Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

copil agresiv

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#73
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostLex404, on 19 decembrie 2017 - 12:49, said:

Ma, la mine nu fuma nimeni (ma rog, tata s-a lasat amu mult timp).

Eu ma apucasem c-o colega. Tin minte si acum, fumam dupa scoala Pall Mall galben Posted Image

Deci frate tin minte primele tigari Posted Image

Apoi am avut o perioada in care chiuleam. Adica:

Ma trezeam dimineata,
mergeam spre scoala, dar pe drumul din spate (scoala avea o intrare oficiala si una prin gard pe linia ferata)
Ma opream la o colega care ta-su avea magazin. Ne facea vanzatoarea scutiri de mana si ne dadea o bere (cu lamaie)
Mergeam apoi la colega asta cu care ma apucasem de fumat.

Faceam cafea si cartofi prajiti, stateam pe balcon si fumam; in timp ce fraierii erau la scoala. Eram "oameni mari". LOL.

Aveam intentii sa merem la scoala dar de 2 ori era sa ne intalnim cu directorul pe drum si-am lasat-o balta toata saptamana Posted Image
Bag sama ca era faina rau colega asta de-ti acapara timpul. Daca nu i-ai tras-o, nici nu vreau sa ma gindesc cum te cataloga cind era cu prietenele...

#74
mariachi'

mariachi'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 02.07.2007
Initiator, nimeni de aici nu va cunoaste adevaratele caractere si comportamente, deci sfaturile sunt mai mult sau mai putin pe dinafara Posted Image. Adultii se raporteaza la relatia cu parintii lor, iar alti parinti se raporteaza si la relatia cu ai lor copii. Dar ce a mers la ei nu neaparat va merge in cazul vostru.

Sfatul meu este sa mergeti la psiholog, dar impreuna toti cei ce locuiti in acea casa: voi cei doi parinti, cei doi copii, eventuali bunici. TOTI si IMPREUNA. Pentru ca problemele de comportament ale "juniorului" rezulta din mediul de familie. Doar psihologul (alegeti unul bun, nu de duzina) poate vedea realitatea complexa din familia voastra si va poate indrepta comportamentele tuturor. El va vede cum va purtati unul fata de celalalt si vede toate disfunctionalitatile din familie.

Restul, ca da-i o pedepsa, nu i-o da, ia-i telefonul, nu i-l lua.. sunt barfe pe forum. Pot face mai rau, nu le aplica orbeste doar ca sa vezi daca merge. Psihologul  e cheia. Repet, unul bun. Posted Image

Edited by mariachi', 19 December 2017 - 16:14.


#75
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005

View Postmyshyk, on 19 decembrie 2017 - 15:19, said:

Voi, cum ati fost crescuti?
Daca generatie de generatie n-am fi facut nimic diferit fata de parintii nostri....
[ https://c1.staticflickr.com/4/3333/3327696749_d1984d4afc_b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.onlytribal.com/wp-content/uploads/2017/02/Himba-Tribe-Pictures.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#76
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

View Poststmb, on 19 decembrie 2017 - 15:12, said:

Eu din primul post am inteles ca fata e mai mare si baiatul mai mic.

View Postcorinadaniela, on 19 decembrie 2017 - 15:05, said:

eu am inteles ca baiatul este mai mic, pentru ca a scris "juniorul" in primul mesaj. se intampla ca pana termin eu de scris un mesaj, sa posteze altii intre timp si imi pot scapa detalii, e firesc.
Baiatul clasa a VII-a. E firesc sa-i spun junior, nu? Domnisoara e cuminte....

View PostDev, on 19 decembrie 2017 - 15:58, said:


Pe copil l-ati intrebat ce vrea sa faca mai departe? Intr-un an ar trebui sa-si decida viata (poate suna dramatic da' daca faci filologie e greu sa intri la Politehnica; ok, orice e posibil, dar devine clar mai greu). L-ati luat vreodata la o discutie sa vedeti cam pe unde se vede el "cand o sa fie mare"? O discutie linistita si o argumentare factuala nu cu graba, emotii si acuzatii.

Cred ca in functie de raspuns puteti sa ii explicati cam care sunt asteptarile de la el. Frumos si nu cu amenintari ci cu consecinte naturale.

Nu vrea sa mearga la liceu mai departe? Pana in clasa a 10a trebuie sa faca scoala asa ca urmeaza o scoala de arte si meserii de unde o sa iasa lucrator. De la 16 ani poate sa lucreze toata viata ca brutar, muncitor in constructii, spalator de geamuri etc. Nu e nici o rusine si unele dintre meserii platesc bine. Dar asta e urmarea fireasca a alegerii.

Vrea sa faca un liceu bun spre foarte bun si apoi o facultate? Ce anume si de ce? In conditiile actuale sansele sa intre sunt mici daca are goluri mari pentru ca va conta orice sutime la nota. Sugereaza-i sa-si stabileasca un plan de "atac" realist pentru urmatorii 1.5 ani. Nu poti sa il fortezi sa invete dar il poti ajuta. Intreaba-l cum crede el ca ar putea recupera materia si lasa-l sa faca o propunere pe termen scurt (eg. petrec 1h x 3 saptamana asta sa citesc capitolul 1 la matematica si sa fac toate exercitiile; petrec 3ore saptamana viitoare sa citesc cartea x si sa fac un rezumat). La sfarsitul perioadei discutati progresul si lasa-l sa faca un plan pentru saptamana viitoare.
Edit: am uitat de consecinte in caz ca nu se tine de cuvant, discutate inainte. (eg. te poti juca pe telefon/poti merge in oras dupa ce ai invatat, citit x ore)

Nu trebuie sa invete la toate materiile "de 10", dar trebuie sa insiste la cele relevante pentru admitere si viitor. In rest, invatati-l sa mai si speculeze (da, e stupid sistemul si notele conteaza deci trebuie si o cale alternativa pentru a-ti pastra mintea intreaga si a te putea concentra pe ce e important).

Vrea la un liceu mediocru? E ok daca stie mai putin dar 1. tot trebuie sa ia capacitatea/admiterea (mai e admitere?!) deci tot trebuie sa invete cat de cat 2. sansele sunt mari sa ajunga tot lucrator ca si dupa scoala de arte si meserii... Si la 18 ani trebuie sa se angajeze.

Ca să reiau:
- Am purtat discuții și anterior cu el. E conștient că ar trebui să învețe mai mult, să fie mai preocupat de școală și mai puțin de ocupațiile extrașcolare. Știe și își dorește să ajungă la un liceu, dacă se poate la unul bun. I-am expus variantele: notele proaste în V-VIII îi vor influența poziția în clasamentul care va fi stabilit la sfîrșitul clasei a VIII-a, la evaluarea națională. I-am reamintit, fără a-i reproșa acest lucru că și în clasa a IV-a a ratat admiterea la o clasă specială. 15 sutimi l-au despărțit de ultimul admis. Acum s-ar putea ca alte 15 sutimi să îl despartă de un loc bun. Acele sutimi pot proveni din mediile ce se pot ridica învățînd.
- Problema apare și la celelalte materii (istorie/geografie/fizică/chimie) la care notele sunt mici sau prea mici pentru a trece clasa. A promis că va învăța. Am rămas cu promisiunea.
- Îl ajutăm plătind meditații la română și matematică, pentru că sunt materii de bază. La restul ar trebui să pună și el umărul...

#77
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,998
  • Înscris: 18.12.2007
V-ati gandit ca poate copilul este plictisit la scoala si din acest motiv nu este atent/nu are note bune?
Ii place vreo materie? Are inclinatie catre ceva?

#78
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View PostDev, on 19 decembrie 2017 - 16:13, said:

Daca generatie de generatie n-am fi facut nimic diferit fata de parintii nostri....

[ http://www.onlytribal.com/wp-content/uploads/2017/02/Himba-Tribe-Pictures.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Eu am incercat sa ma port cu copii mei nu asa cum s-au purtat parintii mei cu mine , ci asa cum mi-as fi dorit sa se fi comportat. Si tot n-a fost de-ajuns. Tot au aparut alte pretentii. Asa ca ce scrii tu aici,  e exact 0. Barat.

View PostSebiko, on 19 decembrie 2017 - 17:28, said:

Baiatul clasa a VII-a. E firesc sa-i spun junior, nu? Domnisoara e cuminte....

- Îl ajutăm plătind meditații la română și matematică, pentru că sunt materii de bază. La restul ar trebui să pună și el umărul...
Daca si-a facut rost singur de bani, astea scrise de tine, sunt pentru el niste "amanunte" nesemnificative. Decat meditatii, mai bine il invatai cum sa faca bani mai multi fiind scolit, nu doar din "esperienta" castigata de la cei din gasca lui. Te-ar fi ascultat mai lesne.

#79
77721

77721

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 07.02.2010

View Poststmb, on 19 decembrie 2017 - 13:33, said:

Numai sa nu cumva sa intre in contact cu ei, ca daca ii intreaba ceva s-ar putea sa constate ca unii au mai multa scoala si decat parintele Posted Image
Sa fim seriosi, oamenii strazii nu ajung oameni ai straii ca nu le-a placut scoala, ci ca asa a fost ghinionul lor, sa stii ca atunci cand te nasti din niste saraci ce traiesc din alocatie ai sanse minime sa ajungi mai sus de atat oricat de destept ai fi tu, iar in timp te vei adapta la ceea ce constati ca esti, ca e singura ta sansa de supravietuire.

View PostLex404, on 19 decembrie 2017 - 13:36, said:



Wrong...

Sunt n exemple de oameni de succes fara scoala.

Precum si inversul.


Inteleg ce vreti sa spuneti, insa eu m-am referit ca un exemplu negativ din care sa scoata ceva pozitiv in legatura cu problema pe care o are cu baiatu' lui. Pustiul merita sa fie speriat/zrduncinant un pic si scos din zona aia de comfort in care parintii il tin fara probleme. Trebuie sa simta si sa vada cum e sa fi de partea cealalta a norocului si a sansei in viata. E inca copil si inca poate sa invete foarte bine din exemple de viata si negative dar si pozitive.

#80
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

View PostSebiko, on 19 decembrie 2017 - 17:28, said:

bla bla bla
E conștient că ar trebui să învețe mai mult, să fie mai preocupat de școală și mai puțin de ocupațiile extrașcolare.
bla...

Nu e constient de nimic, pt ca pana pe la 20 de ani tanarul are vid in cap. Vid in care bate vantul.
Aproape toti copiii invata in sila, pt ca asa e sistemul, silos, dar si pt ca nu au dezvoltat simtul responsabilitatii. Unii nu il au toata viata, dar fizic, creierul nu e inca matur si nici experienta nu ii permite.
Metoda scop atins => rasplata nu il il face decat sa devina ofticat. O prostie aplicata de la varsta frageda, acasa, in gradinita si apoi la scoala. E exact metoda care il de-responsabilizeaza, prin care nu invata niciodata ce e aia responsabilitate, nu ii aduce decat frustrare. Va dori si aia si ailalta dar mereu cu teama ca daca nu face ceva nu va primi. Premiere pe criterii diverse. In loc sa fie multumit cu ce are, ca sunt sigur ca material ii oferiti tot ce ii trebuie si mult in plus, va tanji mereu la chestii materiale. Altele si altele.
Un copil nici nu ar trebui apasat cu responsabilitati. Cat e mic oricum invata ce vede.
Baietelul nostru nu are nici 2 ani, mai exact 1 an si 8 luni. Daca ii dau o bucata de hartie si ii arat catre sau ii zic gunoi, sau pur si simplu o gaseste pe jos uneori o duce singur si mai si topaie de bucurie ca a facut asta. Si o face de vreo luna doua. De ce? simplu, fiindca vede zilnic la noi gestul. Mai tarziu va asimila natural ce e bun si ce nu pt el, mai din experiente, mai din greseli, ale noastre sau ale lui.
In felul asta invata si aplica ce vede, daca vede aiureli aia va face si el. dar daca il tacanim la cap sa faca nu stiu ce, salut, l-am dereglat. Cum mai vad la parintii de copii mai mici, chiar de un an. Desi stiu ca nu intelege ce se mai vaita pe langa ei, ca de ce face asa, de ce e asa si nu asa. imi si imaginez ce-o sa-i mai toace cand cresc.

Edited by andreim77, 19 December 2017 - 18:40.


#81
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

View Postmyshyk, on 19 decembrie 2017 - 15:19, said:

Mai. voi ce sunteti, "PARINTI" sau chelneri, in CASA VOASTRA? Faptul ca legislatia actuala nu va da dreptul sa-i futeti cateva palme ca sa se trezeasca la realitate, nu inseamna ca trebuie sa-l slujiti, pe banii vostri.  Daca nu sunteti in stare sa cresteti un copil, sa-l educati,  la ce l-ati mai produs? Doar pentru acel moment de "euforie"? Si acuma veniti si va vaitati pe net ? Voi, cum ati fost crescuti?
Cred că forumul pentru asta a fost inventat. Pentru schimb de opinii. Selecția o face cititorul. Nu am ajuns să mă vait. Cuvîntul a fost inventat pentru comunicare. Eficientă sau ineficientă. Nu trebuie să te adresezi în acest fel! Tu ce cauți pe acest forum, de ce ai simțit în vezică necesitatea să postezi? Îți doresc, fără a te blestema, să treci și tu prin ce trecem noi. NOI căutăm o soluție, nu suntem babe cerșetoare la colț de magazin! Abține-te de la asemenea comentarii!

View PostBaxon, on 19 decembrie 2017 - 15:19, said:

Asa as fi procedat cu tine !
Atâta poți, atîta faci. Atâta spui sau, mă rog, scrii.

View PostAlexEn, on 19 decembrie 2017 - 17:46, said:

V-ati gandit ca poate copilul este plictisit la scoala si din acest motiv nu este atent/nu are note bune?
Ii place vreo materie? Are inclinatie catre ceva?
Dacă la nivelul clasei a VII-a e plictisit, atunci în anul 4 de facultate ce ar mai face dacă ar ajunge acolo?

Edited by Sebiko, 19 December 2017 - 19:03.


#82
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
eu eram plictisit de la gradinita de cand trebuia sa stam frumos aliniati pe scaune si privim la tovarasa cum se uita sever la noi.
in clasele primare abia asteptam orele de sport ca de mate si caligrafie eram satul.
in gimnaziu si liceu plictisul a crescut pana in primii ani de facultate, dupa care interesul pentru cursuri s-a redus la zero.
Apoi m-am apucat de studiu pe cont propriu.

#83
james_tont89

james_tont89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 25.11.2015
Fratele meu in Romania mai trebuie sa existe si oameni pe santier sau la drumuri, gropari zidari, caldarari nu numai directori si sefii de companii. Obisnuieste-te cu ideea asta de pe acum.

PS: ca o scurta paranteza dupa ce am citit tot topicul deduc ca "juniorul" si-a inceput viata sexuala, de acolo apar iar si iar frustrarile. Verifica informatia am impresia de se va adeveri

Edited by james_tont89, 20 December 2017 - 01:04.


#84
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostBursul, on 19 decembrie 2017 - 14:23, said:

Uite un caz: copilu scuipa. A invatat de la altii de la gradinita sa scuipe si ii place. Cum procedezi?
Uite alt caz. Aveam un var care cand nu vroia sa faca ceva, se facea ca lesina. Nu stiu de unde invatase asta. Parintii il trimiteau la bunica cand erau la munca. Si stii ce rapid l-a "vindecat" bunica de lesin? Nu a fost nevoie decat de cateva palme bine tintite. Ce terapeut, ce psiholog, astea sunt prostii inutile. Daca nu il convine parintele, ce poate face un terapeut?

View PostBursul, on 19 decembrie 2017 - 14:23, said:

Prin interziceri si amenintari nu faci decat sa-l afectezi psihic.
Lasa-l sa faca doar ce vrea el atunci. Cum sa il convingi pe purandel sa se scoale la 6 30 ca sa mearga la scoala, o activitate cretina de cele mai multe ori? Ca ii va folosi mai tarziu? De parca ar intelege asta.

View PostBursul, on 19 decembrie 2017 - 14:23, said:

Da, copilul executa ordinul,  dar nu o face din placere.
De parca tu faci multe lucruri din placere.

#85
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

View Postjames_tont89, on 20 decembrie 2017 - 00:39, said:

Fratele meu in Romania mai trebuie sa existe si oameni pe santier sau la drumuri, gropari zidari, caldarari nu numai directori si sefii de companii. Obisnuieste-te cu ideea asta de pe acum.

Asta îi explicăm periodic, pe ton calm, fără a-l agresa verbal sau fizic. Are de ales pentru viitorul său: muncă intelectuală, curată, bine plătită sau muncă fizică brută plătită prost şi nesigură. Vorba aia: "Carte multă nu se cere. Prost să fii, să ai putere". Şi sincer, n-aş dori să aleagă prostia.

#86
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,541
  • Înscris: 30.10.2003

View Postlucifer76, on 20 decembrie 2017 - 06:58, said:

Uite alt caz. Aveam un var care cand nu vroia sa faca ceva, se facea ca lesina. Nu stiu de unde invatase asta. Parintii il trimiteau la bunica cand erau la munca. Si stii ce rapid l-a "vindecat" bunica de lesin? Nu a fost nevoie decat de cateva palme bine tintite. Ce terapeut, ce psiholog, astea sunt prostii inutile. Daca nu il convine parintele, ce poate face un terapeut?
Nu neg ca violenta nu duce la telul dorit. Zic ca poti sa obtii aceleasi rezultate insa fara bataie. Doar ca bataia mai lasa si niste traume psihice.
Oamenii nu reusesc sa recunoasca aceste traume. Unii devin timizi, altii introvertiti, altii devin la randul lor violenti. Chiar acum am citit un comentariu pe un site:

Uite cum stă treaba cu palma primită în copilărie. Eu am 25 de ani și le sunt recunoscător părinților pentru pălmile primite , curelele luate peste fund și picioare , pedepsele cu coji de nucă sau statu la colț, precum și cea de interzicere să ies la joacă o zi întreagă până ce nu terminam lecturi de citi și făcut rezumat la ele sau probleme de matematică. Toate astea m-au făcut și m-au ajutat să îmi folosesc creierul singur, să știu să mă descurc când nu sunt lângă ei, să lucru și să mă descurc independent dacă vreau să îmi fac un moft. Tot timpul mi-au spus că am creier și că trebuie să învăț să îl folosesc că să obțin ceva. Am făcut un liceu departe de ai mei, bacul l-am luat pe cunoștințele mele nu pe bani sau ajutorul părinților, facultatea am făcut pe cheltuieli proprii nu pe banii lor, prima mașina am achiziționat-o din banii câștigați într-o vară lucrând pentru un prieten ca traducător diverse documente din maghiară în română și din franceză în română, am învățat limbi străine tot cu "palma și cureaua" aplicate de părinți, am învățat tot ce se poate studia cu privire la istoria automobilistică din pasiune, de opt ani de zile mă descurc singur cu ajutorul creierului și datorită tehnicilor aplicate de către părinți. Am ajuns să am deja la 25 a cincea mașină, defapt a doua existentă trei fiind deja vândute, am colaborat cu anumiți prieteni la deschiderea câtorva firme din care nu mai fac parte din motive personale, am reușit acum câteva luni să îmi achiziționez propriul apartament din banii mei , câștigați prin muncă în țară și nu în străinătate cum fac majoritatea, nu am lucrat o oră în străinătate și nici nu voi lucra vreodată. Toate acestea mulțumită părinților "abuzivi" și cu tehnici "dure" pe care i-am avut. LE MULȚUMESC PENTRU TOT, PENTRU FAPTUL CĂ ȘTIU SĂ ÎMI FOLOSESC CREIERUL LA MINE ÎN ȚARĂ ȘI PENTRU CĂ ȘTIU CÂND TREBUIE SĂ FIU CALCULAT, CALM, MILOSTIV ȘI CÂND TREBUIE SĂ FIU DUR ȘI VIOLENT.

Si cand te gandesti ca putea sa aiba totul fara sa fie batut Posted Image Insa respectivul nu constientizeaza asta.

#87
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,998
  • Înscris: 18.12.2007

View PostSebiko, on 19 decembrie 2017 - 18:58, said:

Dacă la nivelul clasei a VII-a e plictisit, atunci în anul 4 de facultate ce ar mai face dacă ar ajunge acolo?

Dupa raspunsul asta, incep si eu sa cred ca la tine e problema.
Daca programa e in continuare cum era pe vremea mea, adica foarte incarcata, iar profesorii predau mecanic, fara sa incerce sa atraga elevul atunci da, e plictisit fiindca nu are la ce sa fie atent. Ai incercat sa vezi lucrurile si din punctul lui de vedere?
Imi amintesc cum stateam cu ochii pe pereti si pe tavan cand erau materii care nu ma interesau si abia asteptam sa treaca ora respectiva. Daca majoritatea orelor sunt asa pentru el, atunci e perfect de inteles comportamentul.
Nu mi-ai raspuns daca pustiul a aratat vreo inclinatie pentru o anumita materie/un anumit domeniu. Inteleg ca nu stii?
Pana sa ajunga la facultate trebuie sa iasa intreg la minte din generala si liceu. Daca ii pui asa problema, nu o sa o scoti la capat.

Mai gandeste-te ca totusi vorbesti cu un copil care a ajuns in perioada aia foarte dificila, in care se descopera pe sine. Ceea ce ti se pare tie vorbit calm si rational probabil ca pentru el e cu totul altfel. Nu are creierul tau, experienta ta de viata, viziunea ta asupra vietii.
Cere-i sa explice lucrurile din punctul lui de vedere si nu il judeca. Coboara-te tu la mintea lui ca sa ajungeti la un numitor comun, nu te astepta sa urce el la mintea ta fiindca nu are cum.

#88
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

View PostSebiko, on 20 decembrie 2017 - 07:14, said:

Asta îi explicăm periodic,
si bla bla bla...
Deci il pacaniti la cap de se satura. recunosti dar nu realizezi ce faci. cine are nevoie de ajutor? copilul? da, acum si el, nu numai voi.

#89
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

View PostAlexEn, on 20 decembrie 2017 - 09:51, said:


Dupa raspunsul asta, incep si eu sa cred ca la tine e problema.
Daca programa e in continuare cum era pe vremea mea, adica foarte incarcata, iar profesorii predau mecanic, fara sa incerce sa atraga elevul atunci da, e plictisit fiindca nu are la ce sa fie atent. Ai incercat sa vezi lucrurile si din punctul lui de vedere?
Imi amintesc cum stateam cu ochii pe pereti si pe tavan cand erau materii care nu ma interesau si abia asteptam sa treaca ora respectiva. Daca majoritatea orelor sunt asa pentru el, atunci e perfect de inteles comportamentul.
Nu mi-ai raspuns daca pustiul a aratat vreo inclinatie pentru o anumita materie/un anumit domeniu. Inteleg ca nu stii?
Pana sa ajunga la facultate trebuie sa iasa intreg la minte din generala si liceu. Daca ii pui asa problema, nu o sa o scoti la capat.

Mai gandeste-te ca totusi vorbesti cu un copil care a ajuns in perioada aia foarte dificila, in care se descopera pe sine. Ceea ce ti se pare tie vorbit calm si rational probabil ca pentru el e cu totul altfel. Nu are creierul tau, experienta ta de viata, viziunea ta asupra vietii.
Cere-i sa explice lucrurile din punctul lui de vedere si nu il judeca. Coboara-te tu la mintea lui ca sa ajungeti la un numitor comun, nu te astepta sa urce el la mintea ta fiindca nu are cum.

În primul rînd, materia în cazul lor e mult mai subţiată, ca şi conţinut de date, ca şi volum. Manualele se doresc a fi moderne, atrăgătoare, cu informaţii sintetizate. Fac această comparaţie avînd în vedere manualele din anii 80-90. E netă diferenţa. Cel puţin pentru mine. Ai pus mîna, aşa din curiozitate, pe un manual de geografie de clasa a VII-a?
În altă ordine de idei, DE CE CEILALŢI COLEGI AI SĂI POT SĂ ÎNVEŢE, IAR EL NU? Vorbim ca şi nivel al rezultatelor la final de an..... Personal nu îl văd depunînd nici cel mai mic efort să înveţe. Îl întrebăm zilnic în legătură cu ce materii are în ziua următoare, ce are de învăţat, dacă are lucruri pe care nu le înţelege. De cele mai multe ori spune că nu are nimic de învăţat. Vom pune mîna pe manuale şi pe caiete şi vom fi mai atenţi.
Nu ţi-am răspuns legat de înclinaţii pentru că la el singura înclinaţie vizibilă e cea spre jocuri pe telefon şi în general  către cam tot ce e legat de dispozitivele de tip mobil (tablete-telefoane smart).
I-am explicat că doar încăpăţînarea sa în a nu învăţa şi a nu-şi schimba comportamentul e singurul impediment în a-i da telefonul înapoi şi a-i asigura accesul la internet. Nu cer să fie olimpic. Nu cer să fie primul în clasă. Mai ia omul cîte o notă mică, dar de la aşa ceva la a deveni un stil de viaţă neînvăţatul, nu cred că e o slouţie constructivă şi nici nu va duce la rezultate excelente. Suntem de acord să fie independent, dar totuşi şcoala, ca orice medicament rău, trebuie înghiţită ca atare, sau măcar să fie pe linia de plutire, nu în pragul unor corijenţe. Am încercat să discutăm cu el să îi aflăm motivele. În acel moment se enervează şi refuză să discute. Nu îl judecăm. Îi prezentăm viitorul. Are de ales.

View Postandreim77, on 20 decembrie 2017 - 10:24, said:

Deci il pacaniti la cap de se satura. recunosti dar nu realizezi ce faci. cine are nevoie de ajutor? copilul? da, acum si el, nu numai voi.

Şi care ar fi soluţia în viziunea domniei voastre? Să îl lăsăm în zeama lui? Am încercat asta timp de o lună şi e dezastru.

#90
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
Poti incepe prin a te re-imprieteni cu el.
Poti continua prin a redeveni parintele lui. nu liderul suprem wannabe.
Apropo, cati ani aveti? da' e la misto intrebarea, nu pareti sa fiti mai maturi decat copilul vostru.

Quote

Îl întrebăm zilnic în legătură cu ce materii are în ziua următoare, ce are de învăţat, dacă are lucruri pe care nu le înţelege. De cele mai multe ori spune că nu are nimic de învăţat. Vom pune mîna pe manuale şi pe caiete şi vom fi mai atenţi.
taca-paca, taca-paca...sunteti f enervanti...

Edited by andreim77, 20 December 2017 - 10:51.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate