Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa
 Un sunet pronuntat la BMW e90 318i

Caut sugestii pentru achizitionar...

Acest LNB......

Salarii compensatorii?
 

Organizarea administrativa a României, in viitor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2001 replies to this topic

Poll: Organizarea statala a României in viitor (192 member(s) have cast votes)

Cum va doriti sa fie organizarea statala a României in viitor?

  1. Regionalizare pe regiuni istorice:Transilvania(include Banat, Crisana, Maramures), Muntenia(include Oltenia, Dobrogea), Moldova (54 votes [27.00%] - View)

    Percentage of vote: 27.00%

  2. Regionalizare pe criterii etnice - (adica una din regiuni e formata doar din Harghita si Covasna si eventual Mures) (9 votes [4.50%] - View)

    Percentage of vote: 4.50%

  3. Regionalizare pe varianta cu regiuni de dezvoltare economica (58 votes [29.00%] - View)

    Percentage of vote: 29.00%

  4. Sa ramana asa cum e acum, ca e bine, suntem uniti, suntem puternici. (79 votes [39.50%] - View)

    Percentage of vote: 39.50%

Vote

#1045
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002
Exact... daca nu sunt presiuni de la centru, cum e cazul acum la noi, justitia isi poate face treaba si potentialii infractori se calmeaza...Posted Image

#1046
flyinsane

flyinsane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 31.08.2009

 mihnearau1, on 21 martie 2017 - 12:16, said:

deci nu se stiu legile dar se comenteaza
cand li se aduc linkuri si dovezi o iau pe aia ca cine au votat legile si de catre cine au fost trimisi in parlament
sau ca inca nu sunt mutati de tot
hahaha  Posted Image

apropo, cat mai e biletul de metrou?
Despre ce legi e vorba?

#1047
Moftangiu

Moftangiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,909
  • Înscris: 16.03.2010
SUPER DEZVĂLUIRI despre Revoluţia din '89 și implicarea lui Silviu Brucan. Academicianul Eugen Mihăescu: „Știu că a fost lovitură de stat”

Quote

-Nu a fost o Revoluție, ci o lovitură de stat și știu asta pentru că, la sfârșitul verii '88, Silviu Brucan a locuit în apartamentul meu de la New York. De acolo a vorbit cu Moscova, Londra și Washington. Am fost și eu absorbit, tangențial, de evenimentele preparatorii. "Scrisoarea celor șase" s-a scris în apartamentul meu. Ce s-a văzut la Televiziunea Română "Liberă" a fost o mișcare de figuranți, la propriu, regizată de Sergiu Nicolaescu avându-l ca asistent pe Ion Caramitru, cel care a ordonat "Foc!" asupra Bibliotecii Centrale Universitare.

-Cum l-aţi caracteriza pe Ion Iliescu?

-Un om care era extraordinar în epoca dinaintea căderii lui Ceauşescu şi care după aia s-a schimbat. Puterea, în loc să-l echilibreze, l-a dezechilibrat, l-a apucat o ameţeală.  Era uşor influenţabil. Credea pe ultimul venit.

-Ați spus că la Cotroceni a fost un coşmar. De ce?
-Aveam parte de o atmosferă strict fanariotă. Veneam pornit să fac un lucru şi mă înglodam în hârtii. Agenda era diferită de ce credeam eu că o să fie. România se cufunda în sărăcie şi mizerie şi unii se îmbogăţeau. Iliescu nu dorea să acumuleze nu ştiu ce averi, dar le-a permis celor din jur s-o facă. Spunea că un sărac cu un sărac nu fac un bogat şi trebuie să creăm capitalul românesc. A închis ochii și i-a lăsat pe unii să fure, să adune averi... ca un mafiot care conduce clanul.

-I-a lăsat în pace, iar ei l-au lăsat la putere?
-Cam așa ceva. Iliescu a considerat că trebuie să permită să apară această clasă a bogaţilor şi a capitalului românesc, care nu a făcut apoi nimic pentru ţară. Cei care au prosperat sub Iliescu, şi ulterior sub Băsescu, nu s-au gândit decât la ei, decât cum să se perpetueze la putere, vânzându-se – la fel cum se vindeau boierii pe vremea fanarioţilor - celor care credeau ei că decid pentru România, adică UE, americanilor şi mai puţin ruşilor.
Se confirma ceea ce banuiam multi inca din '90.
Se confirma si faptul ca "baronii" sunt rezultatul unui fenomen controlat de la centru dupa o reteta moscovita, prin care oamenii de la putere au preluat activele statului, motiv pentru care "reforma" de la noi nu seamana cu cea din Polonia sau din Cehia, seamana cu cea din Bulgaria si Ucraina.
Iliescu si cei din jurul lui au spus ca socialismul a fost o idee buna dar aplicata prost.
Ei si-au propus sa o aplice altfel si a iesit si mai prost.
Ce-a rezultat se vede.
Daca pe Ceausescu l-au judecat sumar si l-au executat urmasii lui ce pedeapsa merita pentru "reforma" de dupa '89 si pentru exodul celor mai valorosi romani?

Edited by Moftangiu, 09 April 2017 - 20:46.


#1048
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Au ales solutia cea mai simpla si la care se pricepeau.
Romania neavind o cultura a politicului democratic civilizat, nici a unei monarhii stabile si solide, solutia cea mai simpla si fara teorii, conceptii si principii complexe a fost
oligarhia. Fa un grup de interese care sa te tina la putere, lasa-i sa fure. protejezai prin legi si treaba merge ca pe roate. de la mic la mare.

Apropo de acest Eugen Mihaescu. Cam opac tipul, nu are culoare.
Un tip care nu si-a gasit "linistea" nici in comunism nici in capitalism este un om pierdut.
Mi-a placut sinceritatea lui privind evenimentele pre si post '89, restul teoriilor lui sind total
aiurea, pesimiste. Vrea sa emane o mare experienta politica, bate insa de prea multe ori cimpii.

[ https://i.gyazo.com/130bb1357fb647929f3249a5c8a327d0.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Eu nu imi dau seama cind a fost Romania asa, poate nici el nu stie precis, altfel nu ar fi atit de confuz.

Edited by WestPoint, 11 April 2017 - 03:41.


#1049
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007
pai toate cuvintele de mai sus insumeaza o concluzie demult stiuta, nimeni nu s-a gandit la cetateanul roman, nu, s-au gandit doar la cum sa pastreze controlul. sa vezi dracia dracu, exact asta se intampla si azi. nimeni nu urmareste bunastarea natiunii( aia unita si indivizibila desi nu toti mor de foame si de frig), asta ar insemna investitii si politici progresiste pe cand realitatea se incapataneaza sa fie aceasi, foame, prostie si delasare, frica de necunoscut, legitimarea hotilor.

e de inteles dar regretabil de ce multi oameni considera descentralizarea un lucru indezirabil, lucru care, in mintea lor ingusta inseamna pierderea controlului. dar asta nu e adevarat si romanul de rand trebuie sa inteleaga asta. se poate imbunatati controlul daca este privit corect, ca un control al evenimentelor si nu al oamenilor. cu cat sunt mai multi oameni care controleaza desfasurarea evenimentelor cu atat mai multi oameni carora le pasa de acele evenimente. cu cat le pasa mai mult, cu atat mai mult se implica intr-o desfasurare pozitiva a acestor evenimente. rezulta un control mai mare si mai eficient. dar nu asta se urmareste, nu?

centralismul asta putred incurajeaza mediocritatea si loveste performanta acolo unde-o mai gaseste...sa fie taxati, sa li se ia, sa ni se dea! sistemul romanesc nu urmareste eficienta desi are toate parghiile sa o faca, nu, urmareste inregimentarea cetatenilor intr-un sistem jucator, o echipa de corupti ieftini care fac blat la fiecare meci incurajati de antrenori. asta cand statul trebuie sa fie doar arbitru. exact ca jucatorii din sportul romanesc, coruptia si blatul au dus la demotivarea lor si la dezastrul de azi care e rezultatul direct al inconstientei.

una din cele mai triste lectii ale istoriei, daca am fost vrajiti suficient timp, avem tendinta sa respingem orice dovada a vrajelii. nu mai suntem interesati de aflarea adevarului. vrajeala ne-a cuprins. e pur si simplu prea dureros sa recunoastem, sa admitem ca am fost prostiti. odata ce dai putere unui corupt, unui hot, aproape niciodata nu o mai iei inapoi.
puterea nu corupe, frica o face. frica de a pierde puterea.

#1050
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006

 WestPoint, on 11 aprilie 2017 - 03:17, said:

Eu nu imi dau seama cind a fost Romania asa...
Era sa zic "mai invata si tu Istoria Romanilor", pe urma mi-am adus aminte cu cine vorbesc! :rolleyes:
Las-o asa, ramai la Arpad, Istvan & co!

#1051
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002

 WestPoint, on 11 aprilie 2017 - 03:17, said:

Au ales solutia cea mai simpla si la care se pricepeau.
Romania neavind o cultura a politicului democratic civilizat, nici a unei monarhii stabile si solide, solutia cea mai simpla si fara teorii, conceptii si principii complexe a fost
oligarhia. Fa un grup de interese care sa te tina la putere, lasa-i sa fure. protejezai prin legi si treaba merge ca pe roate. de la mic la mare.
Exact acelasi lucru s-a intamplat dupa unirea din 1918, in timp ce populatia isi revenea dupa razboi si apoi se chinuia sa supravietuieasca in Marea criza economica din 1929-1933, au aparut un grup de industriasi superbogati, toti bucuresteni si cu legaturi cu politicul si casa regala. Asta desi majoritatea industriei se afla la momentul unirii in Transilvania...

In alta ordine de idei, cat timp ajutoarele sociale nu vor fi platite de la bugetul local si din veniturile proprii, astfel incat sa fie interes in controlul lor, vom avea tot timpul faze de genul asta: http://www.digi24.ro...unceasca-703542

Edited by Wotan, 11 April 2017 - 08:58.


#1052
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

 garett, on 11 aprilie 2017 - 06:12, said:

Era sa zic "mai invata si tu Istoria Romanilor", pe urma mi-am adus aminte cu cine vorbesc! Posted Image
Las-o asa, ramai la Arpad, Istvan & co!

Imi iei in deridere intrebarea, fara sa fii in stare sa raspunzi la ea. Singurul lucru ce il stii e sa ataci pe cel ce pune intrebarea
recurgind la singura alternativa, xenofobia.
Cunosc "istoria Romanilor" care este cu totul alta decit "istoria Românilor".
Incearca sa faci niste exercitii, sa te antrenezi, sa poti participa la o discutie cu argumente fara a te referi imediat la Árpád si István.
Poti? Pina acuma nu ai putut demonstra ca poti.

@Wotan
Daca interogatoriul din Link corespunde adevarului, trebuie sa constat ca in Romania exista o problema mare sau deloc.
Daca ma uit la formularul in care scrie criteriile de obtinerea ajutorului social vis a vis cu refuzarea unui loc de munca din interogatoriul acela,
mie imi pare situatia foarte clara. Omul nu va primi nici un ban. Punct.
Daca totusi primeste, Care este legea care totusi obliga statul sa-i dea bani si pentru ce?

In Germania daca se refuzat a doua oara o oferta de mnca desi individul este apt de munca, are o penalizare de 20%. Daca refuza a treia oara
nu mai primeste absolut nimic si devinde Homeless, fara asistenta medicala si ajutor pentru locuinta.
Adica, un nimeni in drum si plin de praf.

Edited by WestPoint, 11 April 2017 - 12:26.


#1053
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002
Prince Charles is a descendant of Vlad the Impaler and now he could become Prince of Transylvania

Suntem pe cale sa devenim din nou un principat?

Edited by Wotan, 11 April 2017 - 18:13.


#1054
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Nu are UK atitia bani sa-i corupa la plecare pe oligarhi.
Cel mult e pe cale Teleorman sa fie principat. Domn are, boiaeri sint, bani sint de la tributul bugetar, zi nationala are. Pina si coodrdinatele geo si le-a schimbat.
O noua natiune e pe cale sa se nasca :-)

Edited by WestPoint, 11 April 2017 - 18:23.


#1055
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002
Amenintarea fantomelor la alegeri, Imperiul Teleormanean contraataca...Posted Image

#1056
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002
Guvernul şi-a prăbuşit cheltuielile cu investiţiile, si desi majoritatea fondurilor la buget vin din vestul tarii, nu avem nici un mod de influentare: http://adevarulfinan...u-investitiile/
Banii vor fi folositi masuri sociale, in zonele cu votantii partidului.

Edited by Wotan, 14 April 2017 - 10:16.


#1057
omuspan

omuspan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 17.07.2016
Din articolul din adevarul financiar nu reiese ca vestul tarii contribuie majoritar la buget, asta e o fantezie de a ta. Pe de alta parte exista un mod de influentare: http://www.infomm.ro...a-si-spalare-de

# Circuit fictiv şi firme “fantomă”
Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2014 – august 2016, “mai multe persoane ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul identificării şi preluării unor societăţi comerciale prin intermediul cărora ar fi emis instrumente de plată fără acoperire, în dauna a peste 38 de persoane. În paralel cu activitatea de inducere în eroare, membrii grupului ar fi creat un circuit scriptic fictiv, înregistrând în evidenţa contabilă facturi de achiziţii şi livrări care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, aparținând unor societăţi de tip „fantomă”. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate şi bugetului de stat a fost estimat la peste 2.500.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, înscrisuri, laptopuri şi alte medii de stocare, precum şi bunuri folosite în activitatea infracţională”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş. Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. La acţiune au participat și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Sibiu, Vâlcea, Galaţi, Bihor, Botoşani, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Arad şi Sălaj.

Cluj, Sibiu, Bihor, Satu Mare, Brasov, Arad, Salaj, Bistrita-Nasaud, judete din vestul tarii.

#1058
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002
Paste fericit tuturor!

Attached Files



#1059
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,308
  • Înscris: 05.08.2015

 Wotan, on 14 aprilie 2017 - 10:11, said:

...desi majoritatea fondurilor la buget vin din vestul tarii, nu avem nici un mod de influentare:

Desi repeti ineptia asta de fiecare data cand ai ocazia, nu produci nicio proba.

http://1.bp.blogspot...contr+buget.jpg

Cele trei regiuni NV, V si Centru, au 33-34% din populatia tarii si produc 33-34% din taxele colectate de ANAF

Edited by Mount_Yerrmom, 15 April 2017 - 16:05.


#1060
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002
Nu stiu de unde ai produs poza aia aberanta, uite aici niste date reale:

http://www.ccplus.ro...at-judetul-tau/
"În Vaslui, Botoşani, Teleorman, Călăraşi, Vrancea, Caraş-Severin, Suceava, Neamţ, Mehedinţi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Tulcea, Gorj, Maramureş şi Olt sumele care s-au întors de la bugetul de stat la bugelete locale au depăşit valoarea taxelor şi impozitelor colectate la nivel judeţean."

http://www.digi24.ro...s=1492267611207
"la finele anului se ajunge ca aproximtiv 25 de județe să contribuie la buget mai mult decât au contribuit, situația fiind inversă în rândul celorlalte. Potrivit calculelor făcute de cursdeguvernare.ro, prezentate în primăvara acestui an, o cele mai subvenționate județe au fost în 2015 Călărași, Mehedinți, Teleorman, Vaslui și Botoșani."

Nelamuriri?

Edited by Wotan, 15 April 2017 - 17:00.


#1061
omuspan

omuspan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 17.07.2016
http://www.analizeec...-la-pib-si.html

#1062
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,786
  • Înscris: 01.10.2002
Daca ar fi asa cum zice linkul respectiv, atunci ultimul argument care mai putea fi adus de inamicii regionalizarii, anume ca anumite regiuni nu s-ar mai putea intretine din cauza discrepantelor, tocmai a fost eliminat! Ne regionalizam frumos pe regiuni istorice, stabilim de comun acord un procent din PIB-urile regionale pentru bugetul comun central, si vom trai ca inainte, doar ca fiecare regiune in parte isi va administra mai eficient banii decat se face acum de la sute de km distanta, de catre oameni care nu cunosc aporape de loc zonele a caror fonduri le administreaza. Toata lumea castiga!

Edited by Wotan, 15 April 2017 - 18:08.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate