Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI
 Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion
 Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota
 Sfat achiziție laptop ~4500 ...

A fost adoptata legea privind alc...

La multi ani Costi

Vreau sa ofer imprumut pentru con...
 

MICROFON EXTERN la camera video miniDV ?

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004
Multumesc pentru raspuns, m-am hotarat: cumpar!  :)

#20
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004
Pentru cine are un videomicrofon Rode: functioneaza cu baterii obisnuite de 9v care se gasesc pe piata? In manualul lui am vazut o fotografie in care arata cum se monteaza bateria si parea sa fie o baterie care nu semana cu cele de 9v de la noi de pe piata.

#21
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004

 Alexis, on Jan 10 2007, 10:01, said:

Pentru cine are un videomicrofon Rode: functioneaza cu baterii obisnuite de 9v care se gasesc pe piata?
Da.

#22
srjKhan

srjKhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 07.09.2006
Una peste alta, microfonul extern face toti banii. Personal nu am cine stie ce chestie dar in multe conditii este net superior celui incorporat. Iata-le:
- Cand este vant, un microfon imbracat in burete lucreaza mult mai bine decat functia windcut a camerei, care mie mi se pare ca denatureaza sunetul;
- Cand manevrezi zoomuul sau freci mana pe camera si este relativ liniste, dar ai nevoie totusi de fundalul audio (sursurul apei etc.) miscarea se aude pe banda. Microfonul extern rezolva problema;
- In cazul interviurilor in locuri zgomotoase e de preferat un microfon detasabil pe care sa-l "bagi in gura" interlocutorului;
- In cazul conferintelor care au loc in sali mari, dotate cu sistem de audioconferinta, cu microfonul incorporat distingi mai mult ecouri, de nu intelegi ce spun aia acolo, dar daca ai un microfon detasabil si il asezi pe unul din aparatele de conferinta preia sunetul direct din difuzorul acestuia (totul e sa ai control din camera supra volumului) rezultatul va fi mult mai inteligibil.
Probabil ca mai sunt multe stfel de situatii...

#23
srjKhan

srjKhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 07.09.2006

 Alexis, on Jan 10 2007, 11:01, said:

Pentru cine are un videomicrofon Rode: functioneaza cu baterii obisnuite de 9v care se gasesc pe piata? In manualul lui am vazut o fotografie in care arata cum se monteaza bateria si parea sa fie o baterie care nu semana cu cele de 9v de la noi de pe piata.
Al meu functioneaza in sistem "dual power", adica se poate alimenta cu 48V din camera pe mufa XLR sau poti pune in el o baterie de 1,5V, despre care spune cartea ca tine 200h daca e noua, buna, alcalina etc. Eu n-am incercat decat alimentarea de 48v, asa ca date suplimentare pe viitor.
Constatare: cuplate simultan, microfonul original Sony si cel Rode, in regim de zgomot ambiental normal, cu setare manuala identica - Rode ridica semnalul cu 1/3 din scala mai mult decat Sony. O fi bine, o fi rau?...

#24
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
Cyrus,

o sa incerc sa te iti raspunt, desi nu sunt inginer de sunet.

In primul rand cred ca pt operatori in general, subiectul de sunet, ar trebui sa fie lasata pe mana altora si daca nu poti, macar sa   te documentezi foarte bine pe internet de la cei care fac filme, documentare si reportaje. Eu personal am stat cateva luni cu ochi larg deschisi pe forumuri de afara, am citit reporatajele celor care fac colona sonara a unui film, cum se inregsitreaza si cu ce, si in final, nu stiu aproape nimic, ca e o alta lume acolo. O sa in veti multe asa, dar iti recomand sa mergi la un studio de inregistrare de doblaje si sa vorbesti cu un inginer si el o sa-ti explice mult mai bine.

Unii au spus ca sunt alte lucruri mai importante ca sunetul. Complect gresit. Sunetul in NBC a ramas la nivel amator si trebuie facut cava ca sa nu ramana asa, iar interesul tau e de urmat. Sunetul e 50% din mesajul care vrei sa-l transmiti, si nu e o exagerare asta a spus-o George Lucas si toti cei de acolo.

Rezolvarea problemei tale evident ca nu se face cu niste efecte de soft. Lucrurile care nu le-ai inregsitrat sau sunt de joasa caliate nu se pot recupera niciodata, si nici sa faci ca un mic incorporat sa sune ca si un alt mic de 300E. Asa ca uita de post-pro cu un soft ieftin, doar daca ai luxul sa lucri pe Digidesign sau similar jejejej.

Baga toti bani care ai in sunet. Nu e joaca de loc. O imagine video de amator cu un bun sunet se ridica mult, iara daca mai sti sa si filmezi esti un maestru.

Iti recomand sa iti construiesti un mini boom usor si rigid montat pe camera. Boom-ul sa fie intre 30 - 50 cm. Toate conectarile sa aibe ati vibratie, fa probe. In capat, unde montezi microfonul ai nevoie de un anti-vibratie. Depinde de ce mic it cumperi vine deja in pack sau il cumperi separat, sau il construiesti tu. Cu toata instalatia asta ai atins 2 scopuri, indepartezi microfonul de un posibil sunet parazit extern, cum  ar fi zgomoul camerei (zoom, recorder, propria ta respriratie, e.t.c.) si apropi mic un pic de subiect. Apropiera asta, desi pare ridicula de mica, o sa o percepi la filmari de prin plauri si planuri mijloci, sau unde chiar langa tine este un difuzor sau un nemernic care nu are altceva de facut decat sa-ti povesteasca tie verzi si sucate in timp ce miri zic DA. Ideal e sa ai pe cineva cu tine, un microfonist, si el sa inregistreze sunetul cu microfonul montat pe un boom mult mai larg, dar asta e o alta treaba si nu am vazut sa se foloseasca la nunti.

Ca microfon, cum am spus, depinde de investitie. Tatal meu are montat pe camera un mic RODE NTG-2 (NTG-1 are alimentare interna phantom de la o baterie) si e o diferenta mare fata de mic de serviciu. Eu am un mic Sanken CS1 si diferenta se simte si mai tare, in special daca unu stie cum sa-l foloseasca, ca singur nu scoate sunet bun daca tu nu-i dai cei trebuie.
RODE e megastarul pt NBC si alte productii de cost scazut. Daca vrei ceva mai bun incearca Sennheiser, Neuman, Sanken, Schoeps, Octava si inca cateva.
Ca sa-ti faci o idee genarla, Clint Eastwod lucreaza mult cu Schoeps C-41, in filmul Geisha s-a folosit printre altele Neuman MKH80, Sennheiser 416 e standard de mult timp. Stiu ca poate nu poti sa iti cumperi toate astea dar macar iti da o idee aprox de ce se prefera, si nu uita, ca fiacare mic are personalitatea lui si e bun doar pt anumite lucruri de acea nu exita un mic bun la toate sau "cel mai bun mic".

Nu folosi un cablui minijack mai lung de 1m. Cumpara-ti un mic. profesional ultradirectional "supercardiod" cu auto alimentare phantom si conector XLR montat pe o antivibratie. RODE NTG-1 e cred ce-a mai buna solutie. diferenta fata de NTG-2 e doar de alimentare phantom, la NTG-1 e interna cu o baterie. Mic e pe un singur canal. Pt stereo ai mai multe alternative. Folosesti microfonul NTG-1 ca si mmic de baza, pt centru, dialog. si microfonul de l acamera pt sunet de ambiental stereo, evident la un nivel de sunet mult mai mic fata de mic de baza. Alta alternativa e sa/ti cumperi un mic stereo. Un foarte bun model e "Stereo VideoMic" de Rode.
Te-ai gandit la posiblitatea sa lucrezi cu microfoane lavalier in combinatie cu mic directionale?

Michael Man in Collateral, in anumite scene exterioare, a folosit sistemul descris mai sus, e pt sunet ambiental, sa nu crezi ca dialogul sa inregistreaza asa, dar e cea mai buna solutie in cazul tau si NBC.


Scenarii:

cost scazut - Mic de baza monat de camera pe un minii boom. (ultradirectional RODE NTG-1) + casti
                 - Mic de baza monat de camera pe un minii boom. (ultradirectional RODE NTG-1) + mic stereo de la camera pt  sunet ambiental si efect stereo (in post-pro regulezi nievele, trebuie doar sa o pisti un pic, nu prea mult ca strica sunetul) + casti

cost mediu - 2 mic, NTG-1 de baza si un mic omni stero extern, de buna caliate + recorder extern + casti
                - 2 mic lavalier cu transmitator si receptor radio (Sennheiser) + mic stereo pt sunet ambiental montat pe camera + casti + recorder + un set radio de receptor/transmitator care preia semnalul de la mixerul de la muzica nuntii si o inregistrezi pe o pista separata pe acelasi recorder portabil sau pe camera.

cost ridicat - aici se poate ajunge la exemple foarte variate si scumbe, nu ced ca e cazul sa continui, in general se folosec acelasi echimapente si technici de inregistrare si captare ca si transmisii te tv e.t.c., mic. bagate peste tot si pt toata lumea si un inginer de sunet care sa fie cu tine.
                

Succes!

Gabriel Bordas
[email protected]

Edited by VHS, 09 August 2007 - 03:13.


#25
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
aici poate gasesti ceva util, insa sunetul e mult deteriorat datorita compresiei. Pe net poti gasi inregistrari de inalta caliate de la mai multe mic si iti recomand sa te bazezi mai mult pe astea  decat de ce gasesti in youtube.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BpBzn69_DPU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#26
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
Cyrus,

scuze dar nu am citi atent postul tau, se pare ca problema grava e ca nu poti conecta un mic extern pt ca nu exista conexiunea.

Se poate, dar trebuie sa desfaci camera, doar partea unde ai microfonul si sa modifici cate ceva pe acolo.

Nu cunosc specificatiile de la camera dar banuiesc ca ai activat amplificator automat. Trebuie sa-l decuplezi si daca se poate sa lucrii pe manual.

Poate spun o prostie, nu ma stiu la electronica, dar deconecteaza microfonul si conecteaza aici un cablu care lasi sa iasa afara din carcasa sau poate il prinzi de carcasa frumos si aici conectzi un mic extern. Banuiesc ca inainte trebuie sa-ti masoarae cineva impedanta si alta caracteristici. treaba foarte simpla pt un electronist.

Nu iti recomand sa folosesti microfonul de la camera si nici inregistrarea sunetului in camera, mai bine inregistreaza extern, sincronizarea o faci cu clacheta sau cu un blitz mic montat pe camera, cand dai un flash manual asta emite un sunet si o lumina intensa, asa ai un reper.

Edited by VHS, 09 August 2007 - 04:31.


#27
beheader69

beheader69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 04.09.2007
LOGIC!!!!!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate