dar este din auzite pentru ca nu folosesc.


uite o poza facuta de mine pe o fereastra cu 4s de la saint gobain(bluevo 92 cu tripan de 52) facuta acum ceva vreme. poza nu este facuta ca sa arate diferenta de luminozitate ci cum arata o fereastra cu balamalele pe montant care se deschide la 180 de grade peste fereastra fixa. ia un pic de luminozitate dar ochiometric este un 5-7%, nu este asa de dramatic cum spui tu.


cere le celor care ti au montat un certificat de conformitate la sticla dar nah, si ala poate fi masluit. incearca te rog sa faci o poza ca mine cu o fereastra deschisa fara plasa de tantari.

Attached Files


Edited by conu71, 03 May 2024 - 18:20.


#1690
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,319
  • Înscris: 10.08.2023
Sincer, nu stiu ce am si nici nu mai conteaza acum. In cifrele din configurator si din auzite, nu parea sa fie mare diferenta vizual, si am zis sa le pun toate 4S daca nu e diferenta decat foarte mica. In practica si mai ales dupa ce am stat mai mult, nu doar trecut in graba, m-a lovit realitatea.

Am vazut si eu nebuni care isi fac 20mp de geamuri pe sud, neprotejate. Unii au fotovoltaice si s-au gandit ca se incalzesc iarna de la soare, iar vara baga AC, ca e curent gratis. Dar mamicule, ce am vazut la unu... Nu a iesit calculul si in realitate, in sensul ca da, iarna se incalzea cand batea soarele, dar se incalzea inegal, circula agent termic pe o treime de circuite, pe nordul casei, pompa consuma aproape ca atunci cand mergea ptr toata casa. Iar vara...macel! Ori rulouri trase, ori AC non-stop, la maximum. Si nu e placut deloc, eu am simtit disconfort rapid, ca se simtea cumva si cald si frig simultan, ca se incingea camera pe o parte de la geamuri, se racea prin curent agresiv si foarte rece pe alta parte... Si nu, geamurile 4s nu sunt solutia. Opresti un sfert din caldura si iti tai jumate din lumina. Solutia e sa iti pui o pavaza din proiect, pe sud, sa nu bata soarele in ferestre pe timp de vara. Mori in casa cu tot cu 4s daca ai geamuri mari pe sud

PS: Arata chiar bine poza aia, o sa fac si eu cand ajung la casa, sa vad ce apare pe camera, la ochi e diferenta mult mai mare fata de ce e in poza ta.

Edited by RaimondMacelaru, 03 May 2024 - 18:31.


#1691
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,092
  • Înscris: 22.06.2004
fa totusi poza sa vedem ce si cum, am ferestre mari pe sud est. pana a crescut un piersic a durat 6 ani:))))

Edited by conu71, 03 May 2024 - 18:40.


#1692
radudum

radudum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 17.05.2006
Am incercat upload dar fara succes. Am dat msg pe PM
Btw, pachetul propus era:
Vitraje, Paneluri și blaturi ornamentale
2 44mm, 4LowE-16Ag-4F-16Ag-4Plth4SEvo
Profil Veka
VekaMotion 82 Schema C
Stulp fals pt Schema C / C var / C MAX
Otel 48x40x2mm
Bgh coex SL82 pt geam de 44mm , g. neagra

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate