Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Tocanita
Last Updated: Nov 23 2022 21:05, Started by
Laberta
, Jan 15 2019 18:48
·
0
#73
Posted 16 January 2019 - 19:05
#75
Posted 16 January 2019 - 21:36
I-am dat sa citeasca postarea ta. Cica auzise de stock, dar nu l-a pus niciodata in practica.
Chestia e de optimizare a timpului, asta-i problema. Eu incerc s-o determin sa munceasca cat mai putin. (sa nu mai fie nevoie sa muncesc si eu hahaha) |
#76
Posted 16 January 2019 - 21:48
Pai știi cum e...asta se învața in timp.
Un curs de bucătar, cu tot cu orele se practica intr-o bucatarie profesionista, nu te face MasterChef, însă înveți lucruri....in special organizarea muncii |
#78
Posted 16 January 2019 - 21:52
#79
Posted 16 January 2019 - 22:13
N-as avea incredere in produse de tipul asta din comert.
Din simplul motiv ca e foarte tentant sa bagi arome identic naturale si conservanti. Ar trebui sa fie pline congelatoarele de la Metro cu asa ceva, daca chiar ar exista pe piata. Daca exista, ar putea exista doar conservat, pasteurizat pentru a se putea pastra la temperatura normala. Adica.. ciuciu. |
#80
Posted 16 January 2019 - 22:17
Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ?
|
#81
Posted 17 January 2019 - 07:37
maccip, on 16 ianuarie 2019 - 21:50, said:
Pai tu esti bucatar profesionist sau.. hobbist? pasilla, on 16 ianuarie 2019 - 21:52, said: Pai e complicat sa il faci in casa, iar in Romania nici nu am vazut stock la conserva si chiar daca ar fi, cine stie ce ar contine. Ca nu trebuie sa faci glace după toate regulile artei, faci o supa de oase mai concentrata.... A început sa apara și in comert, însă e de preferat cel făcut in casa. pasilla, on 16 ianuarie 2019 - 22:17, said:
Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ? O las sa își vadă de treaba ei, eu fac altele între timp. |
#82
Posted 17 January 2019 - 08:15
pasilla, on 16 ianuarie 2019 - 16:09, said: Tu cum procedezi cand dezosezi carnea fiarta ? Cum scoti venele, pielitele, zgarciurile, etc ? Doar in supa pun o bucata de carne mai mare la fiert. Altfel nu lucrez cu carne fiarta sa-l transform in tocana decat salata de boeuf sau-l mananc cu toate zarzavaturile din oala cu hrean sau ce-mi convine pe moment. Mai fac un sauce tomat unguresc cu care am crescut, dar mai rar, cand gasesc rosii bine coapte si ieftine in magazine ca nu folosesc conserve pentru acest deliciu. In oala mea de supa, din carne cade osul singur, las sa raceasca un pic, dar depinde de urgenta ca de multe ori dispare de pe platou pana sa-mi pun manusi chirurgicale pentru operatia de curatarea carnii, ca nici eu nu maninc vene si artere, zgarciuri, pielite si altele. Prima oara atacam osul cu maduva, folosesc mana dar si un cutit sa racai grasimile pe alocuri. Trece o vreme pana termin procedura si de multe ori tot ce am curatat s-a si mancat. Doar atunci cald ne place carnea fiarta-n supa care se topeste-n gura, cu limba pot sa-l faram. pasilla, on 16 ianuarie 2019 - 22:17, said:
Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ? Eu ... stau si mai mult daca-i necesar si am oala de 20 de litri. La noi in casa se facea stock mereu, eu asa am crescut langa bunica, totul se indoia cu supa. Asa lucrez si eu si toti verisorii procedam la fel. Aveam si noi copiii de lucru la prepararea supei de Duminica, de curatat toate radacinoasele si cartofi cu un cos mare, dupa ce-l aduceam toate alea din pivnita. Cu 1-2 zile inainte faceam si pastele pentru supa, le mai taiam si in alte forme pentru alt scop. |
|
#83
Posted 17 January 2019 - 10:51
#84
Posted 17 January 2019 - 11:50
pasilla, on 16 ianuarie 2019 - 22:17, said:
Cine mai sta in ziua de azi cu oala de 10 litri, 5 ore pe aragaz ? Cine nu vrea sa investeasca 2-300 lei intr-un slowcooker. Eu am facut stock de vita(oase si cartilagii) timp de 72 de ore. Nici nu m-am atins de ea, daca nu vrei miros o pui in balcon. A pierdut 10 % din lichid. De obicei il las 24 de ore. Zeama se strecoara si se pune in sticle de plastic de 0,5 la congelator. Tine 6 luni. Recomand o oala cu vol cat mai mare, eu am de 8,5 L. |
#85
Posted 17 January 2019 - 11:57
Laberta, on 15 ianuarie 2019 - 19:14, said:
dar voiam sa-mi spuneti niste retete facute de voi. Ce fel de carne de porc pui? Pulpa sau ce? - ulei - ceapa, 2 mari sau trei medii - carne cuburi pentru gulas din comert (eu folosesc de porc de obicei, merge si de vita) - e destul de importanta, caci e o carne aleasa sa fie suculenta/gelatinoasa - contine colagen si da o anumita consistenta intregului preparat(echivalentul cel mai apropiat ar fi spata de porc) - cam 100g boia(80 dulce, 20 iute - depinde de gust, dar daca-i prea iute per total, taie gustul) - o cutie de rosii cuburi - jumatate sau trei sferturi de plic de condiment fuchs pentru gulas - un ardei gras mare(preferabil rosu), sau doi mai mici - 4 cartofi mari - 4 catei de usturoi - foaie de dafin - sare, piper dupa gust - daca ai poti adauga si ceva otet de la gogosar in otet(dar pui mai putina apa) Toci si calesti ceapa in ulei pana devine sticloasa. Adaugi carnea(tai in prealabil cuburile mai mici daca-s prea mari) si ceva boia(nu toata), si o lasi sa se "prajeasca" - de fapt va elibera suc si va fierbe nitel intr-un suc concentrat de ulei, ceapa, boia si sucul propriu - vreo 10 minute. Adaugi apa cat sa acopere carnea cu 1-2cm, fierbi inca vreo 15-20 min. Intre timp tai cartofii cubulete, si ardeii bucatele si ii adaugi dupa alea 15-20 min. Adaugi si restul de boia si rosiile cuburi, completezi cu apa cat sa acoperi partea solida(cartofi, carne, samd.) cu aprox 1 cm. Lasi la fiert inca vreo 20-30 min. dar adaugi la cam 10-15 min. condimentul fuchs, foaia de dafin, usturoiul taiat feliute si eventual sare/piper. (ps. timpii sunt niste aproximari, ca n-am cronometrat niciodata, cred ca-mi ia un pic mai mult, ca nu stau geana pe oala ... nu prea mai fac,ca mananc pana ma doare stomacul ) |
#86
Posted 17 January 2019 - 18:39
Mama, cate retete!
Va multumesc pentru ele si pentru sfaturi. Acum nu-mi ramane decat sa ma apuc de treaba. Da' dupa ce-mi trece raceala de tot. |
#87
Posted 17 January 2019 - 18:43
|
#88
Posted 17 January 2019 - 18:45
#90
Posted 18 January 2019 - 06:22
pasilla, on 17 ianuarie 2019 - 18:43, said:
Eee, acum ai gasit alte motive Iti faci o tocanita si te repari ! Laberta, on 17 ianuarie 2019 - 18:45, said:
Pai da. Si de la atatea pastile a inceput sa ma doara stomacul. Dar zisei sa nu spun asta de la inceput, ca-mi fu rusine. Tocana,ciorba..chestiile astea se invata inca din frageda pruncie...bine...se invatau acum ceva ani...ca in ziua de azi fetele au alte preocupari,dar tu cred ca esti ceva mai varstnica si de asta ma mir cum de ai cerut sfatu asta Insanatosire grabnica Edited by I2O, 18 January 2019 - 06:23. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users