Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

copil agresiv

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#1
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003
Asta am ajuns să mă întreb acum, după ce am ajuns la limita argumentelor care mă ajutau să înțeleg ce se petrece și care e soluția. Suntem părinții a doi copii. Unul în clasa a VII-a, altul în clasa a V-a. Dacă în cazul fetei comportamentul este unul dorit de orice părinte, în cazul juniorului e o catastrofă. E deștept, dar e puturos. Rezultatele sale școlare sunt în salturi. Încercăm să îl ajutăm, atît la lecții, cît și la învățat, ascultându-l. Asta cînd ne putem înțelege cu el. A intrat într-un cerc de prieteni din clasă care excelează ca și el în a fi golani. În comportament și vorbe. Urmare a acestui fapt, nu e atent la ore. Nu învață la unele materii. La română și la matematică plătim profesori care să îl ajute să înțeleagă ceea ce sistemul și comportamentul său nu îl avantajează. A început prin a se plînge anul trecut de telefon. Că nu e performant, că nu poate juca nimic pe el. I-am replicat că rezultatele sale nu ne motivează să îi oferim un asemenea terminal telefonic și că e cazul să pună mîna pe carte, să învețe, pentru că anul viitor va fi unul greu pentru el, iar golurile din  cunoștințele sale se vor răzbuna. Și-a cumpărat un alt telefon din banii adunați de ziua sa. Pentru că mai mult stătea pe telefon, i-am anulat accesul la internet, și mai apoi i-am confiscat aparatul. Aceasta nu a adus însă o creștere a interesului legat de școală. L-am mai prins uneori ștergînd sau modificînd pe caietul de clasă tema la diverse discipline. Refuză cu îndîrjire,  să se achite de îndatoriri, socotind și specificînd că are drepturi.  A copiat tendința altora de a vorbi murdar. Cred ca cea mai bună soluție ar fi să mă adresez unui psiholog.

#2
onlyviu

onlyviu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 07.10.2008
Cum adica si-a cumparat telefon singur? De unde, cum?

#3
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
si vina lui care e?
mie mi se pare ca l-ati tacanit sa invete de s-a saturat de scoala. s-a saturat sa va mai asculte pe voi, il enervati si prefera golanii de la scoala, se simte mai bine cu ei decat cu voi. se distreaza mai bine cu ei decat cu voi, probabil voi nu va distrati niciodata cu el de sta mai mult pe telefon.
in plus probabil ori l-ati rasfatat ori i-ati apreciat in mod diferit, ati favorizat-o pe fata.
sunt multe cauze posibile, dar nici una nu vine de la el ci de la voi. in primul rand voi, parintii, aveti nevoie de consiliere daca singuri nu va dati seama de greseli.

#4
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,492
  • Înscris: 19.04.2009
Amintiri din copilarie

Nu stiu ce sa zic, pe mine in a 7-a m-au prins fumand (si reactia mea o fo "No, m-ati prins"). Faceam tot felul de tampenii si imi luau cablul de la unitate, dar aveam de schimb Posted Image La fel si cu ala de net dar iara, aveam de schimb. Aveam si telefon, dar asta parca il primisem pe merit. ma rog, pe vremea mea nu puteai face nimic cu un telefon mobil, doar sa trimiti SMS cu $0.07
De vorbit urat, vorbeam ca si acum. Doar dupa ce ieseam pe usa Posted Image Hai sa fim seriosi, cine n-o face?

Nici mie nu mi-au placut anumite materii si de-al dracu n-am invatat pentru ca... nu imi placeau. Dar despre unele mi-am schimbat parerea mai tarziu datorita unor profesori foarte faini.;


Ei, si aici ajungem. Sunt profesorii motivanti sau doar le arunca o tona de teme?

Sa stii ca eu la scoala abia imi faceam temele. Nu le vedeam rostul la majoritatea, in conditiile in care in clasa iti spunea 2 formule apoi succes cu aplicatul lor. Si la lectia viitoare erau inutile.

Si asa, si dupa faza cu fumatul, ajunsesem la sfarsit de cls. 8-a sa fiu al doilea din scoala (doar o gagica tot din clasa ma intrecuse, dar eram mandru ca i-am luat pe restul Posted Image ) si in a xii-a chiar nu a interesat pe nimeni atata timp cat luam bacul si admiterea. Drept urmare, in a xii-a mergeam cu frecventa redusa la scoala si cu frecventa intreaga la cafea Posted Image

Edited by Lex404, 19 December 2017 - 12:39.


#5
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Aflat ce sport ii place,inscris si scos din anturajul nefericit.Nu mai platiti ore ca n-are rost.Psihologul doar va va usura de bani.

Edited by daniMMM, 19 December 2017 - 12:39.


#6
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008
Nu exista solutie generala. Si adultii si copii sunt diferiti de la o persoana/personalitate la alta. Teoretic trebuie vazut ce frustrari are de a ajuns sa fie atras de zona de "golan". A fi rebel e una iar a fi golan (in sensul rau nu iliescian) e alta, e mai simplu sa fi golan si sa nu te supui regulilor si sa spui ca mai bine baiat rau decat bun ca oricum te chinui degeaba sa inveti cand viata te loveste oricum...

Deci, tot teoretic, unul din familie (care e mai apropiat si cu care se "intelege") sau daca e cazul un psiholog (mai complicat ca daca il duci acolo s-ar putea sa fie din prima contra si sa nu coopereze) il poate face sa se destainuie si sa spuna ce il doare si ce ar vrea ... Merge si gasirea unui alt grup unde sa se integreze dar cam greu si aici si doar in teorie e usor, cum sa il faci sa renunte la ceva si sa aleaga altceva fara sa para obligat ?

Succes.

Edited by superm, 19 December 2017 - 12:40.


#7
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
eu cred ca anturajul nefericit e acasa.

#8
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 Sebiko, on 19 decembrie 2017 - 12:21, said:

Asta am ajuns să mă întreb acum, după ce am ajuns la limita argumentelor care mă ajutau să înţeleg ce se petrece şi care e soluţia. Suntem părinţii a doi copii. Unul în clasa a VII-a, altul în clasa a V-a. Dacă în cazul fetei comportamentul este unul dorit de orice părinte, în cazul juniorului e o catastrofă. E deştept, dar e puturos. Rezultatele sale şcolare sunt în salturi. Încercăm să îl ajutăm, atît la lecţii, cît şi la învăţat, ascultându-l. Asta cînd ne putem înţelege cu el. A intrat într-un cerc de prieteni din clasă care excelează ca şi el în a fi golani. În comportament şi vorbe.

Pai asta e problema... ca mediul social din scoala romaneasca a devenit favorizant pentru astfel de comportamente. Cu alte cuvinte scoala romaneasca e cam fabrica de derbedei.
Ideea e ca, una e sa nu-i placa scoala, ce invata acolo, cum se preda... etc. si cu totul altceva e sa mearga pe calea unui derapaj moral, iresponsabil.  Daca e sa iti atribui vreo vinovatie aceasta ar fi strict pe partea de moralitate, de responsabilitate a copilului... aici cred ca ar trebuui sa lucrezi cu el individual sau cu un psiholog.. sa devina mai moral si mai responsabil.  Pe partea legata de scoala nu poti face foarte multe. La americani, de pilda, biserica, in special cea prostestanta, catolica, se impolica foarte mult in educarea pe latura morala astfle incat copiii si tinerii sa nu devina derbedei la varsta adolescentei.

Edited by rosix, 19 December 2017 - 12:56.


#9
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,578
  • Înscris: 08.03.2017
"A intrat într-un cerc de prieteni din clasă care excelează ca şi el în a fi golani."
Aici e problema .
Telefonul nu este asa grav .
Moda la acea varsta mai nou esta sa-ti dea "maxime" , adica sa-ti taie resuflarea printr-un raspuns naucitor - cu cat e mai puternica maxima cu atat esti mai bine vazut . Aceste replici de multe ori contin si porcarii , le stie pe toate pentru ca se antreneaza .
Nu stresa copilul cu "invata" pentru ca rezultatul in cazul de fata este taman invers . Pentru bani pune-l sa se angajeze in vacanta sa imparta fluturasi, sa castige singur , 2-4 ore/zi sau sa imparta pliante de la supermarketuri 2 ore/zi timp de 3 zile / saptamana - 100 lei/saptamana , sa vada valoarea banului , ei nu cunosc in acesst moment doar cum se cheltuie .
Copilul trebuie sa aiba activitati recreative extrascolare - vedeti ce-i place : sport, arta, etc , ajutati, stati mai mult langa el , este o varsta critica.
Urmariti permanent anturajul !
Da, un psiholog de multe ori ajuta , indruma, cu siguranta si voi gresiti undeva...

#10
Sebiko

Sebiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 978
  • Înscris: 01.12.2003

 onlyviu, on 19 decembrie 2017 - 12:32, said:

Cum adica si-a cumparat telefon singur? De unde, cum?

Am spus-o deja. Din banii strînşi de ziua sa. Nebanuind dependenţa sa de telefon, am greşit acceptînd. Primisem însă promisiunea verbală că nu va exagera cu butonarea telefonului...

#11
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,529
  • Înscris: 16.03.2007
Invata-l injuraturi noi, sa fumeze, sa bea... dupa ce mai creste putin, du-l la curve. Mai bine o faci tu tu, intr-un cadru pe care-l controlezi cat de cat, decat altii.

Edited by laffin, 19 December 2017 - 12:44.


#12
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
aham, si atunci se va apuca de invatat, va fi cel mai cuminte.
alte prostii mai stii?

#13
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

 stmb, on 19 decembrie 2017 - 12:40, said:

PS: cum spunea si cel de mai sus, probabil ati provocat acest comportament prin favorizarea fetei, care fiind si fata si prima nascuta, e cea mai importanta pentru voi... e una din greselile capitale ale multor parinti, acela de a favoriza primul copil, daca e si fata cu atat mai mult, daca mai e si un copil care simuleaza supunerea, e premiul cel mare.

...ciudat e ca cel mic de obicei este favorizat si iar in general baiatul este mai bine vazut. Daca e cel mic si baiat cu o sora mai mare clar este cel vedeta la romani, e baiatul mamei si tatal e fericit ca ii duce numele mai departe si nici nu e violat ci poate violent..."care fiind si fata si prima nascuta, e cea mai importanta pentru voi"... aici chiar nu cred ca e problema acum ci in viitor, de abia asteapta sa scape fata :)

#14
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005

 Sebiko, on 19 decembrie 2017 - 12:21, said:

.....I-am replicat că rezultatele sale nu ne motivează să îi oferim un asemenea terminal telefonic şi că e cazul să pună mîna pe carte, să înveţe, pentru că anul viitor va fi unul greu pentru el, iar golurile din  cunoştinţele sale se vor răzbuna.......
mama, dar urat ti-ai refulat frustrarile in capul lui... si mai vrei sa te asculte cand a venit cu saru' mana si l-ai "pleznit".

#15
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,492
  • Înscris: 19.04.2009

 laffin, on 19 decembrie 2017 - 12:44, said:

Invata-l injuraturi noi, sa fumeze, sa bea... dupa ce mai creste putin, du-l la curve. Mai bine o faci tu tu, intr-un cadru pe care-l controlezi cat de cat, decat altii.
Ma, la mine nu fuma nimeni (ma rog, tata s-a lasat amu mult timp).

Eu ma apucasem c-o colega. Tin minte si acum, fumam dupa scoala Pall Mall galben :lol:

Deci frate tin minte primele tigari :lol:

Apoi am avut o perioada in care chiuleam. Adica:

Ma trezeam dimineata,
mergeam spre scoala, dar pe drumul din spate (scoala avea o intrare oficiala si una prin gard pe linia ferata)
Ma opream la o colega care ta-su avea magazin. Ne facea vanzatoarea scutiri de mana si ne dadea o bere (cu lamaie)
Mergeam apoi la colega asta cu care ma apucasem de fumat.

Faceam cafea si cartofi prajiti, stateam pe balcon si fumam; in timp ce fraierii erau la scoala. Eram "oameni mari". LOL.

Aveam intentii sa merem la scoala dar de 2 ori era sa ne intalnim cu directorul pe drum si-am lasat-o balta toata saptamana :lol:

#16
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
De fapt nu derapajul scolar e cel care deranjeaza ci drapajul moral de la ideea de munca si responsabilitate...  Asta e problema majora a tinerilor actuali - toti vor sa ajunga pe cai mari cu eforturi minime.

Ideea este ca toti, in sinea noastra, daca am avea posibilitatea si nu am avea constrangeri, ne-am dori sa frecam duda.  Dar societatea nu functioneaza asa. E facuta sa mori de foame in secunda doi, sa nu-ti mai poti plati facturile sau ratele, sa nu ai bani de mancare.  De aici rezida, responsabilitatea. Din constrangere. Cel putin in lipsa unor resorturi morale solide.

Edited by rosix, 19 December 2017 - 12:52.


#17
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
Lex, pe vremea aia golaneala era soft. nu insemna practic nimic, cel mult erai dat exemplu negativ in fata clasei sau la careu in fata scolii. te durea in cot.

astazi golania te costa sanatatea, viitorul si poate si viata. nu se compara. ce-ai facut tu faceam toti mai mult sau mai putin.

#18
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,492
  • Înscris: 19.04.2009

 rosix, on 19 decembrie 2017 - 12:50, said:

toti vor sa ajunga pe cai mari cu eforturi minime.

Asta e un factor natural, se numeste eficienta si e de cand capitalismul.

Trist, stiu. Dar asta e realitatea...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate