Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Houston, avem o problemă !

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
slysoft

slysoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 17.11.2004

View Postk33, on Feb 23 2006, 13:46, said:

Pământul s-a oprit

O anomalie majoră a mișcării de rotație a Pământului pune pe jar cercetătorii.

15 februarie 2006 - De patru săptămani Pământul se rotește fără a mai avea excentricitatea binecunoscută de specialiști sub numele de Mișcarea Chandler. Oare planeta a ajuns la o răscruce în destinul său?

http://aim.coz.in/?a=175

Incredibil !!!


Link down?

#20
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Ba, eu zic ca Chandler asta e de vina. Ce naiba s-o apucat el sa descopere miscari ? Sa ramana in Friends si gata.

#21
Morticia

Morticia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,885
  • Înscris: 05.05.2005

View PostIon_de_la_Raion, on Mar 1 2006, 02:06, said:

Ba, eu zic ca Chandler asta e de vina. Ce naiba s-o apucat el sa descopere miscari ? Sa ramana in Friends si gata.
Pai "Friends" s-a terminat si e clar ca se plictiseste...

#22
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Nu e in Joey ?

#23
tahis

tahis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.01.2006

View Postandreic, on Feb 28 2006, 18:31, said:

[b]

Sigur ca dinamica polara magnetica e interesanta pt studiu insa, as fi curios daca ai putea sa dai exemple concrete de evenimente climatice care au legatura cu deplasarea polului nord magnetic, mai ales acele influente decisive pe care le mentionezi, ca eu nu am gasit si nici nu-mi imaginez cum ar putea afecta in mod direct.

Nu am link insa am mai citit ca uraganele care s-au abatut asupra Americii in 2005 sunt in legatura cu fenomenul de modificare al polilor magnetici. In principiu legatura este in ceea ce priveste cu efectul campului magnetic asupra ionilor care se gasesc in apa sarata datorita frecarii intre paturile de apa rece/cald. Orientarea lor este diferita in functie de intensitatea magnetica si directia N-S.

Edited by tahis, 02 March 2006 - 14:58.


#24
jerome le banner

jerome le banner

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 19.02.2006

View PostMorticia, on Mar 1 2006, 09:21, said:

Pai "Friends" s-a terminat si e clar ca se plictiseste...
FRIENDS nu s-a terminat, pentru ca revine in 2007, s-au semnat contractele, se scriu deja scenariile. Cel putin 8 episoade vor fi. Joey va fi anulat.  Asa ca Chandler o sa se lase de calcule astrologice si o sa se apuce iar de glume :)http://www.rte.ie/ar...23/friends.html

#25
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,792
  • Înscris: 07.02.2003

View Posttahis, on Mar 2 2006, 14:46, said:

Nu am link insa am mai citit ca uraganele care s-au abatut asupra Americii in 2005 sunt in legatura cu fenomenul de modificare al polilor magnetici.

Nu chiar, uraganele se formeaza in zonele ecuatoriale si subecuatoriale in anumite conditii de umiditate, temperaturi si presiuni, fiind influentate cel mai mult de diferentele de presiune atmosferica create de diferenta de temperaturi si de cantitatea de apa evaporata. Uraganele care s-au abatut asupra Americii o fac din totdeauna in lunile de vara ale anului, daca nimeresc tarmul e de rau, daca nu se consuma si gata, uiti de ele, directia lor este afectata de zonele de depresiune atmosferica, si in general iau nastere in zonele din Caraibe. El Nino si El Nina sunt alte fenomene ce afecteaza alte zone dar la fel de caracteristice, multi le pun aiurea pe seama incalzirii globale (desi altii spun ca urmeaza glaciatiune muhahaha). Cred ca timpul de studiu e prea scurt pentru a se face o statistica generala si clara in momentul de fata. Si in 1936 au fost puternice inundatii in SUA, 4m nivelul apei in Pitsburg, daca mai retin eu corect. Salinitatea oceanelor este cea care influententeaza se pare clima cel mai mult si curentii oceanici binecunoscuti deja, in schimb magnetismul e o forta slaba comparata cu celalalte si astfel nu are un aport real la furtuni.

Edited by andreic, 03 March 2006 - 16:15.


#26
farfallen

farfallen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 22.02.2006

View Postk33, on Feb 23 2006, 11:44, said:

De câteva săptămâni mișcarea de excentricitate a Pământului, numită și mișcarea Chandler s'a oprit !
Mișcarea de excentricitate este datorată inegalității forțelor de atracție exercitate de Lună și Soare asupra Pământului.
In legatură cu acest fenomen ar putea fi:
- ruperea plăcilor tectonice din Oceanul Indian, cazul Tsunami
- inversarea polilor magnetici ai Pământului


View PostTatăl nostru, on Feb 23 2006, 16:16, said:

Stați liniștiți, am io grijă de dabijă!


#27
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005
Graficul miscării Chandler in ultimii trei ani:

[ http://www.huttoncommentaries.com/Special/MandvllePoleShift/2-03to2-06XY750.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Traseul polului nord magnetic in ultima suta de ani:

[ http://www.greatdreams.com/NORTH-POLE-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by k33, 03 March 2006 - 16:25.


#28
crz

crz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 27.09.2005
Graficul miscarii Chandler pe perioada 1962-1999.
Se observa o oarecare periodicitate a miscarii, trecandu-se destul de des prin momente de minim ("oprirea miscarii").

View Postk33, on Mar 3 2006, 16:32, said:

Graficul miscării Chandler in ultimii trei ani:

Pe o perioada de 3 ani graficul unui asemenea eveniment este irelevant. E ca si cand ai descrie o zi de vara ca fiind foarte ploioasa luand ca referinta cele 20 de minute in care a plouat torential, desi in restul timpului a fost soare si cald.

Deci putem sa ne calmam.
:peacefingers:

Edited by crz, 04 March 2006 - 04:00.


#29
florin_andrei

florin_andrei

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.04.2006
Despre articolul "Pământul s-a oprit"

http://active.info.ms/?a=175

Articolul descrie o serie de fapte stiintifice stabilite in mod legitim, dar brodeaza pe marginea lor o suma de presupuneri fara nici un fel de baza reala.
In esenta, articolul pretinde ca o recenta anomalie a miscarii normale de rotatie a Pamintului este fara precedent si prevesteste o "inversare a polilor".
Voi cita parti din articol comentind asupra lor.


CITAT
"După cum se știe, mișcarea Chandler este generată de atracția diferențială exercitată de Lună și Soare asupra structurii neomogene a planetei."

RASPUNS
Miscarea Chandler este o mica deplasare in pozitia polilor de rotatie ai Pamintului, cu caracter semi-regulat. Datorita miscarii Chandler (care nu e singura componenta de deplasare a polilor de rotatie), polii de rotatie se misca intr-un cerc neregulat cu diametrul de 3 ... 15 metri cu o perioada de 36 de luni.
Peste miscarea Chandler se suprapun alte miscari, asa incit polii de rotatie executa permanent un fel de "dans" foarte complicat si partial neregulat cu o amplitudine mica.
Cauzele miscarii Chandler sint un subiect controversat. Interactii intre diversele atractii gravitationale reprezinta doar una din ipoteze. O ipoteza lansata de cercetatori de la Jet Propulsion Laboratory sustine ca miscare Chandler e cauzata de fenomene legate de clima Pamintului. Nu exista inca un consens.


CITAT
"pe 8 ianuarie 2006 a încetat în mod real orice schimbare a coordonatelor x și y folosite pentru a determina modificarea zilnică a locației axei de rotație"

RASPUNS
Miscarea Chandler nu a incetat in mod complet. Miscarea a fost incetinita considerabil la inceputul lui 2006 dar nu s-a oprit de tot. Conform datelor prezente (aprilie 2006) ciclul s-a reluat cu o faza initiala usor schimbata. Este prea devreme sa putem prezice schimbari majore ale miscarii de rotatie.


CITAT
"Consultând arhivele ce conțin valorile măsurate ale acestei mișcări de-a lungul anilor, s-a constatat că aceasta este prima dată în istoria cunoscută a planetei când balansul axei de rotație a Pământului a încetat"

RASPUNS
Date precise asupra miscarii Chandler au inceput sa fie inregistrate sistematic incepind cu anul 1973 (desi informatii asupra acestei miscari au fost colectate cu o precizie mai mica si in mod nesistematic cu multi ani in urma).
O anomalie a miscarii Chandler inca si mai mare decit cea din prezent a fost inregistrata in 1974, cind miscarea Chandler efectiv s-a intors in directie opusa fata de faza in care ar fi trebuit sa se afle ciclul la momentul respectiv.
Anomalia prezenta, cel putin pina acum, nu este singura si nu este nici cea mai mare. Va trebui sa mai asteptam inainte sa tragem orice fel de concluzii.


CITAT
"Această anomalie durează deja de o lună și continuă să sfideze legile pe care le-a respectat în ultimii 100 de ani. Planeta a ajuns într-un punct crucial în existența sa."

RASPUNS
Anomalia din '74 a durat un an, nu doar o luna. Anomalia prezenta nu "sfideaza" nici o lege, pentru ca nu exista legi clare care sa guverneze miscarea Chandler. Au mai fost anomalii in trecut. Planeta nu e intr-un "punct crucial", sau in orice caz nu mai mult decit in '74.
Rabdare, nu trageti concluzii pripite.


CITAT
"Ar putea fi două cauze. Sau chiar mai multe. Una dintre acestea se află în Oceanul Indian. Ca urmare a imensei rupturi din zona Sumatra apărută la sfârșitul lunii decembrie 2004 (odată cu celebrul Tsunami) au existat sute de cutremure cu magnitudine peste 6 grade Richter în acea zonă"

RASPUNS
Aceasta informatie este corecta, in sensul ca ipoteza legaturii dintre cutremurul din Sumatra si anomalia miscarii Chandler este privita ca posibil adevarata de comunitatea stiintifica. Nu exista insa date clare.


CITAT
"O altă posibilă cauză este inversarea polilor magnetici ai Pământului"

RASPUNS
Magnetismul Pamintului se stie ca a trecut prin inversari de poli in trecutul geologic. Magnetismul prezent se modifica intr-un sens care ar putea indica o eventuala inversare a polilor magnetici intr-un viitor nedeterminat.
Dar nu se stie cu precizie daca modificarile prezente sint doar fluctuatii normale sau intr-adevar sint premergatoare ale unei inversari de poli magnetici.
In plus, conexiunea intre polii magnetici si miscarea Chandler (polii de rotatie, diferiti fata de cei magnetici) este doar o presupunere, nu exista nici un fel de date clare in acest sens.


CITAT
"Situația prezentă este alarmantă"

RASPUNS
Faptul ca situatia este prezentata ca fiind alarmanta este spre beneficiul presei de senzatie, care in felul acesta are vinzari mai mari. In realitate, situatia in prezent nu este cu nimic mai alarmanta decit in '74.


CITAT
"putem avea în fața noastră evidența profeției celebrului Edgar Cayce despre inversarea polilor. În anii 1930, el a afirmat că va avea loc o inversare a polilor"

RASPUNS
Clarvazatorul Edgar Cayce a fost intrebat pe data de 11 august 1936 de unul din clientii sai daca Pamintul va trece prin vreo schimbare majora intre anii 2000 si 2001, si daca da, ce fel de schimbare.
Cayce a raspuns ca o deplasare (in engleza "shifting") a polilor va avea loc intre anii 2000 si 2001. Deplasare ("shifting") poate insemna o miscare de citeva grade, sau un grad, sau mai putin. Inversare ar presupune o miscare de 180 de grade. Cayce a zis "shifting" adica deplasare, nu inversare.
In orice caz, 2001 a trecut si deplasarea prezisa nu s-a intimplat.


NOTA
Presa de senzatie speculeaza pe marginea inversarii polilor magnetici ai Pamintului, care s-a intimplat de mai multe ori in trecutul geologic (cu foarte mult timp in urma) si s-ar putea sa se mai intimple intr-un viitor nedeterminat.
Dar asta nu trebuie confundata cu deplasarea polilor de rotatie (miscarea Chandler fiind doar o componenta a acestei deplasari). Este practic imposibil ca polii de rotatie sa se inverseze. Este posibil ca polii de rotatie sa se deplaseze un pic - oricum se deplaseaza foarte putin tot timpul (vezi miscarea Chandler), dar cu cit mai mare deplasarea, cu atit mai mica probabilitatea.


CITAT
"Pentru că această oprire a mișcării Chandler nu are cum să fie definitivă, urmează deci să apară o încercare a planetei de a-și regăsi balansul pierdut momentan. Probabil că perioada care vine se va întinde pe mai mulți ani. Stabilizarea balansului planetar va fi însă precedată de încercări mai mult sau mai puțin "disperate" cauzate de acumularea tensiunilor interne în structura planetei. Eliberarea acestor tensiuni și canalizarea lor spre refacerea mișcării Chandler este posibil să se facă violent."

RASPUNS
Miscarea Chandler nu s-a oprit. Continua in clipa de fata, dar cu parametri schimbati, similar cu anomalia din '74. Nu e nevoie de "citiva ani" pentru ca ciclul sa se reia.
Nu se stie daca anomalia prezenta a produs "tensiuni interne" in planeta sau nu, asta e pura speculatie. Anomalia din '74 n-a produs nici un fel de tensiuni masurabile.


CITAT
"Specialiștii care au cercetat arhivele valorilor balansului planetar au constatat că Pământul a avut o manifestare din ce în ce mai zbuciumată (din acest punct de vedere) la fiecare trecere a graficului de balans prin zona Groenlandei - Atlanticul de Nord. Cei care susțin profețiile lui Edgar Cayce au un argument în plus acum, că s-a descoperit această zonă specială"

RASPUNS
Nu este nici un "grafic de balans" care sa treaca prin Groenlanda. Axa de rotatie a Pamintului, intr-adevar, inteapa Pamintul in partea nordica in dreptul Groenlandei.
Dar axa intotdeauna s-a aflat acolo. Nu se poate spune ca axa acum se afla in zona Groenlandei, si miine (sau la anul, sau in secolul sau mileniul viitor) se afla altundeva. E acolo de foarte, foarte multa vreme si e extrem de improbabil sa se mute.
Groenlanda sau Atlanticul de Nord nu sint "zone speciale" prin nimic.


CITAT
"Mai mulți clarvăzători afirmă că toate aceste schimbări abrupte care au apărut în ultima vreme sunt dovada clară că Pământul se schimbă. Caracteristicile mișcării de balans, așa cum au fost ele cunoscute până acum, au început deja să se schimbe."

RASPUNS
Exista date care par sa sugereze ca Pamintul trece prin unele schimbari de ordin climatic. Cauza acestor schimbari (daca se datoreaza activitatilor umane, sau e un ciclu natural, sau o combinatie) este controversata.
Dar nimic din datele existente acum nu suporta presupunerea ca miscarea de rotatie a Pamintului ar putea trece prin schimbari majore in viitorul previzibil. Imposibil nu este, dar datele prezente nu indica nimic de genul asta.


CITAT
"Una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor este teama de viitor"

RASPUNS
Care teama de viitor este in mod abil exploatata de presa de senzatie.


BIBLIOGRAFIE

Pagina din Wikipedia care descrie miscarea Chandler
http://en.wikipedia....Chandler_wobble

Grafic in timp real al parametrului Y al miscarii Chandler, creat de US Navy
http://maia.usno.navy.mil/yplot2.gif

Comentarii asupra anomaliei recente in miscarea Chandler, sustinind caracterul exceptional al acestei anomalii
http://www.michaelma...ble_anomaly.htm

Raspuns la comentariile precedente sustinind ipoteza contrara, plus referinte la Edgar Cayce
http://www.huttoncom...olies73-Now.htm

#30
slysoft

slysoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 17.11.2004
Just perfect!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate