Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?
 Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 

Ati fost la psihologi? V-au ajutat cu ceva?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#37
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

 baribalu, on 23 septembrie 2018 - 09:36, said:

Nici Photoshop-ul nu mai este ce era. ;)

#38
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

 YOUR_GOD, on 23 septembrie 2018 - 09:28, said:

Psihologul acela m-a rugat sa desenez un copac. Nu este nevoie sa va spun,d ar dupa cum am desenat copacul, a aflat tot despre mine.
N-a aflat totul, a aflat doar unele trăsături. Eu cunosc psihologi IRL, nu prin terapie, sunt cunoștințe. Testele astea proiective (cum e și Rorshach) nu prea mai sunt folosite azi, sunt depășite, sunt interpretabile, dar conțin chestii valide. Dacă rețin bine din ce-mi explicau oamenii, contururile foarte apăsate denotă hotărâre, încăpățânare, poate chiar agresivitate, cele tremurânde, sovăielnice pot dezvălui adicție de alcool sau droguri, după încadrare în pagină poți afla dacă-i introvertit sau extrovertit, dacă face și linia solului sau rădăcini poate arăta un om cu picioarele pe pământ, realist, și multe altele. Sunt aspecte de bun simț la urma urmei, observabile, unul care pășește mândru prin centrul unei încăperi mari are un caracter diferit de unul care se târăște umil ștergând pereții să nu incomodeze pe cineva.
LE: am făcut niște teste, le-a verificat un necunoscut. I-am arătat că vreo 4-5 întrebări sunt fie traduse aiurea din engleză, fie prea generale (îți place să participi la evenimente sociale de exemplu, stai bre, ce fel de chestii, una-i un chef cu prietenii, alta-i o nuntă la țară, una-i un concert rock/ pop, alta-i un spectacol de balet). Numai din cauza asta a decis că am un simț critic foarte dezvoltat, că-s perfecționist, că n-am respect prea mare față de autorități, deși testele erau de altă natură. Avea dreptate omul, a interpretat perfect.

 YOUR_GOD, on 23 septembrie 2018 - 09:28, said:

Eu nu merg la psiholog, la vraci, la vrajitoare. Cu totii au reprezentat odata ramuri ale stiintei. Si daca le recunosc aportul in unele situatii, cazul meu este unul fara speranta si ma mandresc cu asta.

Ma uitam ca la extraterestri, gandidu-ma ca orice au fumat, trebuie sa fi fost bun. La asta ma gandeam dar si la faptul ca daca permiti cuiva sa aiba atatea putere asupra psihicului tau, intre tine si calul de la caruta s-a creat raport de egalitate.Dar, asa sunt eu. Nici bun, nici rau. Doar eu.
Hai să nu punem semnule egalității între psihologie (o știință nouă, care nu e exactă, bazată și pe observații empirice, nu doar pe cercetare) și aberații precum magie, horoscop, șa!

Înțeleg foarte bine, așa-s și eu... Mai precis nu apelez la psihologi, dar le înțeleg importanța și nevoia de psihologi a multor persoane! La vârsta nostră n-avem nevoie de educatoare de creșă, copii în schimb au! Posted Image

Edited by shogun1, 23 September 2018 - 11:10.


#39
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

 shogun1, on 23 septembrie 2018 - 11:03, said:

Produsul mintii umane, nu poate fi redus la un desen. Mintea umana este subiectiva.<p>Pentru mine, psihologia este o pseudostiinta, folosita cu succes in advertising, daca ma intelegi, intrucat acolo, lucrurile sunt albe sau negre. In realitate, da chix. Bun, realizez desenul, psihologul desprinde niste idei si cercetarea continua. Tot ce mi-a zis mie psihologul, m-a facut sa ma gandesc la popa. Citate si iar citate. Habar nu avea cine eram eu cu adevarat. El punea intrebarile lui si le interpreta dupa cum a invatat el in scoala. Mi se parea hilar, ca si cum as fi vorbit cu un bot. Nu te-ai intrebat de ce in anul de gratie 2018, si cu psihologia deja implemantata peste tot, oamenii tot merg la preot (nu eu, lol)? Sau de ce, dupa ani de sedinte psihologice, unii tot se sinucid? Ani de zile din viata, petrecuti de vorba cu psihologul, rezultat, zero. Pseudostiinte, mark my words.

#40
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

 YOUR_GOD, on 23 septembrie 2018 - 13:56, said:

Nu te-ai intrebat de ce in anul de gratie 2018, si cu psihologia deja implemantata peste tot, oamenii tot merg la preot (nu eu, lol)? Sau de ce, dupa ani de sedinte psihologice, unii tot se sinucid? Ani de zile din viata, petrecuti de vorba cu psihologul, rezultat, zero. Pseudostiinte, mark my words.
Sinucidere? E complicat, sunt multe motive, din dragoste, disperare, frică, plictiseală, boli incurabile, cine știe. Pliniu cel Bătrân făcea apologia morții, a sinuciderii:
”Omul este un animal mizerabil și îngâmfat, pe care mirosul unei lămpi  prost stinse îl omoară în sânul mamei sale, râsul nu-i este dat înainte de-a împlini 40 de zile, nu simte că trăiește decât prin suferință, și unica sa crimă e cea de-a se fi născut. Numai el cunoaște plânsul, ambiția, ura, superstiția, neliniștea și înmormântarea, preocuparea a ce se întâmplă după el. Nu există animal c-o viață mai plăpândă, dorințe mai arzătoare, o teamă mai uluitoare, o mânie mai furioasă, cea mai mică durere nu e compensată de cea mai mare bucurie. Viața atât de scurtă e înjumătățită de somn, de noapte care fără somn e  un chin, de copilărie când trăiește fără să gândească, de bătrânețe când trăiește numai ca să sufere, de temeri, de boli, de infirmități. Și viața asta așa scurtă și chinuită e e totuși socotită cel mai mare dar al naturii. Cel mai mare dar al vieții e de fapt moartea, moartea grabnică și necesară, întoarcerea în neant, scăparea de suferințe. Dintre toți zeii, cultul Morții trebuie cel mai des invocat...”.

Suntem complicați, suntem conduși de instincte, de procese din subconștient. Măcar psihologia încearcă cu adevărat, se fac studii, cercetări, se renunță la chestii învechite, nu e dogmatică, e deschisă la nou. Am impresia că suferi de ”boala” mea, nocebo...
Îmi spunea un psiholog că menirea lui nu-i să stabilească jaloane, să avanseze știința, să impresioneze lumea, să atragă adepți, ci să facă oamenii (pacienții) să se simtă bine-n pielea lor. În opinia lui și popii, vracii, sunt utili celor care apelează la ei dacă aceștia se simt mai bine, și efectul placebo poate să te facă bine! Împotriva evidenței, a științei, a orice. Nu metoda contează, contează starea de bine a pacientului.

#41
rodica1978

rodica1978

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 478
  • Înscris: 23.09.2018
Cand alegi sa mergi la un anume psiholog ideea e sa mergi cu gandul ca te va ajuta. Daca pleci deja cu ideea ca mergi degeaba, atunci nu are sens sa te duci sa dai banii

#42
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Serviciile psihologice sunt decontate de CNAS (J. Terapii psihiatrice, serviciii conexe actului medical 1.7.1): http://www.cnas.ro/p...le-clinice.html

#43
Libertarian

Libertarian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 19.09.2018

 shogun1, on 23 septembrie 2018 - 11:03, said:

Testele astea proiective (cum e și Rorshach) nu prea mai sunt folosite azi, sunt depășite, sunt interpretabile, dar conțin chestii valide. Dacă rețin bine din ce-mi explicau oamenii, contururile foarte apăsate denotă hotărâre, încăpățânare, poate chiar agresivitate, cele tremurânde, sovăielnice pot dezvălui adicție de alcool sau droguri, după încadrare în pagină poți afla dacă-i introvertit sauextrovertit, dacă face și linia solului sau rădăcini poate arăta un om cu picioarele pe pământ, realist, și multe altele
Aberatii! Exista un catralion de teorii din astea prostesti, de la tampeniile lui freud pana la te miri ce aberatii scoase de tot felul de neica nimeni. Problema comuna la toate? Niciun una nu rezista testarii riguroase.

 shogun1, on 23 septembrie 2018 - 11:03, said:

Hai să nu punem semnule egalității între psihologie (o știință nouă, care nu e exactă, bazată și pe observații empirice, nu doar pe cercetare) și aberații precum magie, horoscop, șa!
Înțeleg foarte bine, așa-s și eu... Mai precis nu apelez la psihologi, dar le înțeleg importanța și nevoia de psihologi a multor persoane! La vârsta nostră n-avem nevoie de educatoare de creșă, copii în schimb au!
Ce relevanta ar avea daca ar fi "stiinta" noua? Uite, genetica chiar e un domeniu stiintific nou, dar se bazeaza pe cercetare stiintifica reala, riguroasa. Dar psihologia si psihiatria sunt vechi de cand lumea, prostimea mereu a fost preocupata de presupuse "boli" ale mintii. Nu exista stiinte non-exacte. Posted Image Alea ar trebui sa se cheme altfel... Posted Image

Edited by Libertarian, 23 September 2018 - 15:01.


#44
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

 shogun1, on 23 septembrie 2018 - 14:35, said:

Psihologia este ca o cheie universala. Utila multora, nepotrivita altora.

#45
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

 YOUR_GOD, on 23 septembrie 2018 - 13:56, said:

Pentru mine, psihologia este o pseudostiinta, folosita cu succes in advertising, daca ma intelegi, intrucat acolo, lucrurile sunt albe sau negre. In realitate, da chix. Bun, realizez desenul, psihologul desprinde niste idei si cercetarea continua. Tot ce mi-a zis mie psihologul, m-a facut sa ma gandesc la popa. Citate si iar citate. Habar nu avea cine eram eu cu adevarat. El punea intrebarile lui si le interpreta dupa cum a invatat el in scoala. Mi se parea hilar, ca si cum as fi vorbit cu un bot.

chiar exista un psiho-bot online, try it!
https://woebot.io/

#46
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

 Flat, on 24 septembrie 2018 - 08:24, said:


Nu stiu sa fac diferenta intre cei online si cei offline ;))

#47
cataspo

cataspo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 29.01.2017
Psihologul de net se pricepe la orice. Cand ii spui ce problema ai, chiar si acel psiholog ramane mirat ca se pricepe la acea problema. Doar ca e putin debusolat ca nu stie ce tarif sa ceara.

#48
floryn-dof

floryn-dof

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 671
  • Înscris: 05.10.2012
Salutare tuturor, va rog, ce preturi se practica pe o ședință la un psiholog?? Am cautat pe net și nu găsesc nimic concludent. Ms anticipat.

#49
teapavoua

teapavoua

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,673
  • Înscris: 13.06.2011

 floryn-dof, on 18 noiembrie 2018 - 20:48, said:

Salutare tuturor, va rog, ce preturi se practica pe o ședință la un psiholog?? Am cautat pe net și nu găsesc nimic concludent. Ms anticipat.
In jur de 100 lei,depinde si de oras.

Edited by teapavoua, 28 November 2018 - 21:52.


#50
luminita-

luminita-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 01.04.2010
Eu am fost, dar nu m-a ajutat cu nimic. Personal, nu am incredere si nu as recomanda nimanui sa mearga la psihologi.

#51
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

 luminita-, on 27 decembrie 2018 - 17:08, said:

Eu am fost, dar nu m-a ajutat cu nimic. Personal, nu am incredere si nu as recomanda nimanui sa mearga la psihologi.
De ce nu ai incredere in psiholog? Cu ce nu te-a ajutat?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate