Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
De unde va faceti cumparaturile de craciun, tarani sau supermarket ?
Last Updated: Dec 10 2016 13:38, Started by
Astute
, Dec 09 2016 11:01
·
0
#19
Posted 09 December 2016 - 11:52
corinadaniela, on 09 decembrie 2016 - 11:28, said:
singurii tarani de la care as avea curaj sa cumpar alimente si/sau bauturi ar fi bunicii mei, daca ar mai trai. Dacă intră un șobolan în cotețul lui sigur porcul îl prinde și îl mănâncă. Și dacă veterinarul de la țară nu depistează trichineloza din bucata pe care i-o duci la analiză vei avea probleme mari cu sănătatea. |
#20
Posted 09 December 2016 - 11:53
Aud ca porcii se vand cu5-6 lei kg.
Mi se pare super ieftin |
#22
Posted 09 December 2016 - 11:55
@L0L
Alea clocite pe jumatate? Edited by arg, 09 December 2016 - 11:56. |
#23
Posted 09 December 2016 - 11:55
Ce-i drept ouale si carnea de tara,naturala, e posibil sa nu placa unora obisnuitu cu supermarket--ul.
|
#24
Posted 09 December 2016 - 11:56
bulan60, on 09 decembrie 2016 - 11:52, said:
Porcul este ominivor. Dacă intră un șobolan în cotețul lui sigur porcul îl prinde și îl mănâncă. Și dacă veterinarul de la țară nu depistează trichineloza din bucata pe care i-o duci la analiză vei avea probleme mari cu sănătatea. oh, dar nici nu se punea problema. bunicul mereu ducea carnea la verificat, nu se apucau femeile s-o transeze/pregateasca pana nu se intorcea sa spuna ca e ok, ca nu are trichineloza. au trecut aproape 30 de ani de cand bunicul s-a dus, noi inca suntem ok (eu, fratele meu, parintii), deci pot sa afirm ca au fost corecte analizele carnii de porc, in fiecare an. |
#26
Posted 09 December 2016 - 11:57
Astute, on 09 decembrie 2016 - 11:52, said:
Eu ma refeream sa mergi si sa-i cumperi porcul din batatura Il verifici la doctor cand il cumperi Saaau sa fie verificat inainte de vanzare de catre vanzatori... De ce sa se complice cumparatorul cu verificatul si cu intreg animalul cand poti cumpara fix cat ai nevoie de la supermarket? |
#27
Posted 09 December 2016 - 11:58
Karhu, on 09 decembrie 2016 - 11:14, said:
Ala care il tine pt el nu e. Aia care sunt pentru vanzare, mai mult ca sigur... Asta face parte din folclorul urban, de unde are taranul ala bani de concentrate?? pai alea sunt de doua ori mai scumpe decat cerealele normale si mare spor nu prea ai ca sa se merite,asa ca cel mai bine cumperi de la tarani unu de 150 160 kg stii sigur ca are peste un an si ca nu mananci carne congelata de 50 de ani arg, on 09 decembrie 2016 - 11:16, said:
Si porcul de la tara e indesat cu toate tampeniile, si pe desupra nici nu este controlat de paraziti. Ai vazut vreodata un porc?? |
#28
Posted 09 December 2016 - 12:00
Aici in UK produsele naturale, daca gasesti, sunt extrem dde scunpe.
Asa ca de craciun cand ajung acasa am sa cumpar exclusiv produse de la tarani. Imi uau masina si ma duc in targurile satelor apropiate |
|
#29
Posted 09 December 2016 - 12:00
Porc nu cumpar. Doar preparate. De la supermarket.
La fel si vinul. Strain si bun la Lidl. |
#30
Posted 09 December 2016 - 12:02
Arianna-D, on 09 decembrie 2016 - 11:57, said: Saaau sa fie verificat inainte de vanzare de catre vanzatori... De ce sa se complice cumparatorul cu verificatul si cu intreg animalul cand poti cumpara fix cat ai nevoie de la supermarket? Pentru ca e produs natural. Pt ca e mai ieftin , sa iei unporc cu 500 lei e pomana. Pt ca banii mei sa ajunga la un taran romance a muncit, nu la un actionar german de la kaufland |
#31
Posted 09 December 2016 - 12:02
#32
Posted 09 December 2016 - 12:02
maxxmedia1999, on 09 decembrie 2016 - 11:58, said:
Asta face parte din folclorul urban, de unde are taranul ala bani de concentrate?? pai alea sunt de doua ori mai scumpe decat cerealele normale si mare spor nu prea ai ca sa se merite,asa ca cel mai bine cumperi de la tarani unu de 150 160 kg stii sigur ca are peste un an si ca nu mananci carne congelata de 50 de ani Ai vazut vreodata un porc?? hai sa o luam invers daca ai casa, gospodarie etc, poate merge sa cumperi un porc. DAR dintr-un porc de 150kg ingrasat cu porum si metinut sanatos cu antibiotice tari alegi maxim 50kg de carne premium, restul sunt materii refolosibile in gospodarie care nu sunt carne. Pret: 5lei/kg*150kg= 750lei drum cu masina 100km ~ 50lei manopera taiat si transat 150lei pret final carne 950lei/50kg = 19lei/kg acum in carrefour ceafa de porc fara os este 19.99lei Edited by arg, 09 December 2016 - 12:13. |
#33
Posted 09 December 2016 - 12:05
|
#34
Posted 09 December 2016 - 12:06
Arianna-D, on 09 decembrie 2016 - 12:02, said: Comparativ cu Aldi sau Lidl, probabil. Alfi si Lidl sunt cam singurele cu produse cat de cat naturale. Morissons, tesco, asda au produse execrabile.carnea de pui de la ei are miros si gust de pastile. Iar aia de porc se topeste in cratita si are miros de petrol Plus ca e injectata cu un lichid ceva, lasa o gramada de apa la gatit Edited by Astute, 09 December 2016 - 12:07. |
#35
Posted 09 December 2016 - 12:13
Adm, on 09 decembrie 2016 - 11:30, said:
Tu stii ce mananca porcul ala, de la tara? Eu stiu f bine ce mananca cei pe care i tai eu . Nu de alta,dar eu cumpar mancarea pt ei. Si nu baga niciun taran concentrate in ei,oricum. Pt ca sunt scumpe si daca n ai rasa pura,daca nu ai conditiile optime de crestere,temperatura,draci,nu faci nimic,e mai ieftin sa i umpli trocul cu boabe de porumb. Edited by adcamo, 09 December 2016 - 12:14. |
#36
Posted 09 December 2016 - 12:14
taranul din Bucuresti nu mai este de mult taranul care era in urma cu 10-15 ani, care isi vindea produsele din gradina. Acum si ei la randul lor cumpara produsele de la ferme mai mari care le dau la vanzare.
Ca siguranta si calitate, tin sa cred ca un lant mare de magazine prefera sa controleze carnea mai bine decat un taran. Pentru ca nu risti sa imbolnavesti un oras intreg si sa iti patezi numele. Ca se baga tot felul de rahaturi in carne este normal, trebuie sa acceptam acest lucru... nu degeaba rata imbolnavirii cu cancer creste anual. Dar pentru cine are relatii la tara si cunoaste pe cineva cu un porc bun, niste oua de tara, branza facuta de ei si asa mai departe cu cea mai mare placere. Eu imi cumparam branza de la unu din apropiere de Ploiesti care facea cea mai buna branza care am mancat-o vreodata. Si niste oua, doamne ce gust aveau. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users