Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina

Cu ce pot izola fonic peretii pen...

Telefon cu senzor compass BUN
 Blocare google chrome cu master p...

Instalare Siemens NX pe macbook

sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV
 Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?

Cum conectez un switch WIFI la 60...

Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...
 Telekom

Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...
 

Vreau sa ies din sistemul obligatoriu, ineficient al Statului

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
149 replies to this topic

#127
rola_ocb

rola_ocb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 17.10.2012

View Postpoadol, on 06 februarie 2018 - 11:22, said:

Care ar fi ideile noi, pe cat posibil fara mari batai de cap, pentru iesirea, din sistemul de sanatate - ineficient - si cel de pensii - falimentar -, ambele de Stat in Romania? Posted Image
Un prieten mi-a zis ca ar fi o solutie freelancing-ul pe cash/crypto, sa nu treaca nimic prin banca, sa ramana "lowkey", sa nu arunce cu banii, nu isi ia masini si case ca sa isi etaleze "valuarea" si daca isi cumpara chestii scumpe le ia pe numele altora. Also cica sta cu chirie fara contract la ANAF&co, toate utilitatile and stuff sunt pe numele proprietarului si adresa din buletin e pe alta adresa. Ia-l de unde nu-i Posted Image

#128
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostFlat, on 13 martie 2018 - 16:06, said:

poti sa-mi explici pe pm

desi am un feeling ca nu voi gasi mai nimic interesant in acele "informatii", dar macar e bine ca stii sa-ti alegi modelele in viata
apropo care dintre Becali, probabil te referi la Gigi, sau nu conteaza exact, nu are rost sa facem distinctia din moment ce toti au beneficiat de cazare la penitenciar. inteleg ca e un fel de a doua casa pentru giovanni, se simte bine

puteai sa tintesti si tu mai sus, Berlusconi, Abramovici, Putin. nu babuini imberbi ca Becali. sigur ca daca iti asumi o cariera in domeniul infractional, cu riscurile aferente, poti sa incepi de la vandut bile prin ferentari si apoi umbli cu valize de cash la tine in no time. e posibil sa-ti ia vreunul gâtul, dar hey macar nu platesti CAS si CASS!
Intai trebuie sa realizezi ca momentan este inexistenta "tranzactionarea totul prin banca". Posted Image

Prefer "exemplificarile" din ceea ce ofera "piata locala".

De la CASS = contribuția de asigurări sociale de sănătate "s-a iesit" si probabil ca "se poate iesi" ceva mai usor si in viitor.

De la CAS = contributia de asigurari sociale n-am stire cat de mica, care sa ateste ca "s-a iesit" sau "s-ar putea iesi".

Concluzia: Inca ne aflam in plin COMUNISM si ne indreptam cu avant catre Ca capitalism cu legi copiate, gandite, facute si votate de o majoritate comunista(cel putin in gandire si fapte). Posted Image

View Postzedek, on 12 martie 2018 - 22:12, said:

Pai e simplu, ori te muti intr-un alt sistem obligatoriu, ori, daca vrei sa ramai pe meleaguri mioritice, iesi cu picioarele inainte si cu popa la capatai. Intrebarea ar fi cred: ce putem face sa corectam aberatiile sistemului? La cum merge treaba se pare ca nimic.
Conform zicalei romanesti "Din lac in put" este "Pai e simplu, ori te muti intr-un alt sistem obligatoriu".

Pentru a fi corectate aberatiile sistemului trebuie sa faci cat mai multa "galagie", indiferent de metoda aleasa, preferabil cele legale unde si daca exista.

Cu cat sunt mai multe persoane care fac "galagie" , bineinteles cu rost, este posibil ca cei care administreaza treburile Statului sa-si dea seama ca exista niste probleme.

Cu cat sunt mai putine persoane care fac "galagie" cu rost, este posibil ca cei din administratia Statului sa treaca peste probleme fara a le observa sau fara a le baga in seama si a le corecta.

Edited by poadol, 15 March 2018 - 16:51.


#129
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Un sistem in care pana si:

Quote

Ce l-ar fi ucis pe fiul unui director de la Spitalul din Oradea, la doar 17 ani. Legiștii au finalizat autopsia

Ștefan Barabaș, adolescentul de 17 ani care a murit subit joi seara, după ce i s-a făcut rău, s-a stins din cauza complicațiilor unei răceli. Aceasta este concluzia unei autopsii efectuate de medicii legiști, scrie publicația Ebihoreanul.

Tânărul era fiul directorului de îngrijiri de la Spitalul Municipal din Oradea. Joi, el le-a spus părinților că se simte rău, iar la scurt timp a fost găsit inconștient. Părinții au chemat de urgență ambulanța, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru adolescentul care intrase în stop cardiorespirator.
Aparent preventia in sanatate din Romania este egala cu ZERO, mai bine construiesc zeci de spitale, care pentru unii sunt doar locul unde merg ca sa moara.

#130
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Cate ceva despre preventie puteti gasi aici:

Quote

Ce ne sfătuieşte cu privire la păstrarea sănătăţii şi tinereţii unul dintre cei mai apreciaţi cercetători din lume? Ce ar trebui să mâncăm? Ce analize, încă nepopulare la noi în ţară, ne-ar ajuta să controlăm sănătatea? Ce s-a mai aflat despre temutul virus HIV? Răspunde chiar prof. Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2008 pentru descoperirea virusului HIV (împreună cu prof. Françoise Barre-Sinoussi) în 1983.

Despre alimentaţie

Din păcate, nici cei mai iscusiţi medici nu pot avea grijă de sănătatea noastră aşa cum putem avea noi zi de zi. Acordându-i organismului şi psihicului nostru hrană de calitate, practicând exerciţii fizice moderate şi odihnindu-ne, putem preveni instalarea bolilor. Pentru buna funcţionare a organismului, profesorul recomandă să alegem fructe, legume, plante proaspete sau cât mai puţin prelucrate termic deoarece doar aşa ne putem bucura de antioxidanţii de care dispun:

“Cei mai buni antioxidanţi vin din surse naturale”. Aceştia contraatacă radicalii liberi menţinând astfel starea de sănătate. “Este indicat să utilizăm combinaţii de antioxidanţi, nu doar unul singur, spre exemplu, vitaminele E şi C formează împreună una dintre cele mai bune combinaţii antioxidante”, completează cercetătorul. Însă tot ceea ce este în exces strică, inclusiv o cantitate prea mare de antioxidanţi în organism dăunează:

“Nu luaţi suplimente alimentare fără consultul unui specialist”, avertizează acesta. La întrebarea: “Ce părere aveţi despre aşa-numitele fructe-minune ce fac furori în întreaga lumea – acai, goji – pentru puterea lor antioxidantă?”, profesorul atrage din nou atenţia că o cantitate prea mare de antioxidanţi nu aduce beneficii organismului, din contră. Deci, a nu se consuma în exces! Foarte important!

O alimentaţie echilibrată trebuie să conţină cantităţi moderate de zaharuri, de proteine şi grăsimi, mai ales sub formă de acizi graşi polinesaturaţi. Eficacitatea acestor lipide depinde de un bun echilibru: raportul între Omega 6 (dintre care, acidul linoleic) şi Omega 3 (dintre care, acidul alfa-linoleic) trebuie să respecte o proporţie de 5 la 1. Sursele de Omega 3 şi Omega 6 sunt reprezentate de somon, ton, sardine, ulei de măsline extravirgin, nuci, seminţe de cânepă, ulei de cânepă etc.

Prevenţia este medicina viitorului


Acestea sunt conditiile din unele spitale romanesti in plina activitate:

Atentie imagini care pot afecta emotional (9 Martie 2014)

Gandaci si rani neingrijite intr-un spital din Romania. Imagini filmate cu camera ascunsa (Video)

Edited by poadol, 20 March 2018 - 14:58.


#131
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Din nou matematica bat-o vina sau de data asta este putin mai altfel:

Quote

Medicii vor să declanșeze greva generală după Paști, anunță federația Sanitas. Ei sunt nemulțumiți de faptul că majorările salariale din sănătate, de la 1 martie 2018, sunt „doar pe hârtie”.



Protestul medicilor va începe cu patru zile de pichetări. Protestului li se vor alătura și angajații din sistemul sanitar afiliați altor federații sindicale, a declarat luni pentru Hotnews, prim-vicepreședintele federației Sanitas, Iulian Pope.

Nemulțumirile sindicaliștilor sunt legate de noul mod de impozitare a salariilor și de plafonarea sporurilor la maximum 30%. În acest context, spun sindicaliștii, salariile din sistemul sanitar nu cresc, așa cum anunța ministrul Sănătății.
Medicii vor să declanșeze greva generală după Paști, anunță federația Sanitas. Ministrul Sănătății îi acuză de ipocrizie



#132
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Pe cand si la noi asa ceva?

Quote

Un funcționar public și-a făcut operație de sex ca să se pensioneze mai devreme

Un funcţionar public din Argentina și-a făcut operație de schimbare de sex pentru a se pensiona mai devreme cu 5 ani.

Un funcţionar public din Argentina a ales să-şi schimbe sexul pentru a putea beneficia de o prevedere din legislaţia acestei ţări conform căreia femeile se pot pensiona la vârsta de 60 de ani, cu cinci ani mai devreme faţă de bărbaţi, informează presa argentiniană, citată joi de AFP, conform realitatea.net.

In celelalte domenii ale medicinei suntem deja Asi. Posted Image

#133
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Unul din cinci pacienti e nemultumit de cum a fost tratat in spital - raport  si in imaginile de mai jos


"Stau de 3 ore, i-am rugat frumos sa spuna ce are. Acum 2 ore de abia au zis ca e grav, dar ca nu au salvare. Pana la urma, a venit salvarea cand au aflat ca voi chema presa. Nu se poate asa ceva. Pentru un copil de 20 de ani le-am explicat ca are probleme si se simte rau. I-am facut tomograf la Timisoara si stiam ca e grav. La Targu-Jiu e bataie de joc, pentru mine e clar ca o parte din medici isi bat joc de pacienti.

Atunci cand ii intrebi ce se intampla cu fata, unde o duc, daca o duc, ei se deranjeaza si cheama Politia si Jandarmii, de parca asta imi rezolva mie problema. Nu am facut scandal. Am cerut sa mi se spuna unde duc copilul meu, ce fac cu el de 3 ore si mie nu imi spun nimic", s-a plans Sorin Bucurescu.

Primarul s-a panicat pentru ca stia ca o familie din localitate si-a pierdut copilul "pentru o injectie administrata gresit" in unitatea sanitara respectiva, dupa cum a explicat el."
Un primar a facut scandal la spital dupa ce fiica lui a asteptat trei ore ambulanta: Isi bat joc de pacienti

Attached Files


Edited by poadol, 10 April 2018 - 14:55.


#134
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Vesti la fel de proaste si pentru romanii care traiesc peste hotare in diferite tari ale Uniunii Europene:
Pensionare placuta va ureaza "Statul" roman:


"Vârsta medie de pensionare va creşte, în Uniunea Europeană, cu aproximativ doi ani în următoarele patru decenii, în contextul în care costurile cu plata pensiilor cresc în fiecare an în toate statele membre."
Anunț ŞOC: Vârsta de PENSIONARE crește pentru TOATE categoriile de persoane. Ce se întâmplă cu pensionarea anticipată

#135
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Privatizare totala a sistemului de pensii din Romania Da sau Nu?

Quote

În jurul sistemului de pensii public din România (repet, preluat din comunism fără prea mari reforme) există hoție și o minciună imensă care trebuie rapid corectată și explicată.

În loc să lase acești bani la nivelul individului ca el să își administreze cum știe mai bine pensia și viitorul său, statul ne privează de o bună parte din venitul nostru și ne sărăcește pe zi ce trece.

Statul subestimează capacitatea fiecărui individ de a găsi propria sa formă de a-și asigura viitorul.

Poate că mulți nu știu să investească bani la bursă dar știu să cumpere o garsonieră pe care să o închirieze la pensie (cu un salariu de 1000 de lei net pe lună se pot cumpăra cam 3 garsoniere care au avantajul că pot fi lăsate moștenire fiind un bun de capital durabil).

Frica de privatizare totală a sistemului de pensii este complet nejustificată și foarte bine apărată de cei care sunt beneficiarii reali ai unui sistem care colectează acești bani și îi redistribuie discreționar.
Hoția statului în cazul sistemului public de pensii



#136
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

View Postpoadol, on 10 aprilie 2018 - 14:54, said:


Pe ceilalti 4 nu i-au intrebat.

#137
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Este posibil sau imposibil in Romania? Posted Image

Quote

Toţi trebuie să înţelegem că nu statul este soluţia unei vieţi liniştite şi că protecţia pe care ne-o oferă este iluzorie şi foarte costisitoare şi trebuie să avem curajul să ne rupem de această dogmă lipsită de orice logică economică.

Familia şi copii pe care îi avem, investiţiile şi economisirile pe care le facem pe parcursul vieţii, cumpătarea, credite mai puţine ne vor asigura un trai decent şi lipsit de stresul pe care ni-l provoacă zi de zi acest stat asistenţial hidos.

Nu trebuie să cădem pradă temerilor alimentate de socialişti cum că nu avem capacitatea de a ne administra singuri propriile resurse.

Îmi este cât se poate de clar însă că o astfel de măsură este considerată halucinantă şi aberantă de socialistul înfocat şi înregimentat politic care nu va mai avea ce să administreze în numele meu şi nu va mai fi interpretat drept mâna care împarte pensionarilor „bunăstare” (de regulă când se apropie ziua votului).

Evident că cei care vor ţipa ca din gură de şarpe vor fi cei care acum şi înainte lua pensiile cele mai mari fără să cotizeze nimic (parlamentarii, militarii, poliţiştii, securiştii etc. cot la cot cu sindicaliştii lor).

Evident că astfel de discuţii care pornesc de la un principiu şi îl respectă până la capăt sunt repede înfierate şi eliminate din agenda politică a oricărui partid pentru că pe termen scurt nu aduc voturi şi oricum ce contează dacă bunăstarea vine peste generaţii sau peste 2-3 mandate.
Privatizarea sistemului public de pensii



#138
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Este necesar sa mai amintesc faptul jenant ca:
10 ron pt 3 mese pe zi pt pacienti in spitale

#139
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,194
  • Înscris: 21.08.2003

View Posttomaso, on 27 ianuarie 2018 - 02:01, said:

Soluția este simplă.

Administrator la propria firmă.
Fără salariu.
Plata ”sănătății”  este de circa 80 lei lunar,   dacă am înțeles corect.   Se poate plăti pe 3 luni.  Nu știu exact.

Știu care-i următoarea întrebare:
”Și cum faci ca să ai venituri legale?”

Răspunsul este acesta:
Returnarea în tranșe lunare a creditului acordat firmei.

Atunci când cineva înființează o firmă,  vine cu niște bani de la bunica ori mătușa.   Bagă în firmă și acolo mor,  de regulă.  Ceea ce nu-i deloc în regulă.   Odată și odată tot trebuie retunați.   Aceste returnări nu sunt considerate venituri salariale, pentru că firma returnează creditorului împrumutul. Nu sunt nici dividente.


Bine ca dai din casa acum cand nu mai e valabil Posted Image
primo: imprumutul se considera venit la imm (astea mici de care vb acum) si deci se taxeaza cu 1% impozit, retroactiv pe toata suma chiar daca e facut acum 20 ani si indiferent ca scoti doar o parte din el nu tot. Asta e partea usoara si e de preferat ca daca zice anafistu  "actili nu prezinta realitatea" ca asa stie el de la ma-sa din burta, te poate baga la control extins la averii, e legea pe care au facut tambalau mare dar in afara de niste manelisti nu au scuturat pe nimeni important, ba din contra vor sa dea o lege cu dedicatie ptr nea'coiţa care a facut blocurile alea numai si numai pe pefe si l-ar cam sutura sa intre cu ele in legalitate. Dar daca ai spate la anafsecustasikgb te doare la basca de aceste chestiuni. Secundo: ca pf se impoziteaza si  rambursarea imprumut, la nivel de dividente plus sanatate, inca nu e clar acum de ce s-a aprobat(sau se doreste) scoterea lor de 4 ori pe an...e de banuit dar se sta pe burta, sunt niste bani gramada care trebuie sa iasa din firme.
on topic: singura chesti care sa-i arzi bine pe guvernanti e tva-ul, ala e mama si tata lor....deci ca pf gasiti o ucraineanca simpatica(sau orice alta natie non ue) si puteti solicita rambursarea tva la orice* cumparatura. ORICE!  Dar nu incepti un razboi cu anaf, va vor extermina daca nu aveti spate.

* in limita a 100 euro dar nu te opreste nimeni sa fractionezi cumparaturile, sa faci mai mult bonuri pe zi. Mauit acum la o casuta ( mica, amarata ce-i drept) ridicata cu aceasta optimizare, ori de cate ori avut nevoi si-a luat omul azi juma de palet de bca, maine niste tevi, poimanie niste fainta, cate putin aproape in fiecare zi, cu un pasaport al unei prietene chinezoaice ( trebuie sa fie prezenta). A facut economie 20%din nimic, si-a scos o masina decenta numai din asta.

Edited by cristian_sen, 25 June 2018 - 16:45.


#140
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,703
  • Înscris: 15.01.2017

View Postcristian_sen, on 25 iunie 2018 - 16:29, said:




  ca pf se impoziteaza si  rambursarea imprumut, la nivel de dividente plus sanatate,


Link?

#141
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,002
  • Înscris: 14.09.2004
Era un articol pe hotnews legat de rezidenta fiscala in Estonia.
Fff interesant. Cautati.

#142
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,194
  • Înscris: 21.08.2003

View PostEpdm, on 25 iunie 2018 - 16:56, said:

Link?
Pai nu mai bine pun direct pv-ul cu masurile de indeplinit (nu eu l-am primit, eu sunt corect, am primit altceva) dar dupa ce indepartez toate detaliile care pot duce la identificare...desi o sa ramana asa de chel incat o sa ziceti ca e fals. Legea e cum zice organul "nu cum scrie pe net oricine".

#143
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postgeo76com, on 25 iunie 2018 - 17:06, said:

Era un articol pe hotnews legat de rezidenta fiscala in Estonia.
Fff interesant. Cautati.

Chestia cu Estonia merge doar la anumite afaceri, nu merge chiar la toate, va dati seama ca toti am migra afacerile pe acolo si statul roman ar ramane cu buza umflata, nu ca mi-ar parea rau

#144
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Posttytysor, on 27 ianuarie 2018 - 02:08, said:

Ce firma de asigurare iti plateste un tratament de un an sau trei cind vei fi bolnav de cancer?? sau o hepatita ori alta boala mai sanatoasa??
Nicio firma iar Statul n-are de unde nici pentru cei cu boli mai usoare ca sa "zic" asa. Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate