Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

Note de 4 pentru "teme incomplete"?

- - - - -
  • Please log in to reply
166 replies to this topic

#37
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

 Prien, on 16 martie 2016 - 12:32, said:

De aia am sustinut ca 4 clase sunt arhisuficiente.
Sunt chiar prea multe si 4!
Cam 2 trimestre ar fi super: invata sa porneasca un net, juma' de alfabet si cautare google.

#38
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,845
  • Înscris: 05.10.2007
@Cy_Cristian
Temele sunt un subiect, uniformele sunt alt subiect.
"Profesorul trebuie sa-si predea materia. Putem considera ca este incarcata, insa asta nu e vina profesorului. In orice caz, materia se fixeaza prin studiu, la fel cum muschii se dezvolta prin exercitii. De aici si paralela cu Messi. Insa Messi si fotbalistul din liga a 4-a au alte conditii de viata si alt salariu. Consider ca elevul trebuie prezentat cu aceasta perspectiva"
Messi a avut talent, nu prea a avut tangenta cu scoala.O paralele foarte proasta ! N-am auzit pana acum de niciun alt mare fotbalist ca ar fi terminat vreo facultate sau vreun masterat.Ca a muncit, da ! Ca atat il ducea capul si la asta era bun !
"Iar la serviciu, daca nu-ti faci sarcinile ai toate sansele sa zbori. Munca si recompensa..."
Exact asta sustin si eu ! Munca si recompensa ! Trebuie sa-i motivezi ! Da, zbori daca nu iti faci treaba ! Dar tu iti iei de munca si peste program, ai de lucru (teme) si acasa ?? Daca da, atunci scuza-ma ca-ti spun dar esti un tampit.

#39
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

 bumpocbum, on 16 martie 2016 - 12:39, said:

Se vede ca nu ai facut armata...
Stiu, voi confundati scoala cu armata, puscaria si orice altceva, numai cu scoala nu.

 Cy_Cristian, on 16 martie 2016 - 10:57, said:

Citeste cu atentie intamplarea povestita de mine, cu rationament cu tot. Mai mult, vei vedea ca eu n-am fost certat cu cartea, si cu atat mai putin cu matematica.
Intamplarea descrisa de tine nu isi are locul aici pentru ca e numai o intamplare izolata. In cazul de fata notele de patru se dau mult prea des la prea multi copii din prea multe clase.

 caiuscorneliu, on 16 martie 2016 - 10:51, said:

Daca poti da in scris pe propria răspundere ca acel copil va ajunge Einstein 2 atunci merita clementa si profesoara greseste. Daca nu, are dreptate profesorul si copilul tau nu e cu nimic special. Sa respecte regulile.
Aha, profesoara aia e si profet si stie de pe acum ca asta micu' nu o sa ajunga Einstein2 (desi ceilalti profesori ii dau numai note de 9 si 10) asa ca da-i si umple-i de 4 dupa 4 ca oricum o sa ajunga niste cretini.
Posted Image
Apropo, spre cunostinta ta generala Einstein avea note foarte mici in clasele 1-6 iar o profesoara i-a spus maica-sii sa nu il mai trimita la scoala ca il trimite degeaba, copilul e varza. Profesorii astia, cata dreptate au cand le stiu ei pe toate, pana si pe cele din viitor. Ete teapa, ca mama Einstein nu a ascultat-o pe clarvazatoarea profesoara. Si nici nu l-a topit pe copil cu bataile.

Eu ma retrag, voi le stiti pe ale voastre, problemele copiilor se rezolva cu bataia, problemele in familie la fel. Si apoi o sa va mirati de ce copiii cand ajung mari nici nu mai vor sa auda de voi.

Edited by Friskey, 16 March 2016 - 13:22.


#40
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu am mari dubii ca o "chelfaneala" data la timpul potrivit nu ar rezolva o mare parte din problemele adolescentilor de azi.... Cand imi aduc aminte ce cafteala am luat de la parinti pana mi-a venit mintea la locul ei...si acum le multumesc ca au facut om din mine si nu un boschetar...cum avem multi tendinta sa ajungem la un moment dat ...
Si culmea e ca as vrea cu mare drag sa imi fie aproape !

Dar de traim in epoca democratiei .... Cum adica sa ii dai o palma copilului.... Ce greseala....

Edited by bumpocbum, 16 March 2016 - 13:29.


#41
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,398
  • Înscris: 06.02.2008
Sunt un om permisiv si deschis.La timpul meu eram de asemenea de 9 si 10, chiar si in clasele superioare. Prindeam materia din clasa si aveam timp berechet de fotbal si plimbareala. Dar imi faceam temele si luam notite. Dar un copil care refuza sa-si faca niste teme sau sa scrie la ora pare mai degraba delasator decat viitor geniu.

#42
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
primuministru,  cred că mi-ar place ca fata mea să intre la obscurul Liceu International de Informatica din Bucureşti. Tu, ţi-ai da copilul la celebrul liceu din Ghelari? Ca să nu cauţi prea mult, liceul ăsta este faimos pentru cifra rotundă din procentul de promovabilitate de la bacalaureat.

Edited by MembruAnonim, 16 March 2016 - 13:46.


#43
Cy_Cristian

Cy_Cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 22.02.2009
@primuministru
1. Inca nu ne-ai zis cati comunisti sunt in scolile private americane si de ce dau aia teme de casa.
2. N-ai inteles paralela. Chiar daca este foarte talentat, Messi trebuie sa alerge ca ceilalti. Altfel face un sprint si trebuie inlocuit. E vorba de munca. In cazul unui elev, invatatul este munca. Nu munceste, ajunge in liga a 4-a. Adica la sapat santuri. N-am zis ca exista vreun fotbalist geniu in stiinta.
3. Daca tu consideri ca profesorul are palnie sa toarne cunostinte in capul elevilor esti intr-un alt film. Elevul trebuie sa munceasca sa-si insuseasca cunostintele acasa. Tu crezi ca dupa ce ma duc la un curs de 3 zile, platit cu sume relevante grele, devin expert?! Muncesc pe cont propriu pentru a intelege pe deplin notiunile. Doar studentii romani sunt capabili sa invete chineza in 5 zile. Asta daca este examen de an. Ca daca ar fi de semetru ar invata-o in 3 zile. Macar studentii sunt adulti. Astia mici inca nu si nu cunosc toate regulile jocului.
4. Nici mie nu mi-au placut toate materiile. Nu le-am invatat sau n-am facut teme, am suportat consecintele. N-am venit pe forum (sigur, nu erau pe atunci forumuri) sa ma plang ca "profa" de chimie era sa ma lase corigent, desi eram olimpic la mate. Nici nu m-am dus la proful de mate sa ma plang ca aia de chimie e o "javra" (eticheta inventata de mine). Ea si-a facut datoria si mi-a dat notele pe care le meritam. Tot nu inteleg ce vezi gresit intr-o nota de 4. Pe de alta parte am scris intr-un topic ca notele de azi sunt in general simple iluzii.
5. N-am prea vazut dintre cei care va plangeti de profesori sa fi dat vreo lamurire pe undeva. Sa fi ajutat un elev. Am conturi pe 2 forumuri in care incerc sa-i ajut pe cei care chiar vor sa munceasca. Atat cat ma (mai) pricep eu la mate si la informatica. Dar deh, sunt tampit, ca in loc sa-mi vad de interesele mele personale, ma implic si incerc sa ajut niste oameni care vor sa invete. Si nici nu sunt sau am fost vreodata profesor.

@Friskey
Tu ai citit ca e vorba de teme nefacute si de mai multe ori nu numai o data? Ai mai citit si faptul ca acum aceeasi profesori nu-si permit sa mai dea note mici?
Eu n-am fost batut pentru scoala si nici nu cred in asta. Mai mult, nici macar nu eram controlat la teme si nici la note. Am fost tratat ca un adult. Dar eram constient de alternative.
Nu sunt de acord cu bataia. Exista metode de pedepsire care nu necesita abuz fizic si nici verbal. Ambele sunt la fel de nocive.

#44
bogdan1811

bogdan1811

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 06.08.2015

 danpet, on 16 martie 2016 - 09:26, said:

Ma adresez celor care cunosc regulamentele scolare (profesori si nu numai).
E normal ca in clasa a V-a,un elev sa primeasca note de 4 (patru intr-un semestru),pentru "teme incomplete",sau,pentru ca nu scrie in clasa?
Elevul e bun la invatatura,cunoaste materia respectiva,cel putin de 8-9 (a avut media 6),avand la toate celelalte materii medii de 10 si una sau doua de 9.
In semestrul al II-lea are deja un 4 si un 3 (din aceleasi motive)...fara sa fi fost ascultat  macar odata.
Aceasta profesoara pare sa aiba ceva probleme cu "pedagogia",fiind revoltati toti ceilalti parinti,inclusiv de la alte clase la care preda.
Exista vreun articol in legea invatamantului,care sa stipuleze ceva legat de aceasta speta?


Cred ca profesou ala asteapta spaguta Posted Image  pe urma poate sa faca copilu tau ce vrea nici dreaq nu-l mai baga in seama.... Iti dai seama ca este si rea vointa daca asta se intampla la o singura materie, are ceva cu copilu ... incearca si un flagrant cu politia daca accepta o spaga Posted Image
Sau aplica planul B cum am facut eu cu plodu meu.... m-am dus si i-am spus la profesoru care se lua de el ca daca mai vine dracu acasa si se plange ca "l-ai hartuit data viitoare te arunc pe geam" si de atunci.... numai note de trecere si se face ca nu-l vede la ore... bineinteles I-am spus si dracului de copil sa taca din gura si sa rabde cateva zeci de minute ora lui ca nu moare

Edited by bogdan1811, 16 March 2016 - 13:52.


#45
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Hmmm... Pe vremea mea nu se dadeau note ptr teme, dar riscai sa te scoata la tabla si sa te asculte daca nu aveai tema facuta. Si ptr aia se dadea nota.

Personal... cam de printr-a 5-a nici eu nu mi-am mai facut temele. Iar din liceu nici macar nu am mai deschis un manual sau caiet decat in pauzele dinaintea orelor - ca sa stiu lectia daca ma ascultau profii. Dar in cazul in care ma ascultau, chiar le stiam, asa ca ma lasau in pace.

#46
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,845
  • Înscris: 05.10.2007

 Cy_Cristian, on 16 martie 2016 - 13:40, said:

@primuministru
1. Inca nu ne-ai zis cati comunisti sunt in scolile private americane si de ce dau aia teme de casa.

In primul rand imi cer scuze daca in postul anterior te-am jignit.
Nu stiu sa-ti raspund la intrebarea asta, dar daca o sa am ocazia sa ajung pe-acolo, poate am sa aflu si o sa-ti spun.

#47
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,902
  • Înscris: 20.10.2015

 Tsunnnami, on 16 martie 2016 - 11:55, said:

De ce nu-si face temele?

 primuministru, on 16 martie 2016 - 12:21, said:

Pai tocmai ce ti-a explicat omul in post :
"Elevul e bun la invatatura,cunoaste materia respectiva,cel putin de 8-9 (a avut media 6),avand la toate celelalte materii medii de 10 si una sau doua de 9.
In semestrul al II-lea are deja un 4 si un 3 (din aceleasi motive)...fara sa fi fost ascultat  macar odata.
Aceasta profesoara pare sa aiba ceva probleme cu "pedagogia",fiind revoltati toti ceilalti parinti,inclusiv de la alte clase la care preda"
Deci, copilul e bun, dar profesoara il noteaza dupa cum vrea muschii ei.Poate ca nu-i e simpatic, poate ca taica-su nu se duce cu spaga la ea, poate ca nu doreste sa faca meditatii cu ea...poate ca vrea sa le bage materia pe gat cu forta, poate ca stilul ei dictatorial de a preda afecteaza intreaga clasa, poate ca ii streseaza atat de tare incat nu mai are nicio motivatie !
Poate copilul e un geniu in arte plastice, muzica, stiinte exacte sau mai stiu eu ce alte abilitati are si considera temele o pierdere de vreme.
Intelegi cum sta treaba ? De ce trebuie tot timpul sa dam vina pe copii ??

Pai sa stea acasa daca e destept.
Si daca e asa destept si face exercitiile pe care altii le rezolva in 5 ore, in 5 minute, ce e asa de greu?
Sau sa-i spuna profesoarei din start: "EU NU VREAU TEMA, sunt destept si nu-mi trebuie!"
Sau merge la directoare s-o dea-n gat ca ii persecuta cu teme.

Sa taca, sa "se faca" ca face, eventual mai copiaza pana vine "profa", incepe sa semene cu Ponta.

Apropo ce smartphone are?

#48
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,398
  • Înscris: 06.02.2008

 Friskey, on 16 martie 2016 - 13:14, said:


Apropo, spre cunostinta ta generala Einstein avea note foarte mici in clasele 1-6 iar o profesoara i-a spus maica-sii sa nu il mai trimita la scoala ca il trimite degeaba, copilul e varza. Profesorii astia, cata dreptate au cand le stiu ei pe toate, pana si pe cele din viitor. Ete teapa, ca mama Einstein nu a ascultat-o pe clarvazatoarea profesoara. Si nici nu l-a topit pe copil cu bataile.

Eu ma retrag, voi le stiti pe ale voastre, problemele copiilor se rezolva cu bataia, problemele in familie la fel. Si apoi o sa va mirati de ce copiii cand ajung mari nici nu mai vor sa auda de voi.

Faptul ca ti-ai argumentat expunerea cu o legenda falsa imi este de ajuns. Daca te-ai fi informat corect ai fi aflat ca Einstein nu era nicidecum un elev slab, era chiar bun la scoala.
Mitul s-a creat in urma unei confuzii in ceea ce priveste metoda de notare care s-a schimbat la vremea respectiva si a devenit un fel de justificare pentru toti elevii slabi, ca vezi doamne esti slab la scoala, dar lasa mamã ca poti ajunge noul Einstein.

http://www.lovendal....-la-invatatura/

Edited by caiuscorneliu, 16 March 2016 - 15:23.


#49
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Tsunnnami, din cele cu mărul pentru că trebuie să se încadreze în programul fructe în şcoli.

#50
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003

 primuministru, on 16 martie 2016 - 12:21, said:

Pai tocmai ce ti-a explicat omul in post :
"Elevul e bun la invatatura,cunoaste materia respectiva,cel putin de 8-9 (a avut media 6),avand la toate celelalte materii medii de 10 si una sau doua de 9.
In semestrul al II-lea are deja un 4 si un 3 (din aceleasi motive)...fara sa fi fost ascultat  macar odata.
Aceasta profesoara pare sa aiba ceva probleme cu "pedagogia",fiind revoltati toti ceilalti parinti,inclusiv de la alte clase la care preda"

Mie mi se pare de rahat ca la scoala, daca esti destept sa sari peste anumite reguli impuse de profesoara.
Frumos ar fi din partea lui sa dea un exemplu. Eu personal apreciez mai mult un elev care sa fie un exemplu, dar sa aibe note de 7 si 8, decat unu de 10, dar care sa-si faca de cap.

#51
taosil

taosil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 15.04.2009
Hai sa facem un exercitiu simplu : ganditi-va la facultatea pe care a-ti facut-o si domeniul in care lucrati. Fac pariu ca majoritatea aveti un loc diferit de munca ca domeniu versus facultate.
Ce am vrut sa arat aici? Ca tot sistemul de invatamant e gresit, nu e aliniat la cerinta pietei de lucru.
Hai sa luam un exemplu, ma dau pe mine. Am fost elev de 6-7 ( mediocru) toata viata mea. La bac am copiat, licenta la facultate mi-a facut un coleg. Normal ca unele examene le-am platit. Daca ma bazez pe asta ar trebui sa nu fi reusit deloc in viata, sa traiesc pe bani parintilor, dar nu e asa. Cand am scapat de scoala am inceput ca necalificat pe santier ( normal ca respectul de sine era scazut ) dar am muncit, am inceput sa cred in mine si acu ma descurc.
Acu ajungem cu poveste la discutia topicului de aici. La clasa a V a, profesorul trebuie sa il stimuleze pe elev sa ii placa scoala, nu sa il faca sa o urasca. Profesor nu e politai. Politaiul lucreaza cu oameni care au gresit, profesorul lucreaza cu oameni in devenire. Daca comparam scoala cu serviciul, un profesor nu trebuie evaluat doar dupa nivelul de cunostinte al elevilor, ci si cati elevi au note bune.
Nu stiu voi, dar toti am avut un profesor "special". Ala care te face sa iti faci tema bucuros si sa stai cu mana sus nu? Ala e profesor abia, restul care conduc prin frica doar is niste politai doar.
Sunt de accord insa ca facultatea nu e pentru toti, aici trebuie sa fie severitate maxima. Ar fi frumos la angajare sa zici ca ai facut facultatea X, si sa ai sanse mai bune decat colegul care nu are facultate dar are 2 ani experienta in domeniu.
My 2 cent :)


#52
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,902
  • Înscris: 20.10.2015

 taosil, on 16 martie 2016 - 15:43, said:

Hai sa facem un exercitiu simplu : ganditi-va la facultatea pe care a-ti facut-o si domeniul in care lucrati. Fac pariu ca majoritatea aveti un loc diferit de munca ca domeniu versus facultate.
Ce am vrut sa arat aici? Ca tot sistemul de invatamant e gresit, nu e aliniat la cerinta pietei de lucru.
Hai sa luam un exemplu, ma dau pe mine. Am fost elev de 6-7 ( mediocru) toata viata mea. La bac am copiat, licenta la facultate mi-a facut un coleg. Normal ca unele examene le-am platit. Daca ma bazez pe asta ar trebui sa nu fi reusit deloc in viata, sa traiesc pe bani parintilor, dar nu e asa. Cand am scapat de scoala am inceput ca necalificat pe santier ( normal ca respectul de sine era scazut ) dar am muncit, am inceput sa cred in mine si acu ma descurc.
Acu ajungem cu poveste la discutia topicului de aici. La clasa a V a, profesorul trebuie sa il stimuleze pe elev sa ii placa scoala, nu sa il faca sa o urasca. Profesor nu e politai. Politaiul lucreaza cu oameni care au gresit, profesorul lucreaza cu oameni in devenire. Daca comparam scoala cu serviciul, un profesor nu trebuie evaluat doar dupa nivelul de cunostinte al elevilor, ci si cati elevi au note bune.
Nu stiu voi, dar toti am avut un profesor "special". Ala care te face sa iti faci tema bucuros si sa stai cu mana sus nu? Ala e profesor abia, restul care conduc prin frica doar is niste politai doar.
Sunt de accord insa ca facultatea nu e pentru toti, aici trebuie sa fie severitate maxima. Ar fi frumos la angajare sa zici ca ai facut facultatea X, si sa ai sanse mai bune decat colegul care nu are facultate dar are 2 ani experienta in domeniu.
My 2 cent Posted Image

Nu esti bun de politician.
Esti prea sincer..

#53
taosil

taosil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 15.04.2009
Nici nu sunt interesat de meseria de politician, asa ca e un lucru bun onestitatea :)

#54
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Fiecare profesor are propriile lui reguli la ora. Daca vrei 10 pe linie te supui acestor reguli. Daca te tine sa nu le respecti. foarte bine, dar nu vii apoi sa te plangi ca ti-o iei ca nu ai respectat niste reguli.
Eu am avut diriginta de mate care vroia sa scriem numai cu creionul. Eu nu am indraznit sa scriu cu altceva. De ce as fi facut-o? De-al dracului?

Edited by Bursul, 16 March 2016 - 16:11.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate