Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 

In Franta, presedintele tarii face scoala obligatorie de la varsta de 3 ani

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#37
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View PostAssur, on 28 martie 2018 - 11:16, said:

Doar nu credeti ca statului francez ii pasa cumva de viitorii sai cetateni...vrea doar servitori exploatabili, fiinte "sociabile", predictibile, omuleti fara insusiri, trasi la indigo.
Se tem insa de fiintele cardinale, imprevizibile, incoruptibile, pure si crude. De ce se tem, nu vor scapa...
Deci dacă merg la grădi devin contrololabili și aserviți, iar dacă nu merg devin ființe cardinale (ce-o mai fi și asta), imprevizibile, incoruptibile, pure și crude? :)

#38
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,072
  • Înscris: 07.11.2006
Inca un exemplu "demn de urmat".Se stie ca Romania are cam in toate drept model Franta.
Da' io' am o propunere,stiind faptul ca exista o legatura stransa,intrinseca intre mama si fatul nenascut inca si sa trimitem mama insarcinata la scoala in clasa 0 in asa fel ca prin aceea legatura mama-fat notiunile elementare deja vor fi asimilate,iar la varsta de trei ani copilul poate fi inscris direct in clasa a cincea.

Copilarie,viata far' de griji.sapte ani de-acasa,prostioare si nebunele,vax.Nimic
Inregimentat,etichetat,stampilat pe frunte,un sut in cur si direct in malaxorul spalarii creierilor.Nimeni nu misca in front.Doar idiotul de Macron.

Edited by adisz, 28 March 2018 - 11:35.


#39
jadcomp

jadcomp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 27.09.2006

View Postonlyviu, on 28 martie 2018 - 11:04, said:

Vai, bine si frumos a fost in Romania cand in scoala nu era predata religia, era toata lumea de o moralitate fara cusur.
Era oricum mult mai bine decat astazi, cu siguranta. Si am impresia ca tocmai astia care trag tare cu moralitatea sunt tocmai cei educati in comunism care nu au facut religia.

Quote

Ca si concluzie, faceti copii cati vreti voi, dupa aceea dati-i la stat sa vi-i educe cum vrea, dar nu mai impuneti altora chestiile astea.  Eu nu nevoie de asa ceva pentru copilul meu:

https://goo.gl/AcWBUQ

"Aceasta le-a vorbit copiilor – unii dintre ei aduși acolo de o profesoară de limba engleză de la Colegiul National Al. I. Cuza din Focsani -, despre identitatea de gen, egalitatea de gen, rolurile de gen si combaterea discriminării impotriva stereotipurilor de gen si persoanelor aflate in curs de tranziție de la un sex la altul. La minutul 36’37’ li se spune copiilor: „Cred că este extraordinar de recompensator să facem exercițiul să gȃndim dincolo de binaritatea masculine-feminin, pentru că fiecare avem ȋn noi, fie că e 0,1%, fie că e 70-80%, din genul pe care ȋl/se consideră celălalt; și la fel de bine, și la fel de valabil, sunt acele identități care se numesc non-binare, care nu aparțin nici genului masculin, nici genului feminin, s-ar putea să aparțină amȃndurura ȋn proporții diferite și variabile sau niciunele.”
La minutul 40’02: „Identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, care se pot combina ȋn orice fel posibil. Eu acum mă identific ca un bărbat trans. Hetero, sacro (?), romantic și pan-sexual nu mă ȋntreba ce ȋnseamnă, vreau să vă faceți voi exercitiile!”
La minutul 40’18, persoana transgender de sex feminin le spune copiilor: „Am avut relații de lungă durată cu femei pe care le-am considerat heterosexuale, pentru că eu - și asta vreau să fac mențiunea pentru că persoanele trans s-au săturat să fie reduse la corpul lor, la organele lor genitale; nu vrem să fim reduși la asta. Genul e aici (arată spre propriul cap). Dar există persoane trans care sunt heterosexuale, care pot fi homosexuale și care sunt homosexuale, sau orice altă identitate sexuală, orientare sexuală. Se pot ȋmbina ȋn foarte multe feluri.”
In primul rand ca acel eveniment nu a fost obligatoriu pentru nimeni si nu are nicio legatura cu statul roman sau scoala romaneasca. In al doilea, sigur ca poti sa-ti educi copiii asa cum vrei dar la 15-19 ani numai copii nu mai sunt (majoritatea sunt mult mai "destupati" la minte decat erau parintii lor la aceeasi varsta) si daca vor sa se duca se vor duce oricum, ii "pacalesc" ei pe parinti cumva. Deci toti "copiii" aia (de fapt adolescenti) au fost acolo pentru ca au vrut ei sa mearga, nu i-a adus nimeni cu forta.
Tot ce spune Patrick Braila acolo este adevarat, exista pe Facebook live (acum inregistrare) la intreaga conferinta pentru cine are curiozitatea.
Sa negi realitatea e exact politica strutului. Bagi capul in nisip si continui sa visezi frumos.

#40
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Sistemul din Franța poate permite faptul sa fie duși așa devreme la grădiniță ,la noi e imposibil pentru că nu avem persoane calificate și condiții. Cad copilașii in wc-uri.

Peste câteva luni nu voi maputea spune asta , pentru că voi fi acuzat de defăimare.

Edited by Benderbut, 28 March 2018 - 11:54.


#41
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,244
  • Înscris: 15.01.2014
În Franța, ca și în UK, Germania, sau altă țară economic dezvoltată, cu porțile (încă) deschise, sunt stabiliți mulți imigranți.
Când locuiești acolo (imigrant sau nu) îți dai seama cât de necesară este o asemenea lege.

Nu intru în detalii, dar nu se ajungea aici dacă fiecare cetățean venea cu intenții pașnice.
Așa, se incearcă educarea lor de mici, ca să le intre în cap niște principii sociale, să nu aibă timp părinții lor, până la 7 ani, să-i facă jihadiști. Deja la 7 ani, să-i schimbi mentalitatea, e cam târziu.

Știu că e un exemplu extrem, dar în principiu asta cred că se urmărește - integrarea fiecăruia în societate și minimizarea xenofobiei.
Mai bine așa decât să păstreze ordinea pe străzile Parisului cu mașini blindate și armată. E o investiție pe termen lung.

Edited by pexCom, 28 March 2018 - 12:04.


#42
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postmax_01, on 28 martie 2018 - 09:53, said:

Emmanuel Macron a anunțat că copiii ajunși la vârsta de 3 ani trebuie obligatoriu școlarizați din toamna lui 2019, față de 6 ani în prezent.
Practic, copiii sunt instituționalizați imediat ce ies din scutece. Cei 7 (6) ani de acasă dispar.
Rolul părinților în educația copilului tinde să devină nul. Calea spre îndoctrinarea de către stat este liberă.

Ce sa zic...? Depinde cum e scoala. Constat, spre exemplu, in Romania o neglijenta crasa din partea parintilor in educarea morala a copiilor..(repet, morala, nu discutam de ecuatii de gradul doi) dupa principiul ca "prea multa morala strica" sau "decat prost, mai bine neam prost". Cu alte cuvinte, copilul sta acasa pana la 6-7 ani dar familia nu prea are un rol constructiv in educatia copilului. Nu zic ca in toate familiile - unii chiar se ocupa, dar majoritatea copiilor sunt lasati de izbeliste sa creasca cum vor ei.  De aceea scolile si liceele sunt pline de descreierati din care e foarte greu sa mai rezulte oameni.

Personal, nu-mi place Macron - e genul ala de individ ciudat cu idei fixe.. mai degraba un tip de extrema dreapta, preocupa de reguli si constrangeri decat de democratie.  E mai rau ca berbecul de Trump, dupa parerea mea.. ca ala are un pic de educatie corporatista si a mai invatat cate ceva.

Deci.. nu stiu ce sa zic cu scoala.. In curand oricum se va implementa cip-ul inca de la nastere deci inregimentarea "in retea" va fi imediata.

Sunt ceva semne ca lumea se indreapta spre o dictatura socialista dar nu a intregului popor ci a marilor familii conducatoare (oligarhi) in care individul nu va mai avea o prea mare importanta. Votul va fi desfiintat - oricum e inutil, ca iese mereu cine trebuie.

Edited by rosix, 28 March 2018 - 12:52.


#43
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,874
  • Înscris: 06.10.2003
Pentru 3% obligativitate?

Dacă de musulmani e vorba ... poate ar trebui să umble la beneficiile sociale (cum ar trebui și la noi) - iei banii pt. copii doar dacă urmează o formă de învățământ. Unde primesc și 2 mese pe zi.

#44
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View Postrosix, on 28 martie 2018 - 12:39, said:

In curand oricum se va implementa cip-ul inca de la nastere deci inregimentarea "in retea" va fi imediata.
Cât de în curând?

#45
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postalthea, on 28 martie 2018 - 12:45, said:

Cât de în curând?

Nu stiu.. maxim 10-15 ani.  Mai intai trebuie educati "contribuabilii" ca e in interesul lor (asa cum se face in prezent cu vaccinul sau cu depunerea declaratiei fiscale pe internet).
Introducand autentificarea in toate locurile publice, statul va dobandi un control total.. va sti in ce interval orar e ala micu la gradinita, daca a facut cacutza pe ziua de azi sau nu, daca a mancat, daca i-a crescut tensiunea arteriala razand mai mult decat trebuie precum si la ce ora il culca familia in fiecare noapte.

Acest lucru s-a dorit implementat chiar in prezent, prin smartphoanele care nu pot fi deconectate de la Google, astfel incat sa stie aia, in orice moment pe unde umbla oamenii... Scandalul Facebook e doar un foc de paie - vad ca toti berbecii din presa au dat navala pe Facebook, dar de Google (care face fix acelasi lucru) nu zice nimeni, nimic.

Edited by rosix, 28 March 2018 - 12:51.


#46
Ploiesteanul2015

Ploiesteanul2015

    Cel mai iubit dintre ploieșteni

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 13.09.2015

View Postmax_01, on 28 martie 2018 - 09:53, said:

Emmanuel Macron a anunțat că copiii ajunși la vârsta de 3 ani trebuie obligatoriu școlarizați din toamna lui 2019, față de 6 ani în prezent.
Şi la 14 la muncă ;)

#47
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postshogun1, on 28 martie 2018 - 09:58, said:

Si zici tu ca Ahmed si Seherezada, analfabeti maghrebieni ar face o treaba mai buna?
Sau Mahomed si Aisha, fundamentalisti islamici???
Crezi ca din acest motiv vrea Macron ca copiii sa nu mai mearga la gradinita ci direct la scoala?
Pe plan privat, la musulmani conteaza cel mai mult educatia primita acasa si cea de la scoala.

#48
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View Postrosix, on 28 martie 2018 - 12:49, said:

Nu stiu.. maxim 10-15 ani.  
Nu cred că se va face asta vreodată sub forma în care zici tu, adică microcipare umană. Ceea ce interesează poate fi aflat deja fără să ni se bage drăcii pe sub piele.

#49
niggaru

niggaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 05.05.2005
hello,

eu din cate vad prin jur in franta, boracii de musulmanii, nu prea merg la gradinita. si marea problema a francezilor, constatata de mine e ca musulmanii astia fac cate 4-5 copii.

sunt f f f multi musulmani, de cetatenie franceza, care umbla doar intre ai lor, si vb majoritar in limba lor, nu in franceza. desi au 20+ de ani, nascuti si crescuti in fr. vb o franceza stricata, maxim.

#50
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,072
  • Înscris: 07.11.2006

View PostpexCom, on 28 martie 2018 - 12:01, said:


Știu că e un exemplu extrem, dar în principiu asta cred că se urmărește - integrarea fiecăruia în societate și minimizarea xenofobiei.
Mai bine așa decât să păstreze ordinea pe străzile Parisului cu mașini blindate și armată. E o investiție pe termen lung.

Ha.ha sa fii tu sanatos.
Acest proces s-ar (putea) numi cumva francizare sau francezizare,scuze ca nu gasesc termenul potrivit?
Zici de scaderea xenofobiei?
Pai ia sa vedem:folclorul de prost gust zice ca maghiarii fac acum acelasi lucru in celebrele deja judete Har-Cov,adica maghiarizarea populatiei majoritare.
Punand in balanta,de ce in Franta da,chiar recomandati aproape toti acest lucru aici pe topic si in Romania nu,adica f-tu-i in cur pe ma-sa de bozgori.Ceva nu pusca deloc in rationament.

#51
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View Postalthea, on 28 martie 2018 - 11:33, said:

Deci dacă merg la grădi devin contrololabili și aserviți, iar dacă nu merg devin ființe cardinale (ce-o mai fi și asta), imprevizibile, incoruptibile, pure și crude? Posted Image
Pentru mine, educatia post-moderna chiar e o abominatie absoluta, mai ales in ultimii ani.
Daca au mai ramas chestii normale, sunt doar asta, resturi.
Vor iesi niste mutanti SANGEROSI din ''educatia'' asta asa cum s-a restructurat ea in ultimii ani.

#52
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,244
  • Înscris: 15.01.2014

View Postadisz, on 28 martie 2018 - 14:31, said:


Ha.ha sa fii tu sanatos.
Acest proces s-ar (putea) numi cumva francizare sau francezizare,scuze ca nu gasesc termenul potrivit?
Zici de scaderea xenofobiei?
Pai ia sa vedem:folclorul de prost gust zice ca maghiarii fac acum acelasi lucru in celebrele deja judete Har-Cov,adica maghiarizarea populatiei majoritare.
Punand in balanta,de ce in Franta da,chiar recomandati aproape toti acest lucru aici pe topic si in Romania nu,adica f-tu-i in cur pe ma-sa de bozgori.Ceva nu pusca deloc in rationament.


Sunt de acord cu tine, mentalitatea multor români față de ungurii din județele respective e clară.
Asta nu înseamnă că e ok. În plus, la urma urmei, musulmanii din Franța nu vor (încă) stat autonom, deci e oarecum o diferență.

Când m-am referit la xenofobie totuși, am omis să spun și jumătatea cealaltă. Adică, schimbarea modului de gândire nu numai al copiilor musulmani din Franța, dar și al copiilor francezi nativi. Îi educi pe toți la un loc, de mici, îi înveți "din fașă" să nu se urască unii pe alții.

Pentru că așa cum sunt destui musulmani xenofobi, sunt și mulți francezi naționaliști extremiști, care-și învață copiii de mici să urască străinii.

#53
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostpexCom, on 28 martie 2018 - 14:57, said:

Când m-am referit la xenofobie totuși, am omis să spun și jumătatea cealaltă. Adică, schimbarea modului de gândire nu numai al copiilor musulmani din Franța, dar și al copiilor francezi nativi. Îi educi pe toți la un loc, de mici, îi înveți "din fașă" să nu se urască unii pe alții.

Pentru că așa cum sunt destui musulmani xenofobi, sunt și mulți francezi naționaliști extremiști, care-și învață copiii de mici să urască străinii.
Problema francezilor e ca-s prea BLEGI, nu prea extremisti.

#54
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postmax_01, on 28 martie 2018 - 13:31, said:

Crezi ca din acest motiv vrea Macron ca copiii sa nu mai mearga la gradinita ci direct la scoala?
Pe plan privat, la musulmani conteaza cel mai mult educatia primita acasa si cea de la scoala.
E o șansă la educație, la crearea și întărirea legăturilor sociale, dacă va fi urmată și de alte măsuri poate va fi și o șansă la evadarea copiilor migranților din bula în care-s ținuți de părinți/ religie/ societate. Deschiderea e posibilă și de dorit în ambele sensuri, nu pot să nu remarc că majoritatea atentatorilor islamiști sunt ”francezi” la a doua sau a treia generație, deci într-un fel sau altul acei tineri nu au primit o educație cât de cât rezonabilă, nu s-au integrat, nu au asimilat valorile occidentale, nici nu se simt cetățeni cu drepturi depline, radicalizarea lor e consecința lipsei de educație/ cultură, a eșecului lor, frustrărilor lor, a ignorării, neacceptării sau ostracizării lor de către societate! Această măsură are potențial în integrarea acestor cetățeni.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate