Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI
 Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion
 Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota
 Sfat achiziție laptop ~4500 ...

A fost adoptata legea privind alc...

La multi ani Costi

Vreau sa ofer imprumut pentru con...
 

RUSIA

* * * * - 13 votes
  • This topic is locked This topic is locked
16929 replies to this topic

#16903
mishuletzu

mishuletzu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,212
  • Înscris: 27.02.2018
putinistul bun e putinistul mort.

#16904
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
,,Piața Rusiei a devenit complet dominată de mașini chinezești, 9 mărci din primele 10 venind din China.
Doar Lada păstrează întâietatea față de acestea și e singura marcă non-chinezească din top 10.
Deja în anul 2023 Rusia a devenit cea mai mare piață de export pentru producătorii auto din China, care au exportat peste 850.000 automobile.
În acest an, însă, dominația mărcilor chinezești e și mai mare, iar în top 10 au apărut chiar și mărci care la începutul anului trecut nici măcar nu erau vândute în Rusia, precum Jetour.
Producătorii chinezi exportă în Rusia, preponderent, mașini cu combustie, nu electrice, deci fără tehnologii noi de propulsie, dar care au deja de mult timp recuperate investițiile în dezvoltare de modele și motoare, prin urmare au și o marjă mare de profit operațional pentru producătorii chinezi."

https://piataauto.md...nind-din-China/

După februarie 2022, firmele chinezești au preluat, acolo unde au putut, locul ocupat pana in acel moment de firmele occidentale, japoneze și sud-coreene.
Nu cred ca liderii ruși privesc cu totala detașare aceasta situație însă dw nevoie, nu au de ales.Prezenta producătorilor chinezi în Rusia ajuta economia și statul rus.Fara firmele chinezești și relațiile economice și politice cu China dar și India, Rusia ar fi intrat în insolventa.

Edited by max_01, 12 April 2024 - 17:40.


#16905
mishuletzu

mishuletzu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,212
  • Înscris: 27.02.2018
Invazia totală a Ucrainei a fost greșeala fatală a lui putin și totodată a rusiei sub stăpânirea lui, pentru că ciolovecii se visau egali cu americanii care sunt cei mai tari în lume, și acum iată că au ajuns la cheremul chinezilor, iar băieții cu ochi oblici sunt ca șarpele constrictor care îi sufocă încet, dar sigur.

#16906
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,328
  • Înscris: 08.01.2021

 max_01, on 12 aprilie 2024 - 17:35, said:

producătorilor chinezi în Rusia ajuta economia și statul rus

Ajuta economia și statul chinez, pe ala rus mai puțin. Cu excepția cazului în care sunt fabricate în Rusia.

#16907
calincosma

calincosma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,312
  • Înscris: 15.03.2013
Am ramas surprins sa aud de la cineva ca popi rusi boteaza copii africani in Malawi.E adevarat?Au misiuni de crestinare globala?Pe bune?! :)

#16908
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,965
  • Înscris: 27.05.2010
Pai cam toti au misiuni prin Africa. Inclusiv BOR.

#16909
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,126
  • Înscris: 25.02.2007
Ierusalim pamant rusesc !

Quote

Dughin a publicat un mesaj pe canalul său Telegram în care a scris că Ierusalimul „este un oraș rusesc, mama tuturor orașelor. Ierusalimul va fi un oraș rusesc sau nu va exista deloc. Iar cel care îl va conduce va fi țarul rus”.

Era melodia aia, uite ca nu-mi amintesc pe unde am ascultat-o, in care "Rusia este oriunde pot ajunge cu tancul". Am luat-o oarecum ca o gluma, dar...
Nici nu mai stii daca rusii astia si-au pierdut mintile complet, au glume proaste in program sau propaganda lor are subtilitati absurde absconse.

edit - la momentul asta cred ca nu m-ar mira prea tare daca l-ar scoate si pe Isus ca fiind cetatean rus; adica pamant rus, cetateni rusi

Edited by theMisuser, 14 April 2024 - 17:35.


#16910
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,126
  • Înscris: 25.02.2007
Nu era o melodie ci o poezie da' am gasit-o Posted Image
https://twitter.com/...279794242486277
Attached File  tancul-e-patria-mea.jpg   71.16K   28 downloads

#16911
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,100
  • Înscris: 16.02.2017
https://x.com/PStyle...704239093338544
Una, alta din rusia.

Attached Files



#16912
zircon

zircon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,767
  • Înscris: 05.03.2004
Francois Thom
Propagandiștii ruși acuză Europa că și-a pierdut valorile și susțin că Rusia este acum custodele lor. Acest discurs rezonează cu unii conservatori. În acest eseu, autorul nostru analizează modul în care, departe de a apăra o „civilizație ” europeană , regimul Putin s-a transformat într-o „sectă escatologică condusă de un guru dement ” .
„Să le dăm 48 de ore să părăsească Harkov și să distrugă fiecare cartier... Gata cu cuvintele frumoase despre „frații și surorile noastre”, pe care ucrainenii le iau drept un semn de slăbiciune. Toți cei care sunt pentru noi sunt deja în Rusia... Explică-mi de ce Kievul este încă în picioare. De ce acest oraș nazist încă nu este distrus? » Soloviov, Goebbels de la Kremlin, primăvara 2024. „Harkov trebuie șters de pe hartă. Ca să nu rămână nimeni acolo. Trebuie să începem cu Kiev. Acest oraș trebuie pur și simplu șters. Totul trebuie să dispară de pe fața pământului. » Acesta este sloganul de astăzi, reluat cu fidelitate de același Soloviov . Deputatul Lugovoi detaliază procedura de urmat: „Harkov trebuie deposedat de putere în așa măsură încât orașul să devină de nelocuit. Cei 800.000 de locuitori care au rămas nu trebuie decât să-și ia tot ce au și să plece spre Occident, cu mașina, pe jos, într-o căruță...” Prezentatorul Serghei Mardan precizează programul  : „  Ucraina trebuie să devină un morman de moloz. .. Întreaga Ucraine se va transforma metodic într-o zonă sanitară, adică într-un teritoriu de război, unde nu există electricitate, fără poduri, fără căi ferate, fără transport, fără conducte, fără servicii de urgență, fără spitale capabile să funcționeze. . Pe scurt, o zonă de exod în masă... Printre liderii ruși nu mai există un partid de război, un partid de pace. Există doar partidul răzbunării...” Cei familiarizați cu mass-media rusă nu sunt surprinși de această retorică genocidă. Dar nu putem să nu fim surprinși încă o dată de lipsa de reacție a populației ruse la discursurile dezonorante pentru orice națiune care sunt revărsate în media lor. Opoziția rusă continuă să fie revoltată de corupția care domnește în țară. Dar cu greu îl auzim acuzând regimul de cea mai gravă crimă a sa, dezumanizarea orchestrată a populației ruse de mai bine de două decenii.
Pretenții rusești
Ironia este că Rusia are curajul să se prezinte ca depozitul suprem în Europa al civilizației europene de la care europenii s-au îndepărtat și că găsește în Europa oameni naivi și mulțumiți care se lasă otrăviți de această propagandă. Să dăm exemple: editorialistul Vladimir Mojegov a scris un articol intitulat elocvent „  Rusia este ultima Europă ” în iulie 2021 la Vzgliad  : „Istoria căderii Imperiului Roman este menționată din ce în ce mai des astăzi. Nu e de mirare: epoca declinului Romei are prea multe în comun cu declinul actual și din ce în ce mai evident al Europei. Aceeași absență a nucleului spiritual […], același aflux de barbari care inundă străzile capitalelor europene și le transformă în gropi, același colaps al moravurilor, familiei și tradițiilor, aceeași criză demografică. Amintiți-vă că, căderea Romei s-a datorat în special faptului că pur și simplu nu mai avea pe nimeni care să umple rândurile legiunilir, forța motrice a civilizației romane. Astăzi, lucrurile sunt și mai catastrofale. Oamenii albi – baza civilizației mondiale – au încetat cu totul să mai aibă copii. […] Și noi, rușii? Da, da, desigur, nu suntem mai tineri decât goții germani. Am creat statul nostru și am scris primele noastre cărți grozave în același timp cu tânăra Europa creștină. Dar apoi „cortina de fier” a invaziei tătarilor a căzut și nu ne-am întors cu adevărat în Europa decât cinci secole mai târziu, în sunetul topoarelor în șantierele navale ale Amiralității lui Petru cel Mare. Ne-am întors într-o Europă deja profund bolnavă, care punea capăt deja febril proiectului său creștin, contaminată deja disperat de virusul democrațiilor și revoluțiilor. Iar trupele ruse din 1812 au adus cu ușurință infecția europeană acasă sub cizme. Totuși, totuși, […] Dostoievski, vorbind despre „pietrele Europei pe care le prețuim”, a însemnat un lucru: este timpul să salvăm Europa de „democrația” ei vulgară și de „revoluția” sa barbară, adică de distrugerea totală a spiritualității și culturii. »
Acest text necesită mai multe observații. Vedem mai întâi dorința de a juca cu conștiința apocaliptică. Nimic ca așteptările mileniale de a deconecta rațiunea și reflecția politică umilă. De asemenea, prin această retorică a apocalipsei, Trump își ține fanaticii și îi îndreaptă către războiul civil: să ne amintim discursul său inaugural din 20 ianuarie 2017. În ceea ce privește Rusia, vedem reapariția unei teme clasice eurasiatice , reluată recent de Putin: perioada jugului mongol a fost pozitivă pentru Rusia, deoarece invadatorii au izolat-o de influențele dăunătoare ale Europei (suținătorii proiectului eurasiatic au lăudat bolșevismul din același motiv). Putin îl laudă pe prințul Alexandru Nevski pentru că s-a pus în slujba Hoardei de Aur, deoarece„preocuparea lui principală a fost să reziste efectiv invaziei din Occident. Hoarda s-a comportat cu aroganță și cruzime, dar nu a interferat cu limba, tradițiile sau cultura noastră. Și acesta este cel mai important lucru […]. De aceea îl considerăm pe Nevski un sfânt, pentru că acest războinic s-a gândit cum să păstreze poporul rus. »Datorită acestei lungi perioade de izolare (1236-1480), pe vremea când Rusia s-a întors spre Europa sub Petru cel Mare, a avut vigoarea tinereții în fața unei Europe care aluneca deja în decadență, ne spune Mojegov. Astfel, înapoierea Rusiei devine un atu.
Comparând remarcile lui Mojegov cu o declarație mai recentă (2023) a lui Andrei Beloussov, nr.2 în guvernul rus, asistăm la transformarea locului obișnuit slavofil pe „Europa degenerată” într-o mașinărie de război împotriva regimurilor democratice occidentale. Textul lui Beloussov este de fapt o directivă de acțiune. „Rusia poate deveni gardianul valorilor tradiționale europene ale Occidentului. În timp ce Occidentul s-a îndepărtat de aceste valori tradiționale și a trecut la altceva ” , scrie el . „Este fals să spunem că Occidentul este inamicul nostru. În Occident, există elite și mari pături sociale care țin de valorile tradiționale. Și s-ar putea ca Rusia să fie colac de salvare pentru aceste elite. » Din cauza dezordinei sale intelectuale, Europa este vulnerabilă: „În lume a existat un nucleu vorbitor de engleză, căruia s-a alăturat vechea Europa, iar între ei au condus lumea. În același timp, Europa nu are suveranitate... Pot spune că o țară suverană trebuie să aibă neapărat propria filozofie. Cine suntem, de unde venim, unde mergem? India, de exemplu. Este pe deplin suverană, chiar dacă PIB-ul său pe cap de locuitor nu este foarte mare. Același lucru pentru China, deocamdată. Acestea sunt țări 100% suverane. În ceea ce ne privește, continuă Belooussov, „ avem sentimentul că suntem o țară autosuficientă cu propria credință, […] spirit național”. „Nu avem de ales pentru țara noastră decât să dobândim sau să reproducem acest spirit național. […] Pentru aceasta avem o cultură imensă, avem propriul nostru cod cultural, propria noastră identitate culturală, pe care marea majoritate a țărilor și a oamenilor nu o au. Mai mult, Dostoievski a simțit acest lucru foarte bine. » Dorința de subversiune este evidentă: Beloussov exprimă deschis proiectul revoluționar pe care această retorică a „valorilor tradiționale” îl camuflează: „Astăzi, Rusia trimite un semnal către Occident: nu căutăm o modalitate de a o distruge, ci pe dimpotrivă, o putem salva. Popoarele occidentale au un singur lucru de făcut: să răstoarne pe toți cei care promovează lucruri nefirești și, împreună cu Rusia, să restabilească un mod de viață uman. » În decembrie 2023, politologul Serghei Karaganov, președintele Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare, punctează: „Occidentul a dat jos Cortina de Fier, în primul rând pentru că noi, în Rusia, suntem adevărații europeni. Suntem sănătoși. Și vor să se izoleze de forțele sănătoase. »În același timp, Karaganov recomandă să nu trântească ușa și să știe să aștepte momentul în care Rusia va putea din nou să-i aducă pe europeni la mașina rusă de putere: „Fără grefa europeană, fără cultura europeană, nu am fi devenit așa putere mare. […] Sper că atunci când Europa va trece printr-o serie de crize, în aproximativ douăzeci de ani, relativ vorbind, vor predomina forțele sănătoase. »
Așa că propagandiștii de la Kremlin fac tot posibilul pentru a-i convinge pe europeni că au trădat civilizația occidentală, că ea este păstrată doar în Rusia și că, întorcându-se spre Rusia, europenii vor salva civilizația occidentală. Ei intenționează să călărească pe pasiuni partizane atât de fierbinți, încât afirmațiile lor vor fi preluate cu adevărat în cercurile mari de europeni, îmbolnăviți de wokism și de criza de autoritate din societățile noastre. Dar propaganda lor se bazează pe o dublă impostură.
Impostura
În primul rând, acești propagandiști ascund faptul că toate simptomele „decadenței” pe care le place să le identifice în Occident sunt prezente în Rusia: dacă folosim criteriile lor, un sfert din populația Moscovei (3,5 milioane) este musulmană. Ponderea familiilor cu doi părinți în Rusia a scăzut de la 39,7% în 2002 la 20,7% în 2021 - în Franța este de 66,3%. Rusia este campioana mondială în ceea ce privește divorțurile: 73% din căsătorii se termină în divorț (în Franța 46%). Numărul de copii pe femeie este de 1,4 (în Franța 1,68). Homosexualitatea este la fel de răspândită acolo ca și în alte părți, inclusiv în cercurile înalte ale puterii. Singura diferență este ipocrizia care domnește la Kremlin. Președintele divorțat joacă rolul tatălui virtuții, deputații homosexuali denunță „decadența” LGBTQ în Occident și mai tare decât ceilalți. Loialitatea față de „valorile tradiționale” este redusă la dreptul soților de a-și bate soțiile cu impunitate.
A doua impostura, propaganda Kremlinului echivalează civilizatia cu morala, ceea ce îi permite să nege adevăratul conținut al civilizației europene. Cu toate acestea, este fals să spunem că europenii s-au îndepărtat de civilizația lor. Mai degrabă au lăsat-o abandonată, așa cum au făcut-o cu forțele lor armate, dar realizările acestei civilizații sunt încă prezente în ei. Dovada este valul european de a veni în ajutorul Ucrainei. Putin și cei de la Kremlin nu se așteptau la asta, tocmai pentru că sunt străini de civilizația europeană și nu știu despre ce vorbesc atunci când folosesc acest termen. Ei se așteptau ca europenii să se gândească doar la factura de gaze și să abandoneze Ucraina. Cu toate acestea, moștenirea noastră umanistă este baza consensului european privind sprijinul pentru Ucraina. Europenii au fost îngroziți de discursul și practicile rusești de genocid în Ucraina și tocmai această reacție morală stă la originea apariției treptate a unei noi Europe, aflată în desfășurare din 24 februarie 2022, Europa libertății pe care au visat-o pionierii unității europene de după al Doilea Război Mondial. Oamenii de la Kremlin sunt în mod obscur conștienți de acest lucru. Acesta este motivul pentru care încearcă să folosească argumentul decadenței moravurilor pentru a ascunde de conștiința noastră toată bogăția și vitalitatea moștenirii noastre europene. Instinctul lor este de a distruge în ceilalți ceea ce simt că le lipsește ei înșiși. Ei sunt ajutați de ignoranța noastră. Pentru că dacă trăim din realizările civilizației noastre, prea des uităm în ce constă această realizare. Rezistența noastră la agresiunea rusă trebuie să fie însoțită de o redescoperire a bogăției noastre abandonate.
Trebuie să ne scufundăm din nou în științe umaniste dacă vrem să știm de ce Europa merită apărată împotriva barbariei rusești. În vremurile grele care ne așteaptă, înțelepciunea Antichității ne poate fi de mare ajutor. Izolat în turnul castelului său, într-o Franță devastată de războaiele de religie, Montaigne vorbește cu Plutarh, Cicero și Seneca pentru a găsi puterea sufletească de a rezista pasiunilor devastatoare ale timpului său.
În ceea ce privește relațiile dintre Europa și Rusia, istoricii și diplomații au vorbit adesea despre „neînțelegeri”. Ar trebui să vorbim mai degrabă de o incompatibilitate a universurilor mentale, care se datorează tocmai faptului că europenii sunt încă afectați de influența vechii lor civilizații, în timp ce pentru ruși, după cum scrie Piotr Ceaadaev, prietenul lui Pușkin, în celebra sa Scrisoare filosofică I. (1830),  „cele mai banale adevăruri din alte părți, și chiar printre popoarele mult mai puțin avansate decât noi în anumite privințe, mai sunt de descoperit. Aceasta pentru că nu am umblat niciodată cu alte popoare; nu aparținem nici uneia dintre marile familii ale rasei umane; nu suntem nici din Apus, nici din Răsărit și nu avem tradițiile niciunuia. Plasată parcă în afara timpului, educația universală a omenirii nu a ajuns la noi. Această admirabilă legătură a ideilor umane în succesiunea veacurilor, această istorie a spiritului uman, care l-a condus la starea în care se află astăzi în restul lumii, nu a avut niciun efect asupra noastră. »
Științele umaniste
Fiecare perioadă a civilizației europene ne-a lăsat o moștenire de concepte, curente de gândire, norme, un mod de a percepe omenirea care ne informează gândirea până astăzi. Rusia a rămas pe margine și nu a primit nimic din această moștenire. Această discrepanță se află la originea neînțelegerii care caracterizează relațiile sale cu Europa. Să examinăm rapid câteva sedimente ale civilizației occidentale a căror absență în Rusia condamnă această țară să rămână captivă în ciclul infernal al autocrației: criza de succesiune, apariția unui autocrat, deriva sângeroasă a acestuia din urmă, o noua criză de succesiune etc.
Civilizația noastră a fost construită pe dialogul cu Antichitatea, neîntrerupt până la mijlocul secolului XX . Grecia antică ne-a învățat libertatea civică și respectul pentru legi. „Grecii sunt liberi și au acceptat în mod liber să se supună legilor orașului lor, spre deosebire de soldații perși care luptă sub teama de a fi pedepsiți de regele lor atotputernic ”, scrie Herodot. Această experiență este creuzetul conștiinței europene. Platon și Aristotel ne-au făcut să ne gândim la drepți și nedrepți, la Binele Suveran, la diferitele regimuri politice, monarhie, aristocrație și democrație, studiind modurile de corupție ale acestor regimuri. Platon a inaugurat o temă cu mare viitor, educația prinților. După el, Aristotel a dezvoltat noțiunea de bine comun, înțeles ca (,) căutarea interesului general sau a vieții virtuoase.
Moștenirea stoică
Două mari înțelepciuni s-au născut la sfârșitul secolului al IV- lea î.Hr., când orașele grecești, cucerite de macedoneni și-au pierdut autonomia: stoicismul și epicureismul, care au avut o influență profundă asupra civilizației noastre. În tradiția greacă, cele două școli rivale consideră că Omul este sătul de excesul său. Ambele învață cum să găsești fericirea într-o lume imprevizibilă, adesea ostilă. Pentru ei, scopul filosofiei este să învețe să trăiască bine. Grecii, lipsiți de libertatea civică, au descoperit libertatea interioară. Bunurile adevărate sunt acelea care nu ne pot fi luate, ca și înțelepciunea. Vedem apariția noțiunii de umanitate care depășește cadrul orașului și depășește distincțiile dintre greci și barbari, dintre oameni liberi și sclavi.
Impactul asupra civilizației noastre al școlii stoice, care a durat cinci secole, este imens. Ideea fundamentală a doctrinei stoice este că lumea este un întreg unit, prin virtutea Rațiunii care o animă dintr-o parte în alta. Stoicismul compensează dispariția orașului liber prin inserarea Omului într-o natură impregnată de o Rațiune organizatoare ( logos ) pe care Omul o împărtășește cu acesta, accesând universalul. Stoicul este un cetățean al lumii. Zenon din Citium, fondatorul stoicismului, a spus: „ Ar trebui să-i considerăm pe toți oamenii ca compatrioți și concetățeni... trăind sub o lege comună  ”. Între toți oamenii există o comunitate a naturii, datorită faptului că sunt ființe rezonabile. Rațiunea, capacitatea de a învăța, aptitudinea pentru virtute sunt de fapt date tuturor oamenilor. Fiind înzestrat cu rațiune, Omul are o responsabilitate specială în a ordona lumea. Pentru stoici, adevărata libertate este libertatea morală.
Doctrina stoică s-a bucurat de un mare succes la Roma. Închiderea sferei publice către cetățeni, care au devenit supuși ai prințului, duce la descoperirea interiorității. Omul se refugiază în cetatea sa interioară, unde rămâne liber: „Cea mai nevrednică dintre servituți este servitutea voluntară”, scrie Seneca. Activitatea politică fiind imposibilă, ne spune Seneca, înțeleptul se va întoarce cu spatele și se va face util oamenilor în alt fel, bazându-se pe legea naturală și devenind un exemplu pentru cei puțini.
De la Sfântul Toma la umanism
Primii creștini au polemizat cu păgânii, fiind influențați de ei. În Evul Mediu, schimbul fructuos cu Antichitatea a fost reînnoit. În secolul al XIII-lea , Sfântul Toma a preluat identificarea aristotelică între realitate, inteligibilitate și necesitate. El afirmă cu forță ideea dreptului natural, în termeni care amintesc de stoici. Pentru el, „întreaga comunitate a universului este guvernată de rațiunea divină. Iată de ce rațiunea, principiul guvernării tuturor lucrurilor, considerat în Dumnezeu ca în capul suprem al universului, are dreptul la lege. » Legea se bazează pe înclinația firească a Omului către un scop ordonat spre binele comun. Credința și rațiunea, deși distincte, nu sunt în nici un fel în contradicție. Alain Besançon amintește că„autoritatea lui Cicero este invocată și astăzi în Catehismul Bisericii Catolice (1992) pentru a justifica ideea dreptului natural și al autonomiei moralei”.
Umanismul este în primul rând o redescoperire a Anticilor printr-o întoarcere la latină și greacă clasică. În ochii umaniștilor, cunoașterea este panaceul. Ei cred că pot educa prinți. Dar odată cu războaiele de religie, oamenii secolului al XVI-lea se vor confrunta cu barbaria care mătura Europa și vor fi conduși să se gândească la mijloacele de conservare a vieții civilizate. În Franța, criza monarhiei provocată de războaiele de religie, șocul de la Sfântul Bartolomeu, va da impuls unei reflecții politice fructuoase, alimentată de antici, care va dezvolta conceptele de toleranță, de monarhie limitată, de monarhie contractuală, monarhie absolută, suveranitate, care se va dezvolta în secolul al XVIII-lea .
Acestea sunt câteva dintre aluviunile civilizației occidentale.
Catastrofa bolșevismului, antiumanismului
Rusia sa întors spre Europa din secolull al-XVIII-lea . A introdus proprietatea privată, apoi, sub Alexandru al II-lea, a abolit iobăgia și s-a îndreptat către un stat de drept. Din 1905, a progresat încet spre o monarhie constituțională. Această evoluție fragilă a fost oprită definitiv de revoluția bolșevică care a distrus elitele occidentalizate ale imperiului și a implementat un program de deeuropenizare sistematică a țării. Libertatea civilă este lichidată, legea proprietății private este abolită. Bolșevicii nu își ascund intenția de a învinge natura, pe toate planurile: prin inversarea cursului râurilor, prin distrugerea familiei, prin crearea unui Om nou. Conștiința de clasă exclude noțiunile fundamentale ale binelui comun și ale condiției umane comune. Determinismul ideologic nu lasă loc libertății umane și, prin urmare, eticii (în timp ce stoicii se străduiseră să reconcilieze determinismul cu libertatea umană). Ateismul impus cu forța interzice relația cu Dumnezeu. Ura, denunțul și teroarea sunt cultivate de regim din primele zile și distrug legăturile sociale. Omul devine un lup pentru om. Rusia se închide și se retrage în ea însăși, ruptă de lume de logica paranoică și conspirativă a liderilor săi, care văd în străinătate centrul unei voințe malefice ocupate în întregime cu distrugerea URSS. Astfel, întreaga moștenire umanistă, deja precară în Rusia pentru că nu a cunoscut niciodată acest dialog intens cu Antichitatea care a modelat Europa, este redusă la nimic. Același lucru este valabil și pentru moștenirea iudeo-creștină: punerea în practică a bolșevismului presupune negația legii și încălcarea sistematică a celor zece porunci. După cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin s-a angajat să dezeuropenizeze țările din Europa de Est pe care le preluase prin impunerea lor unui regim comunist, ceea ce i-a câștigat admirația actualilor lideri ruși.
Adevăratul mesaj al propagandei ruse: universalitatea josniciei
Începând cu Gorbaciov și în timpul domniei lui Elțin, Rusia părea pentru o vreme să se întoarcă spre civilizația occidentală. Dar evenimentele ulterioare au arătat că a fost doar un scurt interludiu. Recidiva sub Putin a fost amețitoare.
Grecii au învățat că Omul este rău numai prin ignoranță. Kremlinul predică o doctrină opusă. În timpul regimului comunist, darwinismul social a dezvoltat o mizantropie acerbă, deoarece fiecare om era văzut ca un concurent pentru obținerea unui bun rar. Experiența junglei post-comuniste nu a făcut decât să întărească această convingere, deja bine stabilită de practica bolșevică. Luptele dintre oligarhi au fost mediatizate pe scară largă deoarece fiecare oligarh controla publicațiile și canalele de televiziune pe care le folosea pentru a arunca kompromat ( fișiere compromițătoare) asupra rivalilor lor. „Toți hoți, toți nenorociți”: aceasta era starea de spirit a rușilor la sfârșitul domniei lui Elțin. Putin și echipa sa au avut ideea să exploateze aceste prevederi și să facă din ele baza despotismului lor, abolind definitiv democrația în Rusia. Pentru că ideea de reprezentare politică are sens doar dacă postulăm că oamenii vor binele și propriul lor bine, că au un motiv să distingă interesul general. Pentru a-i încuraja pe ruși să devină apolitici, propaganda lui Putin a urmărit să le confirme convingerea că Omul este intrinsec pervers, rapace, primitiv și dominat de instinctele sale de jos și să-i impregneze cu ură față de ceilalți. În timp ce unul dintre locurile comune ale gândirii politice clasice este importanța educării prințului - nu numai pentru ca el să guverneze în conformitate cu legea naturală, ci și pentru ca el să dea un exemplu pentru supușii săi care vor imita acest lucru, în Rusia, conducătorii s-au străduit în mod conștient să-și degradeze supușii. Ei i-au convins că deosebirea adevărului de minciună nu mai contează, deoarece ceea ce este mai rău este întotdeauna o certitudine. Această îndoctrinare a avut mare succes. A dus la proliferarea canceroasă a vocabularului obscen și a registrului scatologic în limba rusă, inclusiv la televiziune și în Parlament.
Marșul spre apocalipsă
Occidentul nu a vrut să vadă această acțiune monstruoasă de degradare programată a naturii umane implementată de regimul putinian. El credea că,  ocupată să facă bani, Rusia avea să fie un interlocutor neplăcut, cu siguranță, dar ținută pe calea conviețuirii prin momeala profitului. Occidentul a ignorat că transformarea acestei țări într-un stat mafiot a reprezentat doar o etapă de tranziție; că Rusia avea să experimenteze o metamorfoză mult mai periculoasă: transformarea ei într-o sectă escatologică condusă de un guru dement, care amintește de o sectă Waco la scară largă.
Alain Besançon a arătat în ce măsură bolșevismul semăna cu o gnoză modernă: deprecierea lumii existente, percepută ca intrinsec rea și de distrus, dictatura unui mic grup de inițiați care lucrează pentru mântuirea promisă de doctrină, prin anihilarea lumii – toate acestea aminteau de vechile gnoze . Acțiunea lui Putin de denigrare metodică a lumii non-ruse și a omenirii nu putea decât să ducă la o creștere a puterii acestei configurații gnostice maniheiste, care devenise și mai periculoasă decât marxismul-leninismul, al cărui determinism liniștitor îi încuraja pe liderii de la Kremlin la răbdare: victoria proletariatului, înscrisă în istorie, ar trebui în orice caz să încununeze dezvoltarea istorică.
Nimic de genul ăsta astăzi. Conștientă de coborârea sa în abjecție, Rusia a adoptat o ideologie compensatorie. Ea se proclamă posesorul unei “spiritualități” de care alte popoare ar fi lipsite. Dostoievski a învățat-o că, cu cât se afundă mai adânc în păcat și turpitudine, cu atât era mai sfântă și mai superioară față de restul umanității, că nu are nevoie de legi, deoarece beneficia de harul divin. Religia ortodoxă rusă a favorizat întotdeauna celebrarea liturgică în detrimentul educației etice și intelectuale. Ea nu a trecut prin tomism și nu a învățat să deosebească ordinea rațiunii și cea a credinței. Credința, departe de a căuta inteligență, se hrănește cu idolatrie națională, iar clerul la ordinul puterii încurajează prostia. Ortodoxia rusă a fost întotdeauna deosebit de predispusă la excese sectare.
Metamorfoza Rusiei lui Putin într-o sectă escatologică se făcea de multă vreme. Amintim că Putin a declarat în noiembrie 2018 că, în cazul unui război nuclear, „noi, ca victime ale agresiunii, noi, ca martiri, vom merge în paradis, iar ei [dușmanii Rusiei] vor muri pur și simplu. Pentru că nici nu vor avea timp să se pocăiască. Astăzi , el se compară implicit cu Iisus Hristos , invitând educatorii tinerilor să devină „pescari de suflete” . Războiul împotriva Ucrainei a precipitat acest proces care acum este vizibil cu ochiul liber. Declarația celui de-al 25-lea Consiliu mondial al Poporului Rus (creată de Patriarhul Kirill) adoptată la 27 martie 2024, intitulată „Prezentul și viitorul lumii ruse”, face posibilă măsurarea progresului răului. „Din punct de vedere spiritual și moral, operațiunea militară specială este un război sfânt, în care Rusia și oamenii săi, apărând spațiul spiritual unificat al Sfintei Rusii, îndeplinesc misiunea de „katehon” (din greacă : ὁ κατέχων, „cel care înfrânează”: acest termen este folosit în context apocaliptic, îl desemnează pe cel care împiedică descoperirea lui Antihrist și apariția răului absolut), protejând lumea de atacul globalismului și de victoria Occidentului care s-a scufundat în satanism. […] Cel mai înalt sens al existenței Rusiei și a lumii ruse pe care a creat-o — misiunea lor spirituală — este de a fi „katekhonul” lumii, de a o proteja de rău. Misiunea istorică este să anihileze de fiecare dată încercările de hegemonie universală în lume, încercările de a subordona umanitatea unui singur principiu malefic. » Vedem că inamicul este universalismul, împotriva căruia Rusia ridică o cetate ruptă de contagiere din exterior, adăpostind o comunitate unită în jurul guru-ului său. Evoluția acestuia din urmă este îngrijorătoare. Putin este convins că Rusia nu poate fi ținta atacurilor fundamentaliștilor islamici , pentru că în țară există o unitate interconfesională, așa cum a declarat el pe 4 aprilie, ceea ce demonstrează cum a pierdut legătura cu realitatea, chiar mai mult decât cu dorința de a-și justifica. război genocid în Ucraina. Rusia pare pe drumul spre sinuciderea colectivă. Amenințările cu apocalipsa nucleară care se înmulțesc în aceste zile atestă deriva sectei: „  Când simțim nevoia să vă anihilăm pe toți, o vom face. Voi, europenii, nu ați înțeles nimic, nu ați învățat nimic... Deci, Paris, nu vreți să dați bun venit sportivilor noștri? Dați  bun venit rachetele noastre hipersonice! Rapid, de încredere și dor foarte, foarte rău  ”, țipă Soloviov după vizita lui Anne Hidalgo la Kiev.
La fel ca majoritatea sectelor, Rusia se angajează în prozelitism activ și are mulți convertiți fanatici, insensibili la realitate: „Granițele lumii ruse, ca fenomen spiritual și cultural-civilizațional, sunt mult mai largi decât granițele actualei Federații Ruse și ale Marii Mari istorice,  Rusia. […] Rusia ar trebui să devină un stat refugiu pentru toți compatrioții din lume care suferă de atacul globalismului occidental... Pe lângă compatrioți, țara noastră poate deveni un refugiu pentru milioane de străini care apără valorile tradiționale, sunt loiali Rusiei și sunt gata să se integreze lingvistic și cultural în țara noastră ”, se arată în documentul citat mai sus. Kremlinul pleacă în străinătate ca și în Rusia, căutând să-și aclimatizeze urbi et orbi concepția despre o umanitate ticăloasă și coruptă și să inoculeze conceptele distorsionate care paralizează judecata și alunecă în sectă. Suveranitatea s-a degradat în dreptul suveranului de a face orice. Propaganda rusă atacă ideea că există reguli pe care Kremlinul nu le-a decretat. Ea legitimează în liniște violența ca mod de guvernare. Ea ocolește conceptul de „bine comun” datorită fanatismului partizan pe care îl alimentează. Ea face din termenul „tolerant” o insultă. Într-un cuvânt, pentru a face Europa „compatibilă cu Rusia”, s-a angajat să discrediteze civilizația occidentală în ochii europenilor înșiși.
Războiul pe care îl poartă împotriva noastră este poate cel mai periculos dintre toate, deoarece poartă în el un proiect de haos controlat de la distanță care poate converge cu procesele de sălbăticie internă care subminează democrațiile noastre. Dar avem tot ce ne trebuie pentru a ne apăra pe acest teren. Puțină istorie și puțină filozofie vindecă conspirația și ura de sine nihilistă pe care Moscova speră să le răspândească printre noi pentru a ne distruge libertățile. După cum spunea Seneca,„ajutorul poate veni nu numai de la cei vii, ci și de la cei care nu mai sunt

Edited by zircon, 22 April 2024 - 15:19.


#16913
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,663
  • Înscris: 30.08.2017
Unul din rarele momente cand rusii spun adevarul:

Quote

„Nu contează în întregime ce se întâmplă exact. Fiți atenți: un eveniment asemănător ar putea avea loc, dar interpretarea evenimentului este cea care contează. Este ceea în lumea modernă se cheamă 'epoca post-adevărului', când poate există adevăr, sau poate nu”, le-a spus Skabeeva studenților de la Universitatea de Stat „Konstantin Țiolkovski” din Kaluga în cadrul unei prelegeri pe care a ținut-o aici săptămâna trecută.
„Deci, nu este important dacă o lovitură [aeriană] a avut loc. De fapt e, dar nu asta este ideea. Ceea ce este important este atitudinea noastră sau a lor cu privire la acea lovitură. Interpretarea lor: 'Lovitura noastră împotriva regiunii Harkov este un act de agresiune'; pentru noi, tot ce facem în regiunea Harkov este crearea unei 'zone sanitare'”, le-a explicat ea studenților ruși.
„Iar dacă noi ne considerăm a fi patrioți, este mai bine să urmăm punctul de vedere al statului și să lucrăm pentru stat. Cineva va numi asta propagandă, dar este propagandă de bun-simț, propagandă pentru interesele statului său, chiar dacă este o impunere agresivă a intereselor țării sale. Nu există informații obiective. Există doar informații pentru care cineva a plătit, informații care foarte regretabil urmăresc obiectivele altor persoane”, și-a explicat ea filosofia profesională.


#16914
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004
Textul este excelent, analiza exacta a unei mentalitati complet distrusa pana la nivel patologic a neamului orcesc. Rar am intalnit idei si mentalitati atat de gresite, de perverse, pline de ura si rautate. "Daca nu putem sa ne ridicam la nivelul vostru, atunci va distrugem sa fiti si noi niste inapoiati asa cum suntem noi".

#16915
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,736
  • Înscris: 06.08.2004
Poza de referinta cu Kiril pe cand era tinar iesit din inchisoare.

[ https://pbs.twimg.com/media/GL8hSK0W8AAsClL?format=png&name=small - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asta ca sa stim cui se inchina unii conationali.

Edited by Cris007, 25 April 2024 - 06:54.


#16916
bolovan

bolovan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,250
  • Înscris: 13.02.2004
@Cris007 stai sa vezi cand ajunge in inchisoare ...ce tatuaje o sa-si faca....toate marcile de lubrifianti...poate poate-l ajuta cineva.

#16917
cipri2006

cipri2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 19.10.2006

View PostCris007, on 25 aprilie 2024 - 06:54, said:

Poza de referinta cu Kiril pe cand era tinar iesit din inchisoare.

Asta ca sa stim cui se inchina unii conationali.

E doar un mafiot rus (Vyacheslav Ivankov) asasinat in 2009 in moskova, nu e cacatul ala cu ochi sustinator de razboaie aka kiril. Posted Image

Edited by cipri2006, 25 April 2024 - 19:34.


#16918
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,026
  • Înscris: 09.12.2015
Rusia merită un cataclism mult mai grav decât cele de la Chernobyl și Fukushima Posted image combinate Posted image Posted image Posted image Posted image

#16919
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,369
  • Înscris: 23.07.2014
Unul corespunzator ar fi daca raurile revarsate, care au spart barajele, au dus suficient material radioactiv din site-uri si depozitele de deseuri. Si suficient de departe. O sterilitate pe 3 generatii ar fi nimerita, vorba lui Sosoaca.

#16920
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,663
  • Înscris: 30.08.2017
Gazprom anunță pierderi de 6.9 melearde pe 2023, după 20 de ani consecutivi în care a obținut profit:

https://www.hotnews....arde-dolari.htm

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate