Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Vreau sa ies din sistemul obligatoriu, ineficient al Statului

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
149 replies to this topic

#109
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostFlat, on 12 februarie 2018 - 16:40, said:

1. se mentioneaza operatiile facute in Germania, Austria, etc. deci sunt clar niste operatii ce depasesc capacitatea medicilor romani sau a facilitatilor spitalicesti din Romania. sunt operatii costisitoare, ce nici macar in Germania nu sunt asigurate de catre stat. de unde pretentia ca statul roman sa plateasca pentru ceva ce nici macar nu exista in Romania? iti plateste transplant de exemplu, se fac si la noi destule dar in cazul bolilor terminale aceste operatii de cancer sunt in general un long-shot si pe cheltuiala pacientului
2. de unde apar aceste costuri? oare clinicile din Germania care efectueaza aceste operatii nu au niste preturi umflate cu pompa pentru ora de spitalizare? sistemul asta de healing pe caritate mi se pare dezgustator, nu ai bani mori, adica ce un german sau un danez diagnosticat cu leucemie scoate frumos 50.000 de euro si e ca nou? nu prea cred. e un miraj vandut amaratilor pentru medicii aia si buzunarele lor si companiile farmaceutice
1. 1.000 de euro = 4.600 lei de la Stat in acele situatii si era mai mult decat in regula, dar absenta si lipsa de eficienta este regula se pare, bineinteles sunt si exceptii de la aceasta regula stramba.
2. Acelea arata ca si privatii fac cate ceva uneori mai mult decat este capabil Statul cu Sistemul de Sanatate capusat la maxim.

Se scurg fonduri in foarte multe directii gresite, fie din vina autoritatilor, fie fara vina lor.

#110
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Să facem următorul calcul (de dragul demonstraţiei, vom presupune că trăim într-o lume în care nu există inflaţie şi în care preţurile, salariile şi taxele sunt îngheţate la nivelul de acum).

Gigel e un tânăr care tocmai se angajează. Ca orice tânăr, salariul lui net de încadrare nu e nici prea prea, nici foarte foarte: să presupunem că e de 1.100 de lei. Gigel are 23 de ani. Întrucât e criză şi criza va dura - să presupunem! - multă vreme de acum încolo, hai să zicem că în 2015 leafa lui Gigel va fi tot de 1.100 de lei.

Ia să vedem însă câţi bani plăteşte Gigel CAS-ul timp de 5 ani (adică 60 de luni) la o leafă mizeră de 1.100 de lei. Păi la valorile actuale va plăti 491 de lei x 60 de luni, 29.460 lei. Ei, aici e buba. Gigel are numai 28 de ani şi deja a plătit în contul statului toată suma pe care statul i-ar returna-o în cazul în care ar ieşi la pensie la 65 de ani şi ar mai trăi încă 3-4 ani, cât e speranţa de viaţă a bărbaţilor din România.

Cum aşa? Păi să facem un mic calcul. Dacă nu mă înşel pensia medie din România e undeva pe la 750 de lei. Din contribuţiile date statului până la 28 de ani, Gigel ar putea primi (presupunând că timp de 37 de ani banii săi vor sta undeva într-o valiză, nu într-un cont care îi va multiplica măcar prin dobândă) o pensie medie timp de 29.460 lei /750 = 39,28 de luni. Adică peste 3 ani.
Păi e numai bine, tanda pe manda: iese la pensie la 65 de ani, mai trăieşte 3 ani şi la 68, după cum zic statisticile, moare!

Totuşi, nimeni nu îi explică lui Gigel, şi nici nouă, ce se întâmplă cu CAS-ul pe care Gigel îl plăteşte între 28 şi 65 de ani, adică timp de 37 de ani. Adică 444 de luni.

Presupunând că Gigel va rămâne toată viaţa un tâmpit căruia nu i se va mări niciodată salariul, asta ar însemna că timp de 444 de luni va vărsa în buzunarul statului încă 444 x 491 lei, 218.004 lei. Destul de mult, dacă e să mă întrebaţi pe mine. Şi dacă Gigel, totuşi, e un ins dezgheţat, leafa i se va mări şi cotizaţia la stat va fi pe măsură.

SI ACUM UIMIRILE SI MIRARILE MELE:

1. Unde se duc banii ăştia?
2. Ce se întâmplă cu ei?
3. Cum e posibil ca după numai 5 ani de muncă, fără un salariu deosebit, orice tânăr să-şi fi acoperit deja pensia medie pe care ar putea-o primi la bătrâneţe, înainte să moară?
4. De fapt, ce găuri acoperă munca de o viaţă a lui Gigel?
5. Şi de ce trebuie Gigel să muncească 37 de ani pentru ca banii lui să se ducă în altă parte decât în propria bunăstare de după pensionare?
6. Şi cât credeţi că mai poate rezista un sistem în care 5 ani munceşti pentru tine şi 37 de ani pentru o cauză neştiută de nimeni, în afară de... politicieni. Sursa


O batranete linistita! ...

Banc, banc, dar contine 99% adevar. Posted Image

Edited by poadol, 16 February 2018 - 14:37.


#111
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
banii lui Gigel se duc la sistemul de pensii, pentru cã Gigel trebuie sa plateasca din banii lui vreo 3 pensionari care iau pensie in aia 37 de ani plus de asta banii lui Gigel trebuie sã plãteascã si niste pensii care nu au legãturã cu contributia adicã pensii extraordinar de mari date la varste de 45  50 ani unor clase privilegiate de oameni, adicã smecherilor.

#112
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
" Cum ajung oamenii aceştia să fie trataţi pe gratis?

Dacă tu vii la spital şi susţii că ai o urgenţă, incepănd de la durere de măsea şi terminănd cu situaţia in care eşti pe cale să naşti, atunci eu, ca unitate medicală, sunt obligat să iţi ofer servicii fără să-ţi cer act de identitate. O serie intreagă de categorii sociale profită de această ingerinţă in lege. Femeile care vin să nască reprezintă o problemă specifică pentru Spitalul "Caritas". Aici intră şi populaţia romă, din care o mare parte, de regulă, nu are acte de identitate pentru că nu a avut niciodată asemenea documente. Şi atunci vin să nască cănd sunt cu copilul aproape intre genunchi. Fiind o urgenţă, suntem obligaţi să le internăm. Le oferim servicii medicale, apoi se intămplă două fenomene: ori pleacă din spitale şi abandonează copilul, ori pleacă din spitale cu copil cu tot, fără să se mai preocupe de inregistrarea lui. De regulă, cei care işi abandonează copilul işi dau nume şi adrese false. Acest lucru are o repercusiune asupra copilului care va sta in unitatea noastră fără nici un act. Există două modalităţi ca acest copil să fie inregistrat: plasarea la un asistent maternal sau adopţia. Chiar in acest moment (interviul a fost luat la sfărşitul lunii mai - n.r.) am doi copii abandonaţi in spital fără CNP. Problemele nu sunt cantonate doar in zona copilului născut, ci şi al celor fără adăpost care vin şi se internează in spital, iar noi nu putem să-i mai scoatem de aici. Nu te lasă conştiinţa să ii scoţi in stradă, ei neavănd case. Acum nu mai avem astfel de cazuri, dar, din ce mi s-a spus, am avut oameni care stăteau şi doi-trei ani in spital. Din ce se vede in foile de observaţie există o serie de "clienţi ai casei" care din decembrie cănd incepe iarna se mută in spital."  (16 Iunie 2007)
Romănii fără CNP ingroapă spitalele


Administratorii Statului cum isi fac datoria in aceste cazuri?

Inchid ochii si romanii deschid punga larg?

Sau ce altceva fac?

#113
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016

View Postsilesax, on 16 februarie 2018 - 15:27, said:

banii lui Gigel se duc la sistemul de pensii, pentru cã Gigel trebuie sa plateasca din banii lui vreo 3 pensionari care iau pensie in aia 37 de ani plus de asta banii lui Gigel trebuie sã plãteascã si niste pensii care nu au legãturã cu contributia adicã pensii extraordinar de mari date la varste de 45  50 ani unor clase privilegiate de oameni, adicã smecherilor.
Pai gigel asta din ce bani o sa traiasca dupa 65 de ani ?
Sau e plin de bani . Sau tatal lui gigel din ce bani ii vine pensia ?


#114
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Dar unii dintre romanii fara CNP cica ar avea altfel de drepturi, ca-i adevar sau minciuna habar n-am:

Quote

Ion Țiriac, Mugur Isărescu și alți oameni cunoscuți din întreaga lume au renunțat deja la statutul de persoană în favoarea celui de ființă vie născută viu! Iar autoritățile știu despre asta, dar păstrează tăcerea! Suveranul stăpân ființă vie constantin, fost consilier local în Reșița, face noi dezvăluiri!

Prioritate în fața autorităților

Omul care a renunțat la statutul de persoană și a ales să fie ființă vie născută viu cu acte în regulă are prioritate în spital, spune constantin. Spre exemplu, dacă se prezintă la Urgențe cu o problemă, nu există varianta ca acesta să fie ignorat de medici din cauză că le prezintă acestora documente… diferite. Din contră! Doctorii îi vor acorda prioritate, pentru că ei cunosc importanța acestui act de identitate care atestă statutul de ființă vie. (26 mai 2017)

Oameni importanți ai lumii s-au declarat deja ființe vii

Ființa vie care deține frâiele PND Reșița ne-a mai dat o informație care, dacă este adevărată, va trezi multe semne de întrebare… Ion Țiriac și Mugur Isărescu ar fi, de fapt, suverani! Țiriac, pentru că a spus asta într-o conferință de presă, iar Mugur Isărescu… pentru că semnează bancnotele cu semnătura unei ființe vii: mugurisărescu (după cum spuneam în articolul anterior, varianta ideală de a scrie numele este într-un singur cuvânt, cu litere mici. Numai așa poți beneficia de toate drepturile cu care te-a înzestrat natura…)

Adio, taxe și impozite! Fără contract, nu mai plătim nimic!

Patronul firmei Amariei mai spune că niciun român nu poate fi obligat să plătească taxe și impozite, atât timp cât nu a încheiat un contract cu vreo instituție publică în acest sens.

„Nu suntem obligați să plătim taxe și impozite. E logic! Eu, persoană fizică, nu am niciun contract cu nicio instituție publică să le plătesc taxe și impozite. Nu am contract!”.

În acest sens, ființa vie constantin a transmis către instituțiile statului, inclusiv către Direcția de Impozite și Taxe a Primăriei Reșița, un act scris de mână, cerându-le ca, în termen de 30 de zile, să îi arate contractul prin care el a fost de acord să plătească aceste taxe și impozite. Așa cum trebuie să facă orice suveran stăpân ființă vie în carne și oase, în trup, în viață, suflet viu cu suflare de duh de viață, judecător, executor, beneficiar al persoanei CNP, cererea către Direcția Primăriei Reșița se încheie cu o expresie care îi dă omului putere absolută: Iisus Hristos a venit în trup! Așa să ne ajute Dumnezeu! God bless you!
Povestea ființei vii continuă! Cum poate actul de identitate fără CNP să îți dea putere absolută? Țiriac și Mugur Isărescu știu deja!


Edited by poadol, 16 February 2018 - 16:41.


#115
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Realitatea dura din 2010 pana acuma cat s-a imbunatatit?

"Manifestul


Manifestul miscarii de guerilla fiscala

Traiesc in Romania anului 2010 iar acest lucru ma intristeaza.
Desi sunt un cetatean corect, care isi face datoria fata de societate, muncind, platind taxele si impozitele pe care le datorez conform legii, observ ca sistemul actual functioneaza impotriva mea.
  • vad cum, in plina criza economica si financiara, in loc sa fiu ajutat de stat pentru a putea munci mai bine sau a prospera, sunt “premiat” cu taxe si impozite noi, menite sa ascunda incapacitatea celor care ne conduc de a gestiona situatia dificila prin care trece tara
  • vad cum astazi se repara un trotuar; maine, acelasi trotuar se sparge pentru a ingropa sistemul de canalizare,  iar poimaine trotuarul este refacut. Cateva zile mai incolo, noul trotuar este plin de gropi, pentru ca s-au folosit materiale de proasta calitate. Prin aceasta risipa si datorita lucrului de mantuiala, banii de la buget, banii mei, ajung nemeritat in buzunarele cuiva…
  • aud cum se vorbeste de sute de kilometri de autostrada, pe care astept de zeci de ani sa-i vad; lucrarile incep, banii de la buget curg, lucrarile bat pasul pe loc. Peste ani, autostrada e tot in faza de lucru, iar cei trei kilometri terminati costa de zece ori mai mult decat pretul care ar fi fost normal sa coste. In buzunarele cui intra acesti bani, banii mei?
  • vad spitalele in care pacientii isi platesc cu bani de-acasa medicamentele si fesele, pentru ca banii de la buget, banii mei, destinati consumabilelor, se pierd in lantul de firme intermediare care fac un flacon de alcool medicinal sa coste cat o imprimanta. In buzunarele cui intra acesti bani, banii mei?
    In acest timp, vad asistentele medicale muncind norme prelungite pe salarii reduse, iar doctorii platiti jignitor, fiind nevoiti sa imigreze in masa
  • vad un aparat de stat stufos, un guvern cu mult mai multe ministere decat e necesar, un buget in care un site de internet costa cat un crucisator ultramodern, iar o imprimanta costa cat un autoturism. In buzunarele cui intra acesti bani, banii mei?
    In acest timp vad cum soldatii care ma apara de amenintarile externe sunt tot mai prost platiti, iar fortele speciale din jandarmerie, care ma apara de crima organizata, au salarii de mizerie.
  • vad cum banii pe care ii platesc in contul asigurarilor sociale se pierd prin hatisul bugetului, in timp ce pensionarii care au contribuit o viata la acest sistem primesc pensii jignitoare si se zbat in tacere in saracie, traindu-si cenusiu ultimele zile ale vietii
Nu pot sa stau nepasator in fata acestei situatii. Trebuie sa iau atitudine, trebuie sa-mi exprim cu claritate pozitia:
  • sunt pentru intr-ajutorare si solidaritate sociala, dar sunt contra platii asigurarilor sociale de stat, in care banii mei sunt impartiti dupa voia si toanele unor factori de decizie care nu ma reprezinta
  • sunt pentru asistenta medicala a populatiei, dar sunt contra platii asigurarilor medicale de stat, in care banii se pierd prin management deficitar si sunt redirectionati catre firme capusa, care intermediaza vanzarea de medicamente la preturi umflate catre sistemul de sanatate organizat de stat
  • sunt pentru lucrarile in domeniul public, dar sunt contra contractelor prin care se presteaza lucrari la preturi mult peste cele reale, pentru ca banii sa intre in buzunarele potrivite
  • sunt pentru un sistem de stat, in care armata sa ma apere de amenintarile externe, politia de amenintarile interne, iar justitia sa vegheze cu adevarat pentru ca drepturile sa-mi fie respectate, dar sunt contra bugetelor fanteziste prin care sunt risipiti banii mei, prin alimentarea unor structuri stufoase ale aparatului de stat si alocari buimacitoare ale  resurselor financiare.
Cu toate acestea, voi plati in continuare taxele si impozitele pe care le datorez statului, pentru ca sunt un cetatean corect care respecta legea. In acelasi timp voi cauta toate mijloacele legale prin care sa pot plati ca mai putine taxe si impozite.

Acest lucru nu este ceva neobisnuit, ilegal, din moment ce este intalnit in lumea afacerilor sub denumirea de “optimizare fiscala”. Firmele il folosesc pentru a-si maximiza profitul, eu il voi folosi ca forma de protest.

In acest fel protestez fata de sistemul existent, fata de coruptia, fatarnicia si cinismul acestuia. Protestul meu este unul pasnic, tacut. Nu voi iesi in strada, nu voi vocifera galagios, nu voi face greva si nu voi participa la demonstratii publice. Voi continua sa-mi fac datoria de cetatean responsabil, care prin munca si contributia sa sustine societatea. Dar nu voi sprijini actualul sistem fiscal, pentru ca el nu ma reprezinta si nu tine seama de interesele mele.

Aceasta este decizia mea!" Sursa

#116
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postmariusr1976, on 27 ianuarie 2018 - 10:09, said:

Dar până la urmă cam cat plătește inițiatorul topicului la stat de se plânge atâta ?
Mare lucru sa nu radem dacă va vrea să recunoască ce plătește.
Irelevant cat plateste sau cat nu plateste.

Este impotriva acestui sistem in care cei mai mari beneficiari platesc foarte putin in sistemul de sanatate = deloc.

Un sistem pentru unii muma pentru altii ciuma.

Unde sunt plangerile? Cele de mai sus sunt simple realitati extrem de neplacute.

Cand pur si simplu am afirmat ca vreau sa parasesc sistemul de sanatate si de pensii de la stat?

Nemultumiri , da, foarte multe.

View Postmariusr1976, on 27 ianuarie 2018 - 15:09, said:

1. Stiu ca fiecare vrea să plătească doar pentru ce folosește dar aici nu poți avea totul doar cand tu personal ai nevoie de acel lucru.
Poate sunt unii care niciodată nu au intrat în spital dar asta nu înseamnă că trebuie să fie cineva la dispoziția lui doar atunci când va avea nevoie. Putem luă si altfel,,,am nevoie de politie doar cand sunt furat , dar e posibil ca acest lucru sa nu mi se întâmple.
La fel si cu sănătatea.
Eh, sunt unii care cred că au descoperit roata, dar vai de ei.
1. Stii gresit. Fiecare vrea sa plateasca pentru un sistem eficient si mai ales pentru cel care pune accent pe preventie nicidecum pe a vindeca a trata dupa ce te-ai imbolnavit.

Un sistem in care oamenii sunt tratati cu respect si mai ales le este interzis sa mearga sa-si cumpere singuri medicamentele sau tratamentele atunci cand se interneaza prin spitale.

Sa fie interzisa spaga sub orice forma in sistemul de sanatate.

Chestia cu politia este irelevanta in cazul de fata.

#117
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postexceswater, on 26 ianuarie 2018 - 14:14, said:

Bune alternative:
"Printre companiile care au intrat în acest an pe piaţa asigurărilor private de sănătate se numără -EUROINS România"
Ăștia nu eraun în stare să achite daunele la RCA și acum fac asigurări de sănătate?
EUROINS este singura firma care ofera asigurari private de sanatate?

#118
FronT

FronT

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 01.02.2017

View Postpoadol, on 26 ianuarie 2018 - 14:13, said:

Foarte buna intrebarea.

Alternative la sistemul de stat. Românii încep să își asigure sănătatea

Din pacate la pensii doar capacitatea fiecaruia de a-si administra banii in mod privat.
asta nu e nici o "alternativa" - platesti la stat si in PLUS platesti si la astia....ce ai rezolvat - apropos de tema discutiei, ma refer?!

#119
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Eu intentionez sa ies complet inafara sistemului propus de administratorii statului printr-o lege comunista, atat la sanatate cat si la pensii.

Conform Constitutiei suntem cetateni liberi, sau gresesc? Posted Image Posted Image

#120
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
sa ne povestesti cum ai rezolvat cu poprirea pe conturi, dupa ce iti va pune ANAF block la cererea CNAS

#121
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Care conturi? Posted Image

#122
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
maretul tau plan prin care realizezi venituri la negru si oficial esti asistat nu este nimic altceva decat ce fac manelistii.
o sa ti se infunde in momentul cand se vor elimina banii cash si vei fi obligat sa tranzactionezi totul prin banca

#123
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,027
  • Înscris: 03.02.2014

View Postpoadol, on 12 martie 2018 - 11:55, said:

Eu intentionez sa ies complet inafara sistemului propus de administratorii statului printr-o lege comunista, atat la sanatate cat si la pensii.

Conform Constitutiei suntem cetateni liberi, sau gresesc? Posted Image Posted Image

din moment ce citezi constitutia, inseamna ca deja esti constrans de o lege (prin definitie, contitutia este si ea o lege). Deja ai esuat in a fi liber.

#124
zedek

zedek

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 29.01.2010
Pai e simplu, ori te muti intr-un alt sistem obligatoriu, ori, daca vrei sa ramai pe meleaguri mioritice, iesi cu picioarele inainte si cu popa la capatai. Intrebarea ar fi cred: ce putem face sa corectam aberatiile sistemului? La cum merge treaba se pare ca nimic.

#125
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

Quote

Președintele, guvernul, BNR și șeful delegației FMI la București au falsificat controlat datele economice ale țării, în frunte cu PIB-ul, care a fost subapreciat cu 20% pentru a se justifica contractarea unor noi împrumuturi de la FMI.

Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine.

Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesară pentru a se demonstra, pe bază de date false, că România are nevoie de împrumuturi internaţionale.

Manopera prelucrării statistice frauduloase a fost realizată în cadrul unei strategii integrate pe care “asasinii economici” – în cazul României, FMI şi predecesorii săi – au aplicat-o la nivel global. Coordonatorii strategiei sunt marii anonimi din spatele FMI, având ca executanţi agenţii ocultei financiare din fiecare ţară, plasaţi la conducerea instituţiilor macroeconomice, respectiv persoane cumpărate, relativ ieftin, cu funcţii, bani şi alte avantaje.

Înalţi funcţionari publici, începând de la Administraţia Prezidenţială şi Parlament, continuând la Guvern şi agenţiile sale de specialitate, puşculiţele partidelor politice, câini de pază ai “democraţiei”, companii de publicitate, fundaţii aşa-zis caritabile sunt cu toţii, dar nu numai aceştia, conectaţi la sorburile nesăţioase care secătuiesc bugetul CNAS.

Ciordeala, inclusiv cea a statului, din bugetele asigurărilor sociale este un nărav mai vechi. Au practicat-o şi acoperit-o mai toate guvernele. Prim-miniştrii “legalişti” au încercat să-şi acopere ciordelile cu legi de reformare a asigurărilor sociale. Aşa s-a făcut că ne-au anesteziat cu câte o reformă la fiecare patru ani.

Regimul Băsescu a falsificat PIB-ul României în beneficiul FMI

View PostSoulstream, on 12 martie 2018 - 18:51, said:

din moment ce citezi constitutia, inseamna ca deja esti constrans de o lege (prin definitie, contitutia este si ea o lege). Deja ai esuat in a fi liber.
Am esuat in a fi SUVERAN eventual, nicidecum in a fi liber.

Fiecare se pare ca intelege altceva prin libertate.

Consider ca sunt inutile taxele respective - CAS si CASS - in ceea ce ma priveste.

Suntem sau nu mai suntem o societate capitalista in care ai libertatea de a alege? Posted Image

View PostFlat, on 12 martie 2018 - 15:35, said:

1. maretul tau plan prin care realizezi venituri la negru si oficial esti asistat nu este nimic altceva decat ce fac manelistii.
2. o sa ti se infunde in momentul cand se vor elimina banii cash si vei fi obligat sa tranzactionezi totul prin banca
1. Eroare.
Daca tot "ai ridicat mingea la fileu":
Toti asistatii fara exceptii sunt nevoiti sa-si completeze veniturile, evident la negru, pentru a cumpara droguri de la cel mai mare "dealer = comerciant de pe piata la noi" Statul, fie pentru beutura, fie pentru tigari. Posted Image
2. Eroare madornala. Asa credeau ca au rezolvat "problema" si cu platile cash mai mari de 5.000 de lei numai prin Banca, pana l-au descoperit pe Becali avand valiza cu bani asupra sa la Cluj. Ar fi prea complicat pentru tine sa stau sa-ti explic pe indelete aici ce si cum cu tranzactionarea totul prin banca, in plus regulamentul forumului imi interzice acest lucru.
Practic asa ceva?
Nicidecum, doar incerc sa ma tin cat de cat informat. Posted Image

Edited by poadol, 13 March 2018 - 15:48.


#126
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
poti sa-mi explici pe pm

desi am un feeling ca nu voi gasi mai nimic interesant in acele "informatii", dar macar e bine ca stii sa-ti alegi modelele in viata
apropo care dintre Becali, probabil te referi la Gigi, sau nu conteaza exact, nu are rost sa facem distinctia din moment ce toti au beneficiat de cazare la penitenciar. inteleg ca e un fel de a doua casa pentru giovanni, se simte bine

puteai sa tintesti si tu mai sus, Berlusconi, Abramovici, Putin. nu babuini imberbi ca Becali. sigur ca daca iti asumi o cariera in domeniul infractional, cu riscurile aferente, poti sa incepi de la vandut bile prin ferentari si apoi umbli cu valize de cash la tine in no time. e posibil sa-ti ia vreunul gâtul, dar hey macar nu platesti CAS si CASS!

Edited by Flat, 13 March 2018 - 16:06.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate